Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[PAN] Panevėžio viešasis transportas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Panevėžio autobusų parkas kol kas teatnaujino apie 30 proc. tarpmiestinių reisų

    Keleivių vežimo autobusais bendrovė „Kautra“ skelbia atnaujinusi 95 proc. tarpmiestinių reisų, atšauktų Lietuvoje kovo mėnesį įvedus karantiną. Tuo metu bendrovė „Toks“ iki šios savaitės atnaujino mažiau – apie 70 proc. maršrutų. Bendrovė „Panevėžio autobusų parkas“ pasibaigus karantinui teatnaujino apie 30 proc. tarpmiestinių reisų.

    Click image for larger version

Name:	DSC_7446.jpg
Views:	1582
Size:	144,1 kB
ID:	1809255

    Tačiau maršrutus atnaujinančių bendrovių vadovai pabrėžia, kad nors reisus atnaujina, bet keleivių srautai siekia tik apie 50 proc. buvusio iki karantino.

    Atnaujinti neskuba

    Bendrovės „Panevėžio autobusų parkas“ vadovas Arnoldas Gražys aiškino, kad neskuba atnaujinti visų iki karantino buvusių tarpmiestinių reisų.

    „Stebime rinką, keleivių srautus ir pagal juos atnaujiname reisus. Iki karantino tarpmiestinių reisų turėjome 76. Atnaujinome – 22 reisus. Stengiamės nedubliuoti maršrutų, kuriais jau važiuoja kitų firmų autobusai. Kol kas atnaujinome tiek, kiek manome būtina atnaujinti. Be to, daug kas priklauso nuo keleivių“, – pasakojo A. Gražys.

    Į Palangą dar neveža

    Pasak Panevėžio autobusų parko generalinio direktoriaus, tarp atnaujintų maršrutų dominuoja reisai į Vilnių, Kauną, Šiaulius, Klaipėdą.

    „Kol kas neatnaujinome reiso į Klaipėdą per Šventąją ir Palangą. Keleivių srautas per menkas, jeigu padaugės keliaujančių poilsiui į Palangą, reisas bus atnaujintas. Norime, kad tarpmiestiniai reisai būtų rentabilus – pustuščių autobusų nesinori leisti važiuoti. Esame priversti skaičiuoti pinigus“, – teigė bendrovės vadovas A. Gražys.

    Atnaujino daugiau reisų

    Nuo praėjusios savaitės pabaigos įmonė „Kautra“ atnaujino daugiau reisų į Vilnių, Šiaulius, Šventąją, Druskininkus, Mažeikius ir kitus miestus.

    Tuo metu „Toks“ įmonė Lietuvoje atnaujino 34 maršrutus, arba apie 70 proc., skaičiuojant pagal ridą. Tačiau keleivių, anot jo, sugrįžo tik apie 30 proc., o srautams atsigauti neleidžia mažas keliaujančių studentų ir senjorų skaičius.

    Tikisi didesni keleivių srauto

    Vyriausybei panaikinus kai kuriuos ribojimus – nebeliko reikalavimo sėdėti autobusuose šachmatine tvarka, riboti keleivių skaičių, lipti per galines duris, todėl tikimasi, kad vasarą padidės keleivių srautas į pajūrį.

    Įmonių vadovai pabrėžė, kad autobusuose toliau rekomenduojama dėvėti kaukes, autobusai yra dezinfekuojami, juose yra dezinfekcinio skysčio.

    Karantino sąlygoms švelnėjant, balandį vežėjai po truputį pradėjo atnaujinti keleivių pervežimus atšauktais maršrutais.

    https://jp.lt/panevezio-autobusu-par...estiniu-reisu/

    Comment


      Panevėžyje – elektroninio bilieto sistema

      Gavus patvirtinimą iš VšĮ Centrinės projektų valdymo agentūros dėl skiriamų ES investicijų darnaus judumo priemonėms įgyvendinti, Panevėžyje bus pradėta diegti inovatyvi elektroninio bilieto sistema. Planuojama, kad artimiausiu metu patvirtinus technines specifikacijas, jau šį pavasarį bus pradėtos vykdyti viešųjų pirkimų procedūros. Įranga ir programinės sistemos turėtų būti įdiegtos per 2022 m.

      Click image for larger version

Name:	autobusas-panevezyje-85544951.jpg
Views:	1448
Size:	173,7 kB
ID:	1869975

      „Elektroninio bilieto sistema naudinga keliais aspektais – galima efektyviai įvertinti ir analizuoti realius keleivių srautus, remiantis keleivių poreikiais ir apimtimis koreguoti autobusų eismo tvarkaraščius, keleiviams teikti realaus laiko informaciją apie transporto priemonių eismą ir kartu užtikrinti vežėjo kontrolę. Keleiviai galės pasirinkti – turėti kortelę ar naudotis programėle savo išmaniajame telefone. Taip pat bus palengvintas bilieto įsigijimas – tai padaryti bus galima naudojantis mobiliąja programėle, savitarnos prieiga internete ar kitais būdais. Žinoma, išliks galimybė įsigyti ir vienkartinius bilietus, tačiau tikimės, kad elektroninio bilieto sistema keliones viešuoju transportu supaprastins ir pritrauks daugiau patogumo siekiančių keleivių“, – teigia Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

      ​​​​​​​ Click image for larger version

Name:	1283849646fbua154758.jpg
Views:	1408
Size:	32,5 kB
ID:	1869976

      Miesto viešojo transporto priemonėse ketinama įrengti bekontakčius komposterius, vairuotojų ekranus, GPS ir tinklo įrangą. Iš jų informacija tiesiogiai internetu bus teikiama centrinei dispečerinei ir informaciją apie autobusų judėjimą bus galima rasti internetiniame puslapyje. Be to, miesto stotelėse, kuriose fiksuojami didesni keleivių srautai, bus įrengtos 6 švieslentės. Jose keleiviai galės matyti realiu laiku atvykstančius autobusus, maršrutų tvarkaraščius ir interaktyvų žemėlapį, kuriame bus teikiama informacija apie susisiekimo galimybes su kitomis miesto dalimis. Atsižvelgiant į tai, kad dalis autobusų jau šiuo metu pasiekia rajono gyvenamas teritorijas, numatyta šią elektroninio bilieto sistemą išplėsti bei pritaikyti ir Panevėžio rajono gyventojams.

      Click image for larger version

Name:	apie-el-svies.jpg
Views:	1419
Size:	41,1 kB
ID:	1869977 ​​​​​​​

      Bendra projekto vertė – per 1,6 mln. Eur. 780 tūkst. Eur skirta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, likusios lėšos – miesto biudžeto.

      Skaitykite plačiau JP.lt:
      https://jp.lt/panevezyje-elektroninio-bilieto-sistema/

      Comment


        Panevėžiečių patogumui – naujas 1E maršrutas

        Click image for larger version

Name:	download (4).jpg
Views:	1357
Size:	68,2 kB
ID:	1871928

        Nuo balandžio pradedamas miesto autobusų eismas 1E maršrutu „Kniaudiškių g.–Konsultacijų poliklinika“.

        „VšĮ Respublikinės Panevėžio ligoninės, Konsultacijų poliklinikos paslaugomis kasdien naudojasi daug žmonių, todėl siekdama užtikrinti sklandų gyventojų patekimą į šias įstaigas Keleivinio transporto organizavimo komisija priėmė sprendimą organizuoti naują autobuso maršrutą. Tikimės, kad panevėžiečiai teigiamai įvertins šią naujovę ir tai dar labiau juos paskatins po miestą keliauti viešuoju transportu“, – sako Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

        Pasak Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Miesto infrastruktūros skyriaus vyr. specialistės Inos Urbonavičienės, naują autobuso maršrutą buvo planuota pradėti jau balandžio 1-ąją, tačiau kol kas oro sąlygos neleidžia atlikti horizontaliojo kelio žymėjimo.

        Sušilus orams bus atlikti būtini kelio žymėjimo darbai ir apie tikslią datą, kada autobusai pradės kursuoti 1E maršrutu, informuota papildomai.

        Autobusai važiuos Kniaudiškių, Projektuotojų, Dariaus ir Girėno, Statybininkų, F. Vaitkaus, Klaipėdos, Nemuno, Parko, Tulpių g., Taikos al., Respublikos, Stoties, A. Jakšto g. iki Konsultacijų poliklinikos. Autobusai grįš maršrutu: A. Jakšto, J. Basanavičiaus, Vilniaus, Klaipėdos, F. Vaitkaus, Statybininkų, Dariaus ir Girėno, Projektuotojų, Kniaudiškių g.

        Numatoma, kad nauju 1E maršrutu per dieną autobusai kursuos 16 reisų.

        https://www.panevezys.lt/lt/naujieno...ujas-327t.html

        Comment


          Panevėžyje intensyvinamas miesto autobusų eismas

          Artėjant šiltajam sezonui panevėžiečiai pradėjo intensyviau naudotis viešojo transporto paslaugomis, todėl nuo balandžio 6 d. intensyvinamas miesto 10, 10A, 15 ir 16-ojo maršrutų autobusų eismas.

          „Padidėjus miesto viešuoju transportu keliaujančių žmonių skaičiui, šį pirmadienį posėdžiavusi Keleivinio transporto organizavimo komisija priėmė sprendimą suintensyvinti autobusų eismą tuose viešojo transporto maršrutuose, kuriuose užfiksuojami didžiausi keleivių srautai“, – teigia Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Miesto infrastruktūros skyriaus vyr. specialistė Ina Urbonavičienė.

          Informuojame, kad tikslūs miesto viešojo transporto tvarkaraščiai skelbiami www.panevezioautobusai.lt, www.pktransportas.lt. Stotelėse eismo tvarkaraščiai bus pakeisti pagal galimybes, kiek įmanoma greičiau.

          Skaitykite plačiau JP.lt:
          https://jp.lt/panevezyje-intensyvina...tobusu-eismas/

          Comment


            Panevėžio autobusų parkas atnaujino tarpmiestinius maršrutus

            Nors pandemija dar tebesiaučia ir karantino šalies vyriausybė neatšaukė, Panevėžio autobusų parkas atnaujina kai kuriuos tarpmiestinius maršrutus.

            Be to, nuo kovo 1 dienos Panevėžio maršrutiniuose autobusuose leidžiama užimti sėdimas ir stovimas vietas, jei tarp asmenų užtikrinamas ne mažesnis kaip vieno metro atstumas.

            Atnaujino maršrutus trimis kryptimis

            Bendrovės „Panevėžio autobusų parkas“ direktorius Arnoldas Gražys pristatė, kokie tarpmiestiniai maršrutai atnaujinti.

            „Atnaujintas maršrutas „Panevėžys–Kaunas“. Iš Panevėžio autobusų stoties 7.35 val., 15.00 val. (sekmadieniais), iš Kauno – 12.25 val., 18.00 val. (sekmadieniais). Vėl galima važiuoti maršrutu „Panevėžys–Klaipėda per Šiaulius, Telšius, Plungę, Palangą“. Išvažiavimas iš Panevėžio 5.40 val., iš Klaipėdos 12.50 val. Be to, galima važiuoti maršrutu „Panevėžys–Vilnius“. Iš Panevėžio išvažiuoja 5.30 val. (darbo dienomis ir šeštadieniais), 10.40 val., 15.00 val., 15.20 val. (penktadieniais ir sekmadieniais), iš Vilniaus – 10.35 val. (darbo dienomis ir šeštadieniais), 15.50 val., 18.05 val., 18.35 val. (penktadieniais ir sekmadieniais.)“, – pristatė tarpmiestinius maršrutus A. Gražys.

            Veža trimis kryptimis

            Bendrovės „Panevėžio autobusų parkas“ direktorius A. Gražys priminė, kad keleivius veža trimis priemiesčio kryptimis: Ramygalos, Pušaloto ir Upytės.

            „Šiuo metu įmonė turi leidimus aptarnauti dešimt maršrutų: į Pašilius, Ramygalą, Žižmius, Krekenavą, Ėriškius, Linkaučius, Pociūnėlius, Žibartonius, Pušalotą ir Joniškėlį. Karantino metu visais maršrutais keleiviai vežami tik ankstyvaisiais rytiniais reisais (atvežti į darbą) ir popietiniais reisais apie 17–18 val. – parvežti iš darbo“, – sakė A. Gražys.

            Važiuoja ir po pietų

            Pasak jo, atskiromis savaitės dienomis kai kuriais maršrutais autobusai važiuoja ir popietinėmis valandomis.

            „Pirmadieniais ir trečiadieniais į Linkaučius išvažiuoja 13.10 val. Savaitgaliais priemiestiniai maršrutai nevykdomi. Ar sušvelninus karantiną daugės reisų, atsakyti negalime, kadangi sprendimus priima Panevėžio rajono savivaldybė“, – sakė A. Gražys.

            Skaitykite plačiau JP.lt:
            https://jp.lt/panevezio-autobusu-par...ius-marsrutus/

            Comment


              Lipantiems į autobusą naujos taisyklės

              Jau kitos savaitės pabaigoje maršrutiniais miesto autobusais važinėjančių panevėžiečių laukia ne viena naujovė – Savivaldybės taryba rengiasi keisti miesto autobusų Keleivių ir bagažo vežimo taisykles.

              Skaitykite daugiau: https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/...-taisykles/​
              Paskutinis taisė digital; 2021.04.27, 13:41. Priežastis: pataisyta nuoroda

              Comment


                Pritarta:

                Pakeistos keleivių ir bagažo vežimo miesto autobusais taisyklės

                Panevėžio miesto savivaldybės taryba pritarė Keleivių ir bagažo vežimo miesto autobusais taisyklių pakeitimui.

                Click image for larger version

Name:	gjkkjkhl.jpg
Views:	1070
Size:	97,3 kB
ID:	1881946

                Pasak Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Miesto infrastruktūros skyriaus vyr. specialistės Inos Urbonavičienės, pasikeitus respublikinėms taisyklėms, jas papildėme naujais punktais, kuriuose aiškiai išdėstomos naujai nustatytos tvarkos, vežėjų, kontrolierių, keleivių teisės, pareigos ir atsakomybė už taisyklėse nustatytų reikalavimų pažeidimus.

                Atnaujintose taisyklėse nustatyta stotelių įrengimo ir jomis naudojimosi, dviračių, paspirtukų, riedlenčių ir kitų ekologiškų judėjimo priemonių, galimų vežti viešuoju transportu, tvarka. Atsirado nauji galiojančių nepanaudotų vienkartinių ir terminuotų bilietų grąžinimo, rastų daiktų saugojimo ir realizavimo reikalavimai.

                https://www.panevezys.lt/lt/naujieno...u-ir-e27m.html

                Comment


                  Stotelę įrengė, suoliukus pamiršo

                  Jau ne pirmą mėnesį iš Kniaudiškių mikrorajono į Konsultacijų polikliniką A. Jakšto gatve važiuojantis autobusas 1E – išsigelbėjimas automobilio neturintiems ir sunkiai vaikštantiems panevėžiečiams.

                  Click image for larger version

Name:	autobuso-stotelė-poliklinika-P.-Židonio-6-e1622659302251.jpg
Views:	989
Size:	206,5 kB
ID:	1891935

                  Keleiviai dėkingi už tokį patogumą, tačiau piktinasi, kodėl nepagalvota apie stotelės įrengimą. Tam reikia labai nedaug – bent suoliuko.

                  Už tokią infrastruktūrą atsakingos įstaigos atstovas teigia, jog šioje vietoje įrengti stotelę būtų pernelyg sudėtinga, tačiau visame mieste rengiamasi rekonstruoti stoteles, pakeičiant jų paviljonus, įrengiant ir lauko ekranus.

                  Skaitykite daugiau: https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/...iukus-pamirso/
                  Plačiau ta pačia tema, tik kitas straipsnis:

                  Laukti autobuso – be suoliuko ir užuovėjos

                  „Tikimės vienu metu įdiegti ir elektroninį bilietą, ir atnaujinti mieste esančias autobusų stoteles.“ G. Šileika

                  Click image for larger version

Name:	autobuso-stotelė-poliklinika-P.-Židonio-5-1.jpg
Views:	986
Size:	547,0 kB
ID:	1891936

                  Click image for larger version

Name:	autobuso-stotelė-tilvyčio-nemuno-P.-Židonio-6.jpg
Views:	990
Size:	343,7 kB
ID:	1891937
                  Panevėžio savivaldybė ruošia projektą, kad visame mieste būtų atnaujintos autobusų stotelės – numatyta įrengti naujus paviljonus, kai kuriose stotelėse atsiras elektroniniai ekranai. P. Židonio nuotr.

                  Skaitykite daugiau: https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/...kus-pamirso-2/

                  Comment


                    Gyventojų patogumui vasarą kursuoja 9-ojo maršruto autobusas

                    Panevėžio miesto savivaldybė informuoja, kad šiemet vasarą kursuoja 9-ojo maršruto autobusas.

                    „Kadangi vasarą žmonės mažiau naudojasi viešuoju transportu, kiekvienais metais šiltuoju metų laiku nutraukdavome 9-ąjį maršrutą. Šiemet sulaukėme gyventojų prašymų, kad nepanaikintume šio maršruto, todėl siekdami sudaryti patogesnes sąlygas tiek Rožyno, tiek Stetiškių mikrorajonų gyventojams, priėmėme sprendimą patenkinti gyventojų lūkesčius“, – sako Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Miesto infrastruktūros skyriaus vyr. specialistė Ina Urbonavičienė.

                    Panevėžio miesto savivaldybė primena, kad kaip ir kiekvienais metais 4-ojo maršruto „Molainiai–Vaivadai“ autobusai kursuoja vasaros tvarkaraščiu. Atsižvelgiant į keleivių pageidavimus iki rugsėjo 1 d. (imtinai) šie autobusai vakare važiuoja ilgiau tiek darbo, tiek poilsio dienomis.

                    Konkrečius autobusų eismo tvarkaraščius galima rasti VšĮ „Panevėžio keleivinis transportas“ svetainėje www.pktransportas.lt ir UAB „Panevėžio autobusų parkas“ svetainėje www.panevezioautobusai.lt arba stotelėse.

                    https://www.panevezys.lt/lt/naujieno...sara-bneh.html

                    Comment


                      Nustatytos dienos, kuriomis viešasis transportas gyventojus veš nemokamai

                      Šiandien Panevėžio miesto savivaldybės taryba pritarė pakeisti keleivių vežimo reguliariais reisais vietinio susisiekimo maršrutais bilietų kainų nustatymo taisykles. Nuo šiol taisyklėse įtrauktas punktas - vienkartinio bilieto tarifas su 100 procentų nuolaida.

                      Click image for larger version

Name:	asdfghj.jpg
Views:	796
Size:	80,7 kB
ID:	1896960

                      „Vienas iš Panevėžio strateginių tikslų – aplinkos kokybės gerinimas. Siekdama gerinti susisiekimo sąlygas pėstiesiems ir bevariklio transporto naudotojams, mažinti automobilių eismą bei oro taršą, Savivaldybė modernizuoja, atnaujina bei mieste tiesia naujus dviračių takus, siekia, kad žmonės po miestą judėtų patogiai, nepriklausomai nuo to, kokį būdą pasirinks – viešuoju transportu, dviračiu, automobiliu, pėsčiomis, paspirtuku ar kitomis mikromobilumo priemonėmis. Visgi viešasis transportas yra vienas pagrindinių susisiekimo būdų, o dienos, kuriomis galima nemokamai juo važiuoti – yra paskata tiems, kurie viešuoju transportu įprastai nevažinėja. Tikimės, kad šiandien priimtą sprendimą gyventojai teigiamai įvertins ir automobilius dažniau iškeis į viešąjį transportą“, - sako miesto meras Rytis Račkauskas.

                      Tarybai priėmus sprendimą, nuspręsta, kad 2021 m. miestiečiai viešuoju transportu nemokamai važiuos:

                      • rugsėjo 22 d. - Tarptautinę dieną be automobilio;

                      • po Panevėžio miesto gimtadienio renginių Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu nustatytais maršrutais ir autobusų eismo tvarkaraščiais;

                      • spalio 31 d. ir lapkričio 1 d. organizuojant autobusų eismą maršrutais Dariaus ir Girėno g.–Panevėžio miesto Šilaičių civilinės kapinės, Panevėžio miesto Šilaičių civilinės kapinės–Dariaus ir Girėno g. Aguonų g.–Panevėžio miesto Šilaičių civilinės kapinės ir Panevėžio miesto Šilaičių civilinės kapinės–Aguonų g.

                      Primename, kad Panevėžio miesto savivaldybė yra parengusi darnaus judumo planą – tai strateginio planavimo dokumentas, kurio tikslas – užtikrinti šiandienius ir rytojaus miesto mobilumo poreikius, kurti geresnę ir sveikesnę aplinką, siekti gamtosauginės, socialinės ir ekonominės darnos.

                      https://www.panevezys.lt/lt/naujieno...omis-dn4m.html

                      Comment


                        Nemokamas važiavimas kelias diena per metus neva skatinant nesunaudoti automobiliu - profanacija. Taline VT nemokamas ir jokio ažiotažo ar automobilių sumažėjimo nėra. Vadinasi, norint mažinti automobilizaciją, reikia, aišku, gerinti VT, bet reikia raukti automobilistus dideliais mokesčiais ir eismo, parkavimo ribojimais.

                        Comment


                          Panevėžys per kelerius metus planuoja atnaujinti daugiau kaip 90 autobusų stotelių

                          https://youtu.be/oHBG5vH9oJQ

                          Comment


                            Modernėjantis Panevėžio autobusų parkas lenkia net didžiųjų šalių miestų bendroves

                            Ne vienam Panevėžio autobusų parkas vis dar asocijuojasi su jau nugriautu, sovietinius laikus priminusiu gelsvu pastatu, stovėjusiu Beržų-J. Basanavičiaus gatvių sankirtoje.

                            Click image for larger version

Name:	DSC08275-960x639.jpg
Views:	648
Size:	125,2 kB
ID:	1901247

                            Click image for larger version

Name:	DSC08295-1.jpg
Views:	618
Size:	87,6 kB
ID:	1901249

                            Click image for larger version

Name:	DSC08297.jpg
Views:	596
Size:	79,6 kB
ID:	1901248

                            Click image for larger version

Name:	DSC08282.jpg
Views:	605
Size:	122,5 kB
ID:	1901250

                            Click image for larger version

Name:	DSC08278-1.jpg
Views:	604
Size:	104,9 kB
ID:	1901251

                            Click image for larger version

Name:	DSC08296.jpg
Views:	623
Size:	103,5 kB
ID:	1901252

                            Click image for larger version

Name:	DSC08284.jpg
Views:	603
Size:	124,4 kB
ID:	1901253

                            Click image for larger version

Name:	DSC08285.jpg
Views:	599
Size:	167,2 kB
ID:	1901254

                            Click image for larger version

Name:	DSC08288.jpg
Views:	600
Size:	145,6 kB
ID:	1901255

                            ​​​​​​​Tačiau Panevėžio autobusų parko vadovas Arnoldas Gražys, naujienų portalo JP korespondentų apsilankymo metu parodė visai kitą įmonės vaizdą: augantis ir modernėjantis Panevėžio autobusų parkas lenkia net didžiųjų šalies miestų susisiekimo bendroves.

                            Modernus pastatas

                            Už angarų, kurie dabar priklauso bendrovei „Lidl Lietuva“, stovi modernus pilkas pastatas su geltonais akcentais. Pastato priekyje yra įsikūrusi Panevėžio autobusų parko administracija, o kita dalis – didžiausioji – skirta autobusų priežiūrai.

                            Aplinka taip pat sutvarkyta: įrengtos stovėjimo vietos, suoliukai, dujų prisipildymo kolonėlės.

                            110 autobusų

                            „Šiuo metu Panevėžio autobusų parkas turi apie 110 autobusų: 40 yra priemiesčių ir tarpmiesčių autobusai, 70 – miesto, – pasakoja Panevėžio autobusų parko generalinis direktorius Arnoldas Gražys. – — Kiekvieną darbo diena į gatves išvažiuoja apie 49-53 autobusai, savaitgaliais per pus mažiau – 27-33 autobusai. Visą Panevėžio autobusų parko tarpmiestinių autobusų tinklą sudaro 19 skirtingų maršrutų, kurių vieni populiariausių yra 16, 15 ir 3, o mažiausiai apkrauti – 8 ir 9“.

                            Pastate – milžiniškas autobusų servisas

                            Viena naujojo Autobusų parko pastato dalis skirta dirbtuvėms, kuriose tvarkomi autobusai. Jose dirba 25 darbuotojai.

                            Apsilankymo metu teko nustebti: vienu metu tvarkymui buvo pakelti net 2 autobusai. Dirbtuvės modernios: įrengti pavojingų dujų šalinimo vamzdžiai, vedinimo, priešgaisrinės sistemos.

                            „Vienu metu gali būti tvarkomi daugiau nei 5 autobusai“, – džiaugėsi generalinis direktorius.

                            Šalia dirbtuvių yra įvairių detalių, skirtų autobusų tvarkymui, saugykla. Tokiu būdu Autobusų parkui nereikia laukti kol sulauks reikalingos detalės, kad būtų galima sutvarkyti autobusą. Pastate taip pat yra tekinimo, dažymo, bei kitokios dirbtuvės.

                            Milžiniškos plovyklos

                            Panevėžio autobusų parkas turi įsirengęs net dvi skirtingas plovyklas. Vienoje plovykloje autobusai kruopščiai išvalomi, dezinfekuojami bei rankiniu būdų nuplaunami iš išorės.

                            JP korespondentų vizito metu po rytinių reisų buvo valomas 13 autobusas. Šalia galima rasti kitą plovyklą – automatinę, kurioje autobusus kruopščiai nuplaunami šepečių pagalba, tačiau valant vidų tenka grįžti į pirmąją plovyklą.

                            „Karantino metu autobusai buvo papildomai dezinfekuojami galinėse stotelėse, o kiekvieną dieną ir ne karantino metu autobusai yra valomi grįžus į garažą. Jie yra tvarkingai ir kruopščiai išvalomi, kad būtų patrauklūs keleiviams“, – atskleidžia Panevėžio autobusų parko generalinis direktorius A. Gražys.

                            Transporto parko atnaujinimas

                            Panevėžio autobusų parko vadovas atskleidė, kad pastoviai ieško galimybių atnaujinti transporto priemones į dar labiau ekonomiškas ar patogesnes.

                            „Esame pasiruošę dalyvauti konkursuose bei įsigyti naujų autobusų. Prieš dvejus metus pavyko įsigyti 12 naujų autobusų. Tačiau karantinas šiek tiek sujaukė situaciją, teko pakeisti planus. Bet įsigyti naujų autobusų galimybės neatmetėme“, – teigė A. Gražys.

                            Skaitykite plačiau JP.lt:
                            https://jp.lt/modernejantis-panevezi...stu-bendroves/

                            Comment


                              Naujos Panevėžio autobusų stoties statybos darbų pirkimo konkursas neįvyko dėl išaugusių statybos kainų.

                              https://aina.lt/naujos-panevezio-aut...tatybu-kainos/

                              Comment


                                Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                Naujos Panevėžio autobusų stoties statybos darbų pirkimo konkursas neįvyko dėl išaugusių statybos kainų.

                                https://aina.lt/naujos-panevezio-aut...tatybu-kainos/
                                Toli gražu ne dėl pakilusių kainų. Biudžetą skaičiavo projektuotojų sąmatininkai. Sąmatose grybo pripjauta žiauriai, daug kas neįvertinta.

                                Comment


                                  Bet savivaldybė taip teigia ir konkursą nutraukė. Kadangi pinigų daugiau skirti dabar negali, tam reikia iš naujo sąmatą tvirtinti taryboje, tai naujo konkurso arba neskelbs, arba bukai skelbs naują ir su juo vėl bus tas pats...

                                  Comment


                                    Vakarinėje miesto dalyje gyvenančius mokinius veš mokyklinis autobusas

                                    Panevėžio miesto savivaldybėje vykusiame keleivinio transporto organizavimo komisijos posėdyje buvo svarstoma galimybė ryte piko metu perskirstyti keleivių srautus.

                                    Prasidėjus mokslo metams ir vaikams iš nuotolinio ugdymo sugrįžus į mokyklas miesto viešajame transporte rytais padidėjo keleivių srautai, ypač daug fiksuojama keleivių, vykstančių iš vakarinės miesto dalies. Didžioji šių keleivių dalis – moksleiviai. Siekiant mažinti keleivių srautus komisijos posėdyje nuspręsta nuo šio trečiadienio, rugsėjo 8 d., įvesti naują maršrutą. Šis maršrutas labiau orientuotas į moksleivius, tačiau juo vykti galės visi miesto gyventojai. Vaikai jiems skirtą transporto priemonę atpažins iš ženklo „M“ (Mokyklinis).

                                    Mokyklinio autobuso maršruto trasa suprojektuota taip, kad moksleiviai galėtų pasiekti 5-ąją, Kazimiero Paltaroko, Juozo Balčikonio, Juozo Miltinio gimnazijas, „Vilties“ ir „Žemynos“ progimnazijas.

                                    „M“ (Mokyklinis) autobusas važiuos šiuo maršrutu: Kniaudiškių g.–Projektuotojų g.–Dariaus ir Girėno g.–Statybininkų g.–Vaitkaus g.–Klaipėdos g.–Vilniaus g.–Ramygalos g.–Beržų g.–J. Basanavičiaus g. (galinė stotelė „Autobusų parkas“).

                                    Autobusas kasdien važiuos darbo dienomis (išskyrus moksleivių atostogas) vienu reisu. Iš Kniaudiškių g. galinės stotelės išvažiuos 7.25 val.

                                    „M“ (Mokyklinis) autobusas kursuos iki vaikų vasaros atostogų pradžios (birželio mėn.).

                                    https://www.panevezys.lt/lt/naujieno...lyje-y2sv.html

                                    Comment


                                      Parašė Audrys Rodyti pranešimą
                                      Vakarinėje miesto dalyje gyvenančius mokinius veš mokyklinis autobusas
                                      Kuo jis skiriasi nuo NR.16? Kad painiavos būtų daugiau ar ir vėl koks projektėlis?

                                      Comment


                                        Parašė Pyp123 Rodyti pranešimą

                                        Kuo jis skiriasi nuo NR.16? Kad painiavos būtų daugiau ar ir vėl koks projektėlis?
                                        Tai yra mokyklinis mikroautobusiukas.

                                        Comment


                                          Autobusai be bilietų kol kas tik vizija

                                          Rugsėjo 22-ąją minimą Tarptautinę dieną be automobilio, visus panevėžiečius miesto viešasis transportas vežė visiškai nemokamai.

                                          Click image for larger version  Name:	autobusas-miestas-ruduo-P.-Židonio-3-e1632155710174.jpg Views:	83 Size:	173,9 kB ID:	1914438

                                          Praėjusią savaitę Panevėžio savivaldybėje buvo sugrįžta ir prie klausimo, ar Aukštaitijos sostinė pajėgi turėti nemokamą viešąjį transportą ištisus metus. Nors visi sutinka, kad tai suteiktų patrauklumo žaliausiu miestu tituluojamam Panevėžiui, tačiau abejojama, ar jo biudžetas pakeltų tokią finansinę naštą. Skaičiuojama, kad per metus tam reikėtų surasti apie 4 milijonus eurų. Panevėžyje viešasis transportas vienas pigiausių, palyginti su kitais didžiaisiais miestais, taigi kiekvieno panevėžiečio kelionė yra bent iš dalies kompensuojama iš miesto biudžeto.

                                          Skaitykite daugiau: https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/...ai-be-bilietu/
                                          Paskutinis taisė Audrys; 2021.10.05, 15:29.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X