Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Druskininkuose

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Cia visa informacija apie si projekta? tikriausiai juokauji gal kas rimtai turit nauju foto is "saules sonatos" pozemiu?

    Comment


      "Saules Sonata"

      Pradžia
      „Saulės sonata“ prasidėjo nuo keturių M.K. Čiurlionio paveikslų ir septynių natų Druskininkų centre. Natos netrukus taps septyniomis originaliomis vilomis su 175 patogiais apartamentais. Tai gali būti malonus pabėgimas nuo miesto rūpesčių, saugi investicija arba jaukūs namai. Natos kiekvienam skamba kitaip.


      --------------------------------------------------------------------------------


      Architektūra
      Neeilinis kvartalas turėjo būti kuriamas netradiciškai. „Saulės sonata“ yra ne konkurencijos, o bendradarbiavimo pavyzdys. Iš pradžių bendrą architektūrinę kvartalo koncepciją kūrė septyni aukščiausio lygio Lietuvos architektai: Audrius Ambrasas, Darius Juškevičius, Gintaras Klimavičius, Sigitas Kuncevičius, Gintautas Natkevičius, Saulius Pamerneckis, Rolandas Palekas. Paskui kiekvienas jų pasirinko savo natą.


      --------------------------------------------------------------------------------


      Aplinka
      „Saulės sonatos“ kvartalą sudarys šiuolaikiškos architektūros vilos, išsidėsčiusios šalia Druskininkų bažnyčios esančiame angliško stiliaus parke. Vilos suprojektuotos taip, kad harmoningai papildytų parko erdvę ir bus statomos išsaugant aplinkinius medžius. Visi kvartalo pastatai bus baigti vienu metu 2010 metų pabaigoje. Tuo pačiu metu bus galutinai sutvarkyta aplinka. Šalia nevyks jokios kitos statybos, todėl kvartalo vaizdas ir ramybė liks nepaliesti.


      --------------------------------------------------------------------------------


      Vertė
      Pačiame kurorto centre esančiame parke nauji originalios architektūros kvartalai atsiranda nedažnai. Todėl apartamentai „Saulės sonatoje“ taps ne tik kokybės, bet ir gero skonio ženklu. Bus galima pasirinkti ne tik įvairaus dydžio ir išplanavimo apartamentus, aukštą ar vaizdą pro langą, bet ir labiausiai patinkančią vilą – gal tai bus mėgstamo arba pažįstamo architekto kūrinys.


      --------------------------------------------------------------------------------


      Apartamentai
      Iš didelės apartamentų įvairovės galima pasirinkti antrąjį būstą pagal savo poreikius ir galimybes. Trijų, keturių, penkių ir šešių aukštų vilose suprojektuoti 30-160 m2 ploto, 1-4 kambarių apartamentai skirstomi į klases ELITE ir CLASSIC.

      ELITE klasės apartamentai yra mažesnėse vilose (SOL, LA, SI) ir jų savininkai turės mažiau kaimynų. Kiekvienuose ELITE apartamentuose bus unikalus interjeras, židinys, namų SPA (sauna ir sūkurinė vonia). Šiems apartamentams priklausys atskira patalpa laisvalaikio inventoriui rūsyje, o esantiems viršutiniuose aukštuose - stogo terasos.

      CLASSIC apartamentai yra didesnėse vilose (DO, RE, FA) ir turi mažiau ploto. Židiniai ir namų SPA (sauna ir sūkurinė vonia) bus įrengti ne visuose apartamentuose, o vieta laisvalaikio inventoriui priklausys bendroje rūsio patalpoje.

      Vila MI kategorizuojama kaip CLASSIC+ ir yra tarpinis variantas tarp ELITE ir CLASSIC kategorijų.


      --------------------------------------------------------------------------------


      Iki rakto
      Apartamentai bus „iki rakto“ paruošti patogiam gyvenimui ar poilsiui. Unikalų jų interjerą projektuos profesionalūs dizaineriai, pilnos apdailos procesą prižiūrės profesionalai, virtuvėse bus sumontuoti kokybiški baldai ir buitinė technika, įrengtos vonios su šviestuvais. Apartamentų šilumos, elektros ir vandens sąnaudos bus apskaitomos individualiai, o šildymo ir kondicionavimo sistemas bus galima reguliuoti nuotoliniu būdu (SMS žinutėmis).


      --------------------------------------------------------------------------------


      Kokybė
      „Saulės sonatos“ apartamentai bus ne kvadratinių metrų skaičius, o skoninga, harmoninga ir jauki erdvė. Vilų statybai bus naudojamos aukščiausios kokybės medžiagos, statybos darbus prižiūrės geriausi savo srities profesionalai. Visi apartamentai turės 3 m aukščio lubas, didelius langus, lodžijas arba balkonus.


      --------------------------------------------------------------------------------


      Automobiliai
      Kvartalo aplinkos netrikdys automobiliai – jie bus laikomi uždaroje, rakinamoje požeminėje aikštelėje, kur kiekvieniems apartamentams skiriama viena parkavimo vieta. Vietą automobiliui galės įsigyti ir komercinių patalpų savininkai.


      --------------------------------------------------------------------------------


      Praktiški sprendimai
      Pagrindinis „Saulės sonatos“ gyventojų rūpestis bus poilsio organizavimas. Administravimu, vilų ir teritorijos priežiūra ir tvarkymu užsiims kvartalo valdytojai.


      --------------------------------------------------------------------------------


      Komercinės patalpos
      Pirmieji penkių vilų aukštai skirti komercinėms patalpoms. Jos bus parduodamos tik tokiam verslui, kuris kels gyvenamosios kvartalo dalies vertę. „Saulės sonatoje“ nebus restoranų ar didelių maisto prekių parduotuvių. Šiuo metu kvartalui numatyti verslai yra grožio ir sveikatos salonas, būtiniausių prekių parduotuvėlė, knygynas, bankas, paštas, kelionių agentūra, advokato biuras. Kiekvienam kvartale įsikūrusiam verslui bus keliami reikalavimai užtikrinti gyventojų ramybę ir patogumą.

      Comment


        Pabuvojau Druskininkuose. Klesti miestas, atrodo, jam krizė negalioja O vat paklaust norėjau, kad bus Taikos 14? Tam rekonstruojamam pastate? Gal praleidau...

        Comment


          Parašė RHCP@ Rodyti pranešimą
          Pabuvojau Druskininkuose. Klesti miestas, atrodo, jam krizė negalioja O vat paklaust norėjau, kad bus Taikos 14? Tam rekonstruojamam pastate? Gal praleidau...
          Trumpas atsakymas: Sanatorijos "Lietuva" rekonstrucija.

          Ilgas atsakymas:

          www.druskonis.lt, 2004 m. lapkričio 26 - gruodžio 2 d. Nr. 48 (771)

          “Achema“ nusitaikė į “Lietuvą“

          Poilsis baigėsi investicijomis

          Nuolatinės vieno turtingiausių Lietuvos žmonių Bronislovo Lubio atostogos „Lietuvos“ sanatorijoje baigėsi dešimtimis milijonų vertinamu sandėriu. Kol kas tai vadinama sanatorijos nuoma, tačiau su ateities perspektyva šį sveikatingumo fabriką privatizuoti lengvatinėmis sąlygomis. Viešo konkurso būdu sanatorija „Lietuva“ didžiąją dalį patalpų išnuomojo B.Lubio vadovaujamam koncernui „Achemos grupė“ ir taip suteikė jam pirmenybę ateityje sanatoriją įsigyti tiesioginių derybų būdu.
          Anot šalies žiniasklaidos, privatizavimo specialistai tvirtina, kad tai kur kas lengvesnis ir palankesnis būdas investuotojui įsigyti objektą, nei dėl jo kautis viešajame konkurse.
          Pasak advokatų, jei „Achemos grupė“ į sanatoriją investuos bent 51 proc. bendros turto vertės, tai paskelbus sanatorijos privatizavimą, koncernas turės pirmenybę objektą privatizuoti be konkurso.
          „Lietuva“ gruodžio 15 dieną planuoja pasirašyti visus reikiamus dokumentus ir 30-čiai metų savo baseiną, gydyklą, garažą bei vieną iš pastatų - „vyriausybiniu korpusu“ vadinamas patalpas prie Nemuno ir Ratnyčėlės upelio perleisti koncernui „Achemos grupė“.

          Sprendimas – dėl lėšų

          Koncerno skaičiavimais, patalpoms kapitaliai atnaujinti reikės 20-25 mln. Lt ir tai dar gali būti ne riba. Nekilnojamojo turto registro duomenimis, visų sanatorijos pastatų vidutinė rinkos vertė yra apie 9,5 mln. litų.
          „Lietuva“, Valstybės turto fondo duomenimis, kol kas neįtraukta į Vyriausybės patvirtintą privatizuojamų objektų sąrašą. 100 proc. „Lietuvos“ akcijų valdo Vyriausybės kanceliarija.
          „Išnuomota tik dalis sanatorijos patalpų, todėl, jeigu bus poreikis, tai nesutrukdys bendrovės privatizuoti. Kol kas pasirašomose sąlygose šis aspektas nenumatytas“, - sakė Vyriausybės Ūkio skyriaus vedėjas Jonas Šniaukšta.
          Anot „Lietuvos“ direktoriaus Algimanto Šiaučiulio, sprendimas nuomoti dalį patalpų buvo priimtas dėl lėšų trūkumo: bendrovė neturi pinigų pastato rekonstruoti, o jis neremontuotas jau 35 metus.
          „Lietuvos“ patalpų nuoma domėjosi Druskininkų gydyklas rekonstravusi statybų bendrovė „Skirnuva“, tačiau „Achemos grupė“ buvo vienintelė, kuri pateikė dokumentus dėl dalies sanatorijos pastatų nuomos.

          Aikštelė – ne tik miestui

          A.Lubio „Achemos grupė“ šįmet gegužę atidarė rekonstruotą „Druskininkų“ viešbutį, į kurį investuota beveik 10 mln. Lt. Netrukus šalia viešbučio, prie pat klebonijos, buvo nugriautas dviejų aukštų avarinės būklės pastatas, o jo gyventojai „Achemos“ lėšomis iškeldinti į nupirktus butus. Šioje vietoje pradėjus statyti modernią kelių aukštų automobilių stovėjimo aikštelę, tapo aišku, kad B.Lubio interesai Druskininkuose kur kas rimtesni nei oficialiai tuomet įvardytas kilnus noras padėti kurortui išspręsti mašinų parkavimo problemą. Akylesni druskininkiečiai suprato, jog Druskininkų senamiestyje kuriama patogi infrastruktūra ne tiek 93-jų vietų viešbučiui, kiek masyviam sveikatingumo ir gydymo centrui. Rekonstruotos „Lietuvos“ gydyklos, baseino kompleksas taps rimtu konkurentu „Druskininkų gydyklai“, „Draugystei“, „Vilniui“.

          Norų istorija

          „Lietuvos“ sanatorija privatizavimo audroje išsilaikė kaip tikras mohikanas. Nors kalbų būta apsčiai, šios gydymo įstaigos taip niekam ir nepavyko įrašyti į valstybės turto pardavimo programą. 2001-aisiais tam nepritarė Savivaldybė, mat tuomet nekilnojamasis turtas Druskininkuose neturėjo jokios paklausos, mažai kam rūpėjo ir pusvelčiui pardavinėta „Sūručio“ sanatorija. Kibirkštys dėl „Lietuvos“ kilo 2002-aisiais, kai buvo viešai prabilta apie Alytaus apskrities viršininko administracijai priklausiusios sanatorijos „Vilnius“ bankrotą. Kaip paaiškėjo, apskritis visiškai nesirūpino jai primestu objektu.
          Tuomet „Vilnių“ savo žinion perėmusi Savivaldybė atsitiktinai sužinojo apie paruoštą Vyriausybės nutarimą į apskrities rankas atiduoti “Lietuvos“ sanatoriją ir ėmėsi žygių sanatoriją perimti savo žinion. 2002-ųjų vasarą Savivaldybė gavo Ūkio ministerijos raštą, siūlantį apsispręsti ir perimti UAB “Lietuvos” sanatorijos akcijas valdyti, naudoti bei disponuoti patikėjimo teise. “Mūsų sanatorijos ūkinė-finansinė būklė stabili, todėl miestui keblumų nesukelsime”, - tuomet Savivaldybės tarybos posėdyje kalbėjo UAB “Lietuvos” sanatorija direktorius A.Šiaučiulis. Jis užtikrino, jog 350 vietų turinti sanatorija, kurioje dirba 136 druskininkiečiai, nuolat užpildyta ne mažiau kaip 60 proc. ir daugiausia čia gydosi vadinamieji komerciniai ligoniai. 2002-aisiais Tarybos nariai vieningai nusprendė perimti valdyti “Lietuvos” akcijų paketą, tačiau ši akcija prilygo šauksmui tyruose. Miestui sanatorijos niekas neatidavė. Kalbinti Tarybos nariai tuomet pusbalsiu juokavo, jog „Lietuvą“ nuo vietinio anstato greičiausiai išgelbėjo Prezidentu išrinktas R.Paksas, kurio partijos Druskininkų skyriaus pirmininku ir buvo sanatorijos vadovas. „Lietuva“ šeimininko – Vyriausybės kanceliarijos, tuomet taip ir nepakeitė.

          Siūlys ir pramogas

          Šįmet spalį „Lietuvai“ viešai paskelbus konkursą apie atskirų sanatorijos objektų nuomą, kalbėta, jog realiausiu kandidatu turėtų būti B.Lubio „Achemos grupė“. Nuomos konkursui su minimaliomis 15 mln. Lt investicijomis buvo duotos 8 darbo dienos dokumentams pateikti. Abi bendroves sieja ne tik artima kaimynystė. „Lietuvos“ direktoriaus pavaduotojos Vilmos Žibūdienės vyras yra „Achemos grupei“ priklausančio viešbučio „Druskininkai“ direktorius.
          Kaip atrodo šios nuosavybės permainos iš Savivaldybės varpinės? „Privatus investuotojas yra kur kas geriau už nežinomybę“, - „Druskonį“ tikino Savivaldybės darbuotojai.
          A.Lubio valdoma „Achemos grupė“ Druskininkuose mato patikimą verslo perspektyvą. Be šių dviejų projektų, sujungsiančių „Lietuvą“ su „Druskininkų“ viešbučiu, M.K.Čiurlionio gatvėje, šalia kavinės „Nostalgija“, dar statomas pramogų centras, kuriame ketinama įrengti 6-8 takelių boulingą.
          „Druskonio“ inf.


          www.druskonis.lt, 2007 m. birželio 15 - 21 d. Nr. 24 (904)

          “Lietuva” - parduota

          Praėjusį ketvirtadienį, birželio 7 d., Valstybės turto fondas (VTF) B.Lubio vadovaujamai bendrovei “Achema” už 31 mln. Lt pardavė “Lietuvos” sanatoriją. Aukcione dalyvavo trys pirkėjai, o laimėjo pasiūlęs didžiausią kainą. Pradinė sanatorijos kaina nesiekė 20 mln. Lt. Naujieji “Lietuvos” savininkai sanatorijos paskirties keisti neketina.
          nuo.ma >>>

          Comment


            JĖGA! Druskininkai is Rising! Ne šnekom, o darbais ir pritraukiamom investicijom tuoj Druskininkai taps tikru perlu!

            Comment


              REGISTRŲ CENTRAS, VĮ Alytaus filialas, Druskininkų skyrius

              REGISTRŲ CENTRAS, VĮ Alytaus filialas, Druskininkų skyrius.

              Statybos jau greit baigsis.

              Nuotraukos iš statybų aikštelės (2008.11.16):



              nuo.ma >>>

              Comment


                "Saulės sonatos" statybos - nieko naujo... (2008.11.16):



                nuo.ma >>>

                Comment


                  Tiltas per Nemuną

                  Tilto per Nemuną statybos, vaizdai nuo Druskininkų vandens parko pusės (2008.11.16):





                  nuo.ma >>>

                  Comment


                    Oho, geras, Druskininkams tikrai krizė nėmotais.. Beje puikūs fotoreportažai, Carpenter.
                    Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

                    Comment


                      Ačiū už atnaujinimą. Smagu žiūrėt kaip darbai vyksta mylimam mieste.

                      Comment


                        "Saulės Sonatos" statybos atgaivintos ir tęsiamos toliau
                        "Lietuvos" sanatorijos rekonstrukcija taip pat įsibėgėja (beje po rekonstrukcijos ji vadinsis "Grand SPA Lietuva"). Šiuo metu rekonstruojamas konferencijų centro ir gydyklų korpusai, greitai bus pradėta ir pagrindinio korpuso rekonstrukcijos, bei požeminės automobilių stovėjimo aikštelės statybos darbai. O netolimoje ateityje, jei ekonominė krizė labai neužspaus, bus statomas didelis penkių žvaigždučių viešbutis Nemuno ir Radnyčėlės upių santakoje
                        Šiuo metu neturiu, bet vėliau galėsiu įmest keletą nuotraukėlių.

                        Comment


                          Vila Mineral statybos jau gal baigtos ?

                          Comment


                            Ne ji dar tvarkoma ir baigiami paskutiniai darbai

                            Comment


                              Dar vienas projektas

                              http://www.druskonis.lt/beta/index.php?id=kulturos

                              Comment


                                Apsilankiau Skirnuvos puslapyje. Prie "vystomu projektu" radau UAB sveikatingumo centro "Radnyčėlė" (V. Kudirkos 45 ) rekonstrukcijos projekta. Ka druskininkieciai galetu papasakot apie sio objekto statybas?

                                Comment


                                  Statybos sėkmingai ir toliau vyksta.

                                  Comment


                                    o kaip del "Lietuvos" sanatorijos, kuria nusipirko Achema? Vyksta kas?

                                    Comment


                                      Parašė mamamia Rodyti pranešimą
                                      Apsilankiau Skirnuvos puslapyje. Prie "vystomu projektu" radau UAB sveikatingumo centro "Radnyčėlė" (V. Kudirkos 45 ) rekonstrukcijos projekta. Ka druskininkieciai galetu papasakot apie sio objekto statybas?
                                      http://www.miestai.net/forumas/showp...6&postcount=61
                                      Pagal adresą tai yra Achemos grupės projektas "SPA Druskininkai", kuris jau seniai baigtas.

                                      O šalia esanti "Lietuvos" sanatorija taip pat po truputį dalimis rekonstruojama.
                                      nuo.ma >>>

                                      Comment


                                        Buvusi Lietuvos sanatorijos vila "Preidentas"
                                        Attached Files

                                        Comment


                                          Lietuvos sanatorijos vilos "Prezidentas" rekonstrukcija



                                          Paskutinis taisė SAULIUS; 2008.12.10, 02:52.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X