Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijos Rusijai pradėjus karą Ukrainoje (nuo 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

    Matyt nebijo, kad numuš. Vienas dalykas kaip taip atsitinka, kad rusams sunku parduoti savo naftą ? Antras dalykas - JAV skalūnai vis dar neatsigavę. Nors daug kas pas mus sakė, kad JAV itin lengva sustabdyti ir vėl pradėti gavybą, bet atrodo yra visai ne taip. Būtent mažiems grežiniams stabdymai yra pavojingiausi ir daug skalūnų grežinių po pandeminio sustabdymo nebėra prasmės vėl bandyti paleisti
    • In the months leading up to the Covid-19 pandemic, U.S. oil production hit an all-time high of just below 13 million barrels per day (BPD). As the pandemic unfolded, demand collapsed, and production followed. By May 2020, oil production had dropped by more than 3 million BPD to 9.7 million BPD.

      Since then, demand has recovered to pre-pandemic levels. Oil production, however, has only partially recovered. The most recent data available from the Energy Information Administration (EIA) shows current U.S. oil production at ~11.6 million BPD — still 1.4 million BPD short of pre-pandemic production. This shortfall is a major factor that led to the run-up of oil and gasoline prices over the past year.
    • When the pandemic crushed oil demand in 2020, some oil companies went out of business. Some small stripper wells — which accounts for a respectable amount of U.S. oil production — were permanently capped given the bleak outlook. Some workers left the oil industry.
    • https://www.forbes.com/sites/rrapier...h=1b21af626b6f
    stripper wells sudarė gan mažą procentą gamybos:
    https://www.eia.gov/todayinenergy/detail.php?id=26872

    tiesiog didelią dalį sudaro shale, kur kaip fabrikas kol greži naujus tol teka nafta nustojai grežt po 2-3 metu lieka strpper well lygio našumas jei senų nerefrackina.
    jei įdomu detali info apie shale gręžinių produkciją:
    https://shaleprofile.com/blog/
    Paskutinis taisė transpondster; 2022.04.22, 22:46.

    Comment


      „Nežinau, nesu tarptautinis ekspertas, bet mano gyvenime bus sunku, – pasakė A. Sabonis, paklaustas, ar Rusija dar grįš į tarptautinius turnyrus. – Kas čia vyksta, tai – neįsivaizduoju, kaip gali užgydyti žaizdas. Mes jau atsisakėme. Mes visada kažkur pirmi bandome daryti, kol kažkas susiprotėja. Visi žiūrime žinias, matome, kas vyksta, turime savo nuomones. Tarptautinė bendruomenė turi įvairių nuomonių, federacijos – taip pat. Kurie daugiau priklausomi stengiasi tarp vandens srovelių praeiti, kiti – tiesiai. Laikas parodys, svarbu, kad Ukraina laimėtų.“

      Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/sportas/krepsi...teiti-23141691
      Русский военный корабль, иди нахуй!

      Comment


        Liberalai valdininkai parengė būsimos ekonomikos pertvarkos planą. į sceną – antrasis sovietinės ekonomikos leidimas.
        Nabiulinos kalba praėjusį ketvirtadienį Valstybės Dūmoje buvo sąmoningai miglota, tačiau šį trūkumą visiškai kompensavo tą pačią dieną Centrinio banko svetainėje pasirodęs biuletenis „What Trends Say“. Formaliai kalbant, ji išreiškia tik Centrinio banko tyrimų ir prognozių skyriaus poziciją, tačiau akivaizdu, kad konsoliduota finansų valdymo nuomonė yra maždaug tokia pati.

        Biuletenyje pasakojama ne tik apie Rusijos ekonominę ateitį, bet ir apie dabartį. Yra daug įdomių detalių. Štai, pavyzdžiui, vienas: „Dėl kai kurių šalių atsisakymo pirkti rusiškas žaliavas ir sankcijų grėsmės Rusijos žaliavų kainos rodė skirtingą dinamiką nei pasauliniai etalonai. Taigi „Urals“ naftos kaina nukrito 25%, iki 71 USD už barelį, dėl nuolaidos „Brent“ etalonui išplėtimo iki 35 USD už barelį. Ne visi žino, kad priverstinės Rusijos naftos nuolaidos yra tokios didelės. Tačiau pagrindinis dalykas šiame revoliuciniame tekste vis tiek yra prognozės.

        Ir jos daro įspūdį sąžiningumu.

        Centrinio banko analitikai teigia, kad masinis užsienio įmonių išvykimas iš Rusijos bus ne mažiau rimtas smūgis nei išorinės sankcijos. O blogiausia – aukštųjų technologijų produktų gamintojai, veikiantys pasaulinėse gamybos grandinėse (pavyzdžiui, mašinų gamintojai ir elektronikos inžinieriai), nes „netgi didelis gamybos lokalizacijos laipsnis gali nepadėti, jei trūkstami komponentai yra unikalūs ir negali būti lengvai pasiekiami. pakeisti kito gamintojo produkcija“. Dar įdomesni yra svarstymai apie tolimesnes to, ką autoriai vadina struktūrine transformacija, pasekmes.

        Eksporto ir importo dalys Rusijos BVP mažės.
        „Tai reiškia, kad pasibaigus struktūrinei ekonomikos pertvarkai, Rusijos BVP rezervinėmis valiutomis (juaniais, doleriais ir kt.) sumažės labiau nei realiomis sąnaudomis. „Apribojimai ( t. y. Vakarų sankcijos – red.) lems technologinio ir techninio lygio bei darbo našumo sumažėjimą pramonės šakose, kurias jie veikia. Atitinkamai sumažės ir darbo užmokesčio dalis BVP, t.y., pragyvenimo lygis kris labiau nei ekonomika. Kita vertus, didelio masto nedarbas nekelia grėsmės valstybei ilgalaikėje perspektyvoje, nes „daugelio pramonės šakų technologinės regresijos“ ir „perėjimo prie alternatyvaus mažiau technologinio, prastesnės kokybės ir brangesnio importo bei priverstinio importo“ fone. pakeitimas“, Rusijos vidaus poreikis ne itin kvalifikuotai darbo jėgai augs ir „įvyks santykinis kapitalo pakeitimas darbo jėga.

        Kuo daugiau žiūrite į šį plačiai nubrėžtą paveikslą, tuo aiškiau jame atpažįstate naują sovietinės ekonomikos leidimą: mažus atlyginimus, didelį užimtumą, izoliaciją nuo išorinio pasaulio, rublio pigumą, masinę ekonominę produkciją. savo nekokybiškus ir brangius gaminius pakeisti nepasiekiamus svetimus, ir bendra gamybos sektoriaus hipertrofija dėl vartotojų žalos.

        Centrinio banko sinoptikai mano, kad judėjimas šio naujo idealo link vyks keturiais etapais. Pirmieji du (gamybos grandinių plyšimas ir skubus pakeitimas mažiau produktyviais šių grandžių nuostolių analogais) šiemet kris ir bus sunkiausios ekonomikos, užimtumo ir gyvenimo lygio smukimo prasme.

        Trečiasis etapas („atvirkštinė industrializacija, pagrįsta mažiau pažangių technologijų plėtra“) užtruks kelerius metus ir inicijuos ekonomikos augimą bei „dalinį technologijų ir pramonės šakų importo pakeitimą“, nors ir per brangiai kainuojančias „santykinai modernesnes, bet nepasiekiamas technologijas“.
        „Darbo užmokesčio augimas atsiliks nuo gamybos augimo“, tačiau užimtumas didės dėl „mažesnio našumo ir technologijų efektyvumo“.

        Ir tada pagaliau prasidės ketvirtasis etapas (tikriausiai jau antroje šio dešimtmečio pusėje): „Naujos pusiausvyros pasiekimas ir plėtra ant naujos, ne tokios tobulos technologinės bazės.
        Tuo pačiu metu galimi vietiniai technologiniai proveržiai tam tikrose srityse“.

        Kaip matote, gana sovietinė perspektyva. SSRS skurdo ir bendro atsilikimo fone taip pat buvo „tam tikrose srityse vietiniai technologiniai proveržiai“. Analizė, be jokios abejonės, labai blaivi.

        Tačiau valstybės finansininkai nebūtų buvę sislibai, jei nebūtų papuošę savo įprastais užkeikimais, kurie, nepaisant visko, kas vyksta, deklamuoja dešimtmečius: „Ūkio struktūrinės pertvarkos sėkmė pirmiausia priklauso nuo verslumo. Todėl strateginis valstybės uždavinys – visokeriopai ją remti. Tai reiškia didelio masto ekonomikos liberalizavimą, radikalų valstybės reguliavimo ir kontrolės mažinimą bei mokesčių naštos mažinimą...“

        Pažangių ūkio pareigūnų profesiniai įgūdžiai ir gebėjimai dabar tokie svarbūs ir naudingi, kad jiems atleidžiama ne tik ši jų liberali mada, bet net ir vertinimų teisingumas – tol, kol dirba.
        O kas liečia darbštumą, jiems priekaištų nėra.

        Vitalijus Grankinas

        https://www.rosbalt.ru/russia/2022/04/22/1954862.html

        Русский военный корабль, иди нахуй!

        Comment


          Renault planuoja parduoti 67% automobilių gamintojo Autovaz ir pasitraukti. Vertė 1.2 mlrd eurų. Nusipirkti norėtų Rusijos Rostech kompanija, tačiau jai uždėtos ES sankcijos.

          Comment


            Tiurk paša uždarė chuilo dangų į Siriją https://charter97.org/ru/news/2022/4/23/464741/
            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

            Comment


              Estai sulaikė 3,5t kokaino keliavusio iš Ekvadoro į Rusiją. Lavrovas prakalbo apie III-io pasaulinio grėsmę.
              -

              Comment


                TUI dukterinė Turkijoje TUI Tantur išsiuntė laiškus viešbučiams, kad nutraukti rezervacijas chuilo piliečiams iki 05.31. https://charter97.org/ru/news/2022/4/26/465058/
                https://www.turizmgazetesi.com/haber...vI-MGPtWZJlufo
                "Целью этого письма является информирование вас о том, что все операции Tantur в Турции для TI Travel LLC, TI Baltics SIA и Borublita Holdings Limited приостановлены. Приостановка новых запросов на бронирование для любой операции, связанной с TI Travel LLC, TI Baltics SIA и Borublita. Настоящим сообщаем вам, что действие договора приостановлено в соответствии со статьей 9 договора, подписанного между вашим отелем и Tantur".
                В статье указано, что данная ситуация будет действовать до 31 мая, затем 20 числа каждого месяца будет дана дополнительная информация об отменах следующего месяца.
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                Comment


                  Comment


                    Habeck: Oil embargo would be "manageable" for Germany https://www.sueddeutsche.de/politik/...land-1.5573187
                    Robert Habeck , Economics and Climate Protection Minister, is visiting his counterpart Anna Moskwa in Warsaw this Tuesday. The minister surprises in Warsaw with statements about a possible stop of oil deliveries from Russia. One is prepared for this, because the proportion is only twelve percent. And even for that there is an alternative in sight that will be available within days
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                    Comment


                      Taip išeina lenkai vieninteliai Europoje atsisakė mokėt rubliais?
                      Flickr

                      Comment


                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                        Taip išeina lenkai vieninteliai Europoje atsisakė mokėt rubliais?
                        "Viena iš atsisakiusių"
                        -

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                          Taip išeina lenkai vieninteliai Europoje atsisakė mokėt rubliais?
                          Bulgarija irgi gavo tokį patį pranešimą, kad nuo rytojaus stabdomas dujų tiekimas

                          Comment


                            Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                            Bulgarija irgi gavo tokį patį pranešimą, kad nuo rytojaus stabdomas dujų tiekimas
                            Tai tik pastums dar greičiau rasti alternatyvas ir rezultatas bus kaip su gasdinimais Suomijai ir Švedijai dėl stojimo į NATO, kas įvyks po mėnesio.
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Būtent, laikas nukapoti tuos Kremliaus čiuptuvus. O Vokietijai ypač nepakenks lengva šoko terapija.
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                Austrija sutiko mokėti rubliais. Apsišiko kai Lenkijai ir Bulgarijai nustojo tiekti dujas
                                Paskutinis taisė Globalus; 2022.04.27, 13:23.

                                Comment


                                  Parašė Globalus Rodyti pranešimą
                                  Austrija sutiko mokėti rubliais. Apsišiko kai Lenkijai ir Bulgarijai nustojo tiekti dujas
                                  Yra ir tokių pranešimų

                                  Austria Debunks 'fake News' Over Payment For Russian Gas; 'Will Continue Paying In Euros'

                                  Austria will continue to pay for Russian gas in Euros and stick to the jointly agreed EU sanctions to ‘point & comma’, said Austrian Chancellor Karl Nehammer.

                                  Comment


                                    Kažkokias machinacijas ten kūria

                                    Comment


                                      В России из-за отсутствия репертуара могут закрыться половина кинотеатров
                                      https://www.mk.ru/economics/2022/04/...noteatrov.html

                                      Comment


                                        Smulkmena, bet malonu, kad Piteryje 80 įmonių į prastovas išsiuntė 16'000 darbuotojų https://www.mk.ru/economics/2022/04/...v-prostoy.html
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                        Comment


                                          Chuilo suskystintų dujų projektas liko an ledo nes išėjo prancūzų TOTAL:
                                          Российский газовый проект остался без ключевого партнера https://lenta.ru/news/2022/04/28/total/
                                          Ранее эксперты предупредили, что европейские санкции ставят под вопрос реализацию нескольких российских проектов в области СПГ. В том, что касается «Арктик СПГ 2», они напомнили, что пусть первая линия и завершена на 98 процентов, но часть оборудования еще не поставлена. Кроме того, готовность второй линии составляет только 40 процентов.
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X