Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Utenoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Aurelius
    replied
    Sparčiai kyla Snoras.. Kai pakilo nuo pamatų, dabar jau greitai kyla.. O Medea klinika vėl visiškai sustojo? Jokių naujienų ten?

    Komentuoti:


  • s@V@s
    replied
    Per nepilnus du mėnesius bankas "Snoras" gerokai ūgtelėjo .
    Vakar dienos nuotraukos:















    Komentuoti:


  • s@V@s
    replied
    Banko "Snoras" statyba:











    Komentuoti:


  • s@V@s
    replied
    A. Baranausko gatvės rekonstrukcija. Vakar pasnigo tai nuotraukose atlikti rekonstrukcijos darbai šiek tiek pasislėpė .

    Atkarpa tarp Sėlių ir Užpalių gatvių:


    Atkarpa tarp Užpalių ir Sudeikių gatvių:


    Atkarpa tarp Sudeikių ir Meldų gatvių:


    Atkarpa tarp Meldų ir Aušros gatvių:


    Atkarpa tarp Maironio ir Donelaičio gatvių:


    Tiltas per Krašuonos upelį dar nerekonstruotas:


    Iš kitos pusės. Atkarpa prie autobusų stoties:


    A. Baranausko gatvės pradžia. Atkarpa tarp Vyžuonų ir Donelaičio gatvių:

    Komentuoti:


  • Vidma
    replied
    Bylą pralaimėjęs rangovas vilkina svarbų aplinkosaugos projektą
    2010-11-11 13:06
    AINA


    Utenoje kartojasi ES lėšomis finansuojamo Auštaitijos siaurojo geležinkelio plėtros žlugimo scenarijus: vilkinamas regiono senų šiukšlynų uždarymo bei žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelių įrengimo projektas.

    Iš konkurso kaip nepakankamos kvalifikacijos rangovai pašalinta UAB "Kauno keliai" paskutinę akimirką apskundė Panevėžio apygardos teismo sprendimą.

    Ginti viešąjį interesą - užsakovo pareiga, ir šis skundas iš esmės netrukdo vykdyti konkurso procedūrų ir skelbti naujus, tinkamos kvalifikacijos laimėtojus, pusmetį vėluojanti darbų pradžia vėl gali būti atidėta.

    Kad UAB „Kauno keliai" neatitinka minimalių kvalifikacijos reikalavimų, Panevėžio apygardos teismas pripažino prieš mėnesį. Teismo procesą iniciajavusių kitų konkurso dalyvių nuomone, šioje byloje gali prireikti ir prokurorų pagalbos.

    "Aukštaitijoje jau turime neskaidraus konkurso rezultatą - žlungantį siaurojo geležinkelio plėtros projektą, kur teismo pripažintas netinkamos kvalifikacijos rangovas vis dėlto buvo pakviestas pasirašyti rangos sutartį, o baigiantis sutarties terminiui yra atlikęs vos dešimtadalį darbų", - sakė AB "Panevėžio keliai" generalinis direktorius Virmantas Puidokas.........................



    ...............Siaurojo geležinkelio plėtros projekto pamoka nebuvo išmokta. Grėsmė iškilo jau pradėtam vykdyti UAB "Utenos regiono atliekų tvarkymo centras" projektui, kuriam skirtas ES finansavimas - 7,098 mln. Lt. Sanglaudos fondo lėšų.

    Projekto tikslas - sumažinti gruntinio vandens ir dirvožemio taršą, neigiamą poveikį žmonių sveikatai, sukurti prielaidas komunalinių, biologiškai skaidžių atliekų kiekio mažinimui sąvartynuose. Projekto vykdymo metu numatoma pastatyti 4 kompostavimo aikšteles Anykščiuose, Molėtuose, Ignalinoje ir Zarasuose bei uždaryti 10 šiukšlynų Anykščių ir Molėtų rajonuose.

    Supaprastintą atvirą konkursą Utenos regiono kompostavimo aikštelių įrengimo bei Anykščių ir Molėtų rajonų senų šiukšlynų uždarymo projektavimo ir statybos darbams pirkti UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras" paskelbė 2010-05-05. Vokai su pasiūlymais buvo atplėšti 2010-05-19. Atmetus netinkamus pasiūlymus, 2010-06-14 buvo sudaryta preliminari pasiūlymų eilė, kurioje pirmuoju numeriu įtrauktas pasiūlymas tiekėjo, kuris, kaip pripažino teismas, neatitiko net minimalių kvalifikacijos reikalavimų.

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Parašė Depeche Rodyti pranešimą
    Ydomaus, tokio skandinaviško modernizmo tipo namukai
    Jei tik vizualizacinis projektas labai nesiskirs nuo tikrovės, kaip kad dažnai nutinka dėl lėšų stygiaus ar kitokių dalykų...

    Komentuoti:


  • Aurelius
    replied
    Šaunu, atsigaus ir hipodromas

    Komentuoti:


  • Depeche
    replied
    Ydomaus, tokio skandinaviško modernizmo tipo namukai

    Komentuoti:


  • laimutis
    replied
    Šaunu, kad taip tvarkosi mano miestas, ypač sudomino hipodromo rekonstrukcija, labai jau buvo nustekentas ir apleistas. Dėkui už nuotraukas.

    Komentuoti:


  • s@V@s
    replied
    RAŠĖS HIPODROMAS


    Rašės Hipodromas, Utena
    Esamas Rašės hipodromas rekonstruojamas pagal Europos standartus. Įrengiama nauja tako danga, aptvarai, rekonstruojama esama tribūna, statomi nauji administraciniai ir hipodromo aptarnavimo pastatai, žirgų boksai, aptarnaujančios technikos pastatas, įrengiami parkingai. Hipodromas projektuojamas ,remiantis Prancūzijos hipodromų patirtimi. Bendras pastatų plotas apie 4500 kv. m., tvarkomos teritorijos plotas apie 1.5 hektaro. Planuojama statyba 2010 – 2013 metai.
    Projekto architektai: Artūras Imbrasas, Linas Juškėnas, Jokūbas Jurgelis






    Informacijos šaltinis: http://www.aistudija.lt/pastatai/realizacijos/05/

    Komentuoti:


  • s@V@s
    replied
    „Rašės“ hipodromas atitiks tarptautinius standartus
    Spalio 08 2010 12:08:42

    EUROPOS FONDAI – TAVO REGIONUI



    Žirgų varžybų organizavimo centras, tribūnos (kompiuterinė vizualizacija)

    Pagal bendrą Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir UAB „Kasandros grupė“ projektą „Utenos Rašės hipodromo infrastruktūros plėtra ir pritaikymas turizmo reikmėms“ pradėta Rašės hipodromo rekonstrukcija. Pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą vykdomam projektui iš ES struktūrinės paramos fondų skirta per 4,6 mln. litų, o bendra projekto vertė – daugiau kaip 9 mln. litų.

    Nuomininkai

    Prieš kelerius metus Rašės hipodromą Utenos rajono savivaldybė išnuomojo UAB „Kasandros grupei“. Sutartyje įrašyta svarbiausia sąlyga – rekonstruoti hipodromą pagal tarptautinius standartus ir organizuoti žirginio sporto turnyrus.
    Prabėgo keleri metai, bet hipodrome niekas nepasikeitė.



    Bendras hipodromo planas (kompiuterinė vizualizacija)

    UAB „Kasandros grupė“ generalinė direktorė Laima Cicėnienė pasakojo, kad „Rašės“ hipodromo pertvarkymu ir būsimais renginiais jame pradėta rūpintis tuoj po nuomos sutarties pasirašymo. Žirgyno darbuotojai patirties sėmėsi užsienio šalių hipodromuose, žirginio sporto renginiuose, varžybose.

    Užtruko projektuotojų paieškos ir projektavimas. Lietuvoje nėra hipodromo, atitinkančio tarptautinius standartus. Pasirinkus projektuotojus teko pasižvalgyti užsienio valstybėse, apžiūrėti hipodromus, apmąstyti, ką galima pritaikyti Utenoje...
    UAB „Projektų centras“ ir UAB „A. Imbraso studija“, architektas Artūras Imbrasas paruošė projektą „Utenos „Rašės“ hipodromo infrastruktūros plėtra ir pritaikymas turizmo reikmėms“, projekto vadovas Kazys Janušauskas UAB „Projektų centras“.



    Rekonstrukcija pradėta inžinerinių tinklų paklojimu

    Pirmieji keturi etapai iki 2013 metų

    Projektuojant hipodromą didelę metodinę ir techninę paramą suteikė firma „Le cheval Francais“, kuriai priklauso daugiau kaip pusantro šimto hipodromų ir yra turnyrų totalizatoriaus akcininkai.
    Paruošto projekto įgyvendinimas suskirstytas į aštuonis etapus.
    Neseniai į Rašės hipodromą atvežta nemažai statybinės technikos, aikštė perkasta, klojami vamzdžiai.

    Anot Laimos Cicėnienės, rekonstrukcijos rangovas – konkursą laimėjusi UAB „Aukštaitijos traktas“ ir pagal jungtinę veiklą AB „Utenos melioracija“.
    Pirmieji keturi rekonstrukcijos darbų etapai bus atlikti iki 2013 metų. Per šiuos darbų etapus bus nutiesti vandentiekio, lietaus kanalizacijos, dujų, elektros ir ryšių kabelių tinklai, rekonstruoti bėgimo takai, žirgų treniruočių aikštelė, tribūnos, pastatytas turnyrų organizavimo centras, pertvarkytos žiūrovų tribūnos, žirgų boksai, žirgyne pastatyti svečių namai. Nutiesus inžinerinius tinklus, tuoj pat bus atstatyti takai ir uteniškiai galės rengti važnyčiotojų varžybas.



    Pirmosios jaunųjų žirgų treniruotės

    Po pirmųjų keturių rekonstrukcijos etapų hipodromas taps tinkamas tarptautinėms žirgų varžyboms.

    Iš ko gyvena hipodromai?

    UAB „Kasandros grupė“, nuomodama iš savivaldybės hipodromą, investuodama dideles lėšas, be abejo, sieks pelno.

    Lietuvos ristūnų sąjungos prezidentas Arūnas Cicėnas nesimaimina dėl to, kad hipodromas bus toli nuo didžiųjų miestų, provincijoje. Jis samprotauja, kad Utenos gyventojai turės puikių pramogų, nes hipodromas tuščias nestovės.

    Lietuvoje susibūrė iniciatyvinė grupė, kuri steigs įmonę, užsiimančią žirgų totalizatoriaus veikla. Lietuvai leista prisijungti prie vieno didžiausio pasaulyje totalizatoriaus „Paris Mutuel Urban“.

    Pasaulyje žirgų lenktynių totalizatoriai yra labai populiarūs, jie perskirsto daugiamilijardines pinigų sumas. Pvz., Didžiojoje Britanijoje metų lošimų apyvarta siekia apie 27 milijardus litų, Suomijoje 2000 metais – 0,4 milijardo litų ir t. t.

    Utenai – pramogos ir turistai

    Prieš dešimtmečius mūsų mieste žirgų rungtynės suviliodavo daug žiūrovų. Liepos mėnesį vykdavo respublikinės varžybos, į Uteną suvažiuodavo važnyčiotojai iš visos Lietuvos, netrukdavo žiūrovų. Per dešimtmečius varžybos pasidarė monotoniškos, susidomėjimas jomis sumažėjo.



    Žirgyne pastatytas arklidžių kompleksas. A. Stanaičio nuotraukos

    Manoma, kad po Rašės hipodromo rekonstrukcijos žirginio sporto renginių bus daug ir įvairių. Utenos rajono savivaldybė hipodromo rekonstrukciją sieja su būsimu pertvarkytu Utenio stadionu, Sudeikių seniūnijoje ketinama įrengti slidinėjimo trasą. Visa tai turėtų ne tik paįvairinti gyventojų laisvalaikį, bet privilioti į Uteną nemažai turistų, poilsiautojų.


    Algimantas Stanaitis


    Informacijos šaltinis: http://www.utenoszinios.lt/print.php...N&item_id=1021

    Komentuoti:


  • s@V@s
    replied
    Rašės hipodromo rekonstrukcija (foto 2010-10-09):



























    Komentuoti:


  • s@V@s
    replied
    Banko "Snoras" statyba (šiandien):



    Komentuoti:


  • s@V@s
    replied
    A. Baranausko gatvės rekonstrukcija (šiandien):











    Komentuoti:


  • s@V@s
    replied
    Birželio 1 dieną įvyko oficialus "Moki-veži" parduotuvės atidarymas:













    Komentuoti:


  • Remi
    replied
    Ko visai nesitikėjau tai, kad paliks Kupiškio gatvę prie parduotuvės be apšvietimo stulpų . Guodžia tik tai, kad niūriais rudens ir žiemos vakarais kažkiek šviesos sklis iš parduotuvės kieme įrengtų šviestuvų.[/QUOTE]

    Kam tie apšvietimo stulpai reikalingi jei vistiek po 00:00 val isjungs, o sviesos uzteks kol parduotuve dirbs.
    Idomu ar veiks kada (o gal jau veikia?) apsvietimas Vyzuonos-Krasuonos parke?tiek daug stulpu pristate reiks taupant isjunginet anksciau.

    Komentuoti:


  • Aurelius
    replied
    Na, turint galvoje, kad (bent jau kol kas) parduotuvė dirbs iki 22 val darbo dienomis ir iki 20 val savaitgaliais, tai šviesos gatvėje ruože šalia parduotuvės tikrai pakaks.. Bet vykstant remontui, tikrai atrodė, kad bus įrengti takai ir apšvietimo stulpai ir pėstiesiems.. O pasirodo, įrengta tik galybė skiriamųjų salelių kad, šiukštu, niekas nepasuktų nenumatytoje vietoje.. Kartais atrodo, kad tų salelių galėtų būti ir mažiau, o geriau jau normalūs takai pėstiesiems būtų

    Komentuoti:


  • s@V@s
    replied
    Parašė Aurelius Rodyti pranešimą
    Bet prie "Moki veži" kaip matau, Kupiškio plentas sutvarkytas tik iki Vaiginio degalinės.. Kas eina pėstute iki Aukštakalnio - ir toliau teks pėdinti šalikelėmis ir dar tamsoje... Gaila, kad šioje vietoje taip stipriai pataupyta.. Tikrai nebūtų buvę taip sunku įrengti šaligatvį bent jau vienoje kelio pusėje iki pat Paupio gatvės
    Ko visai nesitikėjau tai, kad paliks Kupiškio gatvę prie parduotuvės be apšvietimo stulpų . Guodžia tik tai, kad niūriais rudens ir žiemos vakarais kažkiek šviesos sklis iš parduotuvės kieme įrengtų šviestuvų.

    Komentuoti:


  • Aurelius
    replied
    Bet prie "Moki veži" kaip matau, Kupiškio plentas sutvarkytas tik iki Vaiginio degalinės.. Kas eina pėstute iki Aukštakalnio - ir toliau teks pėdinti šalikelėmis ir dar tamsoje... Gaila, kad šioje vietoje taip stipriai pataupyta.. Tikrai nebūtų buvę taip sunku įrengti šaligatvį bent jau vienoje kelio pusėje iki pat Paupio gatvės

    Komentuoti:


  • Aurelius
    replied
    Ačiū už atnaujinimą. Džiugu, kad Baranausko gatvė susilaukė tokio rimto remonto, senokai jau ją reikėjo tvarkyti

    Komentuoti:

Working...
X