Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Radviliškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    LATVIŲ KULTŪROS CENTRAS: Šiandien buvo atvaževęs betonvežis. Įdomu ar lyginamas pamiršius naujai perdangai ir naujam aukštui ar tiesiog sugalvota šiek tiek pakelti lubas. Kiek žinau rugpjūčio 20d. Radviliškio miesto kultūros ir poilsio parke vyks renginys "Latvių kultūros diena Radviliškyje", tačiau nemanau kad iki šios dienos įmanoma užbaigti rekonstrukcijas.






    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

    Comment


      BIURŲ CENTRAS (Buvusi geležinkeliečių poliklinika): Jau visi langai sudėti, durys pakeistos. Vyksta pastato apšiltinimo dabai. Dirbama rimtai ir gan sparčiai. Pastoliais apstatyta daugiau nei puse viso pastato.







      UAB AUTOKARAVANAS: Vyksta administracinio pastato rekonstrukcijos darbai. Iš naujų blokelių sumūrytas trečias aukštas, naujai perdengtas stogas. Vyksta apšiltinimo darbai.
      Paskutinis taisė doncius; 2011.07.31, 13:18.
      RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

      Comment


        RADVILIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖ: Prasidėjo pastato renovavimo darbai. Savivaldybės vidinis kiemas virto statybinių medžiagų sandeliu. Darbus atlieka Panevežio statybos trestas. PST jau seniai iš Radviliškio neišvažiuoja, nepabaigus vieno objekto laimi konkursą kitam pastatui remontuoti.








        RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

        Comment


          VAIŽGANTO GIMNAZIJA: Jau įpusėję pastato apšiltinimo darbai. Darbus atlieka PST.









          RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

          Comment


            PST visur, kur nepažvelgsi

            Dėkui už atnaujinimus.
            ______________
            The Division Bell

            Comment


              gerai mokykla atrodo
              ne šiaulių regiono kelių pastatas, o grigaliūno 'autokaravanas'. keliai yra giliau į akligatvį
              Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

              Comment


                Po renovacijos mokykla tapo jaukesnė ir šiltesnė

                Naujus mokslo metus Šeduvos technologijų ir verslo mokykla (dabar — Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro Šeduvos technologijų ir verslo mokymo skyrius) sutiks atjaunėjusi, pagražėjusi ir daug šiltesnė negu buvo anksčiau. Atlikta mokyklos pastato renovacija padės taupyti šilumos energijos sąnaudas.

                Patalpose švilpavo vėjai

                Mokykla įsikūrusi Raudondvaryje, buvusiuose barono Teodoro fon Ropo XIX amžiaus dvaro pastatuose. Pradedant šeštuoju praėjusio šimtmečio dešimtmečiu, čia iškilo modernūs mokomieji korpusai su 34 kabinetais bei laboratorijomis, keturios mokomosios dirbtuvės, bendrabučiai, žirgynas su uždaru maniežu, šiltnamiai, sporto ir treniruoklių salės.

                Mokykla įsikūrė trijų aukštų pastate, pastatytame 1990 metais. Tuomet dar nebuvo nustatyta griežtų reikalavimų statomų pastatų šiluminėms charakteristikoms.

                Šeduvos technologijų ir verslo mokyklos padėjėjas ūkio reikalams (dabar — Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro padėjėjas ūkio reikalams) Vidmantas Stuknys sakė, kad pastaraisiais metais buvo patiriama didžiulių šilumos nuostolių, kasmet augo pastato eksploatacijos išlaidos.

                Nors išlaidos už šilumos energiją mokyklos patalpoms šildyti sudarė didžiausią išlaidų dalį — 88 procentus visų eksploatacijos išlaidų, tačiau kabinetuose termometrai rodydavo vos 15-16 laipsnių, mokiniams tekdavo sėdėti net su paltais. Išaugo elektros energijos sąnaudos, nes buvo jungiami šildytuvai.

                Atlikus energijos vartojimo auditą, paaiškėjo, kad daugiausia šilumos (38 procentai) prarandama per langus, 29 procentai — per stogą, 18 procentų — per išorės sienas, 13 procentų — per pirmojo aukšto grindis. Mažiausiai šilumos (2 procentai) buvo prarandama per laukujes duris.

                Renovacijai — europinės lėšos

                „Buvo pradėta galvoti apie pastato renovaciją. Kadangi savų lėšų mokykla neturėjo, buvo parašytas projektas ir renovacija atlikta už europinius pinigus“, — sakė V. Stuknys.

                Mokyklos renovacijos projektas įgyvendintas už Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas ir finansuotas pagal 2007-2013 metų Sanglaudos skatinimo veiksmų programos 3 prioriteto „Aplinka ir darnus vystymasis“ įgyvendinimo priemonę VP3-3.4-ŪM-03-V “Viešosios paskirties pastatų renovavimas nacionaliniu lygiu“.

                Projektui, kurio vertė per 2,44 milijono litų, iš Sanglaudos skatinimo veiksmų programos buvo skirta šimtaprocentinė parama.

                Už skirtas lėšas renovacijos darbus atlikusi UAB „Kaunesta“ pirmiausia apšiltino stogo perdangą po skliautiniu stogu — ant betoninės stogo perdangos buvo uždėtos 15 centimetrų storio akmens vatos plokštės.

                Mediniai kabinetų langai ir metalinės patalpų vitrinos pakeistos vokiečių „Schuco“ profilio plastikiniais 5 kamerų su selektyviniu stiklu, atspindinčiu iš vidaus šilumą, langais.

                Renovuojant pastatą, buvo apšiltintos išorinės pastato sienos. Modernizuotas ir šiluminis mazgas — pakeistas šilumokaitis, cirkuliaciniai siurbliai, įrengti nauji šilumos apskaitos, kontrolės ir automatikos prietaisai. Rekonstruota ir sena šildymo sistema — izoliuoti vamzdžiai, seni radiatoriai pakeisti naujais plieniniais su termostatiniais ventiliais, kuriais reguliuojama vidaus patalpų temperatūra.

                Renovacijos metu atnaujinta pastato pastogė, pakeistos visos lauko durys, skardiniai lietvamzdžiai pakeisti plastikiniais.

                Pajuto efektą

                Mokiniai ir mokytojai renovacijos efektą pajuto vien tik pakeitus langus ir apšiltinus vieną pastato pusę. Apšiltintoje pusėje kabinetuose temperatūra pakilo iki 23-25 laipsnių šilumos, o dar nerenovuotoje pusėje laikėsi kaip ir anksčiau — apie 15-16 laipsnių.

                Renovavus pastatą tikimasi, kad bus sutaupyta iki 45,79 procento šilumos energijos. Dar nebaigus renovacijos, sumažėjo ir išlaidos šildymui. Tikimasi, kad per metus bus sutaupoma per 87,1 tūkstančio litų.



                2011 m. Rugpjūčio 6 d.
                Saulius RIMGAILA www.skrastas.lt
                Paskutinis taisė doncius; 2011.08.06, 08:38.
                RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                Comment


                  vaižganto gimnaziją renovuojantys statybininkai, sakė, kad tokio apleisto pastato dar gyvenime nėra matę... net fermos šiuolaikinės geriau atrodo, nei mokykla :O
                  Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                  Comment


                    Parašė BlackDewil Rodyti pranešimą
                    vaižganto gimnaziją renovuojantys statybininkai, sakė, kad tokio apleisto pastato dar gyvenime nėra matę... net fermos šiuolaikinės geriau atrodo, nei mokykla :O
                    Na o kame apleistas? Nes man atrodė kad tai mokykla į kurią daugiausiai investuojama miesto mokyklų tarpe.
                    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                    Comment


                      Parašė doncius Rodyti pranešimą
                      Na o kame apleistas? Nes man atrodė kad tai mokykla į kurią daugiausiai investuojama miesto mokyklų tarpe.
                      apleista viskas. vamzdynai, šildymo sistemos ir pan sakė baisu.
                      Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                      Comment


                        2011 m. rugpjūčio 2 d. Radviliškio rajono savivaldybės saugaus eismo komisijos posėdyje dalyvavę Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovai, supažindino su galimais eismo organizavimo pakitimais, kad padidinti maksimalų važiavimo greitį iki 70 km/h. valstybinės reikšmės magistralinio kelio Nr. A9 Panevėžys–Šiauliai ruože tarp 53,028–58,994 km. (Radviliškio miesto ribose). Norint padidinti leistiną maksimalų važiavimo greitį reikia įrengti eilę techninių priemonių, kad šis kelio ruožas būtų maksimaliai saugus. Planuojama į šį kelio ruožą investuoti 3-5 mln. Lt. Siekiant numatyto tikslo būtų panaikinta kairiojo posūkio galimybė į Vingėliškio ir Žalgirio gatves, įrengiant atitvarus. Dalyje šiuo metu esančių perėjų būtų įrengti pėsčiųjų šviesoforai ar įrengta papildomų šviesoforinių perėjų (pagal pateiktą schemą).


                        gaila kad schemą sunku įžiūrėti, bent jau mini brėžinius

                        INFO:www.radviliškis.lt
                        RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                        Comment


                          Automagistralė Radviliškyje: reikia pertvarkos ar nereikia?
                          Šiandien rajono Tarybos posėdyje turėtų paaiškėti, pritars ar nepritars rajono politikai ketinimui pertvarkyti per Radviliškio miestą besidriekiantį Panevėžio— Šiaulių kelio ruožą taip, kad jame būtų galima padidinti važiavimo greitį iki 70 kilometrų per valandą. Iki šiol buvo ir pritariančiųjų, ir nepritariančiųjų tokiai pertvarkai.

                          Idėja, verta(?) penkių milijonų

                          Lietuvos automobilių kelių direkcijos rajono Savivaldybei pateiktą schemą, kurioje numatyti eismo organizavimo pertvarkymai valstybinės reikšmės kelio Panevėžys— Šiauliai Radviliškio miesto ruože, prieš Tarybos posėdį apsvarstė Savivaldybės Saugaus eismo komisija.

                          Posėdyje dalyvavęs Automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas Egidijus Skrodenis supažindino su galimais eismo organizavimo pakitimais, kad važiavimo greitį Panevėžio— Šiaulių kelyje, Radviliškio miesto ribose, galima būtų padidinti nuo 50 iki 70 kilometrų per valandą.

                          Tarp numatomų pakitimų — kelyje įrengti dar vieną šviesoforą, jau esančioje sankryžoje įrengti pėsčiųjų šviesoforą, įrengti papildomą pėsčiųjų šviesoforą, įrengti atitvarus, panaikinti kairiojo posūkio galimybę į Vingėliškio bei Žalgirio gatves.

                          E. Skrodenis komisijos narius informavo, kad Automobilių kelių direkcija minėtame kelio ruože planuoja įrengti šviesoforų veikimo sistemą pagal vadinamąją „žaliąją bangą“: šviesoforų signalai pasikeistų atsižvelgiant į tuo metu esantį transporto srautą ir nebūtinai — atsižvelgiant į pėsčiojo pageidavimą.

                          Nuomonės išsiskyrė, bet balsuota vieningai
                          Saugaus eismo komisijos nariai išsakė įvairias nuomones dėl galimos kelio ruožo pertvarkos.

                          Komisijos pirmininkas, mero pavaduotojas Kazimieras Augulis teigė, kad rajonui reikalingos investicijos. Be to, minėtame kelio ruože reikia saugesnio eismo, ir Kelių direkcijos siūlomos priemonės esą nuteikia optimistiškai.

                          Policijos komisariato Kelių policijos grupės vyresnysis specialistas Rolandas Baravykas priminė, kad kai kurie šiame ruože jau esantys įrengti pėsčiųjų šviesoforai nepateisino lūkesčių: perėjose nukenčia pėstieji.

                          Komisijos nariams užkliuvo tai, jog ketinama panaikinti galimybę iš Panevėžio— Šiaulių kelio Radviliškio mieste sukti į kairę, į Vingėliškio ir Žalgirio gatves. Tai esą sudarytų nepatogumų gyventojams, todėl reikėtų galvoti apie papildomų kelių šiame kelio ruože įrengimą.

                          Valstybės įmonės „Šiaulių regiono keliai“ direktorius Piotras Bakanovas siūlė teikti Tarybai svarstyti klausimą dėl kelio pertvarkos ir bandyti įrengti kelio ruožą per Radviliškį naujoviškai, o jeigu pertvarka nepasiteisintų, esą būtų galima grįžti prie senosios tvarkos (kelio “įrengimui naujoviškai“ ketinama išleisti nuo 3 iki 5 milijonų litų — red. pastaba).

                          Nors komisijos narių nuomonės buvo įvairios, balsuota vieningai: komisija vienbalsiai nutarė pritarti, kad Panevėžio— Šiaulių kelyje, Radviliškio miesto ribose, eismas būtų organizuojamas pagal Automobilių kelių direkcijos pateiktą schemą.


                          KETINIMAI: Magistralės Panevėžys— Šiauliai ruožą, besidriekiantį pro Radviliškio miestą, ketinama pertvarkyti, tam būtų skiriama iki 5 milijonų litų. Svarstoma, ar pertvarkos reikia, ar pinigai nebus išmesti į balą.

                          Pinigai nebus išmesti į balą? Rajono Tarybos posėdžio išvakarėse redakcija šia tema kalbino kai kuriuos rajono atsakingus darbuotojus. Spausdiname jų nuomones.

                          Antanas ČEPONONIS, rajono meras:

                          — Pritariu manantiems, jog taip įrengtu keliu, koks dabar driekiasi pro Radviliškį, važiuoti 50 kilometrų per valandą greičiu yra nenormalu.

                          Įgyvendinus Kelių direkcijos numatytas bei galbūt dar kai kurias būtinas priemones, greitį būtų galima padidinti.

                          Gali būti, kad gyventojams susidarytų nepatogumų, uždraudus kairiuosius posūkius į Vingėliškio bei Žalgirio gatves. Bet — vieniems susidarys nepatogumų, o kiti galės greičiau pravažiuoti miestą. Jei Taryba pritars projektui, gyventojų patogumui bus siūloma įrengti papildomų jungiamųjų kelių.

                          Svarbiausias šio projekto uždavinys — užtikrinti saugų eismą kelio per Radviliškį ruože. Antras pagal svarbą siekis — kelio ruožo pravažiavimo intensyvumas.

                          Alvydas LIDEIKIS, rajono Policijos komisariato viršininkas:

                          — Iš tikrųjų nereikėtų kelio ruožo pertvarkos, bet jei jau ateina investicijos, jei bus įrengta požeminių ar antžeminių perėjų, įgyvendintos kitos būtinos priemonės, gal investicija ir pasiteisintų.

                          Kelio ruože per Radviliškį greitį padidinus iki 70 kilometrų per valandą, miestą pravažiuojantys vairuotojai sutaupytų vieną, dvi ar tris minutes. Bus daugiau šviesoforų, vairuotojai privalės jais vadovautis, ir važiuoti 70 kilometrų per valandą greičiu paprasčiausiai nebus galimybių.

                          Policijos pozicija aiški: kuo mažesnis greitis, tuo saugesnis eismas, o kuo didesnis greitis, tuo didesnis smūgis susidūrus transporto priemonėms, tuo didesnių sužalojimų patiria į autoįvykius patekę žmonės.

                          Geriausias variantas būtų investicijų skirti aplinkkelio įrengimui. Įrengus aplinkkelį, sumažėtų eismo intensyvumas magistraliniame kelyje, padidėtų eismo saugumas, sumažėtų miesto oro tarša.

                          Aloyzas JUODIS, gydytojas, rajono Tarybos narys, Socialinių reikalų, sveikatos ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas:

                          — Jei po pertvarkos pagerės bendra minėtojo kelio būklė — neblogai, bet kad tai netaptų pretekstu: keliui prireikė didelių investicijų, todėl jų nebėra aplinkkeliui įrengti.

                          Nedaug šalyje beliko miestų, kur nėra aplinkkelių, o Radviliškyje valstybinės reikšmės magistralė eina per patį miestą. Tokia situacija neabejotinai lemia ne vien avaringumą, bet ir gyventojų sergamumą dėl oro taršos. Pagal kvėpavimo sistemos susirgimus Radviliškis — vienas iš lyderių apskrityje.

                          Abejonių kelia ir tai, ar po kelio pertvarkos jame sumažės avarijų. „Žalioji banga“ gali būti kliuvinys gyventojams, skubantiems iš Eibariškių mikrorajono į darbą miesto centre. Tikėtina, kad dalis skubančių žmonių nekreips dėmesio į šviesoforą, kuris “nebeatsižvelgia“ į jų norus pereiti kelią norimu metu. Tokia situacija padidins nelaimingų atsitikimų riziką.

                          Aš — už aplinkkelio statybą. Juk kai kuriomis dienomis, kaip nustatyta, eismo intensyvumas Radviliškio kelyje didesnis nei autostradoje Panevėžys— Vilnius.

                          2011 m. Rugpjūčio 25 d.
                          Jadvyga BUIVYDIENĖ www.skrastas.lt
                          RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                          Comment


                            Jei kam idomi mano nuomone tai as uz tai kad butu padarytas Radviliskio aplinkelis.

                            Comment


                              Salia Lokomatyvu depo islygintas kalnas ir panasu kad bus daroma auto stovejimo aikstele

                              Comment


                                Parašė Deimis Rodyti pranešimą
                                Salia Lokomatyvu depo islygintas kalnas ir panasu kad bus daroma auto stovejimo aikstele
                                Galėtum ir fto įdėti

                                Comment


                                  Gaila, kad pats jau senai lankiausi Radviliškyje ir negaliu padaryti nuotraukų. Nors ir nesu savame mieste, bet vis dar domuosiu kas jame vyksta. Į Raviliškio miestą žada ateiti lietuviško kapitalo įmonė iš Marijampolės. UAB Juodeliai kuri žada pirmojo etapo metu iki 2013m sausio 1 dienos investuoti apie 21mln. litų į naujo cecho statybą. Įmonė nuo 1995m užsiima euro pdėklų lentelių gamyba, tokia pat veiklą tųrėtų vykdyti ir Radviliškyje. Antrojo etapo metu iki 2017m įmonė žada investuoti dar apie 9mln. litų ir užsiimti medienos atliekų perdirbimu. Šiuo metu įmonė turi 2cechus kuriuose dirba apie 180 žmonių ir apdirbama 150tks. kubinių metrų medienos. Naujojo Radviliškio cecho pajėgumai tūrėtų būti apie 200tks kubinių metrų, o apyvarta tūrėtų siekti apie 60mln. litų. Pirmojo etapo metu planuojama sukurti apie 50 naujų darbo vietų.

                                  Kaip supratau įmonė žemę jau yra išsinuomojusi plyno lauko pramonės zonoje dariaus ir girėno gatvėje ir vykdo poveikio aplinkai vertinimą. Vertinimo išvados tūrėtų būti pristatytos spalio mėnesį. Projektavimo darbai jau taip pat tūrėtų būti jau pradėti.

                                  Informacija iš: www.radviliškis.lt 2011 m. rugpjūčio 25 d. Rajono tarybos posėdžio garso įrašo.
                                  RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                  Comment


                                    Parašė doncius Rodyti pranešimą
                                    Gaila, kad pats jau senai lankiausi Radviliškyje ir negaliu padaryti nuotraukų. Nors ir nesu savame mieste, bet vis dar domuosiu kas jame vyksta. Į Raviliškio miestą žada ateiti lietuviško kapitalo įmonė iš Marijampolės. UAB Juodeliai kuri žada pirmojo etapo metu iki 2013m sausio 1 dienos investuoti apie 21mln. litų į naujo cecho statybą. Įmonė nuo 1995m užsiima euro pdėklų lentelių gamyba, tokia pat veiklą tųrėtų vykdyti ir Radviliškyje. Antrojo etapo metu iki 2017m įmonė žada investuoti dar apie 9mln. litų ir užsiimti medienos atliekų perdirbimu. Šiuo metu įmonė turi 2cechus kuriuose dirba apie 180 žmonių ir apdirbama 150tks. kubinių metrų medienos. Naujojo Radviliškio cecho pajėgumai tūrėtų būti apie 200tks kubinių metrų, o apyvarta tūrėtų siekti apie 60mln. litų. Pirmojo etapo metu planuojama sukurti apie 50 naujų darbo vietų.

                                    Kaip supratau įmonė žemę jau yra išsinuomojusi plyno lauko pramonės zonoje dariaus ir girėno gatvėje ir vykdo poveikio aplinkai vertinimą. Vertinimo išvados tūrėtų būti pristatytos spalio mėnesį. Projektavimo darbai jau taip pat tūrėtų būti jau pradėti.

                                    Informacija iš: www.radviliškis.lt 2011 m. rugpjūčio 25 d. Rajono tarybos posėdžio garso įrašo.

                                    Labai puikios naujienos Naujos darbo vietos Po mažu Radviliškis tampa vis geresne vieta gyventi

                                    Comment


                                      dar yra gandų, kad juodeliai pervedė apvalią sumą kk radviliškis klubui, ko pasekoje klubas keičia pavadinimą
                                      Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                                      Comment


                                        Parašė BlackDewil Rodyti pranešimą
                                        dar yra gandų, kad juodeliai pervedė apvalią sumą kk radviliškis klubui, ko pasekoje klubas keičia pavadinimą
                                        Kaip matyti UAB Juodeliai ateina į Radviliškį su trenksmu Kokio dydžio maždaug ta suma? (gali parašyti asmeninę žinutę) Nes labai įdomu kiek vertas klubo vardas.
                                        RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                        Comment


                                          Parašė doncius Rodyti pranešimą
                                          Kaip matyti UAB Juodeliai ateina į Radviliškį su trenksmu Kokio dydžio maždaug ta suma? (gali parašyti asmeninę žinutę) Nes labai įdomu kiek vertas klubo vardas.
                                          turbūt pusė klubo biudžeto
                                          Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X