Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[LT/PL] Lietuvos - Lenkijos pasienis

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Geros naujienos keliaujantiems
    Tik klausimas, kada LAKD PiaRščikai išmoks rašyti ne Kalvarijų, o Kalvarijos pasienio punktas

    LAKD 2024.02.09
    Pasienio ruože ties Lazdijais planuojami kelių infrastruktūros atnaujinimo darbai
    Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) pasirašė sutartį dėl kelio atnaujinimo darbų šalia Lazdijų pasienio punkto. Taip pat bus tvarkoma buvusio Lazdijų pasienio kontrolės punkto teritorija. Šiais metais Kelių direkcija ketina pasirašyti ir INTERREG programos finansavimo sutartį, kuri suteiktų galimybę atnaujinti ir dar vieną, 10 km siekiančią atkarpą tarp Lietuvos-Lenkijos.


    Pagal šiandien Kelių direkcijos pasirašytą sutartį kapitalinis kelio remontas bus atliktas nuo Lazdijų–Akmenių iki sienos su Lenkija. Darbų atlikimo sutarties vertė – 708 182 Eur su PVM, darbus atliks viešąjį konkursą laimėjusi bendrovė UAB „Parama“.
    Ruožo atnaujinimo metu numatyta kapitaliai suremontuoti kelio dangą – projektuojamas kelio važiuojamosios dalies plotis sieks 7 m. Kelyje bus įrengtos 2 eismo juostos skirtingomis kryptimis su kraštinėmis saugos juostomis. Viso ruožo ilgyje suprojektuotas bendras pėsčiųjų ir dviračių takas. Visame ruože yra projektuojami trys įvažiavimai į teritorijas ir keturi išvažiavimai. Numatoma įrengti skelto granito trinkelių dangos juostą dešinėje kelio pusėje, išlaikant esamą kelio plotį ir paliekant galimybę sustoti transportui, patikrinimo ar kitu atveju. Darbų atlikimo terminas – 5 mėnesiai nuo jų pradžios. (...)

    Kelių direkcija taip pat planuoja atnaujinti ir dar du Lenkijos pasienio ruože esančias kelių atkarpas.
    Nuo Lazdijų iki Lenkijos sienos suplanuota atnaujinti beveik 9 km siekiančią valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 2511 Lazdijai–Galiniai ir rajoninio kelio Nr. 2654 , nuo Senosios Radiškės iki Naujųjų Alksnėnų – beveik 4 km atkarpas. Šiuo metu atliekami šių atkarpų projektavimo darbai, kuriuos užbaigus, š. m. II ir III ketv. planuojama inicijuoti viešuosius pirkimus darbų atlikimui.

    Šiemet bus tęsiami ir buvusio Lazdijų PKP infrastruktūros tvarkymo darbai.
    Pasienio kontrolės punktų direkcija yra parengusi Lazdijų PKP statinių griovimo ir infrastruktūros sutvarkymo projektą, jau gautas ir statybas leidžiantis dokumentas. Didžioji dalis projekte numatytų griauti statinių nugriauti 2023 m. Artimiausiu metu bus paskalbtas pirkimas likusiems rangos darbams pirkti. Bus griaunami likę statiniai, įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės bei elektromobilių įkrovimo stotelės, rekonstruota esama stoginė bei įrengtas patikros postas, esant būtinybei laikinai atkurti sienos kontrolę, taip pat įdiegtos vaizdo stebėjimo bei teritorijos apšvietimo sistemos. Tam skirtas papildomas finansavimas. Darbus numatoma atlikti iki šių metų galo.



    Taip pat šiais metais Kelių direkcija kartu su Lazdijų raj. savivaldybe bei partneriais iš Lenkijos pagal INTERREG programą, jei pateikta paraiška bus patvirtinta, tikisi įgyvendinti virš 6 mln. eurų vertės projektą. Šio projekto metu būtų suremontuota 10 km kelio Nr. 2505 Leipalingis–Kapčiamiestis–Kauknoris dalis. Projektas būtų dalinai finansuojamas ES INTERREG programos lėšomis, likusi suma – iš bendro šiems metams patvirtinto Kelių priežiūros ir plėtros programos biudžeto. (...)

    LAKD šiais metais planuoja pradėti ir paskutinės rekonstruojamos „Via Baltica“ Marijampolė–Lietuvos ir Lenkijos siena atkarpos rekonstrukcijos darbus, kuriuos numatyta baigti kitąmet. Paskutinė, dar nepradėta atnaujinti, „Via Baltica“ kelio atkarpa yra šalia Lenkijos sienos.
    Rekonstruojant šią dalį didelės apimties darbai taip pat bus atliekami ir ties Kalvarijų Kalvarijos pasienio punktu, iš esmės atnaujinant pasienio punkto infrastruktūrą: bus įrengtas 4 eismo juostų automagistralės kelias, nugriauta ir atnaujinta dalis šiuo metu esančios pasienio infrastruktūros objektų, teritorijoje bus įrengtas viadukas, užtikrinantis lengvą judėjimą tarp priešingų automagistralės pusių, atnaujinama pasienio punkto teritorijoje esančių aikštelių danga, įrengiamas modernus apšvietimas, punkto prieigose suplanuota ir Europinius standartus atitinkanti lengvojo ir sunkiojo transporto 5,5 ha aikštelė su saugos kameromis, tualetais bei kt

    https://lakd.lt/naujienos/salies-pas...?cn-reloaded=1

    Comment


      Labai jau varganai atrodo, net renderiuke.

      Comment


        Parašė Sula Rodyti pranešimą
        Labai jau varganai atrodo
        Anksčiau Lazdijų muitinė išties atrodė geriau - ypač iki Šengeno ir įstojimo į ES, kai pasienyje buvo daug judesio ir belaukiant eilėje buvo laiko pasižmonėti.

        Nežinomas fotografas. Foto 1991.08.27

        Lazdijų krašto muziejus. Inv. Nr. LKM FN1 365
        https://www.limis.lt/valuables/e/805686/54224292

        2003 m., dar Iki istojimo į ES
        Foto Jan S.Krogh

        http://geosite.jankrogh.com/lithuania.htm

        Foto 2010.05


        2012 m. Foto Jan S.Krogh

        http://geosite.jankrogh.com/lithuania.htm

        Comment


          Lenkų ūkininkų protestai dėl ukrainietiskų grūdų importo į Lenkiją per Lietuvą (?) gali sutrikdyti eismą pagrindiniame pasienio punkte.
          Gali tekti ieškoti kitų kelių ir keliukų.

          15min.lt. 2024.02.25
          Lenkų ūkininkai nuo kovo 1 d. žada savaitei blokuoti Budzisko-Kalvarijos pasienio punktą

          https://www.15min.lt/m/id/verslas/ze...tu-313-2197630

          Comment


            Parašė Romas Rodyti pranešimą
            Lenkų ūkininkų protestai dėl ukrainietiskų grūdų importo į Lenkiją per Lietuvą (?) gali sutrikdyti eismą pagrindiniame pasienio punkte.
            Gali tekti ieškoti kitų kelių ir keliukų.

            15min.lt. 2024.02.25
            Lenkų ūkininkai nuo kovo 1 d. žada savaitei blokuoti Budzisko-Kalvarijos pasienio punktą

            https://www.15min.lt/m/id/verslas/ze...tu-313-2197630
            Ne lenkų ūkininkų, o prorusiškų dalbajobų protestai.

            More than 10 million tons: Poland, blocking Ukrainian grain, allows large volumes of Russian grain through
            While the Poles are blocking the import of Ukrainian grain, Russian grain is entering the country in large volumes. As much as 12 million tons of products were imported from the terrorist country of the Russian Federation.

            At the same time, only 4.3 million tons of Ukrainian grain entered the country. This was reported by the National Security and Defense Council's Center for Countering Disinformation.
            https://eng.obozrevatel.com/section-...8-02-2024.html

            Comment


              Rytoj 11 val. Lietuvos laiku prasidės lenkų ūkininkų protesto akcija Budzisko / Kalvarijos paseinio punkte. Lengvųjų mašinų protestuotojai esą nestabdys ir tikrins tik galimai grūdus vežančius sunkvežimius. Galimai bus leidžaiam ir sunkiajam transportui važiuoti per Lazdijus - Augustavą

              Radio Białystok.pl 2024.02.28
              Nuo penktadienio Budzisko /Kalvarijos pasienio punkte ūkininkai ketina iš dalies blokuoti sienos su Lietuva kirtimą
              Kaip sako vienas iš organizatorių Karol Pieczyński, per tą laiką ūkininkai tikrins, ar į mūsų šalį nepatenka ukrainietiški grūdai. (...)
              Proteto akcija prasidės penktadienį 10 val. Pasienyje dirbs per 50 traktorių ir per 100 ūkininkų, kurie budės 12 valandų per parą.

              https://www.radio.bialystok.pl/wiado...alki/id/236224
              TV3.lt 2024.02.29
              Lenkijos ūkininkai grasina blokuoti pagrindinį kelią iš Lietuvos į Europą – Via Baltica.
              Pasienyje Lenkijo ūkininkai grasina stabdyti krovininius automobilius ir tikrinti, kokius grūdus šie veža. Lenkijos ūkininkai prašo prisijungti ir lietuvius. Tačiau šie kol kas neskuba. O vežėjai jau baiminasi didžiulių spūsčių pasienyje su Lenkija.

              Jau kovo 1-ąją, penktadienį, nuo 10 val. ryto (11 val. Lietuvos laiku) Lenkijos ūkininkai kartu su muitinės ir mokesčių inspekcijos pareigūnais visai savaitei grasina užtverti Via Baltika kelią į Kalvariją ties buvusiu Budzisko punktu. Tai – pagrindinė magistralė, jungianti Lietuvą su Europa
              Išgirdę apie lenkų ūkininkų planuojamą kelio blokadą Lietuvos pasienyje, jau nerimauja Lietuvos vežėjai. „Labai didelis nerimas, jei ūkininkai savaitę stabdys eismą, mūsų kaip tranzitinės šalies sąvoka prapuola. Bus Baltijos kelias nuo Kalvarijos iki Helsinkio“, – tvirtino „Linavos“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas.
              Beje, grasinantys stabdyti eismą Via Baltikoje lenkų ūkininkai visgi mėgina raminti, kad visiškai kelio į Lietuvą savaitei neužblokuos. Kairiąja eismo juosta leis nestojant judėti lengviesiems automobiliams ir autobusams.

              https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/...inkio-n1320849
              Lrytas.lt 2024.02.29
              Dėl Lenkijos ūkininkų pasienio blokados keisis kai kurių transporto priemonių eismas
              Nacionalinio krizių valdymo centro vadovas Vilmantas Vitkauskas aiškino, kad situacija nėra lengva, tačiau Lenkijos institucijos yra patikinusios, jog dalis sunkiojo transporto galės būti nukreipta į Lazdijų pasienio kontrolės postą.

              https://www.lrytas.lt/verslas/agro-n...ismas-30781584
              Paskutinis taisė digital; 2024.03.01, 00:37. Priežastis: citavimas

              Comment


                Parašė Romas Rodyti pranešimą
                Rytoj Lengvųjų mašinų protestuotojai esą nestabdys ir tikrins tik galimai grūdus vežančius sunkvežimius.
                Čia ta prasme, rimtai, minia asilų turi teisę lįsti prie kito nuosavybės? Traktoriaus turėjimas leidžia atlikti tikrinimus?

                Comment


                  Apie tas pasienio protesto akcijas šiandien yra labai daug informacijos, galima ir pačiam susirasti.
                  Ūkininkai patys "fūrų" netikrina - tikrina Lenkijos pareigūnai.

                  Bet tokie protestai, aišku nieko gero.

                  Comment


                    Foto 2024.03
                    Paskutiniai lietuviškos "Via Balticos" kilometrai Lenkijos pasienyje


                    Nuo Kalvarijos iki pat sienos poilsio aikštelėse ir kiekvienoje autobuso stotelėje pridėliota biotualetų - gal taip kelininkai ruošėsi Lenkijos ūkininkų protesto akcijai


                    Prieš pasienio punktą


                    Kalvarijos pasienio punktas


                    Išvažiavimas iš pasienio punkto.
                    Anoje pusėje matosi nedidelė eilė - Lietuvos pareigūnai kažką tikrino

                    Comment


                      Paskutiniai metrai Lietuvoje




                      Kelias šiek tiek palopytas


                      Kelias gerokai palopytas


                      Pasienio stulpas Nr. 140


                      Nedidelis palyginimas
                      Foto 2024.01


                      Foto 2024.03

                      Ir kas sakė, kad Lietuvos kelininkai prastai dirba?
                      Tokių gražių lopų turbūt nerasime net kaimyninėse Lenkijoje ir Latvijoje.

                      Sušildyti Lietuvos kelininkų rūpesčio dėl mūsų visų saugaus eismo su šiokiu tokiu nerimu įvažiuojame į kaimyninę šalį, kur mus turėtų pasitikti protestuojantys ūkininkai.

                      Comment


                        Foto 2024.03
                        Lenkijoje ta pats rūkas, šaltukas ir apšerkšniję medžiai, kaip ir Lietuvoje


                        Greičių ženklinimas - kaip Vilniaus Geležinio Vilko gatvėje
                        Lietuvoje - 50 km/ val, Lenkijoje - 90 km/h, už 100 metrų - lenkiškas greitkelis su 120 km/ h, dar už 100 metrų - 90 km/h (čia turbūt naujai pastatyti ženklai), o už puskilometrio - 60 km/h


                        Už pirmojo viaduko - eilė patikrinimui ir visiems privalomas nusukimas į "kišenę" .
                        Nesimatė jokių ūkininkų ir jų traktorių. Buvo keli Muitų - iždo tarnybos (Służba Celno-Skarbowa), Transporto inspekcijos bei Kelių policijos automobiliai.
                        Beveik visas "fūras" pareigūnai siuntė į kitą aikštelę detalesniam patikrinimui.

                        Nors eilė su "fūromis" buvo bendra, bet lengvųjų niekas nestabdė ir patikrinimo zoną pravažiavome per 1-2 minutes.

                        Comment


                          Bandant važiuoti iš Mockų (Kalvarijos sav.) į Punską (gmina Puńsk, powiat sejeński), RK2623 Senojoj Radiškėj išsigąsta valstybės sienos ir pasuka į šoną. Toliau tarp Senosios Radiškės ir Senųjų Alksnėnų yra pora kilometrų žvyrkelio, o artėjant prie sienos jis virsta asfaltu. Taip pat asfaltuota po 10 metrų abipus RB1 pervažos. Lenkijoj nuo sienos iki Punsko visur asfaltas, kartais siauras ir paskilinėjęs. Foto 2022 rugpjūčio.
                          Attached Files
                          Paskutinis taisė alga; 2024.04.14, 10:29.

                          Comment


                            Per punktą Nr.9 Senieji Allsnėnai / Kreivėnai (Krejwiany) yra tiesiausias kelias iš Lietuvos į Punską.
                            Labai gaila, kad per 15 metų taip ir nepavyko išasfaltuoti keleto kilometrų nuo Senosios Radiškės iki sienos.
                            Paskutinis taisė Romas; 2024.04.25, 23:50.

                            Comment


                              Parašė alga Rodyti pranešimą
                              Bandant važiuoti iš Mockų (Kalvarijų sav.)...
                              Lietuvoje nėra Kalvarijų savivaldybės.

                              Comment


                                Parašė Austras Rodyti pranešimą
                                Lietuvoje nėra Kalvarijų savivaldybės.
                                Yra Kalvarijos savivaldybė.

                                https://lt.wikipedia.org/wiki/Kalvar...vivaldyb%C4%97
                                Rieda gatvėmis, keliais, laukais mėlyna citrina - pagauk, jei sugebėsi...

                                Comment


                                  Parašė SkyMan Rodyti pranešimą
                                  Yra Kalvarijos savivaldybė.
                                  Taip, yra. Bet Kalvarijų savivaldybės nėra.
                                  Vilniečiai, turėdami Kalvarijų gatvę, dažnai painioja Kalvariją su Kalvarijomis.

                                  Comment


                                    Vietoj anonso
                                    Kelias RK2502 Leipalingis - Kačiamiestis - Kauknoris - LT/PL - Berznykas - Seinai

                                    Comment


                                      Senasis dar caro laikais nutiestas plentas iš Merkinės į Seinus, dab. kelias RK2505 Leipalingis - Kapčiamiestis - Kauknoris - (LT/PL siena)
                                      Foto 2024.04

                                      Pietiniame pakraštyje viskas pražysta vos ne savaite anksčiau - balandžio viduryje ten jau žydėjo ievos.


                                      Iš likusi autentiška atkarpa su bruku




                                      Kapčiamiestis


                                      Tiltas per Baltosios Ančios upę


                                      Čia sukame į dešinę.
                                      Kelias į kairę atsiremia į uždarytą Gudijos sieną


                                      Vytauto gatvė


                                      Už miestelio aikštės sukame į kairę.
                                      Nuo čia iki sienos apie 11 km


                                      Comment


                                        Parašė Romas Rodyti pranešimą
                                        Senasis dar caro laikais nutiestas plentas iš Merkinės į Seinus, dab. kelias RK2505 Leipalingis - Kapčiamiestis - Kauknoris - (LT/PL siena)
                                        Foto 2024.04
                                        Šis kelias turbūt piečiausiai esanti vieta, kur galima kirsti sieną iš Lietuvos į Lenkiją?

                                        Comment


                                          Kai atsirado Šengenas sieną pėsčiomis ar dviračiu galima kirsti visur. Dar yra išlikęs rokadinis kelias.
                                          Vażiuojant mašina - taip, čia labiausiai į pietryčius esantis kelias

                                          Comment

                                          Working...
                                          X