Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė stop.this.train Rodyti pranešimą
    Prieš kelias dienas Prancūzijoje koronavirusas pasiglemžė šešiolikmetės gyvybę, kuri iki tol nebuvo turėjusi sveikatos problemų; šiandien belgai pranešė apie mirusią dvylikametę, kur irgi neturėjo jokių problemų su sveikata ir medikai kol kas negali paaiškinti, kodėl jai nepavyko įveikti viruso.

    https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200331_04907911

    JAV nuo viruso mirė kūdikis, tačiau neatskleidžiama, ar būta kitų sveikatos problemų.
    Tokios išimtys pilnai gali būt. Tik po ta fraze "iki tol neturėjo jokių sveikatos problemų" , kartais gali būt ne tai, kad melaginga, bet ne visai tiksli informacija arba ne pilnai išsiaiškinus kas kaip. Neseniai juk rašė ir apie 21 metų mirusią britę. Rašė jei gerai pamenu, kad net požymių labai aiškių neturėjo, Dabar gi lygtais jau raše ir kad buvo požymių, ir gal net astmą turėjo.
    Prieš keletą metų Lietuvoje, kai buvo mirčių nuo meningokokinės infekcijos, mirė studentė(gal net medicinos), grižusi iš poilsinės kelionės.Tai ten ir kažkas panašaus buvo. "Neturėjo ligų", na gal buvo nuovargis.Po kiek laiko jau pradėjo rašyt , kad tyrimuose labai žemas leukocitų kiekis, dėl ko matyt imunitetas neatlaikė.

    Comment



      Kai pasaulyje yra nustatyta vos ne milijonas Covid-19 nešiotojų, o dar daugiau nenustatyta - tai ištraukti kelis atvejus ir iš to darytis išvadas yra absurdiška. Tiesą sakant iš to milijono ar kelių rasim ne vieną, kuris šiandieną užspringo - tai galim pasidaryti išvadą, kad Covid-19 iššaukia užspringimą.

      Comment


        Mokslininkai ketina detaliau nagrinėti koronaviruso poveikį nervinei sistemai, jau anksčiau skelbta apie atvejus, kai koronavirusas sukelia virusinį meningitą:

        https://www.the-scientist.com/news-o...s-system-67312


        Vis daugiau valstybių įveda reikalavimus devėti kaukes po to kai tyrimai parodė, jog virusas oru sklinda per lašelius (nebūtinai tik čiaudint ir kosėjant, jie gali būti paskleidžiami ir tiesiog kalbant). Tai reiškia, jog net ir pačios paprasčiausios kaukės gali prisidėti prie tikimybės pasigauti virusą sumažinimo

        Čekija
        https://www.theguardian.com/world/20...ee-coronavirus
        Austrija
        https://www.scmp.com/news/world/euro...permarkets-cut
        Vokietija
        https://www.thelocal.de/20200331/fir...mask-mandatory
        Bulgarija
        https://sofiaglobe.com/2020/03/30/co...es-compulsory/

        Taip pat Slovakijoje bei Bosnijoje ir Hercegovinoje.

        Comment


          Parašė rmss Rodyti pranešimą
          Manau, kad kiekvienam, kuris nėra aklas, akivaizdu, kad virusą sukūrė leftistai ir Lietuvos konservatoriai.
          Ne, jį sukūrė japonai. Taigi visi serga, o jie - ne

          Comment


            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
            Italijoje +4053 naujų atvejų, mažėjimo tendencija lieka. Tik kad mirusių vis dar virš 800
            Mirtys atsilieka nuo piko, nes mirštama tik kelios savaitės po susirgimo ir patekus į ligoninę. Berods pastarąją savaitę buvo dvi mirtys iš jau istorinių Diamond Princess laivo karantinavimo laikų.

            ---
            Ričardas Savukynas (Rokiškis Rabinovičius)
            https://www.facebook.com/rabinoviciu...67786116579066
            Tai reiškia, kad netgi visai prasta kaukė jau visai neblogai apsaugo nuo koronaviruso. Netgi paprastas peršviečiamas vienasluoksnis merlius ir tai sumažina tikimybę apsikrėsti.

            Ir tai reiškia, kad kasdieniam gyvenime visai nebūtini visokie FFP2 ar FFP3 respiratoriai. Pakanka ir paprastesnių saugos priemonių.

            Viename iš nedaugelio mano matytų priartintų prie realybės tyrimų (deja, tokie bandymai yra gana sudėtingi), kur buvo naudojmas įvairaus dydžio aerozolių miksas, gavosi rezultatai, kad netgi paprasčiausia chirurginė kaukė prie gan ilgai trunkančio artimo ir gana stipraus kontakto apsikrėtimo tikimybę numuša iki 50%.

            Vieninteliai, kam reikia daugiau apsaugos - tai gydytojai, kuriems pavojingoje aplinkoje tenka dirbti labai daug, su daug ligonių, ilgą laiką, ir dar sąlygomis, kur aerozolių generavimas sustiprintas (pvz., dėl dirbtinio plaučių ventiliavimo ar dar dėl kažko).

            Jei aerozolių tankis mažesnis, buvimo negerose vietose laikas trumpesnis, o atstumai didesni - netgi prasčiausios kaukės (svarbu - galinčios sugerti gana daug drėgmės!) gali saugoti labai juntamai. O šiaip gyvenime tas aerozolių kiekis būna gi daug mažesnis, nei palatoje su koronaviruso pacientais.

            Taigi, nešiokite kaukes. Būtent tą reiškia PSO pranešimas - kad kaukės yra pripažįstamos esmine, kraštutinai svarbia apsaugos priemone.
            ---
            Peak Prosperity apie kaukes. YouTube (anglų kalba): https://www.youtube.com/watch?v=yN3BWaEH3tY
            https://www.youtube.com/watch?v=2w9M6K9vSUM

            Kiekvienas video trunka po pusvalandį.

            Comment


              Ka tik E.Jakilaičio laidoje Irena Degutienė pacitavo Vyriausybės kovo 24 potvarkį, kad apsaugos priemonių paieška pavedama URM'ui.
              Pats karantinas paskelbtas 03.13, o priemonių ieškoti pradėjo tik po 11 dienų.
              Dar geriau - ekstremali padėtis Vyriausybės paskelbta 02.26 atsižvelgiant į Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos 2020 m. vasario 24 d. posėdžio pasiūlymą: https://infa.lt/42103/lietuvoje-del-...aja-situacija/
              Tai kokį b..į vyriausybė veikė visą mėnesį?
              Paskutinis taisė Arunasx; 2020.03.31, 20:01.
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
              [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

              Comment


                Kai toks skaicius mirusiu, tai visada pasitaiko isimtys. Net ir del gripo pries metus, is pirmo paguglinimo

                Ir visvien, tai labiau isimtis nei taisykle.

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  Gali įvykti ir toks netikėtas paradoksas, kad po viso šito viruso ir drastiškai išaugusių mirčių skaičiaus, Bergamo srityje mirtingumas ganėtinai ilgą laiką išsilaikys mažesnis, nei daugiametis vidurkis. Taip gali nutikti dėl to, kad visgi absoliuti dauguma Covid-19 mirčių atvejų yra susijusių su labai senyvo amžiaus ir daug papildomų ligų turinčiais asmenimis, t.y. dauguma mirčių dėl Covid-19 yra ne tų žmonių, kurie mirti neturėjo, o tų, kurių mirtys buvo paankstintos keliais mėnesiais, metais, ar dviem. Dėl to galima tikėtis, jog praėjus pandemijai mirčių skaičius taps mažesnis už ilgametį.
                  Nuo tu skaiciu reiketu numinusuoti savizudybiu kieki, kuris gali padideti, kai ekonomikai del prastovu bus blogiau, o pinigu pas zmones atitinkamai maziau.

                  Bet uztat i pliusa gal but, galima bus prideti dar tuos, kurie isgyvens del tos situacijos, kai
                  Parašė hobo Rodyti pranešimą
                  Kai Israelije 1983 m. streikavo daktarai, mirtingumas krisdavo - vietoj laukiamo augimo:
                  Nebent pasirodys, kad Lietuvoje gydytojai yra zymiai geresni uz izraeliskus ir pas mus viskas bus priesingai.

                  Comment


                    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                    Italijoje +4053 naujų atvejų, mažėjimo tendencija lieka. Tik kad mirusių vis dar virš 800
                    Italijoj, o ypač Ispanijoj, mirusių skaičius manau dar ilgai laikysis aukštumose, nes šiandien ten turim didžiulius kiekius kritinių ligonių: vienur 4000, kitur - 5600.

                    Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                    Pats karantinas paskelbtas 03.13, o priemonių ieškoti pradėjo tik po 11 dienų.

                    Dar geriau - ekstremali padėtis Vyriausybės paskelbta 02.26 atsižvelgiant į Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos 2020 m. vasario 24 d. posėdžio pasiūlymą:
                    Tai kokį b..į vyriausybė veikė visą mėnesį?
                    Neburnok. Pakol tu keikeisi, vyriausybė dirbo. Manai iš oro Lietuva šiandien apsirūpinusi būtiniausiomis apsaugos priemonėmis kelioms savaitėms į priekį? Kai kitos šalys tuo metu jei nevagia jas viena iš kitos, tai tyliai prosinasi respiratorius prosais, kad galėtų juos pakartotinai panaudoti? 02.26 vyriausybė įvedė ekstremalią situaciją šalyje, atrišo sau rankas sudarydama galimybę be jokių normaliom sąlygom būtinų viešųjų pirkimų trukdžių skubiai nusipirkti būtinas apsaugos priemones ir kelios dienos kaip mes jas gaunam. O visokie oluchai, tame tarpe estai, kurie gražiai užsiregistravo į bendrą Europos Sąjungos tų priemonių pirkimą, vis dar laukia savo prekių išsižioję, nes kaip sakė kažkoks ten EK šyška, "priemonių įsigijimo sutartys yra derinamos" Mes jau turim, jie gaus po poros, o gal po keturių savaičių...

                    Tai tau dar vis atrodo, kad, cituoju tave "priemonių ieškoti pradėjo tik po 11 dienų."? Čia panašiai kaip su tomis laboratorijom, kai spragsėjot pirštais ir raginot greičiau į jas vežti testavimo reagentus Šiauliai ir Klaipėda gal prieš savaitę įsigijo naujas galingas laboratorijas. Kiek testų jose padaryta? Nei vieno! Kodėl? Nes " Moskva nie srazu stroilasj"

                    Paskutinis taisė Jemelia; 2020.03.31, 20:52.

                    Comment


                      Neseniai juk rašė ir apie 21 metų mirusią britę. Rašė jei gerai pamenu, kad net požymių labai aiškių neturėjo, Dabar gi lygtais jau raše ir kad buvo požymių, ir gal net astmą turėjo.
                      Dėl astmos neaišku, bet esmė ta, kad gavo "gerą" medicininę pagalbą, nes jauna ir nepriklauso rizikos grupei.

                      Ketvirtadienį anksti ryte, prieš merginos mirtį, į jos namus buvo užsukusi greitoji. Chloe skundėsi apsunkusiu kvėpavimu. Tą kartą medicinos darbuotojai pasakė, kad mergina greičiausiai serga COVID-19, tačiau rimtos rizikos neįžvelgė ir liepė ilsėtis namie. Vėliau greitoji pagalba ir vėl buvo iškviesta, bet medikai taip ir neatvyko paaiškinus, kad mergina nėra rizikos grupėje ir jų pagalbos labiau reikia kitiems pacientams. Tos pačios dienos popietę mergina mirė.
                      Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/melo-detek....d?id=83897659

                      Comment


                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą

                          Dėl astmos neaišku, bet esmė ta, kad gavo "gerą" medicininę pagalbą, nes jauna ir nepriklauso rizikos grupei.
                          Man įdomu prie kokios statistikos bus priskaičiuotas tas, ne už jūrų marių, o Lietuvoje miręs žmogus, kuris mirė dėl infarkto, o jo negelbėjo, nes nustatinėjo ar turi covid-19? Mano supratimu viena didžiausių Lietuvoje šiuo metu daromų klaidų, yra galvojimas, kad žmonės miršta tik nuo covid-19. Dėl vieno sunkaus covid-19 paciento, Lietuvos sveikatos apsaugos sistema tampa nepasiekiama dešimtims tūkstančių kitų. Bet yra tamstos paaiškinimas:

                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Turint galvoje, kiek Lietuvoje trunka laikas nuo užsiregistravimo iki patekimo pas gydytoją, tai tas vienas kitas mėnuo nieko nekeičia, nereikia to sureikšminti.
                          Problema šitame pasisakyme ne tame, kad dešimtys tūkstančių žmonių negali gydytis dėl karantino, problema, kad karantinas yra įvardijamas kaip 'vienas kitas mėnuo'. Iš kur tokios žinios? Pagal ką tai nustatytą? Kodėl galvojama, kad Covid-19 šiandiena visus puola - bet jeigu palauksim mėnesį, tai jis nieko nebepuls?

                          Comment


                            JAV jau pralenkė Kiniją pagal mirusių skaičių

                            Comment


                              Jau rašiau, kad būtinoji pagalba teikiama, ir jei, pvz., susilaužai koją ar supūliuoja dantis, tai laukti visą mėnesį tikrai nereikės. Karantino terminas juk pratęstas iki Velykų. O vėliau priklausys nuo situacijos. Gal dar dvi savaitės, gal kai kurie sušvelninimai. Apie metus trunkantį karantiną kalbi tik tu vienas. Net labiausiai nukentėjusios šalys daugiau kaip mėnesio neplanuoja, nors gal prireiks ir daugiau. O mūsų valdžia, matyt, dairysis, ką rekomenduos Briuselis ir kokia bus situacija kitose šalyse. Situacija Lietuvoje visai normali. Jei būtų laiku apsaugoti medikai, tai būtų visai puiki.
                              Paskutinis taisė senasnamas; 2020.03.31, 21:28.

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Karantino terminas juk pratęstas iki Velykų. O vėliau priklausys nuo situacijos. Gal dar dvi savaitės, gal kai kurie sušvelninimai. Apie metus trunkantį karantiną kalbi tik tu vienas.
                                Apie metus trunkantį karantiną aš kalbu tik iš pozicijos 'kas būtų, jeigu būtų'. Problema ta, kad aš nesuprantu tavo pasakymo, kad karantinas bus atšauktas po mėnesio/kito. Kuom pagrįstos tokios išvados? Ir čia aš galbūt netgi turėčiau sutikti, nes aš irgi manau, kad labai tikėtina, jog karantinas vasarai bus atšauktas, dėl to, kad dabartinis karantinas duos tam tikrų rezultatų + karšti vasaros orai. Problema ta, kad aš kol kas nematau priežasčių, dėl ko rudenį neturėtų būti įvestas naujas karantinas? Gal tu gali jas pasakyti?

                                Comment


                                  Parašė Jemelia Rodyti pranešimą
                                  Tai tau dar vis atrodo, kad, cituoju tave "priemonių ieškoti pradėjo tik po 11 dienų."? Čia panašiai kaip su tomis laboratorijom, kai spragsėjot pirštais ir raginot greičiau į jas vežti testavimo reagentus Šiauliai ir Klaipėda gal prieš savaitę įsigijo naujas galingas laboratorijas. Kiek testų jose padaryta? Nei vieno! Kodėl? Nes " Moskva nie srazu stroilasj"
                                  Taip ir nesupratau, kodėl reikėjo laukti 11 dienų, kad pavesti ieškoti priemonių?
                                  Taip ir nesupratau, kodėl neliepė iškart ruoštis onkologiniam ir lVMVT laboratorijoms? Tik 03.26 pavedė SAM'as (Veryga) http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/koron...o-laboratorija

                                  Ir kitoms iškart neliepė ruoštis? Pradėjo judintis tik kai gavo testų, bet tada pasirodė nėra kam ištirti padidėjus mėginių srautui.
                                  Beje:
                                  Jeigu Nacionalinis vėžio institutas sąlygas atitiks, tai bus septinta tokius tyrimus atliekanti institucija. Šiuo metu koronaviruso infekcijos tyrimai atliekami Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje, VU ligoninės Santaros klinikose, LSMU ligoninės Kauno klinikose, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje ir Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Netrukus koronaviruso mėginius pradės tirti ir Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorija.
                                  Tai Šiauliai ir Klaipėda jau atlieka tyrimus. Tai kuris meluoja, tu ar tavo mylimas Veryga?
                                  Paskutinis taisė Arunasx; 2020.03.31, 21:42.
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                  Comment


                                    Lenkija griežtina karantino sąlygas: uždraudė nepilnamečiams vieniems būti lauke

                                    Nuo rytojaus, balandžio pirmos dienos, Lenkijoje asmenys iki aštuoniolikos metų į lauką galės išeiti tik kartu su tėvais. Tuo pačiu įsigalios sprendimas uždaryti visus parkus ir populiarias pasivaikščiojimų vietas paupiuose, pamiškėse. Nuosavu automobiliu bus toliau leidžiama važinėtis, tačiau tik konkrečiu reikalu, o ne pramogai. Parduotuvėje vienu metu galės būti tik tiek pirkėjų, kiek yra kasų jas padauginus iš triejų.
                                    Degalinėse bei kitose aptarnavimo vietose prekystalis bei kasos aparatas privalės būti dezinfekuojamas po kiekvieno kliento.
                                    Atšaukiamos visos reabilitacinės procedūros, o į lauką leidžiama išeiti vien trumpai pasivaikščioti, išvesti šunį ar nueiti į parduotuvę, tačiau negalima sportuoti.
                                    Už šių reikalavimų nesilaikymą baudos yra didinamos iki trisdešimties tūkstančių zlotų. Gatvėse nuo šiol budės daugiau policininkų, kuriems yra nurodyta griežtai bausti pažeidėjus.
                                    Pas mus, palyginti, viskas labai švelniai. Šiaip Lenkija testuoja dvigubai mažiau už Baltarusiją

                                    Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/pasaulis/ivyki...auke-14288992/
                                    Paskutinis taisė senasnamas; 2020.03.31, 21:52.

                                    Comment


                                      Šiaip neblogiausia idėja Rygoje. Panaikino bet kokias transporto lengvatas pensininkams ir moksleiviams kad mažiau važinėtų.
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                      Comment


                                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                        Šiaip neblogiausia idėja Rygoje. Panaikino bet kokias transporto lengvatas pensininkams ir moksleiviams kad mažiau važinėtų.
                                        Galėtų VT kainas pakelti, jokių dabartinių lengvatų, darbas vairuotojams šiuo metu pavojingesnis, reikia dažniau dezinfekuoti transporto priemones. Nedidelė nuolaida galbūt galėtų būti policininkams, kariams, ryšininkams ir gydytojams.
                                        Paskutinis taisė PoDV; 2020.03.31, 22:09.

                                        Comment


                                          Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                                          . Nedidelė nuolaida galbūt galėtų būti policininkams, kariams, ryšininkams ir gydytojams.
                                          Jiems iš viso turi būti dykai.
                                          p.s. o ryšininkai ne prie ko.
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                          Comment

                                          Working...
                                          X