Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Žemės ir pastatų paėmimas visuomenės reikmėms (infrastruktūros projektams)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Žemės ir pastatų paėmimas infrastruktūros poreikiams

    Pietinio aplinkkelio įkaitas

    Šalia tiesiamo pietinio aplinkkelio likusios vienintelės medinės trobos savininkas iki šiol nesėkmingai mėgina prisibelsti į valdininkų sąžinę.
    Prie Vandentiekio gatvės 11-ojo namo kovo 11-ąją 11 valandą plevėsavo trispalvė, arklys Milanas rupšnojo šieną, rūko palapinėje įrengta krosnelė, vadinama „buržuika“.
    Medinės trobos, kuri tiesiamam pietiniam aplinkkeliui yra lyg rakštis, savininkas Laimūnas Rožukas tokiu būdu dar kartą mėgino atkreipti valdininkų dėmesį.

    Protestuos palapinėje
    Vilniaus savivaldybės atstovai, iš savininkų išpirkę statinius ir sklypus šalia aplinkkelio, tvirtino neradę L.Rožuko ir nesugebėję su juo susitarti, kad jis savo nekilnojamąjį turtą perleistų miestui.
    „Todėl aš, ūkininkas ir kaimo turizmo atstovas, nutariau apsigyventi palapinėje. Gal klerkams bus lengviau mane susirasti. Nes jie manęs neranda Vilniuje nuo 2005 metų“, – ironizavo L.Rožukas.
    Palapinėje šalia trobos jis žadėjo gyventi tol, kol valdininkai jį sugebės rasti. Tiesa, badauti, kaip dabar madinga, verslininkas neketina. Valgys pats, pašers arklį ir šunį.

    Mašinos – pro pat langus
    Namas, dėl kurio protesto akciją vakar surengė L.Rožukas, atsidūrė prie pat pietinio aplinkkelio estakados. Nuvažiavimą nuo jos ketinama nutiesti pro pat gyvenamojo namo langus.
    Kad troba nenuvirstų nuo stataus šlaito, aplinkkelio tiesėjai prie jos pamatų sukalė polius. Dėl to suskilinėjo namo sienos.
    Statybininkai išvertė ir namą juosusią tvorą, išpjovė visą sodą, gerokai sumažino sklypą.
    „Viduje dėl šalia vykstančių statybų nė vienų durų nebeįmanoma atidaryti, namo kaminas sugriuvo, krosnies užkurti nebeįmanoma“, – bėdas vardijo L.Rožukas.
    Tame name gyvena L.Rožuko duktė su šešiamečiu sūnumi. Jei nuvažiavimas nuo aplinkkelio būtų nutiestas, išeiti į kiemą būtų pavojinga ir vaikams, ir suaugusiesiems.

    Mainais pageidauja sklypo
    Ar L.Rožukas parduotų namą, jei valdininkai pasiūlytų?
    „Aš neparduočiau namo. Iš savivaldybės prašyčiau sklypo. Juk laisvos žemės mieste yra. Štai kaimynystėje savivaldybei priklausantis medinis namas sudegė, liko sklypas. Jo neatsisakyčiau, jei savivaldybė pasiūlytų“, – aiškino L.Rožukas.
    Tačiau, vyro tvirtinimu, su juo niekas nė nemėgino tartis.
    „Kas nori, mane suranda. Bet valdininkams tai per sunku. Juo labiau kad su dabartiniu meru Juozu Imbrasu kartu dirbau. Jis jau tikrai turėtų žinoti, kur manęs ieškoti“, – kalbėjo L.Rožukas.
    Tačiau J.Imbrasas buvusį bendradarbį apkaltino įnoringumu ir slapstymusi. Meras spėjo, kad tokiu būdu L.Rožukas stengiasi pakelti namo kainą.
    Savivaldybės valdininkai prasitarė, kad jau rezga planus, kaip L.Rožuko namą paskelbti avariniu, o tada jau ketina griebtis sankcijų prieš šeimininką.

    Planuoja baigti anksčiau
    Savivaldybė pietinio aplinkkelio tiesybą planuoja baigti spalį – keturiais mėnesiais anksčiau nei buvo numatyta projekte.
    Skubinti darbus verčia labai komplikuota situacija sostinės gatvėse, nuolat jose susidarančios grūstys.
    Vilniaus pietinis aplinkkelis – tarptautinio IXB transporto koridoriaus trūkstama grandis tarp Žirnių gatvės ir Lazdynų tilto.
    Įgyvendinus pietinio aplinkkelio projektą, bus galima sumažinti didelę dalį krovininio transporto srauto, šiuo metu kertančio Vilniaus centrą, taip pat sumažinti grūstis mieste.

    lrytas.lt
    Paskutinis taisė Romas; 2017.04.16, 23:03. Priežastis: Kopija iš temos "Kliūtys tiesian Vilniaus pietinį aplinkkelį (1000-mečio gatvę)"
    gera gyventi gerai

    Comment


      #42
      Tas verslininkėlis L.Rožukas man atrodo sau meškos paslaugą pasidarė.
      Nepavykus išlupti nelogiškos kainos iš savivaldybės ir atseit nusprendus sklypo neparduoti argumentuojant tuo, kad "valdininikai jo neieškojo" namas liko stovėti.
      Tik didis verslininkas nepagalvojo, kad vis dėl to, jo namą aplinkelis gali apeiti (kas dabar daroma) ir įdomu bus stebėti kuo tai gali baigtis, nes namo ir sklypo vertė šalia tokio aplinkkelio turėtų kristi aritmetine progresija, kas norės namo, pro kurio langą už metro zuja tokia galybė mašinų? Aš nenorėčiau....

      Comment


        #43
        Taigi jis ten vos ne 200000lt prašė už tą lūšną.
        Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

        Comment


          #44
          Protestuotoją iškėlė jėga

          Verslininkas, siekęs atkreipti savivaldybės dėmesį į tiesiamo pietinio aplinkkelio problemas, užsitraukė pareigūnų nemalonę.

          Sausakimšas policininkų mikroautobusas, saugos tarnybos ekipažas, antstoliai.

          Tiek pareigūnų vakar sugužėjo į Vandentiekio gatvės 11-ojo namo kiemą.

          Taip pat atburzgė traktorius, atvažiavo didžiulis kranas. Tiek pajėgų mesta prieš verslininką Laimūną Rožuką, kuris nuo kovo 11-osios Vilniaus savivaldybei mėgino įrodyti, jog taip elgtis tiesiant pietinį aplinkkelį, – nevalia.

          Prie minėto Vandentiekio gatvės namo protestuojantis L.Rožukas buvo pasistatęs palapinę, susirentęs nedidelį rąstų namą. Verslininkas siekė įrodyti, jog savivaldybė, išpirkdama kitus sklypus, namus, kurie trukdė aplinkkelio tiesybai, su juo net nesiderėjo.

          L.Rožuko namas taip ir liko stovėti prie pat pietinio aplinkkelio. Anot verslininko, jis iš valdžios siekia išsireikalauti tik vieną – sklypą. Tuomet jis perleistų gyvenamąjį namą, dėl kurio jau teko koreguoti aplinkkelio projektą.

          Protestuojančio L.Rožuko turto iškeldinimas vakar truko pusvalandį. Galingas kranas pakėlė rąstų namą ir pastatė jį verslininko kieme. Statybininkai išardė palapinę, sunaikino plakatą, kuriame buvo užrašyta: „Klerke, kur „otkatas“?“

          Darbininkams iš sklypo, kurio reikia aplinkkelio tiesimui, taip pat teko iškraustyti ir butaforinį gandrą, ir prie būdos pririštą gyvą šunį. Paties L.Rožuko per kraustynes nebuvo. Kaip vyksta darbai, viską kruopščiai fiksavo antstoliai ir policininkai.

          „Rupūs miltai“, – keiktelėjo L.Rožukas, iš „Sostinės“ sužinojęs, kad jo turtas perkraustytas į kiemą. Jis tvirtino iš antstolių kontoros negavęs jokio įspėjimo apie vakarykštes kraustynes.

          Kovo 11-ąją pradėjęs protesto akciją, L.Rožukas ne tik kartais gyveno vakar išardytoje palapinėje, bet ir jodinėjo ant žirgo prie Seimo, Vilniaus savivaldybės pastato.

          L.Rožukas savo problemas išdėstė ir sostinės merui Juozui Imbrasui, tačiau su juo dėl Vandentiekio gatvės namo likimo nesutarė.

          J.Imbrasas anksčiau yra tvirtinęs, kad su L.Rožuku dėl namo išpirkimo nepavykę susitarti dėl to, kad verslininko esą niekur neįmanoma surasti.

          „Meras ar kiti savivaldybės valdininkai manęs pokalbiui daugiau nesikvietė, o dabar štai koks ėjimas va bank“, – vakar stebėjosi L.Rožukas.

          * * *

          21

          Tiek dienų Vilniaus savivaldybės valdininkams prie Savanorių prospekto transporto žiedo ir tiesiamo pietinio aplinkkelio akis badė užrašas „Klerke, kur „otkatas“?“ Vakar jo autoriui L.Rožukui nežinant plakatas buvo sunaikintas.

          lrytas.lt
          gera gyventi gerai

          Comment


            #45
            Che che su arkliuku prieš traktorių

            gera gyventi gerai

            Comment


              #46
              Andrejus Žukovskis
              "Vilniaus diena"
              2008.04.03

              Skandalisto žygis baigėsi nuovadoje

              Nutrūktgalviškais protestais išgarsėjęs verslininkas Laimūnas Rožukas, kurio namas pakibęs virš pietinio aplinkkelio, vėl ėmėsi žygių prieš savivaldybę. Šį kartą jis griebėsi provokacijos, kurios įkaitais tapo į darbą skubantys vilniečiai.
              (...)
              sunkvežimis užtvėrė kelią Savanorių prospekto žiede. Atlikęs savo darbą vairuotojas iš automobilio pabėgo. Gatvėje tuoj pat susidarė milžiniška spūstis.
              (...)
              Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas tokius verslininko veiksmus vertino kaip šantažą.
              http://vilniausdiena.lt/naujienos/vi...gesi_nuovadoje

              Delfio versija:
              http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=16543737

              Comment


                #47


                Comment


                  #48
                  Bet siena suprojektuota irgi gudriai, nugriuvus namui graži aikštelė lieka, na, tarkim informaciniams reikalams. O gal ateityje ir kokiam paminklui aplinkkelio statyboms atminti, nuo to žiedo darbai gi ir buvo pradėti 2006 vasarą...
                  Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                  Comment


                    #49
                    Verteivos – prie suskilusios geldos

                    http://www.lrytas.lt/?data=20090526&...s090526&view=2
                    Arūnas DUMALAKAS
                    LR korespondentas
                    2009-05-26
                    Šašais, rakštimis vilniečiai vadino du namus, kliudžiusius tiesti Vilniaus aplinkkelį. Griuvenų savininkai, kuriems netiko savivaldybės pasiūlymai, priešgyniavimu laimėjo ne kažin ką.
                    Vienam – neįmanomos gyventi sąlygos troboje, kurią juosia aklina tvora. Kitam – plytų iš išardytų sandėlių krūva.
                    Tuo teks tenkintis vilniečiams verslininkams Milvydui Juškauskui ir Laimūnui Rožukui, kuriems priklausantys statiniai buvo galvos skausmas aplinkkelių tiesėjams.
                    Mat protesto akcijomis garsėjantis L.Rožukas ir kelių policininkų siaubas M.Juškauskas nieku gyvu nesutiko su savivaldybės teikiamais pasiūlymais.

                    Prašė nugriauti sandėlius

                    Savivaldybės atstovų derybos su M.Juškausku truko kone dvejus metus. Jas prisiminęs turto valdymo ir privatizavimo skyriaus vedėjas Vytautas Grinius lengviau atsiduso.
                    Neseniai įvykusio susitikimo su verslininku metu pavyko susitarti, ir į pietinį aplinkkelį įsirėžę M.Juškausko sandėliai netrukus jau bus nugriauti.
                    „Kaip sakoma, finišą galima pasiekti ranka“, – padėtį apibūdino V.Grinius.
                    M.Juškauskui pavyko išsiderėti, kad savivaldybė savo lėšomis išardytų statinius, o nuvalytas plytas sukrautų šalia esančiame verslininkui išnuomotame sklype.
                    Dar neseniai M.Juškauskas kalbėjo, kad sandėlius dovanoja vilniečiams.
                    Kiek anksčiau derybose su savivaldybe M.Juškauskas reikalavo už apdegusius statinius milijono litų.

                    Troboje niekas negyvena

                    Raitas ant arklio Gedimino prospekte, nešantis žąsį į savivaldybę, rengiantis protesto akcijas prie savo trobos Vandentiekio gatvėje.
                    Tokį vilniečiai prisimena verslininką L.Rožuką, kurio gyvenamasis namas tartum rakštis buvo pietinio aplinkkelio tiesėjams.
                    Ko tik neprašė L.Rožukas savivaldybės – skirti pinigų namui nukelti, padovanoti jam sklypą kitoje vietoje. Ir apskritai valdininkai esą per menkai juo rūpinosi, susirado tik tuomet, kai aplinkkelis jau buvo priartėjęs prie trobos.
                    Dabar pietiniu aplinkkeliu jau švilpia automobiliai, o L.Rožuko trobą juosia aukšta tvora.
                    Atrodo, kad verslininkas, ketinęs bylinėtis su savivaldybe, sudėjo ginklus.
                    Kieme žolė nešienauta, namo durys užrakintos, nevalytus langus dengia purvinos užuolaidos, o yrantys pamatai mėginti sutvirtinti montažui skirtomis putomis. Šioje troboje niekas negyvena.
                    L.Rožukas to nė neslėpė. Jis sakė, kad iš trobos išsikraustė jo duktė, nes gyventi buvo neįmanoma.
                    Kartu verslininkas pripažino, kad šįkart jis liko prie suskilusios geldos.
                    Mat paskutinio L.Rožuko pasiūlymo – namui perkelti skirti 500-600 tūkstančių litų – savivaldybė jau nesvarsto. Problema buvo išspręsta pataisius aplinkkelio projektą ir trobą apjuosus apsaugine tvora.
                    Žurnalistas truputį supainiojo - M.Juškausko sandėliai yra šalia pietinio senamiesčio aplinkkelio.

                    Comment


                      #50
                      Parašė digital Rodyti pranešimą
                      Žurnalistas truputį supainiojo - M.Juškausko sandėliai yra šalia pietinio senamiesčio aplinkkelio.
                      Bet kuriuo atveju, geros naujienos. Pagaliau pabaigs senamiesčio aplinkkelį

                      Comment


                        #51
                        O Juškausko sandėlis stovi dar?
                        Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                        Comment


                          #52
                          Parašė SPX Rodyti pranešimą
                          O Juškausko sandėlis stovi dar?
                          Stovi nepajudintas, gal but kiek apgriuves daugiau

                          Comment


                            #53
                            Parašė SPX Rodyti pranešimą
                            O Juškausko sandėlis stovi dar?
                            Ko jam nestovėti? Jei turite omeny NT mokesčius, tai jo kadastrinė vertė berods yra vos pora dešimčių tūkstančių.
                            Deja, NT mokestis pagal LR įstatymus neskaičiuojamas nuo "užsiprašomos" sumos. O teismai vertina (dažniausiai) ne kadastrine, o rinkos verte.
                            Problemos spręstųsi, jeigu apleistiems pastatams būtų taikomas padidintas NT mokestis susietas su pastatų rinkos kaina, įskaitant ir žemės sklypo vertę. O kompensacijos būtų mokamos ne nuo "užsiprašomos" sumos, o nuo mokestinės vertės minus žemės kaina.

                            Comment


                              #54
                              O kaip su tuo žemės paėmimo įstatymu? Jis čia nepagelbės?
                              Dear Sir,

                              Comment


                                #55
                                Parašė toleranceofculture Rodyti pranešimą
                                O kaip su tuo žemės paėmimo įstatymu? Jis čia nepagelbės?
                                Ne, žemė ten ir taip valstybinė.

                                Comment


                                  #56
                                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                  Ne, žemė ten ir taip valstybinė.
                                  O tai kame tada problema? Ten juk tik dalis pastato turi kažkokią išliekamąją vertę (ar visai neturi?), o tas priestatas kuris ir trukdo keliui juk bevertis.
                                  Dear Sir,

                                  Comment


                                    #57
                                    Parašė digital Rodyti pranešimą
                                    Kad lyg buvo sutarta, kad savivaldybė išardys ir gražiai sukraus plytas, kodėl taip neįvyko?
                                    Tai kad tas pastatas priklauso Juškauskui. Be jo leidimo, aišku niekas negali griaut. Savivaldybė lygtais bandė jį išpirkt, bet kuo tai baigėsi aš nežinau. Gal aš tiesiog kažką praleidau?
                                    You might surprise yourself.

                                    Miestai.net FB

                                    Comment


                                      #58
                                      Pratęsiant nusibodusią temą apie tą gatvėje vis dar stevintį sandėlį

                                      Gyventojams atsisakius išsikraustyti, namas atsidūrė vidury greitkelio

                                      http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=60059225

                                      Comment


                                        #59
                                        O dar sakom, kad Lietuvoje bardakas
                                        Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                                        Comment


                                          #60
                                          Parašė SPX Rodyti pranešimą
                                          O dar sakom, kad Lietuvoje bardakas
                                          Dabar bent jau niekas nebesiskųs, jog trūksta demokratijos Kinijoje ir paprastas žmogus yra tuščia vieta
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X