Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geopolitika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Tai ir Donbaso niekas oficialiai neokupavo

    Comment


      Įdomu tai, kad ruskeliai irgi nekenčia armėnų, gal net labiau nei azerų.
      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

      Comment


        o ka tie ruskeliai kencia...

        Comment


          Tokios generalizacijos kaip "tauta X nekenčia tautos Y" yra beprasmiškos, nes kiekviena tauta susideda iš milijonų žmonių, ir kiekvienas turi savo kažkokią nuomonę ir protingus ar durnus nusistatymus. Armėnų diaspora Rusijoje didelė, jų tarpe daug įtakingų žmonių, taip kad nepanašu, kad armėnai Rusijoje jaustųsi nekomfortiškai. Lavrovas, Alegrova ir daugybė kitų, tikrai ne vargdieniai.
          Snowflakes will attack U <3

          Comment



            Todėl ir nekenčia.
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              Dėl armėnų rusiškumo tai mačiau gerą kažkokio Karabacho kareivio interviu (rusiškai, aišku): "gaila, kad mūsų Putinas padėti neatėjo".
              Post in English - fight censorship!

              Comment


                Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                Todė ir nekenčia.
                Yra nemažai tokių, kurie dėl to nekenčia, tas teisybė (tik labai abejoju, ar tokių dauguma). Yra tokia versija, kad Turkijoje daug kas (be abejo, toli gražu ne visi) nekentė armėnų dėl jų įtakingumo Osmanų Imperijoje. Lygiai taip pat, kaip Europoje kai kas nekentė įtakingų žydų, Ruandoje dalis hutų (bet labai aktyvi dalis) nekentė įtakingesnių tutsių. Bet tai yra labai primityvus pavydas, orientuotas ne pačiam tobulėti ir pasiekti pavydo objekto lygį, bet į pastangas pavydo objektui kenkti ar net nutraukti jo egzistavimą, kad neerzintų.
                Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.11.17, 22:34.
                Snowflakes will attack U <3

                Comment


                  Jau kas kas, bet Rusija per visą savo istoriją puikiai parodė, kad nekenčia visų, kuriuos tik gali nekęsti, nesvarbu, kas pas juos valdžioje tuo metu buvo.

                  Comment


                    Parašė Austras Rodyti pranešimą
                    paaiškinimai kas yra visokios roksolanos ar pogarda
                    Specialiai penkiom sekundėm atblokavau tavo žinučių rodymą (mačiau nepasijungęs, kad kažką ad hominem suvapėjai), kad galėčiau pasityčioti iš tavo žinutės betikslio durnumo.

                    Tau asmeniškai, susireikšmin-ęs(usi) prince(se), nuolat trokštantis gauti dėmesio, nieko nei aiškinau, nei apskritai esi įdomus, nei tavęs kas nors ko nors kada nors klausė. Gali ir toliau likt barbaru, nes žinių, skaitymo ir domėjimosi armėnų dievas tau jau vistiek nepadės. Dabar grįžk atgal į savo liūdną banned list kertelę. Tikiuosi iki niekados. Nebent tau patinka farsas ir vėl sieksi bet kokia kaina atkreipti mano dėmesį į tave...

                    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                    Tie "armėnai" jau seniai yra lietuviai, o ne armėnai.
                    Kurie tie „tie armėnai“? ​​ „Yra seniai“ nuo maždaug kada? Šiaip jau XVI a. žmonės yra senokai mirę. Kokius 300-400 metų. Nebent turėjai omeny, kad danguje visi patampa lietuviais, kas gali būti ir tiesa, tad mažiausiai po kokio šimto metų šitą teoriją patikrinsiu ir tada parašysiu į forumą ar atspėjai (nors greičiausiai ne). ​​
                    Paskutinis taisė dangoraižistas; 2020.11.18, 12:01.

                    Comment


                      Parašė dangoraižistas Rodyti pranešimą
                      Kurie tie „tie armėnai“?​​ „Yra seniai“ nuo maždaug kada? Šiaip jau XVI a. žmonės yra senokai mirę. Kokius 300-400 metų. Nebent turėjai omeny, kad danguje visi patampa lietuviais, kas gali būti ir tiesa, tad mažiausiai po kokio šimto metų šitą teoriją patikrinsiu ir tada parašysiu į forumą ar atspėjai (nors greičiausiai ne).
                      Manau galima iš konteksto suprasti, kad jų palikuonys.

                      Comment


                        Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                        Manau galima iš konteksto suprasti, kad jų palikuonys.
                        Tas ir taip aišku jei tie palikuonys apskritai pasiliko Lietuvoje, o ne emigravo kitur ar kaip lietuvių XV a. giminės išmirė (pavyzdžiui Goštautai, Kesgailos, lietuviški Radvilos). Jei jų būtų likę, greičiausiai būtų likę armėniškų pavardžių, bet tokių tarp lietuvių neteko girdėt. Atsakymas buvo į repliką, kad neva su armėnais santykiai buvę tik sovietmečiu, o anksčiau neva ne. Tai buvo netiesa.

                        Parašė digital Rodyti pranešimą
                        Kaip ir būčiau linkęs palaikyti armėnus, bet žinant, kad jie palaikė abchazus/rusus kare su gruzinais ir kacapus kare su Ukraina, tai man jų beveik negaila.
                        Nes jautiesi labiau ukrainietis nei ukrainiečiai ir labiau kartvelas nei kartvelai? Na, vistik beveik negaila = šiek tiek gaila. Šiaip palaikė matyt formaliai ir labiau iš reikalo, gal net šantažuojami, tai toks ten ir „palaikymas“. Panašiai kaip lietuviai beveik „draugavo“ su Sovietų Sąjunga, nes pastaroji tuomet palaikė (turėdama savo suktų ir piktų tikslų) konflikte su lenkais ar panašiai kaip suomiai, vengrai beveik „draugavo“ su rudąja Vokietija dėl savo interesų, tai ir čia toks pats „palaikymas“. Nebent turi žinių, kad ten savo karinius dalinius siuntė ar panašių įrodymų.

                        Parašė index Rodyti pranešimą
                        Esmė yra realiame tautos gebėjime išsikovoti savo vietą.
                        Tačiau čia yra stipriojo teisė.


                        Beje, Azerbaidžano dabar „atgaunamos“ žemės tarp Kalnų Karabacho ir Armėnijos iki kokių 1950 m. buvo apgyvendintos daugiausia... Kurdų. Matyt kai kas turėjo gerų draugų Maskvoje jei leido juos visus ištremti į Kazachstaną. Tai tiek ten tų etnografinių kaimų... O dabar prisiminkim Turkijos valdžios santykius su kurdais... Ar apskritai nebus taip, kad tiurkai azerai galimai bando kai kurias mečetes, kur meldėsi indoeuropiečiai kurdai, pavaizduoti kaip savo seną paveldą? Ironiška tai, kad, spėjama, valstybės palaikoma propagandos kampanija (panašiai kaip Rusijos palaikomas litvinizmas), trolinimas įvairiose platformose, netgi rimtų straipsnių rašymas organizuotas įrodyti, kad neva Azerbaidžano TSR teritorijoje gyvenę krikščionys buvo visai ne armėnai, bet prieš šimtus metų visiškai išnykę Kaukazo albanai, o kai kurie net įrodinėja, kad visi Kaukazo albanai tapo azerais, todėl jų istorija pilnai turi priklausyti pastariesiems. Naujausias atvejis, kad visos armėnų krikščionių bažnyčios, pateksiančios į Azerbaidžaną, bus atimtos iš armėnų katolikoso ir perduotos naujai kuriamai Baku albanų bažnyčiai. „Netikėtai“ šiai teorijai pagrįsti kuriamos net tv laidelės. Tai kad padėtis ten labai įdomi ir tautų santykiai... Sako, nustatinės kam priklauso bažnyčios pagal „statybinio skiedinio sudėtį, siūlių storį, plytų formas, akmenų skaldymo būdą“ ir kitais moksliniais metodais, įdomu kokiais dar.
                        Paskutinis taisė dangoraižistas; 2020.11.18, 11:55.

                        Comment


                          Parašė dangoraižistas Rodyti pranešimą
                          Nebent turi žinių, kad ten savo karinius dalinius siuntė ar panašių įrodymų.
                          Taip, armėnai kariavo abchazų pusėje.

                          Comment


                            Parašė digital Rodyti pranešimą
                            Taip, armėnai kariavo abchazų pusėje.
                            su rusu palaikymu

                            Comment


                              Parašė digital Rodyti pranešimą
                              Taip, armėnai kariavo abchazų pusėje.
                              Abchazijoje po karo armėnai tapo įtakinga tautine grupe ir sudaro apie 20% gyventojų.

                              Comment


                                Parašė digital Rodyti pranešimą
                                Taip, armėnai kariavo abchazų pusėje.
                                Taip, armėnų indėlis šiame kare yra milžiniškas. Maždaug ketvirtadalis (sic) visų karių, kariavusių prieš kartvelus buvo armėnai. Maždaug 1500 armėnų kariavo prieš kartvelus (pvz. čečėnų tik apie 500, t.y. apie tris kartus mažiau). Po abchazų armėnai yra antri pagal vsokiausius "ordinus" gautus iš taip vadinamos Abchazijos valdžios. Daug informacijos yra, kad pro-kartveliškos Vyriausybės rūmus šturmavo ir užėmė būtent armėnai, taip vadinamas Bagramiano vardo batalionas.

                                The Bagramyan Battalion (Russian: Батальон имени Баграмяна; Armenian: Բաղրամյանի անվան գումարտակ), also known officially as the Independent Motorized Rifle Battalion named after Marshal Ivan Khristoforovich Baghramyan (Russian: отдельный мотострелковый батальон и́мени маршала Ивана Христофоровича Баграмяна) was a unit formed in Abkhazia and predominantly composed of ethnic Armenians living in Abkhazia that fought together with Russia backed separatist Abkhaz forces during the War in Abkhazia (1992–93).Named in honour of the Soviet Armenian Marshal Ivan Bagramyan, the battalion fought against the forces of Georgia. It was subsequently disbanded. It is considered a terrorist organisation by many international research organizations and Georgia

                                Comment


                                  O dar pietiniame Sakartvele yra armėniškas regionas, tiesiogiai besiribojantis su Armėnija - Džavachetija. Ten dar nebuvo separatizmo, bet nėra 100% garantijos, kad nebandys organizuoti ko nors.
                                  Snowflakes will attack U <3

                                  Comment


                                    Tai kaip ir viskas aišku - nors tu ir esi tauta, kuri iškasė Viduržemio jūrą, bet jei šiki savo kaimynams - neverk, kai tavęs kiti nemili.

                                    Comment


                                      Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

                                      Taip, armėnų indėlis šiame kare yra milžiniškas. Maždaug ketvirtadalis (sic) visų karių, kariavusių prieš kartvelus buvo armėnai. Maždaug 1500 armėnų kariavo prieš kartvelus (pvz. čečėnų tik apie 500, t.y. apie tris kartus mažiau). Po abchazų armėnai yra antri pagal vsokiausius "ordinus" gautus iš taip vadinamos Abchazijos valdžios. Daug informacijos yra, kad pro-kartveliškos Vyriausybės rūmus šturmavo ir užėmė būtent armėnai, taip vadinamas Bagramiano vardo batalionas.
                                      Tai armėnai ten tiesiog gana gausiai gyveno, dėl to matyt ir radosi ten daug armėniškų pavardžių arba papirko pažadais mainais už pagalbą, kad gaus nuolaidų iš Rusijos. Panašiai kaip Azerbaidžano pirmasis generolas flirtavo su Rusija dėl naudos ir nuvertė prezidentą, nes tas nusigręžė nuo Rusijos. Panašiai kaip latviai tarnaudavo bolševikams, saugojo Leniną, bet ar tai reiškia, kad jie ir organizavo raudonųjų revoliucijas, joms vadovavo? Šiaip palei visokius ordinus ir pareigybes latviai Sovietinėj Rusijoj ir susiformavusioj Sovietų Sąjungoj XX a. 2-3 deš. buvo vieni pirmaujančių. Panašiai kaip ukrainai gana gausiai gyveno Padniestrėje, kur sudarė trečdalį ir ten daug ukrainų tame reikale dalyvavo. Ar dėl to galima sakyti, kad ukrainiečiai suorganizavo Padniestrę? Aišku, kad ne. Patys pagalvokit kas padarė Padniestrę, norėdam išlaikyti moldavus nesusijungusius su rumunais (nesujungiant vienos tautos). Beje, lygiai tas pats kaip su armėnais. Šiaip bolševikai visose savo kurtose „respublikose“ pridarė tokių pleištų, kur vieniems kaimynams duodavo kitų kaimynų žemių arba atimdavo iš vienų ir duodavo kitiems, kurdami konfliktus. Pavyzdžiui, sovietinę Moldovą (kur dabar Padniestrė) sukūrė iš ukrainietiškų etnografiškai žemių tam, kad galėtų terorizuoti Rumuniją. Paskui, kai 1940 Besarabiją sovietai prijungė, Moldova tapo ten, o Padniestrę paliko. Užtat ukrainiečiams davė teritorijų palei jūrą ir kitur, kur šiaip moldavų labai daug gyvenę. Taip Moldavija palyginus su caro laikais, neteko priėjimo prie jūros, bet gavo ne jos Padniestrę. Tada su suomiais, padarė fake Suomiją, bet kai nepavyko 1939, tada jau vistiek paliko Karelijos respubliką, kad jei ką. Spėjimas būtų, kad Azerbaidžano TSR plėtė, nes svarstė ateity konfliktuot su Iranu, o Armėnija naudota konfliktui su Turkija. Bolševikai išties braižė sienas šlykščiai.

                                      Comment


                                        Bolševikai specialiai buvo sukūrę tokią „respubliką“, kad galėtų reikšt pretenzijas Rumunijai, ką ir įvykdė 1940.
                                        Click image for larger version  Name:	Romania%2BMASSR_1924-40.jpg Views:	0 Size:	57,9 kB ID:	1840406

                                        Moldavian ASSR had a mixed population, in which less than one third was Moldavian. Its area was 7,516 km2 (2,902 sq mi) and included 11 raions on the left bank of Dniester.

                                        According to the 1926 Soviet census, the Republic had a population of 572,339,[14] of which:
                                        Ukrainians 277,515 48.5% 265,193 45.5%
                                        Moldavians 172,419 30.1% 184,046 31.6%
                                        Russians 48,868 8.5% 56,592 9.7%
                                        Jews 48,564 8.5% 45,620 7.8%
                                        Germans 10,739 1.9% 12,711 2.2%
                                        Bulgarians 6,026 1.1%
                                        Poles 4,853 0.8%
                                        Romani 918 0.2%
                                        Romanians 137 0.0%
                                        Other 2,300 0.4% 13,526 2.4%
                                        Total 572,339 582,138
                                        Paskui paliko prie rumunų teritorijos prijungtą tą jiems nereikalingą, svetimą žemės šmotą, bet atėmė pajūrį, dėl ko Moldova ir negali dabar normaliai funkcionuoti bei išlieka iš esmės failed state. Dar toks dabar visiškai ukrainietiškas Černivci miestas, patys moldavai sako (taip pat ir man yra sakę, esu girdėjęs iš moldavų pažįstamų jų nuomones), kad ten buvo labiau jų, kaip kokia Tilžė lietuviams, bet sovietai mokėdavo taip labai perbraižyt sienas kaip jiems vieniems patogiausia jų išskaičiavimam ir kaip galima būtų kuo labiau supykdyt kaimynus, kad būtent sovietai būtų ramybės garantas kai dviese pešis, o jie tvarkdarys. Šiaip jau su bent vienu uostu Moldova galėtų daugiau nebebūt pačia skurdžiausia Europoje šalimi, bet aišku natūraliausias jiems kelias pamiršt tą Padniestrę for good ir tapti viena šalimi su jų tauta, nes kitaip tiesiog visi ims rumuniškus pasus ir masiškai išvarys į ES esančią Rumuniją, palikdami dykynę ir tą niekam neįdomią Padniestrę.

                                        Comment


                                          Parašė digital Rodyti pranešimą
                                          Tai kaip ir viskas aišku - nors tu ir esi tauta, kuri iškasė Viduržemio jūrą, bet jei šiki savo kaimynams - neverk, kai tavęs kiti nemili.
                                          Tai tu gruzinas, kad tau asmeniškai „jie“ (neaišku kas tie pavieniai „jie“ ir kaip su tuo susijusi pati šalis, gal panašiai kaip azerai net valstybiniu lygiu ir visiškai oficialiai nekenčia JOS, nes neva ji su šeima vykdo Armėnijos valstybinę politiką savo užpakaliuku Los Andžele), kaip sakai tau pašiko, dėl to nemyli? Beje, sovietai taip dalino sienas, kad sugebėjo du armėniškus rajonus, kurie nuo kartveliškų atskirti kalnų, o su armėniškais susijungę, priskirti Gruzijos TSR. Bet aišku sovietai čia visiškai ne prie ko, čia armėnai yra kalti, nes, naudodamas rusų propagandistų žodžius, rusų politinių technologų patyčių retoriką (nebuvau girdėjęs, kad kažkas, būdamas nerusas, „naudotų“ šitą kliedesį prieš kažką kitus nei ukrainiečius, bet matau tu būsi prisižiūrėjęs rusų propagandinių tv laidų, naudoji ir prieš armėnus šitą blėnį) sakai, kad iškasė jūrą.
                                          Paskutinis taisė dangoraižistas; 2020.11.20, 09:31.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X