Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos apskrities viešasis transportas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81
    Keletas nuotraukų, prisiminus vasarą, iš pajūrio:
    Perdažytas "Vlasavos" senasis Neoplanas, deja, vis dar "neužsitarnavęs" GN

    Vienas iš naujesnių pirkinių. Beja, šiemet nemačiau nei vieno N8012. Jau nurašė?

    Comment


      #82
      Skuode kursuos nemokamas autobusas

      Nuo Naujųjų Skuodo mieste kursuos nemokamas autobusas. Juo važinėti neatverdami piniginės galės ne tik skuodiškiai, bet ir svečiai iš kitų miestų bei užsieniečiai. Iki šiol panaši tvarka galiojo tik Taline – Estijos sostinės gyventojai su miestiečio kortele turi teisę viešuoju miesto transportu naudotis už dyką, – teigiama Skuodo savivaldybės tinklalapyje.

      „Suteikdami galimybę miesto autobusu reguliariaisiais reisais nemokamai važiuoti absoliučiai visiems norintiesiems mes žengėme gerokai toliau nei estai. Dabar galima sakyti, kad Talinas prasideda Skuode“, – teigė pasiūlymą dėl nemokamo transporto Skuode pateikęs Tarybos narys „tvarkietis“ Ignas Jonušas. Už tokį sprendimą balsavo dešimt, aštuoni susilaikė. Prieš pasisakė tik vienas Tarybos narys.

      „Sprendimas dėl nemokamo viešojo transporto yra logiškas kalbant ne tik apie ekonominį aspektą, itin svarbų sunkiau besiverčiantiems žmonėms, kuriems reikia nuvykti į gydymo ar kitas įstaigas, parduotuvę. Ši naujovė taip pat prisidės prie ekologinės situacijos mieste gerinimo, nes yra labai tikėtina, kad žmonės dažniau rinksis kelionę viešuoju transportu, o ne automobiliu“, – kalbėjo I.Jonušas.

      Miesto maršrutu kursuojantis autobusas pelno neneša. Už šią paslaugą praėjusiais metais gautos pajamos tesiekė 2,1 tūkst. Lt, o išlaidų – daug. Žmonių vežimą miesto maršrutu, kaip ir kitais reisais, dotuoja Skuodo rajono savivaldybė – taip užtikrinamos socialiai būtinos keleivinio transporto viešosios paslaugos. Pernai bendrovei „Skuodo autobusų stotis“ skirta dotacija siekė 1 mln. 700 tūkst. Lt.

      Skuode gyventojų tėra apie 7 tūkst. ir jų vis mažėja. Ženkli dalis žmonių turi nuosavus automobilius, tad vos vienu maršrutu kursuojantis miesto autobusas nėra populiarus. Nemažą dalį potencialių klientų atbaido net ir kukli bilieto kaina (1,20 Lt), nes sudėtinga ekonominė situacija žmones verčia taupyti.

      Keleivius miesto maršrutu vežančiai bendrovei „Skuodo autobusų stotis“ savivaldybė kitąmet turėtų kompensuoti negautas pajamas – tokiu atveju dotacija išaugų 2 tūkst. Lt.

      Šiuo metu iš 25 eksploatuojamų autobusų net 18 yra senesni nei 15 metų.

      Comment


        #83
        Maršrutui „Kretinga-Palanga“ – 100 metų
        http://www.pajurionaujienos.com/?sid=11713&act=exp

        Comment


          #84




          Comment


            #85
            Pamario vežėjai sulaukė pinigų

            Po kelis mėnesius atlyginimų negaudavusiems ir streikais bei teismais grasinusiems Šilutės autobusų parko darbuotojams jau nereikia sukti galvų, kaip išmaitinti šeimas. Vežėjus išgirdusi rajono valdžia beveik likvidavo milijoninį savivaldybės įsiskolinimą.

            Apie 80 Šilutės rajono savivaldybės valdomos UAB Šilutės autobusų parko darbuotojų vėl ėmė galvoti apie darbą, o ne tik apie tai, kaip atgauti sąžiningai uždirbtus pinigus. Savivaldybė bendrovei atidavė iš esmės visą skolą, kuri siekė beveik milijoną litų.

            „Šiuo metu savivaldybė mums dar liko skolinga apie 150 tūkst. litų. Gavę pinigus su žmonėmis atsiskaitėme iki paskutinio cento. Tad darbuotojų nuotaikos tikrai geros, juk dėl savivaldybės įsiskolinimo žmonės po kelis mėnesius negaudavo atlyginimų. Dabar priežasties streikuoti neliko. Ne tik darbuotojai, bet ir aš pats vis dar negaliu patikėti, kad tai tiesa“, - sakė Šilutės autobusų parko direktorius Artūras Stonkus.

            Ši skola pradėjo augti nuo 2011 metų. Įdomiausia tai, kad Šilutės rajono savivaldybė buvo vienintelė tokia savo pačios kontroliuojamos įmonės skolininkė. Didžioji skolos dalis susidarė jai nesumokėjus už lengvatinį keleivių pervežimą. Likusi - už nuostolingų maršrutų aptarnavimą. Formuodama biudžetą, rajono savivaldybė vos ne kasmet kompensuoti lengvatiniam keleivių pervežimui numato keliais šimtais tūkstančių litų mažiau, nei reikėtų iš tiesų. Tad per kelerius metus ir susikaupė didžiulė skola.

            „Mes kiekvienais metais kalbame su savivaldybės atstovais, kad taip nebebūtų. Vos ne visą milijoną litų savivaldybė mums buvo skolinga už moksleivių vežimą. Mes iš mokinių pinigų neimame, nes už šią paslaugą turi apmokėti rajono savivaldybė. Tačiau ji to nedarė. Gal dabar situacija pasikeis. Nors metai dar nesibaigė“, - buvo atsargus A.Stonkus.

            Šiuos savivaldybės veiksmus grąžinant skolą vežėjai yra linkę sieti ir su rajono valdžios - mero ir savivaldybės administracijos direktoriaus - pasikeitimu. Tuo labiau kad pernai rajono savivaldybės valdžia juos apgavo. Žadėjo susikaupusią skolą mažinti dalimis, kas ketvirtį, tačiau to nepadarė.

            Reguliarias keleivių pervežimo paslaugas teikianti bendrovė turi 47 autobusus.

            Pagerėjus bendrovės finansinei situacijai, Šilutės autobusų parkas išsimokėtinai planuoja įsigyti apie 10 autobusų.

            Comment


              #86
              Popietės akimirka...

              Comment


                #87
                UAB 'Vežeta' autobusas apniukusią šios dienos popietę Klaipėdos stotyje.



                Comment


                  #88
                  UAB 'Vlasava' autobusas.

                  Comment


                    #89
                    Nubaudė Autobusų parką

                    ...

                    Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba, atlikusi įmonės 2013 m. lengvatinio keleivių vežimo ribotos apimties auditą, nustatė, jog paskirsčius netiesiogines sąnaudas visiems aptarnaujamiems maršrutams vienodu principu, kaip yra nustačiusi bendrovė Kretingos autobusų parkas, maršrutui Palanga-N.Akmenė netiesioginių sąnaudų turėtų tekti 71,6 tūkst. Lt, o užsakomiesiems reisams – 46,7 tūkst. Lt.

                    Tokiu būdu, teigiama audito ataskaitoje, 2013 m. Kretingos rajono savivaldybės administracijai buvo priskaičiuota 118,3 tūkst. Lt daugiau patirtų nuostolių (dotacijos), negu priklausė pagal pasirašytą sutartį, o už 2014 m. 9 mėnesių laikotarpį – 87,9 tūkst. Lt. Taigi į biudžetą Kretingos autobusų parkas turės grąžinti per 206 tūkst. Lt – tokia suma bus užskaitytas Kretingos rajono savivaldybės įsiskolinimas Autobusų parkui. Iš viso Savivaldybė įmonei už lengvatinį keleivių pavėžėjimą yra skolinga beveik 800 tūkst. Lt, o metų dotacijos bendrovei sudaro per pustrečio milijono litų.

                    Autobusų parko vadovo R.Korsako teigimu, nuostolingu maršrutu Palanga-N.Akmenė, Kretingos autobusų parko turėtu dar nuo sovietinių laikų, įmonės autobusai nebekursuoja nuo šių metų lapkričio pradžios. „O netiesioginių sąnaudų paskirstymo metodika, kokią mes taikome, naudoja ir kiti šalies autobusų parkai“, - R.Korsakas stengėsi įtikinti Kontrolės komiteto narius, kad niekas nesiekia specialiai apgaudinėti Savivaldybės.

                    ...

                    Comment


                      #90
                      Vienas pirmųjų Klaipėdos autobusų parko 'Neoplanų', dabar priklausantis UAB 'Vežeta'.

                      Comment


                        #91
                        Rečiau užmatomas maršrutas.

                        Comment


                          #92
                          Iškrapščiau senučiuka video apie ta avarija kur nuo begiu šilutės AP citaro nunešė.
                          http://youtu.be/qJcH19irdfc
                          Mano nuotraukas naudoti be mano leidimo DRAUDŽIAMA!!!

                          Comment


                            #93
                            Stotyje.

                            Comment


                              #94
                              "Šilutės autobusai be stabdžių. Keleiviai, saugokitės patys!"

                              Comment


                                #95
                                Aštuntą ryte Nidoje.

                                Comment


                                  #96
                                  Lygtai dar niekas nedarė reportažo. Pernai gruodį atidaryta nauja Palangos AS naujoje vietoje - Klaipėdos pl. Nuo senosios stoties iki naujos apie 1 km. Stotis yra integruota prekybos centre. Visgi peronas padarytas didelis - net 16 aikštelių (iš tikrųjų 17, paskutinė nesunumeruota), iš kurių tik dalis naudojama. Įvažiavimai į stoties teritorija iš Klaipėdos pl. ir iš Kretingos g. abu su šlagbaumais.

                                  Nuo įvažiavimo iš Klaipėdos pl. pusės. Įėjimas į stotį po perono stogu, pastato kampe picerija, dešiniau - "Maxima" pastato dalis.



                                  Peronas.















                                  Žvilgsnis tiesiai į Klaipėdos pl. ir Kretingos g. sankryžą.



                                  Pasikeitė ir Palangos miesto maršrutų trasos bei tvarkaraščiai. Miesto autobusai išvyksta iš autobusų stoties - absoliučiai visi. Anksčiau 4 maršrutas pro stotį nevažiavo. Visi autobusai išvyksta iš šios aikštelės.



                                  Stoties salė žvelgiant iš įėjimo iš "Maximos" pusės.



                                  Dar yra pokyčiai "Vlasavos" priemiestinių į Klaipėdą trasoje. Visi autobusai važiuoja nuo V. Jurgučio vidurinės mokyklos stotelės, stoja dar Pirties stotelėje ir tik tada užsuka į AS. Grįžtantys autobusai pagal grafiką turėtų užvažiuoti į autobusų stotį, ir tik tada į V. Jurgučio mokyklos stotelę važiuoti. Bet, kiek pastebėjau, ne visi vairuotojai tai daro - išleidžia keleivius prie Klaipėdos pl. ir Kretingos g. sankryžos esančioje įvažoje. Ten stotelės nėra, o vasarą visuomet būna užstatyta nakvynę siūlančių automobiliais. Ši netvarka turėtų būti išspręsta arba įrengiant stotelę, arba priverčiant užsukti į stotį.
                                  Paskutinis taisė Al1; 2015.03.20, 19:46.

                                  Comment


                                    #97
                                    Palangos autobusų žemėlapis - http://tinklarastis.nvtka.lt/media/5782/Palanga_10.jpg
                                    Po naujos stoties atidarymo įvesti 2 nauji maršrutai: 2A (privežamasis iki stoties) bei 1 papildomas. Be to, atnaujintas 1 maršruto eismas iki Nemirsetos.
                                    Viešojo transporto temų rodyklė >>

                                    Comment


                                      #98
                                      Kuršių nerijai ruošiamos išskirtinės autobusų stotelės

                                      Kuršių nerijoje ketinama įrengti išskirtines, vietos charakterį atspindinčias autobusų stoteles.

                                      Anot savivaldybės, Architekto Algimanto Zavišos labdaros ir paramos fondas rengia projektą „Architektūriniai sustojimai Kuršių nerijoje“, kurio metu vyks kūrybinės dirbtuvės, o jų dalyviai kurs Kuršių nerijosgyvenviečių autobusų stotelių projektus. Jų pusiasalyje iš viso suskaičiuota trylika.

                                      Kaip teigė projekto iniciatoriai, autobusų stotelė, smulkiosios architektūros elementas nuo kurio dažnai prasideda pažintis su vietove. Šiuo metu Kuršių nerijoje esančios stotelės neatspindi vietos charakterio išskirtinumo: tai masinės gamybos objektai, kuriuos galima sutikti kiekviename Lietuvos ir pasaulio mieste.

                                      Anot jų, autobusų stotelės gali virsti vietos vizitinėmis kortelėmis, itin kokybiškos, vienetinės architektūros objektais, interpretuojančiais tradicines vietos ir jos architektūros vertybes, su kuriomis susipažįsta autobusais keliaujantys turistai.

                                      Pasak Neringos savivaldybėsmero Dariaus Jasaičio, ši iniciatyva labai reikalinga ir laukiama. Meras prašė fondo atstovų, kad formuojant užduotis darbo grupėms būtų atsižvelgta į kiek anksčiau gyventojų išsakytas pastabas dėl stotelių įrengimo.

                                      „Labai prašome įvertinti Neringos gamtines sąlygas, kad čia dažnai yra vėjuota, kad ne retos ir lietingos dienos“, - kalbėjo meras D.Jasaitis.

                                      Gegužės mėnesį planuojamas pirmasis suformuotų darbo grupių vizitas Kuršių nerijoje. Jo metu bus apžiūrėtos visos autobusų sustojimų vietos.

                                      Sukurtos vizijos Neringos bendruomenei bus pristatytos antroje vasaros pusėje. Atrinkus tinkamiausią, ji bus detalizuota. Tikimasi, kad pirmoji pagal atrinktą viziją įrengta stotelė bus atidaryta 2016-ųjų metų rudenį, kai vyks tradicinis Architekto Algimanto Zavišos labdaros ir paramos fondo renginys.

                                      Comment


                                        #99
                                        Dar šis tas...

                                        Neringoje iškils unikalios stotelės

                                        Kuršių Nerijos aplinką pagyvinti ketinama išskirtinėmis, miestą charakterizuojančiomis autobusų stotelėmis. Mat dabartinės – kiek nuobodokos ir, daugumos nuomone, neatspindi jo dvasios ir autentikos.

                                        Tam architektų bendruomenė kartu su Algimanto Zavišos labdaros ir paramos fondu parengė projektą "Architektūriniai sustojimai Kuršių Nerijoje".

                                        "Fondo tikslas – įgyvendinti naujų stotelių idėją, nes tai, nors ir nedidelė architektūrinė struktūra, tačiau gana svarbi ir matoma, ja naudojasi dauguma žmonių. Bandysime šį objektą padaryti kuo šiuolaikiškesnį, tačiau sykiu turintį ir tradicijos bruožų", – idėjos sumanymą aiškino projekto vadovė.

                                        Šiuo metu Kuršių Nerijoje esančios stotelės – masinės gamybos objektai, kuriuos galima sutikti kiekviename Lietuvos ar pasaulio mieste.

                                        Todėl dabartinės autobusų stotelės galimai virs vietos vizitinėmis kortelėmis ir itin kokybiškais vienetinės smulkiosios architektūros objektais, interpretuojančiais tradicines vietos vertybes.

                                        Comment


                                          Jau istorija. Palangos senoji autobusų stotis pernai rugsėjį, poilsio sezonui (ir paskutiniam senosios stoties istorijoje) pasibaigus...













                                          Naujosios stoties statyba.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X