Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Žudynės Virdžinijos universitete, JAV

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Amerikos ginklu politika atskleidzia 2 pagrindines problemas JAV visuomeneje:

    Nesaugumo jausmas ("insecurity feeling") yra pakankamai paplites reiskinys JAV. Sis jausmas susijes su didele segregacija ir diskriminacija pacioje visuomeneje, kur kiekviena grupe saugosi viena nuo kitos (rysys su prasta JAV socialine politika)! Baltieji megaujasi priemiesciu gyvenimu ir saugo ta "roju" pirkdami ginklus, azijieciai savo diasporose dazniausiai patiki savo sauguma vietinei mafijai, juodieji ir hispanikai rasiniu pagrindu ikalinti getuose vel ginkluojasi - nei vieni, nei kiti nepasitiki ir visi ginkluojasi. Koks didelis turi buti nepasitikejimas vieni kitu Amerikos visuomeneje, jog pati JAV yra viena labiausiai militarizuota valstybe pasaulyje (kur pagal 1999m. duomenis 1 namu ukiui/seimai tenka 1 ginklas pagal Bureau of Justice Statistics)?

    Antroji problema yra privatizacija. Pati vyriausybe maziau kisdami trigrasi del liberalios politikos krypties, viska privatizuoja...netgi kalejimus (nusikaltimu kontrole, kalinimas, visuomenes stebejimas, ginklu inovacijos yra labiausiai 4 auganti pramones saku JAV nuo 8 desimtmecio). Jei tavo saugumas tokioje visuomeneje tavo pacio reikalas, nenuostabu kodel zmones perka ginklus, o lobistams ir verslui tai naudinga...Atrodo, visi lyg ir patenkinti...

    Beje, Moore'o filmas Bowling for Columbine iliustruoja tik ginklu problema JAV, bet kad pamaytumete visa vaizda rekomenduoju Nils Christie (kriminalistas, teismo ekspertas, sociologas, baudziamosios teises Oslo Universitete profesorius) knyga "Nusikaltimu kontrole kaip pramone" (yra lietuviu kalba, nesudetinga knyga ir su daug iliustruojancios statistikos) kalba, jog kalinti zmones net tik verslui, bet ir valstybei ekonomiskai naudinga liberaliausios valstybese (uztenka i Singapura, JAV ir Australija pasiziureti).

    Beje, man kyla problemiskas klausimas...Ar nebus taip, kad JAV bus vel kreivai ziurima i aziejieciu kilmes zmones (siuo atveju ypac korejiecius)...Nes panasiai atsitiko 7 desimtmetyje su japonais, kuomet net kai kurios valstijos paskelbe ekonomini Japonijos prekiu boikota del keliu japonu zmogzudysciu Kalifornijoje...
    Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
    Dordrechtas/Haarlemas
    Nesebaras/Plovdivas
    Kiolnas

    Comment


      #42
      Dviejose Kalifornijos valstijos apygardose uždaryta 41 mokykla po to, kai 28-erių Jeffrey T. Carney pagrasino „surengti tai, prieš ką nublanks Virdžinijos tragedija“, praneša „RIA Novosti“.

      Kaip spaudos konferencijoje pranešė apygardos šerifas Jimas Denney, gavus informacijos apie ruošiamą masinę žmogžudystę buvo imtasi visų reikiamų saugumo priemonių.
      Reklama




      Policijos duomenimis, J.T.Carney telefonu savo šeimai ir pastoriui pranešė, kad yra pasiruošęs „surengti tai, kad užgoš Virdžinijos universiteto tragediją“. Jis taip pat savo artimiesiems pranešė, kad turi automatinį ginklą ir savadarbį sprogmenį. Jis nepatikslino, kur tiksliai ruošiasi surengti savo išpuolį.

      Vyrą šiais metais policija buvo sulaikiusi jau du kartus: šių metų vasarį ir balandžio pradžioje – abu kartus už smurtavimą namuose. Anot šerifo, įtariamasis tikriausiai yra narkomanas ir vartoja metamfetaminą.

      Šiuo metu policijos turimais duomenimis, jaunuolis neturi pastovios gyvenamosios vietos, nors anksčiau gyveno Juba sityje (Yuba City), esančiame 55 km nuo Sakramento.
      delfi.lt
      Mano darbai deviantart'e

      Comment


        #43
        Va ir paskatino krūvą narkošų ir debilėlių

        Comment


          #44
          Parašė Paulius Rodyti pranešimą
          Va ir paskatino krūvą narkošų ir debilėlių

          Sendien autobuso vairuotuojas nepatenkitas gyvenimu burbejo ant visu iseiles, dar nugirdau kaip sake va tas tai mldc nedaleido kat ant jo varytu ir issaude, pasirodo ir lietuvoje tokiu debilu yra kas butu jei tas senis ginkla gautu

          Comment

          Working...
          X