Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    dar visai neseniai kuršių takas šventojoje buvo tylus žvirkelis einantis visai šalia kopų. šiandien vaizdas pasikeitęs, keliukas sparčiai urbanizuojamas



    pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

    Comment


      Palangos tiltui ruošia įspūdingą ateitį
      Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

      Comment


        Grafų Tiškevičių alėjos atnaujinimo darbai – už 840 tūkst. eurų

        Pradedami 840 tūkst. eurų kainuosiantys Palangoje prie kurhauzo esančios grafų Tiškevičių alėjos atnaujinimo darbai. „Dabar, jau baigus viešųjų pirkimų procedūras, prasidės realūs darbai. Darbai turėtų būti baigti iki kitų metų birželio“, – „Lietuvos žinioms“ sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus. Tikimasi, kad porekonstrukcijos grafų Tiškevičių alėja galės konkuruoti su Jono Basanavičiaus gatve, kuri laikoma populiariausia Palangoje.

        Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...euru-56-680649

        Comment


          Naujuosius Šventosios Jūros gatvė pasitiks neatpažįstama

          Vienos iš pagrindinių miestelio gatvių dalis taps alėja pėstiesiems.

          Nors ruduo savo ambicijas demonstruoja vis atkakliau, Palangoje statybininkai pluša, lyg būtų pats vidurvasaris: kurorto širdyje, prie Kurhauzo ir Koncertų salės, rekonstruojama Grafų Tiškevičių alėja, bet dar didesnis projektas įgyvendinamas Šventojoje – čia baigiama rekonstruoti Jūros gatvė, kurios dalį nuspręsta paversti pėsčiųjų alėja.

          Dideli darbai

          Dalis Jūros gatvės rekonstruoti beveik baigta praėjusiais metais, šiemet triūsiama atkarpoje nuo Prieplaukos ir Pušyno gatvių iki Kopų bei Šventosios gatvių sankryžų. Darbai bus baigti iki metų pabaigos.

          „Šiuo metu ši Jūros gatvės atkarpa yra išardyta. Darbų čia turime atlikti labai daug: klojami lietaus nuotekų tinklai, apšvietimo tinklai, rengiamas gatvės drenažas, kasamas senasis gatvės pagrindas, baigiami ardyti šaligatviai, demontuojamos senosios gatvės apšvietimo atramos, kelio ir vejos bortai, – vardijo Savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Giedrius Ramonas. – Kitą savaitę bus įrengiamas šalčiui atsparus gatvės pagrindas, taip pat – skaldos pagrindas. Vėliau bus klojama trinkelių danga, pritaikyta pėstiesiems, neįgaliesiems bei dviratininkams. Dviračių takas nuo pėstiesiems skirtos erdvės bus atskirtas kita spalva (pėsčiųjų zona klojama gelsvomis trinkelėmis, dviratininkų – pilka). Taip pat bus sumontuoti nauji šviestuvai, įrengtos dvi žiedinės sankryžos“.

          Rekonstruojamos pėsčiųjų alėjos ilgis – apie 300 metrų.

          Atsivers neatpažįstamas vaizdas

          G. Ramonas sakė, kad vienoje pėsčiųjų alėjos pusėje dviratininkams bus skirta viena dvikryptė dviračių juosta. „Ši gatvė kardinaliai skirsis nuo iki šiol buvusios bei įprastų Palangoje. Pirmiausia, pėsčiųjų alėja iš abiejų pusių nuo važiuojamosios gatvės dalies bus atskirta žiedinėmis sankryžomis. Jos atsiras Prieplaukos ir Pušyno bei Kopų ir Šventosios gatvių sankryžose. Dar vienas išskirtinis bruožas – pėsčiųjų alėjos viduryje formuojamos keturios poilsio salelės. Jose atsiras vietos pėstiesiems: čia bus pastatyti suolai. Numatyta ir dar daugiau poilsio zonų, jose bus įrengti stovai dviračiams ir suolai pailsėti“, – jau netolimos ateities viziją piešė Statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas.

          Pašnekovas įsitikinęs, kad vairuotojai dėl pokyčių Jūros gatvėje taip pat neturėtų nusiminti – susisiekimas aplinkinėmis gatvėmis Šventojoje yra puikus.

          Rekonstruoti reikėjo

          Šventosios seniūno pareigas einantis seniūno pavaduotojas Eugenijus Čilinskas atkreipė dėmesį, kad senosios ir naujosios Jūros gatvės neįmanoma net lyginti. „Viskas daroma iš naujo. Gatvė buvo klota dar sovietmečiu, tad rekonstrukcija buvo labai reikalinga, – kalbėjo E. Čilinskas. – Dabar šioje gatvėje besikuriantiems ar seniau gyvenantiems klojamos naujos komunikacijos yra labai svarbus klausimas. Taip pat, pasibaigus darbams, čia atsiras apšvietimas, daugiau poilsio zonų. Tuo pačiu bus tvarkomos ir Jūros gatvės prieigos. Priešais bažnyčią augančiame pušyne ateinančią vasarą irgi laukia pokyčiai: šią teritoriją išvalysime, pastatysime daugiau suoliukų, paversime pušyną tikru parku, kur atsipūsti galės ne tik suaugusieji, bet ir mažieji šventojiškiai arba miesto svečiai“.

          Comment


            /\ Vientisumo jokio. Rašo, kad naujai sutvarkytoje dalyje bus įrengtas vienas dviračių takas, skirtas abiem pusėm. Negana to dar bus išklotas trinkelėmis. Tuo tarpu praėjusiais metais sutvarkytoje dalyje dviračių takas yra atskiras važiuojamojoje dalyje ir išklotas asfaltu, o srautai atskirti pusėmis.

            Comment


              15min.lt 2016.10.28
              Šventosios centrinė aikštė po rekonstrukcijos įgis naują veidą

              Šventosios centrinė aikštė jau neilgai trukus ims neatpažįstamai keistis – šią savaitę pritarta aikštės rekonstrukcijos projektiniams pasiūlymams. Planuojama, kad šios erdvės atnaujinimo darbai prasidės kitąmet.



              Šiuo metu centrinė Šventosios aikštė užima maždaug 8 tūkst. kv. metrų plotą, tad, siekiant po rekonstrukcijos įnešti daugiau jaukumo, projektuotojai nekasdieniais sprendiniais pasiūlė centrinę aikštės dalį sumažinti iki Palangos centrinės aikštės dydžio, kartu paliekant galimybę renginių metu aikštės erdves išplėsti. (...)
              Projektuojant Šventosios centrinę aikštę, pasirinktas ir netradicinis nelygaus reljefo sprendimas – aikštės vidurinė dalis bus įgilinta maždaug 60 centimetrų. (...)
              Prieš paviljoną numatyta erdvė montuojamai scenai. Vieną iš šoninių aikštės dalių numatyta skirti poilsio zonai – šią erdvę puoš maždaug 50 centimetrų aukščio originalios konstrukcijos suolai „Akmenys“. (...)

              Už paviljono numatyta įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Čia vienu metu galės stovėti 55 transporto priemonės.

              http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...eida-56-703763

              Comment


                Palanga sieks likti Tiškevičių miestu

                Comment


                  Palanga ruošiasi grandiozinėms statyboms

                  http://www.delfi.lt/verslas/nekilnoj....d?id=73028942

                  Comment


                    /\ "Konservatorius" meras, kuris už mokesčių mokėtojų pinigus tikisi pastatyti SPA centrą, kuris sėkmingai konkuruos su privačiu sėktorium? Ir net žurnalistai čia nemato pigių Savivaldybės PR triukų bei eilinio sovietinio mentalo projekto apraiškų?
                    There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                    Comment


                      Toks vaizdas, kad "Palanga" pati nežino ko nori. Reikėjo Palangos klerkams tą nuo pat pradžių daryti atsižvelgiant, kad Tiškevičiai Palangos architektūros stilių atsivežė iš Alpių. Bandyti tai tęsti, kaip tas ir šiais aikais daroma Alpėse. Bet buvo nueita stiklinimo ir posoveitinio modernizmo keliu, kad medinė architektūra tame kontekste pradėjo atrodyti liūdnokai. Na ir dar ruošiasi urbanizuoti tiltą, matyt irgi eidami Tiškevičių keliu
                      "Las Vegasą" reikėjo statyti Monciškėse ar Karklėje, bet ne Tiškevičiaus Palangoje.
                      Paskutinis taisė Rimas_OK; 2016.12.04, 23:17.

                      Comment


                        Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
                        Toks vaizdas, kad "Palanga" pati nežino ko nori. Reikėjo Palangos klerkams tą nuo pat pradžių daryti atsižvelgiant, kad Tiškevičiai Palangos architektūros stilių atsivežė iš Alpių. Bandyti tai tęsti, kaip tas ir šiais aikais daroma Alpėse. Bet buvo nueita stiklinimo ir posoveitinio modernizmo keliu, kad medinė architektūra tame kontekste pradėjo atrodyti liūdnokai. Na ir dar ruošiasi urbanizuoti tiltą, matyt irgi eidami Tiškevičių keliu
                        "Las Vegasą" reikėjo statyti Monciškėse ar Karklėje, bet ne Tiškevičiaus Palangoje.
                        Jeigu nori būti nešališkas, tai reikėtų paminėti, kad tiltą urbanizuoti siūlo verslas, o ne savivaldybė.

                        Comment


                          Palangos tiltas turistus traukia lyg Eifelio bokštas, tad jo priežiūra – ypatinga

                          Comment


                            Kasmet gražėjanti Palanga keistis nenustos ir kitąmet

                            Comment


                              Šventosios uostui įžiebiama viltis

                              http://lzinios.lt/lzinios/Gimtasis-k...-viltis/237672

                              Comment


                                Nusitaikė į trokštančius būsto pajūryje: labai maži apartamentai - už 20 tūkst. eurų
                                Nekilnojamojo turto kainoms vėl kopiant į aukštumas, kai kurie verslininkai sugalvojo tuo pasinaudoti ir žmonėms pasiūlyti pigesnių būstų. Tvirtinama, kad tokį sprendimą lėmė noras, jog butai būtų garantuotai parduoti, o ne stovėtų tušti. Taip ir gimė projektas „Šventosios apartamentai“.
                                Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                Comment


                                  S. Povilaičio atminimo įamžinimui – gausybė idėjų

                                  Sulaukta net poros dešimčių idėjų, kuriomis siūloma įamžinti maestro Stasio Povilaičio atminimą. Idėjų autoriai siūlo menininką priminsiančias skulptūras, rengti festivalius ar jo vardu pavadinti kurorte esančius statinius. Geriausią idėją, kuri ir bus įgyvendinta, viliamasi išrinkti iki kovo...
                                  Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                  Comment


                                    Automobilių srauto mažinimas: problemų sprendimas ar jų ieškojimas?

                                    Comment


                                      Šventoji sudrebins nekilnojamojo turto rinką – kyla didžiausias apartamentų parkas

                                      Dviejose iš penkių daugiaaukščių pastatų Šventojoje, netoli jūros, pradėti pardavinėti apartamentai, jie bus parduodami visiškai įrengti. Poilsio apartamentų kompleksas „Elija“ nekilnojamojo turto rinką pajūryje pagausins 272 apartamentais. Bendrovė „Naujoji Elija“ į projektą planuoja investuoti 10 milijonų eurų ir tikisi, kad projektas išjudins NT rinką pajūryje bei atneš ilgalaikę grąžą. Tai iki šiol didžiausias nekilnojamo turto projektas pajūryje.
                                      Paskutinis taisė R.D.; 2017.02.23, 14:37.

                                      Comment


                                        Šventosios uoste išdygo naujas gyvenamųjų namų kvartalas

                                        http://madeinklaipeda.lt/palanga/sve...amu-kvartalas/

                                        Comment


                                          Čia kiek suprantu šitas:
                                          https://goo.gl/maps/F7TbDRg2peq
                                          Ar konstrukcijos nepažeistos? Daugiau 20 metų riogso.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X