Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijos Rusijai pradėjus karą Ukrainoje (nuo 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Tam SWIFT nebūtinas.
    Kita vertus, 2000 fūrų su kroviniais laukia pasienyje į BY/RU.
    Ką siūlot daryti? Varinėti fūras per Turkiją ar laivais pro Kiniją? Ar pirkti naftą, dujas nebe tiesiogiai, o per tarpininkus kokius nors saudus?
    Flickr

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

      Ką siūlot daryti? Varinėti fūras per Turkiją ar laivais pro Kiniją? Ar pirkti naftą, dujas nebe tiesiogiai, o per tarpininkus kokius nors saudus?
      Aš čia iš viso nieko nesiūlau. Konstatuoju faktą.
      Kolegos gi piktinasi, kad "sankcijos neveikia".

      Comment


        Sankcijos veiktų, bet yra rimta bėda su CNC. Tik Japonai ryžtingai (ir iš dalies) gamybą su stakles išvežė, o kiti toliau veikia pagal nutylėjimą. Drabužių parduotuvę uždaryti kur nors Maskvoje yra juokai su gamybos sustabdymu ir aukštos kokybės CNC stakliu sustabdymu, įrangos neapnaujimu, arba tiesiog išvežimu.
        Pasiskolinsiu iš Kamilo Galeevo:
        Click image for larger version

Name:	FgpUJ8aX0AEuF5b.jpg
Views:	1519
Size:	108,2 kB
ID:	2003350

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

          Ką siūlot daryti? Varinėti fūras per Turkiją ar laivais pro Kiniją? Ar pirkti naftą, dujas nebe tiesiogiai, o per tarpininkus kokius nors saudus?
          Siūlau nevarinėti fūrų ir nepirkti naftos. Bet jums matyt savo subinės minkštumas svarbiau.

          Comment


            Po muitinės ir bankų statistikos, duomenų apie aukso ir valiutos atsargas, federalinio biudžeto ir naftos gavybos grifo „slaptai“ sulaukė ir informacija apie elektros energijos suvartojimą. Tai vienas iš esminių rodiklių, atspindintis visos ekonomikos būklę. Rusijos energetikos sistemos AB „Sistemnyj operator“ dispečeris nusprendė neatskleisti duomenų, kiek elektros energijos buvo suvartota spalio mėnesį. Kompanijos atstovai pranešė, kad viešai prieinamos informacijos apimtis bus „pakoreguota“ – esą pastaruoju metu „padaugėjo nekorektiško operatyvinių duomenų naudojimo atvejų“. Gautomis žiniomis, spalio mėnesį Rusijoje užfiksuotas rekordinis nuo karo pradžios elektros energijos vartojimo mažėjimas.
            https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos...bukle-25131419
            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

            Comment


              Germanas Grefas, Rusijos banko „Sberbank“ vadovas, prognozuoja „ilgalaikes neigiamas pasekmes Rusijos ekonomikai“ dėl didelių užsienio bendrovių pasitraukimo iš šalies ir Rusijos eksportą vadina nuodais ekonomikai. G. Grefo teigimu, užsienio bendrovėms nutraukus veiklą Rusijoje, konkurencija nusilpo.
              „Susidarius tokiai padėčiai, kai daugelis stambių užsienio kompanijų pasitraukė, būsime priversti kurti bent jau panašios kokybės sprendimus, tačiau dėl nusilpusios konkurencijos, man atrodo, kad šiuo metu mes tarsi jaučiame palengvėjimą. Gyventi lengviau, bet ilgainiui turėsime labai didelių problemų“, – „Sberbank“ vadovą cituoja kommersant.ru.
              Jis taip pat sako nematantis jokių ekonomikos krizės pabaigos ženklų, nes „pabaiga visada ateina nepastebimai ir dažniausiai iš paskos“.
              Pasak jo, pagrindinis vaistas nuo stiprėjančio rublio yra importas, o Rusijos ekonomikos nuodai – eksportas. G. Grefo teigimu, kol kas net neįmanoma suprasti naujos situacijos, o dar sunkiau atkurti logistiką, fizinę infrastruktūrą ir mokėjimo grandines.
              „Tai, kas buvo laikoma pagrindiniu ir svarbiausiu – eksportas, dabar tampa ekonomikos nuodais. Importas tampa pagrindiniu vaistu nuo ligos – rublio stiprėjimo ir, tiesą sakant, nacionalinės gamybos naikinimo – viskas apsivertė aukštyn kojomis“, – įspėja G. Grefas.
              Pradėjus karą Ukrainoje importas į Rusiją sumažėjo daugiau negu 40%. Baiminantis galimų sankcijų perpus sumažėjo iš Kinijos importuojamų prekių.
              https://www.vz.lt/pramone/2022/11/13...apusi-eksporta
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

              Comment


                JAV užsukinėja papildomus kranelius prieš čipų gamybą apeinant sankcijas per taivano, Armėnijos ir Šveicarijos įmones priklausančias Milur Electronics grupei https://www.kommersant.ru/doc/5667767
                Топ-менеджер крупного российского производителя электроники говорит, что заблокированные США компании были нужны «Миландру» для доступа к азиатским фабрикам, способным выпускать микроконтроллеры и другие компоненты. «Это очень опасный прецедент для российской индустрии. Если США продолжат бить по такого рода “прослойкам”, это грозит окончательным отсечением российских разработчиков электроники от зарубежных фабрик. Хотя и регулятор, и сами компании рассчитывали продолжить работу с помощью таких схем после введения санкций»,— говорит он. Ситуация осложняется тем, что российские производители полупроводников могут покрыть потребности российского рынке не более чем на 2–3%, добавляет собеседник “Ъ”.
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                Comment


                  D. Vitkauskas. ES teisinio elito akibrokštas: grąžina įtakingiems rusams turtus

                  Besidžiaugiant dėl Ukrainos karinių pergalių Charkivo ir Chersono srityse, mažai pastebėtas Rusijos atidarytas „Vakarų frontas“ Liuksemburge esančiose aukščiausiose ES teisminėse struktūrose, kurios stojo piestu prieš Europos politikus, naikindamos sankcijas.

                  <....>

                  Ko negalima pasakyti apie skaitlingas Europos advokatų ir teisininkų pajėgas visoms šioms byloms ginčyti. Juk net ir bylą pralaimėjus įžymiems britų ir kitiems advokatams Liuksemburgo Teismas leidžia sumokėti … už sankcijomis užšaldytus pinigus. O jei sankcionuotas asmuo laimi – sumoka ES institucijos, ar tiksliau – mes, ES mokesčių mokėtojai.

                  <....>

                  Bet kol kas Janukovyčių šeimai, D. Ovsyannikovui ir kitiems ES sankcionuotiems asmenims išlieka galimybė toliau žaisti ES sankcijų peržiūrėjimo loterijoje, o jų advokatams – toliau išrašinėti faktūras mums. O gal kam pasiseks ir ištrūkti? Štai 5 metus iš eilės Liuksemburgo Teisme laimėjusiam buvusiam V. Janukovyčiaus sėbrui, Ukrainos finansų ministrui Oleksandrui Klymenko, nesenai pagaliau pavyko – sankcijų jam ES Taryba po eilinio ES Teismo sprendimo nebepratęsė.
                  https://www.vz.lt/izvalgos/2022/11/1...-rusams-turtus

                  Comment


                    Turkija apribos Rusijos naftos transportavimą per Bosforo sąsiaurį.

                    Comment


                      Didžiulė Rusijos obligacijų emisija https://www.traders.lt/page.php?id=35350
                      Rusija per vieną dieną išleido obligacijas už 823 milijardus rublių (tai yra apie 13,6 milijardo dolerių). Kol kas tai didžiausia suma, kurią Kremlius vienu ypu surinko per karą Ukrainoje. Ir tikriausiai ten pinigai bus „susprogdinti“.
                      Rusija sėkmingai pardavė IOU, savotiškas vekselis, išgelbėjęs ir Kaliforniją, kai ji prieš dešimtmetį buvo ant bankroto slenksčio. Ankstesnis obligacijų rekordas Rusijoje buvo beveik perpus mažesnis arba 404 mlrd. rublių. Tokią informaciją pateikė Didžiosios Britanijos krašto apsaugos ministerija.
                      Kaip pabrėžia Reuters, 823 mlrd. rublių vertės obligacijų emisija įrodo „investuotojų pasitikėjimą Rusijos ekonomikos stabilumu ir pasitikėjimą vyriausybės makroekonomine politika“.
                      Toks žingsnis neturėtų stebinti. Mat Maskva numatė, kad kitais metais gynybos išlaidos padidės 40 procentų. Tiesiog reikia tai kažkaip finansuoti. Emisijos vykdymas dabar rodo, kad Rusija yra įsipareigojusi kuo greičiau surinkti kuo daugiau grynųjų pinigų, kol nepablogės sąlygos tiek fronte, tiek ekonomikoje. Remiantis Reuters šaltiniu finansų ministerijoje, Maskva nori kuo greičiau pradėti finansavimą, kad padengtų kitų metų skolinimosi poreikius. Daugelis nežino, kas bus toliau – bus geriau ar blogiau? Šiuo metu rinką lemia ne finansiniai rodikliai, o geopolitika. Reuters taip pat praneša, kad finansų ministerija 2023 metais nori pasiskolinti 3,5 trilijono rublių.
                      Kremliui artėja dešimtasis kovos dėl šios „trijų dienų operacijos“ mėnuo, o šalis tuo pačiu susiduria su užsienio sankcijų našta. Praėjusią savaitę ekonomika oficialiai pateko į nuosmukį, susitraukusi 4,1 procento antrąjį šių metų ketvirtį, o trečiąjį ketvirtį sumažėjo 4 procentais. Šimtai užsienio kompanijų pabėgo iš Rusijos arba atsisakė joje veikti. Eksportas sumažėjo. Pelningas Kremliaus naftos ir dujų pardavimas, kurių kainos smarkiai išaugo prasidėjus karui, išlaikė šalies iždą. Kaip paaiškėjo, neilgam. Šiuo metu JAV ir ES žaliavoms įvestas embargas 2023 metais gerokai sumažins pajamas.
                      Consensus Economics vertinimais, Rusijos ekonomika per metus smuks 4,6 procento, o tai reiškia antrąjį nuosmukį per trejus metus (pirmąjį, be kita ko, sukėlė COVID-19). Siekdamas išgelbėti save, Putinas pervedė ekonomiką „ į karo padėtį“, kad teiktų pirmenybę kariams fronto linijoje. Jis taip pat paprašė Kinijos ir Turkijos padidinti dujų ir naftos pirkimą. Tačiau abi šios šalys žaliavas greičiausiai perka su didele nuolaida, palyginti su Europos pirkėjais. Vadinasi, jie nekompensuoja prarastų sandorių.
                      Be to, tikimybė, kad Rusija sugrįš į prekybinius santykius net pasibaigus karui, atrodo ne tik tolima, o tai beveik nerealu, vien tik dėl karo nusikaltimų, kurie užkrauna didelę naštą Putinui ir jo administracijai.
                      p.s. nėra vieno esminio sakinio - kas pirko?
                      p.p.s. galėtų iškart pateikti aiškų šaltinį
                      p.p.p.s https://financialpost.com/pmn/busine...vernment-bonds
                      Paskutinis taisė Arunasx; 2022.11.25, 16:37.
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                      Comment


                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                        Didžiulė Rusijos obligacijų emisija https://www.traders.lt/page.php?id=35350

                        p.s. nėra vieno esminio sakinio - kas pirko?
                        p.p.s. galėtų iškart pateikti aiškų šaltinį
                        p.p.p.s https://financialpost.com/pmn/busine...vernment-bonds
                        Tai vidinis skolinimasis.
                        https://quote.rbc.ru/news/article/63...794762ab7db7a1
                        Ko gero didžiąją dalį supirko vietos verslas, kuriam nelabai į ką yra investuoti, o gal net ir valstybinės kontoros.

                        Comment


                          chuilo nafta nukrito iki $52
                          Цена российской нефти рухнула до $52 за баррель https://www.moscowtimes.ru/2022/11/2...21-goda-a26793
                          Полная себестоимость добычи в России составляет сейчас как раз около $50 за баррель — об этом можно судить по данным Росстата с учетом налогов и других издержек компаний, отмечает директор по инвестициям «Локоинвест управление активами» Дмитрий Полевой Между тем в проект бюджета на 2023 г. заложена цена Urals на уровне $70,1 за баррель. Цена в бюджете нынешнего года – $80. Нефть Brent в среду и четверг на закрытии стоила около $85,4 за баррель, то есть каждый баррель Urals Россия сейчас продает на $33 с лишним дешевле
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                          Comment


                            Rusijos naftos vertinimas yra žemiau Europos Sąjungos siūlomų kainų lubų. Ir daug žemiau, o tai gali sukelti susirūpinimą dėl valdžios atstovų aptarto sprendimo prasmės, praneša žiniasklaidos grupė Bloomberg. Agentūra skelbia, kad Europos sąjungos derybos buvo susijusios su 65 – 70 dolerių už barelį riba. Kai ji bus įvesta, tikimasi, kad tai priims visos G7 šalys ir parems Jungtinės Amerikos Valstijos.
                            Tuo tarpu rusiškos Uralo naftos kainos yra daug mažesnės. Remiantis Argus Media, analizuojančia žaliavių ir prekių rinką, šios rūšies naftos kaina ketvirtadienį nukrito iki maždaug 52 dolerių už barelį dviejuose svarbiausiuose Rusijos Vakarų eksporto terminaluose. Argus parengtas kainas Rusijos finansų ministerija naudoja skaičiuodama eksporto muitus.
                            Bloomberg primena, kad bet kuris Rusijos naftos gavėjas, sumokėjęs daugiau nei limitas, negalės patekti į Europos – ypač Graikijos tanklaivius ar gauti standartinio pramonės draudimo nuo rizikos, pavyzdžiui, naftos išsiliejimo atveju.
                            https://www.traders.lt/page.php?id=35355
                            be draudimo Turkija nepraleidžia laivų.
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              chuilostanas ruošiasi prisijungti prie naftos sandorių ribojimo sankcijų
                              Russia Drafts Decree Banning Oil Sales to Price-Cap Participants https://www.bloomberg.com/news/artic...p-participants
                              The Kremlin is drafting a presidential decree that will prohibit Russian companies and any traders buying the nation’s oil from selling it to anyone that participates in a price cap, according to a person with knowledge of the matter.
                              The decree will forbid dealings with both companies and countries that join the price-cap mechanism, the person said, without giving an exact definition of how participation in such a mechanism would be defined. It would essentially ban any reference to a price cap in contracts for Russian crude oil or products, and prohibit loadings destined for any countries that adopt the restrictions, according to the person, asking not to be named because the matter isn’t public yet.
                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                              Comment


                                chuilostanas pats nesugeba gaminti <150nm chipų.
                                „Apple“ paraginta TSMC JAV gamins pažangesnius lustus https://www.vz.lt/inovacijos/2022/12...gesnius-lustus
                                Didžiausia pasaulyje lustų gamintoja „Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.“ (TSMC) planuojamoje 12 mlrd. USD vertės gamykloje JAV Arizonos valstijoje gamins 4 nanometrų (nm) technologijos lustus – pažangesnius nei planuota anksčiau.
                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                Comment


                                  4nm chipai nėra iš tikro 4 nm jie yra 12nm su split gate ir 3d architektūra. Nm matavimas nebeturi prasmės, tai tik pavadinimas dabar. Aišku 150 nm yra super sena technologija.

                                  Comment


                                    Kažin kiek brangs kuras degalinėse nuo pirmadienio?
                                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                    Comment


                                      Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                      Kažin kiek brangs kuras degalinėse nuo pirmadienio?
                                      Kas bus nuo pirmadienio?

                                      Comment


                                        Rodos ES daugiau nebepirks rusiško dyzelinio kuro.
                                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                        Comment


                                          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                          Rodos ES daugiau nebepirks rusiško dyzelinio kuro.
                                          Maurico fb, spalio 25 diena. Praėjo ~mėnuo, tai gal kas ir pasikeitė dėl embargo.

                                          Kodėl dyzelino kainos yra gerokai didesnės nei benzino, nežiūrint to, kad Lietuvoje dyzelino akcizas (0,372 eurai litrui) yra mažesnis nei benzino akcizas (0,466 eurai litrui)?
                                          1. Europos Sąjunga neturi pakankamų dyzelino gamybos pajėgumų, tad ~30% viso suvartojamo dyzelino importuoja iš kitų šalių. Daugiausiai dyzelino Europos Sąjunga importuoja iš Rusijos (50-70% viso importo, kas sudaro ~15-20% viso ES vartojimo) - čia reikia "padėkoti" vokiečiams ir ES biurokratams, kurie prigamino dyzelinių automobilių (teigiant, kad jie yra ekologiškesni nei benzininiai), bet "pamiršo" investuoti į dyzelino gamybą (teigiant, kad tai nėra ekologiška), tad atsirado paklausos ir pasiūlos disbalansas, kuris buvo mažinamas didinant dyzelino importą iš Rusijos, tačiau po Rusijos invazijos į Ukrainą dyzelino importo iš Rusijos perspektyvos pakibo ant plauko, o tai pakėlė dyzelino kainą
                                          2. Žibalo į ugnį įpylė streikai Prancūzijos naftos perdirbimo bendrovėse, kurios dėl jų buvo priverstos sumažinti dyzelino gamybą. Be to, ES išaugo dyzelino paklausa, nes pabrangus dujoms ir elektrai išaugo dyzelino vartojimas (energetikos ir pramonės sektoriuose), o tai dar labiau padidino paklausos ir pasiūlos nesubalansuotumus Europos dyzelino rinkoje.
                                          Kokios perspektyvos? Nekokios, nes 2023 m. vasario mėn. įsigalioja dyzelino importo iš Rusijos embargas, tad dyzelino kaina visoje ES gali dar labiau išaugti (kainos dinamika priklausys nuo to, kaip sėkmingai ES pavyks pakeisti rusiško dyzelino importą bei nuo dyzelino gamybos ir vartojimo dinamikos). Džiugi žinia yra ta, kad Lietuvoje dyzelino ir benzino kainos yra vienos mažiausių visoje ES (ir mažiausios Baltijos šalyse). Vidutinė dyzelino kaina ES siekia 1,97 (Lietuvoje - 1,91), o benzino - 1,83 (Lietuvoje - 1,70).

                                          Comment

                                          Working...
                                          X