Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tauragės apskrities viešasis transportas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts



    2023-08-01 Pasirašyta sutartis dėl dar 3 elektrinių autobusų, kurie Tauragę turėtų pasiekti dar šiemet.

    Tauragės elektrinių autobusų parkas plečiasi toliau – rugpjūčio 1 dieną su UAB „Busnex“ pasirašyta sutartis dėl 3 elektra varomų autobusų įsigijimo. Sutarties vertė – 1 124 617 Eur su PVM, iš kurios (956 tūkst. Eur) bus finansuojama iš Europos Sąjungos fondų lėšų.



    Tauragės rajono savivaldybei iki metų pabaigos turi būti pristatyti žemagrindžiai, vienaaukščiai (M3CE klasės) elektra varomi autobusai, kurių bendras keleivių sėdimų ir stovimų vietų skaičius ne mažiau kaip 44.


    Elektrobusuose bus įrengtos keleivių informavimo priemonės (vaizdinės ir garsinės), LED informacinės švieslentės, vaizdo stebėjimo sistemos, skirtos keleivių ir vairuotojo saugumui užtikrinti, leidžiančios stebėti visą transporto priemonės saloną.

    Naujieji „King Long“ elektra varomi autobusai vienu įkrovimu galės nuvažiuoti iki 300 km. Autobusuose sumontuotos 210 kWh baterijos, maksimalus autobusų greitis 85 km/val.

    Viso Tauragės autobusų parke bus 16 elektrinių autobusų.
    Attached Files

    Comment


      Žalioji kortelė – jūsų neribotų kelionių elektroninis bilietas

      Rugpjūčio 31 dieną Šilalės rajono savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintos Tauragės regiono viešojo transporto sistemos el. bilieto kainos. Jurbarko r., Tauragės r. ir Pagėgių savivaldybės jau anksčiau priėmė šiuos sprendimus.


      Viešosios įstaigos „Žaliasis regionas“ direktorė Gaiva Mačiulaitienė teigia, kad keleiviai domisi naujovėmis viešajame transporte:


      „Atėjo diena, kai visos savivaldybės priėmė sprendimą dėl elektroninio bilieto kainos, džiaugiamės, priimtu visų Tauragės regiono savivaldybių bendru sprendimu ir sudarytomis sąlygomis keliauti neribotai visame regione. Daugeliui gyventojų jau kyla klausimai dėl Tauragės regiono viešojo transporto elektroninio bilieto sistemos, jie domisi, kokia bus kaina ir nori įsigyti elektroninį bilietą, tad kviečiame visus sekti komunikacines naujienas apie įdiegiamas naujoves.“


      Tauragės regiono savivaldybių tarybos priėmė sprendimus ir patvirtino, kad nuo 2023 m. spalio 1 d. Tauragės regiono viešojo transporto sistemos elektroninio bilieto kainos yra: metinis bilietas (365 d.) - 12 Eur, pusės metų (180 d.) - 8 Eur, mėnesinis (30 d.) - 2 Eur. Įsigyjant el. bilietą visoms socialinėms grupėms yra pritaikyta 80 % lengvata. Tauragės regiono mokiniams, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, taikoma išskirtinė 100 % nuolaida, kuri finansuojama Tauragės r., Jurbarko r., Šilalės r., Pagėgių savivaldybių biudžetų lėšomis. Tvirtinant kainas atsižvelgta ir į miesto svečius bei vietinius gyventojus, kurie viešuoju transportu keliauja retai. Autobuse bus galimybė įsigyti vienkartinį bilietą, kurio kaina siekia 1 Eur. Įsigyjant vienkartinį bilietą taip pat bus taikomos Lietuvos Respublikos transporto lengvatų įstatyme numatytos lengvatos.


      Tauragės regiono viešojo transporto sistemos elektroninį bilietą bus galima įsigyti nuo rugsėjo 11 d. – Tauragės, Jurbarko, Šilalės autobusų stotyse, bibliotekų filialuose ir Pagėgių savivaldybės seniūnijose. Vienas iš būdų, kuris padės saugoti gamtą - el. bilieto naudojimas mobiliojoje programėlėje „Skenuok ir važiuok“. Diegiant naujoves bus taikomas ir pereinamasis laikotarpis, todėl įsigijus metinį elektroninį bilietą iki 2023 m. pabaigos Tauragės regiono viešuoju transportu galėsite keliauti net iki 2024 m. gruodžio 31 d.


      Tauragės regiono elektroninis bilietas - tai bendra viešojo transporto sistema, kuri sujungia savivaldybes ir siekia bendro tikslo – įdiegti inovatyvias priemones, kurios padės tobulinti viešojo transporto sistemą. Ši žalioji kortelė leis matyti tikslius keleivių srautus ir atsižvelgiant į tai koreguoti maršrutų tvarkaraščius.
      Attached Files

      Comment


        Pasirodo, keliose Tauragės apskirties savivaldybėse jau keleri metai kaip nemokami autobusai

        BNS 2020.01.30 Šilalės rajone – nemokamas viešasis transportas
        Tauragės autobusų parkas 2020.07.30 Tauragės rajone - nemokamas viešasis transportas
        Jurbarko autobusų parkas 2022.09.01
        Jurbarko ir Tauragės rajono gyventojams pristatome naują ir visiškai NEMOKAMĄ viešojo transporto maršrutą Jurbarkas – Tauragė – Jurbarkas, per Smalininkus
        1 reisas – 06.40 išvyksta iš Jurbarko AP link Tauragė AS. 2 reisas – 10.00 išvyksta iš Tauragės AS link Jurbarko AS
        3 reisas – 15.00 išvyksta iš Jurbarko AS link Tauragės AS 4 reisas – 17.15 išvyksta iš Tauragės AS link Jurbarko AP

        https://www.jurbarkoautobusai.lt/

        Comment


          LRT Panorama (video) 2023.10.23
          Tauragės apskrities savivaldybės jungiasi į regioninę sistemą
          Siūlo nemokamas arba eurą per mėnesį kainuojančias keliones
          Nuo šių metų spalio beveik nemokamai galima keliauti jau ne tik po Tauragę, bet ir Pagėgių, Šilalės, Jurbarko rajonus. Kelionės autobusu šiuose rajonuose tekainuoja eurą per mėnesį.

          „Žmonėms, kurie naudojasi autobusais, tai labai geras sumanymas“, – tvirtina LRT TV kalbintas vyras.
          „Labai susitaupo. Nes, tarkim, į sodus važinėjam 5 kartus vasarą, tai kažkaip per mėnesį išeina virš 10 eurų. O čia už 12 eurų visiems metams. Ir į Tauragę, ir į Raseinius, mieste galima važinėti“, – sako kalbinta moteris.

          Tokia 4 savivaldybes jungianti regioninė sistema – pirmoji šalyje. Metinius 12 eurų kainuojančius bilietus jau įsigijo apie 15 tūkstančių gyventojų.
          „Tikslas buvo darbo vietų pasiekiamumas. Buvo sukurti prieš metus, praeitais metais rugsėjo 1 d., septyni nauji regioniniai maršrutai, kurie jungia vieną savivaldybės miestą su Taurage. Visos savivaldybės investuoja į maršrutų tinklo plėtrą, kad būtų patogūs keliauti, kad būtų žmogui patogu prie jo gyvenamosios vietos, prie jo darbo vietos išlipti“, – nurodo „Žaliojo Regiono“ vadovė Gaiva Mačiulaitienė.

          Itin svarbu ir modernizuoti viešąjį transportą. Tauragėje šiandien važinėja 13 elektrinių autobusų, iki metų pabaigos bus įsigyti dar keli. Elektriniai autobusai sudarys beveik pusę viešojo transporto parko, kuris yra vienas naujausių ir draugiškiausių aplinkai šalyje.
          Tačiau atnaujinti likusį parką bus gerokai sudėtingiau nei iki šiol, nes keičiasi Europos Sąjungos parama. (...)

          https://www.lrt.lt/naujienos/eismas/...ncias-keliones

          Comment


            Eržvilkas, Jurbarko r.
            Foto 2023.08
            Neidentifikuotu maršrutu važiuojantis Tauragės AP autobusas Nr. 278 (valst. Nr.KCC 654)


            Eržvilko miestelio autobusų stotelė
            Kairėje - MB autobusas Jurbarkas - Eržvilkas Lybiškiai (LHS 216)
            ​​

            Tauragės autobusas Nr. 278

            Comment

            Working...
            X