Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Marijampolės J.Basanavičiaus aikštės rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Poezijos parkas

    Jau lyg ir baigto poezijos parko darbų kokybė , matomai tų milijonų per mažai buvo atlikti kokybiškai darbus .





    Lyg logiškai pagalvojau pro juo turėtų tekėti vanduo iš fontano , ar čia pagrindinė jų funkcija dėl kažkokio grožio ?


    Taip kokybiškai atlikti darbus galėjo ir praktikantai iš ''profkės'' dar kai kurie iš jų ir kur kas geriau.

    Šį broką fotografavau tik praeidamas, konkrečiai neieškojau , jei būčiau ieškojęs būtų kur kas nuotraukų daugiau manau . Ir klausimas kaip dar praeina pro komisijas tokie nedadarymai , juk tiesiog į akis krenta , ir išviso klausomas ar komisija vaikščiojo ar tik parašus sudėjo.

    Comment


      Pats supranti ką kalbi ? Padarymas pagal projektą ? Tu tikriausiai juokauji ?

      Comment


        Viskas kur kas paprasčiau nei tu manai , čia tau ne kokie papildomi stambūs darbai kuriems reikėtų skelbti kažkokį papildomą viešą konkursą ar keisti ar koreguoti projektą . Būtų akmenimis pamūrinę ir tiek ir visas vargas nesakau kad kokiomis granito plokštėmis klijavę ir t.t. O darbininkai vistiek netikiu kad ten už padarytą darbą gauna , yra valandinis atlyginimas ir tiek žinoma už sėdėjimą nemoka , kiek žinau senesni kurie seniau dirba darbininkai gauna daugiau o tie kurie priimti tik kuriam laikui kol turi objektų tai gauna standartinę algą kaip ir visose marijampolės statybos įmonėse , pasiklausinėk žmonių .

        Comment


          Nemanau, kad visada būtina slėpti konstrukcinius dalykus. Ir šiuo atveju man neatrodo kažkas negerai, kad matosi seno statinio likučiai, virš jo naujas monolitas. Dar net įdomiau, kai matai, kad nėra visiškai naujas "plyno lauko" statinys.

          Comment


            o kam ta tokia krantinė reikalinga iš akmenų pamūryta? taip aukštai tas kanalas patvinst? ar grožis čia? jei patvinsta, tai tie akmenys ilgai nelaikys. per daug 'kapų' smėlio įdėta i betoną. reikėjo cemento daugiau. Aiškiai matosi, kur pirktas iš tuom besiverčiančios įmonės, gaminančios pagal LST ir kur pačių gamintas mišinys su atšviestom atitikties deklaraciojom

            Comment


              Visiškai atsitiktinai pastebėjau pas vieną pilietį kuris savo kieme susidėjęs bruko akmenis senovinius iš grindinio kurį rekonstrukcijos metu iškasė Vytauto gatvėje , kas keisčiausia jog tas žmogelis gyvena visiems matomoje vietoje pro ten važiuoja meras namo iš darbo ir kiti savivaldybės biurokratai tačiau sąžiningiesiems lietuvos piliečiaims tai nė motais nemato ar tiesiog nenori matyti .

              Ir suteikiu duomenis su vieta kurioje gyvena žmogelis , tai mokolų gatvės ir vilkaviškio gatvės kampas , nepastebėti neįmanoma .

              Comment


                /\ Tokiu atveju, reikia kreiptis į policiją.

                Comment


                  Marijampolės viešosios erdvės ir toliau tvarkomos tai šaunu bet be viso to yra ir minusų , dar nepataisius seniau atliktų darbų broko kreivarankiams ir toliau duodama dirbti , na ir žinoma vagiamas brukas . Raskit vieną didžiulį skirtumą tarp nuotraukų

                  Comment


                    Namelis atlaikęs du pasaulinius karus J.Basanavičiaus aikštėje praktiškai sugriautas vykdoma jo rekonstrukcija, neaišku kuom ji baigsis.
                    ~1918m

                    2011m

                    2013m.
                    Paskutinis taisė suduvietis; 2013.09.15, 10:16.

                    Comment


                      Eik tu sau, kas darosi po velnių!
                      DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                      Comment


                        kai pamačiau tai didelis pyktis apėmė

                        Comment


                          Pas mus dar gajos griovimo tradicijos, tai kas atrodo nesaugoma ir nevertinga būtina nugriauti ir pastatyti naują pastatą. Namukas visai nieko buvo būdingas XIX-XX a. pradžios Užnemunės miestams.

                          Comment


                            Senovines raudonas plytas "išpyzdins'' tas kam reikia kaip ir bruko akmenis , labai paprasta paskaičiuoti kokius plotus atkasė ir kiek sudėjo kvadratų . Veidmainiai ir menkystos išsišiepusiais veidais giriasi ką nuveikė , ištaškė milijonus ir kvaileliams marijampoliečiams giriasi kad kalnus nuvertė . Kokybė darbų prastoka kasmet tvarko broką kur jau padaryta o dar nepraėjo nei pora metų , už kokius pinigus tvarkys savivaldybė kai baigsis garantinis laikotarpis ?

                            Comment


                              Protu nesuvokiama... Tai gal ir tą geltoną nameli prie to paties nugriaus???
                              ______________
                              The Division Bell

                              Comment


                                Pratęsiamas dviračių ir pėsčiųjų takas nuo Poezijos parko iki užtvankos .


                                Labai tikiuosi kad šitą gramozdą nugriaus ir tik nereik sakyt kad nėra tam pinigų ir laiko , pusdienis darbo ''bobcatui'' su hidrauliniu plaktuku ir vaizdas iškart gražesnis .

                                Vėliau pakalbėsiu ir pakomentuosiu pločius takų dviračių ir pėsčiųjų , tikri buki sprendimai .

                                Comment


                                  Rygiškių Jono gimnazijos stadiono jo prieigų ir gimnazijos prieigų rekonstrukcija .
                                  Aplink stadioną buvo įrengtas drenažas , tačiau kai parodė intensyvus lietus vienoje vietoje stovi vanduo , nieko keisto kad nieko nesugeba iki galo padaryti .


                                  Krepšinio aikštelė būsima
                                  Perdažyti tribūnos suolai , galbūt pakeista viena kita supuvus lenta , iš esmės niekas nepasikeitė .

                                  Tvarkomi takai šalimais.


                                  Taip dirba kad galima pagal padarytus sudūrimų kalnus tarp trinkelių pasakyti kur kurią dieną baigė dėti ir vėl pradėjo , jokio kruopštumo .



                                  pakrantėje ruošiamos vietos treniruokliams

                                  Įrengta automobilių stovėjimo aikštelė nedidelė į kurią suprojektuotas įvažiavimas per dviračių ir pėsčiųjų taką tikri inžinieriai be to šalia įrengė mini aikštelę su riedutininkų rampomis , kur bet kuriuo metu gali neatsargiai išlėkti į pėsčiųjų taką koksai neapdairus ekstremalas dar vienas genialus inžinierių sumanymas , suvalkijoje jie tokie buki kad nežinai ar juoktis ar verkt :/


                                  Įvažiavimas į automobilių aikštelę per pėsčiųjų dviratininkų taką

                                  Gimnazijos prieigos taip pat rekonstruojamos kaip ir daug kas kreivom Statybos ritmas rankom . Poezijos parką kur rekonstravo jau kai kur išsikraipę trinkelės kitur byra akmenys ką jau kalbėti apie kitas miesto vietas kur jie dirbo ir pastoviai brokas išlenda . Tad grįžtu prie minties apie mokyklą . Pagrindinis takas į mokyklą . Kol kas arimai visą vasarą šūd*ą malė o dar kai ruduo mokiniams į pamokas reik eit prikasinėjo arimų . Neturėtų jie savivaldybėje savų viskas būtų bent šiek tiek kitaip .
                                  Paskutinis taisė InžinieriusLT; 2013.10.07, 19:23.

                                  Comment


                                    Rašau kaip matau ir kaip yra , jei atrodo kad negatyviai kalbu tuomet gal taip ir yra . Norėčiau išgirsti sveikintinus dalykus ? Pasakymas jog geriau nei nieko ar geriau nei buvo tai manau nuskambėtų labai apgailėtinai , tarsi mes geriau nesugebėtume , parasčiausiai viskas priklauso nuo požiūrio ir ketinimų . Projektuotojai nori kuo greičiau ''pabraižyti '' projektą ir mažiau sukti galvą ir pasiimti pinigus ir šlovę tarsi nuvertė kalnus , statybos įmonė kuo griaučiau daryti ir balansuoti tarp medžiagų ir darbų kokybės kas koreguoja geresnius pinigus į kišenę . Teko turėti reikalų ir dirbti su ''uab statybos ritmu '' vykdytojais ir mačiau kaip dirba ir kaip mąsto tad pačiam baigusiam statybos inžineriją ir liūdna pasidaro ir juokas iš jų ima . O taip žinoma yra paprastų darbininkų gerai dirbančių ir protingų . Galiu pravest ekskursiją po marijampolę ir parodyt ritmo galvočių brokus pilnas miestas jų objektų .

                                    Comment


                                      Atnaujinimas iš vykdomų rekonstrukcijos darbų . Gimnazijos prieigos .


                                      su stulpu viduryje ''sėsk du'' architektams .

                                      Senelis nesuprastų architektų ''išradingumo ir išmonės''

                                      Kauno gatvės rekonstrukcijoje darbų pabaigos dar nematyti .


                                      Nemažai atlikta ir nemažai dar likę .



                                      Smalsu kaip betonas sukimba su bruku kuris visas dumblinas , tik nesakykit kai ištrupės ir išsiklibins brukas iš savo vietos kad kaltos lietuvos oro sąlygos ar dar kažkas . Apie firmą viską pasako darbų kokybė , rankos iš subinės auga jiems .


                                      Comment


                                        Kas liko iš senuko . Smalsu pas kokį buožę išvažiuoja šios senovinės plytos , ar kaip ir nemaža dalis bruko ''nežinomais keliais '' nenustebsiu jog bruko gatvei gali ir pritrūkti arba kaip tik užteks iki paskutinio akmens ir kaip tu man taip gudriai apskaičiuosi .

                                        Comment


                                          Pavėluotas bet atnaujinimas iš pėsčiųjų/dviračių tako ,visokių statybose chaltūrų prisižiūrėjęs per dar gan mažą savo patirtį statybose bet vis kas nors nustebina . Mistiški pločiai takų čia buvo daroma ,kad pinigus praplauti ir užsidėti sau pliusą kad kažką nuveikė ir ''įrengė'' dviračių/pėsčiūjų taką ar jie tiesiog buki . Atsakyti nebūtina čia tik retorinis klausimas .

                                          Kaip matosi iš nuotraukos platesniam takui vietos buvo apsčiai .




                                          Laiptai pėstiesiems nulipti arčiau upės .

                                          Comment

                                          Working...
                                          X