Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
    Bloomberg vertinimu per dvi šias dienas rusija neteko 12 proc. naftos perdirbimo pajėgumų. Klausimas kaip ilgam, bet akivaizdu, kad atstatymas ne kelių dienų klausimas. Dar dvi tokios dienos ir naftos produktų deficitas beveik garantuotas būtų

    Ukraine Hits Third Russian Refinery in Escalating Drone Strikes

    https://www.bloomberg.com/news/artic...tack-tass-says
    Ok, ar mano logika teisinga? rusai netenka naftos perdirbimo pajėgumų, atsiranda žaliavinės naftos perteklius. Sakykim įvyksta jiems optimistinis variantas ir jie sugeba tą naftą parduoti Kinijai, Indijai ar pan. Pastarosios gaudamos papildomos naftos iš šono nebeperka nafos rinkoje, dėl ko žemyn važiuoja naftos kaina ir rusai ne tik, kad netenka naftos perdirbimo gamyklų, bet dar ir pinigų už atpigusią naftą.

    Comment


      Parašė Galys Rodyti pranešimą

      Ok, ar mano logika teisinga?
      Irgi panašiai galvojau

      Comment


        Radau labai įdomią nuomonę The Wall Street Journal. Autorius kažkoks Holman Jenkins Jr., kurio aš nežinau, bet šiaip laikraščio redaktorinė linija yra nukreipta prieš Bideno administraciją (nebutinai visada už Trumpą).

        Autorius sako kad Trumpas nei karto savo lūpomis nėra pasakęs, jog Ukrainos karą užbaigtų panaudodamas ginklų tiekimą kaip svertą prieš Ukrainą. Šį svertą jis naudotų prieš Rusiją, t.y. didinant ginklų tiekimą Ukrainai. Kartu nėra ginčijama kad Trumpas bandytų karą užbaigti derybomis, bet tai nei kiek nesiskiria nuo Bideno vykdomos politikos, t.y. visiškai neaišku ko siekiama dabartine ribota karine pagalba, bet akivaizdu kad Ukraina praras teritorijas ir bus priversta derėtis, anksčiau ar vėliau. Autorius veda nuorodą į Makrono pasisakymus apie karių siuntimą į Ukrainą kaip į teisingą būdą priversti Putiną sumažinti savo apetitą Ukrainoje, t.y. Vakarams perimant eskalacijos iniciatyvą iš rusų. Galiausiai teigiama kad nei viena JAV didžioji partija iš tikro nėra rimtai įsipareigojusi šiam karui, ir realias būsimo prezidento galimybes nulems esami resursai. Pateikiami Bideno administracijos veidmanystės pavyzdžiai, dėl kurių net ir aš pasiginčyčiau (pvz. šiuo metu respublikonų partijoje yra bauginančiai izoliacionistinis radikalų sparnas, jau nekalbant apie Trumpo neapibrėžtumą dėl NATO įsipareigojimų ir nežinomybę apie galimą kabineto ir patarėjų sudėtį).

        Aš suprantu, kad dauguma šiame forume tiesiog patologiškai nepriima Trumpo (aš jo kaip žmogaus irgi nemėgstu), bet manau kad skiltis gali būti netoli tiesos. Pažiūrėsim kaip atlaikys laiko išbandymą.

        https://www.wsj.com/articles/trump-a...-term-0a7589cd

        archyvas: https://archive.ph/4rosp
        Paskutinis taisė Kaimai; 2024.03.14, 09:53.

        Comment


          Parašė Galys Rodyti pranešimą

          Ok, ar mano logika teisinga? rusai netenka naftos perdirbimo pajėgumų, atsiranda žaliavinės naftos perteklius. Sakykim įvyksta jiems optimistinis variantas ir jie sugeba tą naftą parduoti Kinijai, Indijai ar pan. Pastarosios gaudamos papildomos naftos iš šono nebeperka nafos rinkoje, dėl ko žemyn važiuoja naftos kaina ir rusai ne tik, kad netenka naftos perdirbimo gamyklų, bet dar ir pinigų už atpigusią naftą.
          Rusija mažiina naftos gavybą, nes yra įsipareigojusi OPEC+, tik tas įsipareigojimas berods yra dėl naftos gavybos, o ne dėl eksporto apimčių. Bet kokiu atveju jei Rusija pradėtų eksportuoti žymiai daugiau naftos ir naftos kaina pradėtų kristi - gautų per snapą nuo Saudo Arabijos vienokia ar kitokia forma. Bet jeigu ukrainiečiams pavyktų taip smarkiai paveikti Rusijos naftos perdirbimo pramonę, kad atsirastų tiek daug laisvos naftos, kad jos kiekis galėtų reikšmingai numušti pasaulinę naftos kainą - tai Rusijai prarasti pinigai dėl naftos kainos kritimo būtų mažiausia problema, pagrindinė problema būtų, kad prasidėtų didelis degalų deficitas, o tai atitinkamai kirstų per ekonomiką, nes kad ekonomika veiktų - reikia, kad degalinėse būtų degalų. Bet man rodos dar tolokai iki to degalų trūkumo, nes prieš tai dar bus Baltarusija pajungta, kurioje berods yra nemaži naftos perdirbimo pajėgumai ir kurių Ukraina neatakuos. Bet ir tai jau būtų geras rezultatas ir Rusijai tai nemažai kainuotų, nes kainuoja naftą nugabėnt iki Baltarusijos, tada jiems sumokėt už perdirbimą, o Lukašenka turbūt dar ir nemažą pelną norėtų pasidaryti ir po to dar mokėt už degalų gabenimą atgal į Rusiją. Bet kokiu atveju degalų kainos turėtų stipriai kilti.

          Comment


            Ką rusai pridirbo prancūzams?

            "We negotiated as much as we could, but there is nothing to talk about with Putin anymore. Ukraine must win. There will be no red lines for France. I’m the President of France and I decide"
            P.s. Išėmiau tą fake'ą su į Ukrainą siunčiamais prancūzų kariais. soriukas, kad pasidalinau.
            Paskutinis taisė Galys; 2024.03.15, 06:01.

            Comment


              Parašė Zygis
              Nerandu sito niekur oficialiai.
              Čia sudaro įspūdi, kad neoficialu, nes pats maronas tai kalba taip šiandien:

              French President Emmanuel Macron reiterated Thursday his position that sending Western troops into Ukraine should not be ruled out, but said that today's situation doesn't require that.

              Kas būtų logiška taip kalbėti net jei ir judės daliniai link Rumunijos, nėra ko iškart atskleist kortų viešai.

              Comment


                Republicans for Ukraine launch new ad to increase support for discharge petition https://thehill.com/homenews/house/4...arge-petition/
                A Republican group calling for more U.S. aid to Ukraine has launched a new ad to increase lawmakers’ support for a long-shot bid to bring a vote on Ukraine aid to the House floor.
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                Comment


                  Comment


                    Parašė Galys Rodyti pranešimą
                    Ką rusai pridirbo prancūzams?
                    Išstūmė iš Afrikos? Berods praeitą savaitę ar dar seniau postino įdomius video, kaip neva ukrainiečių spec. pajegos medžioja Afrikoje rusus(vagnerius) ir paimtus į nelaisvę rodo. Tai jei tiesa tokie video, gal vyksta kažkoks bendradarbiavimas.

                    Comment


                      Parašė Galys Rodyti pranešimą
                      Ką rusai pridirbo prancūzams?


                      Former leader of the French far-right National Rally Marine Le Pen, who had a long-standing reputation as “Putin’s friend,” unexpectedly criticized Russia for its war against Ukraine during a parliamentary debate.

                      The National Party leader Marine Le Pen has echoed Kremlin talking points over Ukraine both before and since Russia’s 2022 invasion. Russia reportedly long-runningly interfered in Le Pen’s politics – from party members legitimizing the annexation of Crimea to evidence of Moscow bankrolling her movement’s growth.

                      Le Pen unexpectedly changed her rhetoric in the last speech from the tribune of the National Assembly, saying on 12 March, “By invading Ukraine on 24 February 2022, Russia launched a war at the gates of the EU and a geopolitical crisis that is undoubtedly the most dramatic of the last twenty years.”

                      She recalled the thousands killed and injured, the millions of people who had to flee their cities and villages. “We owe respect and support to the Ukrainian nation that has suffered aggression… It is thanks to the heroic resistance of the Ukrainian people that Russia has suffered a defeat,” Marine Le Pen stated.
                      https://euromaidanpress.com/2024/03/...sian-invasion/
                      Flickr

                      Comment


                        Gan naujam Putino interviu (jau po Makrono pareiškimų apie karius Ukrainoje) Putinas lyg bando teisintis dėl Afrikos, galimai supranta kad Makronas pradėjo rodyti ožius dėl Afrikos?:

                        "Russia Did Not Force France out Of Africa" says Putin On Macron “Resentment” - YouTube

                        Comment


                          Atrodo dar vienas Maskvos naftos perdirbimo fabrikas, šį kartą Kalugos srityje, sėkmingai sunaikino kelis ukrainiečių dronus-kamikadzes.
                          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                          Comment


                            Dėl Makrono karingumo. Manau prancūzams galima operacija Ukrainoje panašiai atrodo kaip jų dalyvavimas kokiam Malyje ar CAR iš kur jie buvo išstumti. Nors Makrono retorika daug kur yra apie pavojų Europai, karo atėjimą į Europą, bet iš esmės tai Prancūzijai tiesiogiai nieks negresia. Daugiau atsakomasis jų žingsnis už nesėkmes Afrikoje, gal ir gerai, nes Svetimšalių legionas tikrai moka kariauti, jei iki to prieis reikalas.

                            Comment


                              Dėl Afrikos metus tylėjo ir dabar staiga parūpo?

                              Man atrodo tikimiau, kad gavo duomenų, kad Putinas rimtai ruošiasi karui su NATO ir susigriebė

                              Comment


                                Parašė neamos Rodyti pranešimą
                                Dėl Afrikos metus tylėjo ir dabar staiga parūpo?

                                Man atrodo tikimiau, kad gavo duomenų, kad Putinas rimtai ruošiasi karui su NATO ir susigriebė
                                Gaila Bidenas su Šolcu tokių duomenų negavo.
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                  Gaila Bidenas su Šolcu tokių duomenų negavo.
                                  Putinas ne su NATO kariaus, o su atskirom valstybėm.
                                  Šolcas tai tiesiog į kelnes deda, o Bidenui jau ne tas rūpi.

                                  Comment


                                    Jei JAV net karinės paramos Ukrainai negali suteikti - tai nereikia tikėtis, kad karius pasiųs. Mano supratimu pagrindinė priežastis Macrono retorikos ta, kad nepasisekė Ukrainos kontrapuolimas + nutrūko JAV parama + iškilo grėsmė, kad Trumpas grįš į Baltuosius rūmus ir tada net Ukraina gali negauti paramos, bet iš vis NATO nebelikti, bent jau ne formaliai. Visą tai privedė prie to, kad iškilo grėsmė, kad Rusija iš tiess gali laimėti tą karą ir okupuoti Ukrainą, o tai Europai būtų didžiausias smūgis po II pasaulinio karo. Tokiu atveju už Europos saugumą kažkam reikia prisiimti atsakomybę ir tai negali būti Šolcas, nes prieš Rusiją koalicinių pajėgų priekyje gali stoti tik branduolinį ginklą turinti šalis, o tokių Europoje tik dvi - UK ir Prancūzija.

                                    Comment


                                      šiaip įdomus faktas:
                                      Just in case, please note. The current commander of the French Foreign Legion is Ukrainian Brigadier General Kirill Yushchenko
                                      https://twitter.com/MykhailoRohoza/s...79697326477546
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                      Comment


                                        Today, Ukrainian Kamikaze Drones struck 2 Oil Refineries in the Samara Region of Russia, located 800km to 900km from Ukraine One drone strike was on an oil refinery in Syzran, and several drones struck the Novokuibyshiv oil refinery
                                        https://twitter.com/ukraine_map/stat...74214323298733
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                        Comment

                                        Working...
                                        X