Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[LT] Žvyrkeliai ir jų asfaltavimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Žvyrkeliams per gyvenvietes asfaltuoti – efektyvesnės technologijos
    2012-06-20

    Lietuvos gyvenvietėse, iki šiol turėjusių žvyro dangą, pradėti šiųmetiniai darbai atliekami taikant įvairias technologijas. Be įprastinės – asfalto dangos įrengimo, pradėtos naudoti ir mažiau Lietuvoje žinomos, bet Skandinavijos šalyse mažo intensyvumo keliuose plačiai taikomos technologijos:

    dvigubo paviršiaus apdaro su minkštuoju bitumu ant nesurištojo pagrindo sluoksnio arba ant gruntų, apdorotų jonų mainus gerinančiais priedais ir surištų cementu;
    minkštojo asfalto dangų įrengimas.

    Iš viso daugiau kaip 80 gyvenviečių prie valstybinės reikšmės kelių šiemet yra numatoma įrengti bitumines dangas. Eismo intensyvumas jose vidutiniškai nesiekia 150 a/p (krovininių automobilių dalis paprastai sudaro iki 10%), tad ir didelės investicijos ekonomiškai dažnai neatsiperka. Šios, lengvesnių konstrukcijų, tačiau pakankamai stiprios ir žymiai pigesnės dangų įrengimo technologijos leis parinkti ekonomiškai efektyvesnius, racionalesnius tiesimo ir remonto būdus. Naujos Lietuvos hidrogeologinėms sąlygoms technologijos taip pat bus papildomai tiriamos, moksliškai analizuojamos, vertinamos.

    Gyventojai jau šiemet galės džiaugtis švaresne, tylesne ir saugesne aplinka, pasidalinti savo pastebėjimais.

    Iš viso Lietuvoje šiuo metu iš 21 258,4 km kelių žvyrkeliai sudaro ~ 35% (7382 km). Apie ~ 38% (2810 km) iš jų eismo intensyvumas viršija 150 automobilių per parą. Likusiuose 4572 km, kur eismas nėra intensyvus, ateityje galima būtų planuoti arba įrengti lengvą bituminę dangą, arba neintensyvaus eismo žvyrkelius palikti be bituminės dangos.

    Naujoms technologijoms pasiteisinus po garantinio trejų metų laikotarpio galima būtų planuoti tolesnį šių dangų naudojimą, pradedant nuo žvyrkelių ruožų einančių per gyvenvietes, bei galimai intensyvesnių žvyrkelių ruožų ar maršrutų.
    http://www.lakd.lt/lt.php/naujienos/...ologijos/11798

    Minkštojo asfalto danga nuo šio rugsėjo jau Lietuvoje
    2012-09-14

    Šiais metais bituminių dangų įrengimo programoje nuspręsta mažo eismo intensyvumo keliuose per gyvenvietes vietoj tradicinės dangos (kelio rekonstrukcija įrengiant asfaltbetonio dangą) taikyti racionalesnes, labiau pritaikytas neintensyvaus eismo keliams technologijas, kurios sėkmingai įgyvendintos Skandinavijos šalyse: dvigubo paviršiaus apdaro ant skaldos pagrindo sluoksnio, dvigubo paviršiaus apdaro ant hidrauliniais rišikliais ir specialiaisiais preparatais sustiprinto (stabilizuoto) pagrindo sluoksnio ir minkštojo asfalto dangas.

    Paviršiaus apdaras jau buvo išbandytas prieš keletą metų Telšių ir Šilutės rajonuose. Pasiteisinusi technologija paskatino tolesnį jos taikymą. Minkštojo asfalto technologija Lietuvos keliuose šiais metais pradėta naudoti pirmą kartą.

    Šiuo metu minkštojo asfalto technologija jau pritaikyta dviejuose keliuose Kupiškio bei Lazdijų rajonuose: kelyje Subačius–Čečeliai (ruožas nuo 0,65 iki 1,75 km) bei kelyje Veisiejai–Vainiūnai–Barzdžiūnai (ruožas nuo 0,75 iki 3,30 km). Danga jau įrengta, vyksta apdailos ir kiti baigiamieji darbai.

    Darbus vykdę rangovai ir specialistai pripažįsta, kad minkštojo asfalto įrengimo technologiją puikiai pavyko pritaikyti, panaudotas asfalto mišinys yra geros sudėties ir kokybės, žema klojimo temperatūra mažiau kenkia aplinkai, pagerėjo darbo sąlygos darbininkams. Šios dangos tarnavimo garantinis laikotarpis yra 3 metai, naudojimo laikotarpis 20 m. Vykdydami mokslo tiriamąjį darbą „Minkštojo asfalto mišinių technologijos diegimas Lietuvos mažo eismo intensyvumo keliuose“, dangos įrengimą ir funkcionavimą kruopščiai stebi mokslininkai.
    http://www.lakd.lt/lt.php/naujienos/...ietuvoje/12586

    Modernios technologijos džiugina ir mokslininkus, ir gyventojus
    2012-10-05

    Penkiose Marijampolės apskrities gyvenvietėse – Sūsninkų, Barsukinės, Senosios Radiškės ir Balsupių – baigti darbai, naudojant pigesnę, bet efektyvią dvigubo paviršiaus apdaro įrengimo technologiją. Toks metodas buvo išbandytas prieš keletą metų Telšių ir Šilutės rajonuose, o pateisinęs mokslininkų ir kelininkų lūkesčius, paskatino tolesnį jo taikymą.

    Kaip jau buvo skelbta mūsų tinklapyje, šiais metais bituminių dangų įrengimo programoje nuspręsta mažo eismo intensyvumo keliuose per gyvenvietes vietoj tradicinės dangos (kelio rekonstrukcija įrengiant asfaltbetonio dangą) taikyti racionalesnes, labiau pritaikytas neintensyvaus eismo keliams technologijas, kurios sėkmingai įgyvendintos Skandinavijos šalyse: dvigubo paviršiaus apdaro ant skaldos pagrindo sluoksnio, dvigubo paviršiaus apdaro ant hidrauliniais rišikliais ir specialiaisiais preparatais sustiprinto (stabilizuoto) pagrindo sluoksnio ir minkštojo asfalto dangas.

    Taikant šiuos modernius bituminių dangų įrengimo metodus jau atnaujinta kelio danga ir kitose šalies gyvenvietėse. Dangos įrengimą ir funkcionavimą kruopščiai stebi ne tik kelininkai, bet ir mokslininkai. O gyventojai džiaugiasi švaresne, tylesne ir saugesne aplinka.
    http://www.lakd.lt/lt.php/naujienos/...ventojus/12905

    Ir t.t.

    Comment


      Parašė miestas Rodyti pranešimą
      Jei gerai suprantu, žvyrkelių asfaltavimo programos lėšos.. Baigėsi?
      Šiaip reikėtų dažniau tiesti bitumines dangas, ne visur to asfalto reikia.
      Nors dabar turbūt ir tam jau nebebus lėšų...
      Parašė Muzungus Rodyti pranešimą
      Atleiskit, ponas, bet kaip atrodo bituminis kelias?
      Parašė miestas
      Atleiskit ponas, bet kaip atrodo asfaltinis kelias?
      O kaip turi atrodyti?
      Nelabai supratau, ar čia "bajeris" ar šiaip trolinimas.
      tai kaip visgi atrodo bituminis kelias, o ne asfaltinis?

      Comment


        /\ Jei nebus pinigų, tai nebus nei bituminio, nei asfaltuoto kelio, o liks tik esami duobėti ir dulkėti žvyrkeliai


        Valstiečių laikraštis, 2013 rugsėjo mėn. 6 d.
        Vida Tavorienė
        Tiesioginės išmokos – žvyrkeliams asfaltuoti?
        Kol žemdirbiai pluša laukuose, Vyriausybė patyliukais rezga planus, kaip atriekti riebią sumažėjusios paramos kaimo plėtrai riekę žvyrkeliams asfaltuoti. Tam siekiama paimti 550–600 mln. litų būsimos paramos. Tokia žinia pribloškė žemdirbių savivaldos organizacijų lyderius. Ko verti žemdirbių savivaldos svarstymai, kaip racionaliausiai paskirstyti naujojo finansinio laikotarpio paramą, jei ūkininkams neįtariant gimsta sumanymų kaimui skirtomis lėšomis finansuoti kelių tiesimą?

        Atsirado naujų pretendentų
        Šiemet liepos 30 d. pas Vyriausybės kanclerį įvyko pasitarimas dėl galimybės 2014–2020 m. kaimo plėtrai skirtomis paramos lėšomis finansuoti kelių tvarkymą ir modernizavimą bei kitą smulkią infrastruktūrą. Tam norima atriekti kone dešimtadalį visos kaimo plėtrai numatytos paramos – 550–600 mln. litų.

        Pasitarimo protokole nurodyta, kad kaimo plėtrai skirtos lėšos turėtų atitekti žemės ūkio pramonės reikmėms naudojamiems vietinės ir valstybinės reikšmės keliams plėsti ir modernizuoti (žvyrkelių asfaltavimas, asfalto dangų atnaujinimas) žemdirbystės ir ne žemdirbystės rajonuose ar žemės ūkio produkcijos perdirbimo įmonių apylinkėse. Žinia, kad atsirado naujų pretendentų į sumenkusią paramą, ūkininkus pasiekė tik vasaros pabaigoje. Regis, į žemdirbių savivaldos organizacijų į visas puses tampomą paklodę jie tvirtai įsikimba.

        „Tai – didelis akibrokštas. Lėšų norima paimti iškėlus skambų šūkį „Žvyrkeliams asfaltuoti“, esą kad kaimiečiams nedulkėtų. Tačiau, manau, asfaltuotų kelių reikia patiems miesto ponams patogiai privažiuoti prie ežerų ir sodybų. O kaimiečiams pakaktų bent padorių žvyrkelių“, – pareiškė Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidentas Jeronimas Kraujelis. „Geriau neklauskite, kaip jaučiasi žemdirbiai, sužinoję, kad šitiek lėšų kėsinamasi paimti keliams“, – apibūdinti naujieną žodžių nerado Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas.
        (...)

        Pinigų žvyrkeliams asfaltuoti nėra
        Petras Tekorius, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktoriaus pavaduotojas:
        Jei žemdirbiams nereikia kelių išvežti derlių ir privažiuoti prie savo sklypų, tai ir nereikia. Tie žvyrkeliai reikalingi ne mums, o žemdirbiams. Mes nesiekiame atimti jų paramos, o norime sutvarkyti jiems reikalingus kelius. Jei nesutinka, tegu neprašo mūsų asfaltuoti žvyrkelių, nes Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų vos pakanka remontui. 2007–2013 m. žvyrkeliams asfaltuoti gavome nemažai europinės paramos, tačiau kitam laikotarpiui jos nebus. ES mano, kad tai – valstybės reikalas. Štai latviai 2007–2013 m. iš kaimo plėtros programos paramos žvyrkeliams asfaltuoti skyrė apie 400 mln. litų.

        http://www.valstietis.lt/Pradzia/Nau...ams-asfaltuoti

        Comment


          Parašė Muzungus Rodyti pranešimą
          tai kaip visgi atrodo bituminis kelias, o ne asfaltinis?
          Paprastai tariant, ant žvyrkelio, jį sutankinus purškia viena smalos sluoksnį ir suspaudžia su volu, o po kokio mėnesio antrąjį sluoksnį. Nėra dedamas įprastas asfaltas, tai esant nedideliam apkrovimui (ir, žinoma, svarbu, kad esant pavasariniam polaidžiui sunkvežimiai to kelio neišmaltų), yra "surišamos" dulkės, vanduo nuo kelio nuteka, o ne susigeria ir neišsidaužo duobės, ksaip įprastame žvyrkelyje

          Comment


            Parašė mskapss Rodyti pranešimą
            Paprastai tariant, ant žvyrkelio, jį sutankinus purškia viena smalos sluoksnį ir suspaudžia su volu, o po kokio mėnesio antrąjį sluoksnį. Nėra dedamas įprastas asfaltas, tai esant nedideliam apkrovimui (ir, žinoma, svarbu, kad esant pavasariniam polaidžiui sunkvežimiai to kelio neišmaltų), yra "surišamos" dulkės, vanduo nuo kelio nuteka, o ne susigeria ir neišsidaužo duobės, ksaip įprastame žvyrkelyje
            Truputi patikslinu. 1 sluoksnis smala + skaldele. 2 sluoksnis smala + skaldele.
            Skaldele naudojama su smulkiuoju uzpildu. Pagrindinis sios dangos pliusas - lankstumas - esant polaidziui danga neluzta, o banguoja kartu su pagrindais. minusas - atlaiko ribotas apkrovas - daznai tokiuose keliuose tenka riboti sunkiasvoriu eisma. 1 km kaina 500 - 800 tukst. lt. Pvz. kilometras rekonstruoto zvyrkelio su asfalto danga ~ 1,2mln.

            Comment


              Girdėjau, kad ruošiamasi Varėna - Rudnia žvyrkelio asfaltavimui Varėnos rajone. Galbūt kas nors žinote ką nors daugiau?

              Comment


                Parašė Lakis Rodyti pranešimą
                Girdėjau, kad ruošiamasi Varėna - Rudnia žvyrkelio asfaltavimui Varėnos rajone. Galbūt kas nors žinote ką nors daugiau?
                LAKD klausimai-atsakymai
                Norėjau paklausti, kada ruošiamasi asfaltuoti Varėna - Rudnia žvyrkelį Varėnos rajone? (2014-04-13)
                Jei bus finansinių galimybių, planuojama asfaltuoti kelio Nr. 5014 Varėna–Rudnia–Paramėlis–Katra ruožą nuo 1,0 iki 7,5 km. Dėl mažo vidutinio metinio paros eismo intensyvumo tęsti asfaltavimo darbų tolesniam ruože neplanuojama

                http://www.lakd.lt/lt.php/klausimai/129

                Comment


                  Atrodo, pradeda judėti kelio Utena - Alanta asfaltavimo (tarp Pakalnių ir Kaniūkų) projektavimas:

                  2014.03.20
                  Informacija apie Valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 4903 Utena – Pakalniai – Alanta ruožo nuo 11,30 km iki 16,89 km rekonstrukcijos atrankos išvadą dėl poveikio aplinkai vertinimo

                  http://www.moletai.lt/go.php/lit/Inf...ertinimo-/8304

                  Comment


                    Širvintų rajone bus asfaltuojama dar pora žvyrkelio ruoželių.

                    Valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr.4307 Jauniūnai–Alionys–Pajuodžiai ruožo nuo 0,706 iki 3,71 km rekonstravimo projektavimas, projekto vykdymo priežiūra ir statybos darbų atlikimas
                    http://www.cvpp.lt/index.php?option=...nder_id=186212

                    Valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr.4329 Gelvonėliai–Alekniškis ruožo nuo 0,000 iki 1,865 km rekonstravimo projektavimas, projekto vykdymo priežiūra ir statybos darbų atlikimas.
                    http://www.cvpp.lt/index.php?option=...nder_id=186207

                    Comment


                      VK5230. Paberžė - Barskūnai - Maišiagala

                      Bent vienas ruožas bus ištisai asfaltuotas.
                      Kelias 5230 Paberžė - Maišiagala bus rekonstruojamas dviem etapais:

                      Pirkimas 186201. Kelio Nr. 5230 Paberžė–Barskūnai–Medžiukai ruožas nuo 1,42 iki 6,50 km
                      Pirkimas 186203. Kelio Nr. 5230 Paberžė–Barskūnai–Medžiukai ruožas nuo 6,50 iki 11,16 km

                      Žemėlapio pagrindas: LAKD kelių žemėlapis
                      http://lakis.lakd.lt/kvd/

                      Comment


                        Žvyrkelių asfaltavimas 2013

                        2013 metais išasfaltuota tik 47 km žvyrkelių.
                        Visur finansavimo šaltinis - KPPP (Kelių priežiūros ir plėtros programa)


                        https://eismoinfo.lt/sites/eismoinfo...2013darbai.pdf

                        Ilgesni 2013 m. asfaltuoti ruožai:
                        VK5223. Buivydžiai–Lavoriškės–Kena; Nuo 0 iki 8,54 (8,54 km)
                        VK2711. Reivyčiai–Leckava; Nuo 1,99 iki 7,84 (5,85 km)
                        VK4217. Šilutė–Rūgaliai–Povilai; Nuo 1,76 iki 7,36 (5,6 km)
                        VK3906. Vėžionys–Dainava–Pabarė–Butrimonys; Nuo 12,31 iki 17,5 (5,19 km)
                        VK3807. Kiduliai–Gelgaudiškis–Gerdžiūnai; Nuo 21,13 iki 25,52 (4,39 km)
                        VK4710. Elektrėnai–Pastrėvys–Strėvininkai; Nuo 8,23 iki 11,96 (3,73 km)
                        VK2704. Seda–Barstyčiai–Salantai; Nuo 30,66 iki 33,74 (3,08 km)
                        VK4229. Vilkiškiai–Bitėnai–Panemunė; Nuo 18,41 iki 21,3 (2,89 km)

                        Comment


                          Netrukus bus asfaltuojamas žvyrkelis Šveicarija - Gaižiūnų gel. stotis, Jonavos rajone.

                          Comment


                            Yra sarasas siu metu tvarkomu zvirkeliu?
                            Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

                            Comment


                              Žvyrkelių asfaltavimas 2014 m.

                              Parašė Sefas210 Rodyti pranešimą
                              Yra sarasas siu metu tvarkomu zvirkeliu?
                              Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2014 m. balandžio 16 d. nutarimo Nr. 359 priedas
                              2014 metų kelių priežiūros ir plėtros programos FINANSAVIMO lėšų REZERVO valstybės reikmėms, susijusioms su keliais, finansuoti PASKIRSTYMO SĄRAŠAS

                              Valstybinės reikšmės rajoninio kelio (VK) Nr.1926 Vilkija– Pagiriai–Liučiūnai ruožui nuo 0,7 iki 4,56 km rekonstruoti - 4.000.000 Lt
                              VK Nr.3019 Mairiškiai–Žibartonys–Gudžiūnai nuo 10,7 iki 15,31 km rekonstruoti - 250.000
                              VK Nr.1005 Suginčiai–Klykuoliai–Agluonai nuo 10,71 iki 13,63 km rekonstruoti - 500.000
                              VK Nr.3512 Raseiniai–Paupys–Eržvilkas nuo 23,24 iki 28,84 km rekonstruoti - 2.200.000
                              VK Nr.4104 Šilalė– Didkiemis nuo 4,3 iki 6,8 km rekonstruoti 600.000
                              VK Nr.4502 Meldikviršiai–Sartininkai–Žemaičių Naumiestis nuo 0,35 iki 7,5 km rekonstruoti - 146.600
                              VK Nr.4428 Labanoras–Lakaja–Žaugėdai–Joniškis nuo 22,2 iki 24,17 km rekonstruoti - 600.000
                              VK Nr.3906 Vėžionys–Dainava–Pabarė–Butrimonys nuo 17,9 iki 22,5 km rekonstruoti - 1.400.000
                              VK Nr.4712 Senieji Trakai–Šventininkai nuo 0,83 iki 5,13 km rekonstruoti - 1.200.000
                              VK Nr.4307 Jauniūnai–Alionys–Pajuodžiai nuo 0,706 iki 3,71 km rekonstruoti - 1.000.000
                              VK Nr.5230 Paberžė–Barskūnai–Medžiukai nuo 6,5 iki 11,16 km rekonstruoti - 1.000.000
                              VK Nr.4329 Gelvonėliai–Alekniškiai nuo 0,1 iki 1,86 km rekonstruoti 2.300.000

                              ---
                              Čia turbūt ne asfaltavimas, o anksčiau asfaltuotų vietinių kelių remontas:
                              VK Nr.4603 Telšiai–Alsėdžiai–Barstyčiai–Skuodas nuo 6,7 iki 8,8 km kapitališkai remontuoti - 2.200.000
                              VK Nr.2111 Ramučiai–Vidsodis–Luokė nuo 18,9 iki 21,68 km kapitališkai remontuoti - 100.000
                              VK Nr.1201 Anykščiai–Kurkliai–Balninkai–Želva nuo 0,8 iki 1,6 km taisyti (remontuoti) - 200.000

                              https://www.e-tar.lt/portal/forms/le...badadc93da7b71

                              Comment


                                VK 3906. Vėžionys – Dainava – Pabarė - Butrimonys

                                Reportažas su nuotraukomis

                                2014-04-08
                                Vyksta kelio Vėžionys - Dainava - Pabarė - Butrimonys ruožo rekonstravimas

                                Šiuo metu vyksta Valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 3906 Vėžionys – Dainava – Pabarė - Butrimonys ruožo nuo 12,34 iki 17,90 km (nuo Pabarės iki Karmoniškių kaimo) rekonstravimas. Šis kelias rekonstruojamas atkarpomis, šiemet bus užasfaltuotas 5,56 km ruožas

                                http://www.salcininkai.lt/lit/ruozas/6369
                                Šiemet arba kitąmet bus rekonstruojamas ir ruožas nuo 17,9 iki 22,5 km (už Karmoniškių link Butrimonių). Bus išasfaltuotas visas ruožas tarp 105 (Pabarės sankryžos) ir 126 plento (Butrimonių)

                                Žemėlapio pagrindas: http://www.openstreetmap.org/node/12...4.2623/25.0859

                                Comment


                                  Žinoma, šiame sąraše ne visi asfaltavimo darbai paminėti. Daug kelių asfaltuoti bus įvairių rajonų savivaldybių lėšomis.

                                  Comment


                                    VK 5305. Zarasai – Mukuliai – Vencavai – Antalieptė

                                    Kadangi pradėtas remontuoti kelias A6/ E262 (~17 km ruožas nuo Antalieptės marių iki Zarasų ribos), apvažiuoti tą ruožą su 4-5 šviesoforais ir fūrų sukeltais dulkių debesimis galima keliu Nr. 5305. Jis visas buvo išasfaltuotas 2010 metais.

                                    Kelias ilgesnis apie 7 km (40 km vietoje 33 km), bet neabejotinai bus sutaupyta laiko ir mašina neapdulkės.
                                    Šį kelią jau susirado gudresni "fūrų" vairuotojai.

                                    Važiuojant nuo Utenos į Zarasus:
                                    - Daugailiuose (prie "Alaušos" degalinės) pasukti į kairę 178 keliu: "Antalipetė 9, Dusetos 19"
                                    - Antalieptėje (iš karto už Šventosios tilto) pasukti į dešinę: "Vencavai 9, Zarasai 31"
                                    - Pasibaigus keliui (sankryža su 117 keliu) sukti į dešinę, Zarasų centras už 2 km

                                    Važiuojant nuo Zarasų į Uteną
                                    - Miesto centrinėje Sėlių aikštėje važiuoti 117 keliu link Obelių - Rokiškio
                                    - Už ~ 2 km posūkis į kairę "Vencavai 19"
                                    - Antalieptėje sukti į kairę 178 keliu link Daugailių



                                    Žemėlapio pagrindas: http://karte.zl.lv/
                                    Paskutinis taisė Romas; 2014.05.31, 14:52.

                                    Comment


                                      VK 5305. Zarasai – Mukuliai – Vencavai – Antalieptė

                                      Foto 2011.07
                                      Antalieptė - Vencavai - Štadviliai - Zarasai

                                      Mašinų visą kelią beveik nesutikome




                                      ES paramos stendas






                                      Vencavai.
                                      Čia yra vėjo malūnas ir nuo anų laikų užsilikusi poilsinė


                                      Vencavų kryžkelė su 179 keliu Dusetos - Degučiai - Salakas - Dūkštas












                                      Štadviliai.
                                      Turintiems laiko prieš Štadvilius verta užsukti į Šlyninkos malūną ir paragauti blynų iš "razavų" miltų
                                      Paskutinis taisė Romas; 2014.05.31, 14:53.

                                      Comment


                                        Šiemet CVPP ir LAKD puslapiuose pasirodė skelbimai apie žvyrkelių taisymą
                                        Rajoninio kelio Nr.____ ruožo nuo ___iki ___ km paprastasis remontas ‒ žvyrkelio taisymo darbai

                                        Tokie žvykelių remontai paskelbti keliuose (yra ir daugiau taip taisomų ruožų):
                                        VK 3819 Kirmiškiai-Turčinai nuo 4,600 iki 6,030 km žvyrkelių taisymo darbai (Panevėžio r.)
                                        VK 5032 Pagilšys‒Subartonys nuo 2,25 iki 2,716 km (Varėnos r.)
                                        VK 3717 Notėnai-Vindeikiai-Prialgava nuo 0,49 iki 2,00 km (Skuodo r.)
                                        VK 2925 Raudonpamūšis-Vienžindžiai-Vytartai nuo 9,22 iki 12,50 km (Pasvalio r.)
                                        VK 3922 Žališkės‒Mištautonys‒Širviai nuo 6,76 iki 8,57 km (Šalčininkų r.)
                                        VK 4425 Cirkliškis‒Vaiškūnai nuo 0,64 iki 2,80 km (Švenčionių r.)
                                        VK 2813 Gečiai-Kuktiškės-Tauragnai nuo 11,40 iki 13,90 km (Molėtų r.)
                                        VK 4307 Jauniūnai-Alionys-Pajuodžiai nuo 5,3 iki 8,16 km (Širvintų r.)
                                        Nr. 4311 Šešuolėliai II-Kiaukliai ruožo nuo 2,4 iki 6,88 km (Širvintų r.)

                                        http://www.lakd.lt/lt.php/techniniu_...ai/6168?page=1
                                        http://www.lakd.lt/lt.php/informacij...pirkimus/17601

                                        Kas gali paaiškinti, kokie darbai bus atliekami, t.y., ar po tų remontų kelias nedulkės.

                                        Specifikacijų ištrauka:
                                        Remonto rūšis
                                        1. Remonto būdas – žvyrkelio dangos stiprinimas.
                                        2. Žvyrkelių taisymo rūšis:
                                        - žemės darbai,
                                        - pagrindo įrengimas,
                                        - žvyro dangos įrengimas.
                                        3. Žvyro dangos žymėjimas:
                                        - dangos sluoksnis be rišiklių (DSBR).
                                        (...)
                                        Sluoksnių be rišiklių įrengimo darbai
                                        5. Atliekant sluoksnių be rišiklių įrengimo darbus taikomi taisyklių ĮT SBR 07 reikalavimai.
                                        Žvyro dangos sluoksnis
                                        6. Žvyro dangos sluoksnius sudaro žvyro ir smėlio mišiniai.
                                        7. Žvyro dangos sluoksnio įrengimas atliekamas pagal įrengimo taisyklių ĮT SBR 07 reikalavimus.
                                        8. Apatiniam dangos sluoksniui įrengti vartojamas žvyro mineralinių medžiagų mišinys fr. 0/32.
                                        9. Profiliuojamam (viršutiniam) sluoksniui įrengti vartojamas žvyro mineralinių medžiagų mišinys fr. 0/32.

                                        https://pirkimai.eviesiejipirkimai.l...asp?PID=188450

                                        Comment


                                          Paskelbta apie žvyro dangos stiprinimą (paprastąjį remontą) rajoniniuose keliuose:
                                          Nr. 2813 Gečiai-Kuktiškės-Tauragnai; 11,40 - 13,90 km
                                          Nr. 2925 Raudonpamūšis-Vienžindžiai-Vytartai; 9,22 - 12,50 km
                                          Nr. 3717 Notėnai-Vindeikiai-Prialgava; 0,49 - 2,00 km
                                          Nr. 3819 Kirmiškiai-Turčinai; 4,60 - 6,03 km
                                          Nr. 3922 Žališkės‒Mištautonys‒Širviai; 6,76 - 8,57 km
                                          Nr. 4425 Cirkliškis‒Vaiškūnai; 0,64 - 2,80 km
                                          Nr. 5032 Pagilšys‒Subartonys; 2,250 - 2,716 km

                                          http://cvpp.lt/?option=com_vpt&Itemi...1&vpt_bussect=


                                          Konkursų formuluotė standartinė:
                                          Pirkimas____ RAJONINIO KELIO NR.___ _-__ RUOŽO NUO ___IKI __ KM PAPRASTASIS REMONTAS ‒ ŽVYRKELIO TAISYMO DARBAI

                                          Techninės specifikacijos pavyzdys:
                                          http://cvpp.lt/index.php?option=com_...nder_id=190365
                                          Paskutinis taisė Romas; 2014.05.23, 22:21.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X