Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KLP] Klaipėdos šaligatviai ir pėsčiųjų takai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    [KLP] Klaipėdos šaligatviai ir pėsčiųjų takai

    Vėlgi, noriu kažkuo pasidalinti, bet nerandu tinkamos temos. Taigi Vilniaus temos pavyzdžiu sukuriu Klaipėdos temą.

    Prieš maždaug mėnesį miesto savivaldybei siunčiau problemą/užklausą dėl šaligatvio prie Sausio 15-osios g. ir Taikos pr. sankryžos (prie „Avitelos“ prekybcentrio). Čia, palei parkingą, nutiestas gal iki 1,5 m pločio šaligatvis, kurio didelę dalį dažniausiai būna užbarikadavę išsikišę automobiliai. Suprantama, dauguma žmonių pro šią vietą eina per parkingą, nes kitaip visai nepatogu. Tai, kaip man paaiškino savivaldybės darbuotojas, ir neuždrausta. Cituoju atsakymą:

    Automobilių stovėjimo aikštelė įrengta pagal suderintą projektą. Pėstiesiems nedraudžiama vaikščioti aikštelės važiuojamąja dalimi. R
    Tik klausimas, ar palei B kategorijos gatvę (Sausio 15 g.) pėsčiųjų, dviratininkų ir kt. eismas šioje vietoje turėtų vykti pro parkingą? Ar čia tiesiog viskas „normalu“ ir „ok“ ar toks eismo organizavimas kur nors deklaruotas? Aš asmeniškai pro parkingą eidamas ar mindamas dviratį nesijaučiu taip pat kaip naudodamas šaligatvį ir nesijaučiu prioretizuojamas ir saugus kaip eismo dalyvis.

    Iš abiejų šio parkingo pusių yra platūs šaligatviai. Mane ši vieta domina, nes šiais ir ateinančiais metais turi būti projektuojami dviračių ir pėsčiųjų takai, kurie turėtų eiti ir per šią vietą. 2015 m. patvirtintame detaliajame plane nesimato, kad šį parkingo mikrošaligatvį kas nors žada platinti (https://www.klaipeda.lt/lt/gyvenamuj...is-planas/2620). Taigi kyla įtarimas, kad šis ruožas gali likti eismo pro parkingą ruožu.

    Click image for larger version  Name:	detaliakas-sausio15-avitela.png Views:	0 Size:	544,8 kB ID:	1949998

    Dar turbūt reiktų pabrėžti, kad čia faktiškai miesto centras, patenkantis į vizualinį senamiesčio apsaugos pozonį, bet eismo organizavimas lyg prie kokio prekybcentrio priemiestyje.

    Click image for larger version  Name:	resize_1000x1000_d1_mpv-shot0001.jpg Views:	0 Size:	72,9 kB ID:	1949995
    Click image for larger version  Name:	resize_1000x1000_mpv-shot0003.jpg Views:	0 Size:	57,1 kB ID:	1949996
    Click image for larger version  Name:	resize_1000x1000_export_6007253839588401567.png Views:	0 Size:	930,4 kB ID:	1949997
    Paskutinis taisė Ångstrom; 2022.02.17, 22:48.

    #2
    Smagu kad pagaliau Klaipedoj kazkas islipo is automobilio

    Comment


      #3
      Parkavimo aikštelė yra valstybinėje žemėje, taip kad pirmiau takai turėtų būti, o ne privatūs intresai.
      Kitas dalykas pagal regia.lt 4 eismo juostos yra 14,5 m pločio arba kieviena juosta po +3,6m (manau ir platesnės būtų, jei realybėje išmatuotume). Šiai dienai B kategorijos gatvės eismo juostos plotis - 3,25 m.

      Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	471
Size:	63,5 kB
ID:	1950013

      Comment


        #4
        Ta vietą ištiesų tragiška. Abejoju, kad aišktelė bus panaikinta, nes Avitela liktu be jokio privažiavimo. Padėtų Sausio 15 g. siaurimas paliekant 3 juostas, bet akivaizdu kad savivaldybė apie tai net negalvoja.

        Comment


          #5
          Siaurinti gatvę? Nieku gyvu! Suprojektuos ką nors panašaus, kaip priešingoj gatvės pusėj
          1. https://z-p3-scontent.fvno1-1.fna.fb...cA&oe=6214406C
          2. https://z-p3-scontent.fvno1-1.fna.fb...Dw&oe=62145A4A

          Comment


            #6
            Va čia tai pasistengė

            Comment


              #7
              Giruliuose atsiras nauji dviračių ir pėsčiųjų takai

              https://www.atviraklaipeda.lt/2022/0...esciuju-takai/
              Klaipėdos savivaldybė užsakys susisiekimo komunikacijų rekonstravimo ir kapitalinio remonto projektavimo darbus Giruliuose. Planuojami objektai – gatvės, autobusų sustojimo aikštelės, pėsčiųjų ir dviračių takai Stoties, Turistų ir Šlaito gatvėse.
              Savivaldybė planuoja įrengti trūkstamos dviračių takų atkarpas, reikalingas jungtims su esamu miesto dviračių takų tinklu. Stoties gatvėje įrengus sporto ir laisvalaikio aikštelę atsiras poreikis automobilių statymo vietoms.
              Rekonstravimo ir kapitalinio remonto projektavimo darbai turėtų būti atlikti per 21 mėnesį. Suplanuoti jų kaštai – iki 33 tūkstančių eurų.

              Comment


                #8
                Klaipėdos savivaldybė: įsibėgėja gatvių atnaujinimo darbai
                https://ve.lt/aktualijos/klaipeda/kl...ujinimo-darbai
                Planuojama atnaujinti Taikos prospekto šaligatvio atkarpą tarp Raudonės g. ir Taikos pr. 80 (vakarinę pusę) įrengiant ir dviračių taką bei Naujakiemio gatvės šaligatvį, čia taip pat kartu bus įrengtas dviračių takas. Toliau bus vykdomi ir einamieji blogos būklės šaligatvių remonto darbai. Šiais metais taip pat planuojama pradėti įgyvendinti tris naujus pėsčiųjų ir dviračių takų įrengimo projektus: Varpų g. (nuo Sąjūdžio parko iki Smiltelės g.); nuo Jūrininkų pr. iki Sąjūdžio parko; Šilutės pl. atkarpoje nuo „Klaipėdos energijos“ iki geležinkelio pervažos.

                Comment

                Working...
                X