Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Panemunės tilto rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    /\ jeigu spės susisukti greitai, tarkim per pusmetį ir pradėi darbus, tai maximum kokius 1,5m galėtų būti tas tipo akligatvis, bet tai ką? tada nieko nestatom, nerekonstruojam? reiks pakentėt ir viskas, verkia visi dėl griuvančių tiltų, duobėtų gatvių, tačiau kai remontuoja viską, tada vėl blogai, nepatogu...

    prie to pačio:

    ..Beveik neabejojama, kad Kauno Panemunės tiltą mažiau nei už 83 mln. litų rekonstruos Latvijos bendrovė „Latvijas tilti“.

    Kol kas viešai neatskleidžiama, kas yra realiausi kandidatai rekonstruoti Panemunės tiltą, tačiau portalo žiniomis, du pigiausi pasiūlymai atitinka visus reikalavimus. Pigiausiai – už beveik 83 mln. litų – tiltą perstatyti pasišovė „Latvijas tilti“. Latvių pasiūlymas yra 20 mln. litų pigesnis už „Kauno tiltų“. Kiti du pasiūlymai yra dar brangesni.

    Beveik neabejojama, kad šiame konkurse bus išvengta nesusipratimų, nes pigiausią pasiūlymą pateikusi Latvijos bendrovė atitinka visus reikalavimus, o jos susidomėjimas šiuo konkursu nėra atvėsęs.

    Tiesa, Kauno miesto savivaldybės dar negali pasakyti, kur gaus lėšų tilto rekonstrukcijai.

    Susisiekimo ministerija pažadėjo, kad parengiamiesiems rekonstrukcijos darbams ir pontoniniams tiltams pėstiesiems šiais metais skirs kelis milijonus litų.

    Naujas tiltas bus keturių eismo juostų. Esama perdanga bus išardyta ir ant rekonstruotų atramų įrengta nauja plieno ir betono perdanga. Numatomas tilto plotis – 20,8 metro, ilgis - 273 metrai.
    Paskutinis taisė daktaras; 2011.10.07, 08:45.

    Comment


      Vėl lipama į tą pačią duobę, kaip ir su Žalgirio arena, kuomet pasirenkamas pigiausias pasiūlymas. Na kaip gali skirtis penktadaliu objekto kaina? Na neįmanoma kokybiškai pastatyti penktadaliu pigiau negu konkurentai. Kažkur bus taupoma, o taupymas visi puikiai žinome prie ko priveda.. Matomai Kaunas dar nepasimokė su Vėtrūna..

      Comment


        nu jomajo, kas jūs per žmonės??? TOKS ĮSTATYMAS ir taškas. ne Kauną kaltinti reikia, o seimą, kad neištaiso tokio nesąmoningo įstatymo

        Comment


          Parašė daktaras Rodyti pranešimą
          nu jomajo, kas jūs per žmonės??? TOKS ĮSTATYMAS ir taškas. ne Kauną kaltinti reikia, o seimą, kad neištaiso tokio nesąmoningo įstatymo
          Įmanoma, net pigiausią kainą pasiūliusią bendrovę išvaryti iš konkurso, kaip nepagrįstai mažą kainą pasiūliusią. Taip Buvo daroma su Girstučio rekonstrukcija, tačiau Sienojus rado kažkur užtarimą ir taip buvo paskelbtas laimėtoju...
          Įstatymas nėra geras, bet ir nėra neapeinamas. Tad kaltinti vien tik tais įstatymą būtų nesąžininga.

          Comment


            Parašė Ametistas
            Kodėl būtent taupymas? Galbūt konkurentų kaina išpūsta, ypač "Kauno tiltai" mėgsta žaisti.
            Projektinė kaina yra berods 107 milijonai litų. Trys kompanijos pateikia artimą kainą šiai kainai o viena pateikia penktadaliu mažesnę. Tai Tu nori pasakyti kad visos trys kompanijos specialiai pateikė išpūstas kainas?
            O kad verslininkai bando padidinti kainas tai natūralu, dėl to jie ir yra privatūs verslininkai o ne nepelno siekianti organizacija.
            Kainų skirtumas būtų apie 10% tai dar sakyčiau na gal ir įmanoma tiek sutaupyti, bet tikrai ne tiek..

            Comment


              Taigi pagal įstatymą, jei laimėtojo, kaina pasirodo nereali, jis turi pateikti įrodymus, kodėl tiek ir tiek, daug papildomos informacijos iš jo galima gauti, kad įsitikinti ar bus naudojamos kokybiškos medžiagos ir t.t. Todėl nereikia bijoti, reikia tik normaliai išsiaiškinti...
              You've got one life! Live it!

              Comment


                /\ Šiuo atveju, pati tinkamiausia proga tuo įstatymu pasinaudoti.

                Comment


                  Parašė fredis Rodyti pranešimą
                  Taigi pagal įstatymą, jei laimėtojo, kaina pasirodo nereali, jis turi pateikti įrodymus, kodėl tiek ir tiek, daug papildomos informacijos iš jo galima gauti, kad įsitikinti ar bus naudojamos kokybiškos medžiagos ir t.t. Todėl nereikia bijoti, reikia tik normaliai išsiaiškinti...
                  Su Girstučio rekonstrukcija buvo ta pati situacija. Bet Valdininkus Sienojus sugebėjo įtikinti kad jų kaina reali, o dabar matom kas iš to gavosi. Dabar turėtų būti labai kompetentingi savivaldybės darbuotojai kurie galėtų realiai įvertinti visą situaciją. Dėl šios priežasties aš ir nerimauju, nes kaip rodo praktika savivaldybėje (tikrai nieko nenoriu įžeisti) dirba ne tie žmonės kurie turėtų. Mano nuomone kompetencijos stygius pas kai kuriuos savivaldybės darbuotojus(kai kuriais atvejais ir korupcija) lemia tokį prastą projektų įgyvendinimą Kaune.
                  Abejoju, ar savivaldybės darbuotojai sugebės suvaldyti pigiausią kainą pasiūliusią bendrovę, kad ji darbus atliktų pagal projektą, laiku ir kokybiškai.

                  Comment


                    Parašė fredis Rodyti pranešimą
                    Taigi pagal įstatymą, jei laimėtojo, kaina pasirodo nereali, jis turi pateikti įrodymus...
                    O pvz. Danijoje pagal įstatymą nieko įrodinėti nereikia. Pigiausias ir brangiausias konkurso tenderiai atmetami nesvarstant.
                    Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                    Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                    Comment


                      Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
                      O pvz. Danijoje pagal įstatymą nieko įrodinėti nereikia. Pigiausias ir brangiausias konkurso tenderiai atmetami nesvarstant.
                      O taip. Jau senokai girdėjau, kad ir Lietuvoje tai bus taikoma. Deja, cirkai tęsiasi...

                      Comment


                        Parašė Vakaris Rodyti pranešimą
                        O taip. Jau senokai girdėjau, kad ir Lietuvoje tai bus taikoma. Deja, cirkai tęsiasi...
                        O koks skirtumas, ar bendrovės susitara, kada kuri kokiam projektui pasiūlys ,,mažiausią'' kainą ar kokią nors ,,vidutinę''?
                        Flickr

                        Comment


                          del to dauguma bendroviu dalyvaudamos konkursuose ir eina su keliais uab

                          Comment


                            15min parašė straipsnį, šiek tiek plačiau nužvelgiantį pigiausią pasiūlymą pateikusią bendrovę „Latvijas tilti“.

                            Publikuota: 2011 spalio 14d. 10.00 / BNS
                            Įmonių grupei „LNK Group“ priklausanti bendrovė „Latvijas tilti“ turi daugiausia šansų laimėti Panemunės tilto Kaune rekonstrukcijos statybos rangovo konkursą, nes pateikė pigiausią pasiūlymą.

                            Darbus nuveikti „Latvijas tilti“ planuoja pasitelkdama subrangovėmis Lietuvos bendroves. Tik galutiniame tilto asfaltavimo etape latviai ketina patys atlikti daugiau pajamų garantuosiančius darbus, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

                            Kol kas latviai daugiausia darbų yra gavę Klaipėdoje, kur irgi konkuruoja maža kaina. Dalis Lietuvos statybininkų latvius įtaria tiesiog dempinguojant kainas.

                            Latviai nurodo darbus per pustrečių metų galintys atlikti už 82,656 mln. litų. Artimiausia Latvijos kompanijos konkurentė – „Kauno tiltai“ – tiltą numatę rekonstruoti už 102,95 mln. litų.

                            Anot „Latvijas tilti“ atstovybės Lietuvoje direktoriaus Mindaugo Kelpšos, siūlyti pigesnius įkainius jų kompanija pajėgi dėl ilgalaikių sutarčių su patikimais medžiagų tiekėjais.

                            Pernai liepą latviai baigė įgyvendinti 3,3 mln. litų krantinių statybos darbus Klaipėdos uoste, o pernai rugpjūtį pradėti 112,465 mln. litų Klaipėdos keleivių ir krovinių keltų terminalo darbai, anot M. Kelpšos, jau įpusėjo.
                            Nuoroda į straipsnį

                            Comment


                              2,5 metų rekonstrukcija... reikia kuo skubiau pradėti vis dėlto...

                              Comment


                                Konkursas prasidėjo, o kas nors techninį projektą matė? Nors gal jo ir nereikia, galima įrašų lenteles pakeitus ir druskininkų "tilto" projektą paimti.

                                O jei rimtai bus normalus tiltas ar tilto imitacija su keliom T sijom ir TT plokštėm?

                                Comment


                                  Įdomiausia dalis, kad ims Lietuvos įmones kaip subrangoves...tai čia dabar kas per reikalas ? Kauno tiltai ir taip ant visko taupo kas įmanoma. Kur jie tuos 20 milijonu paims...Man labai įdomu pamatyti reikalavimus ir ypač įdomų pamatyti tą dalį reglamentuojančią medžiagų kokybę...
                                  Kairiarankių klubas - Left.lt

                                  Comment


                                    Kauno valdžia imsis Panemunės tilto rekonstrukcijos
                                    Publikuota: 10.00 / BNS / 15min.lt

                                    Kauno miesto valdžia žada nedelsiant belstis į įvairių finansinių šaltinių duris lėšų Panemunės tilto rekonstrukcijai.

                                    „Tiltas privalo būti rekonstruotas per 2,5 metų“, – žadėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, penktadienį rašo dienraštis „Kauno diena“.

                                    Šiais metais Kauno miesto savivaldybė paskelbė Panemunės tilto rekonstrukcijos konkursą.

                                    Gali būti, kad konkurso nugalėtojas paaiškės šį mėnesį, tačiau abejojama, ar darbai pasistūmės, nes iki šiol neaišku, ar bus gautos lėšos darbams finansuoti.

                                    „Susisiekimo ministerija žadėjo šiais metais parengiamiesiems darbams skirti 3 mln. litų, tačiau pinigai kol kas neskirti. O pagrindinis finansavimo šaltinis apskritai nėra aiškus“, – sakė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

                                    Tiltų ekspertai apie itin prastą Panemunės tilto būklę Kauno miesto savivaldybę pirmą kartą perspėjo prieš 16 metų

                                    Comment


                                      kad tik nesibaigtų kaip sekmokui su šilumos kainų didinimu... nors kol kas lyg ir išsimuša viskam, kam reikia pinigų, tikėkimės pavyks

                                      Comment


                                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                        R.Mikaitis atrodo buvo teisus:
                                        Įtartinas Panemunės tilto rekonstrukcijos konkursas: kiek mokėsime?
                                        http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...okesime-389988
                                        Čia kaip ir viskas tvarkoj. Latviukai matyt norėjo "gudresniais" pabūt, siūlydami kosminę kainą.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X