Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Transporto ir Infrastruktūros sekcija?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Transporto ir Infrastruktūros sekcija?

    Reikia/nereikia.
    28
    Reikia
    64,29%
    18
    Nereikia
    28,57%
    8
    Neapsisprendęs
    7,14%
    2
    You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

    #2
    Reikėtų. Apie kamsčius, gatvių tiesįmą, praplėtimą, visuomeninį transportą ir t.t.

    Comment


      #3
      o kuo blogai "miestai ir architektura" sekcija? ir siaip, nemanau, jog labai cia butu aktualu. gal tada del skunk ir limpopo atskira statybininku sekcija ikurkim?


      Prie ruso man buvo geriau

      Comment


        #4
        nors..ka zinau, darykit, jei reikia.


        Prie ruso man buvo geriau

        Comment


          #5
          Reikia. Taip bus lengviau rasti ar skelbti tam tikrą informaciją.
          Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

          Comment


            #6
            Reikia,pvz bus dedama informacija apie rekonstruojamas ir tiesiamas naujas gatves.
            Alternative

            Comment


              #7
              Tegu būna. Nepamaišys...
              Nieko nesupratau, bet patiko :blabla:

              Comment


                #8
                ai, gincykites nesigincyje - ateis sefas, kurio vardo be reikalo mineti negalima, ir sudelios banus uz revoliuciniu ideju skelbima.


                Prie ruso man buvo geriau

                Comment


                  #9
                  Parašė Neformalas
                  Reikia, pvz bus dedama informacija apie rekonstruojamas ir tiesiamas naujas gatves.
                  Kol kas nereikia. Jau pradėta tema Infrastruktūros projektai Vilniuje visiškai tuščia.
                  Kituose miestuose yra tik tema apie Europos prospektą.
                  Nelabai yra apie ką rašyti

                  Atrodo, kad Automobilių kelių direkcijos didžiausias darbas – savo priestato statyba.

                  Pvz., paskutinėje spaudos konferencijoje pilstyta iš tuščio į kiaurą – bus padaryta pralaida žvėrims, ir užtaisytos 5 duobės:

                  Spaudos konferencijoje aptarti kelininkų darbai

                  Balandžio 7 d. Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos surengė spaudos konferenciją apie pagrindinius šiemečius kelininkų darbus, perspektyvas, tarptautinius projektus.
                  Susirinkusiems žurnalistams buvo pateikta išsami informacija apie Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo ypatumus, taip pat tik ką pasirodęs kasmetis spalvotas LAKD biuletenis su naujausiais statistiniais duomenimis ir diagramomis apie šalies valstybinės reikšmės kelių būklę.
                  Pasak LAKD generalinio direktoriaus Virgaudo Puodžiuko, nebe pirmi metai kelių rekonstrukcijos ir tobulinimo darbai atliekami orientuojantis į mokslininkų parengtą eismo intensyvumo prognozę iki 2015 metų. 21 tūkst. 345 km šalies valstybinių kelių tinklo priežiūrai realiai reikėtų 1,3 mlrd. litų, o skiriama tik šiek tiek daugiau nei pusė reikiamos sumos. Nuo 2005 m. liepos 1 d., panaikinus Atskaitymų nuo pajamų mokestį, Kelių priežiūros ir plėtros programa atitinkamai neteks 430 mln. Lt. Tuo tarpu iš ES Sanglaudos ir struktūrinių fondų gaunama parama sudaro 270 mln. Lt.
                  LAKD generalinio direktoriaus teigimu, dar neprabėgo metai nuo 2004-ųjų gegužės mėnesio, kai pagal ES reikalavimus buvo supaprastintos procedūros Lietuvos pasienio punktuose, o tarptautine magistrale “Via Baltica” iš Lenkijos pusės eismo intensyvumas jau padidėjo 42 proc., tiek pat intensyvesnis tapo sunkiųjų transporto priemonių – treilerių – eismas. Tai reiškia, kad mūsų keliuose atsirado ne tik daugiau transporto priemonių, bet ir padidėjo apkrovos.
                  V. Puodžiukas pabrėžė, kad ES parama yra tarsi gelbėjimosi ratas mūsų keliams, kurie nepajėgia atlaikyti be galo sparčiai augančio automobilių srauto. Šiais metais iš ES valstybinės reikšmės keliams tiesti ir remontuoti pasirengę panaudoti 274 mln. Lt: 187 mln. Lt yra Sanglaudos fondo lėšos, o 87 mln. Lt atkeliaus iš struktūrinių fondų.
                  LAKD generalinio direktoriaus pavaduotojas Algimantas Janušauskas, atkreipęs dėmesį į sėkmingą Lietuvos kelininkų partnerystę su kolegomis iš užsienio, pabrėžė, kad pernai Lietuvos kelininkai panaudojo 133,9 mln. Lt ES lėšų: struktūrinių fondų – 55,7 mln., Sanglaudos fondo – 25,4 mln., ISPA – 52,8 mln. Pirmą kartą Lietuvos automobilių kelių direkcija parengė didelį paketą projektų lėšoms iš ES struktūrinių ir Sanglaudos fondų gauti. Visus siūlytus 5 projektus Sanglaudos lėšoms gauti ES priėmė ir kiekvieną jų 85 proc. parėmė. Jomis numatoma tęsti automagistralės “Via Baltica”, kelio Vilnius–Marijampolė, IX D ir IX B transporto koridorių, kelių Vilnius–Lyda, Vilnius–Panevėžys, Panevėžys–Šiauliai, Šiauliai–Palanga plėtros ir rekonstrukcijos darbus.
                  Kalbėdamas apie būsimuosius artėjančio vasaros sezono darbus, A. Janušauskas teigė, kad laukia ne mažesnis darbymetis nei žiemą, kelius valant ir prižiūrint. Konstatuota, kad kelius remontuoti vasarą neišvengiama – tinkamiausias metas šiems darbams dėl Lietuvos klimato sąlygų yra trumpas (gegužės–spalio mėn.). Per šį laikotarpį geriausia platinti važiuojamąsias kelių juostas, keisti dangas, remontuoti tiltus ir viadukus. A. Janušauskas pabrėžė, kad LAKD jau kuris sezonas žiniasklaidoje, internete, reguliariai informuoja apie didesnius magistraliniuose ir krašto keliuose vasarą vykstančius darbus ir numatomą (skliausteliuose) jų pabaigą. Šįmet tam tikslui ketinama išleisti ir specialų informacinį lankstinuką.
                  LAKD generalinio direktoriaus pavaduotojo Petro Tekoriaus teigimu, šiemet gerokai daugiau dėmesio bus skiriama regionų keliams. Daugiausiai ES struktūrinių fondų lėšomis šiais metais planuojama išasfaltuoti 236 km žvyrkelių (2004 m. jų išasfaltuota 123 km.). Likusi lėšų dalis bus skirta krašto kelių bei automagistralių dangoms stiprinti.
                  P. Tekorius akcentavo, kad daugiausia dėmesio bus skiriama minėtiesiems ES remiamų projektų darbams. Jie apims kelių, tiltų, viadukų, sankryžų rekonstrukciją. Numatyta platinti ir stiprinti kelio dangas bei kelkraščius, įrengti vandens apsaugos sistemas. Taip pat bus įgyvendinamos saugaus eismo ir aplinkosaugos priemonės: tiesiami pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengiami apsauginiai atitvarai, pėsčiųjų viadukai, triukšmo apsaugos sienelės, kelio apšvietimas, tiesiamos požeminės perėjos gyvūnams bei tinklo tvora jiems apsaugoti.
                  Tarp kitų gausybės darbų kelyje Klaipėda–Liepoja nuo Jakų žiedo ketinama praplatinti kelią iki keturių eismo juostų. Automagistralės „Via Baltica“ trasoje kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai bus rekonstruojamas Maironiškio viadukas. Kelio Vilnius–Prienai–Marijampolė 44-ajame km, prie Strėvos miško, numatoma įrengti trijų metrų skersmens požeminę gyvūnų perėją.
                  Tikimasi, kad, realizavus minėtuosius projektus, pagerės automobilių eismo sąlygos, sumažės avaringumas. Sumažės išlaidos kelio remontui ir nuolatinei priežiūrai, taip pat kelių transporto eksploatacijai. Bus sustiprinta kelio dangos konstrukcija, pailgės jos tarnavimo laikas.
                  Visi penki projektai turės būti baigti 2007 metais.
                  Jų tinklapyje http://www.lra.lt yra įvairos info - 2003 m. ataskaita, orų sąlygos, kelininkų tarptautinės konferencijos, etc., 2005 m. planelis ir išlaidų suvestinė. Kažkada buvo įdėta kokių 2002 ar 2003 m. programa . Joje bent buvo asfaltuojamų žvyrkelių sąrašas.

                  Bijau, kad greit atsiliksim nuo PL ir LV

                  Comment


                    #10
                    na bent jau nuo PL ir visiskai nudegradave neatsiliktume.


                    Prie ruso man buvo geriau

                    Comment


                      #11
                      Vienareiksmiskai-reikia!

                      Comment


                        #12
                        Galime pamėginti, tačiau kol kas tokios temos nebuvo pernelyg, o tik epizodiškai, aptariamos. Dar šį reikalą aptarsime su moderatoriais ir tada jau matysime
                        Mano galerija Flickr'yje

                        Comment


                          #13
                          Yra sekcija "Projektai ir statybų eiga", kur galima deti ivairius projektus, taip pat ir transporto, infrastrukturos. Iki siol taip ir buvo daroma, ir turime ~2 temas. Nemanau, kad toms dviems temoms reikia atskiros sekcijos. Todel nesuprantu tu, kurie balsuoja "Reikia". Kolkas tikrai nereikia, o kai/jei bus sukuriama daugiau temu, tuomet ir butu galima isskirti atskira sekcija, bet kolkas...

                          Comment


                            #14
                            kol kas nereikia. Galima esamus projektus prie esamu temu ikomponuoti.

                            Comment


                              #15
                              Tokia sekcija toli gražu nebūtų vien transporto ar infrastruktūros projektams Lietuvoje, kaip kažkas čia siūlė... Juk galima pvz. diskutuoti apie kitų miestų ir šalių transportą (TGV, ICE, Maglev, Londono autobusai, Maskvos "monorailas", Amsterdamo dviračiai ir tt. ir pan.), naujų kelių, geležinkelių ir tt. projektus (nauji ES keliai, Rail Baltica, projektai Kinijoje ir tt.), oro transporta, oro uostus, laivus ir tt. Manau būtų visai įdomu.... Beje SSC beveik visi forumai turi po tokią sekciją ir jos visos gana aktyvios....
                              You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                              Comment


                                #16
                                Hm, bet kaži ar gera idėja maišyti Lietuvos ir užsienio temas viename forume. Kita vertus, šiuo metu tokias temas galima aptarti "Projektai ir statybų eiga", "Miestai ir architektūra" bei "Už sienos" forumuose, tačiau vargiai kas nors apie tai šneka, ar tokios temos yra populiarios.

                                Šiaip kol kas dar neturiu tvirtos nuomonės šiuo klausimu, bet labai norėčiau išgirsti argumentų iš daugiau šios srities entuziastų dėl tokio forumo tikslingumo
                                Mano galerija Flickr'yje

                                Comment


                                  #18
                                  Reikės atskiro forumo, kai bus apie ką šnekėti
                                  Parašė alonso
                                  na bent jau nuo PL ir visiskai nudegradave neatsiliktume.
                                  Čia tik vienos dienos diskusijos SSC PL forume apie kelius.

                                  Anksčiau pusę jų diskusijų sudarė savo kelių keiksnojimas, o dabar 3/4 sudaro diskusijos apie naujus ir modernizuojamus kelius.


                                  Anksčiau buvo žinoma patarlė "Gdie končiajet'sia asfalt , načinajet'sia Belarusj" (Kur baigiasi asfaltas, prasideda Baltarusija). Jau apie 1987 m. gudai buvo jau mus nemenkai pasiviję.

                                  Jei taip ir toliau trypčiosime vietoje, galėsime lygintis tik su Latvija ir Rumunija.

                                  Comment


                                    #19
                                    Na pamėginimui sukursiu, bet jei šis merdės, bus panaikintas, taigi, entuziastai, pasistenkite jį palaikyti gyvą
                                    Mano galerija Flickr'yje

                                    Comment


                                      #20
                                      Sakyčiau gan nemažai temų išėjo, nors dėl kai kurių abejoju, ar jos ten turėtų būti, taigi, jei kas ne taip, praneškit.

                                      Taip pat sunku parinkti tinkamą aprašymą. Šiuo metu jis toks: "Forumas apie Lietuvos ir užsienio kelius, gatves, geležinkelius bei kitą infrastruktūrą.". Yra pasiūlymų pataisoms?
                                      Mano galerija Flickr'yje

                                      Comment

                                      Working...
                                      X