Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Mano rožinė svajonė, kad NATO pasiųstų rinktinę "savanorių" kariuomenę kritišku Ukrainai momentu ir, įsivaizduoju, kaip ištįstų putinistų (ir lukašistų) snukeliai, kai faršo iš rusiškos mėsos gaminimo mašina pradėtų dirbti keturbugiu pagrečiu.
    Šitas scenarijus irgi yra mano svajonė. Reikia prisiminti, kad 2014 m. Lugandonijos ir Donbabvės atsilaikė prieš Ukrainos pajėgas vien todėl, kad per rytinę Ukrainos sieną ruskiai kolonomis siuntė ne tik siunkiąją ir lengvąją ginkluotę, bet ir atostogaujančius/pasiklydusius žaliuosius žmogeliukus be atpažinimo ženklų/"savanorius". Būtų labai simboliška ir kartu efektyvu jeigu dabar NATO šalys jau per vakarinę Ukrainos sieną pasiųstų tūkstančius "savanorių", neseniai išėjusių atostogų iš elitinių kariuomenės dalinių ir norinčių prisidėti prie Ukrainos kovos prieš okupantus.

    Comment


      Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
      Gabensis ginkluotę UKR?
      Vakar gal dar dieną fb rašė vienas, kad ieško transporto gabent "furų" nuo Lenkijos pasienio kažką.

      Comment


        Parašė Galys Rodyti pranešimą
        Šis tas
        NATO Secretary-General Jens Stoltenberg said on Friday the alliance was deploying parts of its combat-ready response force and would continue to send weapons to Ukraine, including air defences.
        Realiai jei ukrainiečiai pakankamai laiko išsilaiko - tai ginklų jiems nepritrūks. Laikas šiuo atveju Ukrainos pusėje, kai rusų rezervai limituoti ir jeigu jie praradinės po 100 tankų per dvi dienas, tai ne tiek jau ir daug laiko reikės, kad prarastų savo kaip vienos stipriausių pasaulio armijų titulą. Apskritai žiūrint į antros dienos rezultatus, tai toks jausmas, kad okupantams jinai dar nesėkmingesnė nei pirmoji. Nelabai matosi kažkokių rimtų pergalių, arba aš jų nežinau. Šiandien buvo pasirodžiusi nuotrauka su Kadirovo čečėnais, kurie neva pasiruošę atvykti kovoti į Ukrainą, bet kaip paaiškėjo vėliau, kad tai feikas, norint įbauginti, tiesiog pririnko daug žmonių, net ne kovotojų, aprengė uniforma ir pafotkino. Dar buvo pranešimas, kad grupė čečėnų yra Baltarusijos miškuose, bet atsisako eiti kovoti į Ukrainą. Po vakar dienos, mano statymai kas laimės buvo 50:50, bet šiandien jau turbūt duočiau 60:40 Ukrainos naudai. Tų pačių 'krovinių 200' nuo rusų karių nepavyks nuslėpti, priedo jie matys pilna sudegusių tankų važiuodami per Ukrainą, apetito tai irgi nepakels, galiausiai jų motinos pradės skambinėti sužinojusios kas vyksta. Jei Ukraina atsilaiko savaitę - tai Putinas greičiausiai karą pralaimės, nebent peržengs dar vieną raudoną liniją ir nutaikys gradus į miestus ar gal net atomines bombas.

        Comment


          Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
          Pamažu šita tema irgi virsta į rusišką terpę...
          Yra paprastas paaiškinimas, real time informacija galima imti iš pvz https://t.me/s/uniannet ir rusų/ukrainiečių ten vien yra.
          Sorry, bet neuždraudė naudoti Google.
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

          Comment


            Parašė Sula Rodyti pranešimą
            Matant Putino būseną, įtariu, kad, yra galimybė ir apsikeitimo masiniais branduoliniais smūgiais. Bet tam yra saugiklių. Jei aukštieji karininkai pasipriešins (jeigu nuo SSRS laikų tvarka nestipriai keitėsi). Kaip ten sakoma "nastojaščich bujnych malo".
            Aš dar prieš šitą karą būčiau sakęs, kad Putinas nėra tiek nupušęs, kad galėtų panaudoti branduolinį ginklą, bet dabar jau manau, kad galėtų. Dėl to reikia, kad Rusija šitą karą pralaimėtų, nes tai būtų milžiniškas smūgis ne tik pačiam Putinui, bet ir visai Rusijos kariuomenei ir visiems tiems karininkams. O tada jau tie karininkai antrą kartą ant to paties grėblio tikriausiai neliptų ir nei panašiam karui, nei branduolinio ginklo panaudojimui kitoje šalyje, nesutiktų. O šiaip tai vakarai galėtų įvertinti tai, kad turim išprotėjusį žmogų, kuris Europoje vykdo didžiausius karus nuo II pasaulinio, kuris su lyg kiekvienais metais vis labiau išprotėję ir kuris turi branduolinius ginklus, o tai įvertinus turėtų būti priimtas tinkamas sprendimas - jį likviduoti. Jei laiku būtų buvęs likviduotas Hitleris, nebūtų buvę II pasaulinio karo, tai yra daug lengviau padaryti, nei po to kariauti.

            Comment


              Parašė Sula Rodyti pranešimą
              Mano rožinė svajonė, kad NATO pasiųstų rinktinę "savanorių" kariuomenę kritišku Ukrainai momentu ir, įsivaizduoju, kaip ištįstų putinistų (ir lukašistų) snukeliai, kai faršo iš rusiškos mėsos gaminimo mašina pradėtų dirbti keturbugiu pagrečiu.
              Šiandien Zelenskis kreipėsi į ukrainiečius kviesdamas juos atvykti savanoriais į Ukrainą ir padėti kautis su okupantais. Aš manau, kad tikrai bus nemažai norinčių padėti, sakė priima ir baltarusius, tai gali būti, kad skirtingai nei Putinas planavo, baltarusiai, o gal ir kokie čečėnai, kovos visai kitoje pusėje.

              Comment


                David Lynch Slams Vladimir Putin for Ukraine Attack: ‘What You Sow, You Shall Reap’
                https://www.imdb.com/news/ni63545442
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                Comment


                  22:26 Морской пехотинец и ветеран военных действий на Донбассе Дмитро Довженко возвращается в Украину из Польши, где жил в последние годы. Он говорит, что сейчас только из Польши на родину возвращаются около 700 ветеранов, чтобы защищать ее от вторжения российских войск.
                  Click image for larger version

Name:	0401c8ad-f7ba-480e-8b5c-7860ee344d5a_tv_w650_r1.jpg
Views:	418
Size:	24,6 kB
ID:	1951747

                  Comment


                    Atakuojamos karinės bazės vakarų UKR kur yra naikintuvai.

                    Comment


                      22:10 Белорусские добровольцы в Украине передают: «Мы готовы защищать суверенитет и свободу Украины! От Украины, в том числе, зависит свобода Беларуси».
                      Click image for larger version

Name:	aux-1645816193-1.jpg
Views:	393
Size:	363,8 kB
ID:	1951750

                      Comment


                        https://edition.cnn.com/europe/live-...aa349efe40ceb6
                        Ukrainian citizens Yaryna Arieva and Sviatoslav Fursin got married just hours after Russia launched its invasion of their country. They spent their first day as a married couple collecting their rifles and getting ready to defend Ukraine. Arieva and Fursin have both signed up with the Territorial Defense Forces, a branch of Ukraine’s armed forces that is comprised mostly of volunteers.
                        Negi putleris tokius pakeis?
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                        Comment


                          20:58 НАТО привела силы быстрого реагирования в боевую готовность.



                          Michael McFaul

                          @McFaul
                          Hearing now that NATO's Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) has been activated. Excellent news.
                          6:23 PM · Feb 25, 2022·Twitter Web App



                          20:56 ВСУ нанесли удар по российской авиабазе и уничтожили два новейших российских истребителя Су-30, сообщил главный редактор censor.net Юрий Бутусов

                          20:54 Советник главы Офиса президента Украины Алексей Арестович: «Путин чувствует, что начинает проигрывать».

                          20:46 В Ирпени сожгли колонну российских оккупантов. Украинские герои защищают свои земли.

                          20:42 В Украину прибыла помощь из Польши - колонна с боеприпасами.
                          Paskutinis taisė luknas; 2022.02.25, 20:36.

                          Comment



                            Council of Europe suspends Russia’s rights of representation

                            In line with the Statute of the Council of Europe, the Committee of Ministers has today decided to suspend the Russian Federation from its rights of representation in the Committee of Ministers and in the Parliamentary Assembly with immediate effect as a result of the Russian Federation’s armed attack on Ukraine.

                            Comment


                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                              Realiai jei ukrainiečiai pakankamai laiko išsilaiko - tai ginklų jiems nepritrūks. Laikas šiuo atveju Ukrainos pusėje, kai rusų rezervai limituoti ir jeigu jie praradinės po 100 tankų per dvi dienas, tai ne tiek jau ir daug laiko reikės, kad prarastų savo kaip vienos stipriausių pasaulio armijų titulą. Apskritai žiūrint į antros dienos rezultatus, tai toks jausmas, kad okupantams jinai dar nesėkmingesnė nei pirmoji. Nelabai matosi kažkokių rimtų pergalių, arba aš jų nežinau. Šiandien buvo pasirodžiusi nuotrauka su Kadirovo čečėnais, kurie neva pasiruošę atvykti kovoti į Ukrainą, bet kaip paaiškėjo vėliau, kad tai feikas, norint įbauginti, tiesiog pririnko daug žmonių, net ne kovotojų, aprengė uniforma ir pafotkino. Dar buvo pranešimas, kad grupė čečėnų yra Baltarusijos miškuose, bet atsisako eiti kovoti į Ukrainą. Po vakar dienos, mano statymai kas laimės buvo 50:50, bet šiandien jau turbūt duočiau 60:40 Ukrainos naudai. Tų pačių 'krovinių 200' nuo rusų karių nepavyks nuslėpti, priedo jie matys pilna sudegusių tankų važiuodami per Ukrainą, apetito tai irgi nepakels, galiausiai jų motinos pradės skambinėti sužinojusios kas vyksta. Jei Ukraina atsilaiko savaitę - tai Putinas greičiausiai karą pralaimės, nebent peržengs dar vieną raudoną liniją ir nutaikys gradus į miestus ar gal net atomines bombas.
                              Jei man pasakytų, kad per porą dienų apsups kijevą ir blokuos jo kelius, galvočiau, kad tai būtų laikoma įspūdingu postūmiu (ir kaip suprantu tik su dalinėmis pajėgomis) ir vis ne vienu iš paskutinių žingsnių iki galutinės pergalės.
                              Ko aš nesuprantu, kad tai reikia laikyti prastu rezultatu?

                              Na ir palinkėsiu, kad būtum teisus ir nuśluostytum nosį tam dailymail straipsnio, kur US pareigūnai mano, kad Kijevas kris per 96 valandas.

                              Comment


                                Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                Jei man pasakytų, kad per porą dienų apsups kijevą ir blokuos jo kelius, galvočiau, kad tai būtų laikoma įspūdingu postūmiu (ir kaip suprantu tik su dalinėmis pajėgomis) ir vis ne vienu iš paskutinių žingsnių iki galutinės pergalės.
                                Ko aš nesuprantu, kad tai reikia laikyti prastu rezultatu?

                                Na ir palinkėsiu, kad būtum teisus ir nuśluostytum nosį tam dailymail straipsnio, kur US pareigūnai mano, kad Kijevas kris per 96 valandas.
                                Šiaip jau tie patys amerikiečiai ir berods britai pripažįsta, kad rusų pajėgos nesiskverbia taip greit, kaip buvo prognozuojama.

                                Comment


                                  Parašė Zygis Rodyti pranešimą

                                  Taip ir nesupratau - kieno tas sarvuotis. Jei rusu - tai ukrainieciai labai drasiai vaiksto netoli jo.
                                  Tai juk esu atsakęs tamstai į tai vienu psl. atgal gal. Tas šarvuotis turbūt dalyvavoto sunkvežimio gaudyme. Užnešė matyt netyčia visgi matomumas ne kaip auto ir ne ratai o vikšrai.

                                  Comment


                                    Sudegusios putlerinės kiaulės: https://twitter.com/TSzulc_/status/1497261355585449999

                                    Comment


                                      Parašė mag Rodyti pranešimą

                                      Tai juk esu atsakęs tamstai į tai vienu psl. atgal gal. Tas šarvuotis turbūt dalyvavoto sunkvežimio gaudyme. Užnešė matyt netyčia visgi matomumas ne kaip auto ir ne ratai o vikšrai.
                                      Šarvuotis ir sunkvežimis priklausė Ukrainos kariuomenei. Tiek šarvuotį, tiek sunkvežimį vairavę buvo rusų diversantai persirengę Ukrainos uniformomis. Visi buvo nukauti vietoje. Manoma, kad šarvuotis buvo apšaudomas, o jį vairavęs supanikavo ir pervažiavo tą automobilį.

                                      Comment


                                        Nėra žodžių, kiek yra išsigimusi putlerinė chunta su savo klapčiukais.

                                        Comment


                                          Energetikos ministerija padarė pareiškimą dėl užgrobtos Černobylio atominės elektrinės

                                          Ryšium su Rusijos okupantų įvykdytu Černobylio atominės elektrinės užgrobimu, Ukraina tikisi ryžtingų tarptautinių partnerių veiksmų siekiant užtikrinti bendrą Europos žemyno saugumą. Taip penktadienį, vasario 25 d., pranešė Energetikos ministerija. Vakar, kaip žinoma, Rusijos kariuomenė perėmė Černobylio atominės elektrinės kontrolę.

                                          Okupantai jau antrą dieną sulaiko Černobylio AE stoties personalą, neleidžia jiems rotuoti, kaip reikalauja techninės saugos taisyklės. – pranešė Energetikos ministerija.
                                          Agentūra pabrėžė, kad visa atsakomybė už branduolinę ir radiacinę saugą, objektų būklę ir tolesnę situacijos plėtrą draudžiamojoje zonoje tenka Rusijos Federacijos kariškiams. „Tai viena rimčiausių grėsmių Europai šiandien, nes bet kokios Černobylio okupantų provokacijos hibridinio karo metu gali virsti dar viena planetine aplinkos katastrofa“, – pabrėžė Energetikos ministerija.

                                          Draudžiamojoje zonoje dabar yra naujas saugus uždarymas virš pastogės objekto, blokai №1 ir №2, kurie yra eksploatavimo nutraukimo stadijoje, panaudoto branduolinio kuro saugykla - HOYAT-1, HOYAT-2. Rusijos kariuomenė perėmė jų kontrolę.

                                          Vakar Ukrainos valstybinė branduolinio reguliavimo inspekcija informavo TATENA apie Černobylio atominės elektrinės draudžiamojoje zonoje esančių branduolinių ir radiacinių objektų kontrolės praradimą dėl karinės atakos.
                                          Click image for larger version

Name:	chayes-1200x800.jpg
Views:	511
Size:	206,1 kB
ID:	1951765
                                          https://vesti.ua/strana/minenergo-sd...achennoj-chaes

                                          Comment

                                          Working...
                                          X