Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Užsikrėtė per židinius.
    Dėkimes kaukes ten kur niekas neužsikrėtė.
    Iš esmės, vakar daug atvejų tik dėl to, jog atliktas didelis ištyrimas židiniuose (šventė Vilniuje, sergantys uzbekai Kaune). Su tuo susiję net 22 atvejai + vienas žmogus, kontaktavęs su židinyje susirgusiu + 2 įvežtiniai. Tik vienas yra pavienis atvejis. Be to, teigiama, jog kai kurie atvejai galėjo būti nustatyti anksčiau ir išsibarstyti per kelias dienas, bet kontaktų ištyrimas vėlavo dėl Registrų centro gedimo.

    Vargu ar židiniai yra tas, dėl ko reikia griežtinti priemones visiems, visos šalies mastu. Dar neteko girdėti, kad kas masiškai apsikrėstų po kelionės viešuoju transportu ar apsilankymo prekybos centre. Pagrinde židiniai kyla ten, kur artimas kontaktas tarp pažįstamų žmonių. Ir dar nei vienas Lietuvoje kilęs židinys neišsiplėtė per visuomenę, o jų buvo daug.

    Kaip daroma kitose valstybėse? Pavyzdžiui. Čekijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Ispanijoje, skirtingose žemėse ar apskrityse galioja skirtingi apribojimai, priklausomai nuo sergamumo juose. Vokietijoje ie Čekijoje kai kur kaukės privalomos, kai kur tik rekomenduojamos,Ispanijoje kai kur kaukės privalomos visose viešose vietose, o kai kur tik prekybos centruose ar metro.

    Kažko panašaus reikėtų Lietuvoje. Ribojimų įvedimas ir atšaukimas regionų lygmeniu, priklausomai nuo esamos situacijos juose. Nematau prasmės įvedinėti kaukių visoje šalyje, kai kai kuriose apskrityse išvis nebelikę aktyvių atvejų ir apskritai labai retai kada randami nauji susirgimai.

    Parašė index Rodyti pranešimą

    Tai taip. Bet tokie atvejai rodo, kad įvežtinių atvejų vėl daug ir grįžę iš užsienio nesisaugo. Šįkart apkrėtė vakarėlyje, kitą kartą gal prisigrūdę parduotuvėje apkrės.
    Kiek buvo atvejų, kai įvežtiniai pavaikščiojo į restoranus, klubus ir pan. ? Daug, bet neteko girdėti kad kas nors masiškai nuo jų apsikrėstų.
    Tas pats su židiniais - dar nei vienas neišplito į visuomenę.

    Beje, norintys kaukes gali nešioti ir net ir nesant prievolės
    Paskutinis taisė Vilnietizz; 2020.07.24, 13:29.
    Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
    Marsrutai.lt tinklaraštis!
    SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

    Comment


      Ir dar nei vienas Lietuvoje kilęs židinys neišsiplėtė per visuomenę, o jų buvo daug.
      Nes buvo imamasi priemonių, o visuomenė buvo labiau įsibaiminusi ir todėl labiau saugojosi. Dabar jaučiamas šioks toks atsipalaidavimas ir daugėja keliaujančių. Kaukės uždarose patalpose yra visai švelni (ir nesudėtinga) priemonė, palyginti su renginių ir darbo draudimais.

      Comment


        Kauno autobusuos užsikrėtė dar 4 po kontakto su pirmu. Labai įdomu kokio lygio tie kontaktai. Ar tik rankos paspaudimai ir užkrėstas, ar rimčiau bendravo artimai.

        Ir kiek tų paspaudimų buvo. Jei su 4 pasisveikino ir 4 užsikrėtė - vienaip, jei su 100 pasisveikino ir 4 užsikrėtė - kitaip.

        Labai trūksta duomenų apie tų kontaktų lygius.

        Comment


          Veryga tai fenomenas. Ministras, labiausiai siejamas su visokiais ribojimais ir draudimais, kuriuos daug kas keikia, turi visai neblogą vertinimą. Ir tai ne kažkoks opozicijos veikėjas, kuriam užtenka tik gražiai pakalbėti, bet ministras, kuriam paskutiniu metu teko didelis krūvis. Aišku, kartu buvo ir didelis matomumas. Išvaizdos ir charizmos nerasta, toks gana pilkas biurokratinis varžtelis, bet turbūt jam priskiriami visi teigiami dalykai, kurie pasiekti kovojant su koronavirusu.
          Bet reitingams gali atsiliepti tokie reikalai.

          Į gydymo įstaigą nepavyksta nei patekti, nei prisiskambinti: iš pykčio pacientai jau spardo poliklinikų duris

          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=84816013

          Comment


            Lenkijoje skubiai ieškoma apie 800 turistų, kurie lankė Janovcų pilį ir kurie galėjo užsikrėsti nuo pilies darbuotojų.


            Zamek w Janowcu może być nowym ogniskiem koronawirusa w Polsce. Służby sanitarne poszukują 800 osób, które były tam w ostatnim czasie. Do tej pory zgłosiło się 250 osób. Covid-19 wykryto u dwóch pracownic Muzeum Nadwiślańskiego.
            https://turysci.pl/zamek-250720-ar-p...ieczenstwo/amp

            Comment


              Man toks vaizdas susidaro, kad lietuviškuose reitinguose apskritai mažai kas susiję su realybe. Arba, geriausiu atveju, kaip su meteorologais, t.y. arba pataiko arba ne.

              Comment


                Man patinka Veryga. Labai užtikrintai, solidžiai ir adekvačiai elgiasi, tiek kovidono fone, tiek šiaip santykiuose su visuomene. Nesu nei medikas, nei ligonis, sfera man nežinoma, vertinu tik iš jo elgesio. O jis man patinka. Galit mane už tai suspardyti.
                Русский военный корабль, иди нахуй!

                Comment


                  Šią savaitę, sumažinus užsikrėtimo lygio ribą, nuo kurios privalomą saviizoliacija grįžus, nuo 25 iki 16 šimtui tūkstančių gyventojų, kone padvigubėjo Europos šalių, grįžus iš kurių saviizoliacija privaloma. Priminsiu, jog tas skaičius (16) ir buvo numatytas pradiniame susitarime tarp Baltijos šalių dėl tarpusavio "kelionių burbulo" sukūrimo, tačiau Lietuva vėliau tą skaičių savavališkai pakėlė iki "25", tuo iššaukdama latvių nepasitenkinimą ir net grąsinimą grąžinti pasieniečius prie Lietuvos sienos. Dabar kriterijai vėl suvienodinti.

                  Taigi, jau anksčiau izoliacija buvo privaloma grįžus iš Rumunijos, Švedijos, Portugalijos, Ispanijos, Bulgarijos, Kroatijos, Liuksemburgo. Dabar prie šių valstybių prisidėjo Čekija, Austrija, Šveicarija, Belgija. Stebint kylančius sergamumo rodiklius kitose Europos šalyse, akivaizdu, jog greitu metu į izoliacijos sąrašą gali pakliūti ir Nyderlandai, Prancūzija, JK, Slovėnija ir ... Lenkija, kurioje vėl pašoko užsikrėtimų skaičius. Nors čia jau kyla klausimų, ar politikai ryšis pakartotinai uždaryti sieną su Lenkija. Nes ir atidarant sieną birželio viduryje, Lenkijoje sergamumas siekė rekordinius 600+ atvejų per dieną.

                  Baltijos šalių apribojimai dėl kelionių yra vieni griežčiausių visoje ES. Kai kurios kitos šalys (pavyzdžiui, Šveicarija, Ispanija, Vokietija, Čekija, Lenkija, Italija, Prancūzija, Nyderlandai, Kroatija), pagal epidemiologinį saugumą vertina tik trečiąsias šalis, tuo tarpu įsileisdamos visų ES šalių piliečius. Kitos šalys (Austrija, Slovakija, Slovėnija, Vengrija, Belgija) vertina ir ES šalis, tačiau vertinimo kriterijai yra gerokai švelnesni nei Baltijos šalių, tad į "juoduosius sąrašas" patenka tik tokios itin "sergančios šalys", kaip Rumunija ar Švedija.
                  Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                  Marsrutai.lt tinklaraštis!
                  SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                  Comment


                    COVID-19 sergantis lazdijiškis bėglys nepailsta: vėl sugebėjo pabėgti iš ligoninės

                    Skaityti daugiau: https://kauno.diena.lt/naujienos/kau...gonines-978293

                    Comment


                      Pas latvius šiandien + 13. Seniai tiek nebuvo.
                      5 iš jų uzbekai.

                      За прошедшие сутки сделано 1345 теста на Covid-19, выявлено 13 новых случев заболевания, свидетельствуют данные Центра профилактики и контроля заболеваний (ЦПКЗ, SPKC).

                      По данным SPKC, пятеро заболевших приехали из Узбекистана. Еще семеро новых инфицированных — контактные лица, информация по одному заболевшему уточняется.
                      https://rus.delfi.lv/news/daily/latv....d?id=52331313

                      Comment


                        Įdomiai čia Azijoje. Tankiausiai užsikrečiama prie Persų įlankos.



                        Ir beveik nerandama viruso pas indokinus.

                        Comment


                          Pagrindinis situaciją rodantis grafikas. Dugnas buvo liepos 4 dieną: 207 aktyvūs atvejai. O po to kreivė ėmė pamažu kilti. Panaši tendencija ir Latvijoje, o Estijoje tokio pakilimo nesimato. Kažkiek tai gali būti susiję su testavimu, nes Estija testuoja mažiau nei Lietuva ir Latvija. Lietuva atlikusi dvigubai daugiau testų milijonui gyventojų nei Estija.

                          Comment


                            Galimai vėluojama registruoti pasveikusius asmenys, dėl to toks aktyvių atvejų kilimas. Panašu, kad pasveikusiųjų statistika atnaujinama kur kas rečiau nei kartą per dieną. Panašiai buvo ir Čekijoje, kur aktyvių atvejų skaičius per vakar dieną "staiga" nukrito nuo daugiau nei 5000 iki 3500.
                            Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                            Marsrutai.lt tinklaraštis!
                            SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                            Comment


                              Pasveikusių fiksavimas nėra esminis veiksnys, paskutniu metu juk padaugėjo ir naujų užsikrėtimų.

                              Comment


                                Parašė Zorro Rodyti pranešimą
                                Įdomiai čia Azijoje. Tankiausiai užsikrečiama prie Persų įlankos.



                                Ir beveik nerandama viruso pas indokinus.

                                Šiandien Indonezija pasiekė 100 tūkst. sergančių ir prie tos ribos greitai artėja Filipinai. O Rytų Azijoje ir kontinentinėje Pietryčių Azijoje matyt yra kažkokie kultūriniai dalykai kaip nuo seno miestuose įprastas kaukių nešiojimas, paklusnumas valdžios nurodymams, taisyklių laikymasis. Nors atrodo, ten gi taip tankiai gyvenama, galėtų būti baisiausi židiniai, bet ne - va ką daro kaukių nešiojimas ir taisyklių laikymasis. JAV siaučiant pandemijai vyko BLM ir antikarantininiai protestai. Įsivaizduotume kas nors kažką panašaus Rytų Azijoje?

                                O Persų įlankos šalyse tiesiog nėra tokios taisyklių laikymosi kultūros, kaip deja, jos nėra JAV, Lotynų Amerikoje, Indijoje, ir Europoje ji labai ribota, sunkiai pasiekiama tik per griežtus draudimus ir amžinus spygavimus "suvaržė mūsų teises!!!111!". Gerai dar, kad Europoje nėra tokio polinkio į protestus kaip JAV ir skurdo kaip Indijoje, nes būtų dar blogiau nei yra.
                                Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.07.27, 12:52.
                                Snowflakes will attack U <3

                                Comment


                                  Vietname pakeltas pavojaus lygis, kai pirmą kartą po daugiau nei trijų mėnesių buvo nustatytas vietinis atvejis.

                                  https://asia.nikkei.com/Spotlight/Co...ad-in-3-months

                                  HANOI (Reuters) -- Vietnam was back on high alert for the novel coronavirus on Saturday after medical officials in the central city of Danang detected, its first locally transmitted case for three months.

                                  Thanks to strict quarantine measures and an aggressive and widespread testing programme, the Southeast Asian country has kept its virus total to an impressively low 415 cases and had reported no locally transmitted infections for 100 days.

                                  Vietnam has reported no deaths from the virus.

                                  But on Friday, the health ministry said a 57-year-old man from Danang, a tourist hot spot, had tested positive, prompting the isolation of 50 people he came in contact with.

                                  The ministry said 103 people connected to the patient were tested for the virus but all returned negative results.

                                  Comment


                                    Vietname iš turistų pamėgto Danango miesto evakuojama 80 tūkst. žmonių, daugiausiai vietinių turistų, savaitgalį trims žmonėms patvirtinus COVID-19, pirmadienį pranešė valdžios atstovai, rašo „Reuters“.

                                    Pietryčių Azijos šalis vėl skelbia didelį pavojų, šeštadienį pareigūnams pranešus apie pirmuosius vietinio užsikrėtimo atvejus nuo balandžio mėnesio. Sekmadienį paskelbta apie dar tris COVID-19 atvejus, visi jie užfiksuoti Danange.

                                    Evakuacija užtruks mažiausiai keturias dienas. Per dieną bus vykdoma maždaug po 100 vidinių skrydžių iš Danango į 11 kitų Vietnamo miestų, pranešime teigė šalies vyriausybės atstovai.

                                    Danange vėl įvestos saugaus atstumo laikymosi taisyklės.
                                    https://delfi.lt/uzsienyje/article.php?id=84858819

                                    Comment


                                      Mano įmonėje trys atvejai, bet įmonės neuždaro, Panevėžio evakuacijos kol kas irgi nevykdo.
                                      Valgykla taip pat vis dar veikia.
                                      Ramu.

                                      Comment


                                        Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
                                        Mano įmonėje trys atvejai, bet įmonės neuždaro, Panevėžio evakuacijos kol kas irgi nevykdo.
                                        Valgykla taip pat vis dar veikia.
                                        Ramu.
                                        Bet gi Panevėžio mieste daugiau mirusių negu visame Vietname.

                                        Comment



                                          Vyriausybės trečiadienį spręs dėl kaukių dėvėjimo – viešose uždarose vietose jos bus privaloprivalomo

                                          https://www.15min.lt/m/id/aktualu/li...mos-56-1353038

                                          Į parduotuvę – tik su kauke


                                          Po pirmadienį įvykusio Vyriausybės COVID-19 valdymo komiteto posėdžio spaudos konferencijoje dalyvavęs teisingumo ministras, kuris šią savaitę pavaduoja ir sveikatos apsaugos ministrą, Elvinas Jankevičius teigė, kad nuspręsta siūlyti Vyriausybei gražinti prievolę dėvėti veido kaukes.

                                          Jas greičiausia teks būtinai dėvėti uždarose vietose – viešajame transporte, prekybos centruose, parduotuvėse ir pan. Gali būti pasiūlymas įvesti privalomas kaukes ir kavinėse, dėl to dar žadama tartis su kitomis institucijomis.


                                          Comment

                                          Working...
                                          X