Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Utenoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Renkamas geriausias Utenos kapinių tvarkymo, koplyčios ir kolumbariumo projektinis pasiūlymas

    Trūkstant laidojimo vietų kapinėse, daugelis savivaldybių ne tik svarsto galimybes statyti kolumbariumus, bet juos ir stato. Kolumbariumų poreikis padidėjo, kai 2011 m. Kėdainiuose pradėjo veikti krematoriumas. Utenos rajono savivaldybės taryba taip pat pavedė Utenos rajono savivaldybės administracijai skelbti architektūrinės idėjos konkursą geriausiam kapinių tvarkymo, koplyčios ir kolumbariumo projektiniam pasiūlymui išrinkti.
    Š. m. rugsėjo 20 d. buvo gauti keturių autorių ar autorių grupių darbai, kurie Utenos rajono savivaldybės administracijos patalpose (Utenio a. 4, I aukštas) jau eksponuojami nuo rugsėjo 24 d. Projektus iki lapkričio 30 d. galima apžiūrėti pirmadieniais-penktadieniais nuo 8.00 iki 17.00 val., o šeštadieniais – nuo 8.00 iki 13.00 val. Kolumbariumų projektai
    Viešas darbų aptarimas, kuriame dalyvaus komisijos nariai ir projektus įvertinsiantis recenzentas, numatytas spalio mėnesį, data bus patikslinta.
    Kviečiame gyventojus artimiausiu metu atvykti į savivaldybės administraciją ir pareikši nuomonę apie labiausiai patikusį darbą.

    Comment


      Klovinių tvenkinys sulauks renovacijos

      Klovinių tvenkinys ant Rašės (Raudesos) upės, jo poilsio zonos per artimiausius kelerius metus turėtų pasikeisti.

      Prieš keturis dešimtmečius įrengtas Klovinių vandens telkinys. Nuo jo ketinta nutiesti požeminius vandens perdavimo tinklus su siurblinėmis. Didžiosios pramonės įmonės (išskyrus mėsos, pieno ir alaus kombinatus) tvenkinio vandenį žadėjo naudoti techniniams reikalams. Trikotažo fabrikas žemiau užtvankos turėjo įsirengęs nedidelę užtvanką ir iš susidariusio telkinio naudojo ir dabar tebenaudoja vandenį.


      Užtvankos vizija. Linos Narčienės ir „Projektų analizės instituto“ nuotraukos


      Didelio projekto, kuris pramonę turėjo aprūpinti vandeniu, nepavyko užbaigti. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, prasidėjus privatizacijai, pramonės pertvarkymui didžiulės įmonės – RMG, Laboratorinių elektros krosnių gamykla arba išnyko, arba jų vietoje atsirado naujos nedidelės su nauja gamybos technologija. Nuo Klovinių tvenkinio tiesti vamzdyną į Pramonės rajoną neatsirado lėšų ir techniniams reikalams vandens poreikis sumažėjo. Prie tvenkinio pradėta kurti poilsio bazę – pastatyti šiukšlių konteineriai, išvietės, šiokie tokie paplūdimiai. Masine rekreacine vieta tvenkinys netapo. Prie jo „išdygo“ keletas individualių namų su privačiomis valdomis, pėstiesiems miesto gyventojams tapo sudėtingesnis praėjimas, poilsio zona priskirta Sudeikių seniūnijai ir prižiūrima tik patenkinamai.

      Nematomi pavojai

      Užtvankos reikalauja priežiūros ir didžiulės kontrolės, nes per pylimą filtruojantis vanduo ją silpnina, dėvisi kiti irigaciniai įrengimai. Gal prieš dešimtmetį tvenkinys dalinai buvo nuleistas, apžiūrėtas pylimas, įrengti pylimo būklės kontrolės įrengimai. Šiais metais UAB „Projektų analizės institutas“ mokslininkai ir ekspertai atliko pylimo ir statinių ekspertizę. Jie nustatė, kad užtvanka gerokai susidėvėjusi, tampa pavojinga miestui, nes hidromazgas aukščiau miesto. Mokslininkai ir ekspertai konstatavo, kad miestui ne kartą grėsė pavojus, nes vandens lygis per polaidžius pakyla iki pavojingo užtvankai lygio. Atėjo laikas, kai užtvanką būtina renovuoti.


      Senąją užtvanką reikia remontuoti

      Apytikriais paskaičiavimais, užtvankos remontas kainuos apie 5 milijonus litų. Pirmojo etapo darbai už vieną milijoną litų turėtų būti atlikti 2014 metais. Rekonstrukcija bus vykdoma 3–4 etapais ir truks apie 5 metus.

      Poilsiui

      Vandens telkinys pramonės rajonui beveik nereikalingas, tiesa, kai kurie verslininkai svajoja įrengti nedidelę jėgainę, kuri gamintų elektros energiją. Šiaip šis nedidelis vandens plotas naudotinas žmonių poilsiui. Ant Klovinių vandens telkinio žiemą susirenka nemažas būrys poledinės žūklės mėgėjų. Vasarą žmonių ateina pailsėti prie vandens, pasimaudyti, aplinkiniuose pušynėliuose grybauja, randa šiek tiek uogų. UAB „Projektų analizės institutas“ ne tik tyrė užtvankos būklę, pasiūlė hidrotechnikos įrengimo atnaujinimo būdus, bet pateikė vizijas poilsio zonos išplėtimui ir jos patrauklumui. Per atnaujintą užtvanką bus nutiestas apšviestas pėsčiųjų takas, siūloma apžvalgos aikštelė. Žemutinėje tvenkinio dalyje prie upelio taip pat siūloma įrengti poilsio zoną su vandens baseinu, krintančio vandens kaskadomis, gerai prižiūrima žalia veja. Žemutinėje dalyje siūloma ir automobilių stovėjimo aikštelė.


      Po rekonstrukcijos atsiras ir naujų poilsiaviečių



      Gal projektuotojai, ruošdami poilsio zonas, jas suplanuos kitaip. Po hidroįrenginių remonto, be abejo, tvenkinys taps saugus, gerai sutvarkytos poilsiavietės vilios žmones. Ši poilsiavietė patraukli pagyvenusiems žmonėms, vaikams, visiems, kurie nesinaudoja automobiliais, o poilsiavietę pasieks pėsčiomis ar dviračiais.

      Šaltinis: http://www.utenoszinios.lt/news.php?readmore=2175

      Comment


        Utenos rajono savivaldybė, Europos Sąjungos lėšomis sutvarkiusi keturias miesto želdinių teritorijas, kurios sudaro apie 50 ha ploto, planuoja tvarkyti dar vieną – Vyžuonaičio parką. Būsimo parko plano rengimą paskatino savivaldybei gyventojų atsiųsti laiškai, nes dalis teritorijos priklauso privatiems šeimininkams.




        Paskelbtas laimėtojas
        Paskelbus atvirą paro projekto idėjų konkursą „Vyžuonaičio parko projektiniai pasiūlymai“, sulaukta aštuonių kraštovaizdžio architektų projektų. Pernai jie buvo eksponuoti Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje, aptarti suinteresuotų gyventojų susirinkime. Projektus recenzavo kraštovaizdžio architektas Eduardas Lozuraitis.

        Vertinimo komisija pirmąją vietą skyrė UAB „Želdiniai“ pateiktam projektui (autoriai Regimantas, Vainius ir Mantas Pilkauskai). Pagal šį projektą numatoma kurti būsimą parką.

        Teks spręsti nemažai problemų
        Rajono savivaldybei reikės išspręsti nelengvas problemas: susitarti su žemės savininkais dėl atskirų plotų nupirkimo, derinti su individualių namų sklypų savininkais dėl takų į parką nutiesimo, esamų gatvių ar takų pertvarkymo, o svarbiausia – surasti finansavimo šaltinius.
        Paprašėme rajono savivaldybės vyr. specialistę Jūratę Paragytę pakomentuoti būsimo parko projektą.

        Individualių namų kvartalai turės savo ežerą ir poilsiavietę
        Utena įsikūrusi Aukštaičių aukštumos Utenos dubumoje, išraižytoje gilių upelių slėnių. 8,2 ha dydžio Vyžuonaičio ežeras telkšo pelkėtame rininiame klonyje. Jo šlaituose trykšta daug šaltinių, o iš ežero išteka Vyžuona, kuri nuteka į šiaurę ir pratekėjusi per Vyžuonų miestelį įteka į Šventąją. Vyžuonaičio ežerą iš rytų ir vakarų supa derlingos moreninės lygumos. Rytiniame paklonyje stovi senoji Utenos dalis su Utenio ir Rinkos aikštėmis. Iš šių aikščių Ežero gatve galima nueiti į nedidelį paplūdimį prie Vyžuonaičio, kuris suspaustas sodybinių namų.


        Vyžuonaičio ežero klonio augmenija bus išsaugota


        Vien tik vandens apsaugos požiūriu Vyžuonaičio ežero klonio šlaituose ir pakrantėse reikėtų turėti daugiau pievų ir miškų, tačiau juridinė ir faktinė padėtis to neleidžia lengvai padaryti.

        Iš miesto prieigos prie ežero liktų Ežero, Birutės ir Šilo gatvėmis.

        Iš pietų pusės parko lankytojai galės ateiti neužstatyto pelkėto klonio pašlaitėmis. Pagal Utenos miesto teritorijos bendrąjį planą, šio klonio dugnas priskirtas Vyžuonaičio parkui. Jame yra drėgnų pievų, pelkaičių, bet išsiskiria ypač vertinga 1,2 ha ploto terasa, kurioje siūlome įrengti sporto aikštyną. Jis labai reikalingas pietinių Utenos gyvenamųjų rajonų žmonių poilsiui ir jaunimo laisvalaikiui.

        Rytiniame Vyžuonaičio paklonyje Vilniaus gatvės atšaka atveda prie šlaito, kurio aukštis nuo ežero paviršiaus siekia 20 m. Šioje vietoje atsiveria puikus vaizdas į ežerą ir kito panašaus Utenoje nėra. Vilniaus gatvės atšaka atsiremia į privačius sklypus, kurie yra sugrąžinti buvusiems žemės šeimininkams. Todėl šiame projekte savivaldybei siūloma išpirkti žemės ruožą parko reikmėms, nutiesti taką, pastatyti suolų, atgręžtų į ežero pusę. Siūloma netoliese įrengti 16 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, o per mišką nutiesti taką į sporto aikštyną. Iš Vilniaus gatvės atšakos numatyta skersai stataus šlaito nutiesti 12 proc. nuolydžio taką į paplūdimį ir sujungti jį su Ežero gatve.

        Poilsiautojams labai reikalingas pėsčiųjų takas Vyžuonos pakrante nuo Kauno ir J. Basanavičiaus gatvių sankirtos iki Birutės gatvės ir įėjimo į Vyžuonaičio parką. Ši dabar apleista vieta nutiesus taką ir sutvarkius želdinius bus patraukli pėstiesiems, nes lygiagrečiai einančia Birutės gatve be šaligatvių važiuoja daug automobilių, todėl pasivaikščiojimui ji mažiau tinkama.

        Takų dangos turėtų skirtis pagal grunto sąlygas ir naudojimo intensyvumą. Centrinėse susibūrimų vietose – pilkų betono trinkelių, atokesnių pasivaikščiojimo takų – žvyro-molio mišinio su betoniniais borteliais, o pašlapusiose vietose – medinių lentų tilteliai.

        Pagrindinė maudymosi vieta yra vakariniame Vyžuonaičio krante, ties Šilo gatve. Čia yra pakankamai erdvus paplūdimys ir jo pakraštyje numatyta pastatyti paviljoną su gelbėtojų bokšteliu, pieno kavine ir tualetu. Pagrindinis viešasis tualetas projektuojamas šalia automobilių stovėjimo aikštelės, nes netoli yra miesto fekalinės kanalizacijos tinklai. Rytiniame ežero krante veikiančiam paplūdimui tektų šalutinis vaidmuo, nes jo paviršius šlaitingas, todėl ne taip patogus ilsėtis. Šalia šio paplūdimio siūloma įrengti nedidelę nuomojamų irklinių valčių prieplauką.

        Mažų vaikų žaidimo sektorius numatytas šiauriniame parko pakraštyje, šalia įėjimo į pagrindinį paplūdimį. Vyresniems vaikams numatyta sumažinto dydžio futbolo aikštė, yra numatytos poilsio aikštelės su suolais iškylautojams.

        Vyžuonaičio ežerą supančiuose medynuose vyrauja pušys, eglyės ir beržai. Projekte numatyta pasodinti lapuočių medžių. Taką palei Vyžuoną apsodinti pavieniais juodalksniais, o sodybų neužimtose durpynėlių vietose sudaryti net ir jų medynėlius. Rytinėse klonio pašlaitėse siūloma sodinti daug paprastųjų ąžuolų, kurie sušvelnintų ten augančių paprastųjų eglių rūstybę. Erdves formuojančiuose krūmynuose numatyta sodinti baltąsias sedulas.

        Comment


          Parkas gerai puošia miestą. Bet kada ateis gatvių ir šaligatvių tvarkymo darbai. Pvz: Dariaus ir Girėno gatvės tvarkymas ir kt. Kai kuriais šaligatviais eidamas avalynę trini, važiuodamas mašina gadini. Tai kam dar vienas parkas, kai yra ir kitur pinigus investuoti kur kasdien vaikšto žmonės ir mašinos važiuoja.

          Comment


            Puiku dėl Vyžuonaičio parko, bet Krašuonos parką dar šiemet turėjo baigti, o nei nepradėjo, o jau planuoja kitą, kažkaip keistai čia. O gatvių prieš žiemą dabar jau tikrai netvarkys, tikėkimės pavasarį jos sulauks to remonto. Tos gatvės Utenoje dar palyginti labai neblogos, be poros išimtinių vietų.

            Comment


              Toliau vyksta buvusio kino teatro "Taurapilis" rekonstrukcijos darbai, įdomu kaip atrodys pastatas, neteko matyti projekto.





              Baigta medinė pakyla šventėms prie Kultūros rūmų, aikštė išklota trinkelėmis, šalia įrengti fontanai (Utenio aikštės analogai).



              Tai pat užbaigta Aušros gatvės atkarpos rekonstrukcija iki parduotuvės "Norfa" prie Dauniškio ežero. Tai pat nutiesti nauji takai pėstiesiems parkelyje prie Kultūros namų.





              Comment


                Utenos r. savivaldybės administracija skelbia atvirą, supaprastintą Utenos mieste esančio Smėlynės parko įrengimo projektų konkursą.
                Konkurso tikslas: Iš konkursui pateiktų projektų atrinkti 3 geriausius Smėlynės parko, kaip viešos poilsio erdvės ir beisbolo aikštelių suplanavimo idėjos, projektus. Pagal laimėjusį projektą bus rengiami techniniai projektai ir kiti reikiami planai.
                Konkurso objektas -Utenos mieste esančio Smėlynės parko projektas, pasiūlymai įrengti beisbolo aikšteles su reikalinga infrastruktūra.
                Projektų pateikimas: Iki 2014 m. spalio 31 d. (penktadienio) 10.00 val.

                Comment


                  Maironio ir Baranausko gatvių kampe pastoliais apstatyta Muzikos mokykla

                  Comment


                    Maironio ir Baranausko gatvių kampe renovuojamas daugiabutis. Dar du namai renovuojami Taikos ir Vaižganto gatvėje, darbus atlieka statybininkai iš Kauno ir Panevėžio. Viso numatyta renovuoti apie 23 namus.





                    Comment


                      Betono sienelė šalia Krašuonos upės Dariaus ir Girėno gatvėje, ši atkarpa pavasario potvynio metu apsemdavo žmonių kiemus ir dalį gatvės.



                      Comment


                        Krašuonos parko teritorija šiuo metu nėra kompleksiškai įrengta, pavasarį upei išsiliejus iš krantų takai užsemiami ir tampa nepraeinami, nėra įrengto apšvietimo, todėl tamsiuoju paros metu nesaugu jame lankytis. Sutvarkius upės krantines ir aplinkines viešąsias erdves, netoli esančių gyvenamųjų kvartalų gyventojams ir miesto svečiams atsirastų patraukli vieta aktyviai pailsėti, pasivaikščioti, pasivažinėti dviračiais ar riedučiais. Be to, Krašuonos parke yra įrengta vienintelė šunų vedžiojimo – dresavimo aikštelė, todėl į jį atvyksta gyvūnų mylėtojai ir turėtojai iš visos Utenos. Be to, planuojama įrengti tiltelį per Krašuonos upelį, pėsčiųjų takelius su apšvietimu. Taip pat būtina įrengti suoliukus, šiukšliadėžes, siekiant užtikrinti tvarką ir švarą viešojoje teritorijoje. Papildomai numatyta įrengti šaligatvius, susijungiančius su automobilių stovėjimo aikštele.















                        Comment


                          Smėlynės parko ir beisbolo aikštelų įrengimo Utenos mieste projektų konkursas



                          Paskelbtas konkursas dar vieno parko įrengimui/sutvarkymui.

                          http://www.lkas.lt/lt/Turinys/kvie%C...-projekt%C5%B3

                          Comment


                            Parašė Mar Rodyti pranešimą
                            Atvaizdas


                            Paskelbtas konkursas dar vieno parko įrengimui/sutvarkymui.

                            http://www.lkas.lt/lt/Turinys/kvie%C...-projekt%C5%B3
                            Smagu!
                            ::Utenos fotogalerija::

                            Comment


                              Toliau vyksta darbai Krašuonos parke, užbaiginėjami takai, tiltai, šviestuvai ir suolai. Krašuonos upės griūvantys šlaitai išgrįsti akmenimis.











                              Comment


                                Šalia Krašuonos parko rekonstruojamas Saulės gimnazijos sporto stadionas.







                                Kai čia mokiausi šis stadionas buvo vienas labiausiai apleistų mieste, apie tokį vaizdą koks dabar tuo metu net ir nesisapnavo. Žaisdavome futbolą smėlio ir piktžolių lauke, bėgome trasa sutrupėjusiu betonu ir asfaltu.

                                Comment


                                  Parašė laimutis Rodyti pranešimą
                                  Toliau vyksta darbai Krašuonos parke, užbaiginėjami takai, tiltai, šviestuvai ir suolai. Krašuonos upės griūvantys šlaitai išgrįsti akmenimis.

                                  Atvaizdas


                                  Atvaizdas


                                  Atvaizdas


                                  Atvaizdas


                                  Atvaizdas


                                  Atvaizdas
                                  Ar bus įrenginėjami suoliukai? Nuotraukose mačiau vos vieną vietą jiems.

                                  Comment


                                    Parašė Komandoras Rodyti pranešimą
                                    Ar bus įrenginėjami suoliukai? Nuotraukose mačiau vos vieną vietą jiems.
                                    Visi suoliukai bus ten kur ąžuolynas prie Krašuonos mikrorajono, o kitoje upės pusėje kur Saulės gimnazija vos keli.

                                    Comment


                                      O lidl utenoje neplanuoja statyti?

                                      Comment


                                        Parašė Ghetto1 Rodyti pranešimą
                                        O lidl utenoje neplanuoja statyti?
                                        Negirdėjau nieko apie tai kad dar vienas prekybos centras iškiltų.

                                        Comment


                                          Parašė Ghetto1 Rodyti pranešimą
                                          O lidl utenoje neplanuoja statyti?
                                          Senai jau gandai eina, kad statys prie Aušros prekybos centro, kitoje Baranausko gatvės pusėje, vietoje privačių namų. Bet savivaldybė stabdo iniciatyvą keisti prekybos centrų planą.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X