Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Druskininkuose

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Šiaip palyginimui:
    „Systemair“ pasirašė ketinimų protokolą dėl naujos vėdinimo įrangos gamyklos steigimo Ukmergėje. Į naują gamyklą švedų kompanija „Systemair“ investuos 14,5 mln. Lt ir sukurs 70 naujų darbo vietų.
    Ir šiaip:
    Kaip skelbiama, „Barclays“ antrinė įmonė „Barclays Technology Centre“ iš Lietuvos Vyriausybės gaus iki 1,75 mln. eurų (6,042 mln. litų) paramos. Anot M. Majausko, iš viso šiame centre ketinama įdarbinti 500 žmonių.
    Paskutinis taisė zajcik; 2010.05.22, 22:05.
    "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

    Comment


      "Snoras" teikia paskolą Druskininkų kalnų slidinėjimo kompleksui

      Lietuvos komercinis bankas „Snoras“ teikia paskolą Druskininkuose statomam vienam didžiausių Europoje uždarų kalnų slidinėjimo kompleksų, kuriam bus suteiktas „Snoras Snow Arena“ pavadinimas.

      Comment


        tas pats tik iš delfio
        http://www.delfi.lt/archive/print.php?id=32884353

        Druskininkuose dar šiais metais duris atvers įspūdingas žiemos pramogų kompleksas, jau turintis naują vardą – „Snoras Snow Arena“. Bendra objekto vertė siekia 98 mln. Lt, iš kurių 58 mln. Lt banko „Snoras” finansuojama dalis, 40 mln. Lt – Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos, informuoja bankas.

        Comment


          Labai norėčiau tikėti, bet kažkodėl manau, kad sunkiai įgyvendinamas planas šiems metams ruošti slides..

          Comment


            Dar šiek tiek naujovių

            http://www.druskonis.lt/beta/index.php?id=miesto_zinios

            Comment


              Pradėta Gydyklų parko rekonstrukcija

              Pradėta Gydyklų parko rekonstrukcija

              http://www.druskininkai.lt/index.php/lt/83110/

              2010-07-02

              Įgyvendinant Lietuvos - Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programą Druskininkuose pradėta senųjų Gydyklų parko rekonstrukcija. Šiuo metu vyksta pėsčiųjų takų ardymo darbai, vėliau visoje parko teritorijoje bus įrengti nauji takai, suoliukai poilsiui ir apšvietimas, atnaujintos visos parko vejos, pasodinti nauji želdiniai ir gėlynai, visiškai rekonstruotas „Grožio“ šaltinis. Pagal projektą taip pat planuojama sutvirtinti Nemuno upės krantinės šlaitus, tarp Vilniaus alėjos ir „Europa Royale“ viešbučio įrengti centrinį parko fontaną, atlikti kitus darbus.

              Savivaldybės meras Ričardas Malinauskas pasidžiaugė, kad gavus finansavimą bendram Druskininkų ir Augustavo miestų parkų atnaujinimo projektui įgyvendinti, už beveik 7 milijonus litų programos lėšų bus sutvarkyta aplinka. „Tai miesto centrinis parkas, todėl sutvarkyti jį privalome – juk tai ir Druskininkų veidas. Visai šalia Druskininkų gydykla, Vandens parkas, viešbučiai, Nemuno prieplauka – objektai, kurie pritraukia didelius poilsiautojų srautus. Tad šio parko sutvarkymas yra būtinas“, - kalbėjo meras R. Malinauskas, paklaustas apie šio projekto svarbą. Senųjų gydyklų parkas taip pat yra viena iš tinkamiausių vietų kurorte panaudoti gamtinius išteklius sveikatinimui, kultūrinio ir pramogų turizmo plėtrai.

              Užbaigus parko atnaujinimo darbus, šalia Nemuno esanti alėja bus pavadinta karaliaus Žygimanto Augusto vardu, o Druskininkų vardas bus suteiktas Augustavo centrinėje aikštėje esančiai alėjai. Miestų parkuose taip pat numatyta įrengti informacinius terminalus, skirtus teikti informaciją apie Augustave ir Druskininkuose vykstančius renginius. Ateityje planuojama sukurti ir naują tradiciją bei organizuoti Druskininkų dienas Augustave ir Augustavo dienas Druskininkų kurorte – taip bus vykdomi kultūriniai mainai tarp dviejų miestų.
              nuo.ma >>>

              Comment


                Lietuva prasideda nuo Druskininkų

                Liepos pirmąjį savaitgalį gausus druskininkiečių ir į Druskininkus atvykusių poilsiautojų būrys ne tik dalyvavo renginiuose, skirtuose Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai bei Žalgirio mūšio šešių šimtų metų jubiliejui paminėti, bet ir stebėjo kurorte aktyviai tęsiamus ar naujai pradėtus darbus. Šiemet kurortas vėl džiugina išpuoselėta aplinka, siūlomų paslaugų kokybe ir grandioziniais projektais, sėkmingai virstančiais realybe.

                Kuriama patogi infrastruktūra

                Druskininkai – žalias miestas. Įsikūręs pušynuose, kurortas atvykstančius svečius stebina grynu oru, švara ir ramybe. Druskininkų infrastruktūros plėtrai, gyventojų ir svečių saugumui bei patogumui pastaraisiais metais skiriamas ypatingas dėmesys.

                „Visame kurorte įrengtos ne tik vaizdo stebėjimo kameros, bet, siekiant didinti eismo saugumą ir tobulinti eismo sąlygas, per ateinančius metus bus modernizuota transporto infrastruktūra: atnaujintos beveik visos kurorto gatvės, pakeistos šaligatvių dangos, pagerintas apšvietimas“, - kalbėjo savivaldybės meras Ričardas Malinauskas. Kaip ir kiekvienais metais, šią vasarą kurorte gausu ryškiaspalvių gėlynų bei žaliuojančios augmenijos.

                Įgyvendinant Lietuvos - Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programą Druskininkuose pradėta senųjų Gydyklų parko rekonstrukcija. Šiuo metu miesto centre vyksta pėsčiųjų takų ardymo darbai, vėliau visoje parko teritorijoje bus įrengti nauji takai, suoliukai poilsiui ir apšvietimas, visiškai atnaujintos parko vejos, pasodinti nauji želdiniai ir gėlynai, rekonstruotas „Grožio“ šaltinis. Pagal projektą taip pat planuojama sutvirtinti Nemuno upės krantinės šlaitus, įrengti centrinį parko fontaną, atlikti kitus darbus. Savivaldybės meras Ričardas Malinauskas pasidžiaugė, kad gavus finansavimą bendram Druskininkų ir Augustavo miestų parkų atnaujinimo projektui įgyvendinti, už beveik 7 milijonus litų bus sutvarkyta aplinka.

                „Tai miesto centrinis parkas, todėl sutvarkyti jį privalome – juk tai ir Druskininkų veidas. Visai šalia - Druskininkų gydykla, Vandens parkas, viešbučiai, Nemuno prieplauka – objektai, kurie pritraukia didelius poilsiautojų srautus. Tad šio parko sutvarkymas yra būtinas“, - sakė meras R. Malinauskas, paklaustas apie šio projekto svarbą. Senųjų gydyklų parkas taip pat yra viena iš tinkamiausių vietų kurorte panaudoti gamtinius išteklius sveikatinimui, kultūrinio ir pramogų turizmo plėtrai.

                Įsigaliojus sutarčiai su nauju keleivių vežėju miesto ir priemiestiniais maršrutais, kurorte sėkmingai pradėti naudoti nauji autobusai, pagerėjo klientų aptarnavimo kokybė, pradėta diegti efektyvi maršrutų, bilietų platinimo ir panaudojimo sistema. Jau liepos viduryje po miestą kursuojančiose moderniose, tvarkingose ir kurorto simboliais paženklintose autotransporto priemonėse turėtų pradėti veikti švieslentės. Jose bėgančia eilute bus informuojama, koks tai maršruto numeris ir maršruto pavadinimas. Ketinama įgyvendinti ir ambicingesnius planus: įrengti keletą visuomeninio transporto laukimo paviljonų su informavimo ekranais. Juose keleiviai realiu laiku galėtų matyti, kur jiems reikiamu maršrutu važiuojantis autobusas yra ir po kiek laiko jis bus būtent toje stotelėje. Taip pat ekrane galima bus išvysti visą miesto schemą su pažymėtais autobusų maršrutais ir stebėti, kaip gatvėmis juda autobusai. Savivaldybės vadovai jau planuoja, kaip šiuos stotelėse įrengtus ekranus panaudoti miesto bei jame vykstančių renginių reklamai. Dar viena naujovė – elektroniniai bilietai, turintys dideles panaudojimo ir pritaikymo galimybes.

                Ateityje grožėtis kurorto panorama ir daugiau kaip kilometro atstumą tarp Vandens pramogų parko ir Uždarų kalnų slidinėjimo trasos bus galima įveikti kalnų keltuvo pagalba. Taip pat planuojama užbaigti jau pradėtą statyti naują tiltą per Nemuną, kuris palengvins susisiekimą su didžiausiais kurorto objektais, o aplinkkelis ir toliau padės saugoti aplinką: sumažės transporto eismas ir spūstys mieste, triukšmas, automobilių išmetamųjų dujų kiekis.

                Žiemos pramogų svetur ieškoti nereikės

                Jau greitai slidinėjimą mėgstantiems lietuvaičiams neprireiks važiuoti į Slovakiją, Šveicariją, Austriją ar kitas slidinėjimo kurortais garsėjančias šalis. Tai, kas pavergs slidinėjimo entuziastų širdis ir vers jas smarkiau plakti ištisus metus, tai, kas pagal techninių parametrų visumą pateks į pasaulio geriausiųjų penketuką ir privers patikėti stebuklu - Druskininkų slidinėjimo centras SNORAS SNOW ARENA su uždara ir atvira slidinėjimo trasomis, planuojama, bus atidarytas dar šią žiemą.

                „Kalnų slidinėjimo trasos paskatins tiek atvykstamąjį, tiek vidaus turizmą, o Druskininkų kurortas įgis itin didelę traukos jėgą, nes čia vienu metu bus galima pasidžiaugti tiek vasaros, tiek žiemos poilsio teikiamais malonumais“, - sakė projekto idėjos autorius Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas. Jis taip pat pasidžiaugė dar 2006 m. atidarytu ir sėkmingai gausų būrį klientų aptarnaujančiu Druskininkų vandens parku.

                Visus metus veiksiantis žiemos pramogų kompleksas „Snoras Snow Arena“ - pirmasis ir vienintelis toks objektas Baltijos regione. Bendra slidinėjimo trasų objekto vertė siekia 98 milijonus litų, iš kurių 58 mln. finansuoja bankas „Snoras", 40 mln. - Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos.

                Pušynų apsuptame 8 hektarų plote tilps viskas, ko ieško išrankiausi pramogų, poilsio ir naujovių gurmanai: net kaitriausią vasaros dieną neištirpstantis sniegas, vandeniu nepavirstantis ledas ir užburiantis greitis, lekiant nuo aukštų kalnų. Vienu metu po vienu stogu apie 1000 lankytojų čia galės džiaugtis visais įmanomais žiemos malonumais: čiuožti slidėmis, rogėmis, šėlti su snieglentėmis, vaikams siausti sniege , ateityje ir čiuožti pačiūžomis, žaisti ledo ritulį, o atokvėpio akimirką mėgautis masažu ir kvapnia arbata, linksmintis sniego kavinėse ar baruose.

                Žiemos pramogų kompleksas Druskininkuose įrengiamas išanalizavus geriausią kitų šalių patirtį, įvertinus jų klaidas ir pasitelkus naujausias technologijas bei lietuvišką išmonę ir sumanumą. Šiuo metu pasaulyje yra apie 50 uždarų slidinėjimo centrų. Daugiausia jų – apie 30 – įrengta Europoje. Juos turi ir JAV, Japonija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Australija, Naujoji Zelandija, Malaizija, Singapūras, Indija, Pietų Korėja. Nuo šiol tarp šių valstybių – ir Lietuvos vardas.

                Miesto paplūdimys virsta parku

                Kitąmet poilsio zona prie Vijūnėlės tvenkinio, kurį druskininkiečiai geriausiai žino kaip miesto paplūdimį, pavirs didžiuliu parku. Savivaldybė paskelbė pradėjusi dviejų investicinių projektų, kurių bendra vertė – 4 mln. litų, įgyvendinimą. Pastaruoju metu vyksta intensyvūs Vijūnėlės tvenkinio valymo darbai, pakrantėse pūpso kalnai juodo dumblo.

                „Šis tvenkinys yra vienas patraukliausių kurorto centre esančių ir lankomų poilsio vietų, pritaikytas rekreacijai ir žuvininkystei, - teigia meras Ričardas Malinauskas. – Išvalius dumblą, sutvarkius pelkėjančias pakrantes, čia bus sukurta saugi ir estetinė aplinka“. Bus atnaujintas Vijūnėlės parkas: rekonstruoti seni ir nutiesti nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengtos poilsio ir kavinių aikštelės, sanitariniai mazgai, tinklinio aikštelės, vaikų žaidimo aikštelė, paplūdimio lieptai, poilsio suolai, atnaujintas paplūdimys, atkurta žalioji veja ir pasodinta nauja augmenija.

                Ir toliau įgyvendinami projektai

                Druskininkų savivaldybės pastangomis 6 mln. Lt. suma bus skirta Jaunimo užimtumo centro renovacijai. 15 proc. šios sumos skirs savivaldybė, likusi dalis – Europos Sąjungos parama. Lėšos gautos bendradarbiaujant su Lenkijos Augustavo miestu ir įgyvendinant projektą „Pasienio kultūros infrastruktūros ir bendradarbiavimo tarp Druskininkų ir Augustavo plėtojimas“.

                „Atnaujinus Jaunimo užimtumo centro patalpas, jos neabejotinai taps Savivaldybės vaikų ir jaunimo laisvalaikio praleidimo, įvairių kultūrinių, pažintinų ir pasienio bendradarbiavimo renginių traukos centru. Centras turės puikias sąlygas veiklai plėsti, ieškoti naujų būdų ir galimybių spręsti jaunimo problemas“, - kalbėjo savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

                Jaunimo užimtumo centre bus sudarytos galimybės atsiskleisti įvairiems jaunimo pomėgiams ir kūrybinei veiklai, skatinti pasienio jaunimo bendradarbiavimą, neformalų ugdymą, iniciatyvumą, pilietiškumą, aktyvumą. Tuo tarpu nauji jaunimo kultūriniai ryšiai prisidės prie bendrų projektų įgyvendinimo ir pasienio regiono jaunimo kultūros plėtros.

                Kurorte gausu laisvalaikio praleidimo būdų: dviračiai, ekskursijos garlaiviu ir kateriu, biliardas, boulingas, lauko ir stalo tenisas, nuotykių parkai ir kita. Įvairaus spektro pramogos bus išplėstos netoli Druskininkų, natūraliame vaizdingame pušyno ir smėlingų kalvų kraštovaizdyje jau pradėtu įrengti Golfo lauku su 18 duobučių. Visus metus kurorte aktyviai organizuojami kultūriniai ir pramoginiai renginiai. Buvusios sanatorijos patalpose planuojama įrengti Kultūros, konferencijų, viešbučio kompleksą su naujomis teatro ir kino salėmis, repeticijų ir administracinėmis patalpomis.

                Kurorte statomo didžiausio šalyje ir pasaulio standartus atitinkančio Sportininkų rengimo ir reabilitacijos centro, natūralių kurorto gamtinių išteklių dėka sportininkai iš Lietuvos ir kitų valstybių ne tik atgaus jėgas, bet ir stebins aukštais pasiekimais tarptautinėse varžybose. Sportininkų rengimo centro Druskininkuose statybai skirtas 9,9 ha. žemės sklypas pietrytinėje Druskininkų miesto dalyje. Numatyta pastatyti sujungtus skirtingos paskirties pastatus už 30 mln. litų. Siekiant gerinti susisiekimą su kurortu, bus rekonstruotas prieš kelis dešimtmečius sėkmingai eksploatuotas, šiuo metu tik epizodiškai, mėgėjų reikmėms naudojamas Druskininkų aerodromas.

                Comment


                  Didokas atnaujinimas is Druskininku! Nespėjau visko apibėgti ir namuose sutvarkyti nuotrauku(saulė buvo netinkama nuotraukų kokybei... ), tačiau bendrą vaizdą galima susidaryti.

                  Pradėkime nuo neseniai rekonstruoto ,,Lietuva" viešb.(dabar ,,Grand Spa Lietuva") ir Ratnyčėlės gydyklų:



                  Paliktas korpuso eksterjeras:



                  Naujasis konferencijų centras:



                  ,,Druskininkai" viešbutis:



                  Vidinė pusė:



                  ,,Grand Spa Lietuva" viešbutis, gydyklos ir ,,Druskininkai" viešb. sujungti tilteliais:



                  Gydyklų vaizdas:





                  Jaukus kampelis:

                  Comment


                    Asmeniškai atrodo vykęs projektas šalia vandens parko(Laisvės a.):







                    Visai netoli irgi neseniai baigti ,,Kosčiuškos 12". Saulė buvo labai nedėkinga...:







                    Kita pusė:



                    ,,Saulės sonata" merdi:





                    Bibliotekos vietojevis dar vykstantys darbai. Turbūt čia ji ir bus, nes šalia paliktas bibliotekos ženklas. Gal kas daugiau žino?:





                    Šiek tiek keli senesni projektai Druskininkų g.:





                    Kaip visiems žinia, mieste vyksta intensyvūs gatvių rekonstrukcijos darbai, kuriuose dirba trys įmonės. Labai keista, jog išsrausė vos ne visą miestą, o kuo greičiau sutvarkyti neskubama...? Vietiniai pasakojo, jog vieni sukloja trinkeles, o tada kita įmonė atvažiuoja ir viską išardo, nes čia reikėjo pakloti kažkokius komunikaciniu tinklus. Keli vaizdai:

                    Gardino gatvė:



                    Nuo tiltelio link ,,Kolonados":



                    Toliau Nemuno krantine link ,,Grožio šaltinio":






                    Čia pat ir naujasis restoranas- klubas ,,SOHO":





                    Comment


                      Ir statomas tiltas:





                      Comment


                        Parašė Sinouku Rodyti pranešimą
                        Ir statomas tiltas:

                        Atvaizdas


                        Atvaizdas


                        Atvaizdas
                        saunus atnaujinimas, butu dar labai malonu pamatyti kas su slidinejimo trasomis vyksta

                        Comment


                          Gaila tik, kad šalia Lietuvos viešbučio , nebeliko fontano, labai mieste trūksta fontanų.

                          Comment


                            Ju truksta visoje lietuvoje...

                            Comment


                              Parašė SAULIUS Rodyti pranešimą
                              Gaila tik, kad šalia Lietuvos viešbučio , nebeliko fontano, labai mieste trūksta fontanų.
                              Prieš tvarkymą tas fontanas buvo apleistas, o dabar ten įrengė po žeme požemine automobilių aikštelę. Galvojau, kad bent koks bus, tačiau...

                              Comment


                                Įvažiuojant į Druskininkus iš Vilniaus ar Kauno pusės nuo kelio ženklo "Druskininkai" iki "Statoil" degalinės jau paklota nauja asfalto danga, baigiami tvarkyti kelkraščiai. Tačiau kelių šimtų metrų atkarpa nuo armėnų šašlykinės iki miesto kelio ženklo "Druskininkai" taip ir liko nepaliesta (lopas ant lopo), matyt, ta kelio atkarpa turi kitą prižiūrinčią instanciją...

                                Comment


                                  2010-07-24



                                  Comment


                                    Druskininkų "RASA" statosi sandėlį. Nuotrauka daryta prieš savaitėlę.
                                    Attached Files

                                    Comment


                                      Bendri projektai – galimybė miestams atsinaujinti





                                      Delfi.lt
                                      Paskutinis taisė P`q; 2010.07.29, 23:46.

                                      Comment


                                        Kaip gyvena Druskininkai, gal kas foto iš vykdomų projektų?

                                        Comment


                                          o su šiuo projektu vyksta kas? http://www.rastudija.com/main.php/id...ang/1/prid/472

                                          Comment

                                          Working...
                                          X