Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vasario 16-oji

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Kur kas įdomiau už oficialius renginius ar pritemptus prie progos (rankų lenkimo varžybos) yra pažiūrėti, kaip paprasti lietuviai švenčia jubiliejinę Vasario 16ąją

    LRT.lt projektas "Keliu vėliavą"




    http://www.lrt.lt/projektai/keliuveliava/galerija

    Comment


      #62
      vz.lt 2018.02.12
      Signatarų rūmuose – šimtmečiui skirtų pašto ženklų paroda

      https://www.vz.lt/laisvalaikis/pomeg...#ixzz576D4ZNUr

      Comment


        #63
        2018 m. vasario 12 d.
        Nacionalinės bibliotekos jubiliejinės valstybingumo šventės – Vasario 16-osios – renginių programa

        Minėdama šimtąją Vasario 16-osios šventę, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka parengė įspūdingą originalių šventinių renginių programą. Joje unikalios parodos, naujų knygų ir leidinių pristatymai, kūrybinės dirbtuvės, koncertai, poezijos skaitymai ir kt. Nacionalinė biblioteka ir vėl yra projekto „Valstybingumo maršrutai. Geltona. Žalia. Raudona“, raginančio švęsti ir pažinti Lietuvos istoriją, paveldą, žmones ir valstybę, aktyvi dalyvė.

        Nacionalinės bibliotekos šventinių renginių programa
        Vasario 8–26 d. – paroda „Surask Vytį: Vyčio atvaizdai XVI–XVIII a. leidiniuose“. Valstybingumo erdvė, II a.
        Vasario 12–18 d. – senųjų plakatų paroda „Vardan džiaugsmo ar bėdos neužmiršim niekados – Lietuvos!“, skirta Vasario 16 d. Meno erdvė, V a.
        Vasario 13–19 d. – interaktyvi projekcija „Mūsų trispalvė“. Atrijus, III a.
        Vasario 12 d. 17.30 val. – naujos vinilo plokštelės „Vytautas Kernagis – Tautos šauklys“, skirtos atkurtos Lietuvos valstybės 100-mečiui, pristatymas. Konferencijų salė, V a.
        Vasario 13 d. 18 val. ­– diskusija „Lietuva: ateinantys 100 metų“. Diskusijoje kalbėsime apie numatomus pokyčius Lietuvoje per ateinantį šimtmetį, kelsime klausimus, ar Lietuva gali turėti aiškią viziją ir misiją, kaip atrodo valstybė, kuri turi viziją. Renginių erdvė, III a.
        Vasario 14 d. 18 val. – Jono Rudoko knygos „Žygis į Nepriklausomybę. Kaip gimė Lietuvos Respublika“ sutiktuvės. Valstybingumo erdvė, II a.

        Vasario 15 d. 17 val. – leidinio „Lenkija ir Lietuva. Polska i Litwa“ pristatymas ir diskusija „Kur yra lietuvių ir lenkų istorijų dialogo ribos“. Diskusijoje dalyvauja Varšuvos universiteto profesorius Michalas Kopczynski, Lenkijos istorijos muziejaus direktorius Robertas Kostro, Vilniaus universiteto profesorius Alfredas Bumblauskas ir Lietuvos istorijos instituto direktorius Rimantas Miknys. Moderatorius – publicistas Rimvydas Valatka. Konferencijų salė, V a.
        Vasario 15 d. 19 val. ­– Vytauto Landsbergio naujos knygos „Iš signatarų balkono ir kitur: vasario 16-oji 1989–2017 m.“ pristatymas. Valstybingumo erdvė, II a.

        Vasario 16 d.
        Žalias maršrutas
        Žalias maršrutas skirtas talentingiausiems Lietuvos žmonėms, jų pergalėms, iniciatyvoms ir išradimams – čia sutiksite tuos, kurie kuria valstybę, ją garsina užsienyje ir įkvepia mus kasdien ja didžiuotis. Šiandien yra puiki proga susipažinti, pabendrauti su iškiliais Lietuvos kūrėjais ir įsigilinti į jų kūrybą.
        12 val. – edukacinis renginys vaikams: paveikslėlių knygos vaikams „Per balas link aušros“ pristatymas. Pasakojimas apie daktaro Jono Basanavičiaus keliones ir darbus. Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla, dirbtuvės „Pats sau“, I a.
        Vaikų laukia susitikimas su tikru Jonu Basanavičiumi, kuris papasakos daug smagių ir neįtikėtinų savo gyvenimo faktų, taip pat vyks kūrybinės dirbtuvės.
        13 val. – pokalbis apie „Roko maršą“ su Sauliumi Urbonavičiumi-Samu ir Algirdu Kaušpėdu „Roko jėga“. Moderuoja Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius. Atrijus, III a.
        14 val. – pokalbis apie Lietuvos krepšinio legendas ir pergales, kurios telkė ir įkvepia tautą „Didvyriai užauginti krepšinio“. Dalyvauja Rimas Kurtinaitis ir Dainius Adomaitis, moderuoja Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius. Atrijus, III a.
        15 val., 17 val. – edukacinė sutartinių popietė „Promočių giesmės“. Atrijus, III a.
        16 val. – grupės „Baltasis kiras“ koncertas. Atrijus, III a.
        18 val. – Domanto Razausko ir grupės koncertas kartu su poeto, eseisto, kritiko, Nacionalinės kultūros ir meno premijos (2005) laureato Aido Marčėno poezijos skaitymu. Atrijus, III a.

        Raudonas maršrutas
        Raudonas maršrutas skirtas valstybingumo istorijai ir tam, dėl ko kovojome per amžius. Kaip radosi ir vystėsi Lietuvos valstybingumo suvokimas, kurios išskirtinės asmenybės prisidėjo prie to, kaip mes dabar suprantame savo valstybę – išsamiau pažinkime savo istoriją, kad didžiuotumėmės dar labiau.
        12 val., 13 val., 14 val. – edukacinis renginys „Bit&Byte“ dirbtuvės. Valstybingumo erdvė, II a. Susitinkame švęsti technologijų ir laisvės jubiliejaus Šimtmečio programavimo valandėlėje!
        Jei atsinešite veiklai reikalingą kompiuterį ar planšetę, – veikla vyks daug sklandžiau.

        10 val., 12 val., 14 val. – dirbtuvių PATS SAU užsiėmimas „Mano šimtmečio marškinėliai“. Dirbtuvės PATS SAU, I a.
        Moksleiviai gali savo sugalvotu nepriklausomybės šimtmečiui skirtu dizainu išdekoruoti turimus marškinėlius. Lipniomis medžiagomis ir reikiama įranga pasirūpins dirbtuvės PATS SAU, tad telieka išsirinkti marškinėlių spalvą ir juos atsinešti į renginį.

        Viename užsiėmime gali dalyvauti 8 komandos iki 4 asmenų, iš kurių vienas – moksleivis. Jei komandoje yra jaunesnių nei 10 metų dalyvių, bent vienas komandos narys turi būti suaugęs.
        Atkreipiame dėmesį, kad į šiuos renginius būtina registruotis iš anksto.
        Registracija ir daugiau informacijos apie projektą „Valstybingumo maršrutai“
        https://ooosom.lt/geltonazaliaraudona/vilnius

        https://www.lnb.lt/naujienos/2850-na...giniu-programa

        Comment


          #64
          Lietuvos Mokslų Akademijos Vrublevskių biblioteka
          Lietuvos valstybės šimtmečio paminėjimo paroda

          Parodos ekspozicijoje didžiausias dėmesys skirtas Tarybos veiklą pasakojantiems dokumentams. Gausus ir turtingas jų rinkinys išliko buvusiuose Petro Vileišio rūmuose, kur tarpukariu veikė Lietuvių mokslo draugija ir švietimo draugija „Rytas“. 1962 m. to meto Lietuvių kalbos ir literatūros institutas rinkinį perdavė LMAVB.
          Parodoje lankytojai galės susipažinti su valstybės valdymo kasdiena: Lietuvos Tarybos rengtais ir institucijoms siųstais raštais, Lietuvos gyventojų skundais, aktyviausios katalikiškos visuomenės dalies dokumentais. Eksponatai atrinkti ir iš to meto garsių žmonių fondų.
          Archeografas, istorikas Konstantinas Jablonskis bibliotekai perdavė daug vokiečių okupacijos dokumentų. Jų tarpe ypatingai įdomus vokiečių sudarytos Lietuvos srities žemėlapis. Jis labai smulkus, todėl visuomenė jame gali aptikti net savo kaimą bei sužinoti, kurioje apskrityje jis buvo. Parodai buvo atrinkti Vasario 16-osios Nepriklausomybės akto signatarų, garsių žmonių autografai. Eksponuojamas originalus „Lietuvos aido“ numeris, kuriame buvo atspausdintas Vasario 16-osios Nepriklausomybės aktas. Tokių laikraščių slaptai nuo okupacinės valdžios pavyko išplatinti tik apie 70 egzempliorių.

          Kitą svarbią eksponatų grupę sudaro dokumentai iš 1917 m. rugsėjo 18–22 d. Lietuvių konferencijos Vilniuje rinkinio. Jie atskleidžia turtingą Lietuvos Tarybos veiklos priešistorę. Dokumentus sukaupė signataras Mykolas Biržiška, o, jam pasitraukus į Vokietiją, 1945 m. Bibliotekai perdavė K. Korsakas. (...). Dauguma dokumentų visuomenei pristatomi pirmą kartą.

          Bibliotekos dokumentus papildo prof. Liudo Mažylio maloniai eksponavimui pateikta Vasario 16-osios Akto signatarų autografų kolekcija. Tai reta proga visuomenei pamatyti šio kolekcininko sukauptų dokumentų dalį.

          Paroda veikia LMA Vrublevskių bibliotekoje 2018 m. vasario 12 – kovo 14 d.

          http://www.mab.lt/lt/naujienos/1964

          Comment


            #65
            Parašė Romas Rodyti pranešimą
            Vasario 16-osios renginiai Kaune

            Vasario 15 d.

            10 val. Signatarų kapų lankymas.
            13 val. Lietuvos kariuomenės kūrėjo savanorio, kolekcininko Zigfrido Jankausko parodos „Išsaugota ateities kartoms“ atidarymas Vytauto Didžiojo karo muziejuje.
            14 val. Atvira istorijos pamoka „Lietuviais esame mes gimę!“ Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos suaugusiųjų vartotojų aptarnavimo skyriuje (Laisvės al. 57).
            15 val. Koncertas „Brangi mano Tėvyne“ Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų lietuvių muzikos istorijos skyriuje (K. Petrausko g. 31).

            Vasario 16 d.

            10 val. Šv. Mišios Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikoje (Žemaičių g. 31A).
            10 val. Šv. Mišios Kauno šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje (Nepriklausomybės a.14A).
            11 val. Kauno studentų, moksleivių bei visuomeninių organizacijų eisena nuo Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį. Eiseną ves Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“.
            11–17 val. Finalinis projekto „Šimtmečio belaukiant: reikšmingiausi Pirmosios Lietuvos Respublikos įvykiai“ balsavimo etapas. Istorinėje Prezidentūroje (Vilniaus g. 33).
            11–13 val. Žinių turnyras „Šimtmečio belaukiant“ Istorinėje Prezidentūroje (Vilniaus g. 33). Dalyvauja iš anksto užsiregistravę komandos.
            11.30 val. Varpų muzikos koncertas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.
            12 val. Iškilmingas minėjimas, Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, jaunesniųjų karininkų kursų vadų priesaikos ceremonija, gėlių padėjimas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.
            12.40 val. Akcija/flashmobas „Aš dalis tavęs“ Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.
            12.40 val. Kauno įgulos vienetų prisistatymas-ekspozicija Vienybės aikštėje.
            13.30 val. Gėlių padėjimas prie paminklų Istorinės LR Prezidentūros Kaune sodelyje.
            13 val. Mokinių chorų festivalis „Vilties daina“ Kauno valstybinėje filharmonijoje (L. Sapiegos g. 5).
            15 val. Liaudiškų šokių kolektyvų koncertas „Vilčių nemunai“ Kauno kultūros centre „Tautos namai“ (Vytauto pr. 79).
            16 val. įdomiosios fizikos bandymų demonstracijos Kauno technologijos universiteto Matematikos ir gamtos mokslų fakultete, Studentų g. 50, 103 aud.
            16 val. Šventinis koncertas Kauno Žalgirio arenoje. Įėjimas su kvietimais.
            16 val. Vyčio kryžiaus ordino vėliavos nuleidimo ceremonija Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.
            16 val. Tradicinės parodos „Geriausias 2016 metų kūrinys“ laureato paskelbimas Kauno paveikslų galerijoje (K. Donelaičio g. 16).
            18 val. Filmas „Karalių pamaina” „Romuvos“ laikinojoje kino salėje, įsikūrusioje Nacionalinio Kauno dramos teatro mažųjų salių kiemelyje (Kęstučio g. 62). Įėjimas su kvietimais.
            18 val. Režisieriaus Gyčio Padegimo spektaklio „Alksniškės“ premjera Kauno miesto kameriniame teatre (su bilietais).
            Vasario 16 d. Vytauto Didžiojo karo muziejaus lankymas nemokamas.
            Vasario 14–28 d. Dokumentų paroda „Vasario 16–oji J. Basanavičiaus gyvenime“ Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos suaugusiųjų vartotojų aptarnavimo skyriuje (Laisvės al. 57).
            Vasario 15–kovo 11 d. Dailės paroda „Atgimimas“ Kauno kultūros centre „Tautos namai“ (Vytauto pr. 79).

            Vasario 17 d.
            18 val. Filmo „2000 kilometrų istorijos“ Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje, A. Mapu g. 18.

            http://renginiai.kasvyksta.lt/15067/...enginiai-kaune
            12 valandą ir aš prisieksiu

            Comment


              #66
              Keista, kad nėra nuotraukų iš jubiliejinių Vasario 16-osios renginių
              Gal dar vyksta šventimas

              Temos pradžiai - viena nuotrauka iš Vilniaus Katedros aikštės

              Comment


                #67
                Gedimino prospektas ir Katedros aikštė.











                Comment


                  #68










                  Comment


                    #69











                    Comment


                      #70










                      Comment


                        #71













                        Comment


                          #72
                          Click image for larger version

Name:	F2E95CB7-40BB-4490-8154-C0820442CCF2.jpeg
Views:	96
Size:	311,3 kB
ID:	1619901
                          Flickr

                          Comment


                            #73
                            Gedimino prospektas










                            Comment


                              #74
                              Labai gerai, kad buvo atidaryta M.Mažvydo biblioteka




                              Viduje vyko poezijos skaitymai ir koncertas




                              Tarpukario plakatų paraoda






                              Comment


                                #75






                                Žvėryno tiltas








                                Vėl Lukiškių aišktė


                                Šviesų stulpai matės iš tolo


                                Informacija apie nuo sovietų nukentėjusius signatarus


                                Susiekimo ministerija

                                Comment


                                  #76


















                                  Comment


                                    #77
                                    Katedros aikštė






                                    Comment


                                      #78
                                      DMN 2018.02.08
                                      Parodoje – tarpukario Lietuvos metraštis
                                      http://www.diena.lt/naujienos/kaunas...trastis-850077

                                      15min.lt 2018.02.11
                                      Paroda Kaune: smetoninė Lietuva Juliaus Miežlaiškio fotografijose

                                      https://www.15min.lt/kultura/naujien...ose-929-924496

                                      Istorinės prezidentūros puslapyje šios parodos surasti nepavyko
                                      http://www.istorineprezidentura.lt/p...s-parodos.html

                                      Kažkaip su informacijos pateikimu pas mus nekas. Ištriūbijama viešai paskutinę minutę apie atidarymo renginį (kam reikia, gauna kvietimus anksčiau). Tuo tarpu paprastos praktinės informacijos - iki kada ir kokiu metu veikia paroda, paprastai užmirštama pateikti.

                                      Comment


                                        #79
                                        Sirvėtos RP, Kochanovka (Švenčionių r.)
                                        Nuo švenčių užsilikęs senis besmegenis

                                        Comment


                                          #80
                                          Vasario 16-oji Siesikuose, Ukmergės r.

                                          Foto 2019.02.16





                                          Comment

                                          Working...
                                          X