Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

KZ. Įvykiai Kazachstane

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Tibeto atvejis nėra sudėtingas. Kinija Okupavo tibeto kraštą ir jį laiko jėga. Tibetiečiai su mielu noru būtų nepriklausomi ir dauguma pabėgelių iš ten (bėgama panašiai kaip iš Šiaurės Korėjos) siekia Tibeto pripažinimo. Jie taip pat turi savo unikalią kultūrą kuri yra smarkiai represuojama Kinijos (pvz gali net už meldimasi veišai gauti bananų)

    Comment


      Šiandien apturėjau smagų laiką, skaitinėdamas runete reakcijas į naujausią Tokajevo kalbą Piteryje per konferenciją. Kai Yandexe įvedinėjau "Kazakhstan predal nas", jau iš anksto mėgavausi būsimu malonumu. Ir nenusivyliau!

      Gražu žiūrėti - kiek isterijos, kiek spjaudymosi, kiek nervų (aišku, reikia paminėti, kad yra ir protingesnių nuomonių, palaikančių Kazachstano poziciją, bet jų mažuma). Kazachstanas mus išdavė, juos reikia denacifikuoti, po Ukrainos jie sekantys, jų valstybė neturi egzistuoti, mes patys be reikalo sukūrėm šitą pseudovalstybę ir dirbtinę tautą iš kažkokių genčių, jie žiūri tik savo interesų (įdomu, o kieno gi turi žiūrėti? ), mes juos išmokėm skaityti ir rašyti ant savo biednos galvos, viską iš jų atimti ir palikti tik jurtas, laikas vaduoti Petropavlovską, pabrėžtinas Kazachstano sostinės vadinimas Celinogradu (tarybinių laikų pavadinimu), nepamirštama paminėti ir rasinius kazachų skirtumus nuo rusų, kurie jau savaime pasitarnauja tos tautos "niekšingumo" įrodymu, visokie tipo "kosoglazyje urody" ir panašiai. Na tiesiog tikras šou. Rekomenduoju!!! Smagu - pyktis reiškia bejėgiškumą. Palieka paskutiniai buvę sąjungininkai, ir gerai daro.

      Žmonių nuomonės aišku lieka nuomonėmis, bet kad ir visokių analitikų straipsniuose tonas nelabai skiriasi. Kaip basiausiai klaikus ir nepriimtinas dalykas pateikiamas Kazachstano nenoras švęsti gegužės 9-ąją kuri atseit "suvienija tautas", atseit "tai jau tapo tradicija posovietine erdvėje - kaip tik atsisako gegužės 9 šventimo, taip nusivažiuoja iki nacizmo". Sutartis su Turkija - irgi baisu, peilis į nugarą (nepamirštant paminėti, kad turkai - vieni didžiausių fašistų, kokie tik gali būti ). Mes gi čia jau galvojom kad Kazachstanas mus gelbės, padės apeiti sankcijas, kad jie su mumis "viską kartu atstovės", o jie matot ką daro. Kaip didžiausias atradimas ir didžiausia sensacija, su kažkokiomis nustebimo ir nesuvokimo gaidelėmis, pateikiama tai, kad "Kazachstanas vykdo savo politiką ir žiūri savo interesų" - tai laba diena, o kieno jie turi žiūrėti interesų, jeigu ne savo?

      Labiausiai tai įstrigo kažkokio dūmos členo pasisakymas, skambantis maždaug taip: "Kazachstanui, turinčiam savo šiaurėje nemažai rusiškų regionų, patartina nepamiršti, kad posovietinėje erdvėje galima ramiai gyventi tol, kol yra bendradarbiavimas ir tarpusavio palaikymas, o kai to nėra - labai greit gali atsirasti ir teritorinių pretenzijų"
      Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.06.20, 16:05.
      Snowflakes will attack U <3

      Comment


        Kuo labiau putojasi ir grasina tuo labiau reiškia, kad į teisingą vietą įdūrė ir tuo greičiau nutraukinės visokias bambagysles.
        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

        Comment


          Reikia rašistų rasistines ir nacistines blevyzgas parodyt geriesiems vakariečiams Rusijos gerbėjams ir tikėtojams, kad kaltas tik putleris, ir tas dėl to, kad jo didingą šalį įžeidė, jam špygą parodė.
          ПТН ПНХ
          «Русский военный корабль, иди нахуй!»

          Comment


            Šiaip visada labai keista šita rasijoje palitusi nuomonė, kad kai tik buvę sąjungininkai pradeda vykdyti kitos krypties, ne į rasiją orientuotą politiką - iš karto "nacionalizmas". Pirmiausia "prajabaltai", paskui Sakartvelas, Azerbaidžanas, Ukraina, dabar Kazachstanas irgi. Nacionalistai, fašistai. Čia gaunasi kaip pagal populiarų tų pačių rusų liaudies posakį "nuo nesveikos galvos ant sveikos", nes tokio kreivo nacionalizmo, tokio nacijos aukštinimo, tokio savo tautos kėlimo į pirmą vietą, kitų tautų žeminimo, savo interesų stūmimo neatsižvelgiant į kaimynus (karas kraštutinis to pavyzdys), visi šitie rasijoje bujojantys ultranacionalistiniai dalykai - to pasaulyje reikia dar paieškoti.

            Keista, kad daug kieno sąmonėje rf asocijuojasi su komunizmu ar švelnesnėmis kairiosiomis idėjomis. Pamiršti laikas seniai, dabartinė rasija su kairumu mažai turi bendro. Komunizmas apskritai buvo internacionalistinis. Dabartinė rf politika jau 20 metų įgauna vis daugiau ultradešiniųjų, ultranacionalistinių, ar netgi nacistinių bruožų. Visi tie kliedesiai apie rusų pasaulius, rusų tautos išskirtinumą, ypatingą dvasingumą, pasaulio gelbėjimo misiją, trečiąją Romą ir kitas nesąmones, taip pat teritorinės pretenzijos, "tautai gyvybiškai svarbūs karai", priešų matymas visur, aiškiai susišaukia su nacių Vokietijos idėjomis apie vokiečių išskirtinimą, arijus, gyvybines erdves ir t. t. Ir tai joks ne komunizmas, joks ne kairumas. Čia grynas nacizmas, ultradešiniosios idėjos, kuriomis valstybė kaltina kaimynus, nematydama savęs. Įdomu, kodėl į frontą siunčia pagrinde tautinių mažumų atstovus?

            Kazachstanas turi rimtą problemą - su šia valstybe pas jį tūkstančių km neapsaugota siena. Ir įdomu, ar Olandijos populiacijos valstybė turi resursų apsaugoti tai LABAI ilgai sienai, jeigu maža kas.
            Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.06.20, 21:39.
            Snowflakes will attack U <3

            Comment


              Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
              Šiaip visada labai keista šita rasijoje palitusi nuomonė, kad kai tik buvę sąjungininkai pradeda vykdyti kitos krypties, ne į rasiją orientuotą politiką - iš karto "nacionalizmas". Pirmiausia "prajabaltai", paskui Sakartvelas, Azerbaidžanas, Ukraina, dabar Kazachstanas irgi. Nacionalistai, fašistai. Čia gaunasi kaip pagal populiarų tų pačių rusų liaudies posakį "nuo nesveikos galvos ant sveikos", nes tokio nacionalizmo, tokio nacijos aukštinimo, tokio savo tautos kėlimo į pirmą vietą, kitų tautų žeminimo, savo interesų stūmimo neatsižvelgiant į kaimynus (karas kraštutinis to pavyzdys), visi šitie rasijoje bujojantys ultranacionalistiniai dalykai - to pasaulyje reikia dar paieškoti.
              Nevergavimas Rusijai išties yra nacionalizmas, tautinės valstybės siekis. Nacionalizmas savaime nereiškia kitų tautų žeminimo, sakau tą kaip liberalas.

              Sąjūdis buvo nacionalistai ir savo tikslą realizavo.

              Comment


                Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
                Nevergavimas Rusijai išties yra nacionalizmas, tautinės valstybės siekis. Nacionalizmas savaime nereiškia kitų tautų žeminimo, sakau tą kaip liberalas.

                Sąjūdis buvo nacionalistai ir savo tikslą realizavo.
                Na šiais laikais labai daug nacionalistų kaip tik yra prijaučiantys rasijai, galimai dėl to, kad mato joje artimas idėjas, ne tokias kaip stipriai kairuoliškoje ES.

                Bet taip pagalvojus apie Kazachstaną - realaus karinio konflikto atveju, jis atsiduria katastrofiškoje situacijoje. Žymiai blogesnėje, nei Ukraina:

                Ukraina turi mažesnę teritoriją, trumpesnę sieną, ir 40+ milijonų gyventojų. Kazachstanas - didelę teritoiją, ilgą sieną, ir tik 19 milijonų gyventojų.

                Ukraina dar nuo 2014 metų daug padarė, kad apsaugotų savo sieną. Kazachstano siena kiaura.

                Ukraina tankiai gyvenama, ypač Donbase, kur miestas prie miesto, o imti miestus - užduotis labai sunki. Kazachstanas - plačios lygios stepės su retai išsibarsčiusiais miestais, pats tas kariniams veiksmams.

                Ukraina turi sieną su 4 ES ir NATO valstybėmis, bei draugiška Moldova, yra kam tiekti ginklus. Kazachstano atveju - Kinija tikrai nesikištų, tiekimas iš Turkijos per Sakartvelą, Azerbaidžaną ir Kaspijos jūrą yra labai nepatogus. Uzbekistanas ir Kirgizija gal ir norėtų padėti, bet iš kur, kokiais keliais, kai iš pietų - Iranas (arba nesikištų, arba palaikytų rasiją) ir Afganistanas su talibais. Turkmėnija iš viso "saviizoliacijoje" ir dar su išskirtinai frykiška valdžia, tikrai nesikištų.
                Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.06.20, 20:52.
                Snowflakes will attack U <3

                Comment


                  Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą

                  Nevergavimas Rusijai išties yra nacionalizmas, tautinės valstybės siekis. Nacionalizmas savaime nereiškia kitų tautų žeminimo, sakau tą kaip liberalas.

                  Sąjūdis buvo nacionalistai ir savo tikslą realizavo.
                  Čia nerusiškas ir nesovietinis nacionalizmo supratimas.
                  Rusiškas sovietinis – tu nacis / nacionalistas, jei tau nepatinka sssr, kritikuoji rusus ir labiau rūpi sava šalis, sava tauta, sava kultūra, o ne rusų ir Rusijos gerovė. “Nemyli rusų” – nacionalistas, kitaip tariant, nacis, baisus žmogus.
                  Paskutinis taisė manometras; 2022.06.20, 20:46.
                  ПТН ПНХ
                  «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                  Comment


                    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                    Šiaip visada labai keista šita rasijoje palitusi nuomonė, kad kai tik buvę sąjungininkai pradeda vykdyti kitos krypties, ne į rasiją orientuotą politiką - iš karto "nacionalizmas". Pirmiausia "prajabaltai", paskui Sakartvelas, Azerbaidžanas, Ukraina, dabar Kazachstanas irgi. Nacionalistai, fašistai. Čia gaunasi kaip pagal populiarų tų pačių rusų liaudies posakį "nuo nesveikos galvos ant sveikos", nes tokio kreivo nacionalizmo, tokio nacijos aukštinimo, tokio savo tautos kėlimo į pirmą vietą, kitų tautų žeminimo, savo interesų stūmimo neatsižvelgiant į kaimynus (karas kraštutinis to pavyzdys), visi šitie rasijoje bujojantys ultranacionalistiniai dalykai - to pasaulyje reikia dar paieškoti.
                    Niekuo nekeistas, nes gi sovietai turėjo būti multikultūralistiniai multinacionalistiniai, o dabar šalys nusprendė išsivaduoti ir tapti nepriklausomomis (kas yra tikrų tikriausias nacionalizmas) tai rusai labai putojasi kaip čia multikultūrizmas neveikia.

                    O kad jie nesupranta skirtumo tarp nacionalistų ir fašistų tai čia jau yra WW traumos.


                    Comment


                      Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                      Niekuo nekeistas, nes gi sovietai turėjo būti multikultūralistiniai multinacionalistiniai, o dabar šalys nusprendė išsivaduoti ir tapti nepriklausomomis (kas yra tikrų tikriausias nacionalizmas) tai rusai labai putojasi kaip čia multikultūrizmas neveikia.

                      O kad jie nesupranta skirtumo tarp nacionalistų ir fašistų tai čia jau yra WW traumos.

                      O kas yra tai, kad jie visus bando priversti mylėti juos, rusus, ir kad jie visus tuos nerusus, kuriuos bando priversti bent vaidinti tą meilę, patys kažkaip kritikuoja, žemina, niekina, pravardžiuoja, jiems kenkia ir to nemato, nepripažįsta, kai tą jiems prikiši? Kas yra tai, kad jie nemato rusų melo, nacionalizmo, šovinizmo ir net fašizmo?
                      Nevisavertiškumo kompleksas? Stokholmo sindromas? Narcisizmas? Didybės manija? Psichopatija? Bent jau “savi visada teisūs” ir, “aš visada teisus” kognityvinis šališkumas?
                      ПТН ПНХ
                      «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                      Comment


                        Nacizmas, kitaip to nepavadinsi. Atgimęs nacizmas. Tiek reklamavosi, tiek didžiavosi, kad nugalėjo fašizmą (na, tiksliau prisidėjo prie pergalės, už ką aišku ačiukas), bet pati valstybė nepastebėjo, kaip tapo nacių Vokietijos kopija.

                        Aš tai irgi nesuprantu, kodėl kaimynai turi mylėti rasiją. Už ką? Kokį modelį jie siūlo pasauliui, na nereikia net pasaulio - kaimynams ką jie geresnio siūlo, konkurencingesnio, nei kiti geopolitiniai žaidėjai, tai pačiai Ukrainai ar Kazachstanui? Ar jie pasiūlo geresnį technologijų, demokratijos, gerovės, civilizacijos modelį, negu siūlo Vakarai, ar ta pati Rytų Azija? Kažką inovatyvesnio, perspektyvesnio, konkurencingesnio? Ar rasiją reikia mylėti ne "už kažką", o tiesiog prosta tak? Jeigu rasija nėra patrauklesnis modelis kaimynams, neturi ko jiems pasiūlyti - tai reikia susimąstyti ir kažką keisti savyje, o ne draskytis iš nervų. Jeigu Rusija (tada būtų galima jau rašyti iš didžiosios raidės) būtų progresyvi, perspektyvi, laisva, turinti gerą civilizacinės raidos modelį - kaimynai (ir ne tik kaimynai) patys norėtų bendradarbiauti, nereikėtų jokių "specoperacijų".
                        Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.06.21, 16:15.
                        Snowflakes will attack U <3

                        Comment


                          Parašė manometras Rodyti pranešimą

                          O kas yra tai, kad jie visus bando priversti mylėti juos, rusus, ir kad jie visus tuos nerusus, kuriuos bando priversti bent vaidinti tą meilę, patys kažkaip kritikuoja, žemina, niekina, pravardžiuoja, jiems kenkia ir to nemato, nepripažįsta, kai tą jiems prikiši? Kas yra tai, kad jie nemato rusų melo, nacionalizmo, šovinizmo ir net fašizmo?
                          Nevisavertiškumo kompleksas? Stokholmo sindromas? Narcisizmas? Didybės manija? Psichopatija? Bent jau “savi visada teisūs” ir, “aš visada teisus” kognityvinis šališkumas?
                          Nu nes reikia suprasti kad šovinistinį rusą aprengus komunistiniu multikultūrizmu vis tiek viduje lieka šovinistinis rusas.

                          Comment


                            Kas supranta verta pasiklausyti https://www.youtube.com/watch?v=OZih_H0Z6nw
                            p.s. iš prikolų srities chuilo jau vyksta į užsienio shopping turus į Kazachstaną.. Bet esmė žymiai rimtesnė ką pasakoja Gordono pašnekovas tikrai nedurnas.
                            Verta atkreipti į nekaltą frazę, kad prieš Piterio forumą buvo atvykęs Kinijos gynybos ministras.
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Kazachstanas pasakė , kad nepripažins lugandono respeblikų ir pažadėjo stengtis tiekti daugiau naftos į ES, tai įvyko šiandien sprogimas didžiausioje naftos verslovėje ir chuilo teismas sustabdė tiekimą 30 dienų atseit dėl techninių pažeidimų
                              https://charter97.org/ru/news/2022/7/6/505478/
                              https://charter97.org/ru/news/2022/7/6/505463/
                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                              Comment


                                Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                Kazachstanas pasakė , kad nepripažins lugandono respeblikų ir pažadėjo stengtis tiekti daugiau naftos į ES, tai įvyko šiandien sprogimas didžiausioje naftos verslovėje ir chuilo teismas sustabdė tiekimą 30 dienų atseit dėl techninių pažeidimų
                                https://charter97.org/ru/news/2022/7/6/505478/
                                https://charter97.org/ru/news/2022/7/6/505463/
                                Kazachų skriaudimas nepatiks turkams ir kinams.

                                Comment


                                  Kinija vargu ar atvirai ką nors pareikš. Pas juos įprasta taktika - dirbti su abiem pusėmis ir nesikišti į vietinius konfliktus. O Turkija taip, gali.
                                  Snowflakes will attack U <3

                                  Comment


                                    Išėjo iš NVS 1995 metų sutarties dėl valiutinio komiteto. https://www.unian.net/economics/fina...-11894982.html
                                    https://zonakz.net/2022/07/08/kazaxs...tnom-komitete/
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                    Comment


                                      Почему Казахстану также нужна победа Украины https://charter97.org/ru/news/2022/8/2/509546/
                                      Medvedevo įrašas, parašytas išgėrus, yra gana patikimas simptomas. Putino Rusijos agresija prieš Ukrainą Kazachstaną pastatė į itin sunkią padėtį. Tiesą sakant, „Akorda“ turėjo balansuoti tarp Putino ir civilizacijos nuo 2014 m., tačiau dabar to padaryti tapo beveik neįmanoma. Daugiasluoksnės užsienio politikos mantra nebepadeda.
                                      Viena vertus, yra objektyvių veiksnių, neleidžiančių Kazachstano vadovybei atvirai užimti provakarietiškos pozicijos. Tai apima Kazachstano ir Rusijos sieną, įrašytą į Gineso rekordų knygą, gilią ekonominę integraciją ir tarptautines teisines deformacijas, tokias kaip EAEU-CIS-SCO. Nereikėtų nurašyti tradiciškai prorusiškų Kazachstano politinio elito nuotaikų, kurias gausiai kursto korupcijos schemos.
                                      Situaciją apsunkina didžiulė „penktoji kolona“: dėl kalbos problemų beveik pusė Kazachstano gyventojų yra Rusijos informaciniame lauke ir didžiąja dalimi yra zombinami.
                                      Kita vertus, Kazachstano atžvilgiu nuolat iškyla kliedesinis diskursas apie ištisų Ukrainos regionų „pirminį rusiškumą“. Manau, kad „Akorda“ puikiai žino, kad jei mėsa ir krauju nuplėštos Ukrainos teritorijos gabalai kaip nors ims įsitvirtinti kaip Rusijos dalis, SSRS kolekcininkų žvilgsnis labai greitai nukryps į šiaurinius Kazachstano regionus.
                                      https://charter97.org/ru/news/2022/8/2/509542/
                                      Paskutinis taisė Arunasx; 2022.08.02, 21:00.
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                      Comment


                                        Kazachstano prezidento vizito Turkijoje metu pasirašyta sutartis dėl karinių žvalgybų bendradarbiavimo
                                        https://kaztag.kz/ru/news/vlasti-kaz...nnoy-razvedki/
                                        Астана. 10 августа. КазТАГ – Власти Казахстана утвердили протокол о сотрудничестве с Турцией в области военной разведки, передает корреспондент агентства.
                                        «Утвердить прилагаемый протокол между правительством Республики Казахстан и правительством Турецкой Республики о сотрудничестве в области военной разведки, совершенный в Анкаре 10 мая 2022 года», - говорится в постановлении правительства Казахстана.
                                        Документ уже введен в действие. Целью протокола установлено определение обязательств, условий и порядка обмена разведывательной военной информацией в трех сферах сотрудничества.
                                        «Стороны осуществляют сотрудничество в следующих сферах: 1) взаимный обмен разведывательной военной информацией и экспертными оценками по актуальным темам; 2) мониторинг развития военно-политической обстановки в регионе (государстве), представляющим угрозу безопасности государств сторон; 3) взаимный обмен информацией в отношении международных террористических и других организаций, представляющих угрозу безопасности государств сторон», - сказано в протоколе.
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                        Comment


                                          Kazachstanas derina su azerais naftos eksportą apeinant chuilo https://charter97.org/ru/news/2022/8/12/511022/
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X