Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KLP] Klaipėdos viešasis transportas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tigras Rodyti pranešimą
    Galimas tai galimas bet ju salone paprasciausiai nera.
    Užtikrintai rašot, ką ir sakyt... Belieka tik rankomis suplot... Tačiau ar visu šimtu procentų esat įsitikinęs savo tiesa?... Visu šimtu?...

    Comment


      Parašė Prodigal Stranger Rodyti pranešimą
      Užtikrintai rašot, ką ir sakyt... Belieka tik rankomis suplot... Tačiau ar visu šimtu procentų esat įsitikinęs savo tiesa?... Visu šimtu?...
      Tai jeigu salonas yra stebimas, tai kokiu budu? Pasikartosiu kad as vieninteliam autobuse esu mates gaubta nuo sukancios 360 laipsniu kameros bet klausymas yra tame ar jinai veikia? O jei salonas ir stebimas tai kokiose autobusose yra toklia sistema ir kaip jinai veikia cia Klaipedoje? Ir as rasau uztikrintai kad nevienam autobuse nera itaisytu stebejimo kameru. Sianden vaziavau su Irviinu ir bandziau eilini karta surasti kamera be rezultatu.

      Comment


        Parašė Tigras Rodyti pranešimą
        Ir as rasau uztikrintai kad nevienam autobuse nera itaisytu stebejimo kameru. Sianden vaziavau su Irviinu ir bandziau eilini karta surasti kamera be rezultatu.
        Manau, jog autobuso su kuriuo šiandien važiavote video registratoriaus atminties kortelėje dar šiek tiek užsibūsite. Kaip ir visi likę keleiviai. Žinoma, netiesiogiai. O šiaip tai nebūkit pernelyg drąsiai ir tiesmukai užtikrintas savo teisumu. Ir ne tik šioje situacijoje.

        Comment


          Pagaliau atsirado laiko ir noro atnaujinti Klaipėdos miesto autobusų žemėlapį. Dėl eilinių naujų ir integruotų priemiestinių maršrutų smarkiai išsiplėtė žemėlapio plotas, todėl eilinį kartą (jau 4-ą) teko iš pagrindų viską perdarinėti.

          Žemėlapis >> (.jpg, 5.12 Mb, 7000x6502 px)

          Daugiau schemų ir žemėlapių - čia >>

          Kaip visada, konstruktyvi kritika, pastabos ir pasiūlymai bei pastebėjimai apie klaidas yra laukiami.
          Viešojo transporto temų rodyklė >>

          Comment


            1N maršrutas viršijo lūkesčius

            Klaipėdos transportininkai suskaičiavo, kad per gegužę - pirmąjį kursavimo mėnesį - savaitgalio naktimis važiuojančiu 1N maršrutu pasinaudojo 319 popierinius bilietus įsigijusių keleivių ir panašus skaičius turėjusiųjų elektroninius bilietus.

            Tikslų pastarųjų keleivių skaičių nustatyti sutrukdė tai, kad tris naktis neveikė įranga.

            Ypač daug keleivių sulaukta po Laivų parado. Pasak transportininkų, toks maršruto populiarumas viršijo jų lūkesčius.

            Comment


              N1 - naktinis pirmas. ar vis tik 1N ?

              Comment


                Klaipėdos gatvėse - elektra varomas autobusas

                Lietuvos miestų viešasis transportas keičiamas naujomis ekologiškomis transporto priemonėmis. Iš viso per šiuos metus į Lietuvą bus atgabenti beveik 100 naujų aplinkai draugiškų autobusų. Dalis iš jų – varomi ir elektra, ir dujomis. Pirmasis toks hibridinis autobusas pasiekė Klaipėdos autobusų parką.

                Ispanijoje pagamintas hibridinis autobusas yra šiek tiek mažesnis nei jau įprasti, dujomis varomi autobusai. Jame telpa 84 keleiviai, sėdimų vietų – 18. Specialistai teigia, kad ši transporto priemonė važiuoja naudodama tik elektros energiją. Dujomis varomas variklis įsijungia tik prireikus daugiau jėgos, pavyzdžiui, važiuojant įkalne. Todėl jis sunaudos daug mažiau degalų, o, važiuodamas elektros variklio jėga, išmetamosiomis dujomis oro beveik išvis neterš. Vienu įkrovimu autobusas gali nuvažiuoti apie 350 kilometrų.

                Hibridinis autobusas nupirktas vykdant tarptautinį projektą – Lietuvos Vyriausybė pardavė sutaupytus taršos leidimus, o juos įsigijusi Ispanija pageidavo, kad lėšos būtų skirtos ekologiškam transportui įsigyti. 9 projekte dalyvaujantiems Lietuvos miestams nupirkta 10 hibridinių autobusų. Ar jų ateityje daugės, kol kas neaišku.

                Ekologiško autobuso kaina – beveik 1,5 mln. litų.

                Comment


                  Uostamiesčio naktiniame autobuse daugėja keleivių

                  Naktimis savaitgaliais po uostamiestį kursuojantis autobusas tampa vis populiaresnis. Manoma, kad keleivių jame dar padaugės liepą ir rugpjūtį, kai atšils orai ir daugiau klaipėdiečių vėlyvus vakarus leis mieste, o ne namuose.

                  Bilietus perka autobuse

                  Pirmą mėnesį – gegužę, kai pradėjo kursuoti naktinis autobusas, juo važiavo per 600 keleivių.
                  Pasak viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio, stebina, kad didžioji dalis keleivių – 319 bilietus pirko pačiame autobuse.

                  Beveik tiek pat keleivių naudojosi elektroniniais kartiniais ir terminuotais bilietais. Tačiau pastarieji duomenys nėra tikslūs, nes naktimis truputį strigo technika. Kol kas nėra duomenų, kiek keleivių važiavo naktiniu autobusu ir naudojosi popieriniais, iš anksto įsigytais bilietėliais.

                  "Tikrai nesitikėjome, kad tiek daug keleivių bilietus pirks pačiame autobuse. Šis skaičius yra labai didelis. Be to, iš 319 buvo tik keturi lengvatiniai", – tvirtino vadovas.

                  Daugiausia įlipa senamiestyje

                  G.Neniškio teigimu, dienomis paprastai būna, kad 70 proc. keleivių naudojasi terminuotais bilietais, kiti – kartiniais elektroniniais ar popieriniais.

                  Naktiniame maršrute atvirkščiai. Gal tik 30 proc. keleivių už keliones atsiskaitė terminuotais bilietais. Dažniausiai pastaraisiais naudojasi studentai. Jiems taikoma nuolaida, įsigyjant terminuotus bilietus.

                  "Gal žmonės pačiame autobuse perka bilietus, nes laukia maršrutinio taksi, yra pasiruošę pinigėlius", – svarstė direktorius.

                  Naktinis autobusas kursuoja penktadieniais ir šeštadieniais. Keleivių pasiskirstymas yra panašus. Tačiau šiek tiek daugiau – skirtumas apie 10 proc. – jų būna naktimis iš penktadienio į šeštadienį.

                  Daugiausia keleivių naktiniais autobusais važiuoja iki 2.30 val. Kitu metu jų būna mažiau. Daugiausia žmonių į naktinį autobusą įlipa miesto centre. Tačiau jų būna ir kitose miesto vietose.
                  ...

                  Comment


                    Klaipėdoje - naujoviški transporto bilietai
                    Klaipėdos spaudos kioskuose pasirodė neįprastai atrodantys vienkartiniai viešojo transporto bilietai. Transportininkai skuba raminti keleivius - kitokia išvaizda tėra naujas dizainas.
                    http://www.ve.lt/naujienos/ekonomika...ietai-1221695/

                    Comment


                      Man tas bilietas panašus į buvusius Vilniaus talonėlius.
                      My Flickr
                      My Trainpix

                      Comment


                        Nauji autobusai Klaipėdą pasiekė ne savo ratais

                        Vakar į uostamiestį atkeliavo dar 11 naujų autobusų. Tiesa, kol jie išriedės į gatves, teks palaukti apie mėnesį.

                        Taigi, į uostamiestį atkeliavo jau visi Klaipėdos autobusų parko (KlAP) įsigyti naujieji ispaniški "Castrosua" autobusai - pirmasis jau nuo liepos 24-osios vežioja keleivius.

                        Tiesa, nors pastarasis išore niekuo nesiskiria, tačiau bus vienintelis su hibridiniu varikliu - varomas suspaustomis gamtinėmis dujomis (SGD) bei elektra.

                        Likusieji 11 varomi tik SGD. Jie atvežti specialiais tralais, mat eksploatacija dar negalima.

                        "Jie yra pagaminti šiemet, darbą autobusai pradės, kai bus paruošti - ilgiausiai užtruks reikiamų dokumentų tvarkymas. Tai turėtų užtrukti iki mėnesio", - pasakojo KlAP Pervežimų skyriaus vadovas Vaidas Ramanauskas.

                        Į tokio tipo autobusą telpa apie 100 keleivių.

                        "Pagrindinis jų pranašumas - ekologija", - pridūrė V. Ramanauskas.

                        Nauji autobusai nei miestui, nei KlAP nieko nekainavo - jie įsigyti pagal Klimato kaitos specialiąją programą, Lietuvai pardavus sutaupytus taršos leidimus. Taip atnaujintas ne tik Klaipėdos, bet ir kitų miestų viešasis transportas.

                        Uostamiestyje tai - ne pirmieji ekologiški autobusai. Nuo praėjusių metų keleivius vežioja 12 naujų SGD varomų "Irisbus" autobusų, anksčiau įsigyti naudoti šia kuro rūšimi varomi autobusai.

                        Comment


                          Maršrutiniai taksi uostamiestyje stoja draudžiamose vietose

                          Ketvirtadienį į uostamiesčio gatves išriedėję policijos bei savivaldybės darbuotojų ekipažai tikrino, ar mikroautobusų vairuotojai važiuoja kultūringai. Reido metu konstatuotas faktas, kad pagrindinė maršrutinių taksi problema – sustojimai draudžiamose vietose.

                          Vykti į medžioklę Klaipėdos gatvėse nuspręsta šią vasarą gavus daug gyventojų skundų dėl sėdinčiųjų prie vairo elgesio kelyje.

                          Miestiečiai piktinosi, kad maršrutinių taksi vairuotojai šiurkščiai pažeidžia Kelių eismo taisykles: sustoja tam draudžiamose vietose, nepaiso kelio ženklų, sukelia avarines situacijas, o išlaipindami keleivį vairuotojai ne visada palaukia, kol šis saugiai paliks transporto priemonę.

                          Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad reidai ketvirtadienį buvo vykdomi plačioje teritorijoje: nuo Vingio gatvės iki pat Lietuvininkų aikštės bei visame Taikos prospekte iki Smiltelės gatvės.

                          .....

                          Comment


                            Šią savaitę atsinaujino KKT tinklalapis: http://klaipedatransport.lt Tikiuosi, tai tik demo versija.

                            Nuo rugsėjo 1d. įvedamas naujas 5B maršrutas: http://klaipedatransport.lt/lt/nauji...rugsejo-1-d-56

                            Nesuprantu, kodėl jie taip mėgsta prie jau esamo maršruto numerio klijuoti raides? Jau yra A, B, E, tuoj dar ir C, D, Z atsiras... Nejau negalima gražiai iš eilės numeruoti?

                            Comment


                              Ima pavizdį iš Druskininkų

                              Comment


                                Kiek supratau, Klaipėdoje nėra 5A maršruto. Kodėl paėmė iškart B raidę, praleidę A?
                                Daugiau mano nuotraukų >>
                                Mano rajonas ir apylinkės >>

                                Comment


                                  Tai kad nepraleista ta raidė, nepraleista... Tiesiog 5A maršrutas vasarą sustabdytas.

                                  Comment


                                    Ar įmanoma paprastam mirtingajam patekti į autobusų parko teritoriją? Ar reikia turėti tam tikrų ryšių?

                                    Comment


                                      Viešojo transporto autobusų maršrutų ir tvarkaraščių pakitimai nuo rugsėjo 1 dienos

                                      Žymesni pakeitimai:
                                      4A maršrutas nuimamas rudens-pavasario sezonui
                                      5A maršrutas atstatomas rudens-pavasario sezonui
                                      5B Naujas maršrutas Lietuvininkų a. - Debreceno g. - Jūrininkų pr., skirtas Debreceno gatvės gyventojams pasiekti Senamiestį/Centrą
                                      6E Darbo dieną retinami važiavimai, naikinamas kursavimas savaitgaliais
                                      8 maršrutas darbo dienom ir sekmadienį dažninamas, šeštadienį retinamas
                                      10 maršrutas darbo dienom ir sekmadienį dažninamas, o šeštadienį pakoreguoti važiavimo laikai
                                      11A maršrute nuimtas reisas 20:50 į Šernų sodus
                                      11B darbo dienomis ir šeštadieniais pridėtas reisas 6:15 į Dovilus
                                      13 maršrutas naikinamas
                                      15B maršrutas trumpinamas iki Normantų. Priežastis, kad tarpe Normantai - Kunkiai yra žvyrkelis. Nuimamas reisas 12:30 iš Ligoninės
                                      24 maršrutas nuo Karklės pratęsiamas iki Kunkių (Geosintetikos st.)
                                      Daugiau mano nuotraukų >>
                                      Mano rajonas ir apylinkės >>

                                      Comment


                                        Parašė Briedis Rodyti pranešimą
                                        Ar įmanoma paprastam mirtingajam patekti į autobusų parko teritoriją? Ar reikia turėti tam tikrų ryšių?
                                        Po vieną paprastai nelabai įleidžia, nes su tuo vienu žmogeliu vaikštinėti darbuotojui po parką nelabai apsimoka, nes jis ir taip turi darbų, o lydėti turi tiek dėl saugumo, tiek apskritai dėl bendros tvarkos. Lengviau būtų grupelėmis, nors irgi priklauso nuo konkrečios įmonės. O kaip yra su Klaipėdos autobusų parku, tiksliai nežinau. Manau, kad visada yra galimybė susiderinti, tereikia tik skambinti ir teirautis.
                                        www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                        Comment


                                          Ar tik ne "pajūrio autobusai" pardavinėja
                                          http://auto.plius.lt/skelbimai/merce...o-3529619.html
                                          Ir tokių galėtu KLAP nupirkti
                                          http://auto.plius.lt/skelbimai/man-n...o-3783117.html
                                          Mano nuotraukas naudoti be mano leidimo DRAUDŽIAMA!!!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X