Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Radviliškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Deimis Rodyti pranešimą
    Radviliskio Lizdeikos gimnazijoje prasidejo renovacija turiu foto bet nesigauna ikelti
    Na Deimis manau dar papildys savo nuotraukomis, beje ačiū jam už priminimą, kad darbai ten vyksta. Apsilankiau pažiūrėti kas daroma ir kas padaryta, tad dalinuosi vaizdais.


    Mokykla tvarkoma kartu su stadionu, Visur tūrėtų būti toks kompleksinis tvarkymas. Tačiau šiuo atveju darbai suplanuoti atsitiktinai kartu. Stadionas pagal planus tūrėjo būti sutvarkytas dar iki 2012 metų TAFISA žaidynių





    Vidinis kiemas tapęs laikina statybinių medžiagų sandėliavimo vieta

    Renovavimo darbus atlieka PST

    Priminimas kaip stadionas turės atrodyti
    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

    Comment


      miesto parke pagaliau panaikino sovietiniu laiku atrakcionus idomu ar taip ir liks ar kazka darys su ta tuscia erdve

      Comment


        Parašė Deimis Rodyti pranešimą
        miesto parke pagaliau panaikino sovietiniu laiku atrakcionus idomu ar taip ir liks ar kazka darys su ta tuscia erdve
        Vie­toj at­rak­cio­nų – poil­sio zo­nos

        Rad­vi­liš­kio mies­to se­niū­ni­ja bu­vo pa­skel­bu­si kon­kur­są dėl Rad­vi­liš­kio mies­to kul­tū­ros ir poil­sio par­ko su­tvar­ky­mo pro­jek­ti­nių pa­siū­ly­mų. Kon­kur­se da­ly­vau­ti už­si­re­gist­ra­vo 11 da­ly­vių, ta­čiau tik 5 da­ly­viai pa­tei­kė pro­jek­ti­nis pa­siū­ly­mus. Ko­mi­si­jos na­riai dau­giau­sia ba­lų sky­rė trims pro­jek­tams, ku­rių au­to­riai pa­tei­kė ge­riau­sias par­ko erd­vių su­tvar­ky­mo vi­zi­jas.

        „Pa­si­rink­tas par­ko su­tvar­ky­mo pro­jek­tas ten­ki­na be­veik vi­sus mū­sų po­rei­kius. Ja­me yra nu­ma­ty­ta ir ried­len­ti­nin­kų aikš­te­lė, ku­ri pa­gal pro­jek­tą tu­rė­tų įsi­kur­ti ša­lia ma­gist­ra­li­nio ke­lio. Nuo gy­ve­na­mų­jų na­mų pu­sės pro­jek­tuo­to­jai siū­lo įreng­ti sau­gaus lau­ko al­pi­niz­mo sie­ne­lę. Ko­kia tai tu­rė­tų bū­ti sie­ne­lė, paaiš­kė­tų da­rant tech­ni­nį pro­jek­tą. Aikš­te­lei truk­dan­tys me­džiai tu­rė­tų bū­ti per­so­din­ti į ki­tą vie­tą“, – sa­kė Rad­vi­liš­kio mies­to se­niū­ni­jos kraš­tot­var­ki­nin­kė Bi­ru­tė Kry­ža­naus­kai­tė.

        Pa­sak jos, sie­kiant mak­si­ma­liai iš­nau­do­ti esa­mus gam­ti­nius re­sur­sus ir se­nų in­ži­ne­ri­nių įren­gi­nių pa­li­ki­mą, ant kal­ve­lės už sta­to­mo Lat­vių kul­tū­ros cent­ro siū­lo­ma įreng­ti ser­pan­ti­ną – ap­žval­gos ir poil­sio aikš­te­lę. Nuo jos bus lei­džia­ma­si ir ky­la­ma ta­ku su sau­giu nuo­lai­džiu. Ša­lia ta­ko pro­jek­tuo­to­jai siū­lo įreng­ti suo­le­lius, ra­mes­nio poil­sio no­rin­tiems žmo­nėms.

        „Jau šie­met į gy­ve­na­mų­jų na­mų pu­sę bus pra­dė­ta plės­ti ša­lia sta­dio­no įreng­ta vai­kų žai­di­mo aikš­te­lė. Tam bus pa­nau­do­tos bend­ruo­me­nės lė­šos“, – aiš­ki­no B. Kry­ža­naus­kai­tė.

        Pa­gal pa­teik­tus pro­jek­tus, par­ke tu­rė­tų at­si­ras­ti spe­cia­liai pa­si­vaikš­čio­ji­mams skir­ti ta­kai, ak­ty­vaus poil­sio zo­na suau­gu­siems, ku­rio­je bū­tų įreng­ti įvai­rūs tre­ni­ruok­liai. Ne­bū­tų nu­skriaus­ti ir kul­tū­ros ger­bė­jai. Pa­gal pro­jek­ti­nį pa­siū­ly­mą, prie Lat­vių kul­tū­ros cent­ro nu­ma­ty­ta įreng­ti va­sa­ros ki­no teat­rą po at­vi­ru dan­gu­mi, tam pa­nau­do­jant cent­ro pa­sta­tą. Pa­dau­gė­tų ir įvai­rių krū­mų, eg­zo­tiš­kų au­ga­lų.

        Pa­sak Rad­vi­liš­kio mies­to se­niū­no Leo­no Gri­ga­liū­no, jo­kių at­rak­cio­nų ar ki­to­kių įren­gi­nių, už ku­riuos žmo­nėms, atė­ju­siems pail­sė­ti, rei­kė­tų mo­kė­ti, o įren­gi­nių ap­tar­na­vi­mui rei­kė­tų pa­pil­do­mų iš­lai­dų, ne­pla­nuo­ja­ma.

        Ka­da ir iš ko­kių lė­šų bū­tų įgy­ven­di­namas pro­jek­tas, kol kas dar svars­to­ma. Grei­čiau­siai lė­šų bus ban­do­ma ieš­ko­ti Eu­ro­pos Są­jun­gos fon­duo­se.

        INFO> ww.skrastas.lt
        Saulius JUŠKEVIČIUS 2013 m. birželio 22 d.



        Parengto projekto foto, įdomu kas ten suplanuota, tad pamėginsiu gauti didesnę versiją.
        RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

        Comment


          Sveiki, vazineju su riedlente jau 8 metus radviliskije. Man labai idomus parko projektas nes zadeta pastatysi nauja riedlenciu parka uz 100 tukstanciu. man idomus koks gi projektas laimejo ir kada bus jis pradetas vykditi

          Comment


            Parašė Justasc Rodyti pranešimą
            Sveiki, vazineju su riedlente jau 8 metus radviliskije. Man labai idomus parko projektas nes zadeta pastatysi nauja riedlenciu parka uz 100 tukstanciu. man idomus koks gi projektas laimejo ir kada bus jis pradetas vykditi
            Dėl riedlenčių parko konkrečių žinių neturiu. Kiek supratau dabar buvo konkursas parengti parko vizijai, kas ir kur tūrėtų stovėti. Konkrečių projektinių darbų projektuojant parką ar žaidimų aikšeles neatlikta. Tai bus ateityje skelbiant konkursus konkrečiai kiekvienam objektui arbą viską darant iš europinių pinigų iškart. Tikėkimes visa tai ne už kalnų.
            RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

            Comment


              Parašė LBP
              Bet konkurse reikėjo numatyti vietas aktyviam laisvalaikiui, pasyviam, poilsio zonas ir panašiai. Įsigilinus į darbus tikrai pavyktų rasti pažymėtas siūlomas zonas tiek riedlentėms, tiek vaikų žaidimo aikštelėms. Pats labai norėjau padaryt pasiūlymą savo gimtam miestui, buvau vienas iš tų 11 užsiregistravusių , bet nespėjau :/
              Tai dėl zonų kaip ir aišku, Riedlenčių parkas bus naujai daromas šalia Vytauto Landsbergio-Žemkalnio gatvės. Tačiau konkrečiai kaip atrodys parkas, kokios rampos ir t.t. ten tūrėtų būti pastatytos nesukonkretinta.

              Bėje mielai kviečiu tai ką esi padaręs (tai ką spėjai) parodyti šiame forume
              RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

              Comment


                Radviliškio Lizdeikos mokyklos renovacija įsibėgėja

                Comment


                  Radviliškio Lizdeikos mokyklos renovacija įsibėgėja

                  Comment


                    Vaikus vilioja parke praplėsta žaidimų aikštelė

                    Rad­vi­liš­kio mies­to kul­tū­ros ir poil­sio par­ke jau ke­lias sa­vai­tes vai­kai džiau­gia­si pra­plės­ta žai­di­mų aikš­te­le, jo­je at­si­ra­do nau­jų įren­gi­nių.


                    Džiau­gia­si vai­kai

                    Rad­vi­liš­kio mies­to par­ke vai­kus jau ku­ris lai­kas džiu­gi­na nau­ji žai­di­mų įren­gi­niai, pa­sta­ty­ti dau­gia­funk­cėje vai­kų žai­di­mų aikš­te­lė­je. Čia šrengta nau­jų sū­puok­lių, lai­py­nė, ka­ru­se­lė.

                    Pa­sak Rad­vi­liš­kio mies­to se­niū­no Leo­no Gri­ga­liū­no, aikš­te­lės įren­gi­niai, ku­riuos jau spė­jo pa­mėg­ti vai­kai, bu­vo su­mon­tuo­ti ir aikš­te­lė įreng­ta per 20 die­nų.

                    Įren­gi­nių pir­ki­mo ir aikš­te­lės įren­gi­mo kon­kur­se bu­vo pa­kvies­tos da­ly­vau­ti 15 fir­mų, ta­čiau gau­ti tik ke­tu­ri pa­siū­ly­mai. Ko­mi­si­ja, įver­ti­nu­si vi­sus gau­tus pa­siū­ly­mus, di­džiau­sią dė­me­sį sky­rė įren­gi­nių funk­cio­na­lu­mui, to­dėl vie­šo­jo pir­ki­mo nu­ga­lė­to­ju bu­vo pri­pa­žin­ta UAB „KSIL pa­sau­lis“ iš Kau­no.

                    Jau vei­ku­siai aikš­te­lei pra­plės­ti skir­ta kiek dau­giau nei 23 tūks­tan­čiai li­tų.

                    Pa­sak L. Gri­ga­liū­no, spren­di­mą pra­plės­ti dau­gia­funk­cię vai­kų žai­di­mų aikš­te­lę priė­mė Rad­vi­liš­kio mies­to vie­tos bend­ruo­me­nės ta­ry­ba. Ta­ry­bos na­rių nuo­mo­ne, aikš­te­lės plėt­ra – tai pui­ki ga­li­my­bė stip­rin­ti vai­kų fi­zi­nę svei­ka­tą, la­vin­ti ir įgy­ti nau­jų įgū­džių žai­džiant ir bend­rau­jant įvai­raus am­žiaus vai­kų gru­pėms.

                    Poil­sio zo­nos – ir vy­res­niems

                    Se­niū­nas už­si­mi­nė, jog šio­mis die­no­mis pa­gal pir­mi­nį mies­to Kul­tū­ros ir poil­sio par­ko su­tvar­ky­mo pro­jek­tą bus baig­tas reng­ti ak­ty­vaus poil­sio zo­nų de­ta­lu­sis pla­nas. Per mė­ne­sį pla­nuo­ja­ma įreng­ti dvi ak­ty­vaus poil­sio zo­nas.

                    Vie­na jų bus skir­ta sen­jo­rams, o ki­ta – jau­ni­mui ir paaug­liams. Jau įsi­gy­ti lau­ko tre­ni­ruok­liai, lau­ko te­ni­so sta­las, ly­giag­re­tės bei sker­si­niai.

                    Netrukus bus įreng­tas poil­sio zo­nų bei dau­gia­funk­cės vai­kų žai­di­mų aikš­te­lės ap­švie­ti­mas, su­mon­tuo­tos inf­ra­rau­do­nų­jų spin­du­lių vaiz­do ka­me­ros, ku­rios spor­ti­nę ir žai­di­mų įran­gą nuo van­da­lų pa­dės ap­sau­go­ti ir tam­siu pa­ros me­tu.

                    Pa­sak jo, dar šių me­tų ru­de­nį pla­nuo­ja­ma pra­dė­ti įren­gi­nė­ti rie­du­ti­nin­kų aikš­te­lę, re­kul­ti­vuo­ti bu­vu­sią at­rak­cio­nų zo­ną. Tai pa­da­ry­ti da­bar truk­do li­kę ke­lių met­rų sto­rio be­to­no lui­tai. Pla­nuo­ja­ma įkur­ti ir ap­žval­gos aikš­te­lę, pa­sta­ty­ti nau­jus suo­liu­kus.

                    INFO> www.skrastas.lt 2013 m. rugpjūčio 3 d.
                    Saulius JUŠKEVIČIUS saulius@skrastas.lt
                    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                    Comment


                      Parašė doncius Rodyti pranešimą
                      Be Lizdeikos gimnazijos stadiono rekonstrukcijos taip pat prasidėjo Radviliškio rajono ligoninės pirmo korpuso apšiltinimo darbai bei pirmojo ir antrojo korpusų jungiančios galerijos statybos darbai.
                      Atvaizdas


                      Atvaizdas


                      Atvaizdas


                      Atvaizdas

                      atsiprašau už kokybės nebuvimą tačiau foto darytos anksti ryte, prastu oru ir dar telefonu.
                      http://

                      http://

                      http://

                      http://
                      Paskutinis taisė Dariukas; 2013.08.06, 22:44. Priežastis: grazu ziureti :)

                      Comment


                        darbai Žaliojoje gatvėje

                        Parašė doncius Rodyti pranešimą
                        Radviliškio rajono savivaldybėje įgyvendinamas dar vienas savivaldos transporto infrastruktūros modernizavimo ir plėtros projektas

                        Atvaizdas


                        Radviliškio mieste pradėtas vykdyti projektas „Radviliškio miesto Žaliosios (žalia sp.), Kovo 11-osios (raudona sp) ir dalies Alytaus (žydra sp.) gatvių rekonstrukcija“, projekto kodas Nr. VP2-4.4-SM-02-R-61-026. Šis projektas įgyvendinamas pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos 4 prioriteto „Esminė ekonominė infrastruktūra“ VP2-4.4-SM-02-R priemonę „Savivaldos transporto infrastruktūros modernizavimas ir plėtra“. Projekto vykdytojas – Radviliškio rajono savivaldybės administracija, rekonstrukcijos darbus atlieka UAB „Šiaulių plentas“, rekonstrukcijos darbų techninę priežiūrą vykdo UAB „Optimum Projektai“.

                        Projekto veiklų įgyvendinimo pradžia yra 2011 m. liepos 22 d., o pabaiga numatyta 2014 m. spalio 31 d. Pagal projekto finansavimo ir administravimo sutartį projekto didžiausia tinkamų finansuoti išlaidų suma – 2 560 423,07 Lt. Projekto vykdytojui projektui įgyvendinti skiriama iki 2 445 204,03 Lt parama, iš jų: Europos regioninės plėtros fondo lėšos – 2 176 359,61 Lt; Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos – 268 844,42 Lt. Projekto vykdytojas įsipareigojo skirti projektui įgyvendinti ne mažiau nei 115 219,04 Lt.

                        Pagrindinis projekto tikslas – rekonstruoti ir modernizuoti dabartinę Radviliškio miesto vietinės reikšmės automobilių kelių tinklo būklę, pritaikant gatves augančiam eismo intensyvumui ir mažinant neigiamą transporto priemonių poveikį aplinkai. Rekonstruotos gatvių atkarpos užtikrins geresnį susisiekimą mieste ir su kitomis gyvenvietėmis bei prisidės prie viso regiono transporto infrastruktūros plėtros, bus skatinamas miesto ekonominio potencialo augimas.

                        Projekto metu bus rekonstruota Žalioji gatvė (0,385 km), Kovo 11-osios gatvė (0,411 km) ir Alytaus gatvės dalis (0,557 km), iš viso bus rekonstruota 1,353 km gatvių dangos. Pagrindiniai rekonstrukcijos darbai: gatvių dangos konstrukcijų įrengimas, šaligatvių ir nuovažų įrengimas, lietaus kanalizacijos rekonstrukcija, gatvių elektros apšvietimo modernizavimas.

                        Atvaizdas


                        Atvaizdas


                        Radviliškio rajono savivaldybės meras Darius Brazys teigia, kad įgyvendinus projektą ir naujai išasfaltavus šias gatves, rekonstravus gatvių atkarpas su žvyro danga, sumažės transporto priemonių eksploataciniai kaštai, mažiaus laiko gyventojai praleis kelionėje, padidės eismo saugumas. Įrengus lietaus kanalizaciją, bus mažiaus teršiama aplinka, mažiau žalos kelio konstrukcijoms padarys lietus. Pėstieji jausis saugesni, nes vaikščios įrengtais šaligatviais. Įgyvendintas projektas pagerins gyventojų gyvenimo sąlygas.


                        Radviliškio rajono savivaldybės informacija
                        www.radviliskis.lt / 2013-06-12


                        Realiai nebuvau apžiūrėti darbų tačiau iš nuotraukų matyti, kad kol kas nuveikta nedaug. Foto nuotraukose yra žalioji gatvė, kurios pusė buvo žvyrkelis, o kita dalis asfaltas. Nemanau, kad šios gatvės yra problemiškiausios mieste, tačiau gerai, kad bent kažkas tvarkoma. Didžiausia nauda būtų buvusi jei žalioji gatvė butų pratesta (apie 25m) iki magistralino kelio įrengiant tik dešino posukio galimybę. Tai būtų dalinai palengvinę ir saugiai nuėmę dalį stransporto srauto nuo vienos iš pagrindinių sankryžų (Šiaulių g - Gedimino g.) mieste.

                        Atvaizdas


                        Comment


                          Šaunuolis Dariau smagu matyt kad kažkas dar kruta Radvilišky.

                          Nežinau če tik man ar ne, bet ligoninės fasado spalva yra labai jau keista. Deda naują apdailą kurios spalva atrodo nublukus. Pirmoje tavo foto puikiai matosi kq norėjau pasakyt, nei spalva raudona ne rožinė. Iš pradžių galvojau, kad čia statybinės dulkės kurios nusiplaus bet pasirodo ne. Galėjo daryti taip kaip ir galeriją tarp korpusų.

                          O dėl Žaliosios gatvės, tai atrodo siauroka Seniau kai nebuvo bordiūrų ir šaligatvių atrodėl platesnė. Man atrodo būtų buvę racionalu Žaliają gatvę pratesti iki Šiaulių gatvės, įrengiant tik dešinyjį posukį. Ten vos keliasdešimt metrų, o naudos manau būtų. Įdomu kaip sekasi darbai Kovo 11osios ir Alytaus gatvėse, manau jau tūrėjo pradėti dirbti.
                          RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                          Comment


                            Ligoninės spalva pasirinkta pagal prieš tai buvusią, kadangi radviliškiečiai siejo ligoninės pastatą su raudonų plytų pastatu. Tiek spalva, tiek medžiagos buvo labiau diktuojamos statybininkų. Kokia yra, tokią turim.
                            Kadangi nėra galimybių padaryti geriau, tai bent jau kuo panašiau į prieš tai buvusį. Kad po to nebūtų pretenzijų, kad sugadino.
                            O kiti siūlyti variantai užsakovų netenkino. Pritarta kolorito išsaugojimui

                            Parašė doncius Rodyti pranešimą
                            Šaunuolis Dariau smagu matyt kad kažkas dar kruta Radvilišky.

                            Nežinau če tik man ar ne, bet ligoninės fasado spalva yra labai jau keista. Deda naują apdailą kurios spalva atrodo nublukus. Pirmoje tavo foto puikiai matosi kq norėjau pasakyt, nei spalva raudona ne rožinė. Iš pradžių galvojau, kad čia statybinės dulkės kurios nusiplaus bet pasirodo ne. Galėjo daryti taip kaip ir galeriją tarp korpusų.

                            O dėl Žaliosios gatvės, tai atrodo siauroka Seniau kai nebuvo bordiūrų ir šaligatvių atrodėl platesnė. Man atrodo būtų buvę racionalu Žaliają gatvę pratesti iki Šiaulių gatvės, įrengiant tik dešinyjį posukį. Ten vos keliasdešimt metrų, o naudos manau būtų. Įdomu kaip sekasi darbai Kovo 11osios ir Alytaus gatvėse, manau jau tūrėjo pradėti dirbti.

                            Comment


                              Parašė Gies Rodyti pranešimą
                              Ligoninės spalva pasirinkta pagal prieš tai buvusią, kadangi radviliškiečiai siejo ligoninės pastatą su raudonų plytų pastatu. Tiek spalva, tiek medžiagos buvo labiau diktuojamos statybininkų. Kokia yra, tokią turim.
                              Kadangi nėra galimybių padaryti geriau, tai bent jau kuo panašiau į prieš tai buvusį. Kad po to nebūtų pretenzijų, kad sugadino.
                              O kiti siūlyti variantai užsakovų netenkino. Pritarta kolorito išsaugojimui
                              Šiaip tada buvo galma derinti ir galeriją tarp abiejų ligoninės korpusų ir būtų atrodę tvarkingiau / vientisiau.
                              RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                              Comment


                                Žaliojoje gatvėje baigiami atnaujinimo darbai. Beliko pabarstyti ir išlyginti dirvožemį ir nupaišyti perėjas ir kelio linijas. Pamažu vis labiau įsitikinu, kad daugeliui trūksta platesnio mąstymo ir daugiau racionalumo. Džiugu, kad tvarkomasi bet kodėl atnaujinant dar ir nepagerinti. Juk galima iškart projektuoti naujas gatves su dviratininkų juostomis, kol mus remia Europa savo pinigais, reikia tuo naudotis, juk ateityje visa tai turėsim daryti iš naujo ir jau savarankiškai.










                                Nuotraukų šaltinis FACEBOOK / Mes iš Radviliškio
                                Paskutinis taisė doncius; 2013.08.25, 17:45.
                                RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                Comment


                                  Parašė doncius Rodyti pranešimą
                                  Šiaip tada buvo galma derinti ir galeriją tarp abiejų ligoninės korpusų ir būtų atrodę tvarkingiau / vientisiau.
                                  Sutinku. Taip isejo, nes buvo du skirtingi projektai atskirai vienas nuo kito. Galerija galejo buti priderinta prie dominuojancio pastato, bet ji naujai statyta, todel buvo galimybe panaudoti kitokias medziagas, tai ir padaryta.

                                  Comment


                                    Parašė Gies Rodyti pranešimą
                                    Sutinku. Taip isejo, nes buvo du skirtingi projektai atskirai vienas nuo kito. Galerija galejo buti priderinta prie dominuojancio pastato, bet ji naujai statyta, todel buvo galimybe panaudoti kitokias medziagas, tai ir padaryta.
                                    Suprantu, kad atskiri projektai. Įdomu ar tokiais atvejais netūrėtų savivaldybėje sėdintis miesto architektas tartis ir konsultuoti, juk tai kuria miesto veidą. Ar tai jam nepriklauso? Teko kartą stebėti tv laidą apie Telšių naujus projektus, tai visos pagyros buvo miesto architektams sukūrusiems vientisą miesto viziją.
                                    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                    Comment


                                      Autobusų stoties rekonstrukcija: atsirado naujas investuotojas

                                      Po tre­jų me­tų per­trau­kos Rad­vi­liš­kio au­to­bu­sų sto­ties re­konst­ruk­ci­jos rei­ka­lai vėl pa­ju­dė­jo iš mir­ties taš­ko. Ra­jo­no Sa­vi­val­dy­bė ve­da de­ry­bas su nau­ju in­ves­tuo­to­ju, ža­dan­čiu to­je pa­čio­je vie­to­je pa­sta­ty­ti nau­ją au­to­bu­sų sto­tį ir pre­ky­bos cent­rą.


                                      At­si­lie­pė du pre­ten­den­tai

                                      Prieš tre­jus me­tus nu­trau­ku­si jung­ti­nės veik­los su­tar­tį su įsi­pa­rei­go­ji­mų ne­vyk­džiu­sia UAB „Ekos­te­ras“, ra­jo­no Sa­vi­val­dy­bė vėl su­kru­to. Pas­kel­bu­si, jog lau­kia nau­jų in­ves­tuo­to­jų, re­gis, jų su­lau­kė.

                                      „Ieš­ko­me to­kių in­ves­tuo­to­jų, ku­riems 100 me­tų iš­nuo­mo­tu­me že­mės plo­tą, kad jie ga­lė­tų ten vys­ty­ti ko­mer­ci­nę veik­lą, o mums už tai pa­sta­ty­tų to­kią au­to­bu­sų sto­tį, ko­kios no­ri­me ir ko­kia ten­kin­tų gy­ven­to­jų po­rei­kius“, – re­dak­ci­jai sa­kė Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rė Jo­lan­ta Mar­gai­tie­nė.

                                      Į Sa­vi­val­dy­bės kvie­ti­mą at­si­lie­pė du pre­ten­den­tai, pa­no­rę in­ves­tuo­ti sa­vo lė­šas į au­to­bu­sų sto­ties re­konst­ruk­ci­ją. Tai – ra­jo­ne vei­kian­ti už­da­ro­ji ak­ci­nė bend­ro­vė „Li­ge­li­tas“ ir Vil­niaus UAB „Fi­nan­cial Fi­gu­res“. Sa­vi­val­dy­bė pa­si­rin­ko ir pra­dė­jo ves­ti de­ry­bas su pa­sta­rą­ja.

                                      Anot J. Mar­gai­tie­nės, bu­vo at­si­žvelg­ta į pre­ten­den­tės fi­nan­si­nį pa­jė­gu­mą, pa­tir­tį bei pa­teik­tą pre­li­mi­na­rią sche­mą, to ne­pa­tei­kė ki­ta pre­ten­den­tė.

                                      Di­rek­to­rė pa­brė­žė, jog pa­si­rink­to­ji bend­ro­vė tu­rės pa­da­ry­ti la­bai daug na­mų dar­bų, kad su ja bū­tų pa­si­ra­šy­ta su­tar­tis.

                                      Bend­ro­vės „Fi­nan­cial Fi­gu­res“ at­sto­vai Sa­vi­val­dy­bė­je su­da­ry­tai dar­bo gru­pei jau pri­sta­tė pre­li­mi­na­rius pa­siū­ly­mus dėl au­to­bu­sų sto­ties re­konst­ruk­ci­jos.

                                      Pro­jek­tuo­ti ne­bus leng­va

                                      Pa­sak UAB „Fi­nan­cial Fi­gu­res“ at­sto­vų, jų bend­ro­vė spe­cia­li­zuo­ja­si ko­mer­ci­nio ne­kil­no­ja­mo­jo tur­to plė­to­ji­mo sri­ty­je ir šiuo me­tu plė­to­ja 5 ne­kil­no­ja­mo­jo tur­to pro­jek­tus, ku­rių bend­ra ver­tė vir­ši­ja 60 mi­li­jo­nų li­tų. Bend­ro­vė bend­ra­dar­biau­ja su UAB „Užu­pio ar­chi­tek­tai“, ku­rie spe­cia­li­zuo­ja­si ren­giant pre­ky­bos cent­rų pro­jek­tus.

                                      Pa­gal bend­ro­vės pa­teik­tus pir­mi­nius siū­ly­mus, au­to­bu­sų sto­tis su lau­ki­mo sa­le užim­tų 130 kvad­ra­ti­nių met­rų, jo­je bū­tų 8 au­to­bu­sų su­sto­ji­mo aikš­te­lės. Sto­ty­je ne­be­bū­tų vie­tos ka­vi­nei. Su­val­gy­ti ban­de­lę ar iš­ger­ti ka­vos au­to­bu­sų lau­kian­tys ke­lei­viai ga­lė­tų pla­nuo­ja­ma­me pre­ky­bos cent­re, ku­riam bū­tų skir­ta 2000 kvad­ra­ti­nių met­rų.

                                      Pro­jek­tuo­to­jai bei Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja pri­pa­ži­no, kad su­dė­tin­giau­sia bus ras­ti op­ti­ma­liau­sią va­rian­tą įva­žiuo­ti bei iš­va­žiuo­ti au­to­bu­sams bei pre­ky­bos cent­ro klien­tams, ka­dan­gi sto­ties plo­tas yra la­bai ri­bo­tas.

                                      Be to, sto­ties pro­jek­ta­vi­mo dar­bus ap­sun­kins nu­ma­to­ma re­konst­ruk­ci­ja ma­gist­ra­li­nia­me ke­ly­je Šiau­liai-Pa­ne­vė­žys, ku­rios tiks­las – at­lik­ti per­tvar­ky­mus, įga­li­nan­čius pa­di­din­ti grei­tį mies­to ri­bo­se. Pert­var­ky­mai apim­tų ir Ge­di­mi­no gat­vės san­kry­žą.

                                      Dėl šių ir ki­tų prie­žas­čių ke­ti­na­ma kreip­tis į Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­jos Ke­lių di­rek­ci­ją. Jos bus tei­rau­ja­ma­si, ar ga­li­ma au­to­mo­bi­lių ju­dėj­mui į au­to­bu­sų sto­tį pa­nau­do­ti Ža­lią­ją gat­vę, ku­ri ne­se­niai bu­vo su­tvar­ky­ta – išas­fal­tuo­ta, jo­je įreng­ti ša­li­gat­viai.

                                      No­rint gau­ti konk­re­tes­nį mi­nis­te­ri­jos at­sa­ky­mą šiuo klau­si­mu, rei­kės pa­reng­ti au­to­mo­bi­lių sau­gaus eis­mo sche­mą. Ma­no­ma, kad ją rengs UAB „Fi­nan­cial Fi­gu­res“.

                                      Bend­ro­vės pro­jek­tuo­to­jų nuo­mo­ne, Ža­lio­ji gat­vė la­bai pra­vers­tų, mažinant au­to­mo­bi­lių srau­tus nuo Ge­di­mi­no gat­vės san­kry­žos.

                                      Pla­nuo­se – ir pre­ky­bos cent­ras

                                      „Fi­nan­cial Fi­gu­res“ at­sto­vai nein­for­ma­vo, koks pre­ky­bos tink­las įsi­kur­tų Rad­vi­liš­kio au­to­bu­sų sto­ty­je įreng­ta­me pre­ky­bos cent­re, tik pa­sa­kė, kad tai bus vie­nas iš di­džių­jų pre­ky­bos tink­lų, pre­kiau­jan­tis mais­to pre­kė­mis.

                                      Jų tei­gi­mu, bū­si­ma­jam nuo­mi­nin­kui jie yra įsi­pa­rei­go­ję pre­ky­bos cent­rą ati­da­ry­ti ki­tais me­tais. Jei vis­kas vyks sklan­džiai, sta­ty­bos dar­bai esą už­truk­tų pus­me­tį.

                                      Trys di­džių­jų pre­ky­bos tink­lų ("Ma­xi­ma“, „Iki“ ir „Nor­fa") cent­rai ne­to­li Rad­vi­liš­kio au­to­bu­sų sto­ties jau vei­kia. Mies­te nė­ra „Ri­mi“ tink­lo par­duo­tu­vių.

                                      Tu­rint ome­ny, kad tarp sa­vo klien­tų UAB „Fi­nan­cial Fi­gu­res“ nu­ro­do tarp­tau­ti­nį pre­ky­bos tink­lą „Lidl“, yra ti­ki­my­bė, kad sto­ty­je įreng­tą pre­ky­bos cent­rą ga­lė­tų nuo­mo­tis ir šis tink­las.

                                      Anks­tes­nis in­ves­tuo­to­jas nė­rė į krū­mus

                                      Be­maž pu­sę am­žiaus tar­nau­jan­čią Rad­vi­liš­kio au­to­bu­sų sto­tį no­rė­ta at­nau­jin­ti dar 2008-ai­siais. Tą­kart ra­jo­no Sa­vi­val­dy­bė pa­si­ra­šė su­tar­tį su kon­sor­ciu­mu, siū­lan­čiu vie­to­je se­no­sios au­to­bu­sų sto­ties per pu­sę me­tų pa­sta­ty­ti nau­ją. Jo­je tu­rė­jo bū­ti įreng­tas pe­ro­nas, au­to­bu­sų su­sto­ji­mo aikš­te­lės, lau­ki­mo sa­lė, ka­vi­nė, dis­pe­če­ri­nė, poil­sio sa­lė vai­ruo­to­jams.

                                      Ti­kė­ta­si, kad po re­konst­ruk­ci­jos au­to­bu­sų sto­tis įgis aukš­tes­nę, tre­čią­ją, ka­te­go­ri­ją. Tai sto­čiai bū­tų nau­din­ga fi­nan­si­ne pra­sme, nes aukš­tes­nės ka­te­go­ri­jos sto­tis už kiek­vie­no au­to­bu­so įva­žia­vi­mą skai­čiuo­ja di­des­nį mo­kes­tį.

                                      Ta­čiau sto­ties re­konst­ruk­ci­ja pa­ki­bo ore taip ir ne­pra­dė­ta, dar­bai net ne­pra­dė­ti, to­dėl 2010 me­tais jung­ti­nės veik­los su­tar­tis su įsi­pa­rei­go­ji­mų ne­vyk­džiu­sia UAB „Ekos­te­ras“ bu­vo nu­trauk­ta ir pra­dė­ta ieš­ko­ti nau­jų in­ves­tuo­to­jų.

                                      Kai ku­riuos re­mon­to dar­bus au­to­bu­sų sto­ty­je UAB „Ekos­te­ras“ pa­da­rė kaip kom­pen­sa­ci­ją už del­si­mą, ka­dan­gi bu­vo nu­ma­ty­ta 50 tūks­tan­čių li­tų san­kci­ja, jei­gu bus vė­luo­ja­ma pra­dė­ti re­konst­ruk­ci­ją. Už šią su­mą bu­vo tvar­ky­tas sto­gas, tua­le­tai, su­dė­ti kai ku­rie lan­gai.



                                      INFO> www.skrastas.lt 2013 m. rugsėjo 5 d.
                                      Laima AGANAUSKIENĖ alaima@skrastas.lt
                                      RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                      Comment


                                        nuo šiol mieste naktimis bus šviesiau
                                        http://www.skrastas.lt/?data=2013-10...ied=2013-10-26

                                        Comment


                                          Lizdeikos mokyklos renovacija

                                          Parašė Dariukas Rodyti pranešimą
                                          http://
                                          http://
                                          http://
                                          http://
                                          http://

                                          Comment

                                          Working...
                                          X