Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Marijampolės J.Basanavičiaus aikštės rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė lencas
    Nauja gatvė?
    Parašė suduvietis Rodyti pranešimą
    Nauja gatvė?
    Atvaizdas


    čia ne nauja gatvė, o tiesiama kadaise čia buvusi gatvė
    Atvaizdas
    Čia tai bent naujiena! Puiku, kad atkuriama sena gatvė. Iškirtus medžius, atsivėrė labai gražūs senųjų pastatų fasadai, gatvė turės gražią uždarą perspektyvą.

    Comment


      #42
      Kada numatoma baigti visus šiuos projektus? Centrinė miesto dalis tikrai atsigaus po viso šito, ir kaip paminėta nebus tik praeinama vieta.

      Comment


        #43
        Šaunu kad Marijampolė atsinaujina ir gražėja. Kai vėl busiu joje reiks pasivaikščioti ir apžiūrėti viską.

        Comment


          #44
          Vytauto gatvėje atidengė seną kadaise asfaltu užlietą akmeninį grindinį. Bus šaunu

          Comment


            #45
            Tikrai jį išsaugos?
            ______________
            The Division Bell

            Comment


              #46
              Parašė enigma Rodyti pranešimą
              Tikrai jį išsaugos?
              Neišsaugos. Vytauto gatvėje, kiek mačiau, jau baigia išardyti. Dalį turėtų panaudoti senamiesčio gatvelėms..

              Comment


                #47
                Jono Dailidės gatvė




                Vytauto gatvė(jei neklystu)


                Comment


                  #48
                  visai nesitikėjau; labai gražu. rimtai pavaro Marijieeempolė

                  (jo, tie eurofondai lyg lašelinė pasaulinės krizės sąlygomis, tačiau kad tos išblizgintos gatvės neištuštėtų daug efektyviau turi veikti mūsų pačių ekonomika)
                  blaivumas išlaisvina

                  Comment


                    #49
                    Neseniai sužinojau jog vyko "diskusija'' apie Marijampolės mieste vykdomų viešųjų erdvių rekonstrukcijos projektus, kuri mano manymu labai po laiko , gaila kad nežinojau būčiau sudalyvavęs , tačiau kaip yra įprasta Marijampolėje apie renginį sužinau jam pasibaigus .
                    [quote]SŪDUVOS FORUMAS: svarbu paklausti, ko reikia bendruomenei
                    Marijampoliečiai siekia miesto, kurio viešosiose erdvėse vietos rastų ne tik kultūrinis ir istorinis paveldas, bet būtų sukurtos erdvės, kurių vienose mielai pasibūtų šeimos su vaikais, kitose rinktųsi aktyvaus poilsio mėgėjai, gal atsirastų tradicinė pasimatymų vieta, o dar kitur būtų malonu tiesiog pailsėti ir patinginiauti. Sūduvos forumo dalyviai sutarė: tai realu, jei bendruomenė svarsto ir diskutuoja – tuomet sprendimai yra teisingiausi. Pirmoji Sūduvos forumo diskusija buvo skirta Marijampolės viešosioms erdvėms aptarti „Miesto architektūros ypatumai – lėktuvų pakilimo takas ar žaliosios erdvės ir mažoji skulptūra?“
                    Miesto aikštė sulaukė daugiausiai kritikos
                    Marijampolėje pastaruosius kelerius metus vykdomi šeši viešųjų erdvių projektai, finansuojami ES ir valstybės lėšomis. Kaip sakė Arūnas Lukoševičius, Marijampolės savivaldybės Architektūros ir aplinkotvarkos departamento direktorius-vyriausiasis architektas, visi projektai yra viešinami, todėl bendruomenė turi žinoti, kas ir kaip bus įgyvendinama. „Parengiami keli preliminarių studijų variantai, jie eksponuojami, aptarinėjimai ir išrenkamas optimaliausias variantas, kuris detalizuojamas ir realizuojamas“, – sakė jis.
                    Tačiau Forume nuskambėjo nepasitenkinimas tuo, kaip tvarkomas miestas. Jūratė Kadusauskaitė-Preikšienė, Dailės mokyklos mokytoja ir dailininkų klubo „Žvilgsnis“ pirmininkė, išsakė nedviprasmišką savo nuomonę: džiugu, kad miestas tvarkomas, bet liūdina, kad ne taip, kaip tikiesi. „Bendraujant su dailininkais, miesto svečiais, girdžiu juos besistebint: kam jums stadiono dydžio centrinė miesto aikštė, primenanti lėktuvų pakilimo taką“, – dalijosi J. Kadusauskaitė-Preikšienė. Šios aikštės sutvarkymą ji linkusi laikyti kūrybine nesėkme dėl pilko niūrumo ir monotonijos. Kaip buvo centras sovietinis, taip ir liko. Jos nuomone, aikštę galėtų išgelbėti mažosios skulptūros dirbiniai, želdiniai, apie kuriuos tiesiog nebuvo diskutuojama, nebuvo gryninama aikštės idėja. Marijampolietis Kęstutis Subačius, pritardamas pašnekovės nuomonei, pastebėjo, kad aikštėje supriešintos kelios idėjos: sukurta idėja fix, kuria siekta lyg ir parodyti istorinę dvasią, nesiskaitant su vertingu istoriniu palikimu. Jo nuomone, tai yra didelis brokas.
                    Gatvių pertvarka, anot J. Kadusauskaitės-Preikšienės, taip pat nėra apgalvota: kodėl reikėjo susiaurinti centrinę miesto gatvę, jei iškritus gausesniam sniegui ar įvykus eismo įvykiui, bematant susidaro neaplenkiama grūstis.
                    Reaguodama į savivaldybės vyr. architekto žodžius apie eksponuojamus projektus, moteris sakė jų tiesiog neradusi, tuolab, kelių koncepcinių variantų, kurie tikriausiai aptariami tik siaurame specialistų būrelyje. Bet kaip tik toks siauras aptarimas ir galėjo lemti centrinės aikštės sutvarkymo nesėkmę. Gi architektės Redos Marcinkevičienės nuomone, gyventojai nesidomi – svarstant projektus ateina vos keli pensininkai.
                    UAB „Ugira“ savininkas Aloyzas Jurdonas, centrinės miesto aikštės projekto vadovas, sutiko, kad pritrūko metų išdiskutuoti aikštės koncepciją. Pagal pirminę idėją, aikštė turėjo atrodyti visiškai kitaip, negu ji atrodo dabar. Tačiau spaudė laikas – reikėjo kuo greičiau panaudoti lėšas.
                    Pasak A. Jurdono, aikštėje yra suformuotos kelios zonos, kurios turėtų būti įgyvendintos ateityje. Į pagalbą buvo pasitelkti ir jauni specialistai, kurie pateikė ne vieną idėją, kaip pagražinti aikštę – šis projektas buvo pristatytas Sūduvos forume, jis bus eksponuojamas bibliotekoje, perkeltas į internetą. Gindamas didelę miesto aikštės erdvę, A. Jurdonas priminė, kad ji skirta ir dideliems miesto renginiams.
                    Svarbu įtraukti bendruomenę
                    Kostas Jankauskas, UAB koncernas „ALGA“ generalinis direktorius, priminė, kad verslui reikia tokios infrastruktūros, kuri būtų maloni žmonėms; reikia geros verslo aplinkos. Verslininko nuomone, Marijampolės gyventojai yra išskirtiniai tuo, kad jie linkę burtis apie artimus žmones, mielas miesto vietas – kiekvienai kartai savas. Todėl verslas, miestui tvarkant viešąsias erdves, rengiant simpoziumus, plenerus, neatsisakytų pagelbėti.
                    K. Jankauskas prabilo apie tai, kad viešosios erdvės turi būti kuriamos ne pačios sau, o turi atlikti tam tikras funkcijas, kurti vienokį ar kitokį veiksmą. Miestui reikia vietos bendruomenės viešiems renginiams, susibūrimams. Bet reikia ir vietos poezijai skaityti, vietos pasimatymui paskirti. Reikia vietos bei akcento istorinei atminčiai. „Viešosios erdvės sukūrimas nėra pats sau tikslas, – akcentavo K. Jankauskas. – Tikslas turėtų būti bendruomenės įtraukimas, nes svarbu suprasti, ko nori bendruomenė, kokie jos interesai. Jie lems ir viešosios erdvės dizainą. Santykiai, požiūriai, tapatybė padarytų miestą jaukų, malonų ir patrauklų.“ K. Jankauskas pastebėjo, kad nebegalima pakeisti to, kas padaryta, kaip, pvz., paplatinti gatvę, nes tektų grąžinti projektui skirtas lėšas. Vadinasi, reikia galvoti apie transporto srautų perorganizavimą.
                    Dideliam verslui vadovaujantis K. Jankauskas diskusijoje prabilo ir apie pačių gyventojų atsakomybę: juk ne valdžia ką bloga padarė, bet ir bendruomenė – nes pavėlavo su savo nuomone ir pasiūlymais. Jeigu pakeisti nebegalima, reikia imtis tobulinti, daryti tai, ką galima padaryti dabar.
                    Viešoji erdvė turi būti patogi ir jauki
                    Architektas prof. Gintaras Čaikauskas marijampoliečiams pristatė bendrąsias tendencijas, kuriomis remiantis viešosios erdvės kuriamos Europoje.
                    Paradoksalu, bet esama viešųjų erdvių, kurių kurti nereikia, bet žmonių ten nuolat pilna. Viena tokių vietų yra Vilniuje, centre esanti upės pakrantė, kurioje vyksta ne tik renginiai, bet žmonės ateina tiesiog pasėdėti ant pievos, pabendrauti, pailsėti.
                    Europoje kelią skinasi 10 principų, kurie padeda užtikrinti viešųjų erdvių gyvastį. Jeigu nors vieno tų principų nėra, užtikrinti patrauklumą ir funkcionalumą – sudėtinga. Pirmiausia, tai yra identitetas, kuris viešąją erdvę formuoja siejant ją su šalia esančiu visuomeniniu pastatu, kaip bažnyčia, biblioteka ar pan. „Esmė yra ne plytelės, forma, medis, o socialumas“, – pastebėjo prof. G. Čaikauskas. Jo žodžiais, Europoje esama nemažai gerai įrengtų, bet nelankomų viešųjų erdvių, kurios pertvarkomos, siekiant jas atgaivinti ir pritraukti žmones. Viešųjų erdvių trauką lemia daugybė mažų funkcinių zonų – lauko kavinės, fontanai ir pan. Tokios zonos užtikrina nuolatinį žmonių srautą. Viešoji erdvė turi būti ir patogi. Tai reiškia, kad ir suoliukas, ir šiukšlių dėžė turi būti ir patogioje vietoje, ir patogios – sėdėti, atsiremti – formos. Vieši meno objektai tampa įvairaus amžiaus žmonių traukos ir susibūrimo vieta.
                    Funkcinis lankstumas yra ta savybė, kuri leidžia sukurti viešą erdvę, kurios intensyvumas keičiasi tiek paros, tiek savaitės ar metų laikų atžvilgiu. Aikštės žiemą gali tapti čiuožyklomis, o vasarą – lauko kavinėmis, turgeliais. Labiausiai pamėgtos viešosios erdvės paprastai yra labai lengvai pasiekiamos pėsčiomis. Net šviesoforai sureguliuoti taip, kad būtų patogu pėstiesiems, viešojo transporto stotelės įrengtos prie pat viešųjų erdvių. Svarbu ir tai, kokios yra viešosios erdvės prieigos. Žmonės grįžta į viešąsias erdves, kai mato ir jaučia, kad jomis, o tuo pat metu ir lankytojais, yra pasirūpinama. Tam atliekami net lankytojų viešosiose erdvėse elgsenos tyrimai. Daugelį sėkmingų Europos viešųjų erdvių administruoja specialios viešosios organizacijos, kurios lėšų užsidirba iš nuomos, vykdomos veiklos, kaip, pvz., ten veikiantys turgeliai, iš renginių.
                    „Universalių receptų nėra, bet praktika, kurią pristačiau, yra patikrinta daugelyje Europos projektų, – sakė prof. G. Čaikauskas. – Manau, kad Marijampolė galėtų tuo pasinaudoti, kurdama gyvybingą viešąją erdvę.“

                    Meras mano, kad jokių Forumų nereikia
                    Vytautas Gaulia, buvęs Marijampolės bendruomenės vadovas pasidalijo savo patirtimi, bendraujant su savivaldybės vadovais ir kuriant viešąsias erdves. Nelengvai, bet pavyko įgyvendinti daugybę dalykų, tiek kuriant viešąsias erdves, tiek įrengiant inžinerinę infrastruktūrą. Jo nuomone, savivaldybė viena nedaug ką gali nuveikti – kiekvienas gyventojas turi suvokti, kad bendradarbiauti būtina.
                    Vicemeras Algis Žvaliauskas pritarė savo kolegoms ir architektams, kurie minėjo, kad reikėjo platesnių bendruomenės diskusijų, tačiau ES paramą paprastai lydi įtempti terminai. Žvelgdamas į perspektyvą, vicemeras pastebėjo, kad svarbu, jog miestas, visos jo erdvės, infrastruktūra funkcionuotų darniai. Turi rūpėti ne tik, kokios bus erdvės, bet ir tai, kaip jas galima bus pasiekti, kokią įtaką patirs verslas – miestas yra gyvas organizmas.
                    Meras Vidmantas Brazys apgailestavo, kad marijampoliečiams, jo žodžiais, nerūpi projektų svarstymai – neateina į viešuosius svarstymus. Į Sūduvos forumą susirinko aktyvūs ir savo nuomonių, kartais nepalankių vietos valdžiai, nesibaiminantys dėstyti miesto ir ne tik miesto gyventojai. Tačiau tokios miesto gyventojų iniciatyvos meras nepalaikė. Priešingai Europos patirčiai, kuomet stengiamasi burti bendruomenes, išgryninti ne atskirų žmonių, o grupių nuomones, vadovaujant diskusijoms, meras laiko netinkamu dalyku. Nors pats pripažino, kad į viešuosius projektų svarstymus gyventojai neateina, meras laikėsi savo pozicijos – jokių Forumų nereikia. Užtenka ateiti į savivaldybę ir pasikalbėti.

                    APIBENDRINIMAS
                    Jūratė Kadusauskaitė-Preikšienė
                    „Nors buvo akcentuojama funkcija, aš vis tik linkčiau prie estetikos, nes žmones traukia grožis. Miesto centras tik dieną šiek tiek aktyvus, o vakare jis tuščias, kaip ir kitos gatvės. Daugelis namų yra aptriušusiais fasadais, parduotuvės nereprezentacinės, nors ir veikia centre. Miestui reikia intrigos, legendos, kurios atsirastų paskelbus respublikinius konkursus. Miestui reikia ekonominio gaivinimo.“
                    Prof. Gintaras Čaikauskas
                    „Pirmas teigiamas dalykas – kad iš viso kažkas yra daroma, nes turime apie ką kalbėti. Antra, yra žmonių, kurie nori diskutuoti, kuriems – ne tas pats. Skirtingo amžiaus, skirtingų profesijų žmones jungia ne tik problemos, bet ir noras jas spręsti. O problemų turi visi miestai.“
                    Arūnas Lukoševičius
                    „Architektūrai reikia ir finasų, ir žmogiškųjų resursų, kūrybinės minties. Visos miestą pasiekusios investicijos yra nukreiptos į ateitį. Architektai svajoja, kad jų kūriniai bus priimti palankiai, ilgai tarnaus bendruomenei, kurioje jie patys gyvena. Būkit pakantūs – dar pora metų ir projektai bus realizuoti.
                    Bendruomenės nuomonės pasiklausimas, apibendrinimas ir realizavimas visame pasaulyje yra praktika, turinti gilias šaknis. Tai, kas realizuojama diskutuojant, bendruomenė priima kaip savo idėją, savo kūrinį. Mes stengsimės atsižvelgti į bendruomenės pastabas.“
                    Kostas Jankauskas
                    „Verslas yra automobilių pastatymo vietos, verslas yra prekyba, kavinė, turizmo organizavimas – žmonės turi uždirbti. Manyčiau, kad verslas turi ateit į mūsų viešąsias erdves: neturėtume trukdyti, kad atsirastų ir daugiau paviljonų – stacionarių ir sezoninių ir pan. Manau, kad mes niekur nepavėlavome. Vykdomi mieste darbai pakoregavo verslą, sudavė jam smūgį, bet praeis pora metų ir verslas sugrįš, ypač, jei dažniau kalbėtume su bendruomene ir sužinotume, ko jai reikia. Rytdienos klausimai gimsta jau šiandien.“[ QUOTE]
                    Nenustebkite dėl kai kurių ''diskusijoje'' pasisakiusių truparegiškumo ir siauro pasaulėlio .
                    Paskutinis taisė InžinieriusLT; 2012.02.15, 07:05.

                    Comment


                      #50
                      Naujos statomos Marijampolės autobusų stoties fasadų brėžiniai , statybos vyksta dviem etapais kadangi statoma vietoje veikiančios autobusų stoties , kiek mačiau darbai pirmo etapo įsibėgėję . Senasis statinys vietoje kurio yra statoma iš tiesų nėra toks senas , kažkur 7-8 metų senumo o tai rodo Marijampolės valdžios nemokšiškumą ir pinigų švaistymą .



                      Mėlyna spalva yra antras statybų etapas autobusų stoties pastato , raudona spalva pažymėtas pirmas etapas statybų .

                      Mano akimis niekuo neypatingas ir neišsiskiriantis statinys , projektas kuris tiktų kaimo mažai parduotuvėlei .
                      Paskutinis taisė InžinieriusLT; 2012.02.15, 05:37.

                      Comment


                        #51
                        Vytauto parko ir prieigų dangų planas

                        Comment


                          #52
                          Marijampolės savivaldybė už europines lėšas ir dalį savų valė Javonio upelį ir pora nuotraukų darytų rudenį . Ir kas man užkliuvo jog UAB Sumeda jeigu neklystu atlikdama darbus upelio šlaitams tvirtinti panaudojo ir seną autentišką grindinį ''bruką'' tašytus akmenis . Nuotraukoje brukas apvestas raudona spalva . Jeigu taip lengvabūdiškai , nemastydami ir neapdairiai dirba tai daug pasako apie pačią firmą . Žinoma daugelis gali pagalvoti kas čia tokio keletas akmenų , bet jeigu taip vienur kitur po keletą ir bukagalviškai panaudojam senovinį grindinį .

                          Comment


                            #53
                            Kelios nuotraukos iš ''Poezijos'' parko sutvarkymo galimų variantų . Nenustebkite ,kad tik du variantai pateikti yra, nes daugiau ir nebuvo , ką galėčiau pasakyti apie juos jog kaip matyti nuotraukose beveik panašūs yra neskaitant kelių smulkių nereikšmingų akcentų . Tokie tie pilki ir be fantazijos Marijampolės architektai . Nesuprantu tik vieno kalbant apie viešųjų erdvių sutvarkymo projektus ne tik apie ''poezijos'' parko visur dalyvavo tos pačios Marijampolės miesto projektavimo firmos kodėl taip ? Kodėl nebuvo pasiūlymų iš Kauno , Vilniaus ir kitų ? Gal būtų buvęs kurkas geresnis rezultatas negu dabar , nors žinoma viskas bus matyti kaip darbai bus baigti , tačiau pažiūrėjus kokią eikštę turim sutvarkytą daug vilčių į kitus projektus nededu . Aišku miesto patriotai pasakysi miestas gražėja ir panašiai , jei lyginsime su tuo koksai jisai buvo 20 metų tai taip , bet toksai galvojimas trumparegiškas , puikus pavyzdys kad vėl naujai perstatoma autobusų stotis o jei kaip minėjau senesniam pasisakyme 7-8 metai taip , kad palieku spręsti jums . Ir pridedu žadėtas nuotraukas .
                            Poezijos parko ir kitų miesto erdvių tvarkymo darbai sustoję dėl žiemos , bet manau , kad parkas bus sutvarkytas iki 2012 vasaros vidurio .
                            Paskutinis taisė InžinieriusLT; 2012.02.16, 03:29.

                            Comment


                              #54
                              Kauno gatvės ir prieigų rekonstrukcijos variantai , kaip nekeista ''net'' du . Taigi jų foto nuotraukos.
                              Planuojamos rekonstrukcijos teritorija .
                              Variantas A

                              Variantas B

                              Comment


                                #55
                                Šiek tiek naujų žinių iš jau ilgai planuojamo statyti tilto aušros gatvėje ''stovyklos'' . Jau yra parengtas žemės sklypo reikalingo tilto statybai paėmimo visuomenės poreikiams projektas . Sklando legendos ,kad pats tilto projektas jau yra keletas metų kaip parengtas o kaip ištiesų yra aš nežinau .
                                Pora metų planuojamoje statyti tilto vietoje vyko archeologiniai kasinėjimai , kaip teko vasarą lankytis toje vietoje viskas jau užkasta tad neaišku ar tyrinėjimai baigėsi ar lėšos jiems tęsti .
                                Paskutinis taisė InžinieriusLT; 2012.02.16, 05:00.

                                Comment


                                  #56
                                  Dėkui už įdomią info. Ar mažai Marijampoliečių forume, kad diskusija nesivysto?

                                  Beje ar labai reikalingas tas tiltas?
                                  You've got one life! Live it!

                                  Comment


                                    #57
                                    Parašė fredis Rodyti pranešimą
                                    Dėkui už įdomią info. Ar mažai Marijampoliečių forume, kad diskusija nesivysto?

                                    Beje ar labai reikalingas tas tiltas?
                                    Dėl tilto reikalingumo tai manau jog taip : sumažėtų eismo srautai kitomis gatvėmis tuo pačiu ir užterštumas oro tose vietose , savaime suprantame jeigu sumažėtų eismo srautai tai atitinkamai avaringumas kad ir koksai jis būtų . Padėtų miestui vystytis ir plėstis kitame šešupės krante . Diskutuotina tema dėl tilto -tai dėl jo vietos . Viską darant su protu ir su visa infrastruktūra iškart galima judėti į priekį .Ne taip kaip įprasta tiltas ryt , asfaltas po dviejų metų šaligatviai po dešimt o jau kai yra visa tai tai tuomet ardom kasam ir vedam lietaus surinkimo sistemą . Suprantat ką noriu pasakyti Gal jau nusibosiu , bet puikus pavyzdys kaip nereikia daryti tai yra Marijampolės autobusų stotis .

                                    Comment


                                      #58
                                      Tuose projektuose yra nemažai abejotinų ir keistų dalykų (pvz. nesuprasi, kam čia prilipintos senovinės nuotraukos, paimtos iš visai kitų miesto erdvių) ir trūksta dėmesio vertingiems statiniams (pvz. gal seniausias miesto medinis pastatas, esantis Šaulių gatvės pradžioje, paliktas už raudonosios linijos). Šitas smulkmenas - nesmulkmenas galima vardinti ir vardinti. Bet jau traukinys nuvažiavo.

                                      Nežinau, kaip yra su pinigais, reikalingais archeologiniams kasinėjimams, bet ten lietuviškais tempais galima "raustis" kokį šimtą metų. Piliakalnis, gyvenvietė ar jų kompleksas užėmė keliskart didesnį plotą negu Kernavės piliakalnių kompleksas. Kol kas archeologai, vadovaujami A. Merkevičiaus, užkabino tik Stūriškių (o ne kažkokių dirbtinai išgalvotų Meškučių I ir Meškučių II) archeologinę teritoriją ir Marcinkalnį, per kurią numatyta tiesti tilto prieigas. Pietinis senovinės gyvenvietės "galas" baigiasi už daugiau kaip kilometro, netoli Kumelionių tilto. Tiesa, niekas neverčia kasinėti visą teritoriją - tiltas ir jo priklausiniai eis kita kryptimi. Nesvarstysiu, reikia ar ne to tilto - jų niekada perdaug nebūna (nors pamaryje turime ir kitokį pavyzdį).
                                      Paskutinis taisė Beniux; 2012.02.19, 09:24.
                                      www.dvylikakedziu.lt

                                      Comment


                                        #59
                                        Beniux jei neklystu būdamas taryboje turite daugiau galios , informacijos ir įtakoti projektus savo pasiūlymais ir žiniomis būti išgirstas . Labai viskas daroma už uždarų durų o tie projektų pristatymai yra apgailėtini kaip ir tie priekaištai ''didžiūjų architektų'' marijampolės dėl visuomenės nedalyvavimo . Kai tiek informacijos tai nieko čia keisto nėra ir darbo metu viskas vyksta , nieko keisto kaip pati ''didžioji'' architektė sako tik pencininkai keli ateina ir tegul pati pasižiūri į save jog ne pirmos jaunystės , ko tik čia toje Marijampolėje nėra .
                                        Paskutinis taisė InžinieriusLT; 2012.02.19, 09:36.

                                        Comment


                                          #60
                                          Poezijos parko rekonstrukcija

                                          Po žiemos vėl pajudėjo rekonstrukcijos darbai Marijampolės mieste ir vėl miestas tapo didele statybų aikštele , vienur nespėja deramai kokybiškai užbaigti darbų jau kitur knisa ''svarbiausia spėti laiku įsisavinti europos pinigus'' tad nieko keisto kad tokia kokybė ir nereikia stebėtis kodėl sostinėje reikia Gedimino prospekte ar rotušės aikštėje keisti grindinį tik Marijampolės atveju darbų kokybė . Tad keletas nuotraukų su komentarais apie darbus rekonstrukcijos iš poezijos parko statybų aikštelės .
                                          Naujasis parko tiltelis kuris palengvins susisiekimą einantiems į parką ir Marijonų gimnaziją nuo Basanavičiaus aikštės pusės .
                                          Einant giliau į parką .
                                          Priėjus vieną iš fontanų .

                                          Įdomu kaip išvaly- prižiūrės šią fontano dalį kai bus eksploatuojamas fontanas kuri išbėga į Javonio upelį ir yra išmūryta akmenimis , nes šalia auga medžiai ir paprasčiausiai užsineš lapais o žinant kaip tvarkosi miestas (kas dešimt metų jei sugeba) .

                                          Kaip yra genialu ''naujųjų architektų'' Marijampolės apšvietimas į niekur ,tiesiog apšvies medžius . Žinoma tik dar spėju jog tai bus , pamatysime galutiniame variante . Tačiau nemanau , kad tai verta daryti .

                                          Priėjau dar vieną fontaną.



                                          Senieji parko suoliukai , tiekiuosi išliks . Nuotraukoje puikiai matosi tvarka ir taip visur .


                                          Jau išardytas suoliukas , gaila būtų jei pas kokį biurokratą atsidurtų sodyboje . Būtinai reikės kai priduos parką po rekonstrukcijos pereiti ir suskaičiuoti kiek liko po visko senųjų suoliukų .

                                          Ir vėl gi matosi puikiai tvarka statybų aikštelėje , tikri europiečiai .

                                          Kitame pranešime pasistengsiu šiek tiek detaliau pakomentuoti kitus parko elementus ir iš kitų parko kampų .
                                          Paskutinis taisė InžinieriusLT; 2012.04.11, 20:26.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X