Man atrodo geriausia dėti į pačio forumo serverį. Kituose šaltiniuose dingsta jos po ilgesnio laiko, o čia pvz daug istorinių duomenų, statybų eigos ir pan. Tai tos nuotraukos būtų serveryje ir dingtų nebent pats forumas dingtų. Aišku nežinau, kiek vietos serveris turi ir ar neužgrūstume greit jo nuotraukomis.
Aš tai išbandęs taip. Turiu talpinimą http://imageshack.com. Parsisiunčiau programėlę SkyPath į Androidą. Netgi automatiškai sumažino įdėjus tiesioginę nuorodą į forumą. SkyPath programėlė yra būtent tų imageshack.com.
O kaip greičiausiai įkelti iš telefono foto į forumą? Tarkime važiuoju, pamatau kažką statant ir noriu įkelti, bet stacionarų kompą gal tik poryt pasiimsiu. Man jau ne kartą taip buvę, kad dingdavo noras įkelti foto, po kelių dienų.
Jei Terpė taip dažnai stringa, tai kodėl jūs vistiek prie jos taip prisirišę? Juk yra ir kitų gerų talpyklų - forumo talpykla, photobucket, ir t.t.
Šiuo metu mano pagrindinė talpykla yra Photobucket. Ten galima vienu metu patogiai įkelti daug nuotraukų, pasidaryti katalogus ir kitaip tvarkyti nuotraukas.
Photobucket turi trūkumą, kad ten greit sunadojamas srautas ir kelias mėnesio dienas gali būti nerodomos nuotraukos.
Be to, kiekvienas talpyklos "patobulinimas" vis tolyn nukiša reikalingus įrankius ir reikai gaišti laiką keičiant reikalingus nustatymus.
Terpėje neribojamas duomenų srautas ir nuotraukos dydis. Laikas taupmas, nes neprašoma prisjungti, atsiminti slaptažodžius, etc.
Tačiau įkeliant keletą nuotraukų jos belenkaip susimaišo. Nepatogu atrinkti jų eiliškumą - nėra nuotraukos miniatiūros ir per mažas pavadinimo langas.
Vienu žodžiu, Terpė labai patogi, kai reikia įkelti nedaug nuotraukų.
Jau vėl pradėjo rodyti visas nuotraukas sukeltas per imageshack.com tik įdomu kiek jos laiko vėl rodys. Jau kai kuriose temose buvau pradėjęs tvarkyti nuotraukas.
Matyt tiek kiek visas forumas gyvuos, tiek ir nuotraukos bus laikomos. Kiek žinau jokie ribojimai ir saugojimo laiko limitai nėra taikomi.
O gal žinote kodėl dingo nuotraukos iš imageshack talpyklos, ar dar jas pradės rodyti?, esu prisiregistravęs, neturiu laiko ir noro perkelti nuotraukas kurių yra per 100.
Su tam tikrais įrenginiais/naršyklėmis neveikia įkelti mygtukas foto.terpe.lt nuo pat pradžių jau taip, todėl gali būti, kad yra kam nepavyksta įkelti. Pabandykit kitą naršyklę :-).
Įdomu, kiek laiko laikomos nuotraukos serveryje, kurį naudota foto.terpe? Kažkada seniau į forumą įkeltos nuotraukos dings?
Su tam tikrais įrenginiais/naršyklėmis neveikia įkelti mygtukas foto.terpe.lt nuo pat pradžių jau taip, todėl gali būti, kad yra kam nepavyksta įkelti. Pabandykit kitą naršyklę :-).
Komentuoti: