Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
    O rekomendacijos dėl kaukių galiojo visuomet, paskutinė žinia tai toks labiau priminimas, nei kažkokia nauja tvarka.
    Oficialiai tvarkos gal ir nekeitė, bet:

    Todėl viešojo transporto priemonėse atnaujintos rekomendacijos: prašoma vėl nešioti kaukes, laikytis atstumo, nesėdėti veidu į veidą.

    Comment


      Šeštadienį Lietuvoje registruota 17 naujų atvejų: 2 iš jų įvežtiniai (iš Švedijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų), 10 atvejų susiję su protrūkiais: dviem šeiminiais, Salininkų šventės, „Hegelmann Transporte“ įmonės. Trijų pavienių atvejų užsikrėtimo aplinkybės aiškios, o 3 dar aiškinamasi.

      https://delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=84800677

      Comment


        Parašė Zorro Rodyti pranešimą
        Šeštadienį Lietuvoje registruota 17 naujų atvejų: 2 iš jų įvežtiniai (iš Švedijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų), 10 atvejų susiję su protrūkiais: dviem šeiminiais, Salininkų šventės, „Hegelmann Transporte“ įmonės. Trijų pavienių atvejų užsikrėtimo aplinkybės aiškios, o 3 dar aiškinamasi.

        https://delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=84800677
        Kažkaip nujaučiau, kad bus padaugėjimas

        ...bet matau tame ir pozityvą, kaip priminimą, kad "visiško back to normal" dar negali būti.

        Nesinorėtų Kroatijos, Rumunijos ir Bulgarijos scenarijaus, tačiau žmonės tiki, kad "viskas gerai".

        Comment


          Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą

          Kur čia pastarosiom dienom rado susirgusį VT vairuotoją? Kažkaip jokios informacijos apie tai nebuvo niekur.
          Tiesa, nebuvo, bet “Ollex” vairuotojų šeimos sunerimusios, nes jie vežioja žmones iš oro uostų ir “Maximos” darbuotojus, tarp kurių rado 4 užsikrėtusius.


          https://www.lrt.lt/naujienos/eismas/...l-koronaviruso

          ПТН ПНХ
          «Русский военный корабль, иди нахуй!»

          Comment


            Įprasta situacija. Atsiradus kokiems židiniams, kelias dienas masiškai tikrinami užsikrėtusiųjų kontaktai, jie testuojami, dėl to įvyksta padaugėjimas. Po kelių dienų vėl atslūgsta. Panaši situacija buvo savaitę iki karantino atšaukimo - dėl dviejų šeimos švenčių Vilniaus rajone kelios dienos iš eilės buvo fiksuojamas dviženklis atvejų skaičius. Bet sprendimui atšaukti karantiną tai įtakos nebeturėjo.

            Niekas ir nesako, kad viruso jau nebėra, bet jei klausimas tame, ar reikia kažkokių didesnių apribojimų Lietuvoje šiuo metu, lyginant su tais, kurie galioja dabar. Tai, manau, nereikia.

            Dauguma laukia, kada ateis diena, kai naujų atvejų išvis fiksuojama nebus. Manau, tai neturi būti siekis. Skaudi realybė tokia, kad bent jau Europoje "nulius" galima išvysti tik mažai testuojančių šalių statistikose. Pavyzdžiui, estai "nulius" pasiekė tik sumažinę testavimo apimtis iki tragiškai mažų 300-500 estų per dieną. Be abejonės, toks testų skaičius realios situacijos šalyje neparodo. Kažin, jei estai per dieną atliktų bent jau 2000 testų (Lietuvoje vidurkis ~4000 per dieną), ar nepaaiškėtų, kad pas juos situacija ne ką geresnė nei pas mus ?
            Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
            Marsrutai.lt tinklaraštis!
            SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

            Comment


              Niekas ir neįvedinėja vėl karantino, kol kas tik primena, kad vis dar verta būti atsargiems.
              ПТН ПНХ
              «Русский военный корабль, иди нахуй!»

              Comment


                Nebent Kinijos modelį sugalvotume įvest, tada išnaikintume Gal...

                Pilna miestų Kinijoje, kurie giriasi mėnesiais gyvendami be jokio korona viruso. Gal dėl to ir neįleidžia europiečių į Kiniją

                Comment


                  Parašė Zorro Rodyti pranešimą
                  Deportavimas - tai procedūra suderinta su ta šalimi, kurios pilietis deportuojamas.


                  Pvz
                  Vasario pradžioje iš Londono į Kauną skrendančiame lėktuve buvo Jungtinės Karalystės pareigūnų lydimas keleivis, kurio elgesys dar iki pakilimo ne juokais išgąsdino visus kitus orlaivio salone buvusius žmones: antrankiais surakintas vyras paniškai klykė, svaidėsi grasinimais sukelti aviakatastrofą.

                  Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/pasaulis-kisene...1278226?copied
                  Nu tai jeigu deportuoji komerciniame skrydyje....

                  Na tada reikai ne deportuoti, o tiesiog išsiūsti juos atgal į jų šalį pagal pilietybę.

                  Comment


                    Iśsiuntmas ir yra deportavimas.

                    Gali būti sanoriškas grįžimas per 7 - 30 dienų, tam tikrais atvejais iki 60.
                    ​​​​​​Ir priverstinis išsiuntimas,

                    Išsiuntimo vykdymas

                    Vadovaujantis UTPĮ 127 str. 5 d. Migracijos departamento priimtus sprendimus dėl užsieniečių išsiuntimo vykdo Valstybės sienos apsaugos tarnyba arba policija. Pagrindinis vaidmuo vykdant išsiuntimo sprendimus tenka Valstybės sienos apsaugos tarnybos Užsieniečių registracijos centrui. URC sprendimus dėl išsiuntimo paprastai vykdo tais atvejais, kai užsienietis yra sulaikytas ar buvo apgyvendintas (kaip prieglobsčio prašytojas) centre, policijos skyriai paprastai sprendimus dėl išsiuntimo vykdo tuo atveju, kai užsieniečiui yra pritaikytos alternatyvios sulaikymui priemonės ar kai užsienietis išsiunčiamas iškart (netaikant sulaikymo URC) po laisvės atėmimo bausmės sulaikymo įstaigoje atlikimo.
                    Isssiuntimo vykdymas yra reglamentuojamas Grąžinimo apraše bei VSAT vado 2012 m. balandžio 20 d. įsakymu Nr. 4-332 patvirtinto Grąžinamų užsieniečių palydų organizavimo tvarkos apraše. Remiantis Grąžinimo aprašu, įstaiga, vykdanti užsieniečių išsiuntimus, gavusi sprendimą dėl užsieniečio išsiuntimo supažindina užsienietį su sprendimu jam suprantama kalba, įteikia šio sprendimo patvirtintą, kopiją jei užsienietis neturi galiojančio kelionės dokumento, kreipiasi į atitinkamos užsienio valstybės diplomatinę ar konsulinę įstaigą dėl kelionės dokumento išdavimo, organizuoja užsieniečio palydą iki Lietuvos Respublikos valstybės sienos arba, jeigu tai būtina, į užsienio valstybę, į kurią jis išsiunčiamas.
                    Grąžinamų (išsiunčiamų) asmenų palydos gali būti dviejų rūšių: paprastosios palydos ir ypatingosios palydos. Paprastosios palydos yra suplanuotos palydos, organizuojant ir vykdant grąžinamo užsieniečio palydą iki Lietuvos Respublikos valstybės sienos. Ypatingosios palydos yra suplanuotos palydos, organizuojant ir vykdant grąžinamo užsieniečio palydą į kilmės valstybę ar užsienio valstybę oro (keleivinis orlaivis), sausumo (tarnybinis transportas, keleivinis geležinkelis) arba vandens (keleivinis laivas, keltas) transportu, Lietuvos Respublikos tarptautinių sutarčių, Europos Sąjungos teisės aktų, Lietuvos Respublikosį ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka.
                    Palydos grupę sudaro palydos vyresnysis, palydos padėjėjai, tarnybinio transporto vairuotojas, kuris laikomas palydos padėjėju, ir, kai būtina, vertėjas, socialinis darbuotojas, medicinos darbuotojas. Palydos grupės sudėtis nustatoma kiekvienu konkrečiu atveju atsižvelgiant į užsieniečio lytį, psichologinę, socialinę, fiziologinę būseną, išsiuntimo maršruto ypatumus, kompetentingų Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių institucijų, konsulinių įstaigų prašymus, pageidavimus bei atlikus galimą rizikos analizę, tačiau lydinčių pareigūnų skaičius turi būti ne mažesnis nei: tarnybiniame transporte – 1 pareigūnas, orlaivyje, traukinyje, laive (kelte) – 2 pareigūnai. Taip pat bent vienas pareigūnasturi būti tos pačios lyties, kaip ir lydimas užsienietis.
                    Atliekant rizikos vertinimą turibūti atsižvelgiama į tokius faktorius: yra informacija, kad užsienietis gali bėgti, slėptis ar kitaip trukdyti grąžinimo procedūrai; užsieniečio atžvilgiu Lietuvos Respublikoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas arba jis buvo nuteistas; išsiunčiamas ar perduodamas ne pirmą kartą; naudojosi suklastotais dokumentais; buvo taikytos drausminio poveikio priemonės; slėpė savo asmens tapatybę arba pilietybę, ar pateikė melagingus duomenis apie savo asmens tapatybę arba pilietybę; piktnaudžiavo prieglobsčio procedūra; užsienietis priklauso pažeidžiamų asmenų grupei; užsienietis turintis sveikatos sutrikimų ir kitus rizikos faktorius
                    Už grąžinamo užsieniečio įvykdymą yra atsakingas palydos vyresnysis, palydos padėjėjų pagrindinė užduotis yra grąžinamo užsieniečio apsaugos vykdymas bei jo izoliavimas nuo kitų asmenų. Informavimas. Lietuvos teisės aktai nenustato termino, kada užsieniečiui turėtų būti pranešta apie išsiuntimą, tokio termino nenustato ir Grąžinimo direktyva bei kiti tarptautiniai teisės aktai.
                    Paskutinis taisė Zorro; 2020.07.20, 12:52.

                    Comment


                      Parašė Zorro Rodyti pranešimą
                      Iśsiuntmas ir yra deportavimas.
                      .
                      Tai tada kaip vadinasi grąžinimas į šalį neklausiant tos šalies atstovų?


                      Comment


                        Kaip grąžint neklausant. Į kurią šalį galima nuvažiuoti neklausant?

                        Comment


                          Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                          Tai tada kaip vadinasi grąžinimas į šalį neklausiant tos šalies atstovų?

                          Neįmanoma to padaryti – grąžinti žmogų numetant ir paliekant jį bet kur jo šalyje, be jos pareigūnų žinios, jei ta šalis nors kiek normaliai valdoma.

                          ПТН ПНХ
                          «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                          Comment


                            NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus patarėja Biruta Zdanevičienė pirmadienį ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad pirmoji banga nėra pasibaigusi. „Nebuvo taip, kad atvejų nebūtų visiškai. Mes labai nusiraminame, galvojame, kad viskas, bet virusas niekur nedingsta, jis yra tarp mūsų, tarpsta“, – kalbėjo ji. B.Zdanevičienė sakė, kad matyti, kad žmonės yra atsipalaidavę, nesisaugoja, nors labai svarbu laikytis atstumų ir higienos.

                            „Antros bangos mes laukiame vėliau“, – patikino NVSC atstovė.

                            Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1349922?copied

                            Comment


                              Nuo pirmadienio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos nėra darbe – ministras atostogauja. Premjeras Saulius Skvernelis A.Verygą pavaduoti pavedė susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui, tačiau šis vienuolika dienų dar dirbs ir valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovu. Tai reiškia, kad J.Narkevičiaus rankose dabar visi sprendimai, susiję su COVID-19 situacijos suvaldymu. Atostogų yra išėjęs ir premjeras S.Skvernelis.

                              Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1349768?copied

                              Comment


                                Užsipirkot kaukių? Pagal mano paskaičiavimus, ateinančių 7 dienų, vidurkis turi būti <7 (6.75 tiksliai), kad nebūtų pasiektas 5/100k atvejų skaičius.

                                Comment


                                  Parašė Zorro Rodyti pranešimą
                                  Nuo pirmadienio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos nėra darbe – ministras atostogauja. Premjeras Saulius Skvernelis A.Verygą pavaduoti pavedė susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui, tačiau šis vienuolika dienų dar dirbs ir valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovu. Tai reiškia, kad J.Narkevičiaus rankose dabar visi sprendimai, susiję su COVID-19 situacijos suvaldymu. Atostogų yra išėjęs ir premjeras S.Skvernelis.

                                  Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1349768?copied
                                  Dabar reiks stebėt Trakus, nes Narkevič pasaulis ir pasaulio suvokimas tuom ir užsibaigia. Jei Trakai prasileis, tai kukuosim visi su kaukėm.
                                  Show must go von!

                                  Comment


                                    Parašė Zorro Rodyti pranešimą
                                    Nuo pirmadienio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos nėra darbe – ministras atostogauja. Premjeras Saulius Skvernelis A.Verygą pavaduoti pavedė susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui, tačiau šis vienuolika dienų dar dirbs ir valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovu. Tai reiškia, kad J.Narkevičiaus rankose dabar visi sprendimai, susiję su COVID-19 situacijos suvaldymu. Atostogų yra išėjęs ir premjeras S.Skvernelis.

                                    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1349768?copied
                                    Įdomu ar nėra mąstymo:

                                    "Antra banga? Tegul, (gausim pinigų iš Europos)..."

                                    Gali pasidaryt nebe toks patrauklus variantas balsuoti už valdančiuosius (jei kam kilo tokia mintis)

                                    Gaunasi populiacijos aukojimas dėl ES paramos. Tu sergi, o mes turtėjam

                                    Geriau tegul įsikala į galvą tokią patarlę: geriau biednas bet sveikas, nei ligotas ir turtingas.

                                    Aišku, čia tik konspiracija.
                                    Paskutinis taisė PoDV; 2020.07.20, 18:33.

                                    Comment


                                      Mano broliuks uzsirove. Pasodino vakar karantinan. Dirbo Panevezyje su kazkokiu pusgalviu nuo antradienio iki penktadienio pas kuri penktadieni surado COVID. Dar ir su seimyna kontaktavo.

                                      Comment


                                        Žiauru. Vien tas ilgos izoliacijos faktas baugina bent jau šiuo metu mane. Gal kitiems tai tiesiog netikėtos atostogos būtų

                                        Norisi pralaukt šitą koronę, gal vis tiek kažką sugalvos...
                                        Paskutinis taisė PoDV; 2020.07.20, 20:09.

                                        Comment


                                          Parašė ZYKLON-B Rodyti pranešimą
                                          Mano broliuks uzsirove. Pasodino vakar karantinan. Dirbo Panevezyje su kazkokiu pusgalviu nuo antradienio iki penktadienio pas kuri penktadieni surado COVID. Dar ir su seimyna kontaktavo.
                                          Gaila. Laikykitės. Sėkmės jums visiems.
                                          ПТН ПНХ
                                          «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                          Comment

                                          Working...
                                          X