Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KLP] Klaipėdos viešasis transportas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Klaipėdos autobusai: naujų žaidėjų nebus

    Nors tarptautiniu keleivių vežimo autobusais Klaipėdos mieste konkursu domėjosi 7 bendrovės, dokumentus su pasiūlymais pateikė tik tie patys vežėjai, kurie šias paslaugas teikia ir dabar.

    Pasak konkurso, kurio laimėtojai keleivius veš iki 2022-ųjų rudens, organizatoriaus - VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) - direktoriaus Gintaro Neniškio, kol nebus baigtos dokumentų ir transporto priemonių vertinimo procedūros, išsamių komentarų negalima teikti.

    "Konkurso sąlygas buvo įsigijusios septynios bendrovės. Be tų, kurios dirba dabar, dar domėjosi keturios Lietuvos įmonės. Galbūt tiesiog norėta įsigyti sąlygas, nes jose yra nemažai naudingos informacijos apie ridą, kainas ir kitus niuansus. Iš klausimų, kodėl norite taip mažai mokėti, galima daryti prielaidą, jog kitiems vežėjams mūsų rinka būtent dėl nedidelių kainų ir yra nepatraukli", - sakė G. Neniškis.

    Žinia, KKT į konkurso sąlygas buvo įtraukusi maksimalią pageidaujamą kainą, kuri yra mažesnė nei mokama dabartiniams vežėjams.

    Naujasis konkursas, kaip ir ankstesnieji, buvo skelbtas keturių maršrutų paketams. Ar skirtingi vežėjai pateikė pasiūlymus tokiems patiems paketams, KKT vadovas neatskleidė.

    ...

    Comment


      Keis 17-ojo autobuso maršrutą

      Nuo vasario žadama 17-ojo autobuso maršrutą Liepų gatvėje sugrąžinti į vėžes, buvusias prieš pradedant Pilies tilto remontą.

      Į "Vakarų ekspresą" paskambinusi ponia Angelė skundėsi, kad jau kelis mėnesius keleivius klaidina Skulptūrų parko stotelė (važiuojant iš centro).

      "Joje vis dar skelbiama, kad čia stoja 17 autobusas, nors jis jau keletą mėnesių čia nebevažiuoja, nes suka į Trilapio gatvę. Negi negalima nutrinti užrašų stotelėje arba ją perkelti prieš Trilapio gatvę?" - teiravosi klaipėdietė.

      VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktorius Gintaras Neniškis pripažino, kad ponios Angelės pastebėjimas yra teisingas.

      "17-asis autobusas buvo nukreiptas į Trilapio gatvę, nes Pilies tilto remonto metu kairinis posūkis ant Mokyklos gatvės tilto Liepų gatvėje buvo gana komplikuotas. Dėl to autobusui važiuojant Paupių kryptimi neliko Skulptūrų parko stotelės. Ją perkelti prieš Trilapio gatvę negalima, nes tada autobusui sustojus užsikimštų pirmoji Liepų gatvės eismo juosta. Taigi, nuo vasario vėl planuojame 17-ąjį sugrąžinti į buvusią trasą - nebeliks posūkio į Trilapio gatvę, jis vėl stos ir Skulptūrų parko stotelėje", - sakė G. Neniškis.

      Tai gali būti ne vienintelė 17-ojo maršruto korekcija. Jo autobusai, važiuodami Kalotės kryptimi, po Kino studijos stotelės nuo vasario gali daryti kairinį posūkį, kaip ir 9-ojo maršruto autobusai, kad sustotų priešai ligonines esančioje tarpmiestinėje stotelėje. Taip būtų sudaryta galimybė čia persėsti į 15A, 15B ir 23 autobusus, kurie nuo vasario čia irgi stos. Ar pavyks padaryti šią korekciją, paaiškės išanalizavus, ar įmanoma 17-ajam autobusui saugiai įsukti į pirmąją Liepojos plento eismo juostą.

      Comment


        Nuo vasario - maršrutų pokyčiai

        Nuo vasario 2-osios Klaipėdoje atsiras ir naujas maršrutas, ir nauja autobusų stotelė. Tiesa, papildomo 9-ojo maršruto autobuso reiso teks palaukti ilgiau nei žadėta.

        Jakų gyventojai nuo vasario į uostamiestį galės atvažiuoti žymiai greičiau nei iki šiol - 21-uoju maršrutu važiavusios dvi transporto priemonės pradės važiuoti skirtingomis trasomis. Vienas mažasis autobusas, pravažiavęs Jakus ir Sudmantus, ir toliau važiuos senąja trasa pro "Ermitažą", o antrasis autobusas, tapęs 21A, iš Jakų ir Sudmantų miesto link važiuos sutrumpinta trasa per Tilžės gatvę.

        VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) atsižvelgė ir į keleivių pastabas dėl 17-ojo maršruto bei dėl to, kad Liepojos gatvėje, priešais ligoninių miestelį, esanti stotelė galėtų būti naudojama ne tik tarpmiestiniams maršrutams.

        "Šiai stotelei bus priskirtas Ligoninės pavadinimas. Joje sustos 17-ojo maršruto autobusai, važiuojantys į Kalotę, taip pat - 15A, 15B ir 23-iojo maršruto mikroautobusai, važiuodami šiaurės kryptimi Kalotės, Normantų ir "Pakrantės" sodų link. Nuo vasario 2-osios naikinama 17-ojo autobuso trasa Trilapio bei Daukanto gatvėmis, atsiradusi Pilies tilto remonto metu. Autobusai vėl ant Mokyklos gatvės tilto važiuos pakilimu Liepų gatvėje, tad ir vėl sustos Skulptūrų parko stotelėje. Dėl to nežymiai keisis šio maršruto tvarkaraščiai", - aiškino KKT vadovas Gintaras Neniškis.

        Anot jo, atsižvelgiant į prašymus ir rekomendacijas yra keičiamas ir Eglės stotelės pavadinimas. Nuo šiol ji bus Naujojo turgaus stotele.

        Nuo vasario 2-osios nežymiai koreguojamas 24-ojo maršruto autobuso tvarkaraštis - dėl gautų keleivių pageidavimų šiek tiek vėlinamas pirmasis autobuso reisas iš Universiteto stotelės. Taip pat keliomis minutėmis pakoreguoti laikai tarp stotelių kryptimi Kunkiai-Klaipėda. 24-ojo išvykimo laikas iš pradinių stotelių, išskyrus pirmąjį reisą, nesikeis.

        G. Neniškis anksčiau "Vakarų ekspresui" buvo žadėjęs, kad nuo vasario bus pridėtas ir papildomas 9-ojo autobuso maršruto reisas kaip kompensacija už tai, kad važiuodami į šiaurę šie autobusai nebeužsuka į Onkologinio departamento stotelę.

        "Kol kas to padaryti negalime, nes nežinome, kaip autobusai laikysis grafiko po to, kai bus panaikintas laikinasis žiedas ties Sausio 15-osios gatve. Apie mėnesį arba du stebėsime situaciją ir tada priimsime sprendimą dėl tokio reiso", - sakė G. Neniškis.

        PAPILDOMAI. 15A, 15B 17 ir 23 maršrutuose nuo vasario 2-osios atsiras ir nauja stotelė - jie, važiuodami į šiaurę, stos Liepojos plente esančioje tarpmiestinėje stotelėje.

        Comment


          Klaipėdos autobusų parkas - geidžiama darbovietė

          Kai kituose Lietuvos miestuose keleivinio transporto bendrovės skundžiasi vairuotojų trūkumu, UAB Klaipėdos autobusų parkas vadovai sako neatsiginantys norinčiųjų įsidarbinti.

          Šiemet 60 metų jubiliejų švenčianti bendrovė, tolimais 1955-aisiais savo veiklą pradėjusi kaip valstybinis autobusų taksomotorinis ūkis, gali pasigirti labai svarbiu šiais socialine prasme jautriais laikais dalyku - stabiliu kolektyvu.

          ...

          Comment


            Klaipėdos autobusų parke – atnaujinimo darbai

            Pastaraisiais metais naujais miesto autobusais ir modernia autobusų stotimi keleivius nudžiuginusi bendrovė Klaipėdos autobusų parkas ėmėsi rekonstrukcijos darbų savame kieme. Jau šių metų vasarą parko darbuotojai pertraukėles leis naujutėlaičiuose poilsio kambariuose.

            Be remonto – 60 metų

            Klaipėdos autobusų parko gamybinėje teritorijoje Garažų gatvėje jau kurį laiką triūsia statybininkai. Praėjusių metų pabaigoje pradėtas administracinio pastato atnaujinimas.

            „Tradiciškai mūsų didžiausios investicijos yra nukreipiamos autobusams atnaujinti. Keleivių reikalavimai patogumui, aptarnavimo kokybei vis kyla. Tad pirmiausia perkame techniką, o mūsų darbuotojų buities sąlygos, deja, nesikeitė jau kelis dešimtmečius. Tačiau norint veikti sėkmingai, reikia turėti ne tik geras darbo priemones, bet ir sudaryti orias darbo sąlygas žmonėms“, – kalbėjo bendrovės Klaipėdos autobusų parko generalinė direktorė Jelizaveta Daugininkienė.

            Pasak pašnekovės, bendrovei priklausančios gamybinės patalpos – diagnostikos padalinys, autobusų ir sunkvežimių plovykla – buvo modernizuotos ir atnaujintos jau prieš keletą metų.

            Dabar remontuojami darbuotojų poilsio kambariai ir rūbinės, o po to bus tvarkomos likusios administracinės patalpos, kur ketinama įrengti ir šiuolaikinius standartus atitinkančią konferencijų salę, skirtą darbuotojų mokymams, susirinkimams.

            Grafiko laikosi

            Pastato renovacijos projektas buvo parengtas prieš penkerius metus, tačiau įgyvendinti jį trukdė įvairios priežastys – iš pradžių finansai buvo nukreipti į statomą naują Klaipėdos autobusų stotį, vėliau atslinko 2008 m. krizė ir mokesčių reformos, kurios visos Lietuvos vežėjus įstūmė į finansinę duobę.

            „Ilgai ruošėmės, bet dabar jau niekas neturėtų sutrukdyti. Pastatas labai senas, net senesnis nei mūsų įmonė. Todėl pradėjus remontą atsiranda netikėtumų, kurių tiesiog buvo neįmanoma numatyti ruošiant projektą. Bet iš esmės viskas vyksta pagal numatytą grafiką“, – sakė J.Daugininkienė.

            Pabaiga – šią vasarą

            Rekonstrukcijos metu pastatas bus apšiltintas, pakeistas stogas, pertvarkytos vidaus patalpos. Sąlygos pasikeis visiems darbuotojams. Vairuotojai ir dirbtuvių meistrai galės patogiai atsipūsti darbo pertraukų metu, visiems bus sudarytos galimybės virtuvėlėse pasišildyti maistą, papietauti.

            „Svarbu ne tik darbuotojų komfortas, o ir mūsų bendrovės indėlis į miesto gerovę. Esame miesto savivaldybės valdoma įmonė ir sukurdami pridėtinę vertę darome turtingesnį ir gražesnį savo miestą“, – aiškino pašnekovė.

            Autobusų parko administracinio pastato rekonstrukcija bus baigta šią vasarą. Preliminariai visi darbai kainuos apie 580 tūkst. eurų, juos bendrovė skolinasi iš banko.

            Comment


              Kasos aparatai autobusuose - misija (ne)įmanoma

              Teismas sutiko, kad Klaipėdos savivaldybė ir autobusų elektroninio bilieto sistemos rangovai sudarytų taikos sutartį dėl kasos aparatų sutvarkymo.

              "Vakarų ekspresas" jau daug kartų rašė apie dešimtis milijonų litų kainavusio Klaipėdoje, Vilniuje ir Kaune įgyvendinto elektroninio bilieto projekto, sulaukusio ir Valstybės kontrolės priekaištų, keliamas problemas.

              Visų Klaipėdoje atliktų darbų vertė siekė apie 2,7 mln. litų. Tačiau uostamiesčio autobusuose neveikė bilietus turintys spausdinti aparatai, nedirbo stotelėse įrengtos informacinės švieslentės, neįdiegti valandiniai bilietai ir t. t. Neradusi kompromiso su rangovu - konsorciumu, sudarytu iš Lietuvoje veikiančios UAB "Atea", lenkų "Sygnyt S.A." ir slovakų "Emtest a.s." - Klaipėdos savivaldybė dar 2011-ųjų lapkritį kreipėsi į teismą, kad jis įpareigotų pašalinti bent jau akivaizdžius trūkumus.

              ...

              Comment


                Nežinau ar FIMA dalyvavo ar ne šiame koknkurse, bet matomai didesnę kainą buvo užsikėlę ir "skūpas moka du kartus". Nes pasak jų tiekiamų projetavimo paslaugų santrauką jie e-bilietais užsiiminėja.

                http://www.fima.lt/en/solutions/inte...keting_systems

                Comment


                  Pakeisti kai kurie autobusų maršrutai

                  Autobusų keleiviai uostamiestyje turėtų būti atidesni. Nuo šiandien pasikeitė kai kurie maršrutai. Taip pat atsirado viena nauja stotelė, o kitos pavadinimas buvo pakeistas.

                  Nuo šiandien pokyčiai laukia 21 maršruto, kuriuo kursavo dvi transporto priemonės. Jos keleivius veš skirtingomis trasomis.

                  Vienas mažasis autobusas, pravažiavęs Jakus ir Sudmantus, ir toliau riedės senąja trasa, stabtelėdamas stotelėje "Ermitažas, PROMO". Šio maršruto numeris išliks 21.

                  Antrasis mažasis autobusas, Jakuose ir Sudmantuose išlaipinęs ar įlaipinęs keleivius, važiuos miesto link sutrumpinta trasa per Tilžės gatvę. Šiam maršrutui buvo suteiktas 21A numeris.

                  Šių maršrutų autobusų tvarkaraščiai dar gali būti koreguojami.

                  Pakito ir 17 maršruto autobusų trasa. Važiuodamos kryptimi Kalotė-Paupiai, transporto priemonės nebeužsuks į Trilapio, S.Daukanto gatves. Šio maršruto autobusai ant Mokyklos gatvės tilto užvažiuos pakilimu, esančiu ties statinio pradžia. O ruože nuo "Menų fakulteto" stotelės iki "Priestočio" stotelės autobusas pakeliui sustos ir "Skulptūrų parko" stotelėje.

                  Kadangi 17 maršruto autobusai keleivius išlaipins ir įlaipins papildomoje stotelėje, šiek tiek koreguojamas ir jo važiavimo grafikas.

                  Šio maršruto autobusai, važiuodami kryptimi Paupiai-Kalotė, stos Liepojos gatvėje esančioje priemiestinėje stotelėje. Jai suteiktas "Ligoninės" pavadinimas.

                  Į ją užsuks ne tik 17, bet ir 15A, 15B ir 23 maršrutų mažieji autobusiukai, riedėdami šiaurės kryptimi, Kalotės, Normantų ir "Pakrantės" sodų link.

                  Keleivių pageidavimu šiek tiek buvo pakeistas ir 24 maršruto autobusų važiavimo tvarkaraštis.

                  Klaipėdos savivaldybė pakeitė ir "Eglės" stotelės pavadinimą. Nuo šiol ji vadinsis "Naujojo turgaus". Joje jau kabo lentelės su nauju pavadinimu.

                  Comment


                    Stotelėse bus įrengti nauji tvarkaraščių laikikliai

                    Klaipėdos mieste senuosius cilindrinius tvarkaraščių laikiklius stotelėse dabar keičiame į patogesnius trikampius. Šiuo metu naujieji laikikliai jau pastatyti centrinėje miesto ašyje nuo Senamiesčio ir Vėtrungės stotelių.

                    Visose pagrindinėse viešojo transporto stotelėse naujuosius laikiklius planuojame įrengti per mėnesį.

                    Comment


                      'Vakarų ekspresas', 2015.02.06.



                      Comment


                        Toks "modernus", kad net nežemagrindis...

                        Comment


                          Elektroninė straipsnio versija. Yra ir video iliustracija.


                          Unikalus elektrobusas - finišo tiesiojoje

                          Comment


                            Parašė Prodigal Stranger Rodyti pranešimą
                            Elektroninė straipsnio versija. Yra ir video iliustracija.


                            Unikalus elektrobusas - finišo tiesiojoje
                            Variklis tas pats tik pardarytas į baterijomis varoma...
                            Jo, kad ne žemagrindis tai blogai... net valstybiniai tie patys...
                            bet dizainas gražus kažkuo primena Trolza "Megapolis"
                            Mano nuotraukas naudoti be mano leidimo DRAUDŽIAMA!!!

                            Comment


                              Čia kaip matau perdarytas Karosa?
                              My Flickr
                              My Trainpix

                              Comment


                                Parašė Arelis Rodyti pranešimą
                                Čia kaip matau perdarytas Karosa?
                                Kauno Troleibusas 331 škoda 14tr
                                Mano nuotraukas naudoti be mano leidimo DRAUDŽIAMA!!!

                                Comment


                                  Tai čia ,,Vėjo Projektai" ??
                                  My Flickr
                                  My Trainpix

                                  Comment


                                    Parašė Arelis Rodyti pranešimą
                                    Tai čia ,,Vėjo Projektai" ??
                                    Taip
                                    Mano nuotraukas naudoti be mano leidimo DRAUDŽIAMA!!!

                                    Comment


                                      Su dizainu - baisu. Tikrai tikėjausi kažko geresnio.
                                      My Flickr
                                      My Trainpix

                                      Comment


                                        Netikslinga eikvoti žmogiškuosius ir materialinius išteklius dizainui, norima bandyti ir tobulinti galios agregato jėgainę! Supraskite šio kūrinio tikslą - pritaikyti ir padaryti patrauklias technologijas, kurios šiai dienai dar nėra plačiai paplitę.

                                        Comment


                                          Galios agregato jėgainė - tai čia kas?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X