Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė hobo Rodyti pranešimą
    Priklauso nuo algu, ar zmogus gali sau leisti lankytis baruose, restoranuose ir t.t. ar ne. Nemanau, kad kokia Maximos darbininke po sunkaus darbo eina i kavine atsipaliduoti uz puodelio kavos uz 2-3 eurus (jos valandinis uzdarbis). As jau nekalbu, kad ji eitu i restorana siap sau pavalgyti (us savo vienos-dveju darbo dienos atlygi). Jus greiciauisiai priklausote lietuviskai "burzuazijai", jei Jums siap isleisti 10-20 euru ten arba sen ant nebutinu islaidu (kaip kavines) yra iprastas dalykas. Siap, dauguma zmoniu Lietuvoje paprasciasiai stengesi isgyventi, ir jiems ne iki kaviniu.
    -Čia gal iš sovietmečio toks požiūris, kad tie, krie kavinėje - buržujai? Kaip sakoma: "buržuaziniai nacionalistai". Berods, jie paėmė valdžią 1990 m, iš proletariato.
    Nors prie sovietų paprasti proletarai, ko gero, dar rečiau kavinėse lankėsi.

    Comment


      Parašė Sula Rodyti pranešimą
      ... tie, krie kavinėje - buržujai?
      "Burzujai" ir "Burzuazija" - tai skirtingi dalykai. "Burzujai" - tai is pavydinciu proletaru kalbos.

      O "Burzuazija" (kuri zodi as ir naudoju)- tai sluoksnis pasiturinciu zmoniu ir tiek:

      wikipedia.org/Bourgeoisie

      Bourgeoisie is a polysemous French term that can mean:

      - a sociologically-defined social class, especially in contemporary times, referring to people with a certain cultural and financial capital belonging to the middle or upper middle class: the upper, middle, and petty bourgeoisie (which are collectively designated "the bourgeoisie"); an affluent and often opulent stratum of the middle class who stand opposite the proletariat class.

      - originally and generally, "those who live in the borough", that is to say, the people of the city (including merchants and craftsmen), as opposed to those of rural areas; in this sense, the bourgeoisie began to grow in Europe from the 11th century and particularly during the Renaissance of the 12th century (i.e., the onset of the High Middle Ages), with the first developments of rural exodus and urbanization.

      - a legally defined class of the Middle Ages to the end of the Ancien Régime (Old Regime) in French-speaking Europe, that of inhabitants' having the rights of citizenship and political rights in a city.
      Paskutinis taisė hobo; 2020.05.18, 22:35.

      Comment


        Parašė hobo Rodyti pranešimą
        Priklauso nuo algu, ar zmogus gali sau leisti lankytis baruose, restoranuose ir t.t. ar ne. Nemanau, kad kokia Maximos darbininke po sunkaus darbo eina i kavine atsipaliduoti uz puodelio kavos uz 2-3 eurus (jos valandinis uzdarbis). As jau nekalbu, kad ji eitu i restorana siap sau pavalgyti (us savo vienos-dveju darbo dienos atlygi). Jus greiciauisiai priklausote lietuviskai "burzuazijai", jei Jums siap isleisti 10-20 euru ten arba sen ant nebutinu islaidu (kaip kavines) yra iprastas dalykas. Siap, dauguma zmoniu Lietuvoje paprasciasiai stengesi isgyventi, ir jiems ne iki kaviniu.
        Suvalgyti burgerio kompleksą su bulvytėmis ir gėrimu, dar kokių nors saldumynu, kainuoja apie 5 eurus, tikrai ne 10 ar 20. Darau tai visada šalia darbo. Suvalgyti picą ir ko nors atsigerti - iki 10 eurų. Matyt, gyvenu tarp buržuazijos atstovų, nors visada maniau, kad aš ir mano aplinka esame paprasti senų daugiabučių žmonės, dirbantys gana paprastus darbus (yra ir prekybos centrų kasininkių tarp mano artimų, pažįstamų ir draugų). Na, malonu tikrai, kad mes turtingi. Nežinojau.

        Ir kas liečia koroną (reikia gi kažkaip privesti offtopic iki temos), tai kadangi tokios vietos yra populiarios ir masiškai lankomos, tai galimam viruso plitimui jos turi įtaką pirmoje eilėje, o ne kažkokiai nišinei grupei ir t. t. Va, Švedija paliko užeigas veikti - štai ir rezultatas.
        Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.05.18, 23:19.
        Snowflakes will attack U <3

        Comment


          Galima pamanyti, kad aš to nežinau. Tiesiog tai iš to paties leksikono kaip aš ir minėjau.
          Ir suprantama, kad paprastas samdomas darbuotojas uždirbantis 600-700 EUR alga "į rankas" kasdien į restoranus nevaikšto. Kaip nevaikščiojo ir prieš 50 metų, ir prieš 100-ą. Bet, manyčiau, kad gali sau leisti (kaip niekada anksčiau) 1-2 kartus per mėnesį pasidaryti sau pramogą. Bet čia ne apie tai tema.

          Comment


            Parašė hobo Rodyti pranešimą
            O kai persales zmogus susirgs - tas irgi pareikalaus is jo piniginiu islaidu. Pries kokius 10 metu, kai dar litai buvo, draugai sake, kad jiems yra baisiausias dalykas, kai ju vaikas suserga - tada be kokiu 300 litu neissisuksi - ir seimos biudzetas toj pat eina i bankrota.
            Pirmą kartą tokią nesąmonę girdžiu, kad peršalus vaikui reikia mokėti tokius pinigus. Turiu 2 vaikus, nė karto nereikėjo mokėti nei 300 Lt, nei 300 €.
            Tad geriau gal jau papildomus 30-40 euru isleisti ant papildomo buto sildymo - ir sveikatai geriau, ir gyventi komfortiskiau.
            Na taip, tokiems, kur už peršalimą moka 300 € (jei imam dabartinėm kainom, tai 300 Lt prieš 10 metų = 300 € dabar), tai 30-40 € ne pinigai. Bet tokiems "paprastiems žmonėms", kaip tamsta įvardinai, tai turbūt nemaži.

            Comment


              Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
              Kaip viskas būtų paprasta - pagėrei arbatų, ir nėra koronos. Nebūtų dabar nei pandemijos, nei karantino, nei kiltų klausimas kaip gydyti šią kol kas negydomą ligą.
              Ten nera paprasta, nes nera zoles “nuo konkrecios ligos”. Tai yra, nera zoles “nuo sirdies”, nera zoles “nuo skrandzio”, zoles “nuo kepenu”, “plauciu”, “koronos” ir t.t..

              Tuo ir skiriasi kinieciu tradicine medicina nuo “siolaikiskos”, kad jie zino, kad net teoriskai negalima sukurti vaisto nuo konkrecios ligos, kuris tiktu kiekvienam. Tai yra - nera taip vadinamos “panacejos”. Visa esme ju medicinos yra tame, kad kiekviena reikia gydyti individualiai. Ir jei yra du pacientai kuriu ligu pavadinimas bus tas pats, kiekviena is ju gydys skirtingai, priklausomai nuo kiekvieno is ju fiziologines bukles ir kitu dalyku.

              Ir sunkiausia ten yra sudaryti teisinga diagnose – nustatyti kas zmogui yra is tikruju. Ir ligos pavadinimas – ten tai toli grazu nera diagnose. Diagnoze – kai ju gydytojas tiksliai supranta, kokia yra konkretaus zmogaus ir jo vidaus organu dabartine fiziologine busena, ir tik tada jis turi variantu, kaip ja butu galima pakeisti i normalia arba i geresne, nei buvo.

              Ju medicina zymiai sudetingesne, nei “siolaikine” – mazdaug tokiu pat santykiu, ant kiek aukstoji matematika sudetingesne uz mokykline aritmetika.

              Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
              Vaistažolės geras dalykas profilaktikai ir kai kurioms lengvesnėms ar specifinėms ligoms, bet visko jos deja negydo.
              Zoles – tai tos pacios chemines medziagos. Anksciau ir ta, ka dabar vadina “tabletemis”, gamindavo is zoliu. Dabar, kadangi tabletes yra zymiai pelningiau daryti cheminiais budais, tai taip ir daro. Taip pat skirtumas (be kilmes - naturali ar ne) yra ir tame, kad zole susideda is daugelio cheminiu medziagu, tarpusavyje sabalansuotu. Darant gi cheminius vaistus paprastai sintezuoja tiktai viena medziaga ir ja naudoja.

              O valgyti/naudoti/gerti kazkokia tai zole tik todel kad ji “VAISTAzole”, tai mazdaug butu tas pats, kaip nakti isilauzti i vaistine ir kadangi viska ten gali paimti nemokamai, pradeti ryti tabletes "del sveikatos" nes tai viskas - “vaistai”.

              Tad zoles naudojamos tik tada, kada yra tiksliai (ar apytiksliai) nustatyta, kas zmogui yra is tikruju, ivertinta jo busena, ir israsytas receptas jo konkreciai busenai. kinijoje, kad tapti geru gydytoju, be universiteto, dar reikia 20-30 metu praktikos. Ir talento.

              Comment


                Kaip atrodo politikavimas tema, apie kurią nieko nenumanoma.

                Kęstutis Masiulis
                Švedijos kova su pandemija turi tris sėkmės faktorius:

                a) profesionali vyriausybė;
                b) stipri pilietinė visuomenė;
                c) solidūs moksliniai vyriausybės konsultantai.

                Mums šio rinkinio trūksta:
                a) policinė vyriausybę, kuri nurodinėja medikams, pedagogams, darželių auklėtojoms kam kur dirbti ir kam ne, tiražuoja draudimų ir baudų nutarimus;
                b) pasimetusią, psichologiškai silpną, orientyrus praradusią visuomenę;
                c) konsultantų, turinčių skirtingų požiūrių į epidemijos valdymą gal ir turime, bet ar jie pakankamai girdimi?

                Ir be viso to, dar turime Seimo rinkimus ant nosies

                Todėl sunku tikėtis, kad Švedija mums taps pavyzdžiu
                April was Sweden's deadliest month in over 20 years

                More people died per 100,000 people in Sweden last month than in any other month since early 2000, new statistics show.
                https://www.thelocal.se/20200518/apr...fA1Y1mIZFg7z8s
                Paskutinis taisė senasnamas; 2020.05.19, 08:59.

                Comment


                  Kaip gražiai klastojama statiistika ir pasiekiamas "7,5 karto mažesnis mirtingumas nei likusiame pasaulyje" (anot jų vicepremjerės). Iki gegužės 11 dienos Peterburge oficialiai nuo COVID mirė 63 žmonės. Tačiau nuo kovo 1 iki gegužės 11 dienos Peterburge nuo pneumonijos mirė 694 žmonės. Svarbiausia per 2020 sausį nuo pneumonijos tame mieste mirė 8 žmonės, per 2020 vasarį 12 žmonių, o nuo kovo prasidėjo stebuklas ir peterburgiečiai kaip lapai pradėjo kristi nuo pneumonijos. Ir tai duomenys, kuriuos pateikė jų gubernatorius oficialioje ataskaitoje.

                  По его словам с 1 марта в городе внебольничную пневмонию диагностировали у 11 223 человек. Из них 694 умерли, 5924 выздоровели, 4650 продолжают лечиться. Эти больные и умершие не входят в официальную статистику по коронавирусу, который на таком фоне выглядит гораздо безобидней: с начала эпидемии по состоянию на 11 мая в Петербурге выявлено 8485 заразившихся COVID-19, умерло 63 человека.

                  В начале 2020-го картина была такой: 1731 больной в январе (8 умерших), 1777 — в феврале (12 умерших). А потом произошел резкий скачок.

                  https://novayagazeta.ru/articles/202...kuda-ne-zhdali

                  Comment


                    Įdomesnis lyginimas su Latvija ne su Švedija. Buvau savaitgaliui palėkęs iki Rygos. Skirtumai:
                    Niekas nenešioja jokių kaukių nes neprivaloma, savanorių aktyvistų su kaukėmis kurių jau buvo LT prieš paskelbiant reikalavimą per 3 būvimo dienas aptikta nebuvo.
                    Jokių ribojimų dėl patekimo į prekybcentrius ale Depo kuriame apsilankiau. Žmonių masės, prie visų kasų eilės, jokių atstumo laikymosi ar panašiai.
                    Kas keista tai savaitgalį buvo uždaryti miesto mallai (ale Europa ar Panorama). Kiek žinau kaip įvedė šią beprasmę taisyklę (nes darbo dienom tai prašau eikit) taip ir laiko.
                    Kavinės gali priimti viduje bet ribojamas staliukų skaičius tai kai kur kai kurie staliukai pažymėti kryžiukais (prasmės nedaug bet matyt irgi dėl paukštuko kad kažką darom). Kaukėtų ar pirštinėtų padavėjų aptikta nebuvo, prie kasos paprastai padėtas dezinfekantas ir viskas.
                    Šiaip matyt isterijos visuomenėje dėl koronos mažiau nors susirgimų mirčių skaičius toks pat kaip Lietuvoje. Bet kadangi Ryga labai turistinis miestas tai senamiestis palyginus su tuo kas buvo anksčiau tuštokas (Vilniaus senamiestis vakarais šiuo metu žymiai gyvesnis). Viešbutyje vieni lietuviai ir estai.

                    Comment


                      Dėl Rusijos viskas kaip ir aišku. Birželio 24 d. bus V.Putino kaip amžino Prezidento legitimizacija. Iki tol virusas privalo būti "nugalėtas".

                      Comment


                        Jokių ribojimų dėl patekimo į prekybcentrius ale Depo kuriame apsilankiau. Žmonių masės, prie visų kasų eilės, jokių atstumo laikymosi ar panašiai.
                        O Latvijoje ir prekybos centruose žmonės be kaukių? Jei taip, tai eilinis įrodymas, kad virusas plinta ne taip paprastai, kaip teigia kai kurie paranojiški specialistai.

                        Comment


                          Ir kaip prekybcentris su lankytojais be kaukių įrodo, kad virusas plinta ne taip "kaip teigia specialistai"? Nepamirškim, kad sienos uždarytos ir infekcija iš esmės suvaldyta - nesišlaisto po parduotuves minios infekuotų.

                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          O Latvijoje ir prekybos centruose žmonės be kaukių? Jei taip, tai eilinis įrodymas, kad virusas plinta ne taip paprastai, kaip teigia kai kurie paranojiški specialistai.

                          Comment


                            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                            O Latvijoje ir prekybos centruose žmonės be kaukių? Jei taip, tai eilinis įrodymas, kad virusas plinta ne taip paprastai, kaip teigia kai kurie paranojiški specialistai.
                            Šiaip tai keistokai atrodo. Nes net paprastas sezoninis gripas jau būtų išplitęs tokiomis sąlygomis. Nors jo virulentiškumas, kaip skelbta, kelis kartus žemesnis nei koronaviruso.

                            Parašė Nitro Rodyti pranešimą
                            Ir kaip prekybcentris su lankytojais be kaukių įrodo, kad virusas plinta ne taip "kaip teigia specialistai"? Nepamirškim, kad sienos uždarytos ir infekcija iš esmės suvaldyta - nesišlaisto po parduotuves minios infekuotų.
                            Tai kažkaip nesiriša su tuo, kad Lietuvoje įvesti gerokai didesni apribojimai nei Latvijoje, bet ten virusas ten suvaldytas geriau. Kame čia logika?
                            Be to, žinoma, kad skirtingai nei gripas (kuris ryškiai pasireiškia dažniausiai per 0,5-1 parą), koronavirusas, kaip teigiama, yra platinamas ir besimptomių infekuotų asmenų vos ne savaitėmis.
                            Paskutinis taisė Sula; 2020.05.19, 10:34.

                            Comment


                              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                              O Latvijoje ir prekybos centruose žmonės be kaukių? Jei taip, tai eilinis įrodymas, kad virusas plinta ne taip paprastai, kaip teigia kai kurie paranojiški specialistai.
                              Be kaukių. Žmonės ten kaukių net neturi tai nėra ką ir užsidėti. Kaip supratau čia pas juos ne koks palengvinimas o visą laiką taip buvo.

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                O Latvijoje ir prekybos centruose žmonės be kaukių? Jei taip, tai eilinis įrodymas, kad virusas plinta ne taip paprastai, kaip teigia kai kurie paranojiški specialistai.
                                Toli pavyzdžių ieškot nereikia. Užtenka savaitgalį pasivaikščioti po Vilniaus centrą ir užsukti į vieną iš daugelio jau veikiančių barų terasų. Didžiuliai būriai žmonių, jokių kaukių ir atstumų. Bet neteko girdėti, kad kokiam bare masiškai apsikrėstų.

                                Užtai Lenkijoje ir Čekijoje masiniais viruso židiniais tapo šachtos, kas kiek stebina, turint omeny, kad šachtininkai dirba su rimtais apsauginiais drabužiais.
                                Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                Comment


                                  Ir kaip prekybcentris su lankytojais be kaukių įrodo, kad virusas plinta ne taip "kaip teigia specialistai"? Nepamirškim, kad sienos uždarytos ir infekcija iš esmės suvaldyta - nesišlaisto po parduotuves minios infekuotų.
                                  Tai Lietuvoje buvo pakankamai cypiančių per kiekvieną švelninimą ir pasisakančių už sėdėjimą namuose, kol bus randama bent kažkiek užsikrėtusių. Bet kol kas nė vienas švelninimas padėties nepablogino ir galbūt padėtis būtų tokia pat gera, jeigu jokios parduotuvės išvis net nebūtų uždarytos. SAM labai gaili informacijos pranešdama, kas ir kur užsikrėtė. Bet iš to, kiek jos yra, matyti, kad užsikrečiama nuo artimų žmonių po ilgesnio kontakto, o ne nuo parduotuvėje už nugaros stovinčio pašalinio. Toks pavojus gal būtų kažkiek realus, jei kasdien būtų fiksuojama šimtai naujų atvejų.

                                  Tai kažkaip nesiriša su tuo, kad Lietuvoje įvesti gerokai didesni apribojimai nei Latvijoje, bet ten virusas ten suvaldytas geriau. Kame čia logika?
                                  Logika yra medikų ir sveikatos įstaigų apsauga. Norint lyginti Lietuvą ir Latviją visą dėmesį reiktų sutelkti būtent į tai (ką Latvija darė kitaip). O prekybos centrai, restoranai ir ypač kaukės lauke didelio vaidmens viruso plitimui nevaidina. Tai kažką duotų nebent esant žymiai didesniam viruso išplitimui.
                                  Paskutinis taisė senasnamas; 2020.05.19, 10:46.

                                  Comment


                                    Lietuva veržasi į Lenkiją, bet gerai, kad pati Lenkija nusprendė pasėdėti užsidariusi iki birželio 12 d. Ten dar daugokai sergančių.

                                    Skvernelis apie karantiną: matome sprendimus, kurie jau yra subrendę

                                    Pagal dabartinę situaciją manome, kad jau birželį, liepą, rugpjūtį, masiniai renginiai – teatrai, koncertai, jau galėtų pradėti fukcionuoti. Bus taikomi tam tikri apribojimai, kad žiūrovų skaičius kol kas būtų ribojamas“, - kalbėjo S. Skvernelis antradienį prieš Seimo posėdį.
                                    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=84316281

                                    Comment


                                      Lenkijoje bendrai situacija iš esmės stabilizavosi, statistiką gadina židiniai Silezijos šachtose. Bet, aišku, situacija dar nėra tokia gera kaip Lietuvoje. Iš esmės tai mes turėtume nenorėti atidaryti sieną su lenkais, o ne atvirksčiai kaip dabar
                                      Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                      Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                      SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                      Comment


                                        Čia kažkas labai pyko ir koliojosi kai parašiau apie LVŽS rinkimų taktikas pandemijos fone. Kad realiai yra erzinama visuomenė su Verygos įsakymais, kad po to galėtų ateiti gelbėtojas Skvernelis, kuris visiškai atsitiktinai bus pirmas sąraše ir pagrindinis partijos veidas rinkimuose. Tai va, vakar:

                                        Dėl kavinių, restoranų ir kitų viešojo maitinimo įstaigų veiklos. Nebeliks reikalavimo riboti žmonių srautą ir užtikrinti, kad kiekvienam lankytojui būtų skiriamas ne mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų plotas.
                                        https://www.delfi.lt/verslas/verslas....d?id=84309963
                                        Šiandien apie karantino švelninimą:
                                        Skvernelis – apie karantiną: matome sprendimus, kurie jau yra subrendę
                                        https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=84316281
                                        Sutapimas, kad praimai turi pranešinėti apie tai, jog kavinėms nebereiks taikyti 10 kv. m. klientui reikalavimų? Baikit.

                                        Comment



                                          Pranešė apie naujus koronaviruso atvejus viename Vilniaus mikrorajonų: susirgo greito maisto ir parduotuvės darbuotojai

                                          Žirmūnų Rimi ir McDonalds.

                                          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sveikata/sveika....d?id=84318929

                                          Comment

                                          Working...
                                          X