Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XII Seimas ir XVII Vyriausybė (po 2016 rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Įdomu kiek šita peticija, o juo labiau jos paviešinimas susijęs su projekto plano ar tai projekto projekto pristatymu koalicijos partneriams, o tuo pačiu ir visuomenei. Nes Skvernelio nuotaiką tądien priminė jaunikio, kurio bernvakaris įvyko Lazdijų rajono šachmatininkų čempionate, o ne striptizo klube. Ar tik nebuvo vakare MD pasakyta, kad *pyp* jei nori dar dirbti tai eik pas Jakilaitį pati ir aiškinkis.

    Comment


      Galbūt teisūs Užkalnis ir Bačiulis
      Bačiulis, FB
      Gal aš tiesiog priminsiu, ką apie Mildos Dargužaitės tapimą Vyriausybės kanclere rašiau lygiai prieš 52 dienas. Papildymą padariau tik vieną: Negebėjimo vesti ministerijų kanclerių posėdžius problema išspręsta paprastai - kaip man sakė ankstesni tokių posėdžių dalyviai, kassavaitiniai kanclerių pasitarimai Vyriausybėje tiesiog neberengiami.
      "Man juokinga pats faktas, kad kažkas Mildą Dargužaitę laiko turinčia deramą kvalifikaciją ir išsilavinimą būti Vyriausybės kanclere, nes Princetono matematikos diplomas - tai dar ne pažymėjimas apie tinkamumą valstybės tarnybai, o pusantrų metų "Investuok Lietuvoje" - ne ta patirtis, kuri reikalinga norint įgyti valstybės tarnybos pagarbą. Lygiai kaip ir vėliau sekę triukšmingi išėjimai iš pareigų ir darbų, kurie kaži kodėl trukdavo apie metus. Ilgiau lyg panelės Mildos niekas nebenorėdavo, lyg panelė Milda nieko nebenorėdavo.
      Žiūrėkime atvertomis akimis: Minimalią patirtį valstybės tarnyboje turinti skandalingoji panelė Milda skiriama į pareigas, kurių paskirtis - ne tik užtikrinti Ministro Pirmininko aparato efektyvią veiklą, bet ir atlikti visų Vyriausybės dokumentų teisinę analizę, derinti skirtingų ministerijų ir tarnybų dokumentus, vesti ministerijų kanclerių posėdžius ("pilkasis" Vyriausybės posėdis, kurio metu prasukami visi klausimai, teikiami Ministrų Kabineto posėdžiui ir paliekami neišspręsti tik tie, kurie reikalauja politinio sprendimo).
      Kodėl? Nes tam reikia ne tik teisinio išsilavinimo, bet ir didžiulės aparatinės patirties bei kolegų - ministerijų kanclerių - pagarbos bei palaikymo. Nes tiesiogiai ministerijų kancleriams Vyriausybės Kancleris negali vadovauti, ji jiems ne viršininkas - kancleris gali tik lyderiauti, pasiremdamas savo patirtimi ir autoritetu.
      Koks ministerijų kanclerių požiūris į Dargužaitę, išdirbusią valstybės tarnyboje vos kelis metus ne pirmos svarbos pareigose, nesunku nuspėti. Ypač, kad lig šiol Vyriausybės kancleriais tapdavo ministrai, viceministrai ir valstybės sekretoriai, turintys dešimtmečiais skaičiuojamą stažą valstybės tarnyboje.
      Tokių utopinėmis idėjomis kunkuliuojančių reformatorių seni valstybės tarnybos vilkai matė ne vieną ir ne du, ir visus ramiai pergyveno, paistrižai padėję, o neretai ir tarnybą palikti padėję.
      Vyriausybės kanceliarijos veteranai puikiai žino, kad tokios triukšmingos reformatorės labai dažnai tingi pasidomėti visais tais įstatymais, teisiniais aktais, instrukcijomis ir potvarkiais, kurie reglamentuoja jų darbą valstybės tarnyboje, be kurių detalaus išmanymo kelias tiesiai veda į skandalus ir susinaikinimą - ypač, jei paslaugi ranka sumaigo pažįstamo žurnalisto telefono numerį ir tarsteli: "Žinai, kokią čia dar durnystę mūsų Mildutė iškrėtė"?
      Ir garantuoju, kad žurnalistai apie panelės Mildos nuotykius Vyriausybės Kaceliarijoje dabar sužinos greičiau, nei ji spės savo dosniajam globėjui - premjerui Sauliui Skverneliui - pasiguosti".
      Toliau - šios dienos naujienos:
      Paaiškėjo, kodėl premjeras Saulius Skvernelis buvo toks rūstus kalbėdamas apie Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių planą – pasirodo, jis buvo kurpiamas ne itin sklandžiai.
      „Premjeras atskirai pasikvietė ministrus ir pranešė, kad jie nereaguotų į M.Dargužaitės nurodymus. Jis pranešė, kad į savo rankas perima visą procesą ir dabar derinimas vyks su juo tiesiogiai“, – prasitarė kai kurie Vyriausybės nariai.

      Kelių skirtingų „Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, tokios premjero reakcijos M.Dargužaitė sulaukė po to, kai ministrai ėmė skųstis dėl chaoso, lydinčio Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plano rengimą.
      Teigiama, jog į vicepremjero vaidmenį įsijautusi Vyriausybės kanclerė peržengė kompetencijos ribas ir ėmė ministrams tiesiogiai nurodinėti, kokie siūlymai šiam planui turi būti teikiami, o jau pateiktus – pati vienašališkai perrašinėti. Dėl to esą atsirado dešimtys skirtingų būsimo dokumento variantų.
      „Trūko aiškios lyderystės. Iš pradžių buvo leista mums patiems susitarti, bet ne visuomet tai pavykdavo. Kanclerė be jokių aiškių argumentų braukė pateiktus pasiūlymus, savo veiksmų nederindama ne tik su jokiais ekspertais, bet ir su ministerijomis. Ministrai kai kurių savo siūlymų ėmė neatpažinti“, – sakė „Lietuvos ryto“ šaltinis.
      Neoficialiomis žiniomis, ekspertai į pagalbą buvo pasitelkti jau po to, kai M.Dargužaitė buvo pastumta į šalį, o ją pakeitė premjero patarėjas ekonomikos ir strateginių pokyčių klausimais Lukas Savickas.
      Būtent šis patarėjas, o ne kanclerė pirmadienį valdančiosios koalicijos atstovams pristatė priemonių plano projektą, kurio variantų prieš tai buvo dešimtys. Anot liudininkų, M.Dargužaitė to pristatymo klausėsi susigūžusi salės kamputyje. http://lietuvosdiena.lrytas.lt/…/min...nusiai-mild…
      Vyriausybės kanceliarijos darbuotojai surinko 70 parašų po peticija, kuria prašo premjero Sauliaus Skvernelio spręsti dėl kanclerės Mildos Dargužaitės galimybių toliau vadovauti.
      Rašoma, kad M. Dargužaitė duoda neaiškius pavedimus ir nenurodo laukiamų rezultatų, nuolat keičia nuomonę dėl sutartų dalykų, kai kurie darbuotojai priversti dirbti iki vėlaus vakaro ar net nakties bei savaitgaliais, bet pastangos lieka neįvertintos, užduotys turi būti perdaromos nepateikus jokio racionalaus paaiškinimo, kodėl taip daroma.
      Dokumente teigiama, kad padalinių vadovai iš susitikimų su M. Dargužaite grįžta su neigiamomis emocijomis, susitikimų metu kanclerė nevaldo emocijų, todėl diskusijų nėra arba jos tampa niekinės: visi bijo išreikšti savo nuomonę.
      Darbuotojų tvirtinimu, susitikimų metu kanclerė nesutinka gilintis į jai pateikiamus dokumentus, mat jai tai nereikalinga ir nesuprantama. M. Dargužaitė taip pat reikalauja, kad jos darbuotojai „nekalbėtų žargonu", tai yra nevartotų dalykinės viešojo sektoriaus kalbos, kurios ji nesupranta.
      Peticijoje tvirtinama, kad M. Dargužaitė dirba nekonstruktyviai, nesuvaldo procesų, negeba priimti adekvačių sprendimų.
      Darbuotojai prašo premjero įvertinti M. Dargužaitės galimybes vadovauti kanceliarijai, kai kanceliarijos pertvarką numatoma įvykdyti iki 2017 m. liepos 18 dienos.
      Paskutinis taisė senasnamas; 2017.03.01, 16:35.

      Comment


        Užkalnis ir Bačiulis turi agenda, jie tiesiog nori suvartyti Mildą, kad patys geriau atrodytų ir naudosis kiekviena proga tam padaryti. Tai jų nuomonė yra žiauriai biased ir nereikėtų jų klausyti. Tiesa turbūt kažkur per vidurį. Milda gal nelabai moka komunikuoti. Bet faktas, kad atėjus vakarietiškai vadybai ir daugumai clickintojų valstybės tarnyboje pradėjus justi, kad gali tekti eiti lygiomis teisėmis į darbo rinką dalyvauti, supratus, kad jokių įgūdžių joje jie neturi - aišku, kad kyla stresas tai ir peticijos prasidėjo. Overall palaikau Dargužaitę. Status quo yra netenkintinas, jau geriau radikalūs pokyčiai, kurie gal ir neigiamų efektų turės, negu nieko nedarymas, kuris trunka jau 27 metus.

        Comment


          Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
          Užkalnis ir Bačiulis turi agenda, jie tiesiog nori suvartyti Mildą
          O taip, visada gi priešai kalti, o ne pats kažką ne taip darai.

          Comment


            Tai jau turėjom vieną tokį kuriam vis aplinka būdavo kalta.

            Comment


              Šiaip labai geras laikas mažinti viešąjį sektorių - darbo Vilniuje daug už panašius atlyginimus privačiąjam. Kad ir koks netalentingas klerkas būtum, paslaugų centre su kasdienėm operacijom dirbti tikrai tiksi. O ir atlyginimą panašų gausi.

              Comment


                Parašė Zygis Rodyti pranešimą
                Šiaip labai geras laikas mažinti viešąjį sektorių - darbo Vilniuje daug už panašius atlyginimus privačiąjam. Kad ir koks netalentingas klerkas būtum, paslaugų centre su kasdienėm operacijom dirbti tikrai tiksi. O ir atlyginimą panašų gausi.
                Agree. Todėl reikia palaikyti Mildą, nes iki jos niekas to klampyno nejudino. Šiaip drastiškai mažinti viešą sektorių LT reikia, šioje vietoje palaikau visokius respublikonus, viešas sektorius yra gerai, kai sukuriama vertė, jį perskirstant. Kaip yra LT - vertė nekuriama, o visi sėdi viešajame ir vaidina, kad normali čia valstybė - nu tai sorry.

                Comment


                  Užkalnis ir Bačiulis turi agenda, jie tiesiog nori suvartyti Mildą, kad patys geriau atrodytų ir naudosis kiekviena proga tam padaryti.
                  Kad panašu, jog ji pati save sėkmingai varto. Privatus verslas ir valstybės tarnyba "šiek tiek" skiriasi ir toje srityje turint per mažai patirties tokios pareigos gali būti tiesiog per aukštos. Vien tik kažką paimti ir atleisti, tai didelio išmanymo nereikia. Man tai ji primena egocentrišką hiperaktyvistę. Tokia jaunesnė prezidentės kopija : aš pati geriausia, aš gabiausia, aš viską padarysiu, aš, aš ir aš. Sunku suskaičiuoti, kiek paskutiniu metu ji pakeitė darboviečių. Ir visas triukšmingai.

                  Comment


                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                    Kad panašu, jog ji pati save sėkmingai varto. Privatus verslas ir valstybės tarnyba "šiek tiek" skiriasi ir toje srityje turint per mažai patirties tokios pareigos gali būti tiesiog per aukštos. Vien tik kažką paimti ir atleisti, tai didelio išmanymo nereikia. Man tai ji primena egocentrišką hiperaktyvistę. Tokia jaunesnė prezidentės kopija : aš pati geriausia, aš gabiausia, aš viską padarysiu, aš, aš ir aš. Sunku suskaičiuoti, kiek paskutiniu metu ji pakeitė darboviečių. Ir visas triukšmingai.
                    Būtent, kad skiriasi ir čia ir reikia tokio žmogaus kaip Milda - kad į apkerpėjusią ir neefektyvią valstybės tarnybą atneštų principus, pvz lean'ą, kuriais veikia verslas - negi neaišku?

                    Ta prasme pateikiat, kad skiriasi valstybės tarnyba ir verslas. Aha, kas iš to? Kad gerai tvarkėsi versle, tai nemokės tvarkytis valstybiniam? WHAAAT? Are u crazy? Būtent čia ir esmė, kad valstybininkai visiškai žlunga išmesti iš savo kėdučių atėję į verslą, o ne atvirkščiai, versle patirties turintis žmogus net neefektyviausią valstybinę tarnybą gali suefektyvint.

                    Charakteris ir asmenybė, čia jau kitas reikalas, bet dabar ji puolama už savo komunikaciją, bet ne už idėjas, kurios yra teisingos ir reikalingos. Aš galiu toleruoti bet kokį charakterį, jeigu end result bus teigiamas. Be to ji tikrai labai gabi, o baudžniauninkų ir kaimiečių Lietuvoje tai vis dar nėra vertybė, pasižiūrėkit kokias jūs algas mokat daktarams ir mokslininkams ir tada pagalvokit ar gerbiat protingus žmones.

                    Be to ko tikėjotės? Pradėjo grėsti atleidimais popieriukų stumdytojams, negi jie ramiai išeis?

                    Comment


                      Norint efektyvinti pirmiau reikia suprasti, kaip viskas veikia. O jei asmeniniai bruožai trukdo normaliai bendrauti, tada nepadės nei geros idėjos. Nemanau, kad triukšmas kilo vien dėl planuojamų atleidimų.
                      Kelių skirtingų „Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, tokios premjero reakcijos M.Dargužaitė sulaukė po to, kai ministrai ėmė skųstis dėl chaoso, lydinčio Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plano rengimą.

                      Comment


                        Premjeras nerodo noro atleisti kanclerės iš pareigų

                        Comment


                          Šiek tiek pletkų apie Dargužaitę, bet rimtai nežiūrėkit
                          is barklajaus pasakojo, kad ją išmetė be teisės grįžti į kabinetą daiktų
                          Supakavo į dėžės daiktus ir nusiuntė
                          Ten bendras jos stilius buvo kaip ir homosovietikus
                          Maždaug kaip straipsnyje rekavo ant visų
                          Kažkas buvo prisiparkaves "jos" vietoje, tai ten kvietė ant kilimėlio

                          Comment


                            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                            Norint efektyvinti pirmiau reikia suprasti, kaip viskas veikia. O jei asmeniniai bruožai trukdo normaliai bendrauti, tada nepadės nei geros idėjos. Nemanau, kad triukšmas kilo vien dėl planuojamų atleidimų.
                            Nebūkite naivus. Chaosas matot, kaip blogai, buvo tokia gera tarnyba, taip puikiai veikė, o dabar atėjo Milda ir sugadino viską. Aišku, kad chaosas, nes dirbti reikia pradėti, o tam gali būt, kad reikia jog tave atleistų. Tai ir stresas iš to, kai supranti, kad teks eiti dirbti kaip visiems, nors sėdėjai šiltai dar AMB laikais įtaisytas. Ir gaunasi chaosas, nes nežinai kaip čia elgtis. Tikiuosi Skvernelis nepasiduos spaudimui.

                            Comment


                              Parašė digital Rodyti pranešimą
                              Šiek tiek pletkų apie Dargužaitę, bet rimtai nežiūrėkit
                              Turiu panašių žinių iš kitų šaltinių
                              Kad rėkauja neadekvačiai uždaresniuose susirinkimuose teko ir pačiam patirti.
                              Kažkaip dar tik prie žurnaliūgų nepasireiškė (vakarietiška patirtis )
                              Paskutinis taisė Sula; 2017.03.01, 18:31.

                              Comment


                                Jeigu nebus valstybės sektoriuje normalių atlyginimų, tai ten eis dirbti kurių daugiau niekur nepriima, arba tikėdamiesi užsidirbti iš šono.

                                Comment


                                  būtent. valstybinis apartas labai išplėstas ir biurokratizuotas. be to aštuonis metus nedidėja atlyginimai, stagnacija. nieko nebuvo daryta 26 metus, pasipriešinimas labai jaučiasi, nes iki šiol tai buvo saugi vieta.
                                  bet kad valstybinėse įstaigose nėra ką veikti - tai ne tiesa.

                                  Juk Eligijus ir yra pasakęs legendinę frazę, kad viešame sektoriuje už tiek dirba arba kvailiai arba vagys.

                                  Comment


                                    Parašė balietis Rodyti pranešimą
                                    Vieno miesto vieno miestelėno reakcija sužinojus, kad pas jį neperkels nei vienos ministerijos (Aidas Puklevičius)
                                    Atvaizdas
                                    Paveiksle pavaizduoti visi to miesto miestelėnai, kurie duoda fc*ką dėl šio fakto.

                                    Comment


                                      Parašė Premier Rodyti pranešimą
                                      būtent. valstybinis apartas labai išplėstas ir biurokratizuotas. be to aštuonis metus nedidėja atlyginimai, stagnacija. nieko nebuvo daryta 26 metus, pasipriešinimas labai jaučiasi, nes iki šiol tai buvo saugi vieta.
                                      bet kad valstybinėse įstaigose nėra ką veikti - tai ne tiesa.

                                      Juk Eligijus ir yra pasakęs legendinę frazę, kad viešame sektoriuje už tiek dirba arba kvailiai arba vagys.
                                      Būtent. Ilgai nedidinant atlyginimų (po ko jie tapo neadekvačiai maži, palyginus su panašios kvalifikacijos pozicijomis privačiame sektoriuje) valstybinis sektorius tapo "pensininkų prieglauda", kuriame dirba žmonės, kurie gali gauti ir mažiau dėl stabilumo. Dėl to jiems visokios pertvarkos savaime, kad nepatinka, o skųstis jie žino kam.

                                      Aišku valstybinio sektoriaus administracijos darbuotojų reikia mažiau (ir geresnių, daugiau uždirbančių), bet be didelio cypimo tokią pertrauką galima padaryti tik tuo pačiu metu liekantiems drastiškai didinant atlyginimus.
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        Parašė index Rodyti pranešimą
                                        Būtent. Ilgai nedidinant atlyginimų (po ko jie tapo neadekvačiai maži, palyginus su panašios kvalifikacijos pozicijomis privačiame sektoriuje) valstybinis sektorius tapo "pensininkų prieglauda", kuriame dirba žmonės, kurie gali gauti ir mažiau dėl stabilumo. Dėl to jiems visokios pertvarkos savaime, kad nepatinka, o skųstis jie žino kam.
                                        Nepatinka dar ir dėl to, kad tie pensininkai dažnai būna išdirbę po 30 virš metų ir prikaupę visokių kategorijų, bonusų, špnonusų ir visokių kitokių jobonusų tiek, kad už pensininko alga gali nusamdyyi du jaunus specialistus, kurie dar neturi prikaupę jobonusų.

                                        Comment


                                          Parašė Galys Rodyti pranešimą
                                          Nepatinka dar ir dėl to, kad tie pensininkai dažnai būna išdirbę po 30 virš metų ir prikaupę visokių kategorijų, bonusų, špnonusų ir visokių kitokių jobonusų tiek, kad už pensininko alga gali nusamdyyi du jaunus specialistus, kurie dar neturi prikaupę jobonusų.
                                          Bet reikalas toks, kad net ir su visokiais jabonusais atlyginimas dažnai būna tik koks 1000 EUR bruto...
                                          Post in English - fight censorship!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X