Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[LT-SE] Elektros jungtis su Švedija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Jau sutvarkė tas didžiąsias problemas, kur neveikdavo anksčiau mėnesiais:
    „NordBalt“ bendras prieinamumas rinkai per 9 šių metų mėnesius buvo 100%: iš Švedijos į Lietuvą importuota 3,8 TWh elektros, tai sudarė apie 44% viso Lietuvos importo.

    Comment


      Idomu ar turi Nordbalt blackstart (SRAS) funkcija? Tai "voltage source converter" - ir potencialiai tokia funkcija imanoma, palyginus su Estlinkais katrie budami tiristoriniais LCC tokios funkcijos tureti negali nes seka tinklo itampa ir be jos veikti negali. Siaip idomiausia kad daug kas is uzsakovu tokios funkcijos nori, bet nezino kaip ja testuoti ir abejoju ar sugebes ivykus blackout pasinaudoti Kolkas vieninteliai kas pilnai bei sekmingai testavo sia funkcija - belgijos ELIA, Allegro linke. Anglai bande NEMO projekte ir baigesi tuo kad Canterbury National Grid pastotyje sprogo jungtuvas kai kampas tarp tinklo ir keityklio itampu pasidare 180 laipsniu
      Paskutinis taisė ZYKLON-B; 2022.11.20, 12:13.

      Comment


        Parašė ZYKLON-B Rodyti pranešimą
        Idomu ar turi Nordbalt blackstart (SRAS) funkcija? Tai "voltage source converter" - ir potencialiai tokia funkcija imanoma, palyginus su Estlinkais katrie budami tiristoriniais LCC tokios funkcijos tureti negali nes seka tinklo itampa ir be jos veikti negali.
        Būtų prašymas pateikti papildomą sakinį "žaliems", kad suprastume kas tas SRAS. Beje S-E tai kas?
        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

        Comment


          System restart ancillary services (SRAS) arba "blackstart" - funkcija katra gali atlykti converteris ivykus sisteminiai avarijai ir pilnai uzgesant tinklui. Pagrinde naudojamas arba passive network blackstart arba kartu su HES tam kad paleisti siluminiu bei atominiu elektriniu savasias reikmes
          S-E - Siemens Energy
          https://www.aemc.gov.au/sites/defaul...final_rule.pdf
          Paskutinis taisė ZYKLON-B; 2022.11.20, 13:05.

          Comment


            „Litgrid“ planuoja įrengti sistemą, kuri nustatys gedimų vietą „NordBalt“ jungtyje
            Siekiant greičiau pašalinti galimus Lietuvos ir Švedijos elektros jungties „NordBalt“ gedimus, Klaipėdoje esančioje jos keitiklių stotyje planuojama įrengti paskirstyto akustinio jutimo (ang. distributed acoustic sensing, DAS – BNS) sistemą.

            „Litgrid“ Sisteminių įrenginių priežiūros skyriaus vadovas Rokas Muleravičius sako, kad sistema leistų nustatyti gedimo vietą ir taip paspartinti jo šalinimą.

            „Aukštos įtampos nuolatinės srovės kabelių gedimo vietos paieška, ypač jūroje, yra sudėtingas ir dažnai savaites ar net mėnesius trunkantis procesas. Pavyzdžiui, 2023 metais įvykusio „NordBalt“ gedimo Švedijos sausumos teritorijoje paieška truko keturiolika dienų“, – BNS teigė R. Muleravičius.

            Anot R. Muleravičiaus, sistema bus skirta tai „NordBalt“ jungties daliai, už kurią yra atsakinga „Litgrid“. Tačiau, bendrovės žiniomis, tokią pat sistemą svarsto įdiegti ir Švedijos tinklo operatorė „Svenska kraftnat“.

            Pernai rugsėjį dėl Švedijos pusėje įvykusio gedimo „NordBalt“ neveikė beveik tris savaites. Po to jungtis remontui buvo atjungta rugsėjo 2-ąją, darbus iš pradžių planuota atlikti per dieną, vėliau terminas keletą kartų buvo pratęstas.

            Comment

            Working...
            X