Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Projektai Marijampolėje
Collapse
X
-
siek tiek progreso
daugiau apie visus planus cia:
https://www.suvalkietis.lt/2025/04/2...statytis-nama/
- 5 patinka
Comment
-
Ko čia verkiate dėl paprasto parkingo praplėtimo? Ir dar matosi, kad gražiai apėjo aplink medžius išsaugant augaliją kiek įmanoma labiau. Kalbat čia apie automarozizmą - matau - nuoskaudos jums kažkokios nuo tos perdėtos automobilizacijos Lietuvoje, o bet tačiau parodykite man bent kelis Skandinavijos ar vakarų miestus kur nebūtų normalaus parkingo prie daugiabučio. Čia reikia džiaugtis, kad dar labai tinkamai ir etiškai tą aikštelę atnaujino / praplėtė. Kad jame atsirado keliolika papildomų vietų - čia reikia jau koliotis? Ir kaip teisingai pastėbėjo kitas forumietis - "gamtos" čia kažkokios nėra, tačiau žaluma pro langus išliko, jei jums tai taip svarbu.
Man išvis džiugu, kad daugiabučio prieigos nebeatrodo kaip Pripetės miestas:
- 6 patinka
Comment
-
Parašė Aiwux Rodyti pranešimąMedžiai gal ir nedingo, bet akivaizdžiai sumažėjęs žaliasis plotas po langais, nebėra suoliukų.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Armae Rodyti pranešimą
Tai va situacija sudėtinga … , ypatingai tiems, kurie ten niekada negyveno ir negyvens, tačiau visada pilni pasiryžimo paaiškinti kitiems kaip jie turi teisingai gyventi. Neturiu abejonių, kad kiemo sutvarkymas suderintas su namo gyventojais, gyventojai patenkinti ir džiaugiasi sutvarkyta aplinka. Tačiau, tai piktina “teisingo pasaulio sutvarkymo” žinovus, kurie nieko bendro neturi su šiuo namu !
Aš, aišku, lengvai šaržuoju (bet tik labai lengvai). Siūlau labai daug dėmesio į tą spiegiančią mažumą nekreipt.
- 2 patinka
Comment
-
Turiu pripažint, kad šitas projektas dar padorus. Ypač palyginus su anksčiau aptartu Mokoluose. Didžiausia problema, kad kiek matau infrastruktūra Marijampolėje kuriama tik automobiliams. Mano giminaičių 4 asmenų šeima gyvena praktiškai Marijampolės centre ir turi 3 automobilius. Gal ir 4 turėtų, jeigu vienas iš jų nebūtų nepilnametis. Ar taip turėtų būti gyvenant miesto centre? Nemanau.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Aiwux Rodyti pranešimąTuriu pripažint, kad šitas projektas dar padorus. Ypač palyginus su anksčiau aptartu Mokoluose. Didžiausia problema, kad kiek matau infrastruktūra Marijampolėje kuriama tik automobiliams. Mano giminaičių 4 asmenų šeima gyvena praktiškai Marijampolės centre ir turi 3 automobilius. Gal ir 4 turėtų, jeigu vienas iš jų nebūtų nepilnametis. Ar taip turėtų būti gyvenant miesto centre? Nemanau.
Automobilizacijos kiekis nestebina žinant provincijos VT. Jei vienas dirba Kauno priemiesčiuose, antras kokioj gamykloj šalia Marijampolės, o trečias irgi kur nors aplinkiniuose kaimuose tai praktiškai vienintelis sprendimas ir gaunasi va toks.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Ar tokio dydžio miestelyje išvis egzistuoja sąvokos kaip miesto centras ir ne centras?
Automobilizacijos kiekis nestebina žinant provincijos VT. Jei vienas dirba Kauno priemiesčiuose, antras kokioj gamykloj šalia Marijampolės, o trečias irgi kur nors aplinkiniuose kaimuose tai praktiškai vienintelis sprendimas ir gaunasi va toks.
Comment
-
Ar tokio dydžio miestelyje išvis egzistuoja sąvokos kaip miesto centras ir ne centras?
Sutinku dėl to, kad kiekvienas galėdamas turėti automobilį jį turės, bet yra ir žmonių mentaliteto aspektas. Šiuo mano asmeniniu pavyzdžiu vienas dirba kur tikrai reikalingas automobilis, kitas dirba 5 min atstumu pėsčiomis, kitas dirba Marijampolės priemiestyje. Visi važiuoja automobiliais, nors sakyčiau vienu automobiliu šeimoje tikrai per daug.Paskutinis taisė Aiwux; 2025.07.20, 19:57.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Aiwux Rodyti pranešimą
Manau yra skirtumas eiti iki centrinės aikštės 5 min ir 30 min. Tą žinau iš savo asmeninės patirties. Šiaip labai "geras" vaizdas buvo matyti šaligatvio sąskaita įrengtas stovėjimo vietas palei gatvę ir atnaujintą autobusų stotelę su švieslente, kurioje artimiausias autobusas važiuos kitą dieną. P.S. buvo šviesus paros metas.
Sutinku dėl to, kad kiekvienas galėdamas turėti automobilį jį turės, bet yra ir žmonių mentaliteto aspektas. Šiuo mano asmeniniu pavyzdžiu vienas dirba kur tikrai reikalingas automobilis, kitas dirba 5 min atstumu pėsčiomis, kitas dirba Marijampolės priemiestyje. Visi važiuoja automobiliais, nors sakyčiau vienu automobiliu šeimoje tikrai per daug.
Comment
-
Kokia dalis Marijampolės darbo vietų susiję su centrine aikštė? Apart to viešbučio nepamenu „centre“ ofisynų ir t.t.
- 1 patinka
Comment
Comment