Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė hobo Rodyti pranešimą
    Tai yra, 2,500,000 : 370 ≅ 6700
    Siaip, perziurejau savo prognoze, kaip per daug pesimistiska. Bus gal nuo jos 1/3 ar dar maziau. Rusijoje, kaip atrodo, pagrindine banga jau buvo sausio viduri, bet liko nepastebeta - nes niekam nerupejo.

    Plius, skaiciams turi labai dideles reiksmes, kaip skaiciuojame - ar mire zmogus nuo koronaviruso, ar mire su koronavirusu.

    Comment


      Parašė Zygis Rodyti pranešimą

      Tai tada išvis nereikia nieko tikrinti - jei tikrinam tik nesveikus, tai ir testai nereikalingi, nes jau žinom, kad jie nesveiki. Matematiškai taip veikia.

      Labai daug kam korona nesukelia jokių simptomų, todėl spręsti tik pagal juos ar žmogus serga ir platina virusą negalima. Todėl realu, kad pardavėja be simptomų, bet serganti korona per parą tą virusą ir kokiam 100 žmonių išdalins.
      Tiesiog visiems reikia elgtis lyg būtų nešiotojai. T.y. nešioti kaukes ir plautis rankas. Visi su kaukėm efektyviau nei testavimas, kuris toli gražu nėra 100% tikslumas ir 100% žmonių neištestuosi. Jei ir ištestuosi - kol prieisi iki paskutinių, primi jau gali būti užsikrėtę. Net prie geriausių norų atsiradus naujam židiniui moment neištestuosi. Užtrukus dieną-dvi-tris kol surinksi kontaktus, pakviesi žmones testui, atliksi testą ir t.t.

      Kaukė 24/7 būnant ne namuose yra efektyviau, paprasčiau ir greičiau. Vienkartinės pirštinės irgi gerokai pagelbėtų. Ir dezinfekcinės stotelės visur viešose vietose. Gal net didesnėse daugiabučių laiptinėse.

      Comment


        Parašė rmss Rodyti pranešimą

        Tai būtent, kad jis viską žino, o jo ego neleidžia kliautis srities specialistais. Reiktų gal nepatingėti ir iškapstyti įrašą, kur per spaudos konferenciją, Veryga pareiškė, kad nėra reikalo aprūpinti apsaugos priemonėmis visų medikų, o svarbu tik tuos, kurie dirba su užsikrėtusiais. Tai va po šito pasakymo turime:
        • visiškai nebefunkcionuojančią Ukmergės ligoninę, nes užsikrėtė arba turėjo kontaktą šimtai medikų, kuriems nereikėjo apsaugos priemonių.
        • tris mirtis Ukmergėje.
        • Šeškinės poliklinika, Santaros klinikos susirgę medikai ir dar šimtai saviizoliacijoje, nes jiems nereikėjo apsaugos priemonių.
        • sergančius Klaipėdos ligoninės medikus ir vieną mirtį, kurie tiesiogiai neturėjo dirbti su užsikrėtusiais ir kuriems nereikėjo apsaugos priemonių.
        • Panevėžio medikus, kurie saviizoliacijoje, nes pasirodo dirbo su sergančiu pacientu, kuriems nereikėjo apsaugos priemonių.
        • Užsikrėtusius ir saviizoliacijoje GMP darbuotojus
        • the list goes on.
        Ok - Ukmergės ligoninė kieno pavaldume ? Savivaldybės. Šeškinės poliklinika kieno pavaldume? Savivaldybės. Klaipėdos ligoninė kieno pavaldume? Savivaldybės. Panevėžio ligoninė kieno pavaldume? Savivaldybės. Tai atsiprašant - ką veikė tų įstaigų vadovai? Ką veikė tų miestų merai??? Šiaulių ligoninė - pirmas atvejis - nors vienas ligonis ten atsirado naujas? Apie ką kalbame ponai?

        Comment


          Kai ligoninė dirba gerai, tada galima girti jos vadovybę, o kai ligoninė tampa viruso židiniu, tada kaltas Veryga . Klaipėdos meras vis skuba pranešinėti apie naujas aukas, kurios net neaišku, nuo ko mirė. Aišku tik tiek, kad užsikrėtė ligoninėje! Įdomu, kodėl vienos ligoninės tampa židiniais, o kitos - ne? Ministras juk visų tas pats.

          Lietuvoje patvirtintas 7-as mirties nuo koronaviruso atvejis

          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=83909399

          Vienkartinės pirštinės irgi gerokai pagelbėtų.
          Žiūrint kokia situacija. Nesuprantu, ką vienkartinės pirštinės duoda kasininkėms. Juk su jomis vis tiek viską čiupinėja kaip ir su plikomis rankomis. Tai rankas plauti gal paprasčiau nei pirštines kaitalioti.
          Paskutinis taisė senasnamas; 2020.03.28, 18:19.

          Comment


            Panašu, kad Lietuvoje priimtas principas, kad visus kurie miršta su koronavirusu laikyti koronaviruso aukomis.
            Kiek ji pagrįsta velnias žino. Prisiminiau savo šeimos patirtį: jau tuoj bus du metai kaip pačiam teko atsisveikinti su savo tėvu. Paskutinius 1,5-2 metus jam jau buvo išsivsytęs stiprus širdies nepakankamamas., nors žmogus kiek galėjo tiek vakščiojo ir judėjo. Ir kaip tik panašiu metu prieš du metus pavasarį pasigavo kažkokią infekciją, pakarščiavo kelias dienas namie, nuvežėm į ligoninę. Ten jau aptiko pneumoniją besiformuojančią. Medikai iš karto pasakė, kad su jo diagnoze tai labai pavojingas atvejis. Plaučių uždegimą pasisekė užgesinti, tačiau žmogus nebeatsistatė, diena iš dienos silpo ir po maždaug trijų savaičių išėjo anapilin. Bet niekam neatėjo į galvą kaip mirties priežastį fiksuoti infekciją ar plaučių uždegimą. Turiu mirties liudijimą, kuriame juodu ant balto užrašyta, kad mirties priežastis širdies nepakankumas ir jo sąlygotas daugybinis kitų organų nepakankamumas. Statistiškai pateko į mirusių nuo širdies ir kraujagyslių ligų kategoriją. Nors pagal koronos atvejį būtų turėję rašyti, kad mirė nuo infekcinio uždegimo ko gero. Ir pasidarė įdomu: koks būtų mirtingumas nuo plaučių uždegimo, jei visiems sunkiias ligas turintiems žmonėms, kuriems labai dažnai išsivysto plaučių uždegimas kaip mirties priežastį fiksuotų plaučių uždegimą ?

            Comment


              Plaučių uždegimą pasisekė užgesinti, tačiau žmogus nebeatsistatė, diena iš dienos silpo ir po maždaug trijų savaičių išėjo anapilin. Bet niekam neatėjo į galvą kaip mirties priežastį fiksuoti infekciją ar plaučių uždegimą.
              Čia bent jau yra kažkiek pagrindo. Turint infekciją organizme paūmėja uždegiminės reakcijos, pakyla temperatūra - visai tai papildomai apkrauna širdį ir kraujagysles. Jeigu visa tai silpna, tai ir neatlaiko. Tai infekciją visai galima laikyti lemiamu veiksniu. Kitas reikalas, kai pacientas neturi jokių pneumonijos simptomų, bet po mirties padaromas tyrimas ir randamas virusas.

              Comment


                Koks skirtumas kaip skaičiuoja, juk ne olimpiada. Visos šalys skaičiuoja skirtingai, italai panašu nespėja ir daug nepriskaičiuoja netirdami mirusiųjų, kurie nepateko į ligonine (jeigu tikėsime Bergamo meru), švedai su olandais iš principo netiria. Neįtrauksi į statistiką, tai vieni bus nepatenkinti, jog klastojama statistika kaip Kinijoje. Įtrauksi, tuomet bus nepatenkinti tie, kurie bando sumenkinti viruso grėsmę.

                Manau jog reikia pasirinkti skaičiavimo metodiką ir jos tuomet laikytis, kad statistika būtų pastovi ir po to tiesiog pridėti žvaigždutę, jog įtraukiami visi mirę sunkios būklės ligoniai nešioję virusą. Aišku jeigu žmogus viruso nešiotojas ir jį nutrenkia automobilis, tai jis neturėtų patekti į statistiką.

                Aš asmeniškai esu už įtraukimą, gal rimčiau žmonės žiūrės, nes jau aišku, kad čia tikrai nėra tik šiaip gripas. Vyresnius pakerta pneumonija, bet nagrinėjant jaunų sveikų žmonių mirtis, vis daugiau pranešama apie tai kaip virusas neįveikęs plaučių užatakuoja nervinę sistemą, o tuomet įsijungia loterija ir žmogaus amžius bei fizinė sveikata gali ir nebeišgelbėti. Tokie atvejai pavieniai, bet tai parodo, jog virusas yra itin klastingas ir niekas negali būti 100proc. tikras, jog susirgus pavyks išvengti komplikacijų.
                Paskutinis taisė themanual; 2020.03.28, 19:11.

                Comment


                  Koks skirtumas kaip skaičiuoja, juk ne olimpiada.
                  Tada šalių statistikos lyginimas tampa beprasmis. Tas pats ir su užsikrėtusių skaičium nežinant, kiek konkreti šalis atliko testų. Bet kai geresnių duomenų nėra, tai naudojami tie, kurie yra. Tik norisi, kad jie būtų kuo tikslesni.

                  Aš asmeniškai esu už įtraukimą, gal rimčiau žmonės žiūrės, nes jau aišku, kad čia tikrai nėra tik šiaip gripas.
                  Pakankamai rimtai visi žiūri - vaizdas gatvėse kaukių nešiojimo požiūriu gerokai pasikeitė per kelias dienas. Aišku, visada bus dalis tokių, kuriems vienodai rodo ir susimąstys nebent atsidūrę ligoninėje.

                  Comment


                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                    Žiūrint kokia situacija. Nesuprantu, ką vienkartinės pirštinės duoda kasininkėms. Juk su jomis vis tiek viską čiupinėja kaip ir su plikomis rankomis. Tai rankas plauti gal paprasčiau nei pirštines kaitalioti.
                    Pirstines butinos savo paties apsaugai. Dingsta noras liesti veida, lupas, patrint akis ir panasiai. Moterys dirbusios su grynais pinigais(be pirstiniu) po darbo turetu ypac gerai panages visas atsveist. Tik kiek zinau, su tiekimu irgi bedos, gali atsirast trukumas, jei dar neatsirades.

                    Comment


                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                      Pakankamai rimtai visi žiūri - vaizdas gatvėse kaukių nešiojimo požiūriu gerokai pasikeitė per kelias dienas. Aišku, visada bus dalis tokių, kuriems vienodai rodo ir susimąstys nebent atsidūrę ligoninėje.
                      Tikrai taip ir tai yra labai gerai. Surizikuosiu spėti, kad mes jau esame Pietų Korėjos režime ir jei ir pamatysime šuolį, tai jis bus labiau susijęs su tais dar stovinčiais eilėje testais arba su įvežtiniais atvejais. Na dar gali išguldyti kokią nors slaugos ligoninę, bet tikrai nereikės lavonų laikyti čiuožyklose.

                      Dabar greičiausiai reikės laukti bendros ES strategijos tolimesniems veiksmams, nes sienų uždarymas vis tiek nebus ilgalaikis sprendimas.

                      Comment


                        Dabar greičiausiai reikės laukti bendros ES strategijos tolimesniems veiksmams, nes sienų uždarymas vis tiek nebus ilgalaikis sprendimas.
                        Nėra geresnės strategijos. Atvejų šuoliukai Singapūre, Honkonge susiję būtent su atvykėliais. O Europa nebus pajėgi kiekvieno taip sekti ir kontroliuoti, kaip tokios Azijos šalys. Kinija irgi nesismulkina, nes nusibodo skaičiuoti įvežtinius atvejis.
                        China has announced a temporary ban on all foreign visitors, even if they have visas or residence permits.
                        https://www.bbc.com/news/world-asia-china-52059085

                        Normalios šalys, matyt, apsitvarkys ir galės tarpusavyje bendrauti / keliauti, o belaukiančios kolektyvinio imuniteto ir taupančios testus liks izoliuotos ilgesniam laikui.

                        Comment


                          Geriau besitvarkančios šalys jau dabar galėtų koordinuotis ir neriboti įvažiavimo/išvažiavimo tarpusavyje. Tiesa, gali būti, kad reikėtų geriau technologiškai pasiruošti.

                          Comment


                            Parašė themanual Rodyti pranešimą

                            Tikrai taip ir tai yra labai gerai. Surizikuosiu spėti, kad mes jau esame Pietų Korėjos režime ir jei ir pamatysime šuolį, tai jis bus labiau susijęs su tais dar stovinčiais eilėje testais arba su įvežtiniais atvejais. Na dar gali išguldyti kokią nors slaugos ligoninę, bet tikrai nereikės lavonų laikyti čiuožyklose.

                            Dabar greičiausiai reikės laukti bendros ES strategijos tolimesniems veiksmams, nes sienų uždarymas vis tiek nebus ilgalaikis sprendimas.
                            Kol kas mažokai testų iš Baltijos šalių darom. Yra vilčių, kad atsitiesim.

                            Ko gero Latvija arčiausiai Pietų Korėjos modelio, gal net arčiausiai visoje Europoje... Berods Čekija, Slovakija neblogai tvarkos, mažai mirčių. Dėl Lenkijos neaišku, kartais atrodo, kad ten panašiai tvarkosi kaip Lietuvoje.

                            https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

                            Estijoje šiuo metu kas 15 testas yra teigiamas, Latvijoje - kas 42 testas teigiamas, Lietuvoje - kas 18 testas yra teigiamas. (pagal testai/atvejų skaičius).
                            Padidintų apimtis keliasdešimt kartų mažiausiai, bei kokybiškai užtikrinti saviizoliaciją, tai galbūt galėtume išlaikyti šiokį tokį status quo su dabartiniu karantinu, pvz. galėtų nesustoti infrastruktūros darbai.
                            Paskutinis taisė PoDV; 2020.03.28, 20:11.

                            Comment


                              Lietuva didina testavimą. Slovakija, rodos, pirmoji Europoje ėmėsi griežtų priemonių.

                              Niujorke 52318 atvejų, iš jų 7328 ligoninėse. Tai sudaro 14 proc. O Niujorkas dar tik svarsto trumpalaikį karantiną.
                              Remiantis tokia statistika Lietuva pajėgi turėti iki 7000 tūkst. užsikrėtusių, nes turi 1000 aparatų.

                              Comment


                                Parašė udrius Rodyti pranešimą

                                Ok - Ukmergės ligoninė kieno pavaldume ? Savivaldybės. Šeškinės poliklinika kieno pavaldume? Savivaldybės. Klaipėdos ligoninė kieno pavaldume? Savivaldybės. Panevėžio ligoninė kieno pavaldume? Savivaldybės. Tai atsiprašant - ką veikė tų įstaigų vadovai? Ką veikė tų miestų merai??? Šiaulių ligoninė - pirmas atvejis - nors vienas ligonis ten atsirado naujas? Apie ką kalbame ponai?
                                Nu bet tai iš kokio medžio tu iškritęs:

                                http://santa.lt/images/Ligonines%20i...2017-04-27.pdf

                                Čia būtent kurią praleidai, turbūt tyčia.

                                Ukmergės ir Šeškinės steigėjos savivaldybės. Vadovaujasi SAM nurodymais, SAM nurodymai, buvo, kad priemonių nereikia...
                                Paskutinis taisė rmss; 2020.03.28, 20:08.

                                Comment


                                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                  Lietuva didina testavimą. Slovakija, rodos, pirmoji Europoje ėmėsi griežtų priemonių.

                                  Niujorke 52318 atvejų, iš jų 7328 ligoninėse. Tai sudaro 14 proc. O Niujorkas dar tik svarsto trumpalaikį karantiną.
                                  Remiantis tokia statistika Lietuva pajėgi turėti iki 7000 tūkst. užsikrėtusių, nes turi 1000 aparatų.
                                  Įdomi situacija Niujorke. Ten jau beveik Lombardija, bet griežtų socialinės distancijos priemonių, kaip suprantu, dar nėra.

                                  Comment


                                    Parašė PoDV Rodyti pranešimą

                                    Kol kas mažokai testų iš Baltijos šalių darom.
                                    Vakar padarėme 1405 testus, latviai 1046, estai rašo 1200 per 27-28 dienas, tai sunku suprasti ar čia vienos paros ar dviejų skaičius.

                                    Manau kad jau nebeužleisim pirmos vietos, nebent estams reikės didinti testų kiekį dėl spartesnio plitimo

                                    Comment


                                      Per dieną turėtų būti keli tūkstančiai testų ir kokybiškos saviizoliacijos sąlygos.

                                      Comment


                                        Parašė PoDV Rodyti pranešimą

                                        Įdomi situacija Niujorke. Ten jau beveik Lombardija, bet griežtų socialinės distancijos priemonių, kaip suprantu, dar nėra.
                                        Yra, Niujorke jau nuo praėjusio savaitgalio sustojo gyvenimas daug labiau nei Londone.

                                        Comment


                                          Parašė themanual Rodyti pranešimą

                                          Yra, Niujorke jau nuo praėjusio savaitgalio sustojo gyvenimas daug labiau nei Londone.
                                          Parklupdė pasaulio sostinę virusas.

                                          Iš pradžių JAV Uhanu buvo laikoma Vašingtono valstija, dabar kaip suprantu didžiausias protrūkis yra Niujorke.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X