Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geopolitika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kad čia ne Haski išvedžioja, o lrytas.
    Beje, tame straipsnyje putinas kalba grynai kaip senasnamas, matyt nusižiūrėjo:
    „Šiame regione Rusija turi žymiai daugiau sausumos pajėgų nei Baltijos šalys ar NATO, todėl tai reiškia, kad Baltijos šalis išeitų sėkmingai okupuoti per dvi ar tris dienas“, – pareiškė J.Keane'as.

    Rusijos lyderis V.Putinas teigė, kad Rusijos pasienyje esančios pajėgos stiprinamos kaip atsakas į tariamą NATO „agresiją“ Rytų Europoje.

    O NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ketvirtadienį pareiškė nesutinkantis su Maskvos pozicija, kad Aljanso plėtra yra provokacija ir paragino Kremlių „nusiraminti ir susitaikyti su tuo, kad kaimynės pačios gali rinktis savo kelią“.

    Rugsėjį generolas Richardas Barronsas perspėjo, kad Europa yra prastai pasirengusi atremti Rusijos puolimą. Pasak jo, tūkstančio NATO karių dislokavimas į Lenkiją bei į kiekvieną iš Baltijos šalių tebuvo simbolinis veiksmas.
    Paskutinis taisė digital; 2016.11.25, 23:24.

    Comment


      Parašė digital Rodyti pranešimą
      Kad čia ne Haski išvedžioja, o lrytas.
      Aš apie visokius viduramžius ir Napoleonus ir kam ten Rusija ruošiasi galimai.

      Comment


        Parašė Kaimai
        225 tūkst. karių Kionigsberge - esu beveik tikras, kad tai netiesa. Nemanau kad skaičius viršija 50 tūkst.

        Dėl Rusijos atviros agresijos Baltijos šalyse artimiausiu metu irgi abejoju. Jiems prisieitų vykdyti gan plataus masto represijas - manau netgi britai imtų p*sti ruskių oligarchus Londone po tokių dalykų (jau nekalbant apie tikrą ekonominį embargą, o ne ribotas personalines sankcijas). Kur jie dėtųsi be savo BMW bydlovozų, "evroremonto" medžiagų ir kosmetinės odontologijos Maskvoj? Ar FSB ir nacionalinė gvardija pajėgi ir motyvuota šimtais žudyti civilius? Kodėl jie net nedrįsta lįsti į Mariupolį? Nepaisant to ruoštis reikia, atsipalaiduot negalima. Kolkas jokių ženklų, kad jie apsiramins.
        Pritariu, jei ir puls, tai ne NATO šalis, Ukraina, Gruzija, Suomija, Švedija ir pan. Taip pat nelabai įsivaizduoju, ką su tomis šalimis darytų, kur rusakalbių mažuma, kažką pan. padaryti kaip Kryme nepavyktų.
        Flickr

        Comment


          Arvydas Anušauskas FB:
          Nors straipsnis vadinasi „Antrasis Ukrainos frontas: kam Putinas permeta kariuomenę į Baltarusiją“, tačiau turinys susijęs su realiomis grėsmėmis Lietuvai. 2017 metais Rusija, karinių mokymų „Zapad-2017“ pretekstu, į Baltarusiją karinius pervežimus padidina 83 kartus ir žada išleisti 10 mln. dolerių 4162 vagonų su kariniais kroviniais logistikai (dar papildomai slapta gabenami kariniai kroviniai šį skaičių padidintų iki 1,5 karto). Ekspertų nuomone tai gali byloti apie planuojamą, neseniai atkurtos 1-osios tankų armijos permetimą ir jos strateginį išskleidimą Baltarusijoje. Tai reikštų visišką Baltarusijos politinę ir ekonominę kontrolę. Armija gali būti naudojama tiek įsiveržimui į Ukrainą, tiek ir „susijungimui“ su Kaliningrado sritimi. Ukrainos Vyriausia žvalgybos valdyba 2015 metais paskelbė palyginamąją analizę iš kurios matosi, kad karinių pratybų „Zapad-2013“ ir kariuomenės operatyvinis išsidėstymas prieš realius veiksmus Rytų Ukrainoje 2014 metais visiškai sutapo.
          http://apostrophe.ua/article/world/e...v-belarus/8492

          Comment


            Edwardas Lucasas, kaip visada taikliai:
            Jungtinė Karalystė yra vadovaujanti valstybė (framework nation) NATO pajėgų dislokavimui šiauriausioje Baltijos šalyje. Vyriausybei, trokštančiai parodyti, kad „Brexit“ nesugriovė Britanijos vaidmens Europoje, karinis indėlis į Estijos gynybą, dabar apimantis 800 karių, taip pat tankų ir bepiločių skraidyklių, yra parankus argumentas. Tačiau vienas laikraščio „Sunday Times“ straipsnis rodo, kad Britanijai dabar kyla visokių minčių dėl galingos raketų sistemos dislokavimo Estijoje, baiminantis, kad Rusija šį žingsnį laikys pernelyg provokuojančiu.

            Jeigu tai tiesa, šis mąstymas yra pragaištingas. Jeigu bijote įsirengti signalizaciją nuo vagių, nes ji gali įkyrėti kaimynams – reiškia, kad jau susitaikę su mintimi, kad būsit apiplėšti.
            http://www.alfa.lt/straipsnis/501084...nama-patylomis

            Comment


              Jau labai eskaluoja mažyčio anklavo prisijungimą per siaurutį koridorių, kuris būtų iš visų pusių apsuptas NATO pajėgų. Panašu, rusai taip bando strategiškai tarsi apsaugoti anklavo reikšmę, arba gąsdina. Rusija suvarys savo armijos nemažą dalį į kampą kam?
              Paskutinis taisė andyour; 2016.11.26, 09:31.

              Comment


                Parašė mag Rodyti pranešimą
                225 000 Kaliningrade?T.y. koks ketvirtadalis(ar daugiau) Rusijos armijos? Vargu. Tai vat pačiam ir nereiktų panikos čia kelt būtent išvedžiojimais ir mintimis apie viduramžius
                Dabar tiek tikrai nėra. Panašūs skaičiai buvo tarybiniais laikais sausumos kariuomenėje Kalininingrado srityje. Kiek aš žinau būdamas šiek tiek insaideriu, tai "su visais" būdavo 350-400 tūkst. 80-aisiais.

                Kita vertus, RF atkūrinėja divizijas, o tai yra didžiulis junginių stambinimas. Kaliningrade atkūriama 1-a gvardijos motošaulių divizija. Tai apie 12-14 tūkst karių.

                Yra planų didinti RF armijos dydį iki 2,5-3 mln.
                Tačiau yra tragiškas ginkluotės ir aprūpinimo trūkumas. Tuomet ir biudžeto išlaidas reiktų didinti iki 50% kaip tarybiniais laikais.

                Comment


                  Parašė Haski Rodyti pranešimą
                  Taigi kviečiu nustot vieni kitiems draskyti akis, ne aklai neigti realybę, ne aklai panikuoti, o įvertinti realiai ir bent pamąstyti apie planą B.
                  Frontas bet kokiu atveju būtų judantis. Tai reiškia, kad visi nemirtų per dieną. Spėju, kad civiliams reikės koridoriaus atsitraukti į Europos gilumą, čia ir būtų planas B. Nematau prasmės vaikams ir moterims blaškytis tarp zekorusų tankų. Per karą be mirčių ir prievartavimų neapsieinama. Tikriausiai kiekvienas turi draugų ar giminių užsienyje, tai nebus problema įsitvirtinti. Jei ES afrikiečius priima milijonais, tai tuo labiau ES narius priims tikrai. Aš įsitikinęs, kad negalima leistis pavergiamiems zekorusams, nes būtų kaip Donbase - be ateities smirdanti skylė su aplink valkataujančia zekovata. Zekorusai tik ir lauktų, kad besipriešinantys lengvai kris po tankais, o kitus vėl pavergs...
                  Paskutinis taisė andyour; 2016.11.26, 10:17.

                  Comment


                    Parašė andyour Rodyti pranešimą
                    /\
                    Vietname dar tais žiauresniais laikais rusai su amerikiečiais tiesiogiai kaip ir nekariavo, tai dabar kažin ar taip norės kariauti. Ukrainos nenukariavo, Gruzijos nenukariavo, Čečėnijos nenukariavo, nes rusai buvo per silpni.
                    Dėl Ukrainos tai klausimas pakibęs ore. Gruzija nukariauta mentaliai jau 300 metų, gruzinui garbė ir Dievo palaima gyventi Maskvoje. Dabar dar prorusišką valdžią išsirinko. Čečėnija gudriai nukariauta iš vidaus ir valdoma banditiško prokremlinio režimo. Nieko gero, sakyčiau.

                    Comment


                      Parašė andyour Rodyti pranešimą
                      Spėju, kad civiliams reikės koridoriaus atsitraukti į Europos gilumą, čia ir būtų planas B.
                      Rusijos štabistų vietoje aš Suvalkų koridoriaus užėmimą planuočiau kaip pirmą užduotį.
                      Parašė andyour Rodyti pranešimą
                      Tikriausiai kiekvienas turi draugų ar giminių užsienyje, tai nebus problema įsitvirtinti.
                      Aš neturiu.

                      Comment


                        Parašė Sula Rodyti pranešimą
                        Dabar tiek tikrai nėra. Panašūs skaičiai buvo tarybiniais laikais sausumos kariuomenėje Kalininingrado srityje. Kiek aš žinau būdamas šiek tiek insaideriu, tai "su visais" būdavo 350-400 tūkst. 80-aisiais.

                        Kita vertus, RF atkūrinėja divizijas, o tai yra didžiulis junginių stambinimas. Kaliningrade atkūriama 1-a gvardijos motošaulių divizija. Tai apie 12-14 tūkst karių.

                        Yra planų didinti RF armijos dydį iki 2,5-3 mln.
                        Tačiau yra tragiškas ginkluotės ir aprūpinimo trūkumas. Tuomet ir biudžeto išlaidas reiktų didinti iki 50% kaip tarybiniais laikais.
                        Tai va būtent sovietmečiu tada gal ir galėjo tiek būt, kai ta pati armija buvo ir Lietuvoje, ir Latvijoje, ir Baltarusijoje. Dabar gi tokį skaičių dislokuot bent mano profaniška nuomone būtų pavojinga vien dėl apsupimo pavojaus, net ir turint visokią "modernią" rusišką ginkluotę,net ir nematant galimo pavojaus iš Baltijos šalių jų armijai. Reikalui esant matyt ir į Baltarusiją rusai gali permest nemažą kiekį tiek ginkluotės tiek karių.
                        Na labai jau dideli planai rusų jei jie planuoja kariuomenę neturint milijono didint iki bent dviejų, kažkaip nelabai realiai skamba artimiausiu metu, nekalbant net apie ginkluotės trūkūmą, bet kiek reikėtų ir finansų patiems kariams jei didelė dalis jų būtų profesionalai.
                        P.S. Įdomus ir samprotavimai, apie pavojus 2017 metais. O tai jei Rusija bandytų kelt neramumus Baltijos šalyse, ekspertai net nekelia teorinės tikimybės kad Ukraina eitų tuo metu Donbasą atsiimt?. O dar nebaigti reikalai ir Sirijoje kabo. Jau čia jiems karas kaip reikalas keliais frontais. Masė karių ties Ukrainos pasieniu, masė Kaliningrade, masė pačioj Baltarusijoje.

                        Comment


                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                          Aš neturiu.
                          Jeigu nepavyktų sulaikyti rusų ties Lietuvos pasienių, tuomet frontas slinktų atgal. Tada tu kariaudamas atsitraukinėji su frontu, arba lieki pas rusus už fronto. Frontas turėtų sustoti ties Lenkija, nes lenkai yra vieningi ir patriotai - kausis motyvuotai. Taip pat lenkų armija bus labai didelė. Man įdomu, kokia bus pas rusus kareivius motyvacija - žudyti, kad žudyti? Nebent sumontuos medžiagą, kaip visoje Europoje skriaudžia rusus ir jie patikės. Kažkaip per lengvai viskas atrodo - parodai meninį filmuką ir milijonai rusų lekia žudyti europiečius, nors iki tol niekas rusų neskriaudė. Hitleris Europoje kaip ir neturėjo jokio rimto pasipriešinimo. Visą Europą paėmė nepajudinę nei piršto. Kiekvienam vokiečiui kareiviui tai suteikė labai stiprų pasitikėjimą savimi, manau. Rusija turės rimtą pasipriešinimą.
                          Paskutinis taisė andyour; 2016.11.26, 17:37.

                          Comment


                            Jokie tie rusai nepuls, kol nebus išprovokuoti. Tie, kurių nuomonė netyčia bent kiek sutampa su Rusijos, vadinami naudingais idiotais, bet dar daugiau naudingų idiotų yra kitoje pusėje. Karingos politikų šnekos ir žiniasklaidos antraštės kai kuriuos taip užvedusios, kad netveria kailyje. Tokie ir naudojami provokacijoms: pirmiems pradėti, o gavus atgal šaukti, kad rusai puola. Kažkas panašaus vyko Gruzijoje. Karštakošis Sakašvilis tokiam vaidmeniui puikiai tiko. Tik nepradėkit aiškinti, kad tai Rusijos propaganda - ES darė tyrimą, pilna informacijos. Gruzijai iš to nebuvo jokios naudos, bet Vakarai laimėjo propagandine prasme, nes Rusiją buvo galima parodyti kaip agresorę. O vėliau nelabai kam ten buvo įdomu, kas pradėjo, kas nepradėjo.

                            Comment


                              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                              Jokie tie rusai nepuls, kol nebus išprovokuoti. .
                              1940 metais jau buvo labai smarkiai išprovokuoti Sovietai.

                              Viena aišku, kad tik jeigu matys progą, tai ir puls. Mūsų tikslas turi būti pasiruošusiems, apsiginklavusiems ir kuo stipresniems - tik tokiu atveju nepuls. Kuo mažiau pas mus armijos, ginklų ir vidinės stiprybės - tuo didesnė tikimybė, kad "išprovokuosim".

                              O senasnamas panašu už pinigus rašo komentarus. Tokių vėjų, kaip aukščiau parašyta, prieidamas prie visos pasaulinės informacijos pats nesugalvosi, turi būti įsakymas...

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Kažkas panašaus vyko Gruzijoje.
                                tipo vienas gruzinas kareivis iššovė ir dėl to teko užmušti tūkstančius civilių? Tai kam čia su psichika negerai? Gali koks Paleckis provokacijos tikslais pradėti šaudyti ir rusai ant mūsų ir mūsų vaikų pradės mėtyti bombas?
                                Ukraina irgi pirma puolė Rusiją? Čėčėnai? Čia kaip maždaug vienam mieste eiti pro pacanų gaują ir pribėgus trankyti visus. Primena banditų pasiaiškinimus teismo suole.
                                Paskutinis taisė andyour; 2016.11.26, 18:15.

                                Comment


                                  Parašė tajus Rodyti pranešimą

                                  O senasnamas panašu už pinigus rašo komentarus. Tokių vėjų, kaip aukščiau parašyta, prieidamas prie visos pasaulinės informacijos pats nesugalvosi, turi būti įsakymas...
                                  senasnamas kažką minėjo apie naudingus idiotus...

                                  Comment


                                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                    Jokie tie rusai nepuls, kol nebus išprovokuoti.
                                    Jie jau išprovokuoti, nes:
                                    a) Lietuva išdavė SSRS;
                                    b) nėra "demilitarizuota zona" arba RF karinės sąjungos narė;
                                    c) nepritaria "taikioms" RF iniciatyvoms ir "tautų apsisprendimo" teisėms;
                                    d) pažeidžia rusakalbių teises;
                                    e) galima vardinti iki begalybės...

                                    Comment


                                      Mantas Adomėnas apie priešnuodį propagandai: „Filosofijos studijos padėtų atrasti argumentus“


                                      – Koks tada turėtų būti tiesos kriterijus? Kaip kreiptis į tokį žmogų, kuris tikina, kad žino savo tiesą ir jam nerūpi argumentai prieš? – Į ką nors apeliuoti yra beveik neįmanoma. Vienintelis būdas – neleisti tokiam mentalitetui įsigalėti. Mes negalime sau leisti reliatyvizmo. Ryšys su tiesa, su objektyvia tikrove yra tai, ką turėtume puoselėti. Kodėl Rusijos viešojoje erdvėje tiek daug ezoterinių, parapsichologinių, antgamtinių teorijų? Kai kurie mano, kad tai tiesiog žemos kokybės pramoga. Ne, tai yra dalis pastangos sukurti mąstymo schemas, kurios būtų paveikios sąmokslo teorijoms. Kurios tikėtų mistika, ezoterika ne mažiau nei politinėmis žiniomis. Tokiame mentalitete, kurį kuria protas, praradęs santykį su tikrove, yra žymiai lengviau paskleisti politiškai palankias fikcijas. Labai rimta grėsmė Vakarų pasauliui ir demokratijai yra ne tik faktų iškraipymas, bet ir tikrovės kriterijus praradusio mentaliteto kūrimas. Su tokiu žmogumi nebeįmanoma kalbėti argumentais, bendravimas su juo – kaip atsimušimas į tuštumą.
                                      vienas prie vieno apie senasnamą, jis gi čia dar prieš kurį laiką svaigo apie kažkokius nežemiškus dalykus, kaip pasaulį valdo išrinktieji ir t.t.

                                      Comment


                                        O senasnamas panašu už pinigus rašo komentarus. Tokių vėjų, kaip aukščiau parašyta, prieidamas prie visos pasaulinės informacijos pats nesugalvosi, turi būti įsakymas
                                        Taip, esu komentarų milijonierius . Visur priešai, botai ir nupirkti komentatoriai. Negali būti kitos nuomonės, tik ta, kurią muša Briuselio ar Vašingtono būgnelis. Apsidairykit kiek plačiau ir pabandykit išsivaduoti iš paranojos. Yra pakankamai nepriklausomos Vakarų spaudos su normalia analitika. Aišku, delfis tokios nespaudina. O jei atrodo, kad visa tai užpirkta ir samdyta Kremliaus, tada atvejis jau gana sunkus .
                                        Neblogas tunelinio mąstymo pavyzdys, kai kažkas vardijo, kad Trumpas į komandą skiria tik prorusiškus veikėjus (kai yra ir konkrečių vanagų) arba kad Rusija Sirijoje bombarduoja ligonines (nes juk amerikiečių bombos yra tikslios ir taikios). Dar ne visi net atsirenka, kas ir ko į tą Siriją atėjo, kas buvo kviestas, o kas ne. Net tikintys į Dievą kartais racionaliau reaguoja į argumentus, kad Dievo nėra .

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Jokie tie rusai nepuls, kol nebus išprovokuoti. Tie, kurių nuomonė netyčia bent kiek sutampa su Rusijos, vadinami naudingais idiotais, bet dar daugiau naudingų idiotų yra kitoje pusėje. Karingos politikų šnekos ir žiniasklaidos antraštės kai kuriuos taip užvedusios, kad netveria kailyje. Tokie ir naudojami provokacijoms: pirmiems pradėti, o gavus atgal šaukti, kad rusai puola. Kažkas panašaus vyko Gruzijoje. Karštakošis Sakašvilis tokiam vaidmeniui puikiai tiko. Tik nepradėkit aiškinti, kad tai Rusijos propaganda - ES darė tyrimą, pilna informacijos. Gruzijai iš to nebuvo jokios naudos, bet Vakarai laimėjo propagandine prasme, nes Rusiją buvo galima parodyti kaip agresorę. O vėliau nelabai kam ten buvo įdomu, kas pradėjo, kas nepradėjo.
                                          Nepamirškime kas išprovokavo tą Gruzijos pajėgų operaciją Cchinvalyje: o būtent nuolatiniai pozicijų apšaudymai vykdyti osetinų kovotojų. O kas treniravo ir rėmė osetinų kovotojus? Turbūt ne Gruzijos pajėgos, ar ne?
                                          Dėl RF veiksmų. Pasakyti ar jie kažką puls, ar ne, niekas negali ir dar kurį laiką negalės dėl to, kad dabar RF virsta klasikiniu autoritariniu režimu. Tokiuose režimuose sprendimų priėmimas vyksta itin ribotame asmenų rate, o kai kuriais atvejais, sprendimus priima viso labo vienas asmuo. Nerimą kelia vis labiau įsigalintys "prarastų žemių susigrąžinimo" ir "suskaldytos tautos sujungimo" naratyvai, kurie puikiai pateisina militaristinį ekspansionizmą ir konsoliduoja visuomenę. Nuosekliai sekant tokiais naratyvais, kurie pagrįsti specifine ("nacionalistine") istorinių įvykių interpretacija, Baltijos šalys yra vienas iš natūralių taikinių. Aš taip pat nemanau, kad RF yra pakankamai pasiruošusi tokiems veiksmams esant dabartinei vidaus (ekonominei/socialinei) ir geopolitinei situacijai, bet tai nereiškia, jog to nebus ateityje.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X