Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Vokietija neturi geopolitinės įtakos ir karinės galios, juk Putinas ultimatumus teikė ne ES ar NATO, o tiesiai tik JAV. Tai labai logiška, kad pagal tai, kas buvo prezidentu ir kokią jis politiką vykdė, atitinkamai ir Putinas savo veiksmus planavo. Kai nuo Trumpo gavo per nosį Sirijoje, tai ir Ukrainą nenorėjo lįsti, nes Trumpas, priešingai nei Bidenas, neturėjo raudonų linijų.
    RF pateikė ultimatumus JAV ir NATO.
    Putino tikslai egzistenciniai (jo supratimu), ir jie nepriklauso nuo to, kas yra JAV prezidentas. Gal nežymiai gali keistis taktiniai veiksmai. Juolab, kad POTUS įgaliojimai, atvirai sakykim, gana riboti.
    Įtariu, kad būtų intensyvesnės pastangos sugriauti NATO iš vidaus.
    Paskutinis taisė Sula; 2023.10.04, 16:22.

    Comment



      Taip, Putino veiksmai yra egzistenciniai, kur jo gyvernimui einant į pabaigą jis norėjo įsiamžinti istorijoje kaip Rusijos imperijos atkūrėjęs. Bet aš manau, kad jeigu jis būtų žinojęs, kad jo dviejų savaičių karinė operacija pavirs į 2 metus trunkantį išsekinimo karą, kur JAV parama vaidina lemiamą vaidmenį - tokiu atveju jam jau būtų buvę svarbu kas yra JAV prezidentu ir tokiu atveju tas, kuris dabar agituoja už paramos Ukrainai nutraukimą, būtų buvęs palankesnis. Bet jis to nežinojo, nes jei būtų žinojęs į ką jo poros savaičių operacija pavirs, aš manau, kad net pačio karo nebūtų pradėjęs.

      Comment


        Parašė Galys Rodyti pranešimą

        O tai 2021 pavasarį ne Bidenas prezidentu jau buvo?
        Persiprašau, 2020

        In May 2020, two USAF heavy bombers conducted a flight over Ukraine in integration with Ukrainian fighter jets.
        https://www.unian.info/world/u-s-bom...-11136836.html

        Comment


          Tai gaunasi, kad po Donaldo surengto bombonešių pasiskraidymo virš Ukrainos, Putinas nusprendė pradėt karą?

          Šachas ir matas.

          Comment


            Po Bideno nebesurengto pasiskraidymo kitais metais.

            Comment


              Parašė rmss Rodyti pranešimą

              Tai gaunasi, kad po Donaldo surengto bombonešių pasiskraidymo virš Ukrainos, Putinas nusprendė pradėt karą?

              Šachas ir matas.
              Taip, kai nebeliko jo prezidento poste, o kitas nieko nepašaus nebedarė.
              Paskutinis taisė Lettered; 2023.10.04, 17:52.
              Flickr

              Comment


                Parašė digital Rodyti pranešimą
                Po Bideno nebesurengto pasiskraidymo kitais metais.
                O ar 2019 buvo pasiskraidymas, kad nepradėjo telkti kariuomenės prie sienos 2020 metais?

                Comment


                  Man netelpa galvoje įsivaizdavimas, kad jei Baidenas būtų pasiuntęs pasiskraidyti du naikintuvus - tai neva Putinas būtų pakeitęs visus savo planus ir nebepuolęs Ukrainos. Reikia atsakyti tik į vieną klausimą, kurį sau uždavė ir Putinas - ar JAV dėl Ukrainos įsivels į tikrą karą su Rusija ir taip rizikuos branduoliniu karu. Tiek Putinas, tiek ir mes laisvai galim atsakyti, kad kas bebūtų buvęs JAV prezidentu, niekas dėl Ukrainos branduoliniu karu nebūtų rizikavęs ir Putinas tai puikiai žino. Dėl jei būtų pasiųstas kažkoks naikintuvas pagąsdinti Putiną - jis tik pasijuoktų ir pasiųstų prie sienos raketas su atominėmis galvutėmis, puikiai suprasdamas, kad tiesioginio karo su jokia JAV nebus.

                  Comment


                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                    Aha. Putinas nuo Trumpo taip stipriai Sirijoje gavo per nosį, kad net nei vieno kario iš Sirijos neatitraukė, o Ukraina Putinui yra šimtus kartų svarbesnė nei Sirija. Galima fantazuoti iki begalybės, bet faktas yra tas, kad nei Baidenas, nei Trumpas į tiesioginį karinį susidūrimą su Rusija nebūtų ėję. tą supranta ir penktokas tai manau, kad ir Putinas tą puikiai supranta. Ir visi tie, kad 'Trumpas būtų naikintuvą ar laivą pasiuntęs ir Putinas būtų išsigandęs' - yra visiškai niekuo neparemtos fantazijos. Ne tai, kad Trumpas negalėjo kokio naikintuvo pasiųsti, o tai, kad Putinas neva būtų jo išsigandęs ir karą nutraukęs.
                    Šiaip Sirijos kampas, čia galbūt gali būti puikus indikatorius, kad Trumpas gali dėti tokį patį skersą ir ant Ukrainos. Puse milijono aukų, bet mažai kam rūpi, kai kažkur toli.

                    Comment


                      Kažkaip sutikčiau su Sula, nesvarbu kas būtų JAV prezidentas, gal karo nepradėtų 2022.02.24, na pradėtų po 2 ar 3 ar 5 metų, gal ne Putinas o Sidorovas, esmė pats RU režimas, revanšistinės nuotaikos ir autoritarinės valdžios legimatumo klausimas. ty pakol RU imperija (ar jos likutis) nebus ramu. Dar klausimas kas mums geriau būtų jei pradėtų po kokiu 2-3 metų prie Trumpo, kurio rinkiminė kompanija "Amerika first", "sutariam su Rusija" ir EU kokioje ekonominėje krizėje, Trumpas špygą rodo, mūsų nacikai sėdi apkasuose, kažkur prie Kauno.

                      Comment


                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                        Faktai faktai faktai..... Jūs ne į faktus žiūrėkite, o pabuskite pagaliau, avys. Kam rūpi tie jūsų boring faktai
                        Teko kartą girdėti tokią frazę:

                        "Tavo pusėje gal yra skaičiai ir faktai, bet yra ir kitų nuomonių."

                        Comment


                          Parašė Galys Rodyti pranešimą

                          Šiaip Sirijos kampas, čia galbūt gali būti puikus indikatorius, kad Trumpas gali dėti tokį patį skersą ir ant Ukrainos. Puse milijono aukų, bet mažai kam rūpi, kai kažkur toli.
                          Priminkite, prašau, prie kurio JAV prezidento prasidėjo Sirijos karas ir atsirado tos aukos bei Rusijos karinė bazė ten.
                          Flickr

                          Comment


                            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                            Priminkite, prašau, prie kurio JAV prezidento prasidėjo Sirijos karas ir atsirado tos aukos bei Rusijos karinė bazė ten.
                            Na tai čia forume gana gyva nuomonė, kad Trumpas pats iš savęs yra taikos garantas dėl savo neprognozuojamo būdo, bet rusai jam esant prazidentu nei išsikraustė iš Sirijos, nei nustojo žudyti civilius.

                            Tas argumentas, kad "prie kurio prezidento prasidėjo karas" skamba panašiai, kaip prie kurio savininko prakiuro automobilio padanga. Nu nesutvarkė tas, kuriam prakiuro, bet kuo geresnis kitas savininkas, kuris ir toliau važinėjo su tuščia padanga?
                            Paskutinis taisė Galys; 2023.10.05, 07:34.

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                              Priminkite, prašau, prie kurio JAV prezidento prasidėjo Sirijos karas ir atsirado tos aukos bei Rusijos karinė bazė ten.
                              Vėl tas pats priežasties-pasekmės ryšio nebuvimas.
                              Rusijos karinė bazė Sirijoje įkurta 1971 m. Tuomet tai buvo Jungtinė Arabų Respublika su Egiptu. JAV prezidentu buvo Niksonas. Ir kas iš to?

                              Comment


                                Straipsnis apie Trumpo planus NATO jei vėl taps prezidentu.

                                Donald Trump wanted to pull the United States out of NATO during his first term, but was repeatedly talked out of it by senior administration officials. For a possible second term in the White House, the 2024 Republican presidential frontrunner is already discussing how he could actually get it done, if his demands aren’t met by NATO. He and his policy-wonk allies are also gaming out how he could dramatically wind down American involvement to merely a “standby” position in NATO, in Trump’s own words.
                                Trump, the sources say, has continued to express an openness to pulling the U.S. out of NATO altogether. However, Trump has suggested that this could be averted if the alliance — which Trump once famously called “obsolete” — gives in to his newest demands. This would include his desires for non-American members to further and steeply increase their defense spending, and for a reevaluation of the bedrock principle that an attack on one member is tantamount to an attack on all.
                                When he was in office, Trump would repeatedly scoff at this collective-defense clause of the North Atlantic Treaty, known as Article 5. One former senior administration official recalls to Rolling Stone a moment in the Oval Office in mid-2018 when the then-president started reading from a written list of smaller NATO countries, some of which he argued most Americans had never even heard of before.
                                Trump then vented that “starting World War III” over some of these countries’ sovereignty made absolutely no sense, and that he shouldn’t be forced to automatically commit American troops to any such crisis.
                                Pagal straipsnį, tai blogiausiu atveju išvis NATO paliktų, o geriausiu atveju į konfliktą nesiveltų ir negintų. Kiek prisimenu tai jis ir anksčiau reikalavo 2% išleisti ant gynybos, bet dabar nori pakeisti principą, kad "vienos NATO šalies užpuolimas yra visų šalių užpuolimas".
                                Donald Trump is discussing how the U.S. might pull out of NATO or put it on "standby" should he be reelected and it not meet his demands, per sources.

                                Comment



                                  Trumpas buvo pirmas ir vienintėlis JAV prezidentas, kuris atvirai pasakė, kad jam reikėtų pagalvoti ar JAV turėtų ginti Baltijos šalis, jei jas užpultų Rusija. Tai prieštarauja pačiam pagrindiniam NATO principui dėl bendros gynybos ir dėl ko apskritai NATO buvo sukurta, bet Trumpui tai nesvarbu, jis pasirengęs ir pačią NATO sugriauti. Ir tame yra labai didelė rizika, kad NATO, kuri dešimtmečiais užtikrino Europos saugumą, gali būti sugriauta kažkokio populisto konspirologo, dar ir Kremliaus vos ne atvirai palaikomo.

                                  Comment


                                    Viskas labai logiška iš JAV pusės.

                                    Comment


                                      Europoje būtų gerai daugiau militarizacijos. Gal tada ir JAV būtų daugiau motyvacijos kai mūsų pusėje būtų pakankamai pajėgų tolygiau prisidėt.

                                      Comment


                                        Parašė Dreamer Rodyti pranešimą
                                        Straipsnis apie Trumpo planus NATO jei vėl taps prezidentu.
                                        Gal Bačiulis kažką išraugės savo podcaste apie tai, kaip tai yra gerai Lietuvos saugumui.
                                        If a lion could speak, we could not understand him.

                                        Comment


                                          Potencialios Trumpo kadencijos kontekstas visai kitoks, nei pirmos - netikiu jog imsis tokios avantiūros. Bet kokiu atveju, vienas žmogus ir jo šutvė, savo ribotame vienos kadencijos laike, nėra įgalūs keisti visos post-WW2 JAV užsienio politikos krypties. Valdžios pasidalijimas to neleis, visuomenė to neleis. Jau dabar matau tokiame scenarijuje, kaip demokratai paleis antį jog Europa šliesis su Kinija, jeigu JAV paliks NATO - žinant JAV baimę dėl kinų, įdomu kokios būtų reakcijos ir tų pačių trumpistų.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X