Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Jaunimo centras Vytauto g.

    Click image for larger version

Name:	2B7C26F4-8A1E-4C38-B700-8D24FB2793A3.jpeg
Views:	3275
Size:	1,72 MB
ID:	1946406

    Comment


      Zunda

      Click image for larger version

Name:	D4E66398-A64C-4657-B8C3-86D3A5EA075D.jpeg
Views:	3313
Size:	1,98 MB
ID:	1946408

      Comment


        Butai Vytauto g.

        Click image for larger version

Name:	32D0E8D4-12FD-4472-801F-17C24591F815.jpeg
Views:	3268
Size:	1,76 MB
ID:	1946410

        Comment


          Beje apie Palangos dušines:
          Dušinių statybos teisėtumą Klaipėdos apygardos prokuratūra vertino net tris kartus. Visais atvejais įstatymų pažeidimų neaptiko ir ginti viešąjį interesą atsisakė. Palangos savivaldybė vadinamųjų dušinių savininkę N.Zolotnitskają bandė nubausti bent už tai, kad pastatas naudojamas ne pagal paskirtį. Tačiau Klaipėdos apygardos teismas panaikino pastato savininkei skirtą 140 eurų baudą ir įpareigojo savivaldybę atlyginti 1500 eurų siekiančias bylinėjimosi išlaidas.
          https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...-zeme-22165629

          Comment


            Baigiamas įrengti pirmasis sensorinis sodas Palangoje

            VšĮ LR VRM poilsio ir reabilitacijos centras „Pušynas“ net ir žiemą tęsia sensorinio sodo įrengimo darbus. Centre kuriamas pirmasis Palangoje sensorinis sodas yra suskirstytas į dvi zonas: aktyviąją ir pasyviąją. Šiuo metu įrengiama aktyvioji sodo teritorijos dalis – palei pasivaikščiojimo taką įrengiami specialiai ekspertų atrinkti lauko sporto įrenginiai, skirti gausiausiai poilsio ir reabilitacijos centro pacientų grupei – pagyvenusiems žmonėms. Jau šią vasarą sodas bus atviras centro pacientams ir lankytojams.

            Comment


              Šiais metais „Hanner“ į NT projektus Palangoje investuos 2 milijonus eurų

              Dar numatyta 2 mln. eurų Palangoje, kur numatyta pradėti viešbučio paskirties su SPA projektą. <...> Užsienio šalyse 2021 metais „Hanner“ buvo suplanavusi 30 mln. eurų investicijas. Faktiškai pavyko investuoti 25 mln. eurų, o didžioji šios sumos dalis teko „Hilton“ viešbučio projektui Venecijoje.

              Comment


                Palangos pajūryje bus naujovių: įteisino penkis paplūdimius, nuogaliams ir gyvūnams – net dviejų pliažų ruožai

                Palangos miesto taryba priėmė sprendimą suskirstyti kurorto pajūrį į atskirus paplūdimius ir numatyti ne tik jų ribas, bet ir paskirtį, papildant jau anksčiau egzistavusias funkcines zonas naujomis.

                Iki šiol Palangoje buvo vienintelis paplūdimys, kuris driekėsi kurorto administracinėse ribose palei Baltijos pakrantę. Dabar visas šis ruožas suskirstytas į penkis paplūdimius, suteikiant jiems pavadinimus, nurodant kiekvieno pradžią ir pabaigą, juose pažymint atitinkamomis žymomis jau esamas moterų, vyrų, nudistų bei kur galima lankytis su gyvūnais funkcines zonas, taip pat naujai numatant Nemirsetoje, Pajūrio regioninio parko paplūdimyje, – nudistų, o Šventojoje – augintinių zonas.

                Pirmasis, Pajūrio regioninio parko, paplūdimys drieksis nuo Palangos miesto savivaldybės ribos iki Pajūrio regioninio parko (ties Ąžuolų g. tęsiniu). Jame 300 metrų į pietus nuo Nemirsetos pietinio privažiavimo prie jūros bus galima lankytis su gyvūnais.

                Už šios zonos, 300 metrų į Klaipėdos pusę, atsiranda visiškai nauja poilsio zona – nudistų pliažas. Kitaip tariant, oficialiai įteisinti ir gelbėtojų prižiūrimi Palangos paplūdimiai prasidės būtent bedrabužiams saulės vonių mėgėjams skirtu ruožu.

                Atkreiptinas dėmesys, jog iki šiol Palangoje egzistavęs neoficialus nudistų pliažas, kuris driekėsi paplūdimio teritorijoje už bendrojo pliažo ties “Auska”, nuogalių nebelauks – čia nuo šiol mėgautis pajūrio smėliu ir Baltijos bangomis galės visi norintieji, bet turintieji paplūdimiams tinkamą aprangą.

                Naujajame Pajūrio regioninio parko paplūdimyje įteisinta ir maudykla – tai reiškia, jog čia atsiras ir gelbėtojų, kurie rūpinsis pramogautojų saugumu, postas. Pajūrio regioninio parko paplūdimys iš viso drieksis apie 3,3 km.

                Antrasis paplūdimys dabar oficialiai vadinsis Palangos vardu, jis apims teritoriją nuo Regioninio parko (Ąžuolų g. tęsinio) į šiaurę iki Kontininkų gatvės ir bus didžiausias. Čia patenka ir garsusis „Auskos“ pliažas, ir jau daugiau kaip dešimt metų nuolat Mėlynąja vėliava pažymimas pajūrio ruožas ties Birutės parku, ir kurorto svečių bei pačių palangiškių itin mėgiamas ir lankomas jūros tiltas. Funkcinės zonos šiame paplūdimyje praktiškai išlieka tos pačios, kokios buvo ir iki šiol. Didžioji dalis šios teritorijos – bendrieji pliažai.

                Kaip ir anksčiau, į šiaurę nuo Centrinės gelbėjimo stoties, iškart už Ašarėlės upelio, 420 metrų šilkinio pajūrio smėlio ruožas bus skirtas dailiosios lyties atstovėms. Už jo į šiaurę link Kunigiškių beveik kilometras pajūrio numatytas bendrajam pliažui, po kurio nustatyta 370 metrų ilgio zona, skirta tik vyrams. Palangos paplūdimį, kurio visas ilgis apie 7,5 km, užbaigs dar vienas bendro naudojimo pliažo ruožas.

                Trečiasis didžiausio šalies kurorto paplūdimys drieksis Kunigiškių teritorijoje ir vadinsis šios Palangos dalies vardu. Šio paplūdimio ribos – nuo Kontininkų g. iki Ošupio g. pradžios, kuri palangiškiams labiau žinoma „Pasaulio krašto“ pavadinimu. Kunigiškių paplūdimyje, kurio ilgis beveik 3,4 km, bus tik bendro naudojimo pliažas, be to, nuspręsta šioje teritorijoje sutankinti gelbėtojų budėjimo postus, įrengiant dar vieną papildomą.

                Už Kunigiškių prasidės Pietinis Šventosios paplūdimys. Jo teritorija – nuo Ošupio g. pradžios („Pasaulio krašto“) iki molo, išimant į pietus nuo jo 200 m. Šiame maždaug 5,4 kilometrų bendro naudojimo pajūrio ruože, kaip ir anksčiau, kiek piečiau nuo “Elijos” kvartalo įsiterps 120 metrų vyrų pliažas, 280 metrų ruožas, skirtas nuogaliams, iškart už jo – moterims pasilepinti 300 metrų teritorija. Čia pat, į šiaurę nuo dailiosios lyties atstovių poilsio vietos, numatytas 300 metrų ilgio paplūdimio ruožas, į kurį bus galima atvykti su keturkojais šeimos nariais. Tokio “šuniukų pliažo” anksčiau Šventojoje nebuvo, tad prie jūros su savo augintiniais nevaržomais galės lankytis ir atostogaujantys ar gyvenantys Šventojoje.

                Likusioji pajūrio pakrantės dalis, kuri driekiasi 200 m nuo Šventosios molo iki Būtingės – Palangos miesto savivaldybės ribos šiaurės pusėje, pavadinta Šiauriniu Šventosios paplūdimiu. Čia, kaip ir buvo iki šiol, bus bendrasis pliažas, jo ilgis – 4,4 km.

                Iš viso visuose paplūdimiuose ketinama įrengti 19 maudyklų, kuriose bus gelbėtojų postai. Į Palangos savivaldybės administracines ribas patenka apie 25 km pajūrio pakrantės.

                Aktyviosios, sportuoti skirtos zonos, kaip ir anksčiau išlieka ties jūros tiltu, Palangos ir Šventosios centrinėmis gelbėjimo stotimis.

                Patekti prie jūros numatyti privažiavimai ir neįgaliesiems. Šventosios pietiniame paplūdimyje, Monciškėse, įrengtas ruožas paraplegikams, Palangoje bet kokiu oru pamatyti jūrą galima link jos riedant Lino taku, neįgaliesiems draugiški yra S.Dariaus ir S.Girėno gatvės gale bei Birutės parko teritorijoje, ties Birutės kalnu, esantys praėjimai prie jūros.

                Comment


                  praejusi savatgali vasario pradžioje buvau šventosios pradžioje renovuoja seną pastata, gatves pavadinimo nežinau. kitoje puseje poilsio namai Elija, tas pastatas turbūt jau 10-15 metu stovejo be langu, dabar jau puse pastato sudeti langai, tai gal kas žino tiksliau kas ten bus?
                  Paskutinis taisė rromask-kreti; 2022.02.10, 09:28.

                  Comment


                    Prie Šventosios uosto planuojamas naujas viešbutis

                    ‎‎ Plačiau: https://sa.lt/prie-sventosios-uosto-...jas-viesbutis/

                    Comment


                      Vietoj Bangos Basanaviciaus gatvej. Sako statybos rudeni prasides.

                      Comment


                        Kastycio/Vytauto kampas

                        Click image for larger version

Name:	3F070127-8945-46CF-B43A-DEB30BE7DA4E.jpeg
Views:	1846
Size:	1,43 MB
ID:	1971659
                        Attached Files

                        Comment


                          Buvau prieš keletą dienų Palangoje. Nežinau, gal dėl savaitgalio, bet man pasirodė, kad yra daug sustabdytų statybų. Gal savaitgalis, bet kad plaikstosi celofano tvoros, jausmas toks, kad nieko nevyksta.

                          Comment


                            Statybos vyksta pilnu tempu.

                            Comment


                              Projektas "Šventosios vartai".


                              Tolumoje atnaujinama prieplauka.


                              Aplinka. Vaizdas į jūrą.



                              Bendrai viskas atrodo ganėtinai kokybiška.






                              Comment


                                Buvau apsilankęs šioje vietoje prieš porą mėnesių, tai sakyčiau labai "į jų naudą" pafotkinot, nes realiai tai ten bevaikščiojant buvo toks jausmas, kad šiaip namai buvo suprojektuoti mašinoms, bet ir jų vairuotojams numatė šiek tiek erdvių.

                                Click image for larger version

Name:	IMG-0590.jpg
Views:	1353
Size:	1,62 MB
ID:	1974267

                                Click image for larger version

Name:	IMG-0582.jpg
Views:	1356
Size:	1,28 MB
ID:	1974268

                                Click image for larger version

Name:	IMG-0581.jpg
Views:	1352
Size:	1,11 MB
ID:	1974269

                                Labiausiai nustebino, kad į vandens pusę padaryta realiai tik viena maža viešoji erdvė su smėliu ir 5-7 gultais, o visur kitur parkingai.

                                Comment


                                  Visi daugiabučiai likę nuo 2004 statybos


                                  Man čia labiau renovacija, negu nauja statybą. Tai ir prie tų parkingų nėra reikalo jau kabinėtis. O, žinoma, dalis netelpa į vietas, nes per siaura ir per žema tipiniams SUV Tai čia jau pataupė perdarinėti, ar nebesigavo. Bet bent jau vaikščiojant mašinos nesustatytos ant takų.

                                  Comment


                                    Marriott. Sukiojasi vienas kauselis ir vienas sunkvezimiukas
                                    pataisymas: yra dar ir pora Bobcatu

                                    Click image for larger version  Name:	83FDCF0C-BBA4-4C62-BCE8-073AE6AA9EEC.jpeg Views:	0 Size:	2,57 MB ID:	1982592

                                    Comment


                                      2023 M. PALANGOJE PRASIDĖS POILSIO IR DARBO PRIE JŪROS KOMPLEKSO „FUTURISTAI“ STATYBOS

                                      Click image for larger version

Name:	C15B9373-99ED-45B7-A485-5860F0103F02.jpeg
Views:	861
Size:	139,3 kB
ID:	1982762

                                      https://structum.lt/straipsnis/2023-...Xwfj8H2CQiAQyM

                                      Comment


                                        Ir nulis info kurioje vietoje planuoja tai statyt

                                        Comment


                                          Parašė ttttt Rodyti pranešimą
                                          Ir nulis info kurioje vietoje planuoja tai statyt
                                          Yra jų web futuristai.lt, kur galima matyti lokaciją.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X