Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Technologijų naujienos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Shell kompanija daug pinigų sukiša į alternativių kuro šaltinių pajiešką ir tobulinimą. Jei pradeja kurti Vandenilio degalinių tinklą amerikoje. Islandijoi ir Luxsenbourge viešasis transportas varomas vandenilių.

    http://www.shell.com/home/content/hy...ects_1204.html

    Naftos magnatu kova prieš alternativų kurą, tai taspats kas ir XIXa. žvakučių fabriko kova prieš lempučių tobulimimą...
    Life is a game that no one wins

    Comment


      Per artimiausius 2 metus JAV keliuose gali pasirodyti pirmieji suspaustu oru varomi automobiliai, praneša „CNet“.
      http://www.balsas.lt/naujiena/184322

      Geras komentaras po str: "paimsiu viena, kad tik Ivanui nereiktu moketi"
      jankiai turbut daugiau paimtu, kad tik arabu seichams nereiketu moketi

      Comment


        High Tech Cowboys of the Deep Seas: The Race to Save the Cougar Ace

        Super istorija. Kas turite laiko paskaitykite apie tai kaip gelbėjami avarijas patyrę laivai. Šiuo atveju, yra pasakojama apie laivo Cougar Ace, kuris gabeno 4703 naujus Mazdos atomobilius į Ameriką, avariją 2006 metais.

        Comment


          „Google“ Lietuvoje nori įleisti šaknis

          2008-01-07
          Alfa.lt

          Vieną iš populiariausių internetinės paieškos sistemų valdanti JAV kompanija „Google Inc.“, plečianti duomenų centrų tinklą, domisi galimybėmis įleisti šaknis Lietuvoje, rašo „Verslo žinios“.

          Leidinio duomenimis, kompanijai pasiūlytas sklypas šalia Kauno marių.

          „Google“ atėjimas būtų geriausia reklama Lietuvai, daug svaresnė, nei apmirusios užsienio investicijų skatinimo programos.

          Neoficialiais „Verslo žinių“ duomenimis, vyriausybiniame lygyje su pasaulinio masto IT gigantu vykstančios derybos turėtų netrukus baigtis, nors Lietuvai dėl kelių šimtų milijonų eurų investicijų planuojančios skirti „Google“ kompanijos tenka rungtis ir su kitomis valstybėmis.
          Tai lygtais Google pasirinko Lietuvą. Kiek girdėjau, jau renka žmones.

          Comment


            Parašė liutass Rodyti pranešimą
            Tai lygtais Google pasirinko Lietuvą. Kiek girdėjau, jau renka žmones.
            Puikios naujienos. Kaunas isties galetu kuo labiau orientuotis i IT. Tokiu atveju turetumem Vilniu kaip bizinio centra, klaipeda kaip uosta ir Kauna kaip inovaciju centra.

            Comment


              Parašė liutass Rodyti pranešimą
              Tai lygtais Google pasirinko Lietuvą. Kiek girdėjau, jau renka žmones.
              jei tai tiesa ... tai butu vienas is didesniu Lietuvos laimejimu.
              "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


              - George W. Bush President of the USA

              Comment


                Laikau špygas

                Comment


                  Ir tai yra labai geros žinios
                  Mano galerija Flickr'yje

                  Comment


                    Kol kas oficialių patvirtinimų neturių, bet informaciją iš tam tikrų gana patikimų, bet neoficialių šaltinių gavau. Beje, tai bus ne kaune, bet šalia Kaišiadorių, prie Kauno marių.

                    Comment


                      Prie mariu del to kad jiems reiks daug elektros, sake vienas is geresniu varijantu salia elektrines statytis, tas turbut ir nuleme ju atejima i Lietuva

                      Comment


                        Parašė NIR_Rimc Rodyti pranešimą
                        Prie mariu del to kad jiems reiks daug elektros, sake vienas is geresniu varijantu salia elektrines statytis, tas turbut ir nuleme ju atejima i Lietuva
                        Gali būti. Galės pigią naktinę energiją naudoti

                        Comment


                          Milijardas litų investicijų, apie šimtas naujų darbo vietų, jau paskirtas keliasdešimties hektarų sklypas, pažadėta būtina elektros energijos galia – taip apie tariamai jau pasiektus susitarimus su vienos didžiausių pasaulio kompanijų ir vienos populiariausių internetinės paieškos sistemos „Google“ atstovais pusbalsiu šnabžda valdininkai.

                          Lietuvos ir pasaulinės kompanijos derybos truko bemaž trejetą metų, tačiau prieš Naujuosius, kaip tikėtasi, galutinio atsakymo iš „Google Inc.“ taip ir nesulaukta.

                          Neformaliuose pokalbiuose tiek premjeras G. Kirkilas, tiek ūkio ministras V. Navickas apie galimą „Google Inc.“ atėjimą į Lietuvą pasakojo dar prieš gerą pusmetį. Tačiau tikėtina, kad Lietuva tebekonkuruoja su dar viena valstybe, kurios neatskleidžia „Google Inc.“ atstovai. „Tokia taktika visai suprantama. Įtariame, kad gali būti dar viena šalis, su kuria deramasi lygiagrečiai, tačiau tiksliai to nežinome“, – teigė šaltinis.

                          Pernai pavasarį „Google Inc.“ pradėjo tūkstančius serverių talpinančio gigantiško duomenų centro statybas Belgijoje. Beje, tarp keliolikos valstybių, pretendavusių anuomet į „Google Inc.“ milijoninį projektą, buvo ir Lietuva. Tačiau šalis buvo atmesta labai ankstyvame etape kaip netinkama. Ekspertų vertinimu, anuomet Lietuva neturėjo vieningos pozicijos dėl tokio masto investicijų ir nesugebėjo tinkamai pristatyti savo galimybių.

                          „Google Inc.“ priviliojusiai Belgijai teko ketvirtis milijardo eurų investicijų. Kompanija įsipareigojusi įkurti 120 naujų darbo vietų, sutarta ir dėl valstybės paramos investicijoms: ne mažiau 100 tūkstančių eurų vienai sukurtai darbo vietai arba 12milijonų eurų visam projektui.

                          Kompanijos duomenų centro statyboms Lietuva pasiūlė 60 hektarų sklypą Kaišiadorių rajone, šalia Kauno marių, netoli Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės. „Lietuvos energija“ pažadėjo aprūpinti planuojamą statyti duomenų centrą įspūdinga elektros galia – 120 megavatų. (Palyginimui: visam Mažeikių miestui kartu su naftos perdirbimo gamykla pakanka 24 MWh.) Duomenis apdorojančių įrenginių darbui užtikrinti reikalingas nenutrūkstamas elektros tiekimas.

                          „Lietuva dar galėtų pasiūlyti struktūrinių fondų paramą ir kitokias privilegijas, tačiau nedaugiau, negu leidžia įstatymai ir Europos konkurencijos direktyvos“, – aiškino šaltinis. Jo teigimu, „Google Inc.“ be kita ko išreiškė pageidavimą gauti nacionalinio investuotojo statusą, tačiau kol kas nei dėl Lietuvos įsipareigojimų ar paramos investicijoms sprendimai nepriimti.

                          Kaip nemokamų pokalbių internetu programa „Skype“ ilgą laiką buvo puikiai eksploatuojama Estijos vizitine kortele, taip bet kurio garsaus IT giganto atėjimą reklamos tikslais galėtų išnaudoti Lietuva. Galiausiai, tai būtų „žalias signalas“ ne tik vadinamosioms satelitinėms kompanijoms, bet ir kitiems stambiems IT investuotojams. Kol kas didžiausias indėlis į Lietuvos tiesioginių užsienio investicijų (TUI) krepšelį krenta iš energetikos. TUI per tris ketvirčius pernai padidėjo 18 procentų iki 34,25 mlrd. litų. Didžiausią dalį –beveik penktadalį šios sumos sudarė Lenkijos koncerno „PKN Orlen“ investicijos superkant AB „Mažeikių nafta“ akcijas iš smulkiųjų investuotojų. Antroje vietoje – Danijos investuotojai (4,49 mlrd. Litų), trečioje – švedai (3,73 mlrd. litų).

                          IT gigantai – geidžiamas kąsnis daugeliui šalių. Kaip daugelyje jų, taip ir Lietuvoje konkuruojant dėl tokių investuotojų vienas opiausių klausimas – žemės. „Nesibaigiant žemės reformai, rasti tinkamų sklypų nelengva“, – aiškina Lietuvos ekonominės plėtros agentūros direktorius Titas Anuškevičius. – Kita problema specialistų trūkumas ir jų kvalifikacija.“

                          info: www.wee.lt

                          Comment


                            /\
                            O kad tik viskas išdegtų

                            Comment


                              Parašė liutass Rodyti pranešimą
                              Tai lygtais Google pasirinko Lietuvą. Kiek girdėjau, jau renka žmones.
                              Jei tauta šia proga nusigertų, visiškai jos nekaltinčiau. Deja, dėl to ji nenusigers, dėl bet ko kito, tik ne dėl to

                              Liūte, tikiuosi neklysti.
                              Įžvalgos.lt - FB - G+

                              Comment


                                Pirmojoje privačioje misijoje į Mėnulį varžysis jau 10 komandų
                                Taigi, nors daugiausia komandų yra iš amerikos, visgi išbandyti jėgas sumanė net ir nelabai "kosminių" valstybių entuziastai - italai ir rumunai. Gal ir lietuviams nepamaišytų išbandyti savo potencialą?
                                Skaitydamas visą straipsnį, nuo pat pradžių galvoje turėjau būtent šią mintį. Straipsnio pabaigoje radau ją ir parašytą Tegul žinia pasiekia ir šį forumą, o gal ją sužinos tas, kas turėjo sužinoti (o gal).

                                Tikrai, Rumunija - didesnė valstybė, biudžetas absoliutiniais skaičiais - didesnis. Bet technologiškai, moksliškai ji nėra kažkaip labai jau nuo Lietuvos atitrūkusi. Be to, dalyvavimas tokiame konkurse, tebūnie jis simbolinis, būtų labai puiki proga bendradarbiauti mūsų mokslo ir verslo sektoriams, galima leisti visuomenei reikšt savo nuomonę apie koncepciją, taip įtraukiant ir likusį trečią dalyvį. Tai būtų puiki reklama Lietuvai, juk milijonai išleidžiami formuojant jos įvaizdį - „Drąsi šalis“, kuris, iš esmės, nepasako nieko (visada buvau už variantą „Moderni šalis“).

                                Et...

                                Tereikia keleto entuziastų, kad bent vienas jų būtų įtakingesnis ir turtingesnis, tada jis galėtų susitarti ir su bent kiek inovatyvia ar didesnį biudžetą turinčia kompanija (pavyzdžiui, „Mažeikių nafta“, „Achema“, t.t.), kuri sau gali leisti tokio masto akcijas. Turbūt mokslo visuomenė neliktų tam abejinga. Na, o tada - pirmyn

                                Ir visai nesvarbu, jei mes realiai net neturėtume jokių šansų laimėt, pasiekti konkurse numatytų tikslų. Svarbu, kad tokia iniciatyva rastųsi, gal tai duos teigiamą postūmį kažkuriai Lietuvos mokslo sričiai ar mokslo ir verslo bendradarbiavimo naujai sąsajai, be to, jau minėjau reklamos naudą.

                                Galim atkreipti dėmesį į Rumunijos komandą, kas ją sudaro:
                                Aeronautics and Cosmonautics Romanian Association (ARCA) — Rumunijos organizacija, apjungusi privačių „kosmoso užkariautojų“ jėgas.
                                Ar nepataps ateityje ši organizacija savotiška Rumunijos kosmoso „agentūra“, o juk šiuo metu ji tėra apjungusi „kosmoso užkariautojų“ (vos ne eilinių entuziastų, paprasčiau) ryžtą. Panaši iniciatyva Lietuvai labai praverstų. Ne tik mokslo, verslo bei visuomenės palaikymo galima tikėtis, bet ir valstybinio.

                                O dabar, tauta, einam gert, mačiau, „Teisybės“ nauja „versija“ pradėta pardavinėti
                                Paskutinis taisė ; 2008.03.16, 22:28.
                                Įžvalgos.lt - FB - G+

                                Comment


                                  Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                                  /\
                                  O kad tik viskas išdegtų
                                  as irgi labai noreciau kad viskas pajudetu geraja linkme tikrai sampano buteli issauciau
                                  Neišmeskite spalvų

                                  Comment


                                    Pasaulinė logistikos automatizavimo sprendimų kūrimo bendrovė „Dematic“ susigundė aukšta Kauno inžinierių kvalifikacija.

                                    Praėjusią savaitę laikinojoje sostinėje atidarytas šios kompanijos filialas bus vienintelis Rytų Europoje, kurio paslaugomis naudosis visame pasaulyje įsikūrę „Dematic“ padaliniai.

                                    Viena didžiausių pasaulyje automatinių logistikos centrų projektavimo bendrovių padalinį Kaune įsteigti nusprendė sužinojusi apie tai, kad mūsų mieste gausu gerų inžinerijos specialistų. Britų verslininkai įsitikinę, kad Kauno technologijos universiteto rengiami specialistai – vieni stipriausių regione.

                                    <...>

                                    V. Navickas pasidžiaugė, kad „Dematic“ numato bendradarbiauti su Kauno technologijos universitetu ir kurti laikinas darbo vietas universiteto studentams, o Lietuvos inžinierius įtraukti į kompanijos vykdomus tarptautinius projektus. Ministro nuomone, tokios pasaulinio lygio kompanijos atėjimas į Lietuvą svarbus ir tuo, kad kuria Lietuvos, kaip aukštos kokybės inžinerinių paslaugų šalies, įvaizdį.
                                    Šaltinis.
                                    Įžvalgos.lt - FB - G+

                                    Comment


                                      Garsi IT įmonė kuriasi Vilniuje
                                      2008 kovo mėn. 28 d

                                      Penktadienį skyrių Vilniuje atidarysianti trečia pagal dydį pasaulyje informacinių technologijų korporacija „Computer Science Corporation“ (CSC) per kelerius metus rengiasi įdarbinti 400 Lietuvos specialistų. Šiuo metu „CSC Baltic“ atstovai yra suradę apie 80 darbuotojų, rašo „Lietuvos rytas“.

                                      Per ateinančius 5 metus šios tarptautinės kompanijos darbuotojų skaičių Vilniuje planuojama padidinti iki 400.

                                      JAV kompanija tikisi, kad patraukliais atlyginimais pavyks privilioti ir nemažai į užsienį išvykusių informacinių technologijų specialistų. Norėdami greičiau surinkti atstovybės Lietuvoje branduolį, užsieniečiai perpirkinėjo ir šalies įmonėse dirbančius specialistus.

                                      Amerikiečiai su skandinavais dirbsiantį kompanijos padalinį norėjo įkurti Čekijos sostinėje Prahoje, bet nutarė, kad Lietuva dėl geografinės padėties ir glaudesnių santykių su Šiaurės Europos šalimis yra tinkamesnė kandidatė.
                                      http://www.delfi.lt/news/economy/ITb...hp?id=16474834

                                      Comment


                                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                        Puikios naujienos. Kaunas isties galetu kuo labiau orientuotis i IT. Tokiu atveju turetumem Vilniu kaip bizinio centra, Klaipeda kaip uosta ir Kauna kaip inovaciju centra.
                                        Mokslo pakaks visiems, Vilniuje IT taip pat nėra žemam lygmenyje, be to lazerių technologijų pagrindas yra būtent ten lygiia kaip ir biotechnologijų. Klaipėdai, kaip prioritetas, visada lieka jūrinės technologijos ir tyrimai, žinoma, niekas neverčia kažkaip apsiriboti, bet geriau pasiekti aukštesnių rezultatų vienur, nė išsikeroti vidutiniokiškai visur. Sakyčiau, Kaunui netgi daugiausiai vietos kristalizuotis matau.
                                        Paskutinis taisė ; 2008.04.03, 18:05.
                                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                                        Comment


                                          Ėjau dėl darbo tartis į "Dematic". Viskas gerai, bet 80% laiko darbas užsienyje, įskaitant pirmus 6 mėn. 100% stažuotė U.K. Atsisakiau.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X