Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pirk prekę lietuvišką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė vap Rodyti pranešimą
    Kaip tik darbe turiu lietuviško ir lenkiško cukraus. Tai tiesa pasakius į tokį pat puodelį įdėjus šaukštelį cukraus, kava saldesnė su lenkišku cukrum.
    Manau, šiuo atveju saldumui daugiau įtakos turi cukraus granulių stambumas. Kuo smulkesnės, tuo saldesnis bus šaukštelis cukraus...

    Comment


      Etninės kultūros globos tarybos pirmininkė: naminukė yra lietuviškas paveldas

      Naminė degtinė yra tautinio paveldo produktas, tačiau jos gaminimą būtina kontroliuoti, antradienį sakė Etninės kultūros globos tarybos pirmininkė Dalia Urbanavičienė.

      Antradienį Seime jai pateikus Etninės kultūros globos tarybos praėjusių metų veiklos ataskaitą, konservatorius Saulius Pečeliūnas prašė D.Urbanavičienės paaiškinti Vyriausybei, kad naminė degtinė yra tradicinis lietuviškas produktas ir nereikėtų nuogąstauti dėl jos gaminimo legalizavimo.

      "Nuo 1425-1430 metų Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje tai buvo natūralus gaminamas produktas. Tai yra lietuviškas paveldas, kurį mes vadinam neteisėtu. Paaiškinkite mūsų Vyriausybei", - ragino parlamentaras.

      "Pripažįstu, yra tikrai gerų produktų. Pažįstu net tokių abstinentų, kurie nieko kito negeria, tik tą naminukę aukščiausios kokybės, bet reikia kontrolės, reikia ekspertinio įvertinimo", - teigė Etninės kultūros globos tarybos pirmininkė.

      Anot jos, degtinė yra vėlyvesnis produktas negu alus ir midus, "tačiau tai tikrai mūsų tradicija".

      "Aš pati 25 metus ir gal daugiau vaikštau po kaimus ir ekspedicijose klausinėju apie viską, taip pat ir apie degtinę, kaip žmonės ją daro. Tai savitas būdas, mūsų tradicinis būdas, ne koks nors piratinis", - kalbėjo D.Urbanavičienė.

      Trečiadienį Vyriausybė planuoja apsispręsti dėl Seime įregistruotų Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų, kuriomis siūloma įteisinti stiprių tradicinių alkoholinių gamybą kaimo turizmo sodybose.

      Tačiau pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo šiuo klausimu žemės ūkio viceministras Aušrys Macijauskas abejojo, ar Ministrų kabinetas pritars parlamentarų iniciatyvai.

      Anot jo, pataisose nėra numatyta gamybos kontrolės mechanizmų, licencijavimo.

      Minėto įstatymo pataisose numatyta, kad ūkininkams, kurie teikia kaimo turizmo reikalavimus atitinkančias paslaugas ir yra sertifikuoti kaip tradiciniai amatininkai "leidžiama per kalendorinius metus gaminti ne daugiau kaip 1000 litrų ne didesnės kaip 65 tūrio procentų etilo alkoholio koncentracijos alkoholinių gėrimų".

      http://www.delfi.lt/news/economy/bus....d?id=36764297
      Paskutinis taisė Edvard; 2010.09.21, 22:24.
      "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
      Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

      Adam Mickiewicz

      Comment


        Parašė vap Rodyti pranešimą
        Kaip tik darbe turiu lietuviško ir lenkiško cukraus. Tai tiesa pasakius į tokį pat puodelį įdėjus šaukštelį cukraus, kava saldesnė su lenkišku cukrum.
        Matyt lietuviškas atmieštas darbuotojų ašarom
        Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
        Manau, šiuo atveju saldumui daugiau įtakos turi cukraus granulių stambumas. Kuo smulkesnės, tuo saldesnis bus šaukštelis cukraus...
        Aha, mačiau lenkiškas atrodo kaip cukraus pudra, net keista.

        Comment


          Niekur nemačiau, kad mūsų forume būtų aptarta ar bent jau paminėta aktualija apie ženkliukus "Be E" ant maisto produktų.
          Viskas prasidėjo nuo to, kai Veterinarijos tarnyba griežtai nusprendė įvest naują sąlygą gamintojams - jeigu nėra labaratorijos tyrimų ataiskaitos, klijuoti lipduką "Be E" draudžiama. Tada gamintojai pradėjo burbėt ir aiškint, kad čia jiem mažai laiko duoda ir panašiai. Na, o šiandien štai ką rašo vz.lt:


          Skandalas dėl "E" subliūško


          Veterinarijos tarnyba porai mėnesių atideda naujos produktų ženklinimo tvarkos įsigaliojimą. Taigi prekybininkai maisto produktus su užrašais „be jokių E“, „be konservantų“ ir pan. iš gamintojų galės priimti be laboratorinių tyrimų ir po balandžio 15 d., antradienį rašo „Verslo žinios“.

          „Naujos tvarkos įsigaliojimo data nukelta iš balandžio 15 d. į birželio 15 d. O kokie reikalavimai galios po birželio 15 d., kol kas negaliu pasakyti“, – vakar VŽ informavo Zenonas Stanevičius, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus pavaduotojas.

          Šis terminas atidėtas jau antrąsyk. Pirmas sprendimas atitolinti šią datą priimtas pasirodžius „Verslo žinių“ publikacijai (2010 03 30) apie tai, kad tarnyba pareikalavo, kad produkcijos be konservantų (be jokių E) tiekėjai turi savo teiginius pagrįsti laboratorinių tyrimų duomenimis.
          Tarnyba apie antrą atidėjimą nėra oficialiai paskelbusi. Pasak p. Stanevičiaus, ši informacija artimiausiu metu bus paviešinta internete ir išplatinta asociacijoms.
          Nieko naujo, "Mėslita ir co" vs Veterinarijos tarnyba 10:0, o mes ir toliau būsim mulkinami.

          Comment


            O aš tyčiom netyčiom lietuvišką vežimėlį ir lietuvišką lovytę nusipirkau Tikrai nepatikėjau, kad ir Kaune, kažkur Raudondvario plente gaminami tikrai gražūs ir tikiuosi tikrai kokybiški vežimėliai. Smagu
            You've got one life! Live it!

            Comment

            Working...
            X