Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[BY] Baltarusijos atominė elektrinė Astravo rajone

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Buvo spaudoje pasigirdus zinia kad Astravo elektrine nebus apsaugota nuo letkuvo kritimo sitam ideo sako ka kita tai kas tada is tikro meluoja?


    https://www.youtube.com/watch?v=ixNvAIHQDiM

    Comment


      Pažiūrėkit nuolat litgrid.eu - jie online rodo elektros importą į LT. Iš BY nuolat ateina srautas. Taigi faktas kaip blynas, pas juos elektros perteklius, kam jiems tada AE? TIK eksportui per LT į PL ir per NordBalt į Švediją (kai jie užsidarys savo AE). Taigi pastačius savo VAE, BY net nevertėtų jos paleisti, nebūtų kur kišti tos jų elektros. Nebent užsidarytų visas savo šilumines, atleistų šimtus žmonių etc, kaži ar tam ryšis generolas.
      As much power as necessary, as much freedom as possible

      Comment


        Parašė myhorsegallery Rodyti pranešimą
        Pažiūrėkit nuolat litgrid.eu - jie online rodo elektros importą į LT. Iš BY nuolat ateina srautas. Taigi faktas kaip blynas, pas juos elektros perteklius, kam jiems tada AE?
        Iš Latvijos į Lietuvą taip pat eina nemažas kiekis energijos, bet tai nebūtinai Latvijos elektrinėse pagaminta elektra.
        Parašė myhorsegallery Rodyti pranešimą
        TIK eksportui per LT į PL ir per NordBalt į Švediją (kai jie užsidarys savo AE). Taigi pastačius savo VAE, BY net nevertėtų jos paleisti, nebūtų kur kišti tos jų elektros. Nebent užsidarytų visas savo šilumines
        Ne uždarytų, o padarytų taip kaip Elektrėnuose (t.y. generatoriai yra, bet elektros negamina).
        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

        Comment


          Rosatomas ruošiasi kreiptis į komercinius bankus dėl užsienyje statomų AE finansavimo. Rusijos valstybės pinigai AE baigiasi.

          Comment


            tikėkimės baigsis ir Astravui skirti pinigai
            As much power as necessary, as much freedom as possible

            Comment


              TATENA generalinis direktorius balandžio mėnesį aplankys statomą Astravo AE.

              Comment


                „Astravo tiesa“, kapų tyla ir sparčiai kylanti atominė elektrinė

                Comment


                  Latviai linksta į Astravo AE priešininkų gretas
                  http://vz.lt/sektoriai/energetika/20...sininku-gretas

                  Rygoje vykusiame Baltijos šalių susitikime už energetiką atsakingi ministrai pareiškė, kad situacija, kuomet Baltarusijoje statomas atominės elektrinės projektas nesilaikant esminių tarptautinių saugos reikalavimų, yra visiškai nepriimtina.

                  „Sutarėme parengti bendrą poziciją, kurioje atsispindėtų Baltijos valstybių susirūpinimas dėl Astrave statomos AE, kuri neatitinka aplinkosaugos ir branduolinės saugos reikalavimų, bei bendrų priemonių, kurių Baltijos šalys ketina imtis, jei į šiuos reikalavimus nebus atsižvelgta, įskaitant ribojimą patekti „nešvariai“ elektros energijai į Baltijos šalių rinką“, – susitikimo rezultatus komentavo Rokas Masiulis, energetikos ministras.

                  Kaip rašė VŽ, Lietuvos Energetikos ministerija buria tarptautinę koaliciją, siekdama sustabdyti branduolinės jėgainės Astrave, prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos dygstančias statybas. Kol kas realiausia poveikio Minskui priemonė – komercinių elektros energijos srautų iš Astravo AE ribojimas. Tačiau tam, kad ši priemonė veiktų, sutarti turi visos trys Baltijos šalys.

                  Iki šiol energetikos sektoriuje vienybės tarp vienos jūros skalaujamų sesių nedaug – nėra pavykę sutarti dėl Visagino atomnės jėgainės, bendros pajėgos nebuvo mestos ir į savo pobūdžiu regioninį Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalą, elektros jungtis su Švedija ir Lenkija Lietuva statė tik su tiesioginėmis partnerėmis, trys šalys skirtingais greičiais važiuoja Trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo keliu.

                  Iki šiol Latvijos atstovų nuomonė Baltijos šalių kontekste išsiskyrė ir Astravo AE klausimu, tačiau naujosios vyriausybės Ekonomikos ministro Arvilo Ašeradenio siunčiami signalai – pozityvesni. Tiesa, ar šie signalai virs darbais ir susitarimais, paaiškės kiek vėliau, kai Ryga su padėtimi susipažins išsamiau.

                  Svarstomi du būdai

                  Daivis Virbickas, Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatoriaus „Litgrid“ vadovas, VŽ yra sakęs, kad realiausias variantas – apriboti Baltarusiškos elektros energijos komercnius srautus – grubiai tariant, neleisti biržoje pateikti siūymo įsigyti elektrą Baltarusijos įleidimo taške. Tam, tiesa, neužtenka Lietuvos sprendimo – reikia ir kitų kaimynių, bei tarptautinių organizacijų pritarimo.

                  Opozicija siūlo griežtesnes priemones – ne tik komercinių, bet ir fizinių elektros srautų iš Baltarusijos ribojimo galimybę. Technines šio pasiūlymo įgyvendinimo galimybes šiuo metu su ekspertų pagalba vertina Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“.

                  Tiesa, Daivis Virbickas, „Litgrid“ vadovas, dar iki studijos yra išsakęs nuomonę, kad patys vieni ribodami fizinius srautus neužkirstume kelio Astravo AE užsidirbti ES rinkoje iš gaminamos elektros, o tik apkrautume ir taip apkrautas elektros linijas iš Latvijos. Tai darydami tik rizikuotume Lietuvos elektros tinklo patikimumu.

                  Techninės galimybės riboti elektros srautus iš Rusijos ir Baltarusijos nepakenkiant elektros tinklo saugumui atsirastų Lietuvai sinchronizavusis su Europos elektros tinklais, tačiau šis projektas nėra taip greitai įgyvendinamas, kaip Minsko branduolinis projektas.

                  Comment


                    Baltarusijos energetikos ministras: Astravo AE bus orientuota į vidaus rinką
                    http://www.15min.lt/verslas/naujiena...nka-664-613649

                    „Astravo atominė elektrinė bus orientuota į vidaus rinką“, – Minske vykdančioje branduolinės energetikos parodoje kalbėjo Michailas Michadiukas.

                    Jo žodžiais Baltarusijos atominės elektrinės (AE) projektas įgyvendinamas ir finansuojamas pagal grafiką – jau atlikta beveik 40 proc. visų numatytų darbų.

                    „Galiu pasakyti, kad AE statoma pagal planą. Pirmasis reaktorius turėtų pradėti veikti 2018 metų pabaigoje – kaip ir numatyta. Antrojo reaktoriaus paleidimas planuojamas 2020 metų liepos 1-ąją“, – pabrėžė M.Michadiukas.

                    Jis pridūrė, jog Astravo AE leis Baltarusijai diversifikuoti elektros energijos tiekimą bei sumažinti priklausomybę nuo naftos ir dujų.

                    Astravo AE stato Rusijos branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“, projektas finansuojamas Rusijos vyriausybės Baltarusijai suteiktos paskolos lėšomis.

                    Lietuvos energetikos ministras pareiškė, jog trys Baltijos valstybės planuoja riboti elektros importą iš Astravo AE. Pasak Roko Masiulio, Lietuvos, Latvijos ir Estijos už energetiką atsakingi ministrai parengs bendrą poziciją dėl Baltarusijoje, netoli Vilnias statomos elektrinės.

                    Comment


                      "Astravo AE stato Rusijos branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“, projektas finansuojamas Rusijos vyriausybės Baltarusijai suteiktos paskolos lėšomis."
                      Statoma vatos kompanijos už jos pinigus, tai gal ir sumanymas statyti ir vieta nurodyta vatos.
                      Rytas. Šlapia. Miglos. Tiltas. Upė.
                      www.airfoto.lt

                      Comment


                        Grėsmė saugumui: rusišką reaktorių Astrave testuoja rusų įmonės

                        Comment


                          Energetikos ekspertas: parduoti Astravo AE elektrą Vakaruose bus nuostolinga
                          Visą straipsnį galite rasti http://www.tv3.lt/naujiena/868300/en...us-nuostolinga
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                          Comment


                            Parašė Ramūnas kns Rodyti pranešimą
                            "Astravo AE stato Rusijos branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“, projektas finansuojamas Rusijos vyriausybės Baltarusijai suteiktos paskolos lėšomis."
                            Statoma vatos kompanijos už jos pinigus, tai gal ir sumanymas statyti ir vieta nurodyta vatos.
                            Astravo AE pasirinkta vieta nėra atsitiktinė. Tai puikiai matos pažvelgus į žemėlapį. Jos vieta yra pasirinkta remiants dviem kriterijas - turi būti aušinimas (Neries) vandeniu ir turi būti kuo arčiau Vilniaus. Įvertinus tuos du kriterijus vieta buvo pasirinkta būtent tokia. Jeigu upės vanduo yra techninis reikalavimas, tai 'kuo arčiau Vilniaus' yra grynai Kremliaus reikalavimas, kuris šitą elektrinė ir stato. O tai tarnaus dvejopai: 1) gadins Lietuvos ir Baltarusijos santykius 2) AE bus galima panaudoti kaip hibridinio karo ginklą.



                            Taičiau Lietuva turi vaistų prieš šitą ginklą - išaikinus mūsų regionui esmę ir palenkus juos į savo pusę, Kremlius bent jau turės už tai sumokėti didelę kainą - Astravo AE elektra bus neperkama vakaruose + tai paskatins atsijungti Baltijos šalis nuo jų elektros tinklų, t.y. Kremlius turės investuoti dar kelis milijarudus dolerių į naują elektros tinklo užžiedinimą

                            Comment


                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                              išaikinus mūsų regionui esmę ir palenkus juos į savo pusę,
                              šiandien lygtais voveruška kaip tik ir aiškino Merkel (turint omenyj šviežutėlį Vokietijos-Belgijos ginčą dėl AE, duokDiev Merkel kaip niekad buvo ausyla Lietuvos aimanom).

                              į regiono sąmoningumą netikiu, bet karštai linkiu gudams "saulėtojo pusiasalio" lemties.

                              https://upload.wikimedia.org/wikiped...AD%D0%A1_1.jpg

                              Taip jau nutiko, ir taip vėl nutiks, nes imperija brangina ambicijas nepaisydama geografijos
                              blaivumas išlaisvina

                              Comment


                                kai EU atsisakys vidaus degimo varikliu 2025, ot tada ir pirks

                                Comment


                                  neatsisakys 2025, neklaidink.
                                  As much power as necessary, as much freedom as possible

                                  Comment


                                    cia, kai saka, sunys loja, o karavanas eina )))))

                                    Comment


                                      Karavanas tai eina, bet neaišku kur jis nueis. Čia toks straipsnis yra apie Astravo AE ir jos integraciją į Baltarusijos elektros tinklus:

                                      http://www.belrynok.by/ru/page/economics/2766/

                                      Baltarusiai jau patys pripažįsta, kad turės didelį elektros energijos perteklių ir dabar mąsto ką su ja reikės daryt. Planai: nešildymo sezonu AE turės dirbti 80% numatytos maksimalios projektinės galios režimu, 2016 - 2018 metais šiluminėse elektrinėse pastatyt elektrinius katilus, kurių galia 535MW, 2018 -2020 metais pastatyti dar 450MW elektrinių katilų, po to planuoja plėtoti elektromobilių tinklą, nuo 2017 metų naujos statybos namuose šildymui ir karštam vandeniui bus naudojama elektra, rezervui reikės maždaug 1200MW - per ateinančius keturis metus pastatys 800MW galios dujinių turbinų. Dar reikės tūkstančių kilometrų elektros perdavimo linijų ir transformatorinių pastočių - linijoms finansavimą gavo iš Kinijos, tai kainuos 340 milijonų dolerių. Kitame straipsnyje buvo rašyta, kad dar ir geležinkelius gali tekt elektrifikuot.

                                      Kažkaip nesu garantuotas, kad jie sugebės visa tai įgyvendint, o be normalios integracijos į sistemą ta AE neveiks. Į infrastruktūrą reikės investuot dar be proto didelius pinigus ir su 100 milijonų dolerių kaip jie planuoja, tai tikrai niekaip neišsivers. Sumą padauginus iš 10 būtų arčiau teisybės. Ir visa tai reikės įgyvendint griūnančios ekonomikos ir pramonės(didžiausias elektros vartotojas) fone. Plius jeigu AE turės dirbt 80% numatytos projektinės galios, tai kokia bus elektros savikaina? Man atrodo, kad jie labai stipriai prisidirbo su tuo projektu.

                                      Comment


                                        Parašė Arunasx
                                        Įtariu, kad ne ta nuoroda.
                                        http://vz.lt/sektoriai/energetika/20...yti-astravo-ae

                                        Comment

                                        Working...
                                        X