Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Utenoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Aurelius
    replied
    Sveiki. Ar juda darbai "Snoro" statybvietėje ir Rašės hipodrome?

    Komentuoti:


  • Satnamis
    replied
    Gal kas galėtumėte kokių foto iš hipodromo statybų įdėti, įdomu kokioje būklėje ten dabar viskas.

    Komentuoti:


  • mamamia
    replied
    sveiki, ar vyksta kokie darbai hipodrome?

    Komentuoti:


  • Aurelius
    replied
    Taip, Utenoje senoji architektūra tikrai daug kur sunaikinta negrįžtamai. Ypač gaila, kad Utenio aikštė tapo stiklinių pastatų ar priestatų erdve. Ten tikrai gaila kad išnyko senoji architektūra. Vien tik kraštotyros muziejus belikęs

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Visiškai pritariu music.

    Komentuoti:


  • music
    replied
    Utena akyse gražėja ir šiaip atrodo kaip kurortinis miestas. Gaila tik, kad senų pastatų nedaug, bet kai iškils daugiau modernių statinių (dabartiniai nauji, deja nėra nei išskirtiniai, nei gražūs) ir bus sutvarkyti senų pastatų fasadai, vien tuo galima bus papirkti miesto svečius ir visokius švedus, kurie prieš kelis metus ar kokį dešimtmetį, atvykę šaipėsi (snobai-netikėliai), kad miestui 750 metų ir jokios senovės, o kad patiem uteniškiam bus gera gyvent- net klausimų nekyla.

    Dar dešimtmetis ir galėsit išgraužt, susireikšminę švedai

    Komentuoti:


  • laimutis
    replied
    Padariau tokį vaizdelį, Basanavičiaus ir Kauno gatvės 1920 m. ir vakar daryta nuotrauka. Banko statybos darbai išorėje nedaug pasistūmėjo.

    Komentuoti:


  • Aurelius
    replied
    Kažkada iš gandų teko girdėti, kad ir ten buvo numatyta vieta gyvenamiesiems namams statyti.. Bet taip niekas ir nevyksta

    Komentuoti:


  • laimutis
    replied
    Parašė Aurelius Rodyti pranešimą
    Jau keleri metai už "Utenos trikotažo" aikštelė išlyginta ir paruošta, bet niekas nevyksta. Gal kartais teko girdėt, kas ten planuojama?
    Bijau sumeluoti, bet kalbos buvo kad norėta įrengti krovininių automobilių saugojimo aikštelę, tiksliai to nežinau.

    Komentuoti:


  • Aurelius
    replied
    Jau keleri metai už "Utenos trikotažo" aikštelė išlyginta ir paruošta, bet niekas nevyksta. Gal kartais teko girdėt, kas ten planuojama?

    Komentuoti:


  • Fingersiokas
    replied
    O Gaspariskiu slenis irgi manau bus igyvendintas kai atsigaus NT rinka ir vel prasides gyvenamuju NT statyba. O beje Utenoje dar ir nera pakankamai nauju NT pristatyta.

    Komentuoti:


  • Fingersiokas
    replied
    Jo as irgi manau,kad viesbucio projektas tikrai bus igyvendintas,nes toks dalykas Utenoje butu naudingas ir pelningas kadangi del pramones ,o dabar ir del sporto renginiu(stadionas,hipodromas, arena) Utena ateiti aplankis nemazai sveciu is kytu miestu ir turistu is uzsenio. Tad laiko klausimas kada atsiras investuotojai. Nebent sis projektas stringa del kytu dalyku.

    Komentuoti:


  • Aurelius
    replied
    Kažkada buvo pristatyti šie projektai, bet vėliau taip viskas ir nutilo.. Bet kuriuo atveju viešbutis miesto centre tikrai būtų naudingas. Nes šiuo metu veikiančių viešbučių kaip ir nėra..

    Komentuoti:


  • Fingersiokas
    replied
    Š. m. sausio 27 d. Utenos rajono savivaldybės taryba patvirtino Utenos rajono savivaldybės 2011-2013 m. teritorijų planavimo, projektavimo ir statybos priemonių planą. Iš įvairių programų ir paramos šaltinių teritorijų planavimo dokumentams rengti, įvairiems projektams įgyvendinti šiemet numatyta 36 mln. 750 tūkst. litų.

    Utenos rajono savivaldybė ir šiais metais vykdys nemažai projektų, kuriems gautas Europos Sąjungos (ES) finansavimas. Daugiausia projektų bus įgyvendinama URBAN programos lėšomis. Pernai užbaigus Vyžuonos parko įrengimo pirmąjį etapą, savivaldybė šiemet ketina tęsti parko tvarkymo darbus – jau projektuojama šio objekto infrastruktūra link kelio į Kupiškio pusę esančioje miesto dalyje. Bus tęsiamas ir Krašuonos upės krantinės antrojo etapo projektas – šiemet numatoma parengti techninį projektą, o 2012 metais atlikti statybos darbus. Pernai pradėtas Utenos kultūros centro rekonstravimas vyks ir šiais metais – jį baigti numatoma kitais metais. Iki 2012 metų pabaigos ketinama baigti ir daugiau URBAN programos finansuojamų projektų: rekonstruoti „Utenio“ stadioną, „Taurapilio“ kino teatrą, sutvarkyti Aušros gatvės viešąsias erdves, Utenio aikštės pastatų fasadus ir viešąsias erdves.

    ES struktūrinės paramos lėšomis šiais metais planuojama sutvarkyti poilsiavietę Tauragnuose, rekonstruoti socialinės rizikos šeimoms ir jų vaikams skirtą Dienos centro pastatą, atnaujinti šalia „Saulės“ gimnazijos esantį pastatą, kuriame įsikurs Utenos krašto tradicinių amatų centras „Svirnas“, turėtų prasidėti ir Utenos rajono visuomenės sveikatos biuro, esančio Utenio a. 7, patalpų rekonstrukcija. ES paramos lėšomis planuojama atnaujinti ir tris savivaldybės įstaigas – rekonstruoti Kaniūkų kultūros centro pastatą, atlikti kapitalinį Daugailių seniūnijos administracinio pastato remontą, rekonstruoti Šv. Klaros palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės perdangas ir stogą. Priemonių plane numatyta gerinti Vyžuonų, Daugailių, Tauragnų, Užpalių, Saldutiškio miestelių infrastruktūrą – šis projektas bus baigtas kitais metais.

    Savivaldybė nuolat rūpinasi rajono švietimo įstaigų statinių atnaujinimu, energijos taupymu. Šiemet tęsiami lopšelio-darželio „Voveraitė“ rekonstrukcijos darbai, bus baigti Dauniškio gimnazijos sporto salės išplėtimo statybos darbai, Krašuonos pagrindinės mokyklos rekonstravimas, numatoma pradėti Aukštakalnio pradinės mokyklos rekonstravimą.

    Savivaldybė deda daug pastangų, kad miesto gatvės ir keliai būtų prižiūrėti ir sutvarkyti: asfaltbetonio išlaužų užtaisymui Utenos miesto daugiabučių namų kvartaluose šiais metais numatoma skirti 100 tūkst. litų, ištisinės asfaltbetonio dangos remontui miesto gatvėse – 370 tūkst. litų, šaligatvių remontui – 200 tūkst. litų. Šie pinigai numatyti savivaldybės biudžete, planuojama, kad dar 670 tūkst. litų šiems darbams bus skirta iš Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP). Kaip ir kasmet, vyks gatvių ženklinimas – numatoma, kad jam KPPP skirs 30 tūkst. litų, šviesoforų įrengimui ir priežiūrai – 150 tūkst. litų. Pagal planą bus vykdomi žvyrkelių greideriavimo-profiliavimo darbai. Tikimasi, kad 370 tūkst. litų jiems bus skirta iš KPPP, o 300 tūkst. litų numatyta savivaldybės biudžete. Šiais metais numatyta parengti Utenos miesto Palangos ir Vaižganto gatvių techninius projektus – didžiąją jų dalį finansuos LATLIT TRAFFIK programa. Planuojama įrengti ir automobilių stovėjimo aikštelę Tauragnų gatvėje, priešais turgų, tęsti Taikos gatvės remonto darbus, rekonstruoti Ežero gatvę Pakalnių miestelyje, už paramos lėšas numatoma įrengti vaikų žaidimų aikšteles Utenoje.

    Atlikus lietaus nuotekų sistemos darbus, turėtų pagerėti Ąžuolijos kvartale gyvenančių žmonių gyvenimo kokybė – pagal parengtą techninį projektą iš savivaldybės biudžeto jiems numatyta skirti 260 tūkst. litų.

    Priemonių plane lėšų numatyta ir teritorijų planavimo dokumentams rengti: Utenos pietinio aplinkkelio, „Utenio“ stadiono, Sudeikių kempingo, Tauragnų mokyklos teritorijų detaliesiems planams, Klovinių teritorijos, teritorijos aplink Švenčionių kelią specialiesiems planams. Kaip ir ankstesniais metais, bus perkamos geodezinių matavimų, topografinių planų, sklypų suformavimo paslaugos. Iš KPPP 200 tūkst. litų numatyta gatvių tvarkymo techniniams projektams rengti, 95 tūkst. litų savivaldybė skirs savivaldybės pastatų (statinių) techninei ekspertizei, techninių projektų ekspertizei bei techniniams projektams parengti.

    Komentuoti:


  • Fingersiokas
    replied
    Utenos rajono savivaldybės administracija informuoja apie rengiamą Bangos gatvės rekonstrukcijos Utenoje techninį projektą:
    statybvietės adresas: Bangos gatvė, Utena;
    statinio paskirtis: inžineriniai statiniai, susisiekimo komunikacijos, keliai (gatvės) (9.2);
    projektavimo pradžia ir pabaiga: nuo 2011-04-25 iki 2011-05-31;
    statybos pradžia ir pabaiga: 2012-2013 m.;

    Komentuoti:


  • Fingersiokas
    replied
    Cia keli projektai apie kuriuos cia beveik nieko neradau ir apie kuriuos nelabai ir girdis Nzn ar juos igyvendins ,bet viesbutis manau ,kad turetu iskylt

    Komentuoti:


  • Fingersiokas
    replied
    Gaspariskiu slenis

    Gaspariskiu slenis
    Attached Files

    Komentuoti:


  • Fingersiokas
    replied
    „Gaspariškių slėnis“ - tai didžiausias projektas, neturintis analogų Utenoje ir Utenos apskrityje, kurį numatoma realizuoti vakarinėje miesto dalyje šalia Aukštakalnio mikrorajono. Šioje gyvenvietėje harmoningai suderinta daugiaaukštė statyba ir individualūs namai: bus statoma 12 unikalia architektūra pasižyminčių keturaukščių gyvenamųjų namų su mansardiniais aukštais, 23 jaukūs individualūs namai, komercinių patalpų kompleksas. Taip pat bus parduodami ir sklypai individualių namų statybai, kuriuose galima pasistatyti savo svajonių namą.
    Mes jums siūlome:
    Daugiabučiai gyvenamieji namai: 1, 2, 3 ir 4 kambarių puikaus suplanavimo butai, paliekant galimybę daugelyje butų atskirti svetainės ir virtuvės zonas. Pirmo aukšto butai numatomi su lauko terasomis, viršutiniuose aukštuose – butai su lodžijomis, taip pat yra galimybė įsirengti židinius. Unikalaus ir išskirtinio suplanavimo, patogūs, šilti butai užtikrins aukštą gyvenimo kokybę. Prie daugiabučių bus įrengtos saugios, vaikams pritaikytos žaidimų aikštelės.
    Individualūs gyvenamieji namai: nuo 140 m2 iki 200 m2 ploto namai. Sklypų plotai, kuriuose bus statomi individualūs namai, yra nuo 10 iki 15 arų. Architektūros, kokybės ir kainos santykis tikrai pateisins kiekvieno lūkesčius ir norus.
    Komercinės patalpos: komercinių patalpų kompleksas sudarys lyg visiškai naują ir gyvenvietės poreikiams pritaikytą prekybos, paslaugų ir laisvalaikio centrą.
    Žemės sklypai: nuo 10 iki 15 arų sklypai su leidimais statyboms ir visomis komunikacijomis, (vanduo, elektra, dujos ir telekomunikacijos).

    Sporto maniežas: planuojama įkurti sporto maniežą, kuris leis užsiimti mėgstama sporto šaka ir aktyviai sportuoti tiek vasarą, tiek ir žiemą.

    Sieksime, jog gyventi „Gaspariškių slėnyje“ būtų ne tik patogu, bet ir estetiška bei sveika. Gyvenvietė kuriama vienoje ekologiškai švariausių zonų šalia Utenos. Iki miesto centro yra vos 3 min. kelio automobiliu. „Gaspariškių slėnis“ – ne tik gyvenamasis rajonas, bet ir visiškai kitoks požiūris į gyvenimą mieste, kur kol kas daugiausia vietos užima senieji daugiabučiai. Po įtemptos darbo dienos grįžusius namo pro langus džiugins vakaruose besileidžianti saulė. Gyvenvietėje bus pasodinta naujų želdinių, įrengti skverai. Daug dėmesio skirsime ir gyventojų laisvalaikiui bei sveikam gyvenimo būdui: bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, vaikų žaidimo aikštelės, žmonės turės galimybę aktyviai sportuoti.

    Komentuoti:


  • Fingersiokas
    replied
    s
    Attached Files

    Komentuoti:


  • Fingersiokas
    replied
    Investitorių dėmesiui


    Utenos rajono savivaldybė ieško patikimų investitorių viešbučio su komercinės paskirties aptarnaujančių pastatų kompleksu turistams bei miesto gyventojams statybai Utenos mieste prie J.Basanavičiaus ir Maironio gatvių sankryžos.

    Žemiau pateikiama informacija (aprašymas ir fotografijos) pagal parengtą ir patvirtintą detalųjį planą apie planuojamos teritorijos išsidėstymą bei reikšmę, būklę einamuoju momentu, planuojamos teritorijos programą, planavimo sprendimus, planavimo pasekmių įvertinimą.

    ĮVADAS

    Žemės sklypo prie J. Basanavičiaus ir Maironio gatvių sankryžos Utenos mieste suformavimas komercinės paskirties pastato (viešbučio) statybai atliktas remiantis Utenos rajono savivaldybės administracijos direkcijos 2003 10 29 patvirtinta, Architektūros ir teritorijų planavimo skyriuje parengta ir 2003 10 15 suderinta projektavimo užduotimi teritorijos detaliajam planui parengti. Planavimo organizatorius - Utenos rajono savivaldybė. Plano rengėjas - UAB “Želdynai", atrinkta supaprastinto atviro konkurso būdu. Planuojama teritorija priklauso valstybinio fondo žemei. Projektavimo tyrinėjimo darbams yra išleistas 2003 m. spalio 6 d. Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas Nr. AĮ-457 ,,Dėl detaliojo plano rengimo".

    Detaliajame plane nustatyta žemės naudojimo paskirtis, reglamentuotas užstatymo plotas ir aukštingumas. Nustatyta užstatymo linija, pastato statybos vieta ir riba. Duoti priešprojektiniai pasiūlymai pasijungti prie magistralinių inžinerinių tinklų. Architektūrinės išraiškos priemonių reglamentas pateiktas raštu ir grafiškai.

    Sudarant detalų planą, vadovautasi Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyr. architekto 2003-10-15 suderintomis sąlygomis detaliesiems planams rengti, patvirtintomis 2003-10-29 Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo.

    Sudarant detalųjį planą, naudotasi G. Kalyčio tyrinėjimo ir projektavimo įmonėje sudarytu ir Utenos apskrities viršininko administracijos žemės tvarkymo departamento rajono žemės skyriaus suderintu topografiniu žemės sklypo skaitmeninės formos planu.

    1. PLANUOJAMOS TERITORIJOS IŠSIDĖSTYMAS IR REIKŠMĖ

    Planuojama teritorija išsidėsčiusi prie J. Basanavičiaus ir Maironio gatvių sankryžos, ties prieiga į Utenos miesto sodą. Teritorija yra miesto centre, šalia gatvės, jungiančios Zarasų - Kauno krypties kelią. Ji yra gerai apžvelgiama nuo minėtos sankryžos. Iš šiaurės planuojama teritorija ribojasi su pravoslavų cerkvės sklypu, iš vakarų - su Utenos miesto sodo teritorija. Į pietvakarius nuo planuojamos teritorijos yra Krašuonos upelio slėnis ir šalia jo esantis įvažiavimas bei praėjimas į miesto sodą.

    Erdvė, kurioje numatoma statyti viešbutį, yra svarbioje transporto ir pėsčiųjų judėjimo sankirtoje. Teritorija rekreaciniu atžvilgiu yra patogi.

    Planuojama teritorija reikšminga tuo, kad ji užima miesto centrinėje dalyje svarbią reprezentacinę padėtį ir reikšmingą vietą urbanistinės struktūros erdvinėje kompozicijoje.

    2. TERITORIJOS TIKROJI BŪKLĖ

    Teritorija susideda iš: a) dalies, turinčios nežymų nuolydį pietų link; b) stataus šlaito šiauriniame pakraštyje, orientuoto į pietų pusę; c) nedidelio šlaito palei Maironio gatvę.

    Visos minėtos dalys buvo praeityje suformuotos nukasant kalvos pietinę pusę. Dalyje ,,a” yra buvęs pieninės pastatas, kuris yra nugriautas. Dėl to čia gali būti užpilto pastato rūsio vietos, kurios turi būti nustatytos geologinių tyrimų metu ir įvertintos projektuojant viešbučio pastatą. Didžioji “a” ploto dalis yra padengta asfaltu ir naudojama automobilių parkavimui. Čia stovi nenaudojamas prekybos paviljonas ir nukelti numatoma elektros transformatorinė. Dalis “b” - status šlaitas, jautrus pažeidimams, tačiau turi natūraliai susiformavusią žolės dangą. Tokią pačią dangą turi ir dalis ,,c”. Planuojamoje teritorijoje vertingų želdinių nėra.

    Planuojamame sklype ir greta jo yra pakloti vandentiekio d 300 mm ir d 150 mm tinklai, buitinių nuotekų d 150 mm tinklai, elektros tiekimo 10 kV kabeliai. Be to, šalia sklypo yra telefoninė kanalizacija, ryšių kabeliai ir nutiestos orinės 0,4 kV gatvių apšvietimo linijos.

    Planuojamame sklype yra nebeveikiantis užtamponuotas vandentiekio artezinis šulinys. Esanti elektros transformatorinė pastotė KT-18 10/04 kV miesto poreikių netenkina nei techniniu, nei funkciniu požiūriais.

    Dalis esamų nuotekų tinklų yra neveikiantys ir neeksploatuojami.

    3. TERITORIJOS RAIDOS PROGRAMA IR PLANAVIMO SPRENDIMAI

    A. Raidos programa.

    Siekiami tikslai planuojamoje teritorijoje. Teritoriją numatoma panaudoti viešbučiui su turistų bei miesto gyventojų aptarnavimo kompleksu. Tai padėtų plėtoti turizmą, įvairias paslaugas ir didinti iš jų gaunamas pajamas. Norima užtikrinti glaudų viešbučio ryšį su miesto sodu, kad viešbučio gyventojams būtų patogu juo naudotis. Siekiama, kad viešbučio kavinės ir kitos aptarnavimo patalpos būtų prieinamos miesto sodo lankytojams. Be to, siekiama teritoriją užstatyti pastatu, kuris galėtų tapti svarbiu centrinės miesto dalies orientyru.

    Numatomos veiklos pobūdis. Teritorijoje numatytas statyti 40 lovų viešbutis su komercinės paskirties aptarnaujančių pastatų kompleksu, kurį sudarytų:

    a) restoranas su baru iki 110 vietų ir virtuvės kompleksu;
    b) biliardinė (3 stalai);
    c) 18 vietų konferencijų salė;
    d) 50 vietų konferencijų salė;
    e) vasaros kavinė I-ojo a. lygyje - iki 30 vietų;
    f) vasaros kavinė-baras virš II-ojo a. stogo - iki 20 vietų;
    g) 15 vietų saunos kompleksas su masažinėmis rūsio patalpose;
    h) viešas WC iki 10 vietų miesto gyventojų ir miesto sodo bei viešbučio lankytojų reikmėms.

    Teritorijoje numatytos nemokamos automobilių stovėjimo vietos viešbučio klientams bei taksi, o taip pat apmokama 34 vietų automobilių stovėjimo aikštelė ilgesniam laikui apsistojusiems viešbučio svečiams ir pagal poreikį - kitiems miesto svečiams.

    Numatomas viešbučio ir aptarnaujančių patalpų išdėstymas. Rekomenduojama 40 lovų viešbučio kambarius (numerius) išdėstyti aukštutinėje pastato dalyje (IV-ame –VII-ame aukštuose), kuri yra atokiau nuo aptarnaujančių patalpų komplekso ir turi geras miesto sodo bei kitų miesto dalių apžvalgos galimybes. III –iame aukšte, po viešbučio kambarių (numerių) bloku, tikslinga įrengti kavinę barą viešbučio svečiams su šalia ant II-ojo a. stogo įrengta vasaros terasa miesto sodo lankytojams ir kitiems miesto svečiams. II-asis a. skirtas restoranui su baru, jo virtuvei, konferencijų salėms, biliardinei. I-ojo a. centrinėje dalyje - viešbučio vestibiulio bei administracijos patalpos, šiaurinėje pusėje - virtuvės sandėliai ir kitos pagalbinės bei ūkinės patalpos. Atskirame bloke numatyta įrengti elektros transformatorinę pastotę. Prie jos gali būti priblokuota viešos WC patalpos, į kurias patenkama iš lauko.

    Neužstatytos erdvės po II-uoju aukštu išnaudojamos vasaros kavinės terasai, praėjimams, dengtiems automobilių privažiavimams bei uždaram ūkiniam viešbučio kiemui. Po I-ojo a. patalpomis numatyta įrengti saunos komplekso, skirto 15 vietų, patalpas, sandėlius bei dirbtuves.

    Numatomos planuojamos teritorijos dalių įsisavinimas. Dalį teritorijos numatyta užstatyti viešbučio pastatu. Užstatytoje dalyje numatyta palikti erdvių po II-uoju aukštu vasaros kavinės terasai, praėjimams bei dengtam automobilių privažiavimui, o taip pat uždaram ūkiniam kiemui. Vakarinė teritorijos dalis bus panaudota nemokamai bei mokamai automobilių stovėjimo aikštelėms, ūkiniam viešbučio kiemui ir pravažiavimams. Visi šie plotai turės sustiprintas betono trinkelių dangas.

    Ties J. Basanavičiaus ir Maironio gatvių sankryža ir aplink pastatą bus pėsčiųjų aikštelės ir takai, dengti betono trinkelėmis.

    Šalia pastato numatyta įrengti vejas ir gėlynus. Aplink mokamą automobilių aikštelę bus sodinama gyvatvorė. Šlaitus numatyta apželdinti apsauginiais želdiniais.

    B. Sprendiniai.

    Planuojamo sklypo ribos.
    Planuojamo sklypo ribos ir jų kampiniai taškai pažymėti pagrindiniame brėžinyje (žiūr. pav.)

    Planuojamos teritorijos rodikliai.
    Bendras planuojamos teritorijos plotas 5494 kv. m. Užstatytas plotas - iki 1314 kv. m. Iš jo:

    a) ištisai užstatyta - apie 680 kv. m, iš to - aukštutinės dalies plotas - iki 270 kv. m.
    b) užstatyta su erdve po I-uoju a. - apie 634 kv. m;

    Užstatymo tankumo koeficientas - 0,55.

    Atskirų neužstatytos teritorijos dalių plotai:

    a) automobilių stovėjimo aikštelės, pravažiavimai, ūkinis kiemas su sustiprintų betono trinkelių danga - apie 1833 kv. m;
    b) pėsčiųjų judėjimo aikštelės ir praėjimai su betono trinkelių danga - apie 875 kv. m;
    c) vejos -apie 400 kv. m;
    d) gėlynai - 79 kv. m;
    e) gyvatvorės - 157 kv. m;
    f) šlaitai su apsauginiais želdiniais -1470 kv. m. Apželdintas teritorijos plotas - 636 kv. m. Teritorijos apželdinimo procentas -11,6 %.

    Pastate ir jo atskiruose tūriuose išdėstyti plotai.
    Pastato antžeminės dalies patalpų bendras plotas - apie 3000 kv. m. Iš jo:

    a) bendras patalpų plotas I-ajame a. - iki 600 kv. m;
    b) bendras patalpų plotas II-ajame a. - apie 1000 kv. m;
    c) bendras patalpų plotas III-ajame a. - iki 200 kv. m;
    d) bendras patalpų plotas IV-ajame – VII-ajame a. (viešbučio numeriai ir pagalbinės patalpos – apie 1200 kv. m.

    Bendras rūsio patalpų plotas - apie 500 kv. m.

    Pastaba. Virš viešbučio įrengiamos techninės bei telekomunikacinės patalpos - pagal poreikį (žr. poskyrį "Viešbučio pastato tūris").

    Sklypo užstatymo intensyvumo koeficientas - 0,23.

    Viešbučio pastato tūris.

    Pastato tūris susideda iš žemutinio II-ojo a. horizontalaus tūrio ir vertikalaus tūrio, kylančio nuo trečiojo iki septintojo aukšto. Septintojo aukšto viršaus altitudė +25,0 m (skaičiuojant nuo I-ojo a. grindų lygio). Virš septintojo aukšto įrengiamos būtinos techninės ir telekomunikacinės patalpos bei antenos ir kiti ažūrinai įrenginiai. Ant jų gali būti išdėstyta reklama. Bendras techninių ir telekomunikacinių patalpų plotas turi sudaryti ne daugiau kaip 25 % viešbučio vertikalaus tūrio vieno aukšto bendro ploto.

    Viešbučio kambarių (numerių) langai turi būti orientuoti rytų, pietų ir vakarų kryptimis, vertikalaus tūrio skulptūriškumui pabrėžti rekomenduojami balkonai prie kiekvieno kambario.

    Sudarant pastato projektą rekomenduojama patikrinti ir, esant reikalui, koreguoti numatomą tūrį maketavimu bei kompiuterinio modeliavimo būdu.

    Užstatymo linija.

    Nuo J. Basanavičiaus gatvės važiuojamosios dalies pastatas atitraukiamas per 42 m, jo vertikalus tūris per 48 m. Nuo Maironio gatvės važiuojamosios dalies pastatas atitraukiamas per 7 m, jo vertikalus tūris per 20m.

    Susisiekimas su planuojama teritorija.

    Pravažiavimas link viešbučio teritorijos numatomas iš J. Basanavičiaus gatvės pusės. Naudojantis pravažiavimu galima patekti į visas automobilių stovėjimo aikšteles, viešbučio ūkinį kiemą bei privažiuoti prie elektros transformatorinės pastotės.

    Pravažiavimas bendrai naudojamas patekti į miesto sodo teritoriją, link siurblinės bei paviršinių nuotekų valymo įrenginių. Pėsčiųjų perėjos link planuojamos teritorijos numatytos prie J. Basanavičiaus ir Maironio gatvių sankryžos ir skersai Maironio gatvės ties pagrindiniu įėjimu į viešbučio pastatą.

    Viešbučio sklype numatomas servitutas elektros transformacinę aptarnaujančiai tarnybai.

    Paviršinių nuotekų valymo įrenginio aptarnavimas bus vykdomas iš pravažiavimo, esančio šalia viešbučio teritorijos, pusės.

    Inžineriniai tinklai. Planuojamo sklypo inžinerinio aprūpinimo sprendiniai yra priimti vadovaujantis:

    *
    UAB "Utenos vandenys" 2003 07 10 techninėmis sąlygomis Nr. 03-53;
    *
    UAB Rytų skirstomieji tinklai filialo "Utenos elektros tinklai" 2004 01 22 techninėmis sąlygomis Nr. 51200-10;
    *
    AB "Lietuvos dujos" Panevėžio filialo 2003 07 16 techninėmis sąlygomis Nr. 08-25-920;
    *
    AB "Lietuvos telekomas" 2003 07 10 techninėmis sąlygomis Nr. 14;
    *
    UAB "Utenos šilumos tinklai 2003 07 09 techninėmis sąlygomis Nr. 16-07-559;
    *
    projektavimo normomis ir taisyklėmis.

    Planuojamame sklype numatomam viešbučiui ir jo komplekso objektams užtikrinamas pilnas inžinerinis aprūpinimas.

    Būsimą vandentiekio sistemą numatoma jungti prie sklype esančių miesto centralizuoto vandentiekio linijų.

    Būsimas viešbučio buitinių nuotekų linijas numatoma jungti prie sklype esančių miesto buitinių nuotekų tinklų. Esamus nebeeksploatuojamus tinklus numatoma demontuoti.

    Paviršines nuotekas, surinktas nuo planuojamo sklypo, numatoma apvalyti nuo naftos produktų planuojamuose pastatyti požeminio tipo valymo įrenginiuose ir tik po to išleisti į Krašuonos upelį.

    Planuojamame sklype numatomą viešbutį ir jo komplekso objektus aprūpinti elektra, numatoma tiekti iš būsimos naujos transformatorinės, inkorporuotos į viešbučio pastatą. Numatoma vienpusio aptarnavimo modulinė 6, 06 x 3, 03 m dydžio transformatorinė, turinti viešbučio sklype servitutą ją aptarnauti. Įrengus šią transformatorinę, numatoma sklype esančią transformatorinę KT-18 demontuoti bei perkloti l0kV ir 0,38 kV elektros kabelius. 0,38 kV kabelį nuo naujai įrengiamos transformatorinės iki Valstybinės kontrolės pastato yra tikslinga pakloti sklypo dalyje, esančioje pietinėje viešbučio pusėje, lygiagrečiai pastato sienai ir esamiems buitinių nuotekų tinklams, atsisakant sąlygose nurodytos trasos šiauriniame šlaite. Bendras planuojamame sklype numatomų objektų galingumas (visoms elektros energijos reikmėms):

    instaliuotas - 35 kW;
    pareikalaujamas skaičiuotinas - 210 kW.

    Viešbučiui šilumos energiją numatoma tiekti iš centralizuotos Utenos miesto šiluminių tinklų sistemos, kadangi planuojamas sklypas yra centralizuoto šilumos tiekimo zonoje. Konkreti šilumotiekio prijungimo vieta bus numatyta techninio projektavimo stadijoje.

    Gamtines dujas viešbučiui numatyta tiekti, paklojus vidutinio slėgio dujotiekio liniją nuo dujotiekio PE DN 160, esančio A.Baranausko gatvėje.

    Viešbučiui telefonizuoti numatoma sklype pakloti reikalingus ryšių kabelius. Tolimesnėje projektavimo stadijoje turės būti gautos atitinkamos papildomos AB "Lietuvos telekomas" techninės sąlygos.

    Visiems projektuojamiems ir esamiems inžineriniams tinklams numatoma sudaryti apsaugos zonas.

    Kietas atliekas, susidarančias eksploatuojant viešbutį ir valant jo teritoriją, numatoma surinkti ir išvežti į veikiantį sąvartyną.

    4. PLANAVIMO PASEKMIŲ ĮVERTINIMAS

    Pagal LR planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo įstatymo pakeitimo įstatymo, priimto 2000m. balandžio 18 d., Nr. VH-1636, 2 priedėlio 10.2 p. duotą slenkstinį sklypo užstatymo plotą viešbutis nepatenka į atrenkamų privalomam vertinimui objektų sąrašą, nes pastato užstatymo plotas yra mažesnis negu 0,5 ha. Nežiūrint į tai, planavimo pasekmės aplinkai aptartos šiais atžvilgiais:

    a) įtaka kraštovaizdžio išvaizdai;
    b) ekologinio ir higieninio pobūdžio pakitimai;
    c) socialinės-ekonominės pasekmės miestui;
    d) teritorijos sutvarkymo ir inžinerinės įrangos kokybės pakitimai.

    Įtaka kraštovaizdžio išvaizdai.

    Viešbučio pastato tūris numatytas pastatyti nukastos kalvos dalies vietoje. Pastato dviaukštės dalies tūris kompensuoja sumažinto gamtinio elemento dalį, o aukštutinė VII-ojo a. dalis akcentuoja J. Basanavičiaus ir Maironio gatvių sankryžos bei miesto sodo apsuptyje esančią erdvę, reikšmingą miesto centrinei daliai. Viešbučio tūris bus matomas ne tik iš minėtos sankryžos, bet ir iš tolimesnių J. Basanavičiaus gatvės vietų, iš parko bei A. Baranausko gatvės pusės. Tokiu būdu miesto kraštovaizdis įgis architektūrinį akcentą, padedantį orientuotis urbanistinėje erdvėje.

    Ekologinio ir higieninio pobūdžio pakitimai.

    Ekologiniai aplinkos pakitimai bus teigiami dėl to, kad numatyti paviršinio vandens nuotekų valymo įrenginiai, kurie surinks nuo parkingų ir pravažiavimų naftos produktų teršalus ir neleis jiems patekti į Krašuonos upelį. Esamas užtamponuotas artezinis šulinys bus išsaugomas nepažeistas. Higieninio pobūdžio neigiamų aplinkos pakitimų nebus.

    Socialinės-ekonominės pasekmės miestui bus teigiamos. Pastačius viešbutį ir aptarnaujančias patalpas bei įstaigas, padidės miesto patrauklumas, susidarys geresnės sąlygos turizmui plėstis ir iš jo gaunamoms pajamoms didėti. Bus sukurta nemažai darbo vietų miesto gyventojams. Be to, sukūrus viešbučio komplekse pramoginio komercinio pobūdžio patalpas, susidarytų prielaidos atlaisvinti buvusių Šaulių namų patalpas ir jas panaudoti kultūrinei bei švietimo paskirčiai. Būtų galimybė atkurti ir sutvarkyti Šaulių namų kompleksą, kuris turi kultūrinę bei istorinę reikšmę.

    Teritorijos sutvarkymo ir inžinerinės įrangos kokybės pakitimai. Šie pakitimai bus pozityvūs. Iš vienos pusės bus nukeltas neišvaizdus ir techniškai pasenęs esamos senos elektros transformatorinės statinys. Vietoje jo bus pastatyta nauja, įkomponuota į viešbučio tūrį pastotė su nauja įranga.

    Teritorijoje bus pakloti nauji betono trinkelėmis grįsti pėsčiųjų takai bei automobilių pravažiavimai ir aikštelės. Bus įrengtos vejos bei gėlynai.

    Numatyta šlaitus sutvirtinti apsauginiais želdiniais, kurie pagyvins ir pagerins aplinkos vaizdą.

    Komentuoti:

Working...
X