Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XII Seimas ir XVII Vyriausybė (po 2016 rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    15min.lt 2020.01.14
    Buvę patarėjai: G.Nausėdai pakenkė jo paties vėliava


    Vis dėlto reikia turėti neeilinių sugebėjimų nesugebėti pašalinti nemėgstamo ministro.
    Įdomu, kaip Nausėdos patarėjai sugeba pakišti tokį skystą "kompromatą" apie "nepotizmą" įdarbinant paštininkus ir vairuotojus, kurie yra kažkieno pusbrolio žento švogeriai.

    Įdomu, kokia kitą dieną bus Nausėdos reakcija.
    1. Apie peleninių valytojais įdarbintus tėvo arklio brolio šuns katės anūkus - PMSS žodžiai. Gal jam dirba geresni informatoriai, o gal rimtesnė informacija laukia savo eilės.
    2. Bus proga pasimatuoti : Premjeras Saulius Skvernelis antradienio vakarą patvirtino „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio žodžius, kad kandidatas į ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas yra jo patarėjas, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Lukas Savickas.


    Comment


      Beje, vienas geriausių ministrų per Nepriklausomybės laikotarpį: "Šiuo atveju šiandien valdančioji koalicija, balsuodama vienbalsiai ir palaikydama ministrą, išklausė jo ataskaitą. Tai buvo įspūdinga. Jums reikėtų rasti laiko ir išklausyti ministro padarytus darbus per tokį trumpą laiką." - R.Karbauskis.

      Būtų įdomu susipažinti su įspūdingais darbais, gal kas nors žino, kur rasti?

      Comment


        Parašė Sula Rodyti pranešimą
        Beje, vienas geriausių ministrų per Nepriklausomybės laikotarpį: "Šiuo atveju šiandien valdančioji koalicija, balsuodama vienbalsiai ir palaikydama ministrą, išklausė jo ataskaitą. Tai buvo įspūdinga. Jums reikėtų rasti laiko ir išklausyti ministro padarytus darbus per tokį trumpą laiką." - R.Karbauskis.

        Būtų įdomu susipažinti su įspūdingais darbais, gal kas nors žino, kur rasti?
        Parašyk twitter'yje karabasui.
        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

        Comment


          Parašė Sula Rodyti pranešimą
          Beje, vienas geriausių ministrų per Nepriklausomybės laikotarpį: "Šiuo atveju šiandien valdančioji koalicija, balsuodama vienbalsiai ir palaikydama ministrą, išklausė jo ataskaitą. Tai buvo įspūdinga. Jums reikėtų rasti laiko ir išklausyti ministro padarytus darbus per tokį trumpą laiką." - R.Karbauskis.

          Būtų įdomu susipažinti su įspūdingais darbais, gal kas nors žino, kur rasti?
          © Ne mano :
          "PMSS kiekvieną rytą iš namų darban vežamas mato ir jaučia"

          Comment


            Per porą dienų temperatūra kaista.

            Vakar ryte
            Delfi .lt 2020.01.20 5:30
            Skvernelis: nekaltinu prezidento, bet tai panašu į diskriminaciją tautiniu pagrindu
            Vadinasi, iš pat pradžių ministras nepatiko ir toliau buvo ieškoma tik pretekstų?
            – Nežinau, ar tai pagrindinė priežastis, bet yra sutapimas – kai LLRA-KŠS tapo koalicijos dalimi, pradėta visais kanalais bandyti išstumti šią politinę jėgą iš koalicijos. Didžiausią problemą matau tą, kad nukrypstama į galimą diskriminaciją (nekalbu apie konkrečias institucijas) tautiniu pagrindu.Dabar jau linksniuojama viskas – ir priklausymas partijai, ir Vilniaus, Trakų rajonų [valdžios] veikla. Tai – trumparegiškas požiūris, nes pastaruoju metu ta politinė jėga sparčiai integruojasi į Lietuvos visuomenę ir valstybę. (...)

            – Ar manote, kad prezidento nepasitenkinimas ministru gali turėti ir tautinį pagrindą?
            – Aš nesakau dėl prezidento ir jo tikrai tuo nekaltinu, bet matome, koks yra fonas: jis panašėja į diskriminaciją tautiniu pagrindu. O tai tikrai pavojinga ir neišmintinga

            https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=83313813
            Vakar popiet kartu iššovė LLRS ir jos pirmininkas V.Tomaševskis
            Diena.lt Lrt.lt 2020.01.20 5:30
            LLRA-KŠS kaltina Prezidentūrą nesantaikos kurstymu
            Prezidentūros rinkta informacija apie galimai J. Narkevičiaus susisiekimo sektoriuje įdarbintus žmones gali tiesiog būti bandymas priešiškai nuteikti Lietuvos visuomenę tautinių mažumų atžvilgiu. "Toks duomenų rinkimo faktas gali būti traktuojamas kaip nediskriminavimo dėl tautybės principo pažeidimas bei prezidento patarėjų bandymas priešiškai nuteikti Lietuvos visuomenę tautinių mažumų atžvilgiu"(...)

            LLRA-KŠS išplatintoje pozicijoje cituojamas Lietuvos Konstitucijos straipsnis, draudžiantis žmogaus teisių varžymą ir lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu. Taip pat minimas Europos Sąjungoje galiojantis Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas, nustatantis vienodus asmens duomenų apsaugos standartus.

            https://www.diena.lt/naujienos/lietu...urstymu-949095
            V.Tomaševkis prakalbo apie teisinę atsakomybę prezidento patarėjams
            Jo teigimu, valstybės vadovo komandos nariai, galimai inicijavę informacijos rinkimą apie asmenis, įdarbintus J. Narkevičiaus vadovaujamai ministerijai pavaldžiose įstaigose, duomenis rinko išskiriant lenkų tautybės piliečius. V. Tomaševskio teigimu, ES reglamentai draudžia tvarkyti asmens duomenis, atskleidžiančius rasinę ar etninę kilmę. (..,)

            „Politikas užsiminė, kad, jei G. Nausėdos patarėjams metami kaltinimai pasitvirtins – grės labai rimta atsakomybė.

            https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...nto-patarejams

            Šiandien per LRT radiją buvo Nausėdos patarėjo J.Neverovičiaus interviu.
            2020.01.21 08:31
            Neverovičius: premjeras žemai puolė, formuluoja nepagrįstus kaltinimus
            „Visų pirma, kai aš skaičiau interviu ministro pirmininko, tai prisipažinsiu, man buvo labai liūdna. Man buvo labai liūdna, kad Lietuvos Respublikos Vyriausybės ministras pirmininkas taip žemai nukrito ir tokius kaltinimus nepagrįstus formuluoja“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas aplinkos ir infrastruktūros klausimais Jaroslavas Neverovičius.
            (...)
            „Aš nekaltinu ministro pirmininko, bet aš manau, kad tai panašu į bandymą tautinių mažumų klausimą išnaudoti jo problemų uždengimui“, – tvirtino prezidento patarėjas.
            Jis taip pat pareiškė, kad Lenkijoje S. Skvernelio pasisakymas neturėtų būti vertinamas rimtai: „Čia yra absoliuti nesąmonė, čia yra nusišnekėjimas, žemas lygis“.
            (...)

            „Prezidentas savo pasisakyme kalbėjo tik apie partijos bičiulius, jokiu būdu tautinio klausimo prezidentas neiškėlė. Tai buvo ministras pirmininkas, kuris pradėjo rinkti medžiagą, rinkti kažkokias pažymas apie tai, kokia ten yra nacionalinė sudėtis. Tai nebuvo prezidentas, kuris ta klausimą taip suformulavo“, – sakė J. Neverovičius.

            https://www.15min.lt/naujiena/aktual...mus-56-1263626
            https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...tus-kaltinimus
            Popiet jau Skvernelio patarėjas pasipiktino, kad Nusėdos patarėjas įžeidė premjerą
            ELTA 2020.01.21 12:26
            Malinauskas – apie Nausėdos patarėjo žodžius: to Lietuvos politikoje dar nebuvo
            S. Malinausko teigimu, prezidento patarėjo antradienį išsakyta reakcija į premjero pareiškimą, esą kritika, tenkanti susisiekimo ministrui J. Narkevičiui, yra deklaruojama tautiniu pagrindu, apskritai neturi analogų Lietuvos politikoje.„Tai, kas šiandien nuskambėjo iš prezidento patarėjo lūpų, nekalbant apie turinį, bet kalbant apie formą, yra kažkas naujo Lietuvos politikoje. Tikrai labai sunku prisiminti šalies vadovų, prezidentų, Seimo pirmininkų, premjerų patarėjus, kalbančius tokia leksika“,

            https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=83327119

            Vakarop buvo dar vienas interviu, kur ne pačiais geriausia žodžiais užsimenama apie Narkievičių , ir dar vienas LLRA pasisakymas dėl diskriminacijaos
            15min.lt 2020.01.21 17:50
            Lietuvos lenkų sąjunga: „įsiplieskė antilenkiška isterija“
            Lietuvos Respublikos piliečiai, tarp jų – lenkai, prisideda prie valstybės gerovės kūrimo, ir savo Tėvynėje turi teisę jaustis saugiai. Negalima sutikti su menkiausiomis diskriminavimo tautiniu pagrindu apraiškomis, o ypač, jei jos kurstomos valstybės institucijų atstovų

            https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ija-56-1264072
            Delfi.lt 2020.01.21 18:48
            Premjero patarėjas dėl Narkevičiaus skandalo: aš pasakysiu, ko galbūt neturėčiau
            Seimo Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų frakcijos narys Arvydas Anušauskas tikino, kad politikai turėtų kalbėti aiškiai – taip, kad jų žodžių nebūtų galima taip priešiškai interpretuoti.
            (...)
            Laidoje S.Malinauskas taip pat įvertino, jo manymu, nelengvą tolesnį J.Narkevičiaus darbą. „Galiu kalbėti kaip komunikacijos specialistas, nes aš aiškiai matau, kad Narkevičiui toliau bus labai sudėtinga, kaip ministrui. Tai yra žmogus, kuriam trūksta lyderystės, kuriam trūksta charizmos, jis sunkiai dėlioja savo mintis, jis yra iš tautinės mažumos. Iš žurnalistinės pusės, aš suprantu, kad toliau jam bus sunku."
            https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=83328933

            Comment


              Parašė Shernas Rodyti pranešimą
              Apie peleninių valytojais įdarbintus tėvo arklio brolio šuns katės anūkus - PMSS žodžiai. Gal jam dirba geresni informatoriai, o gal rimtesnė informacija laukia savo eilės.
              Eilė informacijai atėjo.

              Jei ta pažyma autentiška, tai informacija labai tendencinga ir paviršutiniška.
              Tokio daikto panaudojimas politikos batalijose gali tapti šūviu į savo kojas, t..y. reitingus.


              Lrytas.lt 2020
              Lrytas.lt supažindina su garsiąja pažyma – G. Nausėdos ginklu prieš J. Narkevičių
              Ministras tapo ministru dėl to, jog pats yra įtakingas partijos, kuriai teko ministerija, narys? Ne, greičiausiai dėl to, jog tos partijos nariais yra jo žmona bei žmonos pusbrolis. Tokią prielaidą kelia garsioji pažyma, kurios pagalba susisiekimo ministrą, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškųjų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) narį Jaroslavą Narkevičių iš posto išversti tikėjosi prezidentas Gitanas Nausėda. Apskritai, ji labiausiai primena mėgėjišką ir netgi vaikišką žaidimą įvairiomis virtualiomis paieškų sistemomis, į vieną krūvą suvedant tokius sutapimus, daugelis iš kurių atrodo ne tik neįtikinamai, bet netgi ir kurioziškai.(...)


              Kas išsiaiškins viską iki galo?
              Prezidentas ir jo patarėjai, jam šią pažymą parūpinę, skelbė, jog J.Narkevičius nuo savo darbo pradžios ministerijoje ir jai pavaldžiose įmonėse įdarbino „net“ dvi dešimtis su partijos nariais įvairiais giminystės ryšiais susijusių asmenų. Nei Prezidentūra, nei jos šeimininkas iki šiol nesugeba paaiškinti, kokiu teisiniu pagrindu, iš ko ir kokios informacijos pareikalavo apie žmones, įsidarbinusius Susisiekimo ministerijos sistemoje po rugpjūčio 20 d., kuomet darbą pradėjo J.Narkevičius.
              Pats premjeras Saulius Skvernelis, jo komanda ir kiti valdančiųjų lyderiai tvirtina, jog toji pažyma ir joje pateikiama informacija yra niekinė – esą tų asmenų, kurie, joje minimi, pareigos sistemoje yra pernelyg nereikšmingos, o ryšiai su LLRA-KŠS nariais – pernelyg tolimi, kad būtų galima daryti bent šiek tiek tvirtesnes prielaidas apie kokias nors specialias protekcijas arba net visą jų sistemą. Be to, pažymoje esą nėra minima jokių duomenų apie tai, kad tie asmenys išties būtų įdarbinti specialiu ministro arba jo komandos rūpesčiu ar nurodymu, be to, kaip nors fiktyviai ar neleistinai. (...)

              Vis dėlto užkulisiuose svarstoma, jog visas procesas grynai formaliuoju požiūriu vyko tvarkingai. G.Nausėdos patarėjai kreipėsi į STT pagal Korupcijos prevencijos įstatymą prašydami informacijos apie galimą protekcionizmą bei nepotizmą, STT, pasinaudodama jai prieinamomis „Sodros“, Gyventojų registro, politinių partijų narių ir kitokiomis informacinėmis sistemomis, tą informaciją mechaniškai surinko ir apdorojo. Tiesa, pasak kai kurių politikų, įdomu, kaip konkrečiai Prezidentūra formulavo savo prašymą – ko, apie ką ir kiek prašė iš STT.
              (...)

              Nurodė net ministro žmoną
              Portalas lrytas.lt, susipažinęs su šioje pažymoje pateikiama informacija, išties įsitikino, kad ji kelia daugiau klausimų nei atsakymų. Pagrindinis čia minimų asmenų ratas, žinoma, ir yra žmonės, dirbantys ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose, kurie ir yra įvardijami, kaip dirbantys čia galimai todėl, kad yra „susiję“ su LLRA-KŠS nariais. Jų – 16.
              Juokingiausia, kad keturi iš jų – politinės ministerijos vadovybės figūros, kurios čia ir atsidūrė todėl, kad ir pačios atstovauja partijai ir, žinoma, yra „susijusios“ su kitais žmonėmis, kurie taip pat yra partijos nariais. Tai – pats ministras J.Narkevičius, viceministras Vladislavas Kondratovičius ir ministro patarėjai Jaroslavas Kaminskis bei Joana Sokolnik.

              Nurodyta, kad J.Narkevičius turi sutuoktinę, bei jos pusbrolį, kurie yra LLRA-KŠS nariais. Išties, ministro žmona yra ir buvusi partijos kandidatė rinkimuose. Tad, reikėtų suprasti, pats ministras yra „įdarbintas“ kaip nors neskaidriai ir neleistinai? Taip pat nurodyta, kad J.Sokolnik yra vienos partijos narės pusseserės duktė, taigi, toji partijos narė yra patarėjos antrosios eilės teta.

              O kas tas kitas tuzinas, kuris ir sukėlė tokią sumaištį bei kovą pačiose valdžiose viršūnėse?
              Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentas, kuris nori tapti skrydžių vadovu, todėl turi atlikti privalomą praktiką ir atidirbti nustatytą valandų kiekį. Taigi, jis priimtas padirbėti piloto operatoriumi. Oro uosto priežiūros technikos vairuotojas. „Lietuvos geležinkelių“ vieno iš skyrių analitikė – kas, galbūt, galėtų kelti didžiausius įtarimus dėl posto „aukščio“. Lietuvos radijo ir televizijos centro technikas, klientų aptarnavimo centro vadybininkas, kontaktų centro operatorius.
              Pagaliau, sąrašą vainikuoja 6 moterys, dirbančios Lietuvos pašte, iš kurių viena atleista dar rudenį. Kitos – dvi skirstytojos ir trys laiškininkės. Kone visos dirba Vilniaus rajone, viena – Varėnoje.

              Ryšiai – lyg šakėmis ant vandens
              Tuo tarpu LLRA-KŠS narių, kurie, kaip išsiaiškino STT, stovi už šio šešioliktuko – kur kas daugiau. Mat kone kiekvienas iš dirbančiųjų ministerijoje ar jos sistemoje „susijęs“ net ne su vienu, o su keliais partijos nariais. Taigi, atmetus ministerijos politinės vadovybės sąsajas, pažymoje yra 22. Kokie tie giminystės ryšiai? Viena darbuotoja turi partijos narę pusseserę bei partijos narį dėdę. Kita – partijos narį pusbrolį. Trečia yra partijos narės sutuoktinio pusseserės duktė. Ketvirtas – partijos nario sutuoktinės pusbrolis. Penkta – partijos narės dukterėčia. Šeštosios vyro mama yra partijos narė. Septintoji turi vyrą, kurio teta yra LLRA-KŠS narė. Tuo tarpu aštuntasis – oro uosto vairuotojas – partijoje turi visą tuntą giminaičių – antrosios eilės pusseserę, senelį, dvi seseris, dėdę ir sutuoktinės pusseserę.

              Devintojo senelė – taip pat partijoje. Dešimtasis partijoje turi antrosios eilės senelę – taigi, yra partijos narės sūnėno sūnus. Vienuoliktasis turi antrosios eilės tetą, LLRA-KŠS narę. Dvyliktasis KŠS-LLRA turi antrosios eilės pusseserę, tetą, antrosios eilės tetą ir antrosios eilės senelį. O kas partijoje yra patys šie antrosios eilės seneliai ir močiutės bei kita kompanija? Sprendžiant iš viešai prieinamos informacijos apie juos, tai – toli gražu ne įtakingi ar, juolab, partijos elitui priklausantys partijos nariai. Apie daugelį iš jų, kaip ir jų priklausymą LLRA-KŠS apskritai nepavyksta aptikti jokios informacijos. Tuo tarpu tų, apie kuriuos tokia informacija yra, aukščiausios pareigos valstybės tarnyboje – sostinės miesto ar rajono savivaldybių administracijos darbuotojai, mokyklų ar darželių darbuotojai, ligoninės gydytojai.

              Tie, kurie yra su partija dalyvavę rinkimuose, rinkimų sąrašuose taip pat užėmė toli gražu ne aukščiausias vietas arba tiesiog atstovavę partijai apygardos ar apylinkės rinkimų komisijoje. Bene rimčiausiai rinkimuose dalyvavusi viena pažymoje minima partijos narė, kuri 2016 m. LLRA-KŠS sąraše daugiamandatėje rinkimų apygardoje buvo įrašyta pirmajame antrojo šimtuko dešimtuke. Kita kito LLRA-KŠS atstovo pozicija – dešimtasis partijos europarlamento rinkimų sąrašo dešimtukas. Kai kurių iš pažymoje įvardintųjų partijos narių sutuoktiniai ar kiti artimieji taip pat yra dalyvavę rinkimuose – taip pat 46 ar dar tolesnėje vietoje sąraše. Ką gi, negalima visiškai atmesti prielaidos, kad bent kai kurios pažymoje nurodytos sąsajos gal ir galėjo turėti įtakos vieno ar kito asmens įsidarbinimui partijos ministro vadovaujamoje sistemoje. Tačiau, kaip matyti, tokios prielaidos – visiškai efemeriškos ir teorinės, juolab, tikrai neparemtos tokiais pamatais, į kuriuos viešumoje demonstruoja besiremiantys prezidentas bei jo patarėjai.

              https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...iciu-13342393/
              Sugadinta viešnagė Davose. Savaitės pabaigoje nusimato neplanuota kelionė Lenkijoje - ten gal iš mandagumo niekas neklausinės, kaip ten laikosi kažkieno sutuoktinės pusseserės sūnus...

              Comment


                Parašė Romas Rodyti pranešimą
                Eilė informacijai atėjo.

                Jei ta pažyma autentiška, tai informacija labai tendencinga ir paviršutiniška.
                Tokio daikto panaudojimas politikos batalijose gali tapti šūviu į savo kojas, t..y. reitingus.
                Jei JE tkrai užkibo ant tokio menko jauko - jaučiuosi ne veltui balsavęs už jo oponentę
                Įdomiai ta pažyma atrodo ... Tebūnie, LR išsispausdino norimą puslapį iš elektroninės dokumento versijos, nes priedas ir jokių skylamušio, kabių, parašų, grifų pėdsakų

                Parašė Romas Rodyti pranešimą
                Sugadinta viešnagė Davose. Savaitės pabaigoje nusimato neplanuota kelionė Lenkijoje - ten gal iš mandagumo niekas neklausinės, kaip ten laikosi kažkieno sutuoktinės pusseserės sūnus...
                Davosą pakankamai sugadino specialių ugdymo poreikių turinti operos solistės duktė.

                O dabartinė PL valdžia į koloradkes nešiojančius "tautiečius" žiūrėdavo abejingai.

                P.S. Kas per čia per pareigos ?
                Lrytas.lt supažindina su garsiąja pažyma – G. Nausėdos ginklu prieš J. Narkevičių

                Taigi, jis priimtas padirbėti piloto operatoriumi

                Comment


                  Parašė Shernas Rodyti pranešimą

                  P.S. Kas per čia per pareigos ?

                  Taigi, jis priimtas padirbėti piloto operatoriumi
                  Buvo Sąjūdžio laikų daina apie Narkevičiaus tipo politikus "Funkcionieriai - portfelių pilotai". Tai gal čia tos pareigos?

                  Comment


                    Nusimato vieno Seimo nario kelionių aptarimas.

                    TV3.lt 2020.01.27
                    Dėl S. Šedbaro kelionių tarnybinių transportu valstiečiai kreipėsi į etikos sargus .
                    Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją bei Seimo valdybą dėl jos pavaduotojo konservatoriaus Stasio Šedbaro kelionių tarnybiniu transportu. S. Šedbaras savo kaip Seimo nario kelionėms sunaudojo beveik visą Teisės ir teisėtvarkos komitetui metams skirtą tarnybinio transporto ridos limitą, apie 10 tūkst. kilometrų.

                    Kreipimesi į etikos sargus valstiečiai nurodo, kad pavaduotojo kelionės buvo skirtos ne komiteto veiklai pristatyti, o „asmeninei savireklamai, S. Šedbaro, kaip Seimo nario, asmeniniams susitikimams su rinkėjais“.
                    Frakcija kelia klausimą, ar komitetui skirtas lėšas „galima naudoti tokioms grynai asmeninio pobūdžio kelionėms, juo labiau, kad Seimo narys tokiu atveju gali naudoti jam asmeniškai arba jo frakcijai skirtą ridos limitą“.

                    https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/...-etikos-sargus
                    Internete pilna reportažų iš Šedbaro, Jastramskienės ir Davidavičienės kelionių

                    Šakiai

                    http://www.regionunaujienos.lt/prezi...-venslovaitis/

                    Šiauliai

                    http://ekslibrisai.blogspot.com/2018...gan-vardo.html

                    Alytus

                    http://www.alytus.mvb.lt/apie-biblio...ntanas-smetona

                    Telšiai

                    http://www.kalvotoji.lt/2018/11/13/l...fija-Smetonos/

                    Varėna

                    http://biblioteka.varena.lt/lt/nauji...ofija-smetonas

                    Vakar TV3 žinios ėmė interviu iš S.Šedbaro. Labai įdomūs paaiškinimai kodėl negali pats vairuoti mašinos ir reikia imti Seimo vairuotoją
                    Neblogai (turbūt darbo metu) apvažiuoti visą Lietuvą su dviem inteligentiškomis poniomis ir pasakoti apie knygas ir ekslibrisus.
                    Kokia bebūtų nesimpatiška A.Širinskienė, bet šiuo atveju yra gerai, kad ji prakalbo apie keliones, kurios su komiteto veikla nieko bendro.

                    Comment


                      Kokio bukumo ar "Skardiškumo" reikia būti, kad skelbti tokias ramūniškas melagystes:
                      „Ofšoras ten veikė ir dabar naudą gauna ofšorinė kompanija ir iš tikrųjų tai yra skandalinga, nes mes šnekame apie skaidrumą, mes patys šnekame, kad ofšorų neturi būti, o Lietuva pati moka pinigus ofšorinei kompanijai“, – kalbėdamas apie SGD terminalo projektą ketvirtadienį žurnalistams Kaune sakė R.Karbauskis.
                      https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/tiesa-ar-melas-r-karbauskis-uz-sgd-terminala-lietuva-moka-ofsorinei-kompanijai-56-1271404
                      SGD laivą-saugyklą „Independence“ valdo „Klaipėdos nafta“, kurios kontrolinis akcijų paketas priklauso Energetikos ministerijai. Laivas-saugykla Lietuvai nepriklauso. Šio savininkas – norvegiško kapitalo įmonė „Hoegh LNG“, iš kurios laivą mūsų šalis nuomojasi. Įmokas už laivą „Klaipėdos nafta“ kiekvieną mėnesį sumoka į Lietuvoje registruotos įmonės „Hoegh LNG Klaipėda“ sąskaitą. Registrų centrui teikiamos įmonės finansinės ataskaitos rodo, kad pelno, pajamų ir aplinkos apsaugos mokesčius „Hoegh LNG Klaipėda“ sumoka Lietuvoje. 2018 m. įmonės finansinėje ataskaitoje juodu ant balto pažymėta, kad įmonė sumokėjo kiek daugiau nei 340 tūkst. eurų siekiantį pelno mokestį. Įmonei taikomas standartinis 15 proc. dydžio mokesčio tarifas.
                      Vienintelis „Hoegh LNG Klaipėda“ akcininkas yra Jungtinėje Karalystėje (JK) įsikūrusi įmonė „Leif Hoegh (U.K.) Ltd.“ Šiai įmonei atitenka „Hoegh LNG Klaipėda“ išmokami dividendai. „Hoegh LNG“ įmonių JK, JAV, Singapūre, Kolumbijoje, Lietuvoje, Egipte, Filipinuose ir Indonezijoje kontroliuojančia įmone nurodoma Bermuduose registruota „Hoegh LNG Holdings Ltd.“ „Tai yra grupės įmonė. Įmonė, kuri registruota Bermuduose, yra listinguota Oslo akcijų biržoje.
                      Nuomonė, esą įmokas už SGD terminalą Lietuva moka mokestiniam rojui Bermuduose, nėra nauja. Vienas dažniausių jos skleidėjų – valdančiosios koalicijos Seime narys Artūras Skardžius. Politikas dar 2016 m. pareiškė, kad SGD terminalo sutartis naudinga „Rokui Masiuliui ir Bermudams“. Tekstą publikavo abejotino patikimumo tinklalapiai ekspertai.eu ir laisvaslaikrastis.lt.
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                      Comment


                        Yra gera lietuvių valstiečių patarlė: kuo pats kvepia, tuo ir kitus tepa.

                        Comment


                          Ok, tos dukterinės įmonėlės Klaipėdoje su 3 darbuotojais ir 340 000 Eu pelno mokesčiu galima ir neskaičiuot. Tarpininkas tiesiog. Arkliui aišku, kad pinigai eina į Bermudus.
                          Bet esminis klausimas. Koks skirtumas, kad mokam Bermudams? Norvegai nepatenkinti? Briuselis? Bermudai remia teroristus? Bermudai sukurę planą kaip sunaikint Lietuvą? Patys nežinom kiek sumokam? Paaiškinkit kas nors.
                          Show must go von!

                          Comment


                            Parašė VNS Rodyti pranešimą
                            Ok, tos dukterinės įmonėlės Klaipėdoje su 3 darbuotojais ir 340 000 Eu pelno mokesčiu galima ir neskaičiuot. Tarpininkas tiesiog. Arkliui aišku, kad pinigai eina į Bermudus.
                            Bet esminis klausimas. Koks skirtumas, kad mokam Bermudams? Norvegai nepatenkinti? Briuselis? Bermudai remia teroristus? Bermudai sukurę planą kaip sunaikint Lietuvą? Patys nežinom kiek sumokam? Paaiškinkit kas nors.
                            Teisiškai beabejo viskas gerai, įmonių iškėlimas į mokesčių rojus nebent tik moralinis klausimas.
                            Flickr

                            Comment


                              Manau ramūnas melagėlis šneka bile ką puikiai žinodamas, kad didesniuose miestuose nėra jo elektorato, ypač tarp tų, kurie sugeba paskaityti 15min ar VZ. O jo rinkėjai neskaito jokių alternatyvių šaltinių, kaip tik dabar jis paskelbė pasitraukiantis iš Seimo postų ir persiorientuojantis į Seimo rinkimus. Ta linkme ir "dirba".
                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                              [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                              Comment


                                Čia yra du svarbiausi aspektai, kurių nereikėtų pamiršti
                                1) Pats naudingiausias ekonomiškai variantas turėti suskystintų dujų terminalą, buvo jį nuomotis iš Norvegų kompanijos, ta berods vienintelė tokių terminalų statytoja Korėjoje buvo užbookinta daug metų į priekį.
                                2) Lietuva prieš terminalo atsiradimą mokėjo didžiausią kainą už dujas Europoje, pastačius terminalą Gazpromas mums tiekiamas dujas iškart atpigino 20%.
                                Tas SGD terminalas Lietuvai sutaupė milžiniškus pinigus, bet Kremlius tuo nepatenkintas, dėl to pila propagandos srutas apie tai, kaip Lietuvai jis neapsimokėjo, nes reikia mokėti nuomos mokestį. Ir kai Karbauskis išeina ir gieda panašias daineles - tai man jau darosi koktu. Apie kažkokius ofšonus yra absoliutus brudas, nes mes mokam Norvegų kompanijai ir čia jų reikalas kur jie kokias ten firmas įkūrę, negi dabar dėl to, kad Norvegų firma turi offšorinę kompaniją, mes atsisakysim energetinės nepriklausomybės ir sugrįšim į Kremliaus nasrus? Oligarchams Lietuvos politikoje ne vieta, o ypač tiems, kas turi interesų Rusijoje.

                                Comment


                                  Ką aš žinau , kai į tą patį suskystintų dujų terminalą važiuoja rusiškos dujos, kad nors ir Gazpromas atpigino dujas, bet galutinis vartotojas vis viena moka tiek pat, nes yra dujų pristatymo mokestis... Tai kyla laaabai daug klausimų apie tuos ofšorus.

                                  Comment


                                    Udriau, tau, kaip geram konspiracijų kūrėjui, klausimų visada daug kyla ir kyla ne tik klausimų, bet ir atsakymų į juos. Bet kažkodėl nekyla normalūs klausimai, pvz. kas labiau apsimoka - ar 20% atpigintos dujos + terminalo išlaikymas, ar brangiausios dujos Europoje.

                                    Comment


                                      Šiaip taip kaip ten bebūtų viskas atrodo gan keistai - net ir dujų terminalu lietuviai ir toliau už dujas moka šiek tiek daugiau nei latviai ir estai. Iš vis kažkokia mistika - kodėl tik Lietuvai dujos parduodamos buvo brangiau nei latviams ir estams ? Dar čia labai reikia atidžiai panagrinėti tuos skaičius kas ir kaip buvo...

                                      https://www.regula.lt/dujos/Puslapia...rtotojams.aspx

                                      Comment


                                        Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                        Šiaip taip kaip ten bebūtų viskas atrodo gan keistai - net ir dujų terminalu lietuviai ir toliau už dujas moka šiek tiek daugiau nei latviai ir estai. Iš vis kažkokia mistika - kodėl tik Lietuvai dujos parduodamos buvo brangiau nei latviams ir estams ? Dar čia labai reikia atidžiai panagrinėti tuos skaičius kas ir kaip buvo...
                                        https://www.regula.lt/dujos/Puslapia...rtotojams.aspx
                                        Remiantis pateiktoje nuorodoje palyginimu tarp šalių 6 pav. dujas vartojantiems būsto šildymui, kurie daugiausia suvartoja, Lietuvoje pateikiama mažiausia kaina nuo 2018 vidurio. Buvo mažiausia ir nuo 2014.07.01, bet kuriuo atveju ir vėliau ne didžiausia. Škec. Tie vartojantys dujas tik sriubai virti nemanau kad yra objektyviausias rodiklis.
                                        Beje nuo 2020 sausio 1 dienos dar atpigo nuo 0,46 iki 0,36.
                                        p.s. amžinos teksto suvokimo problemos pas kai ką.
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                        Comment


                                          Čia ne toksto suvokimo problemos, o tikslingas konsp. kūrimas. Va kokiais tikslais šitas padaras tai daro, čia jau kita diskusija.
                                          Studentas

                                          Comment

                                          Working...
                                          X