Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Palangoje – naujiena automobilių vairuotojams
    http://auto.lrytas.lt/autosportas/20...ygoje-1044509/

    Vasarą į Palangą automobiliais atvykę poilsiautojai susidurs su kurorto centre dar nematyta naujove – automobilių eismas bus gerokai apribotas, o didelė gatvės dalis atiteks dviratininkams.

    Pagrindinės Vytauto gatvės 2,1 kilometro ilgio atkarpoje bus vienos krypties eismas. Eismo schema Vytauto gatvėje keičiama nuo posūkio į Druskininkų gatvę šiaurinėje kurorto dalyje iki S.Dariaus ir S.Girėno gatvės prie Birutės parko pietuose. Šioje Vytauto gatvės atkarpoje bus galima važiuoti tik pietų kryptimi – nuo Šventosios link Klaipėdos.

    Comment


      Palangos koncertų salės koncesijos konkursas sulaukė susidomėjimo
      https://www.15min.lt/verslas/naujien...imo-663-791144

      Sušvelninusi konkurso sąlygas, kempingui ir koncertų salei valdytojų ieškanti Palangos savivaldybė sulaukė dar neregėto verslo įmonių susidomėjimo – dalyvauti kempingo koncesijos konkurse norą pareiškė trys įmonės, o 20 metų šeimininkauti naujojoje Palangos koncertų salėje pageidauja net 4 bendrovės.

      Comment


        Palangoje pradėtos 10 mln. eurų vertės prabangių apartamentų statybos
        https://www.15min.lt/verslas/naujien...oje-973-791794

        Palangoje, tarp Kęstučio ir S.Daukanto gatvių, pradėtos prabangių apartamentų statybos. Planuojama, kad iki kitų metų antro ketvirčio čia iškils 73 poilsiui skirti butai. Bendros investicijos į projektą turėtų siekti virš 10 mln. eurų, rašoma pranešime spaudai.

        Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Turto valdymo ir Investicijų grupė“ pasirašė rangos darbų sutartį su generalinės rangos ir statybos paslaugas teikiančia įmone „Conresta“. Sandorio vertė – daugiau nei 7 mln. eurų.

        Pastate bus įrengti 73, 2-4 kambarių, 40-127 kv. m ploto apartamentai su terasomis arba lodžijomis.

        Pirmame aukšte numatomas 108 kv.m. sporto klubas ir poilsio kompleksas, planuojama įrengti lauko dušus.

        Požeminiame aukšte suprojektuotos pagrindinės pastato techninės patalpos, čia taip pat bus įrengta požeminė automobilių aikštelė 68 automobiliams.

        Planuojama B energinės klasės pastato statybas baigti kitų metų II ketvirtį.

        Comment


          /\ Puikios naujienos dėl visko! Vytauto g. labai reikėjo tokio dvirtakio, nebereikės važiuoti šaligatviais.

          O naujas daugiabutis irgi puiku, ypač toks. Kažin tik kur tiksliai jį statys. Jeigu vietoje dabar esančių griūvenų ir aptverto šiukšlyno - tai net labai gerai.

          Comment


            Aišku reikėtų žiūrėti, bet aš irgi supratau kad toje vietoje, tuo labiau, kad prieš n mėnesių buvo straipsnis, kad ten sutvarkyti dokumentai.

            Dėl Vytauto gatvės, tai aš leisiu sau su tavimi nesutikti, nemanau, kad ten buvo kažkokia problema. Realiai didžioji dalis pėsčiųjų vis tiek naudojasi kelio puse arčiau jūros, o kitoje pusėje yra tikrai platus šaligatvis, kuris leidžia ramiai važiuoti tikrai nesijaudinant dėl niekieno užkliudymo. Turbūt nebent velomobiliai būtų galėtų kažkam užkliūti, bet kad jie ir taip važiuodavo pačia gatve ir realiai visi su tuo susitaikydavo, greičių skirtumo ar kažko tokio vis tiek tokioje vietoje nebūdavo, o ir pats ruožas pakankamai trumpas.

            O dabar kažką nei šiokio nei tokio padarė, plius dar įtariu vasarą vis tiek atsiras kažkiek kvailelių, kurie užblokuos tą taką...

            P.S. O šiaip bus įdomu pasekti kokios bus kvadrato kainos, nes vieta ten tai tiesiog superinė.
            Paskutinis taisė bato_usai; 2017.05.06, 00:44.

            Comment


              Beje truputėli daugiau info ir vizualizacijų galima rasti čia
              http://bustas.lrytas.lt/architektura...liais-1022375/

              Comment


                Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                /\

                O naujas daugiabutis irgi puiku, ypač toks. Kažin tik kur tiksliai jį statys. Jeigu vietoje dabar esančių griūvenų ir aptverto šiukšlyno - tai net labai gerai.
                Pagal http://palangosegle.lt/ tai čia: https://www.google.lt/maps/@55.91421...7i13312!8i6656
                You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                Comment


                  Tai mes apie tą vietą ir kalbėjome

                  Comment


                    Peržiūrėjus vizualizacijas, tai man viskas labai 70-ųjų stiliuje pasirodė Gal dėl spalvų derinių, kažkiek ir lenktų formų. Savotiškas toks.

                    Comment


                      gal ir sumanymas toks buvo.. man vos ne i bauhause berlyne..
                      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                      - George W. Bush President of the USA

                      Comment


                        Trumpas pasivaikščiojimas pro naujus projektus Palangoje:































                        Flickr

                        Comment


                          /\ O kaip prie koncertų salės ten ta Tiškevičių alėja? Vyksta kas nors?

                          Comment


                            Kas ten duobėj bus?

                            Comment


                              Parašė justinas adam Rodyti pranešimą
                              Kas ten duobėj bus?
                              Marriot viešbutis. Tik kažko pastrigo dokumentų rengimas.

                              Comment


                                /\ Sustojo kalbos netgi apie buv. Jūratės baseiną, deja. Paskutinemis žiniomis Marriott frančizę nugriebti norėjo buv. Lino baseino projekto vystytojai.
                                Paskutinis taisė nomad; 2017.05.07, 15:47.
                                There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                Comment


                                  RESTAURUOTO „ANAPILIO“ TERITORIJA NETRUKUS TAPS PATRAUKLIU PARKU

                                  Neilgai trukus praeivių akis trauks ne tik restauruota viena iš gražiausių medinių kurorto vilų – „Anapilis“, bet ir išpuoselėta jos aplinka – šį mėnesį pradedami garsiosios vilos teritorijos sutvarkymo darbai. Darbus atliksiančio UAB „Pamario restauratorius“ direktoriaus pavaduotojas statybai Algimantas Zokaitis teigė, jog veikla bus organizuojama taip, kad palangiškiams ir kurorto svečiams, norintiems patekti į „Anapilyje“ įsikūrusį Kurorto muziejų, nepatogumų nesukeltų.

                                  Tvarkant „Anapilio“ aplinką bus atnaujinti teritorijoje augantys želdiniai, nuo vilos iki Birutės alėjos nutiesti vandentiekio, nuotekų bei lietaus vandens šalinimo tinklai, pakeistos link vilos vedančios liepų alėjos bei šaligatvių dangos, įrengtos dvi nedidelės aikštelės automobiliams statyti. Taip pat bus pasirūpinta viso sklypo teritorijos apšvietimu, įrengtos teritorijos vaizdo stebėjimo sistemos.
                                  „Vienoje iš aikštelių (esančioje prie „Anapilio“) bus įrengtos stovėjimo vietos 10 automobilių, kitoje (sklypo rytinėje dalyje, ties vilomis „Romeo“ ir „Džiuljeta“) – 7 automobiliams. Siekiant suvaldyti automobilių srautus ir užtikrinti, kad šioje teritorijoje nevažinėtų transporto priemonės, ties įvažiavimu į „Anapilio“ teritoriją iš Birutės alėjos bei iš vakarinės sklypo pusės bus įrengti pakeliami stulpeliai“, – sakė A. Zokaitis.
                                  Visa senosios vilos teritorija alsuos retro stiliumi – tiek link vilos vedančios liepų alėjos, tiek alėjos vakarinėje pastato dalyje, tiek ir istoriškai susiklosčiusio pėsčiųjų tako nuo vilos „Jūros akis“ dangos, taip pat – takai apie „Anapilį“ bus spalvotų (pilkos ir raudonos spalvos), sendinto tipo betoninių trinkelių. Pasirūpinta bus ir mažąja architektūra – sutvarkytoje teritorijoje bus įrengti retro stiliaus stovai dviračiams, suolai, šiukšlių dėžės, įrengti bus ir nauji apšvietimo stulpai.
                                  Teritorijos apšvietimas projektuojamas taip, kad akcentu taptų „Anapilis“. „Vilai apšviesti skirtų šviestuvų skleidžiama šviesa bus nukreipta taip, kad išryškintų pastatą bei atskiras jo detales – stogo kraigą, smailę, medžio raižinius, – sakė A. Zokaitis. – Kiti šviestuvai apšvies liepų alėją bei pėsčiųjų takus“.
                                  Palangiškių ir miesto svečių patogumui bus įrengti ir informaciniai stendai, kviesiantys apsilankyti „Anapilyje“ įsikūrusiame Kurorto muziejuje bei čia vyksiančiuose renginiuose. Šie stendai bus įrengti J. Basanavičiaus gatvės ir Birutės alėjos sankirtoje.
                                  Palangos meras Šarūnas Vaitkus neabejoja, jog sutvarkyta teritorija, kaip ir rudenį lankytojams atvėrusi restauruota vila “Anapilis“, netruks tapti dar viena miesto gyventojų ir svečių pamėgta laisvalaikio praleidimo vieta. „Džiugu, kad Palangoje jau netrukus atgims dar viena jauki, nedidelį parką primenanti erdvė, susijusi su kurorto įkūrėjais grafais Tiškevičiais. Čia nebeliks tinklinio aikštelių, tačiau galės vykti įvairūs plenerai, kiti meno projektai. Visa tai puikiai susisies su rudenį restauruota vila „Anapilis“ bei čia įsikūrusio Kurorto muziejaus veikla“, – sakė Š. Vaitkus.
                                  „Anapilio“ teritorijos tvarkymo darbus planuojama baigti dar šiais metais.

                                  Comment


                                    Paplūdimiuose - ne tik atnaujinti, bet ir nauji bei neįprastai suformuoti mediniai takai

                                    Comment


                                      Grafų Tiškevičių alėja kvies mylėti

                                      Palanga netrukus pasipuoš išskirtine oaze – už šimtus tūkstančių eurų rekonstruota pėsčiųjų promenada, nukelsiančia į XIX amžių. Grafų Tiškevičių vardu pavadintoje vos 300 metrų ilgio alėjoje prie kurhauzo jau atstatyti istoriniai mediniai vartai. Joje atsiras grafų skulptūrų, suoliukų, baigiami įrengti senoviniai žibintai. Prie Palangos koncertų salės žmonės išvys take įkomponuotą metalinę juostą su grafų šeimos šūkiu „Deligas quem diligas“ („Išsirink, ką myli“).

                                      Comment


                                        Vėl gi norėtųsi daugiau nuotraukų. Bet panašu, kad atrodys labai puikiai. Ypač lyginant su tuo, kas ten buvo anksčiau.

                                        Tik vartai nenustebino. Tikėjausi, kad bus prašmatnesni, parašyta "raižyti"...

                                        Vienintelė foto iš straipsnio:

                                        Comment


                                          Kelionė po Palangą – išbandymas

                                          Kelininkai šią savaitę pradėjo braižyti automobilių ir dviratininkų judėjimo schemą Palangos centre. Iki vasaros sezono starto, kuris bus skelbiamas po pusantros savaitės, kurorto centrinė gatvė pasikeis neatpažįstamai.

                                          Automobilių eismas Vytauto gatvėje centrinėje miesto dalyje vyks tik viena kryptimi.

                                          Važiuojant nuo Šventosios pusės miesto centro link, Vytauto gatvėje dvipusis automobilių eismas baigsis ties Druskininkų gatve.

                                          Šioje vietoje dalis važiuojamosios dalies bus atiduota dviratininkams.

                                          Paprastai tariant, gatvė bus padalyta į tris dalis. Vidurine eismo juosta važiuos automobiliai, dešinėje bus palikta juosta automobilių stovėjimui, o kairėje esančioje juostoje važiuos dviratininkai.

                                          Dvipusis eismas prasidės ties sankryža su S.Dariaus ir S.Girėno gatve.

                                          Palangos policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Kęstutis Bončkus tikino, kad idėja kurorto gatves užleisti dviratininkams yra sveikintina.

                                          "Būtų mano valia, aš iš viso uždrausčiau automobilių eismą. Tai yra kurortas, automobilių turėtų būti kuo mažiau. Tiesa, dažniau incidentai nutinka tarp dviratininkų ir pėsčiųjų. Pėstiesiems nesaugu", – pastebėjo K.Bončkus.

                                          Policijos pareigūnas tikino, kad kai kuriems vairuotojams gali kilti nesklandumų, kai jie bandys pasukti į kairę.

                                          "Vairuotojas turės praleisti dviratininkus, kurie juda ta pačia kryptimi kairėje esančioje eismo juostoje, ir tuos, kurie važiuoja tiesiai. Gali būti nesusipratimų, tačiau yra šoninio matymo veidrodėliai, teks būti atidiems", – pabrėžė K.Bončkus.

                                          Antras momentas, kuris jau dabar siutina automobilių vairuotojus, yra tokios situacijos, kai dešinėje esančioje eismo juostoje, kuri bus palikta stovėjimui, vairuotojai negalės rasti laisvos vietos.

                                          "Taip, pervažiavę Vytauto gatvę ir neradę tinkamos vietos, jie turės sukti ratu, apvažiuoti kvartalą ir vėl kartoti viską iš naujo", – sakė K.Bončkus.

                                          Policijos pareigūnai dar svarsto, ar neteks siūlyti centrinėje miesto gatvėje riboti automobilių greitį.

                                          Panašu, kad pokyčiai įneš sumaišties. Vytauto gatvėje ties Kurhauzu neseniai buvo pastatyti automobilių stovėjimą draudžiantys ženklai, tačiau šiltų orų į pajūrį atvilioti miesto svečiai jų nepaiso ir stato automobilius draudžiamoje zonoje.

                                          "Buvo nuspręsta drausti stovėjimą nedideliame ruože ties Kurhauzu ir koncertų sale. Matyt, ne visi paiso kelio ženklų, reikės mums pasižiūrėti", – teigė K.Bončkus.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X