Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[E67] [A10][A17] Panevėžys-Ryga, Panevėžio aplinkkelis ("Via Baltica")

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Tai taip, aš tą patį sakau. Kai lipdo po tokias mažas atkarpėles (berods link Panevėžio bus taip pat pirmiausia Ramygalos aplinkkelis ir taip po truputį) ir tai trunka taip ilgai, tai realu, kad visas ruožas Lietuvoje pavirs į automagistralę tik 2035 metais.

    Comment


      #22
      A10 Panevėžys - Pasvalys - LT/LV - Ryga

      Foto 2010.05
      Prie Pasvalio


      Raubonių sankryža su 125 keliu į Biržus






      Mitas apie puikius Lietuvos kelius, deja, blėsta.
      "Via Baltikoje" ar autostradoje A1 dar nedidelės provėžos, o 118 kelyje Utena - Kupiškis provėžos jau tampa kliūtimi saugiai važiuoti.
      Anksčiau tokių kelio ženklų ("kolejiny") buvo pilna Lenkijoje. Šį mėnesį nuo Lietuvos sienos iki Varšuvos toks ženklas dar buvo vienoje vietoje už Lomžos.
      Mums lieka didžiuotis tik lyginant su Latvijos keliais.






      Dar vienas įspėjimas apie provėžas


      Kryžkelė ties Saločių miesteliu




      Likus 1-2 km iki pasienio punkto Saločiai - Grenctāle.

      Šią savaitę ten, beje, veikė pasienio kontrolė dėl kažkokios konferencijos Rygoje
      Paskutinis taisė Romas; 2010.05.29, 01:05. Priežastis: Kelio Nr.

      Comment


        #23
        /\ Jo, 118, bet nuo to jo būklė nepagerės

        Comment


          #24
          Aplinkelyje šalia Panevėžio - kraupi avarija
          http://www.lrytas.lt/-12785306721278...nuotraukos.htm

          Trijų Latvijos automobilių avarija blokavo "Via Baltica" ties Panevėžiu
          http://www.delfi.lt/news/daily/crime....d?id=34249069

          Galima kaltinti padangas, vairuotojus, slidžią dangą...
          Bet tas siauras Panevėžio aplinkkelis, ypač su tuo staigiu užsukimu ties A10 (Šeškais) ir konfliktiškomis sankryžomis jau tampa pavojingas.

          Comment


            #25
            Parašė Romas Rodyti pranešimą
            Galima kaltinti padangas, vairuotojus, slidžią dangą...
            Bet tas siauras Panevėžio aplinkkelis, ypač su tuo staigiu užsukimu ties A10 (Šeškais) ir konfliktiškomis sankryžomis jau tampa pavojingas.
            Tavo minima aplinkkelio atkarpa 2008 metais dar nebuvo įtraukta į avaringiausius kelio ruožus (http://www.panevezys.aps.gov.lt/stot...007%2001_z.jpg), įdomu kokia situacija šiandien.

            Šiame žemėlapyje (kuris paimtas iš 2008 metais atnaujinto Panevėžio apskrities bendrojo plano) puikiai matosi, kad planuojama pratęsti aplinkkelį link 122 ir 191 krašto kelių sankryžos. Tokiu atveju E67 ir A10 sankryža taptų dviejų lygių ir visos problemos šioje vietoje būtų išspręstos. Taip pat į E67 daug greičiau ir patogiau įsilietų srautas iš Daugpilio pusės, kuris yra gan intensyvus ir dėl to netgi planuojama 122 krašto kelią rekonstruoti į magistralinį.

            http://195.182.71.147/infostruktura/ (paimta iš 2008 m. patvirtinto Panevėžio rajono savivaldybės bendrojo plano) netgi nurodytas laikas kada planuojama nutiesti šią aplinkkelio dalį - 2018-2020 metai. Tik čia truputėlį suvelta E67 ir A10 kelių sankirta, šalia perspektyvinės 2 lygių sankryžos pavaizduota ir perspektyvinė žiedinė sankryža
            Visos forumo temos apie Panevėžį:
            http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

            Comment


              #26
              Parašė John
              Iš kur tokia informacija?

              Sprendžiant pagal eismo intensyvumo žemėlapį KK122 eismo intensyvumas kiek didesnis tik prie Panevėžio. http://www.lra.lt/en.php/lithuanian_...c_volumes/1848
              Taip, ir man tai truputį keista, bet tokia info iš to paties http://www.panevezys.aps.gov.lt/stot...007%2001_z.jpg (žr. sutartiniai ženklai: "Esamas krašto kelias numatomas magistraliniu po planuojamo laikotarpio")
              Visos forumo temos apie Panevėžį:
              http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

              Comment


                #27
                Na, tai magistralinis tik duoda kategoriją ir numeris tampa AXX. Aišku kelio pločio reikalavimai ir panašiai taip pat tikriausiai keičiasi.

                Comment


                  #28
                  Panevėžio aplinkkelyje pristatys greičio matuoklių
                  Inga Smalskienė, "Sekundė"
                  2010 liepos mėn. 29 d. 00:02


                  Panevėžio rajone esančiam aplinkkeliui pirmadienį nusinešus dar vieną gyvybę, vakar į Panevėžį atvyko Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos atstovai. Kelių policijos biuro vadovas Virginijus Mačėnas sakė, kad šiame kelio ruože yra sustiprintas patruliavimas, artimiausiu metu ketinama pastatyti daugiau stacionarių greičio matuoklių. Kaip rodo praktika, greitį ribojantys ženklai vairuotojų nedrausmina.

                  Jie kartu su Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro pareigūnais apžiūrėjo avaringiausius aplinkkelio ruožus ir aptarė, kaip užkirsti kelią čia viena po kitos vykstančioms skaudžioms nelaimėms.

                  „Daugelis vis tiek važiuoja greičiau, nei leidžiama. Kad ir paskutinis pavyzdys su degančiu automobiliu „Volkswagen Caravelle“. Su juo susidūrę latvių krovininių automobilių vairuotojai važiavo 90 kilometrų per valandą greičiu, nors leidžiamas greitis yra 70 kilometrų per valandą. Jeigu nebūtų viršiję greičio, tikėtina, susidūrimo būtų išvengę“, – kalbėjo jis.

                  Statys greičio matuoklį

                  Kaip tvirtino V.Mačėnas, jau anksčiau jie Policijos departamentui, o šis – Susisiekimo ministerijai ir Lietuvos automobilių kelių direkcijai pateikė siūlymus, kaip gerinti eismo saugumą aplinkkelyje.
                  Siūloma įrengti šviesoforus arba žiedines sankryžas, greitį mažinančius kalnelius, panaikinti nelegalų išvažiavimą iš Ežerėlio gyvenvietės.

                  „Būtų gerai įrengti žiedines sankryžas, tačiau tai daug kainuoja. Visų siūlymų greitai įgyvendinti neįmanoma. Artimiausiu metu planuojama pastatyti stacionarių greičio matuoklių“, – sakė Kelių policijos biuro vadovas.

                  Avarijų daugėja

                  Žmonių Bermudų trikampiu pramintame aplinkkelyje jau penkerius metus daugėja eismo įvykių, per juos nukenčia – yra sužalojami ar žūsta – nemažai žmonių.
                  2005–2010 metais (iki šių metų liepos 14 dienos) aplinkkelyje registruoti 38 eismo įvykiai, žuvo 18 žmonių, 59 sužaloti.

                  Šiemet liepos mėnesį čia įvyko trys avarijos, per jas žuvo 4 žmonės
                  .
                  Liepos 7 dieną Panevėžio aplinkkelyje susidūrė trijų latvių vairuojami automobiliai. Du vairuotojai žuvo, vienas buvo sužalotas.

                  Liepos 13-ąją šiame aplinkkelyje, Bliudžių kaimo teritorijoje, 72 metų panevėžiečio vairuojamas automobilis „Citroen“ susidūrė su krovininiu automobiliu „Volvo“, kurį vairavo Latvijos pilietis. Lengvojo automobilio keleivis žuvo, jame buvusi keleivė buvo sužalota.

                  Paskutinis eismo įvykis, kuris nusinešė žmogus gyvybę, įvyko liepos 26 dieną. Liepsnojantis ir nevaldomas automobilis „Volkswagen Caravelle“ susidūrė su dviem vilkikais. Žuvo automobilio vairuotojas 43 metų J.Č. Vieno vilkiko vairuotojas buvo sužalotas.

                  Vakar pareigūnai nekomentavo versijos, kad „Volkswagen“ vairuotojas pasirinko tokį savižudybės būdą, motyvuodami, kad dar vyksta ikiteisminis tyrimas.
                  J.Č. artimieji atsisakė apie galimas tragiškos nelaimės priežastis kalbėtis su žurnalistais.

                  Spąstai. Bermudų trikampiu pramintame aplinkkelyje jau penkerius metus daugėja eismo įvykių, per juos nukenčia, sužalojami ar žūsta – nemažai žmonių.

                  "Sekundė"

                  Comment


                    #29
                    Kelių direkcijos PiaR 2010-08-03

                    Nauji darbai avaringame Panevėžio aplinkkelyje
                    Liepos mėnesį vakariniame Panevėžio aplinkkelyje įvyko trys skaudžios avarijos, kurios pasiglemžė 4 žmonių gyvybes.
                    (...)
                    Panevėžio aplinkkelis – „Via Baltica“ magistralinio kelio dalis, valstybinės reikšmės kelias A17, transeuropinio kelio 22 km ilgio ruožas. Pirmąja aplinkkelio juosta eismas prasidėjo 1994 metais.

                    „Via Baltica“ magistralinio kelio Panevėžio aplinkkeliu automobiliai iš visos Europos važinėja jau beveik 20 metų. Per visą tą laiką dideliu avaringumu šis kelias nepasižymėjo, eismo įvykių padaugėjo pastaraisiais metais, o 2010 metų liepa pateikė liūdniausią statistiką.Pastebėta, kad labai dažnai į eismo įvykius aplinkkelyje patenka tranzitinių vilkikų vairuotojai, ypač iš Latvijos bei Rusijos.

                    (...)
                    Esminė problema ta, kad aplinkkelyje nepaisoma leistino greičio ir lenkimo taisyklių. Tuo akivaizdžiai teko įsitikinti liepos 28 dieną, kai ekspertų grupė iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos, VĮ „Panevėžio regiono keliai“, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių policijos biuro tyrinėjo kiekvieną šio aplinkkelio sankryžą, kiekvieną šalutinį kelelį, vos ne kiekvieną šio pavojingu tapusio kelio ruožo metrą, kad galėtų imtis skubių saugaus eismo priemonių.
                    Buvo praėjusios tik dvi dienos po paskutinio tragiško įvykio šiame aplinkkelyje. Apie 11 val. iš Lietuvos–Latvijos pasienio Panevėžio aplinkkeliu važiavo 4 mašinų kolona – priekyje lengvasis automobilis, paskui jį dar 3 sunkiasvoriai vilkikai. Matyt nutaręs, kad važiuoja per lėtai, paskutinysis vilkikas pradėjo lenkti koloną. Tokiam manevrui reikėjo laiko ir laisvos priešpriešinio eismo juostos. Ir aišku – papildomo greičio. Judriame kelyje dažniausiai nebūna nei vieno, nei kito. Kai priešpriešinėje eismo juostoje pasirodė lengvasis automobilis, jam beliko, lyg pabaidytam žvėreliui, skubiai nerti į kelkraštį.
                    Kiek trūko iki ketvirtosios tragedijos šiame ruože? Kiek tokių situacijų įvyksta kasdien?
                    (...)

                    Kad eismo dalyviai šiame kelyje būtų saugūs, su rajoniniais keliais keturšalėse sankryžose kelininkai įdiegė daug saugumą užtikrinančių inžinerinių priemonių: šiuolaikiškai įrengė keturšales sankryžas su rajoniniu keliu į Krekenavą, su keliu į Bernatonių gyvenvietę, abi sankirtos tamsiu paros metu apšviestos. Ateityje Bernatonių ir Krekenavos sankryžose kelininkai įrengs keturšales žiedines sankryžas.

                    Šios eismo saugumo priemonės privers vairuotojus sulėtinti greitį. Tokios žiedinės sankryžos transporto visiškai nesustabdo ir yra pakankamai pralaidžios. To ir siekiama šiuo inžineriniu įrenginiu. Kur pastaraisiais metais Lietuvos kelininkai įrengė tokio tipo žiedines sankryžas, nė vienoje nežuvo žmonės. Sumažėjo ir greičiai. Panevėžio aplinkkelyje vietomis kelių specialistai numatė greitį sumažinti iki 70–50 kilometrų per valandą. Daugelyje kelio ruožų bus atsisakyta posūkių į kairę.

                    Dar šiais metais pavojingoje sankryžoje su valstybinės reikšmės rajoniniu keliu Nr. 3005 Panevėžys–Skaistgiriai–Pušalotas planuojama apriboti maksimalų leistiną greitį iki 50 km/val. ir įrengti greičio matavimo prietaisą, pavojingose kelio kreivėse uždrausti lenkti krovininėms transporto priemonėms.
                    Prieš pavojingas sankryžas važiuojamoje kelio dalyje bus įrengtos vairuotojus įspėjančios triukšmo juostos, lankstūs, šviesą atspindintys stulpeliai pagrindiniame kelyje horizontaliu ženklinimu pažymėtose salelėse. Lietuvos policijos iniciatyva bus sustiprinta eismo kontrolė. (...)

                    Visus projektavimo ir statybos darbus numatyta užbaigti 2010–2015 metais.
                    http://www.lra.lt/lt.php/naujienos/n...inkkelyje/7427

                    Comment


                      #30
                      Panevėžyje bus pristatomi miesto aplinkkelio tvarkymo planai
                      2010-09-22 13:19 AINA

                      Rytoj, rugsėjo 23 dieną, 13.30 val. susisiekimo ministras Eligijus Masiulis ir Lietuvos automobilių kelių direkcija žiniasklaidos atstovams pristatys planus avaringumui Panevėžio miesto aplinkkelyje mažinti.

                      Praėjusią vasarą šiame kelio ruože įvykio kelios skaudžios avarijos, kuriose nebuvo išvengta žmonių žūčių. 2005-2010 m. Panevėžio aplinkkelyje įvyko 38 avarijos, kurių metu žuvo 18 žmonių, 59 buvo sužeisti.

                      Susitikimas su žurnalistais vyks viešbutyje „Šermutas", Šilagalio kaime, Panevėžio rajone. Viešbutis yra ties kelių Vilnius-Panevėžys ir Kaunas-Panevėžys sankryža.

                      "AINA"

                      Comment


                        #31
                        LTV „Šiandien“, www.lrt.lt
                        2010 rugsėjo mėn. 23 d. 19:37

                        Zina Paškevičienė
                        Ketinama rekonstruoti avaringą Panevėžio aplinkkelį

                        Susisiekimo ministerija ir Automobilių kelių direkcija ketina pradėti avaringo Panevėžio aplinkkelio rekonstrukciją, tačiau parengti tik techniniai siūlymai, o lėšų kol kas nėra.
                        Viename avaringiausių – Panevėžio aplinkkelyje – vien per penkerius metus įvyko per 30 avarijų, žuvo 18 žmonių, beveik 60 buvo sužeista. Šiauriniu ir pietiniu aplinkkeliu per parą pravažiuoja per 10 tūkst. automobilių, 70 proc. jų – sunkiasvoriai.

                        Nuspręsta, kad trumpinant projektavimo ir statybos terminus bei vengiant ilgai trunkančių žemės paėmimo visuomenės reikmėms procedūrų, efektyviausia būtų ant esamos kelio sankasos suformuoti Lietuvoje naują, bet Skandinavijoje dažną taip vadinamąjį reversinį kelią. Žadama panaikinti galimybę sukti į kairę septyniose sankryžose, dar tris – panaikinti, apsisukti vairuotojai galės vienoje iš keturių naujų modernių žiedinių sankryžų.

                        Planuojama ateinančiais metais įvertinti techninius pasiūlymus ir tik tuomet spręsti, iš kur gauti lėšų.
                        „Jau dabar akivaizdžiai matosi, kad kai kurios transporto šakos nesugebės visų tų pinigų išnaudoti, tuo metu kelininkai jas labai aktyviai naudoja, ir būtent tos lėšos – apie 60–70 mln. litų, kurios būtų reikalingos pilnai šito aplinkkelio rekonstrukcijai – bus naudojamos iš europinių pinigų“, – teigia susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

                        Gavus lėšas, aplinkkelio rekonstrukcija prasidėtų 2013-aisiais
                        http://www.delfi.lt/news/economy/aut....d?id=36842695

                        Comment


                          #32
                          Gal kas galit plačiau pakomentuoti, kas yra tas reversinis kelias?

                          Comment


                            #33
                            Na, jei gerai pamenu švedišką variantą, tai trijų juostų kelias, porą kilometrų dvi juostos į vieną pusę, po to dvi juostos į priešingą pusę. Nu žodžiu pavažiavai kilometrą paskui fūrą ir turi galimybę aplenkt, atsiranda antra juosta.
                            Paskutinis taisė sirrolaz; 2010.09.23, 22:36.

                            Comment


                              #34
                              60-70 mln tai nemažai visai. Jei vidutinis paros eismo intensyvumas 10 000 transporto priemonių per parą, tai beveik gal apsimokėtų ir 2x2 kelią ten tiesti. Aišku tada tikriausiai sąmatą tektų dauginti iš 2.
                              Dabar gausis, kad jei aplinkkelis yra 20 km, tai vienam kilometrui teks 3-3.5 mln. Lt, tai gal jau padarys kažką padoraus su tais pinigais.

                              Comment


                                #35
                                Kaip suprantu reversinis kelias išlaidų prasme prieš 2x2 pranašesnis dar ir tuo, kad pilnai pakanka esamų 1x1 tiltų ir viadukų, t.y. šiose trumpose atkarpose į abi puses išlieka po vieną juostą, o visur kitur atsiranda trečioji. Beje tokia kelio atkarpa jei gerai pamenu įrengta važiuojant iš Vilniaus į Trakus. Sumanūs tie skandinavai, daug kur mes iš jų pasimokyti galėtume
                                Visos forumo temos apie Panevėžį:
                                http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                                Comment


                                  #36
                                  Labai patogu pavažiuoji paskui sunkiasvorį kelis km ir turi platų ir saugų tarpą jį aplenkt. O šio sumanymo mintis kad pločio pakanka ir dabartinės sankasos ir nereikia išpirkinėti pakelės žemės kas kainuoja KRŪVAS pinigų bei tęsiasi ne metus ar du.

                                  Comment


                                    #37
                                    Daugiau info:

                                    Parašė Panevėžio aplinkkelio rekonstrukcija padės sumažinti skaudžių autoįvykių
                                    http://www.panevezys.lt/DesktopDefau...35&NewsID=9113

                                    2010-09-23

                                    Avaringame Panevėžio miesto aplinkkelyje dar šiemet turi būti įrengti nauji greičio mažinimo kalneliai, lankstūs šviesą atspindintys stulpeliai, greičio matavimo prietaisas. Pavojingose vietose bus uždrausta lenkti, ketinama apriboti ir maksimalų automobilių greitį. Dėl naujų saugumo priemonių susitarė Susisiekimo ministerija ir Policijos departamentas.

                                    „Norint maksimaliai sumažinti žmonių žūčių skaičių, aplinkkelį rengiamasi rekonstruoti“, – teigė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

                                    Specialistai išnagrinėjo galimus kelio rekonstrukcijos variantus ir padarė išvadą, kad siekiant sutrumpinti projekto rengimo ir statybos terminus, išvengti ilgai trunkančių žemės paėmimo visuomenės reikmėms procedūrų, efektyviausia būtų ant esamos kelio žemės sankasos suformuoti Lietuvoje naują, bet Skandinavijos šalyse dažnai taikomą 2+1 tipo kelią (vadinamąjį reversinį). Tokiuose keliuose dvi eismo juostos skirtos važiuoti viena kryptimi ir viena juosta kita kryptimi, o transporto srautai atskiriami apsauginiu atitvaru maždaug kas 2 km keičiant važiavimo viena kryptimi juostų skaičių. Taip panaikinama transporto priemonių priešpriešinio susidūrimo galimybė, sumažėja besibaigiančių mirtimi eismo įvykių tikimybė.

                                    Rekonstrukcijos metu būtų sutvarkytos visos kelyje esančios sankryžos su valstybinės reikšmės ir vietiniais keliais. Būtų panaikinta galimybė pavojingai sukti į kairę septyniose sankryžose, trys iš viso panaikintos. Apsisukti vairuotojai galėtų vienoje iš keturių naujų modernių žiedinių sankryžų arba būsimoje dviejų lygių sankryžoje su Panevėžio J.Janonio gatve.

                                    2011 m. bus atliktas siūlomų sprendinių ir jų alternatyvų techninis ir ekonominis įvertinimas, nustatytas galutinis žemės paėmimo visuomenės reikmėms poreikis. Įvertinus šiuos dalykus bus sprendžiama dėl darbų terminų ir finansavimo šaltinių. Statyba galėtų būti atliekama panaudojant ES lėšas. Preliminari viso 22,3 km ilgio kelio rekonstrukcijos darbų vertė siektų 60-80 mln. litų.

                                    Norėdami sumažinti avaringumą kelininkai kai kuriuos darbus atliks dar šiais metais. Panevėžio aplinkkelyje prieš sankryžą su magistraliniu keliu Panevėžys–Pasvalys–Ryga turėtų atsirasti greitį mažinantys kalneliai, kelio ženklas „Nesustojus važiuoti draudžiama“, avaringumo statistiką skelbs keturi informaciniai skydai.

                                    Dar šiais metais ties pavojinga sankryža su keliu Panevėžys–Skaistgiriai–Pušalotas maksimalus automobilių greitis bus apribotas iki 50 km/h, įrengtas informacinis greičio matavimo prietaisas.

                                    Pavojingose aplinkkelio kreivėse, įkalnėse ir prieš pavojingas sankryžas bus uždrausta lenkti, bus baigta įrengti lanksčius, šviesą atspindinčius stulpelius horizontaliu ženklinimu pažymėtose salelėse.

                                    Panevėžio aplinkkelio nuovaža ties Ežerėlio gyvenviete vėliau turėtų būti panaikinta. Policijos teigimu, ši nuovaža kelia didelę grėsmę saugiam eismui. Kelininkai taip pat siūlo naikinti galimybę išsukti iš pagrindinio kelio arba įvažiuoti į jį ir kitose aplinkkelio vietose.

                                    2005–2010 m. Panevėžio aplinkkelyje įvyko 38 avarijos, žuvo 18 žmonių, 59 buvo sužeisti. Vien šiemet žuvo 5 žmonės.

                                    Todėl susisiekimo ministras paprašė policijos sustiprinti eismo kontrolę pavojinguose ruožuose.

                                    Ryšių su visuomene skyriaus ir Susisiekimo ministerijos inf.
                                    Jei bus įrengtos pakankamai plačios šalikelės sugedusiems automobiliams sustoti, tuomet ok.

                                    Įdomu ar buvo pamodeliuota kiek iš 2005-2010 metais įvykusių avarijų būtų išvengta, jei kelias būtų buvęs su reversine juosta, t.y. toks kokį planuojama daryti?
                                    Visos forumo temos apie Panevėžį:
                                    http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                                    Comment


                                      #38
                                      O kodel neina praplatinti truputeli kelkrasciu, latviai su estais savo dali Via Balticos padare su placiais kelkrasciais ir tikrai malonu vaziuoti kai masinos turi kur pasitraukti ir praleisti, dar iki Pasvalio kazkur kelkrasciai platus bet paskui link Kauno tikrai baisus kelias, ypac kai reikia aplenkti 6 furas is eiles.

                                      Comment


                                        #39
                                        Šitai ir man nesuvokiama. Gal galvoja, kad automobilių srautas dar nėra pakankamas? Anksčiau šis projektas (Mauručiai - Puskelniai rekonstrukcija į AM) buvo planuojamas, o dabar jis yra rezervinių projektų sąraše - matyt dėl finansavimo. Lietuvai prie projekto reiktų prisidėti 74 mln. Lt, tačiau turint omenyje, kad bendra projekto sąmata yra 493 mln. Lt, o ES mums šiam ruožui duoda 419 mln. Lt tai tie 74 mln. Lt nuosavų lėšų neatrodo baisingai daug.

                                        Žurnalas "Keliai ir tiltai" nurodo tokias datas dėl VIA Baltica:
                                        - Jei bus skirtas finansavimas 2012 planuojama pradėti darbus tarp Kauno ir Marijampolės, rekonstruojant 34.5 km ruožą
                                        - Iki 2015 m. turėtų būti nutiestas Ramygalos aplinkkelis, tai pat būti baigtas aukščiau minėto ruožo tiesimas
                                        - Iki 2025 m. automagistralė tarp Kėdainių ir Sitkūnų ir tarp Pasvalio ir Panevėžio
                                        - Iki 2035 m. visas VIA Baltica ruožas Lietuvoje turėtų būti automagistralės kategorijos

                                        Comment


                                          #40
                                          Piniavoje: ratuoti – lėtesni, pėstieji – saugesni
                                          13 Birželis 2011 13:12
                                          Ingrida Paškauskaitė
                                          Panevėžio rajono laikraštis „TĖVYNĖ“


                                          Nors oficiali pėsčiųjų perėjos ir žiedinės sankryžos Piniavoje atidarymo ceremonija dar neįvyko, pastarosiomis dienomis vietiniai per judrų magistralinį kelią Panevėžys–Pasvalys–Ryga vaikšto saugiau.

                                          Bendruomenė džiaugiasi, jog pagaliau sutramdyti nedrausmingi vairuotojai, kurių neatsakingumas neretai

                                          baigdavosi kraupiomis nelaimėmis. Naujoji iškilioji pėsčiųjų perėja su saugumo salele, kurią įrengė VĮ „Panevėžio regiono keliai“ tamsiuoju paros metu bus apšviesta. Pirmasis ją apžiūrėjo pro šalį keliaudamas LR susisiekimo ministras Eligijus Masiulis......................

                                          Comment

                                          Working...
                                          X