Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[BY] Baltarusijos atominė elektrinė Astravo rajone

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Baltarusija informuoja apie planuojamus šalies energetinės sistemos bandymus

    Baltarusijos operatoriaus laiške yra prašoma dėl vyksiančių bandymų suderinti visų keturių Lietuvos ir Baltarusijos elektros sistemas jungiančių 330 kV linijų atjungimą ir prijungimą balandžio 5–11 d. Prašoma, kad „Litgrid“ ir kitų Baltijos šalių perdavimo sistemų operatoriai siūlomo plano įvertinimą pateiktų iki kovo 26 d.

    Laiške nurodoma, kad Baltarusijos energetinės sistemos bandymai bus vykdomi siekiant įvertinti Baltarusijos elektros sistemos darbo patikimumą „atsižvelgiant į planuojamą Baltijos šalių energetikos sistemų išėjimą“ iš IPS/UPS sistemos (BRELL žiedo) ir „numatomą Baltarusijos AE eksploatacijos pradžią“.

    Įprastai BRELL žiede veikiančios šalys kitus operatorius apie planuojamus tokio pobūdžio bandymus informuoja iš anksto, likus pusmečiui arba daugiau.

    „Tai tik dar kartą parodo visiškos energetinės nepriklausomybės būtinybę: turime spartinti mūsų elektros tinklų sinchronizaciją su Vakarų Europos tinklais. Baltarusijos pusės sprendimas yra netikėtas, tačiau šiuo metu ramiai ruošiamės šiam įvykiui. Deja, tokie netikėtumai yra galimi kol vis dar esam BRELL žiede“, – sako energetikos ministras Dainius Kreivys.

    Ministras šiuo metu yra Varšuvoje, kur su Lenkijos klimato ir aplinkos ministru Michał Kurtyka aptarė elektros sistemos stabilumo užtikrinimą per Lietuvos-Lenkijos jungtį „LitPol Link“.

    „Esame pasirengę užtikrinti elektros sistemos patikimumą tiek vidiniais resursais, tiek pasinaudodami Baltijos šalių turimomis jungtimis su Lenkija ir Skandinavija. Šiuo metu jau pradėjome sistemos srautų analizę, kuri padės ramiai pasitikti planuojamus bandymus“, – sako Rokas Masiulis, „Litgrid“ generalinis direktorius.

    Comment


      20 dienu pasiruost.. tokiam reikalui.. idomu .. trolina
      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


      - George W. Bush President of the USA

      Comment


        Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
        20 dienu pasiruost.. tokiam reikalui.. idomu
        20 dienų yra labai ilgas laikas pasiruošimui.

        Comment


          rusai irgi turi laiko pasiruost pvz kad sutriktu kruonio veikl arba kokia kita kiber ataka ant tinklu.. naivuoliai jus.
          "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


          - George W. Bush President of the USA

          Comment


            Rusijos paskola Astravo atominės elektrinės statybai bus įtraukta į mokesčių tarifą ir elektros kaina taps Baltarusijos ekonomikos stabdžiu, prognozuoja Rusijos ekspertas. Pajamų iš eksporto neplanuoja ir Baltarusijos energetikos ministerija.
            https://www.vz.lt/pramone/2021/03/30...uz-astravo-ae-
            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
            [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

            Comment


              D. Kreivys: Baltarusija nebegauna pajamų iš Baltijos šalių už Astravo elektrą https://www.vz.lt/pramone/energetika...stravo-elektra
              Pasak D, Kreivio, šiuo metu iširusi energijos srautų mainų sistema, kurioje dalyvavo ir Ukraina – pastaroji vasario pabaigoje dėl įvairių priežasčių nustojo pirkti elektrą iš Baltarusijos. „Schema yra tokia, kad Ukrainos elektros įsigijimas iš Rusijos yra tiesiogiai surištas su elektros eksportu į Lietuvą, nes tie du srautai yra sukeičiami, swap'inami – užskaitomi. Ukrainai nustojus pirkti baltarusišką elektrą, – komerciškai, pabrėžiu, nes fizinio srauto (iš Baltarusijos į Ukrainą – BNS) nebuvo, – rusiškas srautas ėjo visą laiką į Ukrainą, – automatiškai sustojo srautas iš Baltarusijos į Lietuvą“, – BNS teigė D. Kreivys. Vis dėlto ministras pripažįsta, kad tokia Lietuvai palanki situacija yra laikina, todėl būtina tęsti derybas su Latvija ir Estija dėl trišalės prekybos elektra su Rusija metodikos. Ši ankstesnė prekybos schema reikštų, kad buvo sukeičiami srautai: Ukraina pirkdavo baltarusišką, o realiai rusišką elektrą, ir mokėjo Baltarusijai, o Baltijos šalys per Latviją pirko rusišką, tačiau realiai baltarusišką elektrą ir mokėjo Rusijai. Tačiau vasarį, ministro teigimu, situacija pasikeitė – Baltarusija dabar suvartoja visą pasigamintą elektrą. Patikimi šaltiniai BNS teigė, kad Ukraina mokėjimus Baltarusijai nutraukė ne be Lietuvos pastangų. Negaudamas pinigų už eksportuojamą elektrą, Minskas esą sustabdė jos eksportą.
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
              [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

              Comment


                Į Astravo AE atgabentas branduolinis kuras antrajam jėgainės reaktoriui https://www.lrt.lt/naujienos/verslas...nes-reaktoriui
                Į Astravo atomonę elektrinę (AE) atgabentas branduolinis kuras antrajam jėgainės reaktoriui. Tokia žinia pasidalijo Baltarusijos energetikos ministerija ir naujienų agentūra „Belta“. Pranešime rašoma, kad balandžio 19 dieną į Astravo AE atvyko traukinio sąstatas su branduoliniu kuru, kuris skirtas antrajam jėgainės reaktoriui.
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                Comment


                  Astravo elektrinės puslapyje buvo paskelbta baugi žinutė, Baltarusija pareiškė, kad puslapį nulaužė programišiai

                  „Darbas AAE pavojingas! Tragedija gali atsitikti kiekvieną akimirką“, – tokio pavadinimo žinutė rusų ir anglų kalbomis atsirado oficialiame Baltarusijos atominės elektrinės puslapyje. Joje teigiama, kad žinutę neva parašė elektrinės darbuotojai, kurie labai rizikuoja platindami šią informaciją.
                  Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...ka-664-1492438

                  Visas pranesimas cia:
                  Click image for larger version

Name:	efe4303d52643649c88e0bfa275eac57.jpg
Views:	1050
Size:	87,4 kB
ID:	1880709

                  Comment


                    Astravo AE klausymus prieš išduodant licenciją eksploatavimui.

                    Astravo AE specialistai uždaros konferencijos metu paskelbė, kad jų AE - vienintelė tokia bus pasaulyje, kuri net inertinių dujų neišleis į aplinką.

                    https://www.youtube.com/watch?v=uYCj9oNgvJ4
                    Paskutinis taisė luknas; 2021.05.03, 16:33.

                    Comment


                      net anologov v mire!

                      Comment


                        Grupė EP narių ragina „Siemens“ nutraukti sutartis su Baltarusija
                        Grupė europarlamentarų ragina Vokietijos koncerną „Siemens“ nutraukti sutartis su Baltarusijos įmonėmis dėl įrangos tiekimo jėgainėms, skirtoms teikti avarinį rezervą Astravo atominei elektrinei (AE).

                        Kreipimosi „Siemens“ prezidentui Rolandui Buschui (Bušui) iniciatorius, Europos Parlamento frakcijos „Renew Europe“ narys Petras Auštrevičius sako, kad norima paraginti visas Vakarų kompanijas, įskaitant „Siemens“, neprisidėti prie Minsko ir Kremliaus režimų geopolitinių šantažo priemonių – Astravo AE ir su ja susijusių energetikos projektų – statybos.

                        Šią savaitę pranešta, kad Švedijos eksporto kredito garantijų agentūra (EKN) nesuteiks garantijų Vokietijos bankams „KfW IPEX Bank“ ir „Landesbank Hessen Thuringen Girozentrale“. EKN svarstė suteikti 2 mlrd. Švedijos kronų (197 mln. eurų) garantijas Vokietijos koncerno „Siemens“ Švedijos padalinio įgyvendinamiems projektams Minsko ir Bresto regionuose, tačiau pirmadienį nutarė garantijų neišduoti. Gavęs bankų finansavimą „Siemens“ Švedijos padalinys ketino įrengti dujų generatorius iš viso keturiose Baltarusijos bendrovių „Minskenergo“ ir „Brestenergo“ elektrinėse – generatoriai skirti greitai kompensuoti galios kritimą Astravo AE, jei jos reaktorius sustotų, kitaip tariant – jie užtikrina AE avarinį rezervą. EKN puslapyje nurodoma, kad generatorių Minsko regione galia būtų apie 300 MW, Bresto – apie 250 MW. Vieną tokį generatorių „Siemens“ jau pristatė elektrinėje Novopolocke.

                        Comment


                          https://lenta.ru/news/2021/06/03/aes/ kam ji reikalinga kol bulbafureris prie valdyios

                          Comment


                            https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos...cija-19610441/
                            Ukrainiečiams sustojus pirkti baltarusišką elektrą, rusai neteko galimybės vykdyti apsikeitimo sandorius: rusiška elektra atitekėdavo į Ukrainą ir būdavo parduodama kaip baltarusiška, o mums atitekėdavo baltarusiška, bet būdavo pardavinėjama kaip rusiška. Elektros būdavo sukeičiamos, nes ukrainiečiai negali pirkti rusiškos elektros.

                            Galiausiai ukrainiečiai priėmė įstatymą ir patvirtino, kad nei baltarusiškos, nei rusiškos elektros jie nepirks. Tai užkirto kelią dideliems srautams Astravo elektros patekti į Lietuvą, o nedideli kiekiai kartais patenka.

                            Comment



                              Man tai čia visiškas mindfuck'as.
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                Немецкий банк аннулировал кредит для белорусского режима https://charter97.org/ru/news/2021/6/12/425761/
                                Немецкий банк аннулировал кредит для нелегитимной власти: без него невозможно модернизировать энергосистему страны под БелАЭС. В начале апреля НАУ обратилось к немецким банкам, шведскому экспортно-кредитному агентству EKN и Siemens, чтобы те вышли из сделки по покупке газовых турбин нелегитимной властью. После того, как шведская EKN отказалась страховать сделки по покупке турбин, немецкий банк KfW IPEX-Bank аннулировал кредит на 100 млн евро, который планировалось потратить на закупку газотурбинных установок Siemens. Отмена этого кредита не позволит представителям нелегитимной власти завершить модернизацию электросетей, без которой невозможно введение БелАЭС в эксплуатацию.
                                https://www.business-humanrights.org...kfw-ipex-bank/
                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                Comment


                                  Reideriškas privataus verslo užgrobimas. Kuo blogiau tuo geriau, greičiau pasibaigs įvairios iliuzijos dėl galimybės išgyventi esamoje santvarkoje:
                                  Хунта продолжает топить сама себя https://charter97.org/ru/news/2021/6/12/425812/
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                  Comment


                                    „Litgrid“ imasi mažinti elektros jungčių iš Baltarusijos į Lietuvą pralaidumą https://www.vz.lt/pramone/2021/07/05...uva-pralaiduma
                                    Numatoma, kad maksimalus elektros perdavimo pralaidumas (angl. Total Transfer Capacity, TTC) iš Baltarusijos į Lietuvą bus sumažintas nuo dabar taikomo 1.250 MW iki ne didesnio kaip 400 MW dydžio, reikalingo sistemos saugumui užtikrinti. Tuomet Latvija prekybai su trečiosiomis šalimis galės išduoti pajėgumus, kurie maždaug atitiks jos linijų pralaidumą su Rusija. Planuojama, kad naujasis 400 MW pralaidumas įsigalios 2021 m. rugsėjo 15 d., kai su Valstybine energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) bus suderintos tai nustatančios taisyklės.
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                    [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                    Comment


                                      Astravo AE atjungta nuo tinklo, suveikus generatoriaus automatinei apsaugai https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ema-57-1534088
                                      https://charter97.org/ru/news/2021/7/12/429299/
                                      https://t.me/Minenergo_by/373
                                      „Liepos 12 dienos 12 val. 57 min. generatoriaus automatinė apsauga atjungė pirmąjį branduolinės jėgainės energijos bloką. Pagal standartinį algoritmą reaktoriaus galia buvo sumažinta “, – teigiama ministerijos pranešime. Jame pažymima, kad radiacinis fonas branduolinėje jėgainėje ir stebėjimo zonoje nepakito.
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                      Comment


                                        Op-ed.
                                        Nežinau, ar pastebėjote, bet ši Vyriausybė su energetikos ministru Dainiumi Kreiviu kone nuo pirmosios darbo dienos pradėjo slaptą šaltą karą su Latvija energetikoje. Ne kinetinį, veikiau, derybinį. Derybos baigtos. Ar jau skelbiame pergalę? Nežinia.

                                        Comment


                                          Kvailokas Navako komentaras. Latviai yra silpniausia Baltijos šalių grandis, ir pašikinėja Lietuvai energetikoje (elektra plius dujos) jau seniai. Kreivys viską daro labai gerai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X