Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Utenoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Aurelius Rodyti pranešimą
    Džiugu. Šioje vietoje papildomos parkavimo vietos tikrai reikalingos.
    Na yra pasipiktinusių, kad ištryptame lauke tilpdavo kur kas daugiau automobilių .
    ::Utenos fotogalerija::

    Comment


      Parašė s@V@s Rodyti pranešimą
      Na yra pasipiktinusių, kad ištryptame lauke tilpdavo kur kas daugiau automobilių .
      Visada niekam niekada nebus gerai
      ______________
      The Division Bell

      Comment


        Parašė Mar Rodyti pranešimą
        Šiandien mačiau statybininkus Snoro statybvietėj , tai galbūt darbai nenutrūks.
        Ant grotų grandinė, subranga issiveza medziagas... Ten tikrai kolkas viskas "uzsiraukia".
        Mokesciu inspekcija turejo persikelti i Snoro pastata. Tai dabar realiausia, kad jie ir pereis ten. Tik jei taip ivyks, tai zinoma pastatas bus irengtas supaprastintai, o ne kaip Snoro projektuotojai buvo "uzgiedoje".

        Na pagyvensim ir pamatysim...

        Comment


          Neigaliuju mokymo centro kelios foto. Isore grazeja, o viduje dar darbelio daug.

          Comment


            Daugiafunkcinis žiemos sporto kompleksas

            Utenos rajono savivaldybės administracija kviečia investuoti į daugiafunkcinį žiemos sporto kompleksą.

            Šių metų rugsėjo 21 d. Vyriausybė nutarimu „Dėl valstybinės kitos žemės paskirties žemės sklypo perdavimo neatlygintinai Utenos rajono savivaldybės nuosavybėn“ Utenos rajono savivaldybei perdavė 30 000 kv. metrų ploto žemės sklypą, esantį Sudeikių seniūnijoje, Viešeikių kaime. Utenos rajono savivaldybės administracija, siekdama sudaryti geriausias sąlygas kūno kultūrai ir sportui plėtoti bei gyventojų poilsiui organizuoti, ieško investuotojų perduotame žemės sklype statyti daugiafunkcinį žiemos sporto kompleksą su slidinėjimo trasa. Utenos rajone turėtų atsirasti dar vienas visuomenės poreikius tenkinsiantis objektas. Iki šiol Utenos rajone nebuvo panašaus pobūdžio pramogų ir žiemos sporto kompleksų, tad numatomas daugiafunkcinis kompleksas su slidinėjimo trasa paskatins ir žiemos sporto bei pramogų vystymąsi Utenos rajone.
            Teikdama pasiūlymą potencialiems investuotojams statyti daugiafunkcinį žiemos sporto kompleksą su slidinėjimo trasa Viešeikių kaime, Utenos rajono savivaldybės administracija pateikia parengto žemės sklypo detalųjį planą, kuriame nurodytos statybos zonos, sklypo užstatymo ir naudojimo bei tvarkymo rėžimai, numatytos automobilių statymo bei želdinių zonos, suplanuoti inžineriniai tinklai.
            Būsimo daugiafunkcinio komplekso su slidinėjimo trasa teritorija yra nutolusi 19 km. nuo Utenos. Artimiausia gyvenvietė – Alaušai ir Sudeikių miestelis. Netoliese yra vienas didžiausių Lietuvoje vandens telkinių – Alaušo ežeras. Kalno, ant kurio planuojamos slidinėjimo trasa, papėdėje teka Alaušos upelis. Į teritoriją patenkama iš šiaurinės kelio Alaušai–Bikūnai pusės.
            Sklype turėtų atsirasti žiemos slidinėjimo, vasaros rogučių trasos, keltukai ir sniego patrankos, slidinėjimo įrangos nuomos ir remonto punktai bei kavinė. Slidinėjimo trasos planuojamos dvi: suaugusiems ir vaikams. Suaugusiųjų trasos ilgis – 226 m, plotas – 12077 kv. m, vaikų trasos ilgis – 35 m, plotas – 809 kv. m. Vasaros rogučių trasa siūloma įrengti teritorijos vakarinėje dalyje. Slidinėjimo įrangos nuomos, remonto ir kavinės patalpoms numatomi 864 kv. m, personalo patalpoms – 36 kv. m. Detaliajame plane siūloma statyti vieną sublokuotą pastatą iš trijų dalių arba atskirus pastatus. Juose turėtų būti įrengtos slidinėjimo įrangos nuomos (su administracinėmis patalpomis apie 300 kv. m), įrangos remonto ir atnaujinimo patalpos (apie 200 kv. m), kavinės administracinės patalpos, virtuvė, baras bei salė (apie 300 kv. m). Pietinėje dalyje prie slidinėjimo trasos bei keltuvo atsakingam personalui siūloma įrengti apie 20 kv. m patalpą.
            Detaliajame plane yra numatytas vandens gręžinys bei transformatorinė pastotė. Geriamas vanduo lankytojų aptarnavimo poreikiams bus imamas iš vandens gręžinio, kitiems poreikiams – sniego patrankų aptarnavimui – iš Alaušos upelio. Surinktas lietaus nuotekas numatoma išvalyti valymo įrenginiuose ir išleisti į Alaušos upelį. Į upelį taip pat bus išleidžiamos išvalytos buitinės-ūkinės nuotekos.
            Slidinėjimo trasos įrengimas įgalina kurti naujas darbo vietas. Kavinėje galėtų dirbti apie 20, slidinėjimo įrangos remonto ir atnaujinimo punkte – 5–10, nuomos punkte – 10, prie suaugusiųjų ir vaikų slidinėjimo trasų – po vieną darbuotoją. Daugiafunkciniame komplekse su slidinėjimo trasa vienu metu iš viso planuojama aptarnauti apie 300 lankytojų.
            Pagrindinis brėžinysAutomobiliams pastatyti planuojamos 37 vietos. Esant didesniam poreikiui automobilių aikštelė numatyta gretimame sklype, gavus savivaldybės tarybos sprendimą dėl buvusio karjero panaikinimo, pakeičiant ir detaliojo plano galiojimo ribas.
            Plačiau su detaliuoju planu, brėžiniais, schemomis, kita vaizdine medžiaga galima susipažinti Utenos rajono savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir statybos skyriuje (kab. Nr. 106) ir paskambinus tel. 8 389 64030.

            Utenos rajono savivaldybės administracija

            Comment


              Kažkas panašaus į Druskininkų "Snow Arena"? Na džiugu, gal ir turėtų pasisekimą toks objektas..

              Comment


                aš supratau, kad tai lauko trasos
                Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

                Comment


                  Gal ir taip.. Gal neįsigilinau

                  Comment


                    Viešbučiui statyti Utenoje – žalia šviesa

                    2012-02-01 16:56

                    Viešbučio projektas (vizualizacija)Dar 2011 m. rugsėjo 29 d. Utenos rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą prašyti LR Vyriausybės perduoti Utenos rajono savivaldybei 0,5494 ha ploto valstybinės žemės sklypą, esantį Maironio ir J. Basanavičiaus gatvių sankirtoje (Maironio g. 6A), valdyti, naudoti ir disponuoti juo patikėjimo teise. Minėtas žemės sklypas Utenos rajono savivaldybei reikalingas ūkinei komercinei veiklai – komercinės paskirties pastato, t. y. Utenai svarbaus viešbučio, statybai.
                    LR Vyriausybė 2012 m. sausio 11 d. priėmė nutarimą dėl minėto žemės sklypo. Šiuo nutarimu 0,5494 ha ploto žemės sklypas perduotas Utenos rajono savivaldybei valdyti, naudoti ir disponuoti juo patikėjimo teise. Atsirado tiesioginė galimybė Utenoje, turistų ir poilsiautojų pamėgto Rytų Aukštaitijos krašto sostinėje, turėti viešbutį.
                    Viešbučiui statyti Utenos rajono savivaldybės administracija, norėdama sudaryti puikias sąlygas susipažinti su Utena ir jos apylinkėmis bei tenkindama kultūrinius, laisvalaikio, buities bei kitus turistų poreikius, kviečia potencialius investuotojus. Detalusis planas komercinės paskirties pastato – viešbučio – statybai jau patvirtintas. Yra suprojektuotas 38 kambarių viešbutis, kuriame būtų galima apgyvendinti daugiau kaip 100 asmenų. Būsimame viešbutyje numatytos komercinės patalpos maitinimo įstaigoms, parduotuvės, pirčių kompleksas ir kazino, požeminės ir antžeminės automobilių stovėjimo aikštelės. Viešbutis stovės pačiame miesto centre, vaizdingoje vietoje prie Krašuonos upės. Netoliese – Vyžuonos parkas, Miesto sodas, autobusų stotis, prekybos centrai „Senukai“, IKI, TOPO centras.
                    Susidėmėję galimybe investuoti į viešbučio statybą Utenoje gali kreiptis į Utenos rajono savivaldybės administraciją (Utenio a. 4, Utena), Ekonominės plėtros ir projektų valdymo skyriaus vedėją Algirdą Gildutį (kab. nr. 213) arba skambinti tel. 8 389 64049, el. paštas algirdas.gildutis@utena.lt.

                    Ps. taigi butu trecias nebaigtas griozdas miesto centre? Gal geriau is Snoro viesbuti padaryti?

                    Comment


                      Šaunu, puikios naujienos. Kad tik pavyktų pastatyti viešbutį tenai.. Nes Utenai viešbučio tikrai reikia. Būna renginių Aukštaitijos krašte (žiemos ralis, krepšinio varžybos, Visagino country, Sartų lenktynės ir pan), kada tikrai reikia žmonėms pernakvoti.. O kol viešbučio nėra, yra tekę girdėti, kad kai kas net į Daugpilį važiuoja pernakvoti (iki Daugpilio apie 70 km, iki Vilniaus - 100km).
                      Tad visokeriopos sėkmės šiam projektui

                      Comment


                        Utenos stadiono rekonstravimas darbo projektas

                        http://www.baltican.lt/LT/visuomenin...o-rekonstravim

                        Comment


                          gražūs paveiksliukai, o kas toliau?
                          Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

                          Comment


                            O kas naujo su ex Snorbankio pastato likimu? Stovi pusiau baigtas?

                            Comment


                              Kol kas tik stovi ir niekas nevyksta

                              Comment


                                Reklaminis filmukas apie Uteną - https://plus.google.com/u/0/10102025...ts/5DiwYRWSXce

                                Comment


                                  Cia naujo parko utenoje ketinamo rengti prie vyzuonaicio ezero arba dar zinomo maluno ezero pavadinimu laimejas projektinis pasiulimas .

                                  VYŽUONAIČIO PARKO UTENOJE PROJEKTINIAI PASIŪLYMAI

                                  Projekto pasiūlymai
                                  Išnagrinėjus Vyžuonaičio apyežerę, pagal dabartinį valstybinės žemės plotų
                                  išsidėstymą, ežerą galima apeiti nutiesus 2,25 m pločio taką beveik ištisai 106 m
                                  absoliutiniame aukštyje. Ši 1,4 km ilgio trasa labai patraukli pasivaikščiojimams ežero
                                  pakrantėmis. Iš miesto prieigos prie ežero išliko Ežero, Birutės ir Šilo gatvėmis.
                                  Iš pietų pusės parko lankytojai galės ateiti dar neapstatyto pelkėto klonio pašlaitėmis.
                                  Pagal Utenos miesto teritorijos bendrąjį planą šio klonio dugnas priskirtas Vyžuonaičio
                                  parkui. Jame daug pašlapusių pievų, pelkaičių, bet išsiskiria ypač vertinga 1,2 ha dydžio 114
                                  m abs.a. terasa, kurioje siūlome įtaisyti sporto aikštyną. Aikštynas labai reikalingas pietinių
                                  Utenos gyvenamųjų rajonų žmonių poilsiui ir jaunimo bendravimui.
                                  Rytiniame Vyžuonaičio paklonyje Vilniaus gatvės atšaka atveda prie šlaito, kurio
                                  aukštis nuo ežero paviršiaus siekia 20 m. Šioje vietoje atsiveria puikus vaizdas į ežerą ir kito
                                  panašaus Utenoje nėra. Vilniaus gatvės atšaka atsiremia į privačius sklypus, kurie yra
                                  sugrąžinti buvusiems žemės šeimininkams. Faktiškai ši prieiga prie klonio iš dalies dar yra
                                  išlikusi, tačiau juridiškai tai yra privati nuosavybė, kuria Utenos miesto bendruomenė negali
                                  laisvai naudotis. Todėl šiame projekte Savivaldybei siūloma išpirkti žemės ruožą parko
                                  reikmėms ir šioje atkarpoje nutiesti taką, pastatyti suolų, atgręžtų į ežero pusę. Siūloma
                                  netoliese įtaisyti 16 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, o miško proskiebyje – nutiesti taką į
                                  sporto aikštyną. Iš Vilniaus gatvės atšakos numatyta skersai stataus šlaito nutiesti 12 proc.
                                  nuolydžiu taką į paplūdimį ir sujungti jį su Ežero gatve.
                                  Poilsiautojams labai reikalingas pėsčiųjų takas Vyžuonos pakrante nuo Kauno ir J.
                                  Basanavičiaus gatvių sankirtos iki Birutės gatvės ir įėjimo į Vyžuonaičio parką. Ši dabar
                                  apleista vieta nutiesus taką ir sutvarkius želdinius bus patraukli pėstiesiems, nes lygiagrečiai
                                  einančia Birutės gatve važiuoja daug automobilių ir todėl pasivaikščiojimui ji mažiau
                                  tinkama.
                                  Takų dangos turėtų skirtis pagal grunto sąlygas ir naudojimo intensyvumą. Centrinėse
                                  susibūrimų vietose – pilkų betono trinkelių, atokesnių pasivaikščiojimo takų – žvyro-molio
                                  mišinio su betoniniais borteliais, o pašlapusiose vietose – medinių lentų tilteliai.
                                  Pagrindinė, nuo seno naudojama maudymosi vieta yra vakariniame Vyžuonaičio krante,
                                  ties Šilo gatve. Čia yra pakankamai erdvus paplūdimys ir jo pakraštyje numatytas pastatyti
                                  paviljonas su gelbėtojų bokšteliu, pieno kavine ir tualetais. Pagrindinis viešasis tualetas
                                  projektuojamas šalia automobilių stovėjimo aikštelės, nes netoli yra miesto fekalinės
                                  kanalizacijos tinklai. Rytiniame ežero krante veikiančiam paplūdimiui tektų šalutinis
                                  vaidmuo, nes jo paviršiaus diduma yra šlaitinga, todėl mažiau patogi ilsėtis. Šalia šio
                                  paplūdimio siūloma nedidelė nuomojamų irklinių valčių prieplauka meškeriotojams ir kitiems
                                  mėgstantiems pasiirstyti.
                                  Mažų vaikų žaidimo sektorius numatytas šiauriniame parko pakraštyje, šalia įėjimo į
                                  pagrindinį paplūdimį. Vyresniems vaikams numatyta sumažinto dydžio futbolo aikštė. Tarp jų
                                  numatytos poilsio aikštelės su suolais iškylautojams.
                                  Vyžuonaičio ežerą supančiuose medynuose vyrauja pušynai, eglynai ir beržynai.
                                  Projekte numatyta pasodinti lapuočių medžių. Taką palei Vyžuoną apsodinti pavieniais
                                  juodalksniais, o sodybų neužimtose durpynėlių vietose sudaryti net ir jų medynėlius. Rytinėse
                                  klonio pašlaitėse siūloma sodinti daug paprastųjų ąžuolų, kurie sušvelnintų ten augančių
                                  paprastųjų eglių rūstybę. Erdves formuojančiuose krūmynuose numatyta sodinti baltąsias
                                  sedulas.
                                  Paskutinis taisė Fingersiokas; 2012.02.26, 08:35.

                                  Comment


                                    Kitus projektus galima pamatyti cia http://www.lkas.lt

                                    Comment


                                      Utenio aikštėje pabaigti trijų pastatų renovacijos-restauravimo darbai. Perdengti stogai, atnaujinti fasadai. Kai kurie jau išteplioti "dailininkų".











                                      Comment


                                        O kaip buvęs "SNORO" pastatas? Darbai sustoję ilgam?
                                        ______________
                                        The Division Bell

                                        Comment


                                          Parašė enigma Rodyti pranešimą
                                          O kaip buvęs "SNORO" pastatas? Darbai sustoję ilgam?
                                          Teko šiandien praeiti, beveik tas pats. Tikrai įdomu kas su juo bus daroma.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X