Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Ignalinoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • milashius
    replied
    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
    Ir ten puspročiai dirba, pakabinti tinkamą dviračių/pėsčiųjų tako ženklą neįveikiama užduotis.
    Bent jau trinkelės išilgai sudėtos, dviratininkai įvertins, ypač tie, kurie palei Konstitucijos prospektą Vilniuje važinėja

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Ir ten puspročiai dirba, pakabinti tinkamą dviračių/pėsčiųjų tako ženklą neįveikiama užduotis.

    Komentuoti:


  • Vilkas
    replied
    Parašė doncius Rodyti pranešimą
    O gal foto turi, būtų idomu pamatyti?

    Dešinėj aptiniam kampe dar matyti naujos krepšinio aikštelės.

    Komentuoti:


  • Vilkas
    replied
    Ignalinos mieste turbūt dar niekada nebuvo tokios darbų gausos – tvarkomos gatvės, šviečia naujos spalvingos šaligatvių, dviračių ir pėsčiųjų takų dangos, gražėja viešosios erdvės, toliau renovuojami viešųjų įstaigų pastatai, įsibėgėjo daugiabučių modernizavimas. Atnaujinta ignaliniečių bei miesto svečių mėgstama pasivaikščiojimų bei įvairių renginių vieta prie Paplovinio ežero, renovuota krantinė, tiltas, valomas ir pats ežeras. Yra ir šiaip jau nematomų, bet nemažiau reikšmingų pertvarkų – modernizuotos pagrindinės šilumos trasos, vandentiekio ir nuotekų vamzdynai. Nemažai minėtų darbų jau baigta, didelė jų dalis turi būti atlikta iki šių metų pabaigos arba kitąmet.

    Lapkričio 7 d. Ignalinos rajono savivaldybės meras Bronis Ropė apžiūrėjo Ignalinos mieste vykstančius darbus, domėjosi, kaip vyksta svarbių infrastruktūros gerinimo projektų įgyvendinimas. Pirmiausia buvo apvažiuotos jau sutvarkytos Budrių kvartalo gatvės. Pastebėta, kad kitais metais bus baigta renovuoti Budrių gatvė, taip pat planuojami asfaltavimo darbai Girminiuose. Meras pasižiūrėjo, kaip vyksta statybos Lietuvos žiemos sporto centre bei kaip atrodo naujasis dviračių takas, kuris sujungs Švenčionių ir Sporto gatves (projekto vertė apie 600 tūkst. Lt). Dabar takas tiesiamas ant Vilkakalnio kalno.

    Tikimasi, kad ši išvaizdi teritorija taps labiau pritaikyta turizmui ir sportui, padidės netoliese esančio apžvalgos bokšto lankomumas, įdomiu traukos objektu bus ir šioje vietoje kuriamas parašiutininkų rengimo centras. Ateityje planuojama sutvarkyti Vilkakalnio gatvę, įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Kalbant apie dviračių takus, tai dabar tiesiamas nuvingiuos palei Gavaičio ežerą ir susijungs su Turistų gatvėje esančiu ir vedančiu į Palūšę. Tai jau bus kito projekto įgyvendinimo tikslas. Tokiu būdu visi dviračių takai susijungs į bendrą tinklą.

    Mieste baigiamas įgyvendinti europinis projektas „Aukštaičių gatvės Ignalinos mieste kompleksinis sutvarkymas“. Bendra projekto vertė 2 mln. 800 tūkst. Lt. Darbai vyko keliose pagrindinėse miesto centrinės dalies gatvėse - Aukštaičių, Laisvės, Atgimimo, Geležinkelio, Turistų, Bažnyčios bei Juozo Čepulėno. Ignaliniečiai ir miesto svečiai pastebi gerus pasikeitimus. Nauji šaligatviai, pėsčiųjų takai, aikštelės, tvarkomos viešosios erdvės keičia kurortinio miesto veidą. Ypač atsinaujino Juozo Čepulėno gatvė ir šalia jos esanti teritorija, kuri pritaikyta sportui ir poilsiui. Čia įrengtos vaikų žaidimų bei sporto aikštelės, nutiesti nauji takai, pasodinta medelių, pastatyta suolelių. Šalia aukštaičių ir Laisvės gatvių sankirtos paruošta vieta skulptūrinei kompozicijai. Kol kas dar nežinoma, kokia skulptūra čia bus pastatyta, tačiau bus siekiama, kad ji tikrai papuoštų erdvę ir įprasmintų atliktų darbų pabaigą.

    Meras apžiūrėjo šiuo metu Turistų gatvėje vykstančius darbus. Čia nutiesti paviršinio vandens nuvedimo vamzdynai, paklotas pėsčiųjų ir dviratininkų takas, įrengiami nauji šaligatviai. Projektas bus baigtas įgyvendinti iki metų pabaigos.

    Kitais metais pagrindinės miesto centrinės dalies gatvės bus asfaltuojamos, taip pat prasidės miesto vakarinės dalies gatvių rekonstravimo darbai. Jie apims Aukštaičių, Ligoninės, M.Petrausko ir Vasario 16-osios gatves, pritaikant jas augančiam automobilių ir pėsčiųjų eismui. Numatoma gerinti minėtų gatvių dangos kokybę, tvarkyti šaligatvius, įrengti automobilių stovėjimo aikštelę pietinėje Aukštaičių gatvės pusėje, atkarpoje tarp Ligoninės ir M.Petrausko gatvių. Aukštaičių gatvė bus pratęsta nuo sankryžos su M.Petrausko gatve iki Turistų gatvės.

    Pastaruoju metu rajone vyksta nemažai įvairių pastatų renovacijos darbų. Vasarą pradėta Ignalinos Česlovo Kudabos pagrindinės mokyklos pastato renovacija - šiltinamas fasadas, modernizuojama šildymo sistema. Pastato apdaila bus mišri, dalis sienų – tinkuotos, kitos padengiamos specialiomis švediškomis plokštėmis. Renovacija, kurios vertė 1 mln. 600 tūkst. Lt , bus baigta kitais metais.

    Rajone neseniai pradėta modernizuoti ir Didžiasalio „Ryto“ vidurinė mokykla (1mln. 200 tūkst. Lt). Statybų nuotaikomis taip pat gyvena Ignalinos mokykla-darželis „Šaltinėlis“. Renovuojamas šios įstaigos Dienos socialinės globos skyrius – tvarkoma jo aplinka ir remontuojamos vidaus patalpos.

    Iš projekto lėšų įsigyta kompiuterinės programinės bei medicininės įrangos, taip pat reikalingų buities prietaisų, videokamera, ekranas, nauji bei neįgaliųjų poreikiams pritaikyti baldai. Centre bus įrengta treniruoklių salė, pastato apsaugos signalizacija. Paklojus šaligatvius, darbininkai imsis vaikų žaidimų aikštelės, pastatys dvi pavėsines. Visa centro teritorija bus aptverta. Centro ugdytiniai ir darbuotojai praeitą savaitę persikėlė į taip pat renovacijos laukiantį pagrindinį darželio pastatą. Visus darbus Dienos centre planuojama baigti š.m. gruodžio mėnesį.

    Meras apžiūrėjo, kaip vyksta Technikos gatvėje esančio bendrabučio pastato renovacija pritaikant jį socialiniam būstui. Čia bus įrengta 10 butų. Ligoninės gatvės šeštajame name socialiniam būstui bus pritaikyti dar du butai.

    Ignalinos rajono poliklinikoje irgi vyksta darbai. Nenaudojamos patalpos pritaikomos naujoms reikmėms. Pirmajame ir antrajame aukšte įsikurs Socialinių paslaugų centras, o trečiajame – Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

    Viena iš svarbių miesto įvaizdį formuojančių vietų yra autobusų stotis. Ji taip pat modernizuojama. Pakeisti pastato langai, durys, pastatas bus apšiltinamas, panaudojant naują efektyvią technologiją bei pluoštinio cemento apdailos plokštes, kurios atsparios įvairiems pažeidimams. Meras susitiko su stoties viršininku Kęstučiu Gaideliu ir aptarė jau padarytus ir numatomus darbus.
    Rajono vadovas taip pat apžiūrėjo, kaip vyksta statybos darbai Ignalinos kultūros ir sporto centre. Čia dar šiais metais bus įrengtos papildomos ekspozicijų erdvės, kurios atsiras vidinį kiemelį prijungus prie esamų muziejaus ir kultūros centro pastatų.

    Vėliau bus modernizuoti šių pastatų fasadai. Taip pat renovacijos laukia ir Ignalinos muzikos mokykla. Pasak mero B.Ropės, užbaigus pagrindinių miesto viešųjų įstaigų pastatų modernizavimo darbus planuojama sutaupyti apie 300 tūkst. Lt. „Šios lėšos niekur nedings, jos bus panaudotos kitiems, gyvybiškai svarbiems dalykams“.
    http://www.ignalina.lt/lit/Lapkricio...e_apziure/5810
    Nesenai po labai ilgos pertraukos apsilankiau Ignalinoje, prisipažinsiu nebepažinau šio savo vaikystės miestelio, bene trečdalis šaligatvių pakeisti visiškai naujais, renovuojami nemažai daugiabučių, ligoninė, mokykla, sutvarkytos viešosios erdvės, didelį įspūdį paliko Paplovinio ežero pakrantės prie Žuvėdros sutvarkymas (deja niekur neradau nuotraukų), paliko tikrai puikų įspūdį, malonu matyti, kad miestelis tvarkosi

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Šit kaip, naujiena idomi...

    Be Europos Sąjungos.... Nekas būtų.
    Paskutinis taisė enigma; 2011.09.20, 22:01.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Ne iš pačios Ignalinos, bet iš rajono. Prie Švenčionių - Ignalinos ir Švenčionėlių - Zablatiškės kelių sankirtos, šalia Didžiasalio (ne to visiems žinomo "Džambulo", bet kito kaimo tuo pačiu pavadinimu, beje, tas kaimas saugomas kaip architektūrinis paminklas).



    Pernai čia dar nieko nebuvo.







    Toliau matyti aerodromo pastatai, bet nenorėjau brautis, kelias uždarytas.





    Vasarą toje vietoje galima pamatyti žemai skraidančius mažus lėktuvus, ties Zablatiškės kaimu net kelio ženklas perspėja dėl lėktuvų (nors nelabai suprantu, kam reikia tokio perspėjimo).

    Komentuoti:


  • HSV
    replied
    Jau pradėta Žiemos sporto centro rekonstrukcija. Iš esmės – naujo centro statyba. Jai iš Europos Sąjungos fondų skirta 8,9 milijono litų. Pagrindinė statybų rangovė - uždaroji akcinė bendrovė AVONA, jau šiemet panaudojo 2,5 milijono litų. Pagal sutartį rekonstrukcijos darbai numatomi užbaigti iki 2013 metų birželio. Tikimasi, kad įkurtuves centras švęs kur kas anksčiau. Po rekonstrukcijos veiks moderni uždara šaudykla. Čia galės treniruotis pajėgiausi šalies biatlonininkai.

    Apie projektą čia: http://www.tiksliforma.lt/lt/projects/116/?page=1

    PS. Kažkaip šioje temoje senokai jokių atnaujinimų nebuvo iš Ignalinos...
    Paskutinis taisė HSV; 2010.12.14, 14:58.

    Komentuoti:


  • _Bead_
    replied
    Parašė doncius Rodyti pranešimą
    O gal foto turi, būtų idomu pamatyti?
    Greitu metu ikelsiu.

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Parašė _Bead_ Rodyti pranešimą
    Stadijonas pabaigtas jau senai
    O gal foto turi, būtų idomu pamatyti?

    Komentuoti:


  • _Bead_
    replied
    Parašė doncius Rodyti pranešimą
    Kaip ten reikalai su stadionu? Gal kas galit foto ideti?
    Stadijonas pabaigtas jau senai

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Kaip ten reikalai su stadionu? Gal kas galit foto ideti?

    Komentuoti:


  • pauliaK
    replied
    Ignalinoje atidaryta moderni gaisrinė
    Penktadienį Ignalinos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba švenčia įkurtuves. Po dvejų su puse metų gaisrinės pastato projektavimo ir rekonstrukcijos darbų statybininkai perdavė šeimininkams simbolinį įkurtuvių raktą. Švenčiant įkurtuves buvo paminėtas ir Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos veiklos 10-metis.

    Rekonstruotoje gaisrinėje sudarytos puikios darbo ir buitinės sąlygos ugniagesiams gelbėtojams bei administracijai, įrengta daugiau garažų gaisrinei technikai.

    Rekonstrukcijos projektas buvo patvirtintas 2006 m. gegužės mėnesį, leidimas statybos darbams gautas liepos mėnesį, o rugpjūtį buvo iškilmingai pašventintas pastatų rekonstrukcijos ir statybos darbų pradžios kertinis akmuo. Rekonstrukcijos projektą parengė Ignalinos UAB „ITIC“, statybos ir rekonstrukcijos darbus atliko AB „Ignalinos statyba“. Jų vertė – per 3,7 mln. Lt.

    Komentuoti:


  • pauliaK
    replied
    /\
    Tai dėk juos čia, ko lauki?

    Komentuoti:


  • Barkstas
    replied
    Jau pasenę kai kurie vaizdai. Turiu ir naujasnių.
    Paskutinis taisė Barkstas; 2007.11.29, 20:41.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Kokybė tai nelabai gera... Dėdėms su kostiumais atrodo gražus ir lygus paviršius, o važiuojant dviračiu tos bangelės labai jaučiasi.

    Komentuoti:


  • history
    replied
    Parašė SPX Rodyti pranešimą
    Kadangi esu gatvių ir magistralių fanatikas, gal yra planai rekonstruot duobėtas gatves?
    Bent viena gerai, kad nutiestas dviraciu takas is Ignalinos i Vidiskes.

    Komentuoti:


  • SPX
    replied
    Kadangi esu gatvių ir magistralių fanatikas, gal yra planai rekonstruot duobėtas gatves?

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Lauksim.

    Komentuoti:


  • _Bead_
    replied
    Bus ir daugiau rengiamų projektų.

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Dėkui. Jau senokai nebuvo žinių.

    Komentuoti:

Working...
X